altmarius

cultură şi spiritualitate

Festival Enescu - 4 septembrie 2023 Ateneul Român ora 17.00

CAMERISTI DELLA SCALA

 Dateluni, 4 septembrie 2023
 Time5:00 PM - 6:40 PM

CAMERISTI DELLA SCALA
WILSON HERMANTO dirijor
DANIEL MÜLLER-SCHOTT violoncel
ȘTEFAN APRODU vioară, laureat al Concursului Internațional George Enescu 2022
GEORGE TODICĂ pian, laureat al Concursului Internațional George Enescu 2022

Enescu Aria și Scherzino pentru vioară și orchestră
R. Strauss Romanță în fa major pentru violoncel și orchestră TrV 118
Ceaikovski Variațiuni pe o temă rococo pentru violoncel și orchestră op. 33
Mendelssohn Simfonia nr. 3 în la minor op. 56, Scoțiana



Orchestra de cameră „Cameristi della Scala”, formată din muzicieni ai Orchestrei Teatro alla Scala din Milano, a fost înființată în 1982. Particularitatea acestei orchestre de cameră este aceea de a cânta cu sau fără dirijor. Repertoriul său central include numeroase capodopere pentru orchestră de cameră, din secolul al XVIII-lea până în prezent, promovând și susținând în același timp operele unor compozitori mai puțin cunoscuți. Cameristi della Scala îi include deseori pe minunații soliști ai Orchestrei La Scala și, de asemenea, cântă în mod regulat cu soliști renumiți precum Daniel Müller-Schott, Khatia Buniatishvili, Jan Lisiecki, Sergei Babayan, Alexei Volodin, Daniel Lozakovich, Giovanni Sollima, Julius Berger etc. Dirijorii celebri care au dirijat la Teatro alla Scala în trecut și până în prezent au influențat în mod semnificativ caracterul și sunetul Cameristi della Scala, cunoscuți pentru sunetul și frazarea muzicală italiană.

Cameristi della Scala a concertat în multe locuri prestigioase, săli de concert și festivaluri din întreaga lume, cum ar fi Carnegie Hall din New York, Library of Congress din Washington D.C., Salle Gaveau din Paris, Tchaikovsky Hall din Moscova, Tonhalle din Zurich, Mann Auditorium din Tel Aviv, Victoria Hall din Geneva, Teatro Coliseo din Buenos Aires, Teatrul de Operă Narodowa din Varșovia, Festivalul Enescu din București, Festivalul de Toamnă din Tbilisi, Festivalul Internațional de la Izmir din Turcia și multe altele. În cadrul concertului lor anual de la Teatro alla Scala din Milano, orchestra a interpretat un program în onoarea celei de-a 100-a aniversări a lui Leonard Bernstein în mai 2018. În colaborare cu celebrul dansator Roberto Bolle, care este unul dintre cei mai importanți dansatori de la Teatro alla Scala, Cameristi della Scala i s-a alăturat pentru un spectacol la Forumul Economic Mondial din 2018 de la Davos.

Cameristi della Scala a primit Premio Isimbardi (Premiul Isimbardi) din partea Provinciei Milano în 2012, în semn de recunoaștere a contribuției lor remarcabile la comunitate și la prestigiul orașului Milano în lume. În urma debutului său remarcabil alături de orchestră, dirijorul Wilson Hermanto a fost numit dirijor principal invitat în 2017. În relația lor strânsă și continuă, orchestra și maestrul au susținut până în prezent numeroase concerte în Italia, Franța, Germania, Elveția, Austria, România, Turcia și așteaptă cu nerăbdare viitoarele proiecte, locale și internaționale, în colaborare cu soliști de renume internațional.



Apreciat pentru muzicalitatea sa profundă, autoritatea naturală, energia exuberantă și eleganța sa, Wilson Hermanto este dirijorul principal invitat al orchestrei de cameră Cameristi della Scala din 2017. În stagiunea 2021-22, domnul Hermanto dirijează Cameristi della Scala alături de soliști proeminenți precum Gautier Capuçon, Daniel Müller-Schott, Maxim Vengerov, Francesco Piemontesi, David Fray, Carolin Widmann și Nils Mönkemeyer. În calitate de dirijor invitat, domnul Hermanto debutează cu Opera Baltică din Polonia dirijând Candide de Leonard Bernstein și lucrează cu Filarmonica Argovia și Orchestra Simfonică a Radioului Național Polonez. Din 2022, Wilson Hermanto și Daniel Müller-Schott sunt co-directorii artistici ai festivalului de muzică Vevey Spring Classic din Elveția.

În trecutul recent, Wilson Hermanto a cântat cu Cameristi della Scala la Festivalul George Enescu și a dus orchestra în Franța, Germania, Elveția, Austria, Turcia, pe lângă faptul că a cântat cu ei la Teatro alla Scala di Milano. Aparițiile recente ca dirijor invitat l-au adus pe domnul Hermanto în fața Sinfonia Varsovia, Orchestra Filarmonicii din Varșovia, Philharmonisches Orchester Heidelberg, Filarmonica George Enescu, Orquesta Sinfónica Nacional de Chile, Orchestra Accademia del Teatro alla Scala, precum și reinvitații la conducerea Orchestrei Mariinsky, Orchestre national de Metz, Orchestra Filarmonicii Szczecin și Orquesta Filarmónica de Bogotá.

La invitația lui Valery Gergiev, Wilson Hermanto a dirijat Don Giovanni de Mozart la Teatrul Mariinsky din Sankt Petersburg. Celebrând cea de-a 90-a aniversare a lui Pierre Boulez în 2015, domnul Hermanto a dirijat grupul de muzică nouă Ensemble Contrechamps la Geneva. Wilson Hermanto concertează în mod regulat în Franța, unde a lucrat cu diverse orchestre franceze importante, precum Orchestra Națională din Lyon, Orchestra Filarmonică Radio Franța, Orchestra Națională a Capitolului din Toulouse, Orchestra de Cameră din Paris, Orchestra Națională din Île de France, Orchestre national de Bretagne etc.

În întreaga lume, domnul Hermanto a lucrat cu Orchestra Cleveland, Orchestra Filarmonică Radio Germană Saarbrücken, Orchestra Simfonică din Praga, Orchestra Filarmonicii din Londra, Orchestra Națională BBC din Țara Galilor, Orchestra della Svizzera Italiana, Orchestra de Cameră din Lausanne, Orchestra Filarmonică Radio NDR din Hanovra, Ulster Orchestra, Florida Orchestra, Orchestra de Cameră Engleză, Orchestra Filarmonicii din Malaezia, Orchestra de Cameră din Geneva etc.

Cu un repertoriu vast care cuprinde muzică din perioada Barocă până la muzica zilelor noastre, Wilson Hermanto a cântat și a lucrat cu mulți compozitori contemporani de renume, precum Zygmunt Krauze, Bruno Mantovani, Jörg Widmann, Agata Zubel, Thuridur Jónsdóttir, Helmut Lachenmann, Giovanni Sollima, Magdalena Długosz, H.K Gruber, Matteo Franceschini, Enno Poppe și Lowell Liebermann. Printre diverșii soliști cu care domnul Hermanto a colaborat se numără Lang Lang, Gautier Capuçon, Daniel Müller-Schott, Sergei Babayan, Boris Berezovsky, Alexei Volodin, Christine Goerke, Miah Persson, Alina Pogostkina, Guy Braunstein, Nils Mönkemeyer, Kian Soltani, Richard Galliano, Radek Baborák și Trio Wanderer.

Născut în Indonezia, de origine chineză și în prezent rezident în Elveția, Wilson Hermanto a absolvit Conservatorul de Muzică Peabody, cu specializare în vioară, și a obținut diploma de dirijor la Școala de Muzică din Manhattan, studiind cu maestrul suedez Sixten Ehrling. Sir Colin Davis a devenit un mentor apropiat, care s-a interesat personal de formarea abilităților de dirijor ale domnului Hermanto. Domnul Hermanto a studiat, de asemenea, dirijatul cu Carlo Maria Giulini la Școala de Muzică din Fiesole și a fost dirijor la Centrul Muzical din Tanglewood, unde a lucrat cu Seiji Ozawa, precum și dirijor la Lucerne Festival Academy, sub îndrumarea lui Pierre Boulez.









Vizualizări: 13

Adaugă un comentariu

Pentru a putea adăuga comentarii trebuie să fii membru al altmarius !

Alătură-te reţelei altmarius

STATISTICI

Free counters!
Din 15 iunie 2009

209 state 

(ultimul: Eswatini)

Numar de steaguri: 273

Record vizitatori:    8,782 (3.04.2011)

Record clickuri:

 16,676 (3.04.2011)

Steaguri lipsa: 33

1 stat are peste 700,000 clickuri (Romania)

1 stat are peste 100.000 clickuri (USA)

1 stat are peste 50,000 clickuri (Moldova)

2 state au peste 20,000  clickuri (Italia,  Germania)

4 state are peste 10.000 clickuri (Franta, UngariaSpania,, Marea Britanie,)

6 state au peste 5.000 clickuri (Olanda, Belgia,  Canada,  )

10 state au peste 1,000 clickuri (Polonia, Rusia,  Australia, IrlandaIsraelGreciaElvetia ,  Brazilia, Suedia, Austria)

50 state au peste 100 clickuri

20 state au un click

Website seo score
Powered by WebStatsDomain

DE URMĂRIT

1.EDITURA HOFFMAN

https://www.editurahoffman.ro/

2. EDITURA ISTROS

https://www.muzeulbrailei.ro/editura-istros/

3.EDITURA UNIVERSITATII CUZA - IASI

https://www.editura.uaic.ro/produse/editura/ultimele-aparitii/1

4.ANTICARIAT UNU

https://www.anticariat-unu.ro/wishlist

5. PRINTRE CARTI

http://www.printrecarti.ro/

6. ANTICARIAT ALBERT

http://anticariatalbert.com/

7. ANTICARIAT ODIN 

http://anticariat-odin.ro/

8. TARGUL CARTII

http://www.targulcartii.ro/

9. ANTICARIAT PLUS

http://www.anticariatplus.ro/

10. LIBRĂRIILE:NET

https://www.librariileonline.ro/carti/literatura--i1678?filtru=2-452

11. LIBRĂRIE: NET

https://www.librarie.net/cautare-rezultate.php?&page=2&t=opere+fundamentale&sort=top

12.CONTRAMUNDUM

https://contramundum.ro/cart/

13. ANTICARIATUL NOU

http://www.anticariatulnou.ro

14. ANTICARIAT NOU

https://anticariatnou.wordpress.com/

15.OKAZII

https://www.okazii.ro/cart?step=0&tr_buyerid=6092150

16. ANTIKVARIUM.RO

http://antikvarium.ro

17.ANTIKVARIUS.RO

https://www.antikvarius.ro/

18. ANTICARIAT URSU

https://anticariat-ursu.ro/index.php?route=common/home

19.EDITURA TEORA - UNIVERSITAS

http://www.teora.ro/cgi-bin/teora/romania/mbshop.cgi?database=09&action=view_product&productID=%20889&category=01

20. EDITURA SPANDUGINO

https://edituraspandugino.ro/

21. FILATELIE

 http://www.romaniastamps.com/

22 MAX

http://romanianstampnews.blogspot.com

23.LIBREX

https://www.librex.ro/search/editura+polirom/?q=editura+polirom

24. LIBMAG

https://www.libmag.ro/carti-la-preturi-sub-10-lei/filtre/edituri/polirom/

25. LIBRIS

https://www.libris.ro/account/myWishlist

26. MAGIA MUNTELUI

http://magiamuntelui.blogspot.com

27. RAZVAN CODRESCU
http://razvan-codrescu.blogspot.ro/

28.RADIO ARHIVE

https://www.facebook.com/RadioArhive/

29.IDEEA EUROPEANĂ

https://www.ideeaeuropeana.ro/colectie/opere-fundamentale/

30. SA NU UITAM

http://sanuuitam.blogspot.ro/

31. CERTITUDINEA

www.certitudinea.com

32. F.N.S.A

https://www.fnsa.ro/products/4546-dimitrie_cantemir_despre_numele_moldaviei.html

Anunturi

Licenţa Creative Commons Această retea este pusă la dispoziţie sub Licenţa Atribuire-Necomercial-FărăModificări 3.0 România Creativ

Note

Hoffman - Jurnalul cărților esențiale

1. Radu Sorescu -  Petre Tutea. Viata si opera

2. Zaharia Stancu  - Jocul cu moartea

3. Mihail Sebastian - Orasul cu salcimi

4. Ioan Slavici - Inchisorile mele

5. Gib Mihaescu -  Donna Alba

6. Liviu Rebreanu - Ion

7. Cella Serghi - Pinza de paianjen

8. Zaharia Stancu -  Descult

9. Henriette Yvonne Stahl - Intre zi si noapte

10.Mihail Sebastian - De doua mii de ani

11. George Calinescu Cartea nuntii

12. Cella Serghi Pe firul de paianjen…

Continuare

Creat de altmariusclassic Dec 23, 2020 at 11:45am. Actualizat ultima dată de altmariusclassic Ian 24, 2021.

© 2024   Created by altmarius.   Oferit de

Embleme  |  Raportare eroare  |  Termeni de utilizare a serviciilor