altmarius

cultură şi spiritualitate

Ştiri muzicale din Bucuresti

Începe Festivalul de Muzică Veche din Bucureşti
Începând de astăzi, 27 noiembrie 2020 şi până în data de 5 decembrie va avea loc cea de-a XV-a ediţie a Festivalului de Muzică Veche din Bucureşti. Derulat în format on-line, acesta se va deschide în această seară, de la ora 19.00, cu un concert din seria de producții proprii ale Festivalului - BACH by Concerts. Astfel, în această seară, va putea fi urmărit, live, pe platformele on-line ale organizatorilor, un program care va cuprinde: Concertul în Re major, BWV 1054, pentru clavecin şi orchestră de coarde, Concertul în la minor, BWV 1041, pentru vioară și orchestră de coarde, Concertul în Re major, BWV 1064R, pentru trei viori și orchestră de coarde. Interpretează violoniştii Melinda Béres, Mircea Ionescu, Rafael Butaru, violistul Dávid Csibi, clavecinista Raluca Enea, violoncelistul Ciprian Câmpean şi István Csata la violone.

 
Editura Casa Radio lansează două discuri
Luni, 30 noiembrie, Editura Casa Radio va lansa albumul „Cristian Măcelaru – Orchestra Națională Radio. Ceaikovski, Dvořák”. Evenimentul va începe la ora 11.00 pe pagina de Facebook a Editurii Casa Radio, cu o prezentare audio-video a albumului, care va oferi ocazia de a asculta mesajul dirijorului Cristian Măcelaru. Prezentarea va continua cu difuzarea compact-discului, începând cu ora 11.30, la Radio România Muzical, partener la realizarea acestui album. Acesta conţine două înregistrări din concerte susţinute la Sala Radio în anii 2014 şi 2015, cu Fantezia Furtuna op. 18 de Piotr Ilici Ceaikovski și Simfonia a VII-a op.70 în re minor de Antonin Dvořák.
Marţi, 1 decembrie, va fi lansat cel mai recent album al Corului de Copii Radio, apărut tot la Editura Casa Radio. Prezentarea compact-discului va fi realizată de dirijorii Corului de Copii Radio, Voicu Popescu și Răzvan Rădos, și transmisă, video, pe pagina de Facebook a Editurii Casa Radio, începând cu ora 11.30. Intitulat „Ah, ce bucurie!”, acesta va fi difuzat la Radio România Muzical, de la ora 12.00. Prestigiosul ansamblu a împlinit, în acest an, 75 de ani de activitate. Piesele care se regăsesc pe album au fost selectate de Răzvan Rădos şi Voicu Popescu, din cadrul înregistrărilor efectuate în perioada 1967 – 2018 sub conducerea muzicală a dirijorilor Ion Vanica, Elena Vicică, Eugenia Văcărescu Necula, Voicu Popescu şi Răzvan Rădos.

 
Un nou episod din seria „Dor de ONB”
Opera Națională București continuă seria de interviuri difuzate on-line, în fiecare vineri. Astăzi, de la ora 12.00, pe pagina de Facebook a instituţiei va putea fi urmărită filmarea realizată cu soprana Iulia Isaev. Seria de interviuri „Dor de ONB” are ca scop promovarea instituţiei şi a artiştilor săi în această perioadă în care nu sunt posibile spectacolele cu public.
 
Calendarul muzical al zilei - 27 noiembrie 2020

  •  1731 S-a născut compozitorul italian Gaetano Pugnani (decedat 15.07.1798) 289 ani
  • 1897 S-a născut compozitoarea româncă Florica Racoviţă (decedat 7.02.1983) 123 ani
  • 1916 S-a născut compozitorul român Vinicius Grefiens (decedat 7.07.2000) 104 ani
  • 1935 S-a născut clarinetistul francez Michel Portal 85 ani
  • 1955 Comemorarea compozitorului portughez Luiz de Freitas Branco 65 ani
  • 1955 Comemorarea compozitorului francez de origine elveţiană Arthur Honegger 65 ani
  • 1474 Comemorarea compozitorului belgian Guillaume Dufay 546 ani
  • 1959 Aniversarea violonistei rus Viktoria Mullova 61 ani
  • 2000 Comemorarea mezzosopranei românce Elena Cernei 20 ani
  • 1979 S-a născut violonista americană Hilary Hahn 41 ani


 

Ştiri muzicale din ţară

Concert transmis în direct de la Cluj-Napoca
Astăzi, 27 noiembrie 2020, de la ora 19.00, va fi transmis, în direct, concertul susţinut de Orchestra Filarmonicii "Transilvania" din Cluj-Napoca. Programul va cuprinde Adagio şi Fuga KV 546 în do minor şi Divertismentul KV 138 în Fa major de Wolfgang Amadeus Mozart, precum şi Petite Symphonie în Si bemol major de Charles Gounod. Concertul va putea fi urmărit pe pagina de Facebook a Filarmonicii şi pe cea a postului Radio România Muzical.

 
Trei evenimente în cadrul Festivalui de Jazz de la Ploiești
Astăzi, 27 noiembrie 2020, de la ora 18.00, Filarmonica “Paul Constantinescu” transmite în direct, on-line, recitalul susţinut de Cristian Soleanu Quartet, iar de la ora 19.30 concertul celor de la Sonotera Ensemble. Evenimentele pot fi vizionate pe platforma Virtual Concert Hall, a Filarmonicii ploieștene, organizatoarea celei de-a XV-a ediții a Festivalului de Jazz. Accesul este posibil prin achiziţionarea unor bilete virtuale. Tot în cadrul Festivalului este programat un Jam Session care va fi găzduit de Curtea Berarilor din Ploiești. Astfel, de la ora 21.00, va urca pe scenă Trupa Zoom, avându-i invitați pe Lorin Lepădatu – saxofon și Vika – voce. Festivalul de Jazz de la Ploiești se va încheia duminică, 29 noiembrie.

 
„Oltenia remember” – o lucrare în primă audiţie absolută
În această seară, 27 noiembrie 2020, de la ora 19.00, Filarmonica „Oltenia” din Craiova difuzează pe canalul propriu de Youtube concertul „Portret componistic Eugen Petre Sandu” susţinut de Corala Academică a instituţiei, sub conducerea muzicală a compozitorului. În încheierea concertului va fi interpretată, în primă audiţie absolută, Suita pentru cor, clarinet, trompetă şi percuţie intitulată „Oltenia remember”. Alături de Corala Academică vor interpreta artiştii instrumentişti – Nicuşor Şerban (clarinet), Dorin Măciucă (trompetă), Sorin Săceanu şi Florin Daviţoiu (percuţie).

 
Baritonul Geani Brad - în recital pe site-ul Operei Naționale Române din Cluj-Napoca
Astăzi, de la ora 19.00, Opera Naţională Română din Cluj-Napoca va difuza, pe site-ul instituţiei, înregistrarea părţii a II-a a recitalului realizat de baritonul Geani Brad alături de pianistul Lucian Duşa. În program se vor regăsi arii din operele „Lucia di Lammermoor” de Gaetano Donizetti, „Tannhauser” de Richard Wagner, „Hérodiade” de Jules Massenet, dar şi lieduri din creaţia românească sau canţonete italiene celebre. Recitalul face parte din seria evenimentelor realizate special de Opera Naţională Română din Cluj-Napoca pentru această perioadă în care sunt restricţionate spectacolele cu public. Înregistrarea va fi disponibilă în regim gratuit, pe durată nelimitată.

 
Concursul Internațional de Canto „Sabin Drăgoi” este în plină desfăşurare
Până duminică, 29 noiembrie 2020, se derulează cea de-a XII-a ediţie a Concursului Internațional de Canto „Sabin Drăgoi”, într-o versiune on-line, adaptată condiţiilor din acest an. Juriul, compus din personalităţi ale domeniului liric, este condus de directoarea artistică a competiţiei, mezzosoprana Aura Twarowska. Concursul este organizat pe două secțiuni: una dedicată tinerilor solişti, având limită de vârstă 30 de ani pentru femei şi 35 de ani pentru bărbați şi o a doua secţiune care se adresează elevilor muzicieni din clasele de liceu.

 

Actualitatea internaţională

Tenorul Kamen Chanev şi-a pierdut viaţa în urma îmbolnăvirii cu Covid-19
Ieri, 26 noiembrie 2020, a sosit vestea morţii tenorului bulgar Kamen Chanev. În plină carieră internaţională, artistul în vârstă de 56 de ani a pierdut lupta cu noul coronavirus, după o săptămână de spitalizare în Stara Zagora, Bulgaria. Reprezentant de marcă al liricii bulgare, Kamen Chanev a fost aplaudat şi apreciat pe scene importante de pe trei continente. Menţionăm colaborările cu Operele din Viena, Barcelona sau Praga, precum şi prezenţa sa la Arenele din Verona. Repertoriul său a pornit de la rolurile de tenor liric, ajungând la cele spinto-dramatice, în special verdiene şi veriste. Acestea din urmă i-au adus şi aprecierile publicului român, fiind de peste 10 ani un constant oaspete al operelor din România. Ultimul succes repurtat de Kamen Chanev a fost chiar la începutul acestei luni, când a evoluat în rolul titular al operei „Otello” de Giuseppe Verdi, în spectacolul desfăşurat la Opera din Stara Zagora.

 
Muzicieni români în concert on-line în Danemarca
În această seară de 27 noiembrie 2020, de la ora 21.00, va avea loc un concert în cadrul evenimentului Danish String Quartet Festival. Pe platformele on-line ale organizatorului va putea fi ascultat, în direct, un program care va cuprinde lucrări compuse de compozitori precum György Ligeti, Dmitri Șostakovici şi Benajamin Britten. În cadrul formaţiilor camerale care vor interpreta îi vom regăsi pe muzicienii români Stefan Diaconu la flaut, Constantin Barcov la fagot şi Felicia Greciuc la oboi.

 
Dirijorul Ion Marin va colabora cu prestigioasa Universitate Mozarteum din Salzburg
Universitatea Mozarteum din Salzburg a anunțat numirea dirijorului Ion Marin în calitate de profesor și conducător artistic al concertelor Universității. Catedra de dirijat pe care Ion Marin o conduce va purta numele celebrului dirijor Claudio Abbado. Primul proiect pe care Ion Marin îl va derula în calitate de conducător artistic va fi în ianuarie 2021, în cadrul Festivalului Săptămâna Mozart și va fi dedicat primelor simfonii mozartiene. Vor participa artiști precum Daniel Barenboim, Martha Argerich, Maxim Vengerov, precum și Orchestra Filarmonicii din Viena.

Vizualizări: 142

Adaugă un comentariu

Pentru a putea adăuga comentarii trebuie să fii membru al altmarius !

Alătură-te reţelei altmarius

STATISTICI

Free counters!
Din 15 iunie 2009

209 state 

(ultimul: Eswatini)

Numar de steaguri: 273

Record vizitatori:    8,782 (3.04.2011)

Record clickuri:

 16,676 (3.04.2011)

Steaguri lipsa: 33

1 stat are peste 700,000 clickuri (Romania)

1 stat are peste 100.000 clickuri (USA)

1 stat are peste 50,000 clickuri (Moldova)

2 state au peste 20,000  clickuri (Italia,  Germania)

4 state are peste 10.000 clickuri (Franta, UngariaSpania,, Marea Britanie,)

6 state au peste 5.000 clickuri (Olanda, Belgia,  Canada,  )

10 state au peste 1,000 clickuri (Polonia, Rusia,  Australia, IrlandaIsraelGreciaElvetia ,  Brazilia, Suedia, Austria)

50 state au peste 100 clickuri

20 state au un click

Website seo score
Powered by WebStatsDomain

DE URMĂRIT

1.EDITURA HOFFMAN

https://www.editurahoffman.ro/

2. EDITURA ISTROS

https://www.muzeulbrailei.ro/editura-istros/

3.EDITURA UNIVERSITATII CUZA - IASI

https://www.editura.uaic.ro/produse/editura/ultimele-aparitii/1

4.ANTICARIAT UNU

https://www.anticariat-unu.ro/wishlist

5. PRINTRE CARTI

http://www.printrecarti.ro/

6. ANTICARIAT ALBERT

http://anticariatalbert.com/

7. ANTICARIAT ODIN 

http://anticariat-odin.ro/

8. TARGUL CARTII

http://www.targulcartii.ro/

9. ANTICARIAT PLUS

http://www.anticariatplus.ro/

10. LIBRĂRIILE:NET

https://www.librariileonline.ro/carti/literatura--i1678?filtru=2-452

11. LIBRĂRIE: NET

https://www.librarie.net/cautare-rezultate.php?&page=2&t=opere+fundamentale&sort=top

12.CONTRAMUNDUM

https://contramundum.ro/cart/

13. ANTICARIATUL NOU

http://www.anticariatulnou.ro

14. ANTICARIAT NOU

https://anticariatnou.wordpress.com/

15.OKAZII

https://www.okazii.ro/cart?step=0&tr_buyerid=6092150

16. ANTIKVARIUM.RO

http://antikvarium.ro

17.ANTIKVARIUS.RO

https://www.antikvarius.ro/

18. ANTICARIAT URSU

https://anticariat-ursu.ro/index.php?route=common/home

19.EDITURA TEORA - UNIVERSITAS

http://www.teora.ro/cgi-bin/teora/romania/mbshop.cgi?database=09&action=view_product&productID=%20889&category=01

20. EDITURA SPANDUGINO

https://edituraspandugino.ro/

21. FILATELIE

 http://www.romaniastamps.com/

22 MAX

http://romanianstampnews.blogspot.com

23.LIBREX

https://www.librex.ro/search/editura+polirom/?q=editura+polirom

24. LIBMAG

https://www.libmag.ro/carti-la-preturi-sub-10-lei/filtre/edituri/polirom/

25. LIBRIS

https://www.libris.ro/account/myWishlist

26. MAGIA MUNTELUI

http://magiamuntelui.blogspot.com

27. RAZVAN CODRESCU
http://razvan-codrescu.blogspot.ro/

28.RADIO ARHIVE

https://www.facebook.com/RadioArhive/

29.IDEEA EUROPEANĂ

https://www.ideeaeuropeana.ro/colectie/opere-fundamentale/

30. SA NU UITAM

http://sanuuitam.blogspot.ro/

31. CERTITUDINEA

www.certitudinea.com

32. F.N.S.A

https://www.fnsa.ro/products/4546-dimitrie_cantemir_despre_numele_moldaviei.html

Anunturi

Licenţa Creative Commons Această retea este pusă la dispoziţie sub Licenţa Atribuire-Necomercial-FărăModificări 3.0 România Creativ

Note

Hoffman - Jurnalul cărților esențiale

1. Radu Sorescu -  Petre Tutea. Viata si opera

2. Zaharia Stancu  - Jocul cu moartea

3. Mihail Sebastian - Orasul cu salcimi

4. Ioan Slavici - Inchisorile mele

5. Gib Mihaescu -  Donna Alba

6. Liviu Rebreanu - Ion

7. Cella Serghi - Pinza de paianjen

8. Zaharia Stancu -  Descult

9. Henriette Yvonne Stahl - Intre zi si noapte

10.Mihail Sebastian - De doua mii de ani

11. George Calinescu Cartea nuntii

12. Cella Serghi Pe firul de paianjen…

Continuare

Creat de altmariusclassic Dec 23, 2020 at 11:45am. Actualizat ultima dată de altmariusclassic Ian 24, 2021.

© 2024   Created by altmarius.   Oferit de

Embleme  |  Raportare eroare  |  Termeni de utilizare a serviciilor