altmarius

cultură şi spiritualitate

Ştiri muzicale din Bucuresti

'Imperial Divas' - invitaţi membrii ai Teatrului Academic de Operă și Balet Mariinski
Bookmark and Share
Sâmbătă, 19 octombrie, de la ora 19.00, are loc la Universitatea Națională de Muzică București un concert organizat în colaborare cu Centrul Rus de Știință și Cultură. Evenimentul va fi susținut în colaborare cu Teatrul Academic Mariinski pentru Tineri Interpreți și va fi moderat de pianista și directoarea Academiei, Larisa Gergieva, alături de muzicologul Octavian Lazăr Cosma. În cadrul concertului vor fi interpretate arii celebre, de la Verdi la Ceaikovski și de la Rimski-Korsakov la Puccini.
Protagonista serii va fi Antonina Vessenina, membră a Academiei Mariinski și solistă a Teatrului Academic de Operă și Balet Mariinski din Sankt Petersburg, acompaniată la pian de Elena Fedorenko, maestru acompaniator al Academiei Mariinski. Vor participa și absolvenți ai programului de pregătire de excelență pentru artele spectacolului organizat de Universitatea Națională de Muzică București prin programul FDI 2019.
 
Turneul 'Stelele-n Cer' continuă la București
Bookmark and Share
În cadrul turneului „Stelele-n cer”, soprana Rodica Vică alături de țiterista austriacă Barbara Laister-Ebner vor intepreta un program integral de cântece de leagăn. Turneul continuă astăzi, 19 octombrie 2019, de la ora 19:00, la Galeriile Artmark din București. Titlul concertului, „Stelele-n cer”/„Stars in the sky" provine de la ultimul poem al lui Mihai Eminescu, transpus muzical de către Nicolae Bretan. Piesa constituie, de altfel, și lucrarea centrală a acestui recital. Evenimentul promovează̆ în același timp și CD-ul cu același nume, înregistrat la Viena în anul 2018, ce conține 16 cântece de leagăn. Turneul se va încheia pe 22 octombrie 2019, la Cluj-Napoca.
 
Două recitaluri camerale la Ateneul Român
Bookmark and Share
La Ateneul Român se desfășoară în această seară două recitaluri. Sala Mică va găzdui începând cu ora 19.00, un recital susținut de mezzosoprana Claudia Codreanu, clarinetistul Emil Vișenescu și pianista Inna Oncescu. Programul ales cuprinde o varietate de lucrări din creația compozitorilor Hector Berlioz, César Franck, Manuel de Falla, Arnold Malcolm, Felicia Donceanu și Louis Spohr. La aceeași oră, 19.00, la Sala Mare a Ateneului are loc recitalul 'Vienna meets Romania'. Violoncelistul Valentin Erben și pianista Cătălina Butcaru vor interpreta lucrări camerale semnate de Robert Schumann - Adagio şi Allegro, op. 70, Ludwig van Beethoven - Sonata nr. 2, în sol minor, pentru pian şi violoncel, op. 5, nr. 2 și Sonata nr. 3, în la major, pentru pian şi violoncel, op. 69 și Felix Mendelssohn - Sonata nr. 1, în si bemol major, pentru pian şi violoncel, op. 45.
 
Două evenimente au loc astăzi la Opera Națională București
Bookmark and Share
„Te iubesc, Kalinka!" este titlul recitalului prezentat astăzi, 19 octombrie 2019, începând cu ora 11.00. All’s Choir și BES România vor prezenta un program cu muzică de la răsărit, cu melodii tradiționale slavone și răsăritene, din Rusia și Ucraina.
Invitații speciali vor fi actorii Anca Sigartău și Marius Bodochi.
Alături de invitații speciali vor evolua soliștii, Maria-Mădălina Constantin, Anfisa Fugaru, Ana-Maria Lungu, Stela Croitoru, Alin Horia Mânzat, Marius Pisică, Andrei Predescu și Ioan-Alexandru Alexandri.
În aceeași zi, la ora 18.30 se va pune în scenă spectacolul „Frumoasa din Pădurea Adormită" de Piotr Ilici Ceaikovski, organizat în memoria emeritei artiste Alexa Mezincescu. Regia și coregrafia le aparțin lui Vasily Medvedev și Stanislav Fečo. Prințesa Aurora va fi Cristina Dijmaru, Prințul Désiré - Ovidiu Matei Iancu, iar Zâna Liliac - Rin Okuno, cu participarea Orchestrei și a Ansamblului de Balet ale Operei Naționale București, dirijor - Ciprian Teodorașcu. Spectacolul se va juca cu casa închisă.
 
Calendarul muzical al zilei - 19 octombrie 2019
Bookmark and Share

  • 103 de ani se împlinesc de la naşterea pianistului rus Emil Gilels (19 octombrie 1916 - 14 octombrie 1985)
  • Compozitorul român Dumitru Capoianu ar fi împlinit 90 de ani (19 octombrie 1929 - 14 iunie 2012)
  • Se împlinesc 55 de ani de la trecerea în eternitate a basului român George Niculescu-Basu (9 aprilie 1882 - 19 octombrie 1964)
  • Au trecut 43 de ani de la moartea pianistului elveţian Paul Baumgartner (21 iulie 1903 - 19 octombrie 1976) şi 32 de ani de la cea a violoncelistei engleze Jacqueline Du Pré (26 ianuarie 1945 - 19 octombrie 1987)

 


 

Ştiri muzicale din ţară

Deschiderea stagiunii „Prologul festivalului” de la Câmpina
Bookmark and Share
Sâmbătă, 19 octombrie 2019, începând cu ora 16:00, la Parohia Catolică Sfântul Anton de Padova de la Câmpina, are loc deschiderea stagiunii „Prologul festivalului” a Festivalului de Arte Câmpina. Concertul de deschidere a stagiunii îl comemorează pe baritonul Florin Dumitru Petre. Vor interpreta soprana Camelia Pavlenco, violonista Carmen Spark, soprana Paula Duca, pianistul Mihnea Drăgoi și pianista Diana Spânu-Dănilă.
În cadrul concertului este invitată și profesoara Camelia Pavlenco.
 
'Farmecul Operetei Maghiare' la Opera Brașov
Bookmark and Share
Sâmbătă, 19 octombrie 2019, începând cu ora 18.30, în cadrul Festivalului Internațional de Operă, Operetă și Balet, Sala Operei Brașov va găzdui seara dedicată operei maghiare. Intitulat 'Farmecul Operetei Maghiare', recitalul va cuprinde pagini memorabile ale muzicii ungare, cu arii, duete, terțete din operetele „Silvia” și Contesa Maritza” de Emmerich Kalman, „Giuditta” și „Văduva veselă” de Franz Lehar, „Mágnás Miska” de Albert Szirmai sau „Victoria și al ei husar” de Paul Abraham. Pe scena Operei Brașov vor urca soliști consacrați ai Operei Maghiare din Cluj-Napoca, dar și studenți ai Facultății de Muzică din cadrul Universității „Transilvania” Brașov. La pupitrul dirijoral al Orchestrei Operei Brașov se va afla Deák András din Ungaria.
 
„Don Giovani" la Teatrul Național de Operă și Balet „Oleg Danovski" din Constanța
Bookmark and Share
Spectacolul „Don Giovani" de Wolfgang Amadeus Mozart este producția prezentată astăzi, 19 octombrie 2019, pe scena Teatrului Național de Operă și Balet „Oleg Danovski" din Constanța. Printre soliști se numără Marius Eftimie, Akiko Hayakawa din Japonia, Elena Rotari și Orest Pîslaru. Regia artistică îi aparține lui Beatrice Rancea, scenografia este semnată de Constantin Ciubotariu. Participă orchestra și corul Teatrului, dirijate de Roberto Buffo din Argentina. Ora de începere este 19.00.
 
Cvintetul 'Duende' la 'Toamna Muzicală Clujeană'
Bookmark and Share
Studioul de Concerte al Academiei Naţionale de Muzică „Gheorghe Dima” din Cluj-Napoca găzduiește astăzi, 19 octombrie 2019, un concert din cadrul seriei „Toamna Muzicală Clujeană".
Va interpreta cvintetul de suflători „Duende”, din care fac parte flautista Raluca Adina Ilovan, oboistul Adrian Cioban, clarinetistul Aurelian Băcan, fagostistul Rareș Sângeorzan și cornistul Cristian Borcan.
Invitată va fi pianista Mira Gavriș. Programul cuprinde lucrări semnate de Jacques Ibert, Aurelian Băcan, György Ligeti, Jean Françaix și Francis Poulenc.
 
'Traversée du Fantasme' - trei concerte-eveniment cu Matei Ioachimescu si Mara Dobrescu
Bookmark and Share
Flautistul Matei Ioachimescu revine în România alături de pianista Mara Dobrescu pentru a susține o serie de trei concerte, în trei mari orașe: la Cluj-Napoca, Bistrița și București
Sub titlul „Traversée du Fantasme“, cei doi artiști vor crea prin repertoriul intepretat o lume imaginară, cu peisaje nocturne, cu legende și personaje mitice, cântece despre timpuri demult apuse. În cadrul concertului vor fi prezentate și două lucrări în primă audiție semnate de Sabina Ulubeanu și Alexandru Murariu, dedicate special acestor concerte-eveniment. Primul concert are loc astăzi, 19 octombrie 2019, la Sinagoga din Bistrița, începând cu ora 19.00, iar mâine 20 octombrie 2019 vor concerta la Muzeul de Artă din Cluj-Napoca.
 

Actualitatea internaţională

Pianistul Cristian Sandrin - recital la Stanstead
Bookmark and Share
Pianistul român Cristian Sandrin susține astăzi, 19 octombrie 2019, un recital la Centrul Muzical din Stanstead din Marea Britanie. Recitalul va dura aproximativ o oră. În prima parte, programul cuprinde Partita nr. 4 în re major de Johann Sebastian Bach, Sonata în la minor de Wolfgang Amadeus Mozart și Studiul op. 25 nr. 10 de Frédéric Chopin. Pentru partea a doua interpretul a ales Studiul nr. 11 de Claude Debussy, Preludiul op. 32 nr. 5 în sol minor de Sergei Rahmaninov și Sonata pentru pian op. 24 nr. 1 în fa diez minor. Pianistul Cristian Sandrin s-a bucurat de o activitate concertistică extrem de diversă, fiind totodată laureat a multor concursuri internaționale. A început studiul pianului la București, urmând să fie apoi student la Royal Academy of Music din Londra, unde a fost susţinut de bursele ABRSM şi John S.
 
Alexandra Dariescu concertează la Viena
Bookmark and Share
Pianista Alexandra Dariescu interpretează astăzi 19 octombrie 2019, alături de Orchestra Tonkunstler din Viena, dirijată de Ruth Reinhardt, Concertul nr. 3 în do diez minor de Ferdinand Ries.
În program vor mai fi uvertura operei Zânele Rinului de Jacques Offenbach și Simfonia nr. 5 op. 76de Antonin Dvořák.
 

Vizualizări: 78

Adaugă un comentariu

Pentru a putea adăuga comentarii trebuie să fii membru al altmarius !

Alătură-te reţelei altmarius

STATISTICI

Free counters!
Din 15 iunie 2009

209 state 

(ultimul: Eswatini)

Numar de steaguri: 273

Record vizitatori:    8,782 (3.04.2011)

Record clickuri:

 16,676 (3.04.2011)

Steaguri lipsa: 33

1 stat are peste 700,000 clickuri (Romania)

1 stat are peste 100.000 clickuri (USA)

1 stat are peste 50,000 clickuri (Moldova)

2 state au peste 20,000  clickuri (Italia,  Germania)

4 state are peste 10.000 clickuri (Franta, UngariaSpania,, Marea Britanie,)

6 state au peste 5.000 clickuri (Olanda, Belgia,  Canada,  )

10 state au peste 1,000 clickuri (Polonia, Rusia,  Australia, IrlandaIsraelGreciaElvetia ,  Brazilia, Suedia, Austria)

50 state au peste 100 clickuri

20 state au un click

Website seo score
Powered by WebStatsDomain

DE URMĂRIT

1.EDITURA HOFFMAN

https://www.editurahoffman.ro/

2. EDITURA ISTROS

https://www.muzeulbrailei.ro/editura-istros/

3.EDITURA UNIVERSITATII CUZA - IASI

https://www.editura.uaic.ro/produse/editura/ultimele-aparitii/1

4.ANTICARIAT UNU

https://www.anticariat-unu.ro/wishlist

5. PRINTRE CARTI

http://www.printrecarti.ro/

6. ANTICARIAT ALBERT

http://anticariatalbert.com/

7. ANTICARIAT ODIN 

http://anticariat-odin.ro/

8. TARGUL CARTII

http://www.targulcartii.ro/

9. ANTICARIAT PLUS

http://www.anticariatplus.ro/

10. LIBRĂRIILE:NET

https://www.librariileonline.ro/carti/literatura--i1678?filtru=2-452

11. LIBRĂRIE: NET

https://www.librarie.net/cautare-rezultate.php?&page=2&t=opere+fundamentale&sort=top

12.CONTRAMUNDUM

https://contramundum.ro/cart/

13. ANTICARIATUL NOU

http://www.anticariatulnou.ro

14. ANTICARIAT NOU

https://anticariatnou.wordpress.com/

15.OKAZII

https://www.okazii.ro/cart?step=0&tr_buyerid=6092150

16. ANTIKVARIUM.RO

http://antikvarium.ro

17.ANTIKVARIUS.RO

https://www.antikvarius.ro/

18. ANTICARIAT URSU

https://anticariat-ursu.ro/index.php?route=common/home

19.EDITURA TEORA - UNIVERSITAS

http://www.teora.ro/cgi-bin/teora/romania/mbshop.cgi?database=09&action=view_product&productID=%20889&category=01

20. EDITURA SPANDUGINO

https://edituraspandugino.ro/

21. FILATELIE

 http://www.romaniastamps.com/

22 MAX

http://romanianstampnews.blogspot.com

23.LIBREX

https://www.librex.ro/search/editura+polirom/?q=editura+polirom

24. LIBMAG

https://www.libmag.ro/carti-la-preturi-sub-10-lei/filtre/edituri/polirom/

25. LIBRIS

https://www.libris.ro/account/myWishlist

26. MAGIA MUNTELUI

http://magiamuntelui.blogspot.com

27. RAZVAN CODRESCU
http://razvan-codrescu.blogspot.ro/

28.RADIO ARHIVE

https://www.facebook.com/RadioArhive/

29.IDEEA EUROPEANĂ

https://www.ideeaeuropeana.ro/colectie/opere-fundamentale/

30. SA NU UITAM

http://sanuuitam.blogspot.ro/

31. CERTITUDINEA

www.certitudinea.com

32. F.N.S.A

https://www.fnsa.ro/products/4546-dimitrie_cantemir_despre_numele_moldaviei.html

Anunturi

Licenţa Creative Commons Această retea este pusă la dispoziţie sub Licenţa Atribuire-Necomercial-FărăModificări 3.0 România Creativ

Note

Hoffman - Jurnalul cărților esențiale

1. Radu Sorescu -  Petre Tutea. Viata si opera

2. Zaharia Stancu  - Jocul cu moartea

3. Mihail Sebastian - Orasul cu salcimi

4. Ioan Slavici - Inchisorile mele

5. Gib Mihaescu -  Donna Alba

6. Liviu Rebreanu - Ion

7. Cella Serghi - Pinza de paianjen

8. Zaharia Stancu -  Descult

9. Henriette Yvonne Stahl - Intre zi si noapte

10.Mihail Sebastian - De doua mii de ani

11. George Calinescu Cartea nuntii

12. Cella Serghi Pe firul de paianjen…

Continuare

Creat de altmariusclassic Dec 23, 2020 at 11:45am. Actualizat ultima dată de altmariusclassic Ian 24, 2021.

© 2024   Created by altmarius.   Oferit de

Embleme  |  Raportare eroare  |  Termeni de utilizare a serviciilor