altmarius

cultură şi spiritualitate

Festival Enescu 2023: 31 august Sala Palatului ora 20

ORCHESTRA SIMFONICĂ DIN LONDRA

 Datejoi, 31 august 2023
 Time8:00 PM - 9:50 PM

ORCHESTRA SIMFONICĂ DIN LONDRA
Sir SIMON RATTLE dirijor
PETER DONOHOE pian
CYNTHIA MILLAR ondes Martenot
 
Enescu Voix de la nature
Messiaen Simfonia Turangalîla



ORCHESTRA SIMFONICA DIN LONDRA


London Symphony Orchestra [Orchestra Simfonică din Londra, prescurtat LSO] a fost înființată în anul 1904, fiind una dintre primele orchestre modelate de muzicienii săi. De atunci, generații de talente remarcabile au consolidat reputația LSO privind calitatea fără compromisuri și repertoriile inspiraționale. LSO este orchestra rezidentă în Barbican – sufletul cultural al Londrei. Orchestra se adresează publicului internațional prin turnee și rezidențe artistice – în orașe precum Paris și Dortmund, la Festivalul de la Aix-en-Provence și alături de Academia de Muzică din Santa Barbara – și prin parteneriate digitale, cât și un amplu program de transmisii online în direct și la cerere.

Prin intermediul unui program comunitar și de învățământ de top la nivel mondial, LSO Discovery, LSO pune în contact oameni din toate categoriile sociale cu puterea muzicii de calitate. Muzicienii din LSO sunt inima acestui program unic, conducând ateliere de creație, îndrumând tinere talente strălucitoare, susținând concerte gratuite pentru comunitatea locală și folosind muzica pentru a sprijini adulții cu dizabilități de învățare. Muzicienii din LSO vizitează, de asemenea, spitale pentru copii și conduc programe de formare pentru profesorii de muzică.

În 1999, LSO și-a înființat propria casă de discuri, LSO Live, și a revoluționat modul în care este înregistrată muzica orchestrală live, cu peste 150 de înregistrări lansate până în prezent. În total, LSO a realizat mai multe înregistrări decât orice altă orchestră și folosește, de asemenea, servicii de streaming pentru a se adresa unei audiențe mondiale care însumează milioane de iubitori de muzică ce ascultă online în fiecare lună. Prin muzică inspirațională, programe educaționale și inovații tehnologice, activitatea LSO se extinde mult dincolo de sala de concerte.



SIR SIMON RATTLE


Sir Simon Rattle s-a născut în Liverpool și a studiat la Academia Regală de Muzică.

Din anul 1980 până în 1998, Sir Simon a fost dirijor principal și consilier artistic al Orchestrei Simfonice din Birmingham, fiind numit director muzical în anul 1990. În 2002 a preluat funcția de director artistic și dirijor șef al Berliner Philharmoniker [Orchestra Simfonică din Berlin], unde a rămas până la sfârșitul stagiunii 2017-18. Sir Simon a preluat funcția de director muzical al Orchestrei Simfonice din Londra în septembrie 2017. El va rămâne în această funcție până în stagiunea 2023-24, când va deveni dirijor emerit al orchestrei. Începând cu stagiunea 2023-24, Sir Simon va prelua funcția de dirijor șef al Symphonieorchester des Bayerischen Rundfunks [Orchestra Simfonică Radio Bavareză] din München. El este artist principal al Orchestra of the Age of Enlightenment [Orchestrei Secolului Luminilor] și patron fondator al Birmingham Contemporary Music Group [Grupul de Muzică Contemporană din Birmingham].

Sir Simon a realizat peste 70 de înregistrări pentru casa de discuri EMI (în prezent Warner Classics) și a primit numeroase premii internaționale prestigioase pentru înregistrările sale realizate la diferite case de discuri. Printre înregistrările la EMI se numără Simfonia Psalmilor de Stravinski (care a primit un premiu Grammy pentru cea mai bună interpretare corală), Simfonia fantastică de Berlioz, L’enfant et les sortileges de Ravel, Suita Spărgătorul de nuci de Ceaikovski, Simfonia nr. 2 de Mahler, Ritualul primăverii de Stravinski și Clopote și Dansuri simfonice de Rachmaninov, toate înregistrate cu Filarmonica din Berlin. Printre cele mai recente înregistrări ale sale se numără Le damnation de Faust de Berlioz, Woven Space de Helen Grime, Pelléas et Mélisande de Debussy, Remembering de Turnage și Oratoriul Iisus pe Muntele Măslinilor de Beethoven, toate lansate de casa de discuri proprie a London Symphony Orchestra, LSO Live.

Sir Simon are turnee regulate în Europa și Asia și are relații solide și de lungă durată cu cele mai importante orchestre din lume. Dirijează în mod regulat Symphonieorchester des Bayerischen Rundfunks, Staatskapelle Berlin, Deutsche Symphonieorchester Berlin, Orchestra Filarmonicii din Berlin și Filarmonica din Cehia. Printre cele mai recente și importante momente din domeniul operei se numără Manon Lescaut cu Deutsche Oper Berlin, Der Rosenkavalier cu Metropolitan Opera New York, Jenufa de Janáček cu Deutsche Staatsoper Berlin și Tristan und Isolde cu Orchestra Simfonică din Londra la Festivalul d’Aix en Provence.

Educația muzicală este de o importanță capitală pentru Sir Simon, iar parteneriatul său cu Berliner Philiharmoniker a deschis noi drumuri cu programul educațional Zukunft@Bphil, care i-a adus Premiul Comenius, Premiul Special Schiller din partea orașului Mannheim, Camera de Aur și Medalia Urania. El și Berliner Philharmoniker au fost, de asemenea, numiți ambasadori internaționali ai UNICEF în 2004 – prima dată când această onoare a fost conferită unui ansamblu artistic. În 2019, Sir Simon a anunțat crearea Academiei LSO East London, înființată de Orchestra Simfonică din Londra în parteneriat cu 10 cartiere din estul Londrei. Acest program gratuit are ca scop identificarea și dezvoltarea potențialului tinerilor din estul Londrei, cu vârste cuprinse între 11 și 18 ani, care dau dovadă de un talent muzical excepțional, indiferent de mediul lor sau de situația financiară. Sir Simon a primit, de asemenea, mai multe distincții personale prestigioase care includ titlul de cavaler în 1994, a devenit membru al Ordinului de Merit din partea Majestății Sale Regina în 2014 și a fost recent decorat cu Ordinul de Merit la Berlin în 2018. În 2019, Sir Simon a primit Freedom of the City of London.

În stagiunea 2022-23 va dirija Orchestra Simfonică din Londra, Symphonieorchester des Bayerischen Rundfunks Staatskapelle Berlin, Orchestra Filarmonicii din Berlin și Orchestra Filarmonicii din Cehia pentru concertele speciale „Freedom”. Se va întoarce la Deutsche Staatsoper Berlin pentru a readuce în atenția publicului Idomeneo de Mozart, iar în vara anului 2023 se va întoarce la Festivalul Aix-en-Provence cu Orchestra Simfonică din Londra, unde va dirija opera Wozzeck de Berg, în producția lui Gerard McBurney. Va susține un turneu în Japonia și Coreea de Sud cu Orchestra Simfonică din Londra, iar mai târziu în această stagiune vor întreprinde un turneu în Australia.









Vizualizări: 12

Adaugă un comentariu

Pentru a putea adăuga comentarii trebuie să fii membru al altmarius !

Alătură-te reţelei altmarius

STATISTICI

Free counters!
Din 15 iunie 2009

209 state 

(ultimul: Eswatini)

Numar de steaguri: 273

Record vizitatori:    8,782 (3.04.2011)

Record clickuri:

 16,676 (3.04.2011)

Steaguri lipsa: 33

1 stat are peste 700,000 clickuri (Romania)

1 stat are peste 100.000 clickuri (USA)

1 stat are peste 50,000 clickuri (Moldova)

2 state au peste 20,000  clickuri (Italia,  Germania)

4 state are peste 10.000 clickuri (Franta, UngariaSpania,, Marea Britanie,)

6 state au peste 5.000 clickuri (Olanda, Belgia,  Canada,  )

10 state au peste 1,000 clickuri (Polonia, Rusia,  Australia, IrlandaIsraelGreciaElvetia ,  Brazilia, Suedia, Austria)

50 state au peste 100 clickuri

20 state au un click

Website seo score
Powered by WebStatsDomain

DE URMĂRIT

1.EDITURA HOFFMAN

https://www.editurahoffman.ro/

2. EDITURA ISTROS

https://www.muzeulbrailei.ro/editura-istros/

3.EDITURA UNIVERSITATII CUZA - IASI

https://www.editura.uaic.ro/produse/editura/ultimele-aparitii/1

4.ANTICARIAT UNU

https://www.anticariat-unu.ro/wishlist

5. PRINTRE CARTI

http://www.printrecarti.ro/

6. ANTICARIAT ALBERT

http://anticariatalbert.com/

7. ANTICARIAT ODIN 

http://anticariat-odin.ro/

8. TARGUL CARTII

http://www.targulcartii.ro/

9. ANTICARIAT PLUS

http://www.anticariatplus.ro/

10. LIBRĂRIILE:NET

https://www.librariileonline.ro/carti/literatura--i1678?filtru=2-452

11. LIBRĂRIE: NET

https://www.librarie.net/cautare-rezultate.php?&page=2&t=opere+fundamentale&sort=top

12.CONTRAMUNDUM

https://contramundum.ro/cart/

13. ANTICARIATUL NOU

http://www.anticariatulnou.ro

14. ANTICARIAT NOU

https://anticariatnou.wordpress.com/

15.OKAZII

https://www.okazii.ro/cart?step=0&tr_buyerid=6092150

16. ANTIKVARIUM.RO

http://antikvarium.ro

17.ANTIKVARIUS.RO

https://www.antikvarius.ro/

18. ANTICARIAT URSU

https://anticariat-ursu.ro/index.php?route=common/home

19.EDITURA TEORA - UNIVERSITAS

http://www.teora.ro/cgi-bin/teora/romania/mbshop.cgi?database=09&action=view_product&productID=%20889&category=01

20. EDITURA SPANDUGINO

https://edituraspandugino.ro/

21. FILATELIE

 http://www.romaniastamps.com/

22 MAX

http://romanianstampnews.blogspot.com

23.LIBREX

https://www.librex.ro/search/editura+polirom/?q=editura+polirom

24. LIBMAG

https://www.libmag.ro/carti-la-preturi-sub-10-lei/filtre/edituri/polirom/

25. LIBRIS

https://www.libris.ro/account/myWishlist

26. MAGIA MUNTELUI

http://magiamuntelui.blogspot.com

27. RAZVAN CODRESCU
http://razvan-codrescu.blogspot.ro/

28.RADIO ARHIVE

https://www.facebook.com/RadioArhive/

29.IDEEA EUROPEANĂ

https://www.ideeaeuropeana.ro/colectie/opere-fundamentale/

30. SA NU UITAM

http://sanuuitam.blogspot.ro/

31. CERTITUDINEA

www.certitudinea.com

32. F.N.S.A

https://www.fnsa.ro/products/4546-dimitrie_cantemir_despre_numele_moldaviei.html

Anunturi

Licenţa Creative Commons Această retea este pusă la dispoziţie sub Licenţa Atribuire-Necomercial-FărăModificări 3.0 România Creativ

Note

Hoffman - Jurnalul cărților esențiale

1. Radu Sorescu -  Petre Tutea. Viata si opera

2. Zaharia Stancu  - Jocul cu moartea

3. Mihail Sebastian - Orasul cu salcimi

4. Ioan Slavici - Inchisorile mele

5. Gib Mihaescu -  Donna Alba

6. Liviu Rebreanu - Ion

7. Cella Serghi - Pinza de paianjen

8. Zaharia Stancu -  Descult

9. Henriette Yvonne Stahl - Intre zi si noapte

10.Mihail Sebastian - De doua mii de ani

11. George Calinescu Cartea nuntii

12. Cella Serghi Pe firul de paianjen…

Continuare

Creat de altmariusclassic Dec 23, 2020 at 11:45am. Actualizat ultima dată de altmariusclassic Ian 24, 2021.

© 2024   Created by altmarius.   Oferit de

Embleme  |  Raportare eroare  |  Termeni de utilizare a serviciilor