altmarius

cultură şi spiritualitate

Newsletter Agentia de carte - 24 iulie 2021

“Spectacol-atelier ”#dosztoievskij b@r/reopening”” plus 2 more


Spectacol-atelier ”#dosztoievskij b@r/reopening”

Posted: 23 Jul 2021 03:50 AM PDT

La 200 de ani de la nașterea scriitorului Feodor Mihailovici Dostoievski, Compania independentă Arte-Factum dedică Laboratorul de introspecție teatrală  romanului ”Crimă și pedeapsă”:   #dosztoievskij b@r/reopening, spectacolul regizorului Levente Kocsárdi,  inspirat de  capodopera  dostoievskiană, va avea premiera indoor în 28 și 29 iulie 2021, de la ora 20:00, în Studioul Franciscan al Centrului de Cultură și Artă al Județului Timiș (Timișoara, str. E. Ungureanu 1).

 

Este un spectacol-atelier, un eseu teatral despre conștiință, crimă și vinovăție: ”destructurăm și recompunem, cu mijloace teatrale, mecanisme extreme de validare a iluziilor despre noi înșine, procese  care au făcut din Rodion Romanovici Raskolnikov un ucigaș, pentru a înțelege ce mai înseamnă conștiința pentru oameni care au acum vârsta  studentului Raskolnikov, cum se raportează, intim și personal, oameni de orice vârstă, astăzi, la noțiunea de conștiință, căci în #dosztoievskij b@r toți sunem Raskolnikov (Все мы Раскольников). Totul se petrece în mintea lui Raskolnikov, în coșmarul lui, în delirul său ca un vehicul către înțelegere. Toți cei prezenți în dosztoievskij b@r, deopotrivă personaje sau actori, descind în mintea criminalului, iar povestea se recompune fragmentar, ca un puzzle, din perspectiva lui Raskolnikov,”, susține regizorul.

Rezultat al Laboratorului de introspecție teatrală, proiect independent la a 6-a ediție, derulat de Asociația Arte-Factum și condus de regizorul Levente Kocsárdi, spectacolul #dosztoievskij b@r/reopening are, în urma castingului deschis, o distribuție de actori din România, Serbia, Republica Moldova: Alexandru Romescu, Aida Olaru, Larisa Belcea, Korina Troća,  Levente Kocsárdi, Ștefan Roman, Laura Gîrbovan, Darie Doklean,  David Vicol, Alexandru Bogdan Popescu. Scenografia este creația arh. MC.Donici; dramaturgia: Simona Donici; context muzical: Kocsárdi Levente; mișcare scenică: Alin Radu; video-mapping: Sebastian Hamburger.

O producție a companiei de teatru independent Arte-Factum. Parteneri: Centrul de Cultură și Artă al Județului Timiș, Teatrul Maghiar de Stat Csiky Gergely.  Rezervări de locuri: 0752111807

 

Număr de vizualizări :4http://feeds.feedburner.com/~r/AgentiaDeCarte/~4/1vrPq3KMNyA?utm_source=feedburner&utm_medium=email" height="1" width="1" alt="" class="CToWUd" />

”Vara în care mama a avut ochii verzi”, de Tatiana Țîbuleac, a apăr...

Posted: 23 Jul 2021 03:45 AM PDT

Romanul Tatianei Țăbuleac ”Vara în care mama a avut ochii verzi” a apărut la Editura Mundareu din Brazilia. Traducerea e semnată de Fernando Klabin, care, de asemenea, a mai tradus în portugheza braziliană și Nostalgia, de Mircea Cărătrescu, apărută la aceeași editură. Primul roman al Tatianei Țîbuleac a mai apărut în franceză, spaniolă, norvegiană, germană și poloneză. Ediția spaniolă, apărută în 2019 la Editura Impedimenta, a câștigat Premiul European Cazino de Santiago, fiind vândută în peste 25 de mii de exemplare.”Vara în care mama a avut ochii verzi” de Tatiana Țîbuleac a apărut în 2017 la Editura Cartier, în colecția Rotonda. Ediția română, apărută deja în opt ediții, s-a vândut în peste 20 de mii de exemplare. 

„Tatiana Țîbuleac a reușit un tur de forță cu acest prim roman al ei.(…) Scurt și intens, romanul ei splendid impune o prozatoare de la care am cele mai mari așteptări.” (Radu Vancu)

„Cu Vara în care mama a avut ochii verzi, Tatiana Țîbuleac scrie una dintre cele mai răscolitoare povești din literatura română contemporană. Despre cum lipsa de iubire poate să lase oamenii singuri și nenorociți.” (Luiza Vasiliu)

„Tatiana Țîbuleac a scris o carte absolut memorabilă.” (Bogdan-Alexandru Stănescu)

TATIANA ȚÎBULEAC s-a născut la 15 octombrie 1978 în Chișinău, Republica Moldova. Absolventă a Liceului „Iulia Hasdeu” din Chișinău; licențiată a Facultății de Jurnalism și Științe ale Comunicării a USM. Devine cunoscută publicului larg în 1995, când inițiază rubrica „Povești adevărate” în cotidianul Flux. Din 1999 face parte din echipa PRO TV Chișinău în calitate de reporter, editor și prezentatoare de știri. Stabilită actualmente la Paris, unde lucrează în domeniul audiovizualului.

Debut editorial cu Fabule moderne, Editura Urma Ta, Chișinău, 2014; ediția a II-a, Editura Libris Editorial, Brașov, 2016. Cea de-a doua carte, Vara în care mama a avut ochii verzi, Editura Cartier, 2017, este distinsă cu Premiul Uniunii Scriitorilor din Republica Moldova (2017), Premiul revistei Observator cultural și Premiul Observator Lyceum (2018). Romanul a apărut în franceză, spaniolă, norvegiană, germană, poloneză și portugheza braziliană.

Grădina de sticlă, al doilea roman al Tatianei Țîbuleac, apărut în 2018 la Editura Cartier, a fost distins cu Premiul Uniunii Europene pentru Literatură (2019). Tradus în franceză,  spaniolă, bulgară și albaneză.

Tatiana Țîbuleac este laureată a Premiului Național al Republicii Moldova, oferit de Guvernul Maia Sandu în 2019.

 

 

www.cartier.md

https://twitter.com/EdituraCartier

https://www.facebook.com/librariilecartier

 

Număr de vizualizări :4http://feeds.feedburner.com/~r/AgentiaDeCarte/~4/LqPnOUuf6tU?utm_source=feedburner&utm_medium=email" height="1" width="1" alt="" class="CToWUd" />

7 lucruri inedite despre scriitoarea americană Suzanne Redfearn

Posted: 23 Jul 2021 03:42 AM PDT

Într-o clipă”, ultimul roman al scriitoarei americane Suzanne Redfearn, a reușit imediat după lansare să surprindă și cititorii și lumea literară din Statele Unite. O poveste obișnuită, care se poate întâmpla oricui, redată dintr-o perspectivă narativă inedită, un roman care îmbină elemente de thriller care te țin cu sufletul la gură cu o incursiune în profunzimea psihicului uman, observații pertinente, de un realism dur despre natura omului contrabalansate de o înțelegere aproape filozofică a vieții și umanism – acestea par să fie „ingredientele” succesului cărții ”Într-o clipă”, publicată de Editura Trei. Iar dacă romanul lui Suzanne Redfearn are darul de a contraria, un personaj nu mai puțin surprinzător este și autoarea însăși. Iată 7 lucruri inedite despre Suzanne Redfearn, autoarea bestsellerului ”Într-o clipă”, care a cules deja laurii uneia dintre cele mai bune cărți ale lui 2020.

 

  1. Înainte ca romanele sale să ajungă bestselleruri, Suzanne Redfearn a avut slujbe dintre cele mai variate. A fost casier la McDonald’s, chelneriță, proprietara unei companii producătoare de fursecuri, copywriter, manager de marketing și grafician. A inventat un sortiment de șireturi de pantofi, iar la meseria de arhitect specializat în proiecte rezidențiale și comerciale nu a renunțat nici după ce cărțile ei au început să se vândă ca pâinea caldă.
  2. După cum singură mărturisește într-un interviu pe site-ul personal, Suzanne Redfearn nu a avut nici cea mai vagă idee că va deveni, într-o bună zi, scriitoare. După o seară petrecută în oraș cu o prietenă, s-a așezat la computer să scrie câteva idei care s-ar fi putut dezvolta într-o poveste interesantă. Spre marea sa surpriză, lucrurile nu s-au oprit aici. „Cuvintele curgeau mai repede decât puteam tasta” spune scriitoarea. „Am stat trează mai bine de jumătate de noapte, pentru că povestea și personajele m-au purtat într-o călătorie incredibilă și neașteptată. Șapte luni mai târziu aveam gata primul roman”, își amintește Suzanne Redfearn.
  3. Experiența proprie sau întâmplările cunoscuților sunt principala sursă de inspirație în romanele scriitoarei americane. „Fiți atenți la ce spuneți când sunteți pe lângă mine! Prietenii și familia au început să-și dea seama că, dacă spun ceva interesant, sunt mari șanse ca acel lucru să-l citească într-o bună zi într-unul dintre romanele mele”, spune Suzanne Redfearn. De altfel, romanul Într-o clipă este inspirat de o întâmplare trăită de autoare. La vârsta de 8 ani, pe când se afla într-o excusie cu tatăl, fratele ei mai mare și o altă familie prietenă, Suzanne Redfearn a fost surprinsă de o furtună de zăpadă în vârf de munte. Chiar și la decenii distanță de la acea întâmplare, scriitoarea mărturisește că are amintirea viscerală a frigului care le-a provocat degerături, dar mai mult decât atât, nu a putut uita cum, în situații-limită, oamenii își dezvăluie adevărata personalitate. Iar adesea surprizele nu sunt plăcute.
  4. Suzanne Redfearn are o rutină de lucru mai puțin obișnuită. Diminețile și le petrece scriind în cafenelele aglomerate din zona unde trăiește, Laguna Beach, California. „Imi place să scriu în locuri zgomotoase. Sunt ideale să prinzi din zbor frânturi de conversații interesante și mici povestioare”, spune scriitoarea. După-amiezele, obișnuiește să scrie acasă și să discute ideile cu … pisica ei „diabolică” numită Motley. „Uneori chiar mă ascultă, ceea ce e încurajator”, mai spune autoarea romanului Într-o clipă.
  5. Suzanne Redfearn este o persoană curioasă, inventivă și pasionată de tot felul de lucruri. „Mă interesează totul!”, mărturisește scriitoarea. „Încerc constant lucruri noi – pictura, grădinăritul, pickleball, yoga, golful – dar îmi place și să fac eu însămi tot felul de obiecte, de la aplice, la brățări și pliciuri de muște”. Suzanne Redfearn este inventatoarea „șireturilor-minune” – mai sănătoase, mai confortabile și de 6 ori mai rezistente decât cele obișnuite, după cum le laudă cea care le-a creat.
  6. Întrebată într-un interviu pentru „This is My Truth Now” care este partea cea mai grea și cea mai ușoară a muncii de scriitor, Suzanne Redfearn a răspuns: „Cea mai grea parte este să stai pe scaun atâtea ore și să-ți faci treaba. Scrisul doare! Îți suprasolicită creierul și întotdeauna începe prost până când reeditezi și iar reeditezi, ca să fie bine. Partea cea mai ușoară e să vorbești cu cititorii. Îmi place foarte mult să aud ce experiențe au trăit citindu-mi cărțile. Citim ca să nu fim singuri – spunea C.S. Lewis. Cred că scriu din același motiv”.
  7. Într-o clipă este un roman pe care Suzanne Redfearn l-a scris în 2013, dar care a fost publicat 7 ani mai târziu. După publicare a devenit rapid bestseller Amazon la 10 categorii, câștigător al Best Book Awards și este în curs de traducere în 17 țări. Întrebată ce a învățat din experiența de scriitor, Suzanne Redfearn spune: „E ca atunci când Christopher Robin îi spune lui Winnie de Pluş – Ești mai curajos decât crezi, mai puternic decât pari și mai isteț decât te gândești. Au fost multe suișuri și coborâșuri de-a lungul carierei mele, au existat momente de îndoială teribilă, când mi-a venit să arunc prosopul. Însă faptul că sunt aici, iar Într-o clipă și-a găsit drumul către lume este o lecție care mă învață să-mi păstrez credința în mine însămi chiar dacă uneori pare imposibil”.

Vizualizări: 64

Adaugă un comentariu

Pentru a putea adăuga comentarii trebuie să fii membru al altmarius !

Alătură-te reţelei altmarius

STATISTICI

Free counters!
Din 15 iunie 2009

209 state 

(ultimul: Eswatini)

Numar de steaguri: 273

Record vizitatori:    8,782 (3.04.2011)

Record clickuri:

 16,676 (3.04.2011)

Steaguri lipsa: 33

1 stat are peste 700,000 clickuri (Romania)

1 stat are peste 100.000 clickuri (USA)

1 stat are peste 50,000 clickuri (Moldova)

2 state au peste 20,000  clickuri (Italia,  Germania)

4 state are peste 10.000 clickuri (Franta, UngariaSpania,, Marea Britanie,)

6 state au peste 5.000 clickuri (Olanda, Belgia,  Canada,  )

10 state au peste 1,000 clickuri (Polonia, Rusia,  Australia, IrlandaIsraelGreciaElvetia ,  Brazilia, Suedia, Austria)

50 state au peste 100 clickuri

20 state au un click

Website seo score
Powered by WebStatsDomain

DE URMĂRIT

1.EDITURA HOFFMAN

https://www.editurahoffman.ro/

2. EDITURA ISTROS

https://www.muzeulbrailei.ro/editura-istros/

3.EDITURA UNIVERSITATII CUZA - IASI

https://www.editura.uaic.ro/produse/editura/ultimele-aparitii/1

4.ANTICARIAT UNU

https://www.anticariat-unu.ro/wishlist

5. PRINTRE CARTI

http://www.printrecarti.ro/

6. ANTICARIAT ALBERT

http://anticariatalbert.com/

7. ANTICARIAT ODIN 

http://anticariat-odin.ro/

8. TARGUL CARTII

http://www.targulcartii.ro/

9. ANTICARIAT PLUS

http://www.anticariatplus.ro/

10. LIBRĂRIILE:NET

https://www.librariileonline.ro/carti/literatura--i1678?filtru=2-452

11. LIBRĂRIE: NET

https://www.librarie.net/cautare-rezultate.php?&page=2&t=opere+fundamentale&sort=top

12.CONTRAMUNDUM

https://contramundum.ro/cart/

13. ANTICARIATUL NOU

http://www.anticariatulnou.ro

14. ANTICARIAT NOU

https://anticariatnou.wordpress.com/

15.OKAZII

https://www.okazii.ro/cart?step=0&tr_buyerid=6092150

16. ANTIKVARIUM.RO

http://antikvarium.ro

17.ANTIKVARIUS.RO

https://www.antikvarius.ro/

18. ANTICARIAT URSU

https://anticariat-ursu.ro/index.php?route=common/home

19.EDITURA TEORA - UNIVERSITAS

http://www.teora.ro/cgi-bin/teora/romania/mbshop.cgi?database=09&action=view_product&productID=%20889&category=01

20. EDITURA SPANDUGINO

https://edituraspandugino.ro/

21. FILATELIE

 http://www.romaniastamps.com/

22 MAX

http://romanianstampnews.blogspot.com

23.LIBREX

https://www.librex.ro/search/editura+polirom/?q=editura+polirom

24. LIBMAG

https://www.libmag.ro/carti-la-preturi-sub-10-lei/filtre/edituri/polirom/

25. LIBRIS

https://www.libris.ro/account/myWishlist

26. MAGIA MUNTELUI

http://magiamuntelui.blogspot.com

27. RAZVAN CODRESCU
http://razvan-codrescu.blogspot.ro/

28.RADIO ARHIVE

https://www.facebook.com/RadioArhive/

29.IDEEA EUROPEANĂ

https://www.ideeaeuropeana.ro/colectie/opere-fundamentale/

30. SA NU UITAM

http://sanuuitam.blogspot.ro/

31. CERTITUDINEA

www.certitudinea.com

32. F.N.S.A

https://www.fnsa.ro/products/4546-dimitrie_cantemir_despre_numele_moldaviei.html

Anunturi

Licenţa Creative Commons Această retea este pusă la dispoziţie sub Licenţa Atribuire-Necomercial-FărăModificări 3.0 România Creativ

Note

Hoffman - Jurnalul cărților esențiale

1. Radu Sorescu -  Petre Tutea. Viata si opera

2. Zaharia Stancu  - Jocul cu moartea

3. Mihail Sebastian - Orasul cu salcimi

4. Ioan Slavici - Inchisorile mele

5. Gib Mihaescu -  Donna Alba

6. Liviu Rebreanu - Ion

7. Cella Serghi - Pinza de paianjen

8. Zaharia Stancu -  Descult

9. Henriette Yvonne Stahl - Intre zi si noapte

10.Mihail Sebastian - De doua mii de ani

11. George Calinescu Cartea nuntii

12. Cella Serghi Pe firul de paianjen…

Continuare

Creat de altmariusclassic Dec 23, 2020 at 11:45am. Actualizat ultima dată de altmariusclassic Ian 24, 2021.

© 2024   Created by altmarius.   Oferit de

Embleme  |  Raportare eroare  |  Termeni de utilizare a serviciilor