altmarius

cultură şi spiritualitate

Festival Enescu 2023: 28 august Ateneul Român ora 17

ORCHESTRA SIMFONICĂ WDR DIN KÖLN

 Dateluni, 28 august 2023
 Time5:00 PM - 6:50 PM

ORCHESTRA SIMFONICĂ WDR DIN KÖLN
JÖRG WIDMANN dirijor
CAROLIN WIDMANN vioară

Widmann Con Brio
Widmann Concertul nr. 2 pentru vioară și orchestră
Mendelssohn/Widmann Andante din Sonata pentru clarinet și pian în mi bemol major
Mendelssohn Simfonia nr. 5 în re minor op. 107, Reforma

Muziciană extraordinar de versatilă, Carolin Widmann își desfășoară activitatea în domeniul marilor concerte clasice, al noilor lucrări scrise special pentru ea, al recitalurilor solo, al unei mari varietăți de muzică de cameră și, din ce în ce mai mult, al interpretărilor la instrumente de epocă, inclusiv al interpretării/dirijării la vioară.
Printre cele mai importante evenimente recente se numără debutul său cu Los Angeles Philharmonic sub bagheta lui Esa Pekka Salonen, Scottish Chamber Orchestra sub bagheta lui Maxim Emelyanychev, Filarmonica din München, Filarmonica din Dresda și Deutsches Symphonie-Orchester cu Robin Ticciati ca dirijor, debutul său la New York în interpretarea/dirijarea Orchestrei de Cameră Orpheus, precum și reveniri la Orchestra Simfonică Radio din Viena, la Musikverein, și la WDR Rundfunk Sinfonieorchester din Köln. În plus, în stagiunea 2021-22, Carolin a susținut două premiere – un nou concert Haas cu Kammerorchester Basel la Beethovenfest Bonn, precum și un nou concert Streich cu Münchener Kammerorchester. De asemenea, Carolin a întreprins un turneu de recitaluri în Italia cu Dénes Varjon, precum și o întoarcere la Paris pentru concerte cu Orchestre Philharmonique de Radio France și Insula Orchestra.
În stagiunea 2022-23, Carolin va susține spectacole cu Orchestra Simfonică de Stat din São Paulo (OSESP), precum și reveniri la Barcelona Orquesta, Casa da Musica și Staatstheater Hanovra. De asemenea, va reveni la Orchestre de Chambre de Paris la Filarmonica din Paris, interpretând Concertul de Ligeti, și la Alte Oper cu Orchestra Simfonică Radio din Frankfurt. Alte momente notabile ale stagiunii includ o revenire la Orchestra Philharmonia de la Royal Festival Hall din Londra, la SWR Symphonieorchester și la Orchestra Simfonică Radio din Finlanda, unde Carolin va interpreta, în premieră, un nou concert de Veli-Matti Puumala.



Jörg Widmann este considerat unul dintre cei mai versatili și mai fascinanți artiști ai generației sale.
În stagiunea 2022/23 apare în toate ipostazele activității sale, inclusiv în calitate de compozitor invitat și dirijor cu Orquestra Sinfônica do Estado de São Paulo și cu Orchestra Simfonică Națională din Taiwan, ca artist în rezidență la Concertgebouw Amsterdam Zaterdag Matinée, Alte Oper din Frankfurt și la centrul internațional de arte deSingel din Anvers.
Continuându-și activitatea intensă de dirijor în această stagiune, Jörg Widmann colaborează cu orchestre, printre care Konzerthausorchester Berlin, Mozarteumorchester Salzburg, Royal Scottish National Orchestra, orchestrele simfonice din Birmingham și din Barcelona și Radio Filharmonisch Orkest Amsterdam.
De asemenea, continuă parteneriatele sale de lungă durată în domeniul muzicii de cameră cu artiști de renume precum Daniel Barenboim, Tabea Zimmermann, Sir András Schiff, Denis Kozhukhin, Cvartetele Schumann și Hagen, concertând la Festivalul Schubertiade de la Hohenems, la Filarmonica din Paris, Muziekgebouw Amsterdam, Konzerthaus și Musikverein din Viena, printre altele.
Widmann a interpretat în premieră mondială Concertul pentru clarinet über de Mark Andre la Festivalul Donaueschinger Musiktage 2015. Alte concerte pentru clarinet care i-au fost dedicate sunt Muzică pentru clarinet și orchestră de Wolfgang Rihm (1999) și Cantus de Aribert Reimann (2006).
Jörg Widmann a studiat clarinetul cu Gerd Starke la München și Charles Neidich la Juilliard School din New York, mai târziu devenind el însuși profesor de clarinet și compoziție, mai întâi la Universitatea de Muzică din Freiburg și, din 2017, fiind profesor titular de compoziție la Academia Barenboim-Said, Berlin. A fost bursier al Institutului de Studii Avansate din Berlin, este membru cu drepturi depline al Academiei de Arte Frumoase din München și, din 2007, al Academiei Libere de Arte din Hamburg, al Academiei Germane de Arte Performative și al Academiei pentru Știință și Literatură din Mainz. În 2018 a fost distins cu premiul Robert Schumann pentru poezie și muzică și a primit Ordinul Bavarez Maximilan pentru Știință și Artă.
A studiat compoziția cu Kay Westermann, Wilfried Hiller, Hans Werner Henze și Wolfgang Rihm. Lucrările sale continuă să fie răsplătite cu numeroase premii, printre care și renumitul premiu Elise L. Stoeger – Premiul Societății de Muzică de Cameră din New York de la Lincoln Center, acordat doar o dată la doi ani.
Compozițiile sale sunt interpretate cu regularitate de dirijori precum Daniel Barenboim, Daniel Harding, Kent Nagano, Franz Welser-Möst, Christian Thielemann, Andris Nelsons și Sir Simon Rattle și prezentate în premieră de orchestre precum Filarmonicile din Viena, Berlin sau New York, Orchestre de Paris, Orchestra Simfonică BBC Symphony Orchestra.
În această stagiune are loc premiera mondială a operei Tartaros (Labyrinth VII) de Jörg Widmann pentru 13 instrumente cu Ensemble Modern la Concertgebouw Amsterdam. În prezent, lucrează la o cantată pentru soliști, cor și orchestră comandată de Orchestra Gewandhaus și Corul Bisericii Sf. Toma din Leipzig, iar noua lucrare va avea premiera în iunie 2023, cu ocazia celei de-a 300-a aniversări a Festivalului Bach de la Leipzig în biserica Sf. Toma.

Orchestra simfonică WDR este una dintre cele mai importante orchestre din Germania. Ansamblul are o prezență regională și o reputație națională și internațională. Spectacolele sale variază de la serii de concerte la Filarmonica din Köln și parteneriate cu săli de concerte și festivaluri din regiune până la invitații regulate la München, Salzburg, Hamburg, Festivalul de muzică din Schleswig-Holstein sau Kissinger Sommer. În ultimii ani, ansamblul a susținut numeroase turnee în Asia și Europa, cel mai recent la BBC Proms și la Timișoara, Capitala Europeană a Culturii.

Orchestra simfonică WDR este prezentă în producții TV, emisiuni radio, transmisiuni în direct și alte produse digitale, cum ar fi seria video inovatoare „Traumwandler”. La nivel regional, ansamblul se angajează să aducă muzica mai aproape de public: în proiecte educaționale pentru clasele de elevi, pentru familii, cum ar fi „Concert cu șoricelul” și prin formate în afara cadrului tradițional al concertelor.

Înregistrările periodice pe CD completează spectrul Orchestrei Simfonice WDR. În septembrie 2022, prima producție de lucrări orchestrale sub conducerea dirijorului șef Cristian Măcelaru a fost lansată cu Legendele op. 59 și Suita Cehă op. 39 de Antonín Dvořák, urmată de o lansare cu Prințul de lemn și Suita de dansuri de Béla Bartók. O înregistrare cu lucrări de Prokofiev, Sarasate și Britten, printre alții, a fost lansată în august 2022 în colaborare cu violonistul Augustin Hadelich și a fost nominalizată pentru renumitul premiu „Preis der deutschen Schallplattenkritik”. Înregistrarea Simfoniilor 3 și 4 ale compozitoarei poloneze Grażyna Bacewicz a fost primită cu la fel de mult entuziasm din partea presei de specialitate. Acest CD este preludiul lansării integrale a lucrărilor orchestrale ale compozitoarei.

Pe lângă cultivarea repertoriului simfonic tradițional, WDR Sinfonieorchester este deosebit de preocupată de interpretarea muzicii contemporane. Începând cu anii 1950, ansamblul a fost unul dintre cei mai importanți comisionari de compoziții contemporane și a scris istoria muzicii prin premiere revoluționare

Vizualizări: 6

Adaugă un comentariu

Pentru a putea adăuga comentarii trebuie să fii membru al altmarius !

Alătură-te reţelei altmarius

STATISTICI

Free counters!
Din 15 iunie 2009

209 state 

(ultimul: Eswatini)

Numar de steaguri: 273

Record vizitatori:    8,782 (3.04.2011)

Record clickuri:

 16,676 (3.04.2011)

Steaguri lipsa: 33

1 stat are peste 700,000 clickuri (Romania)

1 stat are peste 100.000 clickuri (USA)

1 stat are peste 50,000 clickuri (Moldova)

2 state au peste 20,000  clickuri (Italia,  Germania)

4 state are peste 10.000 clickuri (Franta, UngariaSpania,, Marea Britanie,)

6 state au peste 5.000 clickuri (Olanda, Belgia,  Canada,  )

10 state au peste 1,000 clickuri (Polonia, Rusia,  Australia, IrlandaIsraelGreciaElvetia ,  Brazilia, Suedia, Austria)

50 state au peste 100 clickuri

20 state au un click

Website seo score
Powered by WebStatsDomain

DE URMĂRIT

1.EDITURA HOFFMAN

https://www.editurahoffman.ro/

2. EDITURA ISTROS

https://www.muzeulbrailei.ro/editura-istros/

3.EDITURA UNIVERSITATII CUZA - IASI

https://www.editura.uaic.ro/produse/editura/ultimele-aparitii/1

4.ANTICARIAT UNU

https://www.anticariat-unu.ro/wishlist

5. PRINTRE CARTI

http://www.printrecarti.ro/

6. ANTICARIAT ALBERT

http://anticariatalbert.com/

7. ANTICARIAT ODIN 

http://anticariat-odin.ro/

8. TARGUL CARTII

http://www.targulcartii.ro/

9. ANTICARIAT PLUS

http://www.anticariatplus.ro/

10. LIBRĂRIILE:NET

https://www.librariileonline.ro/carti/literatura--i1678?filtru=2-452

11. LIBRĂRIE: NET

https://www.librarie.net/cautare-rezultate.php?&page=2&t=opere+fundamentale&sort=top

12.CONTRAMUNDUM

https://contramundum.ro/cart/

13. ANTICARIATUL NOU

http://www.anticariatulnou.ro

14. ANTICARIAT NOU

https://anticariatnou.wordpress.com/

15.OKAZII

https://www.okazii.ro/cart?step=0&tr_buyerid=6092150

16. ANTIKVARIUM.RO

http://antikvarium.ro

17.ANTIKVARIUS.RO

https://www.antikvarius.ro/

18. ANTICARIAT URSU

https://anticariat-ursu.ro/index.php?route=common/home

19.EDITURA TEORA - UNIVERSITAS

http://www.teora.ro/cgi-bin/teora/romania/mbshop.cgi?database=09&action=view_product&productID=%20889&category=01

20. EDITURA SPANDUGINO

https://edituraspandugino.ro/

21. FILATELIE

 http://www.romaniastamps.com/

22 MAX

http://romanianstampnews.blogspot.com

23.LIBREX

https://www.librex.ro/search/editura+polirom/?q=editura+polirom

24. LIBMAG

https://www.libmag.ro/carti-la-preturi-sub-10-lei/filtre/edituri/polirom/

25. LIBRIS

https://www.libris.ro/account/myWishlist

26. MAGIA MUNTELUI

http://magiamuntelui.blogspot.com

27. RAZVAN CODRESCU
http://razvan-codrescu.blogspot.ro/

28.RADIO ARHIVE

https://www.facebook.com/RadioArhive/

29.IDEEA EUROPEANĂ

https://www.ideeaeuropeana.ro/colectie/opere-fundamentale/

30. SA NU UITAM

http://sanuuitam.blogspot.ro/

31. CERTITUDINEA

www.certitudinea.com

32. F.N.S.A

https://www.fnsa.ro/products/4546-dimitrie_cantemir_despre_numele_moldaviei.html

Anunturi

Licenţa Creative Commons Această retea este pusă la dispoziţie sub Licenţa Atribuire-Necomercial-FărăModificări 3.0 România Creativ

Note

Hoffman - Jurnalul cărților esențiale

1. Radu Sorescu -  Petre Tutea. Viata si opera

2. Zaharia Stancu  - Jocul cu moartea

3. Mihail Sebastian - Orasul cu salcimi

4. Ioan Slavici - Inchisorile mele

5. Gib Mihaescu -  Donna Alba

6. Liviu Rebreanu - Ion

7. Cella Serghi - Pinza de paianjen

8. Zaharia Stancu -  Descult

9. Henriette Yvonne Stahl - Intre zi si noapte

10.Mihail Sebastian - De doua mii de ani

11. George Calinescu Cartea nuntii

12. Cella Serghi Pe firul de paianjen…

Continuare

Creat de altmariusclassic Dec 23, 2020 at 11:45am. Actualizat ultima dată de altmariusclassic Ian 24, 2021.

© 2024   Created by altmarius.   Oferit de

Embleme  |  Raportare eroare  |  Termeni de utilizare a serviciilor