altmarius

cultură şi spiritualitate

Newsletter Agentia de carte - 10 septembrie 2020

“”BIOS – an interactive art exhibition about the Anthropocene”, la ...


”BIOS – an interactive art exhibition about the Anthropocene”, la G...

Posted: 09 Sep 2020 09:31 AM PDT

Galateca găzduiește între 9 și 27 septembrie 2020 proiectul BIOS – an interactive art exhibition about the Anthropocene, 11 lucrări de artă digitală și interactivă care explorează relația dintre umanitate, tehnologie și planetă și implicațiile care reies din rolul central jucat de om în dinamica mediului înconjurător. BIOS este un eveniment conex Romanian Design Week, inclus în traseul DesignGo! și în Festivalul Strada de C’Arte. Galateca a inclus două din lucrările de realitate augmentată BIOS in expoziția Inside/Outside, ce se derulează în vitrinele galeriei până în 28 septembrie. BIOS vorbește despre interacțiunea dintre mediul natural și tehnologie. Numele expoziției face trimitere la viață (gr. βίος) și la basic input/output system, care stă la baza comunicării între sistemul de operare și componentele computerelor.

Instalațiile au fost realizate într-un proces colaborativ de cercetare și creație al 11 artiști: Alina Rizescu, Dorin Cucicov, Maria Năstase, Adrian Tăbăcaru, Octavian Albu, Emil Drăgan,  Dan Adrian Ionescu, Răzvan Pascu, Sebastian Comănescu, Matei Băcanu, Bogdan Ștefănescu

 

Misiunea grupului de artiști este să creeze un canal empatic și informațional între public și problemele ridicate de Antropocen prin intermediul interacțiunii cu arta digitală. În ultimii ani, lucrările lor au fost expuse în țară și în străinătate, la Fête des Lumières (Lyon), Ars Electronica (Linz), Mirage Festival (Lyon), Amural Festival, Noaptea Albă a Galeriilor, Noaptea Muzeelor sau Muzeul Național de Artă Contemporană.

 

Vernisaj miercuri, 9 septembrie, la ora 19. 

Programul expoziției va fi prelungit în zilele de joi și vineri până la ora 22:00. 

Expoziția va avea tururi ghidate cu artiștii în fiecare seară începând cu ora 18:00 și sâmbăta între 11:00 – 13:00 și 17:00-19:00. 

 

Pentru siguranța vizitatorilor, accesul va fi permis treptat, numai cu mască, într-un flux controlat, pe un circuit desemnat de organizatori. Fiecare vizită va avea un timp alocat limitat. Amenajarea expoziției ține cont de recomandările și reglementările în vigoare în contextul actual și va fi adaptată în funcție de evoluția acestora.

 

Proiectul este produs de RIZI, susținut de UNATC-Cinetic și co-finanțat de Administrația Fondului Cultural Național. Parteneri Galeria de artă contemporană Galateca si Asociația Culturală NeoArt România.

Proiectul nu reprezintă în mod necesar poziția Administrației Fondului Cultural Național. AFCN nu este responsabilă de conținutul proiectului sau de modul în care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitatea beneficiarului finanțării.

 

Număr de vizualizări :14http://feeds.feedburner.com/~r/AgentiaDeCarte/~4/1FQinh52UZk?utm_source=feedburner&utm_medium=email" height="1" width="1" alt="" class="CToWUd" />

Începe Romanian Design Week 2020, o ediție sub semnul SCHIMBĂRII

Posted: 09 Sep 2020 06:34 AM PDT

Peste doar câteva zile începe ediția 2020 a Romanian Design Week (RDW), cel mai amplu festival multidisciplinar dedicat industriilor creative, un eveniment prezentat de The Institute și UniCredit Bank. Festivalul, care se desfășoară în intervalul 11-20 septembrie, în București, își propune să ilustreze rolul pe care îl are designul în construirea unui viitor mai bun, abordând ca temă SCHIMBAREA (CHANGE).

Într-un an în care industriile creative locale au fost profund afectate de pandemie, Romanian Design Week s-a schimbat și adaptat la rândul său, oferindu-le designerilor, artiștilor și arhitecților oportunitatea de a-și expune proiectele în ciuda contextului nefavorabil și de a demonstra astfel cum creativitatea și solidaritatea pot transforma dificultățile în oportunități.

„2020 este fără îndoială anul schimbărilor – schimbări abrupte, care au venit în mod neașteptat și ne-au afectat pe fiecare dintre noi. Pentru industriile creative, care sunt prin definiție industrii antreprenoriale ce se bucură încă de prea puțin sprijin real, aceste evoluții și transformările pe care le implică sunt cu atât mai dificil de susținut și integrat. E un motiv în plus pentru care ne-am dorit să rămânem și în acest an alături de RDW, continuând pentru al șaptelea an un parteneriat care s-a dovedit de succes, și prin intermediul căruia am reușit de-a lungul timpului să aducem în prim plan o industrie cu o capacitate foarte mare de inovație prin creativitate, pasiune, determinare și talent.”, a declarat Anca Ungureanu, Identity & Communication Director UniCredit Bank.

Principala destinație a Romanian Design Week este Combinatul Fondului Plastic (Strada Băiculești nr. 29), transformat cu această ocazie într-un veritabil parc de design care cuprinde atât expoziții de design amenajate în interior, cât și spații exterioare care compun un loc de joacă nonconformist pentru toți iubitorii de design:

– Expoziția Possible Realities își propune să investigheze adaptarea designerilor români la noile realități, printr-o serie de lucrări de arhitectură, urbanism, design de obiect, design grafic și fashion și păstrează o parte din structura și proiectele care vorbesc despre SCHIMBARE, selectate pentru luna mai, când ar fi trebuit să aibă loc inițial RDW. Aceasta este amenajată în galeria Senat (Spațiu Expozițional Neconvențional pentru Artă și Tehnologie), iar conceptul și arhitectura expoziției sunt dezvoltate alături de Attila KIM Architects.

 Antifragile, expoziție găzduită de galeria Sector 1, reunește o serie de inițiative și proiecte care au contribuit la îmbunătățirea situației cauzate de pandemie. Expoziția este dezvoltată în parteneriat cu Zeppelin Design – Cosmina Goagea, Justin Baroncea, Constantin Goagea.

– Instalația IQOS World reprezintă dialogul vibrant dintre prezent și viitor și folosește designul și tehnologia pentru a deschide o conversație despre noi perspective. Regândirea spațiului fizic, mixul de materiale, sunete sau lumini contribuie la crearea unei experiențe suprarealiste în care vizitatorului i se amintește despre puterea alegerilor personale și despre cum acestea ne pot influența viitorul.

Expozițiile sunt completate de o serie de instalații interactive, care stau sub tema jocului, reunite sub formatul RDW Open Air. Pentru că ultimele luni au schimbat radical dinamica petrecerii timpului alături de cei dragi, instalațiile propuse oferă vizitatorilor experiența de a fi din nou împreună, însă într-un mod responsabil.

Prin natura jocurilor alese, cei prezenți pot păstra distanța fizică: mese de ping-pong din materiale reciclate, semnate de ASAP și LIDL România, un joc de badminton reinterpretat, by Absolut, un minigolf prezentat de UniCredit Bank, balance boards propuse de Urban Monkey și un teren de petanque semnat de Zeppelin Design vor anima atmosfera și vor completa proiectele de design despre schimbare din expoziții. În plus, spațiul dispune de un rastel, semnat de Urban Monkey, unde vizitatorii își pot depozita bicicletele în siguranță. Arhitectura formatului RDW Open Air este realizată de echipa Zeppelin Design.

Accentuarea punctelor de interes din curtea Combinatului se va face cu ajutorul unor instalații de iluminat, semnate de Electrica, pentru ca întreg spațiul să fie scos în evidență într-un mod corect. În plus, poziționarea acestor instalații va dicta și traseul de parcurgere a spațiului și va desena noi fluxuri, conectând instalațiile și legând întregul univers al parcului.

Festivalul mai conține, sub numele de RDW in the city, o serie de intervenții centrale, în spații de utilitate publică, realizate în parteneriat cu instituții culturale prestigioase, precum Muzeul Național de Artă al României sau Biblioteca Central Universitară, care sunt completate de peste 60 de evenimente satelit, organizate de entități creativ-culturale din București, reunite sub umbrela Design Go !.

Anul acest, RDW a pregătit și o versiune digitală a festivalului: o galerie online a proiectelor expuse, o serie video cu designeri români, interviuri cu specialiști internaționali, un e-paper, un proiect fotografic special realizat alături de Alex Gâlmeanu, un Online Design Market, o serie de materiale create sub inițiativa UK Focus, precum și galerii virtuale de design, dezvoltate în parteneriat cu London Design Festival. Toate acestea sunt reunite într-o hartă interactivă cu ajutorul căreia evenimentul poate fi explorat din confortul propriei case.

Totodată, Romanian Design Week cuprinde în program o nouă categorie de evenimente, Design Flags, prezentată alături de Qreator by IQOS. Astfel, în hub-ul creativ cu același nume de pe Bulevardul Aviatorilor nr. 8A, în intervalul 13-20 septembrie, vor putea fi vizitate, în premieră în România, șapte expoziții internaționale de design, care vin în completarea viziunilor creative locale. Accesul la evenimentele din seria Design Flags este gratuit și este permis exclusiv persoanelor peste 18 ani.

Accesul în parcul de design de la Combinatul Fondului Plastic se face în baza biletului achiziționat online. Costul biletului este de 20 de lei și poate fi cumpărat de aici.

Expozițiile pot fi vizitate de luni până vineri în intervalul 12:00-20:00, iar în weekend între orele 10:00-20:00. Accesul se face pe intervale de două ore pentru maximum 200 de persoane.

Accesul în cadrul Combinatului Fondului Plastic se face în condiții de siguranță și distanțare socială, cu fluxuri și trafic atent gândite și controlate. Toți vizitatorii sunt invitați să se dezinfecteze pe mâini la intrarea în expoziții și să poarte mască care să acopere nasul și gura pe toată durata participării la eveniment. De asemenea, participanților le va fi verificată temperatura la intrarea în spațiile expoziționale.

Linii STB acces Combinatul Fondului Plastic: 112 și 331.

Romanian Design Week este un eveniment cultural finanțat de Ministerul Culturii.

Parteneri RDW 2020

Un proiect: The Institute

Prezentat de: UniCredit Bank

Partener principal : IQOS, care prin Design si Tehnologie susține conversația despre noi perspective

Parteneri: Absolut, ASAP, Electrica, Rețeaua Privată de Sănătate Regina Maria, Urban Monkey

Susținut de: Jidvei, Savana, Siniat

Co-producători : Primăria Municipiului București prin Centrul Cultural Expo Arte

Parteneri culturali: Institutul Cultural Român, Combinatul Fondului Plastic, Muzeul Național de Artă al României, Uniunea Artiștilor Plastici

Parteneri media strategici: Rock FM, Radio România Cultural

Parteneri media: Contemporary Lynx, Designist.ro, Feeder.ro, Glamour, Igloo, Inspirationist.net, IQads, RFI România, Modernism, Molecule F, Munteanu, Șapte Seri, V Fair, Zeppelin, Zile și Nopți, World Architecture Community

Echipe de creație: Gavrilă & Asociații, Radu Manelici + Sebastian Pren

Partener de monitorizare: mediaTRUST România

Un proiect al The Institute, Romanian Design Week s-a impus în cele șapte ediții de până acum ca fiind cel mai important festival multidisciplinar din România – o radiografie a stadiului actual de dezvoltare a designului și a industriilor creative: arhitectură, urbanism, design de interior, design grafic, ilustrație, design vestimentar, design de obiect sau a altor inițiative sau proiecte care folosesc creativitatea ca principală resursă de dezvoltare. În fiecare an, Romanian Design Week trasează o hartă a evenimentelor și spațiilor ce promovează designul.

Începând cu ediția din 2020, RDW propune o nouă arhitectură de festival și va aborda anual o temă diferită în jurul căreia se va contura întregul eveniment.

 

Număr de vizualizări :12http://feeds.feedburner.com/~r/AgentiaDeCarte/~4/P5eE_Zf9TDg?utm_source=feedburner&utm_medium=email" height="1" width="1" alt="" class="CToWUd" />

Spectacol de muzică și poezie, ”Leac de suflet”, la Muzeul Național...

Posted: 09 Sep 2020 04:57 AM PDT

Teatrul Evreiesc de Stat lansează, în parteneriat cu Muzeul Național Peleș, un nou proiect cultural. „ÎNTRE LUMI” este un proiect modular, prin care actorii și muzicienii Teatrului Evreiesc de Stat își propun să aducă în atenția publicului lumi antagonice, dar complementare, crâmpeie de nou și vechi, întuneric și lumină, pace și tumult, dragoste și ură. Realizat pentru a creiona această permanentă căutare și regăsire a sufletului în hățișul vieții, proiectul  „ÎNTRE LUMI” debutează sâmbătă, 12 septembrie, de la ora 17.00,  într-o locație plină de istorie, în care trecutul și viitorul se îngemănează: Muzeul Național Peleș. Primul spectacol din această serie se intitulează „LEAC DE SUFLET” și îi va avea ca protagoniști pe Maia Morgenstern și Sergiu Marin (violoncel).

 Laitmotivul acestui spectacol este Regele-Tată, un simbol care face trecerea între lumi, între trecut și viitor, între speranță și deznădeje, fiind cel care asigură, prin înțelepciunea sa reconciliere și continuitate.

Evenimentul va fi realizat asigurându-se toate măsurile de siguranță și prevenire a contaminării cu noul coronavirus COVID-19.

Informații și detalii suplimentare la numărul de telefon 0244.310.918.  // anunță Teatrul Evreiesc de Stat.

Număr de vizualizări :31http://feeds.feedburner.com/~r/AgentiaDeCarte/~4/2pHcx6pNv-0?utm_source=feedburner&utm_medium=email" height="1" width="1" alt="" class="CToWUd" />

”Astă seară nu avem prieteni”, de Sofia Nikolaidou

Posted: 09 Sep 2020 04:38 AM PDT

Editura Omonia anunță apariția volumului ”Astă seară nu avem prieteni”, de Sofia Nikolaidou, traducere de Elena Lazăr.Colecția „Biblioteca de Literatură Neoelenă” a Editurii Omonia s-a îmbogățit recent cu traducerea unui roman care, în pofida titlului, își va câștiga cu siguranță prieteni în rândul cititorilor români. Apărută în 2010 la editura ateniană Metaihmio și încununată în 2011 cu Athens Prize for Literature, cartea a fost tradusă în ebraică.

Salutat cu entuziasm de critică la apariție, romanul Sofiei Nikolaidou acoperă temporal mai multe decenii din istoria modernă a Greciei, de la anii ocupației naziste, până la manifestațiile din decembrie 2008. În opinia criticului și prozatorului Dimosthenis Kourtovik (cu două cărți  traduse în România), „Nikolaidou își împarte atenția între oameni foarte diferiți din generații diferite și le împletește în mod convingător destinele într-o narație-comentariu despre raportul dintre Istorie, identitatea politică și morala personală în cazul concret al experienței grecești moderne”. O galerie de personaje din toate categoriile sociale, de la oameni simpli la universitari, doctoranzi, ocupanți germani, și de toate vârstele, de la școlari, studenți la bunici, sunt actorii unei drame care se derulează în ritm alert și obligă cititorul s-o parcurgă cu sufletul la gură. Toți sunt marcați de Istoria pe care o trăiesc, străduindu-se și izbutind, mai mult sau mai puțin, să-i perceapă sensul, destui însă reușesc să se strecoare, să profite de tumultul evenimentelor și să scape neatinși de vâltoare. Scena dramei colective, dar și a dramelor personale ale protagoniștilor, este orașul Salonic, al doilea oraș al Greciei, Salonicul din anii războiului, cu lagărul nazist și cartierul evreiesc pustiit, cu biserica Sfânta Sofia transformată în școală, dar și Salonicul anilor 80 și al primului deceniu al noului secol,  Salonicul studenților și profesorilor de la vestita Universitate Aristotel. „Iar  dramatizarea” – notează   semnatarul postfeței, Theodoros Papanghelis — „ se face cu împletituri narative încrucișate între înainte și după, între recentul ieri și aproape sositul azi, așa cum se-ntâmplă când deschizi albume de familie și vezi  intersectându-se în ele atâtea traiectorii personale”.

Romanul Astă-seară nu avem prieteni – mărturisește autoarea – «asociază aventura istorică a unei țări, a țării mele, cu viața „la cald”. Se desfășoară de-a lungul unui secol de istorie aproape contemporană. Vorbește despre lucruri pe care le știm bine în Europa: Ocupația, colaboraționismul, instruirea și ierarhia academică ce sfărâmă destine, politica, dar și sângele vărsat, care ne obligă, chiar mai mult decât ideile, să alegem tabăra… Nutresc speranța că pentru cititorul român  care a trăit pe pielea lui tăvălugul Istoriei sau a auzit de la părinți despre grozăviile care s-au întâmplat în țara lui, multe dintre acestea îi vor părea cunoscute și îl vor îndemna la reflecție.»

„Sofia Nikolaidou”  — conchide  Theodoros Papanghelis —  „scrie o istorie care își revendică propriul ei adevăr și farmec, dincolo de identificările de gen (roman istoric, universitar). Astă-seară nu avem prieteni este o reușită a maturității ambițioase care evoluează impetuos.”

Semnatarul postfeței, Theodoros Papanghelis este profesor de filologie latină la Universitatea Aristotel. Traducător în greacă al lui Vergilius (Eneida), Ovidius (Ars amandi) și  autor al unor lucrări despre Roma antică și literatura latină. Membru al Academiei din Atena (din 2013).

În colecția „Biblioteca de Literatură Neoelenă”, inițiată în 1999 de Editura Omonia (f.1991), au apărut mai bine de jumătate din totatul traducerilor din literatura greacă publicate în ultimii treizeci de ani în România.

Prezenta ediție a apărut cu sprijinul domnului Vasilis Chrelias.

 

Sofia Nikolaidou a studiat filologia clasică la Universitatea Aristotel din Salonic, unde a susținut și doctoratul (cu o temă despre valorificarea informaticii în predarea literaturii). Între 1992 și 2018 a lucrat ca profesor în învățământul gimnazial. Din 2002 predă un curs de scriere literară la seminarii și programe de masterat și din 2019 susține același curs la Secția de Jurnalistică și Comunicare Mass-Media a Universității Aristotel din Salonic. De la debutul din 2003 a publicat mai multe romane (între care un loc aparte îl ocupă trilogia alcătuită din romane de sine stătătoare, dar cu aceleași personaje: Astă-seară nu avem prieteni, 2010, Athens Prize for Literature, tradus în ebraică, Dansează elefanții, 2012, apărut și în engleză la editura americană Melville House, La sfârșit eu sunt învingătorul, 2017), volume de nuvele și studii (Literatura și noile tehnologii, Cum vin cuvintele: Arta și tehnica scrierii literare ș.a.). Traduceri din dramaturgia greacă antică (Euripide, Sofocle). Romanul Dansează elefanții a constituit punctul de plecare pentru piesa În favoarea Greciei. Chestiunea Polk în actualitate, jucată pe scena Teatrului de Stat al Greciei de Nord  din Salonic. Între distincțiile primite se numără Premiul de Stat pentru Literatură acordat unui scriitor care promovează dialogul pe teme sociale sensibile, conferit în 2015 pentru lucrarea Bine și azi. Cronica bolii mele de cancer la sân (carte prezentată la sediul Uniunii Elene din România, cu prilejul vizitei scriitoarei la București, în toamna anului 2019, la invitația Asociației Culturale Grecești din România „Nostos”). Cel mai recent roman, Brățara de aur. Oameni adevărați își povestesc istoriile lor, a apărut în pragul verii 2020 la aceeași editură ateniană, Metaihmio, unde a apărut și romanul tradus în limba română.

 

***

Sofia Nikolaidou, Astă seară nu avem prieteni

Traducere de Elena Lazăr

Cuvântul autoarei la ediția în limba română

Postfață de Theodoros Papanghelis

Editura Omonia, București,  2020, 240 pag.

 

Număr de vizualizări :27http://feeds.feedburner.com/~r/AgentiaDeCarte/~4/IGS5eXpzdd4?utm_source=feedburner&utm_medium=email" height="1" width="1" alt="" class="CToWUd" />

”M de la Murphy” la AmfiteatruTNB

Posted: 09 Sep 2020 04:33 AM PDT

”M de la Murphy” sau producția cu numărul 16 de la 9G la TNB, programul dedicat în exclusivitate tinerilor neangajați în instituții de spectacol,  lansat de Naționalul bucureștean în 2014, are premiera în 15 Septembrie, sus pe teatru, la Amfiteatru TNB. Conceptul, regia și coregrafia sunt semnate de Andrea Gavriliu, un artist al cărui nume este cunoscut oamenilor de teatru și de dans, ea semnând colaborări cu unii dintre cei mai în vogă regizori ai momentului: Radu Afrim, Mihai Măniuțiu, Andrei Șerban. Cu Teatrul Național din București nu este la prima întâlnire, coregrafia unor spectacole importante din TNB fiind creația ei: ”Hoți” de Dea Loher și ”Pădurea spânzuraților” după Liviu Rebreanu (ambele în regia lui Radu Afrim). Actriță, coregrafă, dansatoare și regizoare (cât și când trebuie), Andrea Gavriliu a semnat un spectacol inteligent, plin de umor, în aceeași măsură și teatru, și dans, unde joacă alături de Ștefan Lupu din 2013, premiat la multe festivaluri și distins cu Premiul Special pentru teatru-dans la Gala UNITER din 2014: Zic Zac. 

M de la Murphy o lansează într-o zonă diferită față de ceea ce a lucrat Andrea Gavriliu până acum, dar poartă aceeași amprentă personală a obsesiei către mișcări perfecte, structură clară, improvizație controlată, alunecarea în comic atunci când te aștepți mai puțin. Iar tema aleasă, Legea lui Murphy, este ofertantă, universal-aplicată și verificată (de noi toți). Limbajul propus devine accesibil prin cei 8 actori-performeri – Alexandru Chindriș, Eva Danciu, Roxana Fânață, Mariana Gavriciuc, Pedro Aurelian Gâfei, Flavia Giurgiu, Ciprian Valea, Tavi Voina –, care susțin cu o energie debordantă ideile, formele, joaca și fatalitatea celebrelor ziceri ale lui Murphy. Acest cerc al privirii ironice este închis de obiectele simbolice sau semnele plastic-teatrale create de scenograful Alexandru Petre și controlate prin lumini misterioase de Cristian Șimon.

Un spectacol de teatru fizic, cu mult dans și mult umor, unde corpul și vocea performerilor – actori și dansatori – devin limbaj comic, susținut de un play-list muzical reconfortant, variat și acaparator. Dansul și mișcarea se manifestă într-un uriaș puzzle dinamic.

Și, cum viața este ceea ce ni se întâmplă în timp ce ne facem alte planuri și cum a greși este uman, dar și mai uman este să dai vina pe alții și pentru că, în definitiv, dacă ceva poate să meargă prost, va merge prost, spectacolul „M de la Murphy” se joacă ironic cu fatalitatea de zi cu zi și face haz de necaz.

 

“Având în vedere CV-ul artistic al Andreei Gavriliu, prezența ei în Programul 9G pare cumva atipică. Și chiar este, dacă ne gândim că mulți dintre artiștii incluși la 9G de-a lungul celor șase ediții au fost tineri creatori mai puțin cunoscuți și fără o mare experiență de scenă la acel moment. Mulți dintre regizorii tineri care astăzi au spectacole apreciate în teatre au trecut pe la 9G, având ocazia să propună idei curajoase la Sala Mică. Poate că ceea ce reprezintă acum prezența Catincăi Drăgănescu, a lui Andrei Măjeri, Horia Suru, Ștefan Lupu, Radu Iacoban, a Elenei Morar sau Iris Spiridon se datorează și dezbaterii, controversei, spargerii unor bariere instituționale pe care Programul 9G și le-a asumat încă de la lansare. În situația Andreei Gavriliu povestea este diferită. Spectacolul ei face parte dintr-o altă perspectivă a 9G-ului. Știind că teatrele îi propun spectacole de autor și nu mai are nevoie de confirmare, după ce proiectul a fost ales pentru 9G, prima întrebare a fost: De ce 9G? Răspunsul ei: Pentru că îmi doream să lucrez cu echipa mea ideală, fără temă dată, fără nimic impus. 9G la TNB este singurul program oferă această libertate. “

Cristiana Gavrilă, coordonatorul Programului 9G la TNB

 

M de la Murphy

Un spectacol 9G la TNB

 

Concept, coregrafie și ilustrațiemuzicală: Andrea Gavriliu

Scenografie: Alexandru Petre

Light design: Cristian Simon

 

Distribuția:

Alexandru Chindriș

Eva Danciu

Roxana Fânață

Mariana Gavriciuc

Pedro Aurelian Gâfei

Flavia Giurgiu

Ciprian Valea

Tavi Voina

 

Durata spectacolului: 1h, fără pauză

Următoarele reprezentații: 15, 22 Septembrie, ora 20:30, la Amfiteatru TNB

 

9G la TNB este un program al Centrului de Cercetare și Creație Teatrală “Ion Sava” lansat în anul 2014.. 

 

Număr de vizualizări :21http://feeds.feedburner.com/~r/AgentiaDeCarte/~4/FcoOh1URY_I?utm_source=feedburner&utm_medium=email" height="1" width="1" alt="" class="CToWUd" />

Corul Madrigal revine pe scenă cu spectacolul de succes „Ave Maria”

Posted: 09 Sep 2020 04:25 AM PDT

Sâmbătă, 19 septembrie 2020, de la ora 19:00, Corul Național de Cameră „Madrigal – Marin Constantin”, dirijat de Anna Ungureanu revine pe scenă cu un nou spectacol „Ave Maria”, alături de invitații Marius Manole și ansamblul Young Beats – Cantus Mundi, coordonat de Zoli Toth. Evenimentul se va desfășura în aer liber, la Amfiteatrul „Mihai Eminescu” din București (Str. Arhitect D. Hîrjeu nr 61).

După un eveniment desfășurat cu casa închisă în luna august, Corul Madrigal invită publicul la o nouă reprezentație a proiectului „Ave Maria”, readucând pe scenă sonoritatea unică a unora dintre cele mai remarcabile lucrări inspirate de spiritualitatea renascentistă sau cea bizantin-ortodoxă, precum și creații  contemporane aflate în aceeași rezonanță a sacralității.

 

Programul evenimentului „Ave Maria” va fi îmbogățit de prezența lui Marius Manole, unul dintre cei mai prolifici și iubiți actori români, care va reda o tulburătoare selecție de Psalmi. Pe scenă se vor afla și talentații copii din ansamblul de percuție Young Beats – Cantus Mundi, înființat și pregătit de muzicianul Zoli Toth. Regia complexă a evenimentului va include, de asemenea, solo-uri de orgă, proiecții spectaculoase de lumini, prezentate într-o scenografie unică, dar și Expoziția de fotografie „Via Dolorosa”, care îi va întâmpina pe spectatori încă de la intrare, pe esplanada Amfiteatrului „Mihai Eminescu”.

 

Biletele la spectacol pot fi achiziționate online de pe platforma Bilete.ro. Costul unui bilet este de 50 lei.

 

Evenimentul „Ave Maria” se adaugă Stagiunii estivale Madrigal, care s-a desfășurat în perioada 21 iulie – 16 august 2020, cu 5 concerte de succes în aer liber având fiecare concepte creative diferite: de la costume și scenografii diverse, până la repertorii și invitați.

 

Proiectul este organizat în colaborare cu Centrul Cultural „Mihai Eminescu” al sectorului 2, Circul Metropolitan București și Opera Comică pentru Copii.

 

Parteneri media: AGERPRES Bookhub, Bucuresti FM, CAȚAVENCII, GoodNews, National FM România, N24 PLUS, Radio România Cultural, Radio România Muzical, Revista CARIERE, spotmedia.ro, Zile si Nopti.

 

*

Corul Național de Cameră „Madrigal – Marin Constantin” este o emblemă a vieții muzicale românești și universale. Din momentul înființării sale, în 1963, de către dirijorul Marin Constantin (1925–2011), Corul Madrigal a susținut peste 4.500 de concerte aplaudate în întreaga lume, impunându-se astfel ca un adevărat „brand de țară”. Este unul dintre etaloanele mondiale ale muzicii corale camerale, cu un repertoriu îndreptat către Renașterea europeană, muzica bizantină și creația contemporană românească și universală.

În noiembrie 2016, Corul Naţional de Cameră „Madrigal – Marin Constantin” a fost recunoscut oficial ca Ambasador al Libertăţii, Speranţei şi Păcii, primind premiul „Jean Nussbaum and Eleanor Roosevelt” la Palatul Naţiunilor Unite din Geneva, în cadrul Summit-ului Global de Religie, Pace şi Securitate.

În 2020, Madrigal a împlinit 57 de ani de activitate neîntreruptă, fiind unul dintre cele mai longevive ansambluri corale. În luna ianuarie 2021, Corul Madrigal va evolua în cadrul renumitului Festival de la  Salzburg, în celebra sală Mozarteum, sub bagheta dirijorului Ion Marin.

 

Programul Național Cantus Mundi este cel mai mare program de integrare socială prin muzică din România, inițiat de reputatul dirijor Ion Marin și derulat cu implicarea membrilor Corului Național de Cameră „Madrigal – Marin Constantin”.

După 9 ani de activitate, Programul reunește sub umbrela sa peste 1.600 de coruri. Aproape 60.000 de copii, alături de dirijorii lor, participă la promovarea cântului coral pe întreg cuprinsul țării, depășind barierele legate de etnie, condiție socială și capacități fizice sau psihice, construind astfel nuclee culturale complexe, atât de necesare pentru revitalizarea societății noastre.

Număr de vizualizări :20http://feeds.feedburner.com/~r/AgentiaDeCarte/~4/HyBnZsqA7ZY?utm_source=feedburner&utm_medium=email" height="1" width="1" alt="" class="CToWUd" />

Festivalul ”Bucureștii lui Caragiale”- programul penultimului weeke...

Posted: 09 Sep 2020 04:00 AM PDT

Ȋntre 12 şi 13 septembrie 2020, publicul de teatru are ocazia de a urmări, în aer liber, reprezentaţii ale unor comedii moderne realizate după texte clasice din repertoriul Teatrului Mic, al Teatrului de Animaţie Ţăndărică şi al Teatrului Coquette, în cadrul penultimului weekend al Festivalului „Bucureştii lui Caragiale”.

Ȋntr-o perioadă în care cultura se consumă predominant online, cea de-a opta ediţie a Festivalului „Bucureştii lui Caragiale” a extins programul în afara repertoriului caragialesc şi oferă publicului bucureştean de teatru zece weekenduri de spectacole în aer liber, de la teatru clasic, la teatru contemporan, teatru de copii şi teatru-concert. Desfăşurată în perioada 18 iulie – 20 septembrie, sub motto-ul #SusţinemCulturaRO, ediţia din acest an a festivalului este organizată de Primăria Capitalei prin ARCUB şi prezintă, pe scena din Parcul Cişmigiu, peste 30 de spectacole ale teatrelor de stat şi independente din Bucureşti.

 

Din agenda celui de-al nouălea weekend de festival (12-13 septembrie) fac parte o adaptare contemporană după commedia dell’arte, un spectacol realizat după texte populare şi o comedie cu scântei după A.P. Cehov.

 

Teatrul Mic participă la festival cu spectacolul „Angajat la doi patroni”, o adaptare de Richard Bean după piesa din 1743 „Slugă la doi stăpâni”, a dramaturgului italian Carlo Goldoni. La un an după premieră, spectacolul se joacă pe scena din Parcul Cişmigiu sâmbătă, 12 septembrie, de la ora 20.00. Un proiect coordonat de Gelu Colceag, spectacolul „Angajat la doi patroni” este regizat de Vlad Corbeanu şi îi are în distribuţie pe actorii: Gabi Costin, Claudia Prec, Avram Birău, Andrei Brădean, Ana Bart, Marin Grigore, Bogdan Talașman, Gabriela Iacob, Andrei Seușan.

 

Duminică, 13 septembrie, de la ora 10.00, este programat spectacolul pentru copii „Păcală” regizat de Ioan Brancu, după un scenariu de Cristian Pepino inspirat de textele populare româneşti. Spectacol jucat pe scene internaţionale, precum BOZAR, „Păcală” este pus în cheie parodică de Teatrul De Animație Ţăndărică şi aduce în prim-plan lumea satului românesc.

 

Teatrul Coquette aduce pe scena festivalului duminică seara, 13 septembrie, de la ora 20.00, comedia în trei personaje „Ursul”, după A.P. Cehov, în coordonarea scenică a Ruxandrei Bălaşu. O tânăra văduvă îndoliată, un creditor furios şi un valet fricos sunt personajele unui spectacol surprinzător, jucat de actorii Marius Bodochi, Ruxandra Bălașu şi Gabriel Costan.

 

Festivalul „Bucureştii lui Caragiale” #8 se încheie în weekendul 19-20 septembrie cu spectacole din repertoriul Teatrului Ȋn Culise, Teatrului de Animaţie Ţăndărică şi al Teatrului de Revistă „Constantin Tănase”. Mai multe detalii despre spectacole sunt disponibile în programul festivalului publicat pe www.arcub.ro.

 

 

Desfășurarea evenimentului, în perioada 18 iulie – 20 septembrie, implică respectarea tuturor măsurilor de siguranță pentru prevenirea contaminării cu noul coronavirus SARS-CoV-2 aşa cum au fost aprobate prin ORDINUL nr. 2.941/1.120/2020, publicat în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 531 din 19 iunie 2020.

 

 

REZERVĂRI

 

Accesul la spectacole se face pe bază de rezervare online pe www.arcub.ro și www.entertix.ro. Programul Festivalului Bucureștii lui Caragiale – ediția a VIII-a este disponibil pe www.arcub.ro

 

Rezervările sunt disponibile în grupuri de 2 sau 3 locuri. Locurile pot fi rezervate cu două săptămâni înainte de fiecare spectacol. 

 

Spațiul dedicat Festivalului este împărţit în două zone de vizionare a spectacolelor: 

 

  • SCENĂ: în zona scenei sunt amplasate 225 de locuri;
  • ECRAN: în faţa unui ecran de mari dimensiuni sunt amplasate 120 de locuri ce permit spectatorilor să urmărească transmisia live a spectacolului de la scenă. 

 

Cele două spații sunt delimitate de garduri. Trecerea dintr-un spațiu în celălalt nu este permisă.

 

 

Despre Bucureştii lui Caragiale

 

Festivalul „Bucureștii lui Caragiale” a fost inițiat în anul 2012, cu ocazia celebrării a 100 de ani de la moartea celebrului dramaturg. Festivalul a fost inspirat de manifestarea „D-ale Bucureştilor, carnaval la 1900” din Capitală, care a recreat atmosfera Micului Paris începând cu anul 1993 şi, ulterior, după o pauză de câţiva ani, în 2008, la Curtea Veche a Palatului Voievodal. Creat pentru a aduce opera caragialiană cât mai aproape de publicul bucureștean, festivalul în forma actuală, „Bucureştii lui Caragiale”, s-a desfăşurat, pe rând, în Centrul Istoric al Capitalei, în Parcul Izvor şi, începând din anul 2017, este găzduit de cea mai veche grădină a Capitalei, Parcul Cişmigiu. În contextul actual, festivalul „Bucureştii lui Caragiale” are scopul de a asigura continuitatea operatorilor culturali şi de a încuraja consumul cultural la nivel local.

 

 

Detalii pe www.arcub.ro

Urmăriți pagina oficială de Facebook a Festivalului Bucureștii lui Caragiale și pagina de Facebook ARCUB.

 

ARCUB – Centrul Cultural al Municipiului Bucureşti cultivă identitatea culturală a Capitalei din 1996. Proiectele inițiate și desfășurate de ARCUB în anii de activitate au contribuit la diversificarea vieții culturale a orașului, precum și la înscrierea acestuia în rândul marilor capitale ale lumii.

ARCUB este organizatorul Festivalului internațional al luminii – Spotlight, Festivalului Internaţional de Teatru de Stradă – B-FIT in the Street!, al singurului festival internaţional de jazz din Capitală, Bucharest Jazz Festival și al Zilelor Bucureștiului.

 

Număr de vizualizări :10http://feeds.feedburner.com/~r/AgentiaDeCarte/~4/GX_9kRlu0JY?utm_source=feedburner&utm_medium=email" height="1" width="1" alt="" class="CToWUd" />

Expoziție personală Georgeta Stefanescu – „Spiritele parcului”

Posted: 09 Sep 2020 03:47 AM PDT

GALERIA ROMANĂ  vă invită la deschiderea unei noi expoziţii: Georgeta Stefanescu, ”Spiritele parcului ”. Vernisajul expoziţiei va avea loc joi, 10 septembrie 2020, începând cu ora 19:00, în curtea exterioară a Galeriei Romană, bd. Lascăr Catargiu, nr 1, sector 1, Bucureşti (Piaţa Romană), respectând distanţa socială. Purtarea măştii de protecţie este obligatorie.

Georgeta Stefanescu, artist vizual cu dublă cetățenie, română și franceză, stabilită în Elveția din 1992, recunoscută la nivel internațional, a continuat căutările artei conceptuale în sensul metamorfozei formale, mai puțin în acela al încadrării într-un sistem plastic anume. Temele pe care le propune depășesc subiectul imaginii și lucrează cu toate detaliile obiectului, jucându-se astfel cu textura, suportul și chiar mediul de exprimare. Pictura, sculptura, arhitectura se întâlnesc într-o aceeași temă pe măsură ce devin necesare modului subiectiv de interpretare a realității și a lumii. Expoziția  deschide o temă nouă care va genera ramificații atât din punct de vedere al continuării seriei de subiecte cât și din acela al mediului însuși de reprezentare.

”Expoziția personală de față propune o temă nouă, originală, în care abordez preocupările mele actuale asupra noilor posibilități de exprimare plastică. ”Spiritele parcului” este concepută ca un scenariu de film format din minimum două părți, expoziții distincte cu tehnicile și modalitățile lor proprii de exprimare dar și de realizare plastică: fotografia numerică și pictura.
În expoziția programată între 10 septembrie și 10 octombrie, nucleul ideii principale a temei constă în imaginile fotografice de tip documentar asupra unor ipostaze de detaliu, metamorfozate și captate cu aparatul fotografic al telefonului mobil în plimbările mele prin parcurile ”Al.I.Cuza” și ”Titan” din București între anii 2016-2019. Alegerea temei precum și a multitudinii imaginilor fotografice este în corelație cu amintirile și senzațiile pe care le-am trăit în perioada în care am locuit în preajma acestor lacuri, între anii 1965-1991.”
(Georgeta Stefanescu)

În deschiderea expoziţiei va vorbi dna Mariana Dragu, istoric de artă.
Expoziţia este însoţită şi de un album al artistei.

GEORGETA STEFANESCU- ” SPIRITELE PARCULUI ”

10 septembrie – 10 octombrie 2020

Program:
Luni-vineri: 10:00-18:00
Sâmbătă :   10:00-15:00

Parteneri: Catena pentru artă.
Parteneri media: Evenimentul Zilei, Senso Tv, Jurnalul Bucureştiului “Le Petit Parisien”, Intell News, Modernism, AgenţiadecArte, Ultima Oră.

GALERIA ROMANĂ
B-dul Lascăr Catargiu nr 1
sector 1 Bucuresti

www.galeriaromana.ro

 

Număr de vizualizări :3http://feeds.feedburner.com/~r/AgentiaDeCarte/~4/9q_zvYdI3SY?utm_source=feedburner&utm_medium=email" height="1" width="1" alt="" class="CToWUd" />

Teatrul Stela Popescu la „Teatru în TVR”

Posted: 09 Sep 2020 03:41 AM PDT

”Femeia, eterna poveste” şi ”Ceapa” sunt spectacolele Teatrului „Stela Popescu” care vor putea fi văzute în luna septembrie în Grădina TVR, ca o încheiere a sezonului în aer liber al teatrului.  Invitată în proiectul „Teatru în TVR”, trupa Teatrului „Stela Popescu” va prezenta spectacolul ”Femeia, eterna poveste” în regia lui Attila Vizauer pe 15 şi pe 16 septembrie de la ora 20.30, în timp ce spectacolul ”Ceapa” de Aldo Nicolaj în regia lui Dan Tudor va putea fi văzut în serile de 17 şi 20 septembrie , tot de la ora 20.30.

Spectacolul Femeia, eterna poveste îi are în distribuţie pe actorii Ana Maria Ivan, Cristi Neacşu, Aurel Sorin Sandu, Viorel Păunescu, soliști vocali Crina Matei şi Daniel Filipescu, instrumentişti Gabriel Stănescu – vioară, Ionuț Preda – acordeon, Raul Kusak – pian şi aranjament muzical. Dansează Silvia Mauriţiu, Ioana Petric, Alexandra Dogaru, Andrei Dogaru, Cosmin Vasile.

            Spectacolul Ceapa vă va prilejui reîntâlnirea cu Adrian Păduraru, Alexandra Velniciuc, Sorin Aurel Sandu, Silvia Stanciu, Cătălin Frăsinescu, Ana-Maria Ivan, Irina Cărămizaru, Cristian Neacșu . În lunile iulie-septembrie, sub genericul Teatru în TVR, ediția a IV-a, Grădina TVR a devenit unul dintre cele mai importante spații din ţară pentru spectacole de teatru în aer liber. Reprezentaţiile se vor desfăşura respectând toate cerinţele autorităţilor în ceea ce priveşte distanţarea socială şi măsurile de protecţie pentru prevenirea răspândirii infectărilor cu COVID-19.

Accesul spectatorilor se face prin intrarea TVR din strada Constantin Blaremberg.

 

Biletele la spectacolele din 15 şi 20 septembrie se pot cumpăra pe :

www.startickets.rowww.mystage.ro , www.bilete.rowww.iabilet.ro , www.bilet.ro.

 

Biletele la spectacolele din 16 şi 17 septembrie se pot cumpăra doar pe www.mystage.ro.

 

https://www.youtube.com/watch?v=Y0dI68ai8bg

 

https://www.youtube.com/watch?v=Kiru3rPR31s

Rezervări telefonice la tel. 0753174618 .

 

www.teatrulstelapopescu.ro

www.facebook.com/TeatrulStelaPopescuOfficial

www.instagram.com/teatrulstelapopescu

 

Număr de vizualizări :43http://feeds.feedburner.com/~r/AgentiaDeCarte/~4/Pb3I_JrQQL8?utm_source=feedburner&utm_medium=email" height="1" width="1" alt="" class="CToWUd" />

Trupa Phoenix, la Gala Poeziei Române Contemporane, în grădina ICR

Posted: 09 Sep 2020 03:00 AM PDT

A X-a ediție a Galei Poeziei Române Contemporane, organizată de Institutul Cultural Român, prin Centrul Cărții, și Uniunea Scriitorilor din România, cu sprijinul Ministerului Culturii, va avea loc joi, 10 septembrie 2020, în Grădina Institutului Cultural Român. Trupa Phoenix va deschide evenimentul, la ora 17.00, cu un recital extraodinar susținut în Grădina ICR.  Moderatorul evenimentului va fi Nicolae Manolescu, președintele Uniunii Scriitorilor din România, iar prezentările poeților participanți vor fi realizate de criticii literari Răzvan Voncu și Daniel Cristea-Enache. Poetul Andrei Novac, directorul Centrului Cărți, va fi gazda galei de la ICR.

În program au fost selecționați poeții: Adrian Alui Gheorghe, Hanna Bota, Gabriel Chifu, Ion Cocora, Vasile Dan, Horia Gârbea, Ovidiu Genaru, Vasile Igna, Nora Iuga, Aurel Pantea, Ioan Pintea, Savu Popa, Adrian Popescu, Nicolae Prelipceanu, Liviu Ioan Stoiciu, Grete Tartler, Floarea Țuțuianu, Mihók Tamás, Marcel Vișa, Varujan Vosganian.

Prima ediție a Galei Poeziei Române Contemporane, la care  au participat 26 de poeți, a avut loc în 2011, în Sala Mare a Ateneului Român. „«Gala Poeziei Române Contemporane» este unul dintre cele mai importante evenimente literare care are loc în România începând din anul 2011. Pentru Institutul Cultural Român, este un privilegiu faptul că acest eveniment este găzduit și organizat anul acesta în Grădina ICR. Suntem foarte bucuroși că va fi alături de noi trupa Phoenix și că îi vom avea invitați pe unii dintre cei mai importanți poeți români contemporani, selectați de academicianul Nicolae Manolescu, președintele Uniunii Scriitorilor din România“, a declarat Andrei Novac, directorul Centrului Cărții din cadrul ICR.

În preambulul Galei Poeziei Române Contemporane,  joi dimineață, de la ora 11.00, va avea loc dezbaterea „Poezia română în actualitate”, la care vor participa Gabriel Chifu, Nicolae Prelipceanu, Liviu Ioan Stoiciu, Horia Gârbea,Varujan Vosganian.

Pentru ediția de anul aceasta a Galei Poeziei Române Contemporane, zece critici literari au propus câte o listă de 20 de poeți reprezentativi care să participe la Gală. Dintre toate nominalizările, Nicolae Manolescu, selecționerul galei, a ales 20 din cei mai importanţi poeţi români din toate generațiile.

Spectacolul ediției de anul aceasta a galei este transmis live pe pagina Facebook a  ICR și înregistrat de TVR. De asemenea, în timpul pauzelor, actorul Gavril Pătru va recita din poeziile lui Nichita Stănescu, Emil Brumaru, Marin Sorescu, Ion Horea, Petre Stoica, Mircea Ciobanu.

Seara Galei Poeziei Române Contemporane se va încheia cu un microrecital Phoenix.

 

Organizatori: Institutul Cultural Român și Uniunea Scriitorilor din România

Parteneri: Ministerul Culturii, TVR 3, ADR Brand Holding

Intrarea la eveniment este liberă, în limita locurilor disponibile, pe bază de rezervare la adresa: antonela.ghemu@icr.ro 

 

Vizualizări: 77

Adaugă un comentariu

Pentru a putea adăuga comentarii trebuie să fii membru al altmarius !

Alătură-te reţelei altmarius

STATISTICI

Free counters!
Din 15 iunie 2009

209 state 

(ultimul: Eswatini)

Numar de steaguri: 273

Record vizitatori:    8,782 (3.04.2011)

Record clickuri:

 16,676 (3.04.2011)

Steaguri lipsa: 33

1 stat are peste 700,000 clickuri (Romania)

1 stat are peste 100.000 clickuri (USA)

1 stat are peste 50,000 clickuri (Moldova)

2 state au peste 20,000  clickuri (Italia,  Germania)

4 state are peste 10.000 clickuri (Franta, UngariaSpania,, Marea Britanie,)

6 state au peste 5.000 clickuri (Olanda, Belgia,  Canada,  )

10 state au peste 1,000 clickuri (Polonia, Rusia,  Australia, IrlandaIsraelGreciaElvetia ,  Brazilia, Suedia, Austria)

50 state au peste 100 clickuri

20 state au un click

Website seo score
Powered by WebStatsDomain

DE URMĂRIT

1.EDITURA HOFFMAN

https://www.editurahoffman.ro/

2. EDITURA ISTROS

https://www.muzeulbrailei.ro/editura-istros/

3.EDITURA UNIVERSITATII CUZA - IASI

https://www.editura.uaic.ro/produse/editura/ultimele-aparitii/1

4.ANTICARIAT UNU

https://www.anticariat-unu.ro/wishlist

5. PRINTRE CARTI

http://www.printrecarti.ro/

6. ANTICARIAT ALBERT

http://anticariatalbert.com/

7. ANTICARIAT ODIN 

http://anticariat-odin.ro/

8. TARGUL CARTII

http://www.targulcartii.ro/

9. ANTICARIAT PLUS

http://www.anticariatplus.ro/

10. LIBRĂRIILE:NET

https://www.librariileonline.ro/carti/literatura--i1678?filtru=2-452

11. LIBRĂRIE: NET

https://www.librarie.net/cautare-rezultate.php?&page=2&t=opere+fundamentale&sort=top

12.CONTRAMUNDUM

https://contramundum.ro/cart/

13. ANTICARIATUL NOU

http://www.anticariatulnou.ro

14. ANTICARIAT NOU

https://anticariatnou.wordpress.com/

15.OKAZII

https://www.okazii.ro/cart?step=0&tr_buyerid=6092150

16. ANTIKVARIUM.RO

http://antikvarium.ro

17.ANTIKVARIUS.RO

https://www.antikvarius.ro/

18. ANTICARIAT URSU

https://anticariat-ursu.ro/index.php?route=common/home

19.EDITURA TEORA - UNIVERSITAS

http://www.teora.ro/cgi-bin/teora/romania/mbshop.cgi?database=09&action=view_product&productID=%20889&category=01

20. EDITURA SPANDUGINO

https://edituraspandugino.ro/

21. FILATELIE

 http://www.romaniastamps.com/

22 MAX

http://romanianstampnews.blogspot.com

23.LIBREX

https://www.librex.ro/search/editura+polirom/?q=editura+polirom

24. LIBMAG

https://www.libmag.ro/carti-la-preturi-sub-10-lei/filtre/edituri/polirom/

25. LIBRIS

https://www.libris.ro/account/myWishlist

26. MAGIA MUNTELUI

http://magiamuntelui.blogspot.com

27. RAZVAN CODRESCU
http://razvan-codrescu.blogspot.ro/

28.RADIO ARHIVE

https://www.facebook.com/RadioArhive/

29.IDEEA EUROPEANĂ

https://www.ideeaeuropeana.ro/colectie/opere-fundamentale/

30. SA NU UITAM

http://sanuuitam.blogspot.ro/

31. CERTITUDINEA

www.certitudinea.com

32. F.N.S.A

https://www.fnsa.ro/products/4546-dimitrie_cantemir_despre_numele_moldaviei.html

Anunturi

Licenţa Creative Commons Această retea este pusă la dispoziţie sub Licenţa Atribuire-Necomercial-FărăModificări 3.0 România Creativ

Note

Hoffman - Jurnalul cărților esențiale

1. Radu Sorescu -  Petre Tutea. Viata si opera

2. Zaharia Stancu  - Jocul cu moartea

3. Mihail Sebastian - Orasul cu salcimi

4. Ioan Slavici - Inchisorile mele

5. Gib Mihaescu -  Donna Alba

6. Liviu Rebreanu - Ion

7. Cella Serghi - Pinza de paianjen

8. Zaharia Stancu -  Descult

9. Henriette Yvonne Stahl - Intre zi si noapte

10.Mihail Sebastian - De doua mii de ani

11. George Calinescu Cartea nuntii

12. Cella Serghi Pe firul de paianjen…

Continuare

Creat de altmariusclassic Dec 23, 2020 at 11:45am. Actualizat ultima dată de altmariusclassic Ian 24, 2021.

© 2024   Created by altmarius.   Oferit de

Embleme  |  Raportare eroare  |  Termeni de utilizare a serviciilor