altmarius

cultură şi spiritualitate

08:00 Safari-parc | Acum la TV
Pătrundem în culisele moşiei Longleat, parcul safari de 9000 de acri deţinut de carismaticul lord Bath, şi explorăm viaţa celor 400 de creaturi din acest parc.
Pătrundem în culisele moşiei Longleat, parcul safari de 9000 de acri deţinut de familia carismaticului lord Bath. Prezentat de Kate Humble şi Ben Fogle, serialul înfăţişează multele aventuri ale lordului Bath – printre care şi paraşutism alături de Diavolii Roşii – precum şi informaţii despre conservarea şi administrarea marelui conac elisabetan şi viaţa celor 400 de creaturi din parcul safari. Printre punctele de interes se numără filmările în infraroşu pentru a descoperi ce fac animalele noaptea, naşterea unor pui de leu şi de girafă şi sosirea a trei tineri rinoceri albi din Africa de Sud, care vor pune bazele unei turme în parcul safari.
 
09:00 Rase-hibrid
Puggle”, „schnoodle”, „labradoodle” sau „cockapoo” se înscriu dintr-o tendinţă internaţională în expansiune: rasele-hibrid, aşa numiţii „câini de designer”.
Puggle”, „schnoodle”, „labradoodle” sau „cockapoo” se înscriu dintr-o tendinţă internaţională în expansiune: rasele-hibrid, aşa numiţii „câini de designer”. Aceste rase-hibrid sunt obţinute strict prin încrucişări între câini de rasă pură. Clubul Raselor Canine Hibrid din SUA recunoaşte acum aproape 400 de rase, de la „rat-cha” sau „bossi-poo” la „dorkie”. Chiar şi numele însele atrag atenţia. Aceşti câini sunt foarte la modă, dar nicidecum ieftini. Puii din rasa „puggle” pot costa şi până la trei mii de dolari.
 
10:00 Animale nonstop
Animalele sălbatice şi domestice cad adesea victimă cruzimii şi nepăsării. Un grup de oameni dedicaţi încearcă să le protejeze şi să le îngrijească permanent – vi-i prezentăm în „Animale nonstop”. 
Poate fi salvată o raţă care se chinuieşte cu o aripă ruptă ? Tom Heap ajută păsările rănite să zboare din nou.
Animalele sălbatice şi domestice din Marea Britanie sunt în pericol. Ele cad prea adesea victime cruzimii şi nepăsării. Un grup de oameni dedicaţi încearcă să le protejeze şi să le îngrijească permanent – pe ei vi-i prezentăm în „Animale nonstop”. În aer, pe pământ sau în apă, Marea Britanie mişună de animale. Dar când acestea vin în contact cu oamenii, viaţa lor este adesea în pericol. Din oraşele noastre aglomerate până pe câmpuri şi pe gardurile vii, din ţinuturile înalte şi până pe coastă, iubitorii animalelor muncesc nonstop pentru a salva animalele sălbatice aflate în pericol şi a proteja animalele domestice vulnerabile. Acestea sunt poveştile lor.
 
11:00 opârlele din Augrabies Falls
Urmărim viaţa unei colonii de şopârle Broadley şi explorăm frumuseţea naturală neîntinată a habitatului acestora, Parcul Naţional Augrabies Falls.
Fluviul Orange este cunoscut pentru stâncile sale – structuri mari, preistorice, care încapsulează milioane de ani. Printre aceste stânci trăiesc colonii numeroase de şopârle. Veniţi alături de noi în timp ce urmărim viaţa unei colonii de şopârle Broadley, explorăm frumuseţea naturală neîntinată a habitatului acestora, Parcul Naţional Augrabies Falls, şi aflăm câteva lucruri interesante despre aceste animale carismatice !
 
12:00 Knut şi prietenii săi
Un documentar despre cel mai faimos orfan din regatul animalelor, ursul polar Knut, şi extraordinara sa viaţă.
Născut în captivitate, ursul polar Knut a fost respins de mama sa. Crescut de îngrijitorii de la zoo, el a fost primul pui de urs care a supravieţuit la grădina zoologică din Berlin după mai bine de 30 de ani. Din cauza poveştii sale emoţionante şi remarcabile, Knut a devenit repede vedetă când a fost prezentat publicului, la vârsta de trei luni. Acest documentar urmăreşte primul an din viaţa micului Knut şi ne oferă un portret intim nu doar al ursuleţului polar (primii săi paşi, lecţiile de înot...), ci şi al legăturii impresionante care s-a format între Knut şi părintele său surogat, Thomas Dörflein.
 
13:00 Jurnalul urşilor
Echipa care a creat popularul „Jurnal al felinelor mari” revine cu o dramă încărcată de acţiune, pericol, umor şi aventură, care urmăreşte viaţa de familie a trei specii de urşi nord-americani.
Jurnalul urşilor” urmăreşte viaţa de familie a trei specii de urşi nord-americani: urşii negri din Columbia Britanică, urşii polari din Golful Hudson şi urşii bruni din Katmai, Alaska. Aceşti urşi aşteaptă cu nerăbdare „marele ospăţ de toamnă”: ultima lor şansă de a se îndopa înainte de hibernarea din timpul iernii. Vor reuşi oare să găsească suficientă hrană ca să se îngraşe înainte de venirea iernii ?
 
14:00 n armonie cu natura
Acest captivant serial demonstrează cum au supravieţuit aborigenii canadieni timp de mii de generaţii şi cum continuă să prospere în ciuda încercărilor repetate de a le eradica stilul de viaţă.
Acest captivant serial demonstrează cum au supravieţuit aborigenii canadieni timp de mii de generaţii şi cum continuă să prospere cu ajutorul Cunoştinţelor Tradiţionale Ecologice (TEK), în ciuda încercărilor repetate de a le eradica cultura şi stilul de viaţă. Savanţii din Occident au confirmat că TEK poate oferi soluţii nepreţuite pentru probleme presante de mediu. „În armonie cu natura” le va oferi telespectatorilor investigaţii revelatoare asupra problemelor ecologice care afectează aborigenii din întreaga Canadă, precum şi asupra modului în care acestea se leagă de viaţa restului lumii.
 
14:30 Protectorii Capului de Vest
Alături de zoologa Tali Hoffman, pornim într-o călătorie prin provincia Capului de Vest pentru a-i explora extraordinarele peisaje. Fiecare episod investighează probleme de mediu şi conservare.
Peninsula Capului găzduieşte singura populaţie protejată de babuini Chacma. În alte părţi, aceştia se găsesc din abundenţă şi prosperă, dar din cauza contextului urban din Peninsulă, aceşti babuini se confruntă cu o nouă ameninţare – cea a omului ! 
Alături de zoologa Tali Hoffman, pornim într-o călătorie prin provincia Capului de Vest pentru a-i explora extraordinarele peisaje. În fiecare episod, Tali investighează probleme de mediu şi conservare specifice şi ne prezintă eforturile făcute de personalităţi-cheie care ajută la protejarea acestei provincii. Pe măsură ce confruntarea se intensifică, dezvăluim neîncetata interacţiune a omului cu fauna din regiune, de la marii rechini albi până la rinocerii negri, pinguinii africani sau leoparzi.
 
15:00 Crocodilul, ultimul dragon
Crocodilul a trăit şi a vânat alături de dinozauri. Aflaţi de ce acest prădător a supravieţuit dinozaurilor şi vânează şi în ziua de astăzi.
Crocodilii au apărut pe Pământ acum 80 de milioane de ani. Au trăit alături de marii dinozauri şi i-au şi vânat. Ce le-a permis să supravieţuiască după ce dinozaurii au dispărut, până în ziua de astăzi ? Răspunsul stă în extraordinara combinaţie de adaptări din organismul crocodilului. În ciuda aspectului lor primitiv, crocodilii sunt animale extrem de bine adaptate stilului lor de viaţă. Deşi sunt reptile, anatomia şi comportamentul lor îi leagă mai mult de păsări decât de reptile. Sunt cei mai mari prădători de apă curgătoare şi totuşi, din cele 12 specii care există astăzi, numai două pot fi considerate „mâncători de oameni”: crocodilul de apă sărată şi crocodilul de Nil. Acest documentar explorează speciile de crocodil care trăiesc astăzi şi cheia uimitorului lor succes evolutiv.
 
16:00 Caii sălbatici: Întoarcerea în China
Pot oare singurii cai cu adevărat sălbatici din lume să supravieţuiască întoarcerii pe pământul lor ancestral ?
Pot oare singurii cai cu adevărat sălbatici din lume să supravieţuiască întoarcerii pe pământul lor ancestral ? Un armăsar de zece ani conduce herghelia de nouă iepe, unsprezece juniori şi şase mânji în prima lor călătorie prin această lume nouă şi necunoscută. Herghelia este eliberată, dar caii nu vor să se îndepărteze prea mult de padocuri şi se întorc întotdeauna la sfârşitul zilei. Treptat, caii încep să se îndepărteze din ce în ce mai mult. Dar trebuie să împartă teritoriul şi hrana cu caii de povară ai nomazilor kazahi, iar primele luni de independenţă sunt dure, pe măsură ce tinerii armăsari încep să lupte cu şeful pentru conducerea hergheliei. Filmat în uluitorul peisaj arid al vestului Chinei, documentarul dezvăluie viaţa secretă a cailor sălbatici, cum se adaptează la mediul dificil din sălbăticie şi recâştigă teritoriul care, demult, a aparţinut strămoşilor lor.
 
17:00 Lacul Wörthersee: Omul întâlneşte natura
Un documentar care surprinde secretele lacului Wörthersee din landul austriac Carintia, un giuvaier natural necartografiat.
Lacul Wörthersee din landul austriac Carintia nu este doar unul dintre cele mai frumoase lacuri din Austria, este şi o întindere de apă faimoasă în toată lumea. Timp de aproape 100 de ani, lacul a servit drept scenă pentru compozitori şi arhitecţi renumiţi, precum şi pentru vedete de la Hollywood. Prima linie aeriană a Austriei a prins fiinţă pe lacul Wörthersee şi navigaţia pe acest lac este legendară. Dar fermecătorul lac, cu insulele şi peninsulele sale, este încă un giuvaier natural necartografiat.
 
18:00 Jurnal de ranger
O privire asupra vieţii din rezervaţia naturală Lewa din Kenya. Îi urmărim pe Ian Craig, Richard Moller şi pe rangerii care au grijă de animalele dintr-un parc african fără hotare. 
Richard Moller treats an elephant which has been severely wounded by an AK-47 machine gun and barely has the strength to stand. Villagers often take exception to the huge creatures because of the threat they pose to crops and water supplies. Elsewhere, a leopard is caught in a trap and fitted with a radio collar by reserve director Ian Craig
Apropiaţi-vă de animalele de la Lewa Wildlife Conservancy, una dintre cele mai de succes rezervaţii naturale din Africa. Directorii Ian Craig şi Richard Moller îşi prezintă echipa de experţi în animale de la rezervaţia Lewa din Kenya. Fostă fermă de vite care a fost transformată în rezervaţie în 1983, Lewa este permanent ameninţată de braconieri şi prădători. Camerele de filmat urmăresc echipa lui Ian şi Richard, care se dedică protejării unora dintre cele mai preţioase specii de pe planetă.
 
19:00 Balena albastră
Călătoriţi spre oceanul sudic al Australiei şi dezvăluiţi-i unul dintre secrete: un fenomen natural care declanşează o frenezie a hrănirii până la cea mai mare creatură de pe planetă, balena albastră.
Călătoriţi spre oceanul sudic al Australiei şi dezvăluiţi-i unul dintre cele mai bine păzite secrete: un fenomen natural cunoscut sub numele de „convergenţa Bonney”, care declanşează o frenezie a hrănirii pe tot parcursul lanţului trofic, de la cel mai mic animal şi până la cea mai mare creatură de pe planeta noastră, balena albastră. Cu o inimă de mărimea unei broscuţe Volkswagen, o limbă care cântăreşte mai mult decât un elefant şi o gură în care încap 50 de tone de apă de mare, o balenă albastră care se hrăneşte oferă o privelişte uluitoare. Filmat în HD, acest documentar surprinde pentru prima oară spectacolul extraordinar al acestui eveniment unic.
 
20:00 Doici sălbatice
Doicile sălbatice îşi dedică viaţa ajutorării animalelor rămase orfane, deschizându-şi căminele şi inimile în faţa tuturor provocărilor creşterii unei tinere vieţi – indiferent cât de mare sau mică ! 
Pipo, tigrul bengalez
Doicile sălbatice îşi dedică viaţa ajutorării animalelor rămase orfane, deschizându-şi căminele şi inimile în faţa tuturor provocărilor creşterii unei tinere vieţi – indiferent cât de mare sau mică ! 
 
20:30 Veterinar la Zoo 
Câţi veterinari de ţară pot castra un rinocer ? Matt Brash poate. Specialist în animale exotice, Brash este protagonistul acestui documentar filmat în captivantele peisaje din Yorkshire. 
Un pui orfan de bursuc nu se lasă prea uşor când veterinarul Matt Brash îl pune pe masa de operaţie. Şi viaţa nu e roz pentru un pui de girafă respins de mama sa la naştere. Îşi va reveni acesta suficient de mult încât să facă faţă unei reîntâlniri cu mama ?
Câţi veterinari pot castra un rinocer ? Ei bine, Matt Brash poate. Îl urmărim pe Brash, specialist în animale exotice, în timp ce face pe moaşa pentru o cămilă sau pe pedichiuristul pentru un măgar. Brash are grijă de o şopârlă cu prolaps de penis, tratează infertilitatea la flamingo, operează un leu morocănos cu pietre la rinichi şi repară piciorul fracturat al unui urs polar. De asemenea, el este consultant veterinar pentru bufniţele din seria Harry Potter şi călătoreşte prin toată lumea făcând inspecţii la grădinile zoologice. 
 
21:00 Insula rechinilor
Fascinat de aceşti prădători de top de când era copil, Nigel Marven porneşte către Insula Cocos din Oceanul Pacific, pe care a supranumit-o „Insula rechinilor”.
n căutarea rechinului spinos, Nigel şi pilotul submarinului său navighează pe lângă coasta Insulei rechinilor, întâlnind câteva creaturi bizare – inclusiv o nouă specie de murenă, nedescrisă încă de ştiinţă. Dar rechinul spinos nu este de găsit. Nigel îşi întoarce obiectivul asupra celor mai numeroşi rechini de pe Cocos, cei cu înotătoare albe. Sunt atât de numeroşi, încât este convins că-i va vedea la vânătoare – ceea ce l-ar putea ajuta să înţeleagă de ce sunt atât de mulţi aici. După recunoaşterea terenului, Nigel se întoarce la căderea nopţii… şi strania experienţă subacvatică se transformă într-o aventură antrenantă, alături de 60 de rechini în plină vânătoare.
Nigel Marven a auzit de o insulă nelocuită aflată la 450 km de coasta Americii Centrale, unde se spune că sunt mai mulţi rechini decât oriunde pe Pământ. Fascinat de aceşti prădători de top de când era copil, Nigel porneşte către Insula Cocos din Oceanul Pacific, pe care a supranumit-o „Insula rechinilor”. El are la dispoziţie patru săptămâni pentru a afla de ce vin atât de mulţi rechini în această zonă. Îl interesează în mod special rechinii-ciocan, care vin în apele Insulei Cocos în număr mare.
 
22:00 Lupii din Gran Paradiso
Timp de peste o sută de ani, în Gran Paradiso nu au mai existat lupi – aceştia dispăruseră, de fapt, în majoritatea Europei.
Timp de peste o sută de ani, în Gran Paradiso nu au mai existat lupi – aceştia dispăruseră, de fapt, în majoritatea Europei. Dar acum, lupii îndrăznesc să se întoarcă în Alpi, trecând peste munţi, prin oraşe şi peste drumuri. Rareori sunt văzuţi, dar lasă urme. La poalele lui Gran Paradiso, unul dintre maiestuoşii munţi care înconjoară valea Aosta, se întâlnesc un mascul şi o femelă din două haite diferite. Aici au condiţii optime pentru supravieţuire. Dar care sunt consecinţele pentru lumea animalelor şi cum se comportă omul cu acest prădător de temut ?
 
22:30 Protectorii Capului de Vest
Alături de zoologa Tali Hoffman, pornim într-o călătorie prin provincia Capului de Vest pentru a-i explora extraordinarele peisaje. Fiecare episod investighează probleme de mediu şi conservare.
Vizităm colonia de pinguini de la Boulders şi vedem ce înseamnă să atingi delicat pământul şi să descoperi ce se ascunde sub apele ariei marine protejate.
Alături de zoologa Tali Hoffman, pornim într-o călătorie prin provincia Capului de Vest pentru a-i explora extraordinarele peisaje. În fiecare episod, Tali investighează probleme de mediu şi conservare specifice şi ne prezintă eforturile făcute de personalităţi-cheie care ajută la protejarea acestei provincii. Pe măsură ce confruntarea se intensifică, dezvăluim neîncetata interacţiune a omului cu fauna din regiune, de la marii rechini albi până la rinocerii negri, pinguinii africani sau leoparzi.
 
23:00 Oameni şi rechini
Oameni şi rechini” prezintă pentru prima oară în HD povestea completă a relaţiei dintre oameni şi rechini, cu toată frica, vărsarea de sânge şi respectul pe care aceasta le implică.
Realitatea fricii. Rechinul-tigru este vedeta acestui episod, în care Duane şi echipa sa vizitează un centrul de scufundări. Duane crede că această populaţie de rechini s-a obişnuit cu oamenii. Mai târziu, echipa se îndreaptă spre o regiune izolată pentru a găsi rechini-tigru „sălbatici”, care nu fac distincţie între scafandri şi hrană.
Examinăm relaţia dintre rechini şi oameni – cum este acum, cum era în trecut şi de ce a evoluat astfel. Explicăm ce înseamnă cu adevărat rechinii pentru noi – şi ce însemnăm noi pentru ei. Şi călătorim din Africa de Sud către Florida şi Bahamas pentru a înfăţişa impactul profund pe care extincţia rechinilor l-ar avea asupra oamenilor.
 
00:00 Caii sălbatici: Întoarcerea în China
Pot oare singurii cai cu adevărat sălbatici din lume să supravieţuiască întoarcerii pe pământul lor ancestral ?
Pot oare singurii cai cu adevărat sălbatici din lume să supravieţuiască întoarcerii pe pământul lor ancestral ? Un armăsar de zece ani conduce herghelia de nouă iepe, unsprezece juniori şi şase mânji în prima lor călătorie prin această lume nouă şi necunoscută. Herghelia este eliberată, dar caii nu vor să se îndepărteze prea mult de padocuri şi se întorc întotdeauna la sfârşitul zilei. Treptat, caii încep să se îndepărteze din ce în ce mai mult. Dar trebuie să împartă teritoriul şi hrana cu caii de povară ai nomazilor kazahi, iar primele luni de independenţă sunt dure, pe măsură ce tinerii armăsari încep să lupte cu şeful pentru conducerea hergheliei. Filmat în uluitorul peisaj arid al vestului Chinei, documentarul dezvăluie viaţa secretă a cailor sălbatici, cum se adaptează la mediul dificil din sălbăticie şi recâştigă teritoriul care, demult, a aparţinut strămoşilor lor.
 
01:00 Lacul Wörthersee: Omul întâlneşte natura
Un documentar care surprinde secretele lacului Wörthersee din landul austriac Carintia, un giuvaier natural necartografiat.
Lacul Wörthersee din landul austriac Carintia nu este doar unul dintre cele mai frumoase lacuri din Austria, este şi o întindere de apă faimoasă în toată lumea. Timp de aproape 100 de ani, lacul a servit drept scenă pentru compozitori şi arhitecţi renumiţi, precum şi pentru vedete de la Hollywood. Prima linie aeriană a Austriei a prins fiinţă pe lacul Wörthersee şi navigaţia pe acest lac este legendară. Dar fermecătorul lac, cu insulele şi peninsulele sale, este încă un giuvaier natural necartografiat.
 
02:00 Jurnal de ranger
O privire asupra vieţii din rezervaţia naturală Lewa din Kenya. Îi urmărim pe Ian Craig, Richard Moller şi pe rangerii care au grijă de animalele dintr-un parc african fără hotare. 
Richard Moller treats an elephant which has been severely wounded by an AK-47 machine gun and barely has the strength to stand. Villagers often take exception to the huge creatures because of the threat they pose to crops and water supplies. Elsewhere, a leopard is caught in a trap and fitted with a radio collar by reserve director Ian Craig
Apropiaţi-vă de animalele de la Lewa Wildlife Conservancy, una dintre cele mai de succes rezervaţii naturale din Africa. Directorii Ian Craig şi Richard Moller îşi prezintă echipa de experţi în animale de la rezervaţia Lewa din Kenya. Fostă fermă de vite care a fost transformată în rezervaţie în 1983, Lewa este permanent ameninţată de braconieri şi prădători. Camerele de filmat urmăresc echipa lui Ian şi Richard, care se dedică protejării unora dintre cele mai preţioase specii de pe planetă.
 
03:00 Balena albastră
Călătoriţi spre oceanul sudic al Australiei şi dezvăluiţi-i unul dintre secrete: un fenomen natural care declanşează o frenezie a hrănirii până la cea mai mare creatură de pe planetă, balena albastră.
Călătoriţi spre oceanul sudic al Australiei şi dezvăluiţi-i unul dintre cele mai bine păzite secrete: un fenomen natural cunoscut sub numele de „convergenţa Bonney”, care declanşează o frenezie a hrănirii pe tot parcursul lanţului trofic, de la cel mai mic animal şi până la cea mai mare creatură de pe planeta noastră, balena albastră. Cu o inimă de mărimea unei broscuţe Volkswagen, o limbă care cântăreşte mai mult decât un elefant şi o gură în care încap 50 de tone de apă de mare, o balenă albastră care se hrăneşte oferă o privelişte uluitoare. Filmat în HD, acest documentar surprinde pentru prima oară spectacolul extraordinar al acestui eveniment unic.
 
04:00 Doici sălbatice
Doicile sălbatice îşi dedică viaţa ajutorării animalelor rămase orfane, deschizându-şi căminele şi inimile în faţa tuturor provocărilor creşterii unei tinere vieţi – indiferent cât de mare sau mică ! 
Pipo, tigrul bengalez
Doicile sălbatice îşi dedică viaţa ajutorării animalelor rămase orfane, deschizându-şi căminele şi inimile în faţa tuturor provocărilor creşterii unei tinere vieţi – indiferent cât de mare sau mică ! 
 
04:30 Veterinar la Zoo 
Câţi veterinari de ţară pot castra un rinocer ? Matt Brash poate. Specialist în animale exotice, Brash este protagonistul acestui documentar filmat în captivantele peisaje din Yorkshire. 
Un pui orfan de bursuc nu se lasă prea uşor când veterinarul Matt Brash îl pune pe masa de operaţie. Şi viaţa nu e roz pentru un pui de girafă respins de mama sa la naştere. Îşi va reveni acesta suficient de mult încât să facă faţă unei reîntâlniri cu mama ?
Câţi veterinari pot castra un rinocer ? Ei bine, Matt Brash poate. Îl urmărim pe Brash, specialist în animale exotice, în timp ce face pe moaşa pentru o cămilă sau pe pedichiuristul pentru un măgar. Brash are grijă de o şopârlă cu prolaps de penis, tratează infertilitatea la flamingo, operează un leu morocănos cu pietre la rinichi şi repară piciorul fracturat al unui urs polar. De asemenea, el este consultant veterinar pentru bufniţele din seria Harry Potter şi călătoreşte prin toată lumea făcând inspecţii la grădinile zoologice. 
 
05:00 Insula rechinilor
Fascinat de aceşti prădători de top de când era copil, Nigel Marven porneşte către Insula Cocos din Oceanul Pacific, pe care a supranumit-o „Insula rechinilor”.
n căutarea rechinului spinos, Nigel şi pilotul submarinului său navighează pe lângă coasta Insulei rechinilor, întâlnind câteva creaturi bizare – inclusiv o nouă specie de murenă, nedescrisă încă de ştiinţă. Dar rechinul spinos nu este de găsit. Nigel îşi întoarce obiectivul asupra celor mai numeroşi rechini de pe Cocos, cei cu înotătoare albe. Sunt atât de numeroşi, încât este convins că-i va vedea la vânătoare – ceea ce l-ar putea ajuta să înţeleagă de ce sunt atât de mulţi aici. După recunoaşterea terenului, Nigel se întoarce la căderea nopţii… şi strania experienţă subacvatică se transformă într-o aventură antrenantă, alături de 60 de rechini în plină vânătoare.
Nigel Marven a auzit de o insulă nelocuită aflată la 450 km de coasta Americii Centrale, unde se spune că sunt mai mulţi rechini decât oriunde pe Pământ. Fascinat de aceşti prădători de top de când era copil, Nigel porneşte către Insula Cocos din Oceanul Pacific, pe care a supranumit-o „Insula rechinilor”. El are la dispoziţie patru săptămâni pentru a afla de ce vin atât de mulţi rechini în această zonă. Îl interesează în mod special rechinii-ciocan, care vin în apele Insulei Cocos în număr mare.
 
06:00 Lupii din Gran Paradiso
Timp de peste o sută de ani, în Gran Paradiso nu au mai existat lupi – aceştia dispăruseră, de fapt, în majoritatea Europei.
Timp de peste o sută de ani, în Gran Paradiso nu au mai existat lupi – aceştia dispăruseră, de fapt, în majoritatea Europei. Dar acum, lupii îndrăznesc să se întoarcă în Alpi, trecând peste munţi, prin oraşe şi peste drumuri. Rareori sunt văzuţi, dar lasă urme. La poalele lui Gran Paradiso, unul dintre maiestuoşii munţi care înconjoară valea Aosta, se întâlnesc un mascul şi o femelă din două haite diferite. Aici au condiţii optime pentru supravieţuire. Dar care sunt consecinţele pentru lumea animalelor şi cum se comportă omul cu acest prădător de temut ?
 
06:30 Protectorii Capului de Vest
Alături de zoologa Tali Hoffman, pornim într-o călătorie prin provincia Capului de Vest pentru a-i explora extraordinarele peisaje. Fiecare episod investighează probleme de mediu şi conservare.
Vizităm colonia de pinguini de la Boulders şi vedem ce înseamnă să atingi delicat pământul şi să descoperi ce se ascunde sub apele ariei marine protejate.
Alături de zoologa Tali Hoffman, pornim într-o călătorie prin provincia Capului de Vest pentru a-i explora extraordinarele peisaje. În fiecare episod, Tali investighează probleme de mediu şi conservare specifice şi ne prezintă eforturile făcute de personalităţi-cheie care ajută la protejarea acestei provincii. Pe măsură ce confruntarea se intensifică, dezvăluim neîncetata interacţiune a omului cu fauna din regiune, de la marii rechini albi până la rinocerii negri, pinguinii africani sau leoparzi.

Vizualizări: 26

Adaugă un comentariu

Pentru a putea adăuga comentarii trebuie să fii membru al altmarius !

Alătură-te reţelei altmarius

STATISTICI

Free counters!
Din 15 iunie 2009

209 state 

(ultimul: Eswatini)

Numar de steaguri: 273

Record vizitatori:    8,782 (3.04.2011)

Record clickuri:

 16,676 (3.04.2011)

Steaguri lipsa: 33

1 stat are peste 700,000 clickuri (Romania)

1 stat are peste 100.000 clickuri (USA)

1 stat are peste 50,000 clickuri (Moldova)

2 state au peste 20,000  clickuri (Italia,  Germania)

4 state are peste 10.000 clickuri (Franta, UngariaSpania,, Marea Britanie,)

6 state au peste 5.000 clickuri (Olanda, Belgia,  Canada,  )

10 state au peste 1,000 clickuri (Polonia, Rusia,  Australia, IrlandaIsraelGreciaElvetia ,  Brazilia, Suedia, Austria)

50 state au peste 100 clickuri

20 state au un click

Website seo score
Powered by WebStatsDomain

DE URMĂRIT

1.EDITURA HOFFMAN

https://www.editurahoffman.ro/

2. EDITURA ISTROS

https://www.muzeulbrailei.ro/editura-istros/

3.EDITURA UNIVERSITATII CUZA - IASI

https://www.editura.uaic.ro/produse/editura/ultimele-aparitii/1

4.ANTICARIAT UNU

https://www.anticariat-unu.ro/wishlist

5. PRINTRE CARTI

http://www.printrecarti.ro/

6. ANTICARIAT ALBERT

http://anticariatalbert.com/

7. ANTICARIAT ODIN 

http://anticariat-odin.ro/

8. TARGUL CARTII

http://www.targulcartii.ro/

9. ANTICARIAT PLUS

http://www.anticariatplus.ro/

10. LIBRĂRIILE:NET

https://www.librariileonline.ro/carti/literatura--i1678?filtru=2-452

11. LIBRĂRIE: NET

https://www.librarie.net/cautare-rezultate.php?&page=2&t=opere+fundamentale&sort=top

12.CONTRAMUNDUM

https://contramundum.ro/cart/

13. ANTICARIATUL NOU

http://www.anticariatulnou.ro

14. ANTICARIAT NOU

https://anticariatnou.wordpress.com/

15.OKAZII

https://www.okazii.ro/cart?step=0&tr_buyerid=6092150

16. ANTIKVARIUM.RO

http://antikvarium.ro

17.ANTIKVARIUS.RO

https://www.antikvarius.ro/

18. ANTICARIAT URSU

https://anticariat-ursu.ro/index.php?route=common/home

19.EDITURA TEORA - UNIVERSITAS

http://www.teora.ro/cgi-bin/teora/romania/mbshop.cgi?database=09&action=view_product&productID=%20889&category=01

20. EDITURA SPANDUGINO

https://edituraspandugino.ro/

21. FILATELIE

 http://www.romaniastamps.com/

22 MAX

http://romanianstampnews.blogspot.com

23.LIBREX

https://www.librex.ro/search/editura+polirom/?q=editura+polirom

24. LIBMAG

https://www.libmag.ro/carti-la-preturi-sub-10-lei/filtre/edituri/polirom/

25. LIBRIS

https://www.libris.ro/account/myWishlist

26. MAGIA MUNTELUI

http://magiamuntelui.blogspot.com

27. RAZVAN CODRESCU
http://razvan-codrescu.blogspot.ro/

28.RADIO ARHIVE

https://www.facebook.com/RadioArhive/

29.IDEEA EUROPEANĂ

https://www.ideeaeuropeana.ro/colectie/opere-fundamentale/

30. SA NU UITAM

http://sanuuitam.blogspot.ro/

31. CERTITUDINEA

www.certitudinea.com

32. F.N.S.A

https://www.fnsa.ro/products/4546-dimitrie_cantemir_despre_numele_moldaviei.html

Anunturi

Licenţa Creative Commons Această retea este pusă la dispoziţie sub Licenţa Atribuire-Necomercial-FărăModificări 3.0 România Creativ

Note

Hoffman - Jurnalul cărților esențiale

1. Radu Sorescu -  Petre Tutea. Viata si opera

2. Zaharia Stancu  - Jocul cu moartea

3. Mihail Sebastian - Orasul cu salcimi

4. Ioan Slavici - Inchisorile mele

5. Gib Mihaescu -  Donna Alba

6. Liviu Rebreanu - Ion

7. Cella Serghi - Pinza de paianjen

8. Zaharia Stancu -  Descult

9. Henriette Yvonne Stahl - Intre zi si noapte

10.Mihail Sebastian - De doua mii de ani

11. George Calinescu Cartea nuntii

12. Cella Serghi Pe firul de paianjen…

Continuare

Creat de altmariusclassic Dec 23, 2020 at 11:45am. Actualizat ultima dată de altmariusclassic Ian 24, 2021.

© 2024   Created by altmarius.   Oferit de

Embleme  |  Raportare eroare  |  Termeni de utilizare a serviciilor