altmarius

cultură şi spiritualitate

Votează discul de muzică clasică al anului 2013

Votează discul de muzică clasică al anului 2013

Pianistul Daniil Trifonov - Music box, 9 decembrie 2013

Vă propun primul disc apărut la Deutsche Grammophon al pianistului rus de 22 ani Daniil Trifonov, pe care l-am mai întâlnit în transmisiunile directe de pe scene europene de la Radio România Muzical.

 
Pianista Elisabeth Leonskaja - albumul 'Paris': Music box, 2 decemb...

Vă prezint cel mai nou disc al binecunoscutei pianiste Elisabeth Leonskaja - albumul Paris, apărut în 10 octombrie 2013, ce reuneşte lucrări semnate de Maurice Ravel, George Enescu şi Claude Debussy.

 
Romanian Journey - violonistul Vlad Stănculeasa şi pianistul Thomas...

La Radio România Muzical, în premieră românească un disc cu totul special: Romanian Journey - lucrări de George Enescu, Paul Constantinescu, Mihail Hora şi Tiberiu Olah înregistrate de violonistul Vlad Stănculeasa şi pianistul Thomas Hoppe.

 
Richard Strauss cu Orchestra Filarmonicii din Berlin, dirijor Gusta...

Aveţi în faţă un disc-document: este primul album înregistrat de dirijorul-fenomen Gustavo Dudamel în compania Orchestrei Filarmonicii din Berlin

 
Brahms şi Bartok cu violonistul Leonidas Kavakos - Music box, 11 no...

Aveţi ocazia să ascultaţi cel mai nou disc al violonistului grec Leonidas Kavakos, un muzician pe care am avut şansa să-l ascultăm şi în Festivalul Enescu 2013

 
Pianistul Rafal Blechacz interpretează integrala polonezelor de Fré...

Cel mai nou disc al pianistului polonez Rafal Blechacz cuprinde integrala celor 7 poloneze semnate de Frederic Chopin şi publicate pe parcursul vieţii sale.

 
Bach cu violonista Janine Jansen - Music box, 3 noiembrie 2013

Începând din noiembrie, vom avea întâlnire cu discurile noi de două ori pe săptămână, pentru că ediţia de luni, ora 19, va putea fi reascultată şi duminica, de la ora 13.20.

 
Violonista Anne Sophie Mutter interpretează lucrări de Antonin Dvoř...

Aveţi șansa de a asculta, în avanpremiera lansării internaționale, cel mai nou al album al unei violoniste care a făcut deja istorie: Anne Sophie Mutter.

 
Pianista Valentina Lisitsa interpretează Franz Liszt - Music box, 1...

Vă prezint un album care a apărut pe piaţă în 7 octombrie 2013. L-am ales special : protagonista lui va cânta pentru prima oară în România pe 5 noiembrie 2013, aşa că este momentul să o cunoaştem mai bine.

 
Pianista Hélene Grimaud şi dirijorul Andris Nelsons interpretează J...

Lansat în 27 septembrie 2013, un album care a fost numit Everestul personal al Helenei Grimaud: Concertele nr.1 si 2 de Brahms, interpretate live de pianista alături de același dirijor, Andris Nelsons, dar cu orchestre diferite: Orchestra Radiodifuziunii Bavareze (Concertul nr.1) si Orchestra Filarmonicii din Viena (Concertul nr.2). Descoperiți o pianistă care domină orchestra, în 2 dintre cele mai grele concerte pentru pian și orchestră care s-au scris vreodată; ascultați unele dintre cele mai bune interpretări contemporane pentru aceste două concerte.

 
Agostino Steffani cu Cecilia Bartoli şi I Barrocchisti, dirijor Die...

Discurile propuse reprezintă un eveniment pe care-l calific drept ieşit din comun, pentru că ele pot fi ascultate la Radio România Muzical cu o săptămână înaintea lansării internaţionale, programată în 2 septembrie.

 
Requiemul de Verdi cu Daniel Barenboim - Music box, 19 august 2013

În 19 august 2013 se lansează cel mai nou disc al dirijorului Daniel Barenboim: Requiemul de Verdi, înregistrat alături de Corul şi Orchestra Teatrului Scala din Milano. Solişti: soprana Anja Harteros, mezzosoprana Elina Garanca, tenorul Jonas Kaufmann şi basul Rene Pape, un disc care poate fi ascultat la Radio România Muzical chiar în ziua lansării lui internaţionale

 
Verdi cu soprana Anna Netrebko - Music box, 12 august 2013

Mi se pare foarte frumos că în anul când aniversăm 200 ani de la naşterea lui Verdi, una dintre cele mai mari soprane ale timpurilor noastre a ales să înregistreze un album integral Verdi, ocolind însă ariile celebre şi punând în circuitul unui public foarte larg arii mai puţin cunoscute din opere ca „Giovanna d’Arco”, „Macbeth”, „Vecerniile siciliene” sau „Don Carlo”.

 
Pianistul Vladimir Ashkenazy şi Rahmaninov - Music box, 5 august 2013

Vă prezint astăzi cel mai nou CD al pianistului de origine rusă Vladimir Ashkenazy. Discul cuprinde cele două triouri cu pian de Serghei Rahmaninov, înregistrate de Vladimir Ashkenazy alături de violonistul Zsolt Tihamer Visontay şi violoncelistul Mats Lindstrom.

 
Pianistul Rudolf Buchbinder şi lucrări de Franz Schubert - Music Bo...

În cadrul campaniei "Votează discul de muzică clasică al anului 2013" vă prezint cel mai nou CD al pianistului austriac Rudolf Buchbinder: lucrări de Franz Schubert înregistrate pentru casa Sony, un album lansat în 19 iulie 2013.

 
Yuja Wang - Summer in february: Music box, 22 iulie 2013

Seria propunerilor mele speciale continuă cu un disc recent apărut la casa Deutsche Grammophon, pe care descoperim o altfel de muzică clasică, ce sper să vă placă şi dvs. la fel de mult cât mi-a plăcut şi mie.

 
Sven Helbig - Pocket Symphonies. Music box, 15 iulie 2013

Vă prezint un alt disc altfel vorbind despre muzica clasică a timpurilor noastre.

 
The Philharmonics - Oblivion: Music box, 8 iulie 2013

Vă prezint un disc ieşit din comun, lansat în 5 iulie 2013 la casa Deutsche Grammophon.

 
Daniel Barenboim - West Eastern Divan: Berlioz şi Liszt (Music box,...

Vă prezint un disc care se lansează la nivel internaţional chiar astăzi, 1 iulie 2013.

 
Clarinetistul Andreas Ottensamer - Portraits (Music box, 24 iunie 2...

Vă invit să ascultaţi un disc lansat în 3 iunie 2013 de un tânăr de 24 ani, care este însă membru al prestigioasei orchestre a Filarmonicii din Berlin

 
Ansamblul Legiunii Străine Franceze - Albumul 'Légendes' (Music box...

Un disc pe care-l puteţi asculta la Radio România Muzical în avanpremiera lansării lui internaţionale: "Legende" cu Ansamblul Legiunii Străine franceze

 
Cvartetul 'Brooklyn Rider' - albumul 'A walking fire' (Music box, 1...

Un disc cu totul special, apărut în 3 iunie 2013 şi inclus în cadrul campaniei "Votează discul de muzică al anului 2013"

 
Richard Galliano - acordeon: albumul 'Vivaldi' (Music box, 3 iunie ...

Mă bucur că vom rămâne împreună în această vară – prima dată în  existenţa de 6 sezoane a emisiunii de actualitate discografică de la Radio România Muzical.

 
Tenorul Piotr Beczala - albumul 'Heart's delight': Music box, 27 ma...

"Heart's delight" - o celebră arie din opereta "Ţara surâsului" de Franz Lehar deschide un disc care a fost la nivel internaţional chiar în ziua audiţiei la Radio România Muzical

 
Beethoven cu Filarmonica din Seul, dirijor Myung Whun Chung - Music...

Vă invit să ascultaţi un disc lansat de casa Deutsche Grammophon în 11 aprilie 2013

 
Cecilia Bartoli - Norma de Vincenzo Bellini: Seara de operă, 18 mai...

"NORMA" cu: Cecilia Bartoli, Sumi Jo, John Osborn, Michele Pertusi, Liliana Nikiteanu, Ansamblul "La Scintilla" şi dirijorul Giovanni Antonini (DECCA, mai 2013)

 
Ludovico Einaudi - 'In a time lapse': Music box, 13 mai 2013

Săptămâna trecută vă invitam să ascultaţi muzică clasică contemporană. Astăzi vă propun să faceţi acelaşi lucru.

 
Giuliano Carmignola - 'Vivaldi con moto': CD-uri în premieră, 10 ma...

Ultima ediţie din această săptămână a emisiunii dedicate celor mai noi apariţii discografice pe care le puteţi asculta în primă audiţie numai la Radio România Muzical şi pe care le puteţi vota în cadrul campaniei "Votează discul de muzică clasică al anului 2013"

 
Aleksandra Kurzak - 'Bel raggio': CD-uri în premieră, 9 mai 2013

Vă invit să ascultaţi astăzi un album al celei pe care presa internaţională o consideră a fi o nouă stea a scenelor lirice mondiale - soprana poloneză Aleksandra Kurzak.

 
Miloš Karadaglić - Latino Gold: CD-uri în premieră - 8 mai 2013

Vă propun astăzi cel mai nou compact-disc ce poartă semnătura chitaristului Miloš Karadaglić - "Latino Gold", album lansat pe 4 martie 2013 şi inclus în cadrul campaniei RRM "Votează discul de muzică clasică al anului 2013".

 
Olafur Arnalds - For now I am winter, Daniel Hope - Spheres: Discur...

Vă prezint un album care vorbeşte despre muzica clasică contemporană. Nu, nu este cazul să închideţi radioul

 
Maria Joao Pires - Sonate de Schubert: CD-uri in premieră, 7 mai 2013

Vă prezint un nou album inclus în campania Radio România Muzical "Votează discul de muzică clasică al anului 2013": pianista Maria Joao Pires interpretează Schubert

 
Pianistul Jan Lisiecki. Integrala studiilor de Frédéric Chopin - Mu...

În premieră românească, vă prezint cel mai nou disc al pianistului Jan Lisiecki, album apărut în 19 aprilie 2013 la casa Deutsche Grammophon

 
Winds of joy - Claudio Abbado şi Orchestra Mozart - Music box, 15 a...

Vă prezint un album lansat de casa Deutsche Grammophon în 2 aprilie 2013: Winds of joy cu Orchestra Mozart din Bologna, dirijată de Claudio Abbado.

 
Janine Jansen & friends interpretează muzică de cameră - Music ...

Vă prezint un disc care s-a lansat la nivel internaţional în 1 aprilie 2013.

 
Pianistul Yundi - Sonate de Beethoven - Music box - 25 martie 2013

Yundi is back! - a titrat presa internaţională. Este clar: albumul prezentat aparţine pianistului chinez Yundi, care a renunţat să se recomande cu numele întreg, adică Yundi Li, şi cuprinde 3 celebre sonate de Ludwig van Beethoven: Patetica, Sonata lunii şi Appassionata.

 
DUO - Roxana Gheorghiu, Valentin Gheorghiu

"Valentin Gheorghiu a devenit dirijorul unui singur instrument, pianul, care sub degetele lui sună din toate instrumentele unei orchestre." - Cella Delavrancea

 
Soprana Anna Prohaska - albumul 'Enchanted Forest': Music box - 18 ...

Luna martie înseamnă două noi discuri ale unor tinere soprane, despre care cu siguranţă vom auzi mai multe în viitor: săptămâna trecută am ascultat discul Halleluia al sopranei ruse Julia Lezhneva, iar astăzi, vă propun un disc ce s-a lansat în 15 martie 2013 - Enchanted forest al sopranei austriece Anna Prohaska.

 
Soprana Julia Lezhneva - albumul Halleluia: Music box - 11 martie

Vă invit să ascultaţi astăzi un album înregistrat de o soprană al cărei nume ne este tuturor aproape necunoscut: Julia Lezhneva.

 
Tenorul Jonas Kaufmann - Wagner: Music box, 4 martie 2013

Vă prezint un disc lansat în 18 februarie 2013, dar care deja deţine titlul de cel mai bine vândut disc al momentului în Germania, Franţa şi Marea Britanie.

 
Viva Verdi - un album semnat Riccardo Chailly

Câştigător al Premiului Echo «Cel mai bun dirijor» 2012, unul dintre cei mai respectaţi maeştri ai baghetei, Riccardo Chailly a marcat bicentenarul Verdi cu un album ce cuprinde uverturi, preludii şi momente de balet din operele verdiene.

 
Violonista Lisa Batiashvili - lucrări de Johannes Brahms şi Clara S...

În cadrul campaniei "Votează discul de muzică clasică al anului 2013" vă propun un album apărut în 2 ianuarie 2013

 
'Cavalerul rozelor' de Richard Strauss - Opera în interpretări de r...

Cu o nouă premieră radiofonică vă aşteptăm duminică, 24 februarie, de la ora 20.30 - opera Der Rosenkavalier de Richard Strauss, ultima versiune live cu Renée Fleming, Diana Damrau şi Sophie Koch sub bagheta maestrului Christian Thielemann.

 
Violonistul Leonidas Kavakos şi pianistul Enrico Pace - Integrala s...

23 aprilie 2012, Londra - aceasta este data la care casa de discuri Decca anunţa semnarea contractului exclusiv cu unul dintre cei mai importanţi violonişti ai perioadei actuale: Leonidas Kavakos.

 
Dirijorul Valery Gergiev - Rahmaninov şi Stravinski

Vă prezint unul dintre discurile nominalizate anul acesta la premiile Grammy, la categoria cea mai bună interpretare orchestrală.

 
Twilight of the Gods

Albumul Twilight of the Gods pe care-l puteţi asculta în premieră duminică, 17 februarie, de la ora 20.30 poate părea cel puţin surprinzător

 
Harpista Catrin Finch. Albumul Blessing

Harpista britanică Catrin Finch mi-a atras atenţia cu o altă apariţie discografică a ei pe care am apreciat-o foarte mult: Variaţiunile Goldberg de Bach în versiunea pentru harpă solo.

 
Wanderer cu contratenorul Andreas Scholl - Liedul, muzică şi poezie...

"Wanderer "- "Călătorul" este titlul ultimului album de lieduri al contratenorului Andreas Scholl, album pe care vi-l oferim în primă audiţie radiofonică în două ediţii succesive ale emisiunii "Liedul - muzică şi poezie".

 
Dirijorul Gustavo Dudamel. Simfonia a IX-a de Gustav Mahler - Music...

Vă propun să ascultaţi şi să comentaţi, în cadrul campaniei "Votează discul de muzică clasică al anului 2013", un album înregistrat de celebrul dirijor Gustavo Dudamel, în compania Orchestrei Filarmonicii din Los Angeles.

 
Violonista Janine Jansen interpretează Prokofiev

Albumul a fost lansat de casa Decca în 1 octombrie 2012 şi a primit deja critici entuziaste, mai ales Concertul nr.2 pentru vioară şi orchestra de Serghei Prokofiev.

 
Pianista Alice Sara Ott - 'Tablouri' - Music box - 21 ianuarie 2013

Vă invit să ascultaţi un disc lansat pe piaţa internatională în ziua difuzării sale la Radio România Muzical: 21 ianuarie 2013.

 
Liviu Prunaru şi Dana Protopopescu interpretează Grieg - Interpreţi...

Discul violonistului Liviu Prunaru şi al pianistei Dana Protopopescu, cuprinzând cele trei Sonate de Edvard Grieg, a fost înregistrat în anul 2011 şi a apărut la Editura Casa Radio în decembrie 2012.

 
Avi Avital şi Bach cântat la mandolină - Music box - 14 ianuarie 2013

Avi Avital şi Bach cântat la mandolină este un album apărut în august 2012, primul rezultat al colaborării dintre muzicianul israelian şi celebra casă de discuri Deutsche Grammophon.

 
Rolando Villazon cântă Verdi - Music box - 7 ianuarie 2013

2013 este anul Verdi-Wagner, era inevitabil ca prima ediţie a emisiunii Music box din acest an şi primul disc propus spre votare în cadrul campaniei "Votează discul de muzică clasică al anului 2013" să fie un omagiu lui Giuseppe Verdi.

 

Argument

Fiecare publicatie straina muzicala importanta propune în fiecare an propriul top al celor mai bune si interesante discuri aparute pe piata.

De ce nu ar avea si Radio România Muzical un asemenea clasament, realizat chiar de voi, cei care ne ascultati zi de zi?

Acesta a fost punctul de plecare al campaniei „Voteaza discul de muzica clasica al anului 2013”. Acesta, plus numeroasele discuri noi care pot fi ascultate în ultimii ani la Radio România Muzical, în special, în emisiunea dedicata, de actualitate discografica, „Music box” – în fiecare luni de la ora 20, dar si în alte emisiuni ca „Interpreti de ieri si de azi” (luni-vineri, ora 13.20) sau „Opera în interpretari de referinta” (duminica, ora 20.30).

Deci, din 7 ianuarie si pâna la finalul anului 2013, puteti da note si scrie comentarii despre discurile preferate. La final, discul care va avea cea mai mare nota, din cele mai multe voturi, va fi declarat discul anului 2013 si speram ca protagonistul lui sa fie invitatul unui interviu-eveniment pentru ascultatorii români.

Ce aveti de facut? În primul rând, ascultati emisiunile care difuzeaza discurile intrate în competitie. La radio, sau aici pe site, daca nu puteti la radio. Cititi cronicile redactorilor nostri, însotite de materiale foto si video. Dati note si, optional, trimiteti-ne propriile opinii care vor fi postate de asemenea în acest site.

Puteti sa ne si trimiteti sugestii de discuri – cu siguranta le vom lua în seama. Pentru aceasta, trimiteti un mail lacristina.comandasu@radioromania.ro.

Dar mai ales, iubiti muzica clasica si pe cei care astazi o slujesc, acei artisti minunati români si straini, pe care-i admiram si pe discurile intrate în competitie.

Vom distribui periodic date despre campanie pe contul de Facebook al Radio România Muzical, asa cum nu ezitati sa va conectati si sa ne dati un like.

Cristina Comandasu – coordonatorul campaniei

Vizualizări: 52

Adaugă un comentariu

Pentru a putea adăuga comentarii trebuie să fii membru al altmarius !

Alătură-te reţelei altmarius

STATISTICI

Free counters!
Din 15 iunie 2009

201 state 

(ultimul: Mauritania)

Numar de steaguri: 263

Record vizitatori:    8,782 (3.04.2011)

Record clickuri:

 16,676 (3.04.2011)

Steaguri lipsa: 41

1 stat are peste 660,000 clickuri (Romania)

1 stat are peste 100.000 clickuri (USA)

1 stat are peste 40,000 clickuri (Moldova)

2 state au peste 20,000  clickuri (Italia,  Germania)

1 stat are peste 10.000 clickuri (Franta)

6 state au peste 5.000 clickuri (Olanda, Belgia, Marea Britanie, Canada, UngariaSpania )

10 state au peste 1,000 clickuri (Polonia, Rusia,  Australia, IrlandaIsraelGreciaElvetia ,  Brazilia, Suedia, Austria)

50 state au peste 100 clickuri

16 state au un click

Website seo score
Powered by WebStatsDomain

DE URMĂRIT

1.EDITURA HOFFMAN

https://www.editurahoffman.ro/

2. EDITURA ISTROS

https://www.muzeulbrailei.ro/editura-istros/

3.EDITURA UNIVERSITATII CUZA - IASI

https://www.editura.uaic.ro/produse/editura/ultimele-aparitii/1

4. PRINTRE CARTI

http://www.printrecarti.ro/

5. ANTICARIAT ALBERT

http://anticariatalbert.com/

6. ANTICARIAT ODIN 

http://anticariat-odin.ro/

7. TARGUL CARTII

http://www.targulcartii.ro/

8. MAGAZINUL DE CARTE

http://www.magazinul-de-carte.ro/

9. ANTICARIAT PLUS

http://www.anticariatplus.ro/

10. CARTEA DE CITIT

http://www.carteadecitit.ro 11. ANTICARIAT ON-LINE
http://www.carti-online.com/

12. ANTICARIATUL DE NOAPTE

 http://www.anticariatuldenoapte.ro/

13. ANTICARIATUL NOU

http://www.anticariatulnou.ro

14. ANTICARIAT NOU

https://anticariatnou.wordpress.com/

15. ANTICARIAT ALEPH

https://www.anticariataleph.ro/

16. ANTIKVARIUM.RO

http://antikvarium.ro

17.ANTIKVARIUS.RO

https://www.antikvarius.ro/

18. EDITURA ARGONAUT

https://www.editura-argonaut.ro/

19.EDITURA MEGA

https://edituramega.ro/

20. TIMBREE

www.timbree.ro

21. FILATELIE

 http://www.romaniastamps.com/

22 MAX

http://romanianstampnews.blogspot.com

23. STAMPWORLD

http://www.stampworld.com

24. LIBMAG

https://www.libmag.ro/oferta-carti-polirom/?utm_source=facebook-ads-7-99-polirom&utm_medium=banner-facebook&utm_campaign=7-99-polirom-facebook&utm_content=new-3

25. DAFFI'S BOOKS

https://www.daffisbooks.ro 26. MAGIA MUNTELUI

http://magiamuntelui.blogspot.com

27. RAZVAN CODRESCU
http://razvan-codrescu.blogspot.ro/

28.RADIO ARHIVE

https://www.facebook.com/RadioArhive/

29.NATIONAL GEOGRAPHIC ROMANIA

https://www.natgeo.ro/revista

30. SA NU UITAM

http://sanuuitam.blogspot.ro/

31. MIRON MANEGA
http://www.certitudinea.o

32. CERTITUDINEA

www.certitudinea.com

Anunturi

Licenţa Creative Commons Această retea este pusă la dispoziţie sub Licenţa Atribuire-Necomercial-FărăModificări 3.0 România Creativ

Note

Hoffman - Jurnalul cărților esențiale

1. Radu Sorescu -  Petre Tutea. Viata si opera

2. Zaharia Stancu  - Jocul cu moartea

3. Mihail Sebastian - Orasul cu salcimi

4. Ioan Slavici - Inchisorile mele

5. Gib Mihaescu -  Donna Alba

6. Liviu Rebreanu - Ion

7. Cella Serghi - Pinza de paianjen

8. Zaharia Stancu -  Descult

9. Henriette Yvonne Stahl - Intre zi si noapte

10.Mihail Sebastian - De doua mii de ani

11. George Calinescu Cartea nuntii

12. Cella Serghi Pe firul de paianjen…

Continuare

Creat de altmariusclassic Dec 23, 2020 at 11:45am. Actualizat ultima dată de altmariusclassic Ian 24.

© 2021   Created by altmarius.   Oferit de

Embleme  |  Raportare eroare  |  Termeni de utilizare a serviciilor