altmarius

cultură şi spiritualitate

Infobuletin Muzical

Astăzi : 2018-06-05

Ştiri muzicale din Bucuresti

Turneul 'Stradivarius' - la Sala Radio
Bookmark and Share
La Sala Radio din București are loc astăzi, de la ora 19.00, un nou recital din cadrul Turneului Internațional Stradivarius susţinut de violonistul Alexandru Tomescu și de pianista Angela Drăghicescu. Aflat la cea de-a XI-a ediţie, turneul este intitulat, de această dată, Balada, un secol de muzică și este dedicat Centenarului Marii Uniri. În program sunt incluse piese din repertoriul românesc compuse de Mihail Jora, Dinu Lipatti, George Enescu, Constantin Nottara, Mircea Chiriac, Dumitru Capoianu și Tiberiu Olah, precum și un aranjament pentru vioară, pian și cor al Baladei de Ciprian Porumbescu, realizat de Grigore Cudalbu și interpretat cu participarea Corurilor Naționale din programul Cantus Mundi și a Corului de Copii Radio. Turneul Stradivarius susține o cauză socială și de interes public - Sunet pentru sănătatea copiilor, proiect derulat de organizația neguvernamentală Life Educational for All.
Recitalul din această seară, inclus și în Stagiunea Muzicală Radio, va fi transmis în direct, de la ora 19,00, de Radio România Muzical. 
 
Concert și recital la Ateneul Român
Bookmark and Share
La Ateneul Român au loc astăzi, 5 iunie 2018, de la ora 19,00, un concert simfonic și un recital. În Sala Mare se va desfășura concertul absolvenţilor Colegiului Naţional de Muzică George Enescu 2018. Orchestra instituției va fi dirijată de Gheorghe Iliuță și va prezenta, împreună cu tineri soliști, pagini concertante de Antonio Vivaldi, Ludwig August Lebrun, Ciprian Porumbescu, Piotr Ilici Ceaikovski și Frederic Chopin.
Iar în Sala mică, violonista Adriana Gabrian și pianista Clementina Ristea Ciucu susțin un recital. Programul cuprinde Ciaccona din Partita a doua BWV 1004 în re minor de Johann Sebastian Bach, Sonata în La major de César Franck, Song de Tomislav Zografski și Introducere și Rondo capriccioso de Camille Saint-Saens. Recitalul face parte din Stagiunea de marți seara organizată de Filarmonica George Enescu. 
 
Vernisajul expoziției 'Muzicieni în arhiva CNSAS'
Bookmark and Share
Muzeul Național George Enescu prezintă, în Aula Palatului Cantacuzino astăzi, 5 iunie 2018, vernisajul celei de-a doua expoziții Muzicieni în Arhiva CNSAS realizată de Ioana Raluca Voicu-Arnăuțoiu. Expoziția se înscrie în demersul constant al autoarei de a face cunoscute publicului interesat date și evenimente din biografiile unor muzicieni români, rămase timp de decenii ascunse în dosarele Securității. Documentele și fotografiile suprind evenimente din viața unor muzicieni ca Sergiu Celibidache, Ionel Perlea, Antonin Ciolan, Valentina Crețoiu, Petre Ștefănescu-Goangă sau Florica Musicescu.
Documentele care provin din Arhiva CNSAS sunt predominante (note, rapoarte, sentințe de condamnare, fișe penale, scrisori, fotografii de filaj etc). Ele sunt însoțite de fotografii, unele necunoscute până acum, care provin din alte fonduri arhivistice sau din colecții particulare.
De asemenea, Muzeul Național George Enescu are o contribuție semnificativă prin punerea la dispoziție a unui important fond foto-documentar, folosit de designerul expoziției, Oana Carianopol, pentru a sublinia anumite trăsături ale personalităților aduse în prim-plan și a configura cadrele generale pe care au fost etalate documentele.
În cadrul expoziției este prezentat și un document adresat de George Enescu dirijorului Antonin Ciolan, datat 1922, necunoscut până acum, aflat din 1945 în dosarul penal instrumentat pe numele lui Antonin Ciolan. 
 
În București se află în desfășurare Festivalul 'Museicorum'
Bookmark and Share
La Palatul Suțu din București are loc astăzi, 5 iunie 2018, un recital cu muzică din repertoriul romantic. Pianista albaneză Dhurata Lazo și violonista Andreea Ștefănescu vor putea fi ascultate începând cu ora 19,00.
Recitalul este înscris pe agenda celei de-a patra ediții a Festivalului Museicorum, organizat de Muzeul Municipiului Bucureşti în perioada 31 mai-9 iunie. Concertele sunt găzduite de cele patru muzee şi case memoriale din componenţa Muzeului amintit: Palatul Suțu, Casa Filipescu-Cesianu, Muzeul Dr. Nicolae Minovici și Muzeul Theodor Aman. 
 
Jurnalul necenzurat al lui Vaslav Nijinski, lansat la Cărtureşti
Bookmark and Share
Lansare de carte astăzi, 5 iunie 2018, la Librăria Cărtureşti Verona din Bucureşti. Jurnalul necenzurat al lui Vaslav Nijinski, celebru coregraf şi dansator din prima jumătate a secolului trecut, va fi prezentat începând cu ora 19,00. Moderatoare este Monica Andronescu, coordonatoarea colecţiei Yorick, care îi are ca invitaţi pe criticul de teatru Maria Zărnescu, Raluca Rădulescu - realizator la Radio România Cultural, dansatorul şi coregraful Răzvan Mazilu, actorii Marius Stănescu şi Ştefan Lupu. Cu acest prilej, vor fi lecturate fragmente din cartea amintită, apărută la Editura Nemira, şi va fi prezentat un moment coregrafic. 
 

 

Ştiri muzicale din ţară

Se deschide o nouă Stagiune a concertelor de orgă din Biserica Neagră
Bookmark and Share
Astăzi, 5 iunie 2018, se deschide cea de-a 66-a stagiune a concertelor estivale de orgă organizate de Biserica Evanghelică C.A. din România - Parohia Braşov. În cadrul acestei serii ce cuprinde 34 de concerte de muzică sacră, până în 25 septembrie vor evolua la Biserica Neagră organişti din ţară, dar şi din Germania, Statele Unite ale Americii și Austria. Programul concertelor păstrează formatul ultimilor ani: în fiecare marţi, de la ora 18:00, pentru lunile iunie şi septembrie, şi în fiecare zi de marţi, joi şi sâmbătă, de la aceeaşi oră, pentru lunile iulie şi august. Biserica Neagră este singurul lăcaș de cult din România care adăpostește 5 orgi, dintre care doar patru sunt funcționale, orga Buchholz fiind cea mai mare orgă mecanică din țara noastră. Pentru îmbunătățirea actului artistic, orga mică (Carl Hesse 1861) va fi curățată și reintonată după o folosire de peste 20 de ani în cadrul Bisericii Negre. Concertul inaugural are loc în această seară, de la ora 18,00. 
 
Mica misă solemnă de Rossini, prezentată de Opera din Cluj-Napoca
Bookmark and Share
Opera Națională Română din Cluj-Napoca prezintă astăzi, 5 iunie 2018, Mica misă solemnă de Gioachino Rossini, cu soprana Viktória Cormoș, mezzo-soprana Liza Kadelnik, tenorul Eusebiu Huțan și baritonul Florin Estefan - soliști. Artiștii vor fi acompaniați la pian de Lelia Serafinceanu și de David Crescenzi, dirijor italian care conduce muzical concertul. Participă Corul Operei clujene și Corul Academiei de Muzică Gheorghe Dima. Regia: Alina Simona Nistor. Concertul este găzduit de Biserica Reformată din Cluj-Napoca, începând cu ora 20,00. 
 
Cvartetul Gaudeamus, recital la Filarmonica din Brașov
Bookmark and Share
Filarmonica din Brașov organizează un concert cameral. Cvartetul de coarde Gaudeamus al Filarmonicii va interpreta
Cvartetul op. 130 în Si bemol major și Marea Fugă op. 133 de Ludwig van Beethoven. Ansamblul, alcătuit din violonistele Lucia Neagoe și Raluca Irimia, violista Leona Varvarichi și violoncelistul Ștefan Neagoe, va putea fi ascultat astăzi, 5 iunie 2018, de la ora 18,30. 
 
'Dancing Queen' - spectacol de balet la Opera din Timisoara
Bookmark and Share
Dancing Queen este titlul spectacolului propus astăzi, 5 iunie 2018, de Opera Națională Română din Timișoara. Este vorba despre un balet-rock în două acte, pe muzică înregistrată din repertoriul formației Queen, în regia artistică şi coregrafia semnate de Sabina Wake de la Teatrul de Stat Meiningen. Adaptarea scenografică îi aparține lui Dumitru Popescu. În distribuție: Alin Radu, Andreea Farcaș, Suzana Vrânceanu și Alexandru Pîntea. Participă Ansamblul de balet al Operei timișorene. Spectacolul începe la ora 21,00. 
 
Continuă turneul 'Flautul fermecat'
Bookmark and Share
Flautistul Ion Bogdan Ștefănescu și chitaristul Costin Soare susțin un nou recital astăzi, 5 iunie 2018, în cadrul seriei Flautul fermecat, un turneu ce poartă numele Twenty shades of music. Ediția din acest an marchează 100 de ani de la Marea Unire, iar itinerarul cuprinde șase recitaluri în șase orașe din cele trei provincii istorice ale României. Programul cuprinde lucrări de Celso Machado, Béla Bártok, Astor Piazzolla, Miroslav Tadic, Ariel Ramirez și Jorge Morel. Recitalul de astăzi are loc la Sala Pro Arte din Deva, de la ora 19,00. Turneul va continua până în 10 iunie, în orașele București, Tecuci și Suceava. 
 
Concert simfonic la Filarmonica din Timișoara
Bookmark and Share
La Sala Capitol din Timișoara are loc astăzi, 5 iunie 2018, Concertul absolvenților Colegiului Național de Muzică Ion Vidu și ai Facultății de Muzică din cadrul Universității de Vest. La pupitrul dirijoral se va afla Gheorghe Costin. Ora de începere: 19,00. 
 

Actualitatea internaţională

Mariana Nicolesco, Doctor Honoris Causa la Chișinău
Bookmark and Share
Celebra soprană Mariana Nicolesco şi criticul şi istoricul al artei Radu Varia au primit titlul de Doctor Honoris Causa din partea Academiei de Muzică, Teatru şi Arte Plastice de la Chişinău. Evenimentul a avut loc în 29 mai, în Sala istorică a Sfatului Ţării. Titlul le-a fost oferit de doamna rector Victoria Melnic, în prezenţa studenţilor şi a unor personalităţi ale mediului academic din Republica Moldova. 
 
Roxana Constantinescu va debuta în rolul 'Carmen', la Cagliari
Bookmark and Share
Mezzosoprana Roxana Constantinescu va debuta în această lună în rolul Carmen din celebra operă a lui Georges Bizet. Artista română va evolua la Teatrul Liric din Cagliari, într-o montare a regizorului Stephen Medcalf, sub conducerea dirijorului Paolo Carognani. Din distribuție mai fac parte tenorul Amadi Lagha - în rolul Don Jose, baritonul Marco Caria - Escamillo și soprana Francesca Dotto - Micaela. Cele patru reprezentații în care va cânta Roxana Constantinescu vor avea loc în datele de 22, 24, 27 și 29 iunie 2018. 
 

Vizualizări: 249

Adaugă un comentariu

Pentru a putea adăuga comentarii trebuie să fii membru al altmarius !

Alătură-te reţelei altmarius

STATISTICI

Free counters!
Din 15 iunie 2009

209 state 

(ultimul: Eswatini)

Numar de steaguri: 273

Record vizitatori:    8,782 (3.04.2011)

Record clickuri:

 16,676 (3.04.2011)

Steaguri lipsa: 33

1 stat are peste 700,000 clickuri (Romania)

1 stat are peste 100.000 clickuri (USA)

1 stat are peste 50,000 clickuri (Moldova)

2 state au peste 20,000  clickuri (Italia,  Germania)

4 state are peste 10.000 clickuri (Franta, UngariaSpania,, Marea Britanie,)

6 state au peste 5.000 clickuri (Olanda, Belgia,  Canada,  )

10 state au peste 1,000 clickuri (Polonia, Rusia,  Australia, IrlandaIsraelGreciaElvetia ,  Brazilia, Suedia, Austria)

50 state au peste 100 clickuri

20 state au un click

Website seo score
Powered by WebStatsDomain

DE URMĂRIT

1.EDITURA HOFFMAN

https://www.editurahoffman.ro/

2. EDITURA ISTROS

https://www.muzeulbrailei.ro/editura-istros/

3.EDITURA UNIVERSITATII CUZA - IASI

https://www.editura.uaic.ro/produse/editura/ultimele-aparitii/1

4.ANTICARIAT UNU

https://www.anticariat-unu.ro/wishlist

5. PRINTRE CARTI

http://www.printrecarti.ro/

6. ANTICARIAT ALBERT

http://anticariatalbert.com/

7. ANTICARIAT ODIN 

http://anticariat-odin.ro/

8. TARGUL CARTII

http://www.targulcartii.ro/

9. ANTICARIAT PLUS

http://www.anticariatplus.ro/

10. LIBRĂRIILE:NET

https://www.librariileonline.ro/carti/literatura--i1678?filtru=2-452

11. LIBRĂRIE: NET

https://www.librarie.net/cautare-rezultate.php?&page=2&t=opere+fundamentale&sort=top

12.CONTRAMUNDUM

https://contramundum.ro/cart/

13. ANTICARIATUL NOU

http://www.anticariatulnou.ro

14. ANTICARIAT NOU

https://anticariatnou.wordpress.com/

15.OKAZII

https://www.okazii.ro/cart?step=0&tr_buyerid=6092150

16. ANTIKVARIUM.RO

http://antikvarium.ro

17.ANTIKVARIUS.RO

https://www.antikvarius.ro/

18. ANTICARIAT URSU

https://anticariat-ursu.ro/index.php?route=common/home

19.EDITURA TEORA - UNIVERSITAS

http://www.teora.ro/cgi-bin/teora/romania/mbshop.cgi?database=09&action=view_product&productID=%20889&category=01

20. EDITURA SPANDUGINO

https://edituraspandugino.ro/

21. FILATELIE

 http://www.romaniastamps.com/

22 MAX

http://romanianstampnews.blogspot.com

23.LIBREX

https://www.librex.ro/search/editura+polirom/?q=editura+polirom

24. LIBMAG

https://www.libmag.ro/carti-la-preturi-sub-10-lei/filtre/edituri/polirom/

25. LIBRIS

https://www.libris.ro/account/myWishlist

26. MAGIA MUNTELUI

http://magiamuntelui.blogspot.com

27. RAZVAN CODRESCU
http://razvan-codrescu.blogspot.ro/

28.RADIO ARHIVE

https://www.facebook.com/RadioArhive/

29.IDEEA EUROPEANĂ

https://www.ideeaeuropeana.ro/colectie/opere-fundamentale/

30. SA NU UITAM

http://sanuuitam.blogspot.ro/

31. CERTITUDINEA

www.certitudinea.com

32. F.N.S.A

https://www.fnsa.ro/products/4546-dimitrie_cantemir_despre_numele_moldaviei.html

Anunturi

Licenţa Creative Commons Această retea este pusă la dispoziţie sub Licenţa Atribuire-Necomercial-FărăModificări 3.0 România Creativ

Note

Hoffman - Jurnalul cărților esențiale

1. Radu Sorescu -  Petre Tutea. Viata si opera

2. Zaharia Stancu  - Jocul cu moartea

3. Mihail Sebastian - Orasul cu salcimi

4. Ioan Slavici - Inchisorile mele

5. Gib Mihaescu -  Donna Alba

6. Liviu Rebreanu - Ion

7. Cella Serghi - Pinza de paianjen

8. Zaharia Stancu -  Descult

9. Henriette Yvonne Stahl - Intre zi si noapte

10.Mihail Sebastian - De doua mii de ani

11. George Calinescu Cartea nuntii

12. Cella Serghi Pe firul de paianjen…

Continuare

Creat de altmariusclassic Dec 23, 2020 at 11:45am. Actualizat ultima dată de altmariusclassic Ian 24, 2021.

© 2024   Created by altmarius.   Oferit de

Embleme  |  Raportare eroare  |  Termeni de utilizare a serviciilor