altmarius

cultură şi spiritualitate

12:00

Animale cu dizabilităţi | Acum la TV

http://programetv.program24.ro/program-tv-list.php

Marea Britanie este o naţiune de iubitori de animale. Dar până unde sunt pregătiţi stăpânii să meargă atunci când animalele lor de companie sunt afectate de un handicap?
Marea Britanie este o naţiune de iubitori de animale. Dar până unde sunt pregătiţi stăpânii să meargă atunci când animalele lor de companie sunt afectate de un handicap ? De la papagali care iau antidepresive la iepuri paralizaţi în scăunele cu rotile... vi-i prezentăm pe proprietarii care se străduiesc să depăşească handicapurile iubitelor lor animale. În căutarea unor tratamente care să elimine necesitatea eutanasierii acestora, stăpânii par, adesea, dispuşi să încerce orice – de la membre protetice pentru câinii lor la implanturi hormonale pentru păsări cu disfuncţii sexuale.
 
13:00 Aventuri cu Brian Keating
O călătorie plină de optimism prin câteva dinte cele mai frumoase locuri sălbatice ale planetei.
Brian Keating a condus grupuri de turişti în excursii în natură timp de trei decenii şi a explorat 50 de ţări de pe toate cele şapte continente. Folosind umorul şi poveştile personale, alături de segmentele video narate de el în direct, Keating vă poartă în adâncurile cristaline ale oceanului alături de vieţuitoare incredibile, în deşerturi sau păduri tropicale luxuriante şi în alte locuri unde diversitatea animalelor ne uimeşte şi ne copleşeşte. În martie 2010, Brian s-a alăturat unei foarte talentate echipe de filmare în Madagascar, unde a vizitat cele mai mari atracţii sălbatice ale insulei. La final, el s-a întors în Canada, confirmând din nou frumuseţea sălbăticiei de acolo. Acest documentar este menit să inspire şi să entuziasmeze, oferind o speranţă de mai bine pentru viitor. Este un documentar de călătorie de o oră care ne prezintă tot ce are mai bun de oferit această ţară unică. 
 
14:00 Expediţie în Antarctica
Urmărim o echipă de tineri exploratori care pornesc spre Antarctica într-o aventură ce le va schimba viaţa. Ei întâlnesc zone periclitate şi află ce trebuie să facă pentru a deveni Cruciaţi ai Climei.
n Anul Internaţional al Tineretului, patruzeci de tineri au fost aleşi pentru a porni către Antarctica, în aventura vieţii lor. Ei pleacă într-o „Expediţie Climaterică pentru Tineret” pentru a dobândi informaţii la prima mână asupra convingătoarelor motive pentru adoptarea unui stil de viaţă sustenabil pe planeta noastră. Aceasta este prima Expediţie pentru tineret întreprinsă vreodată şi riscurile au fost mari. Malcolm Lynch, Narelle Long şi câţiva aborigeni australieni se alătură celor 40 de tineri din ţări precum India, China, Arabia saudită, Sri Lanka, Marea Britanie, SUA, Canada, Africa de Sud şi Irlanda pentru a explora ultima mare zonă sălbatică de pe Pământ – Antarctica.
 
15:00 Tarantula, regina păianjenilor
Australia găzduieşte câteva dintre cele mai feroce tarantule din lume. Aici ne aduce dr Robert Raven în misiunea sa de a identifica noi specii şi a le proteja.
Australia găzduieşte câteva dintre cele mai feroce tarantule din lume. Aici ne aduce dr Robert Raven în misiunea sa de a identifica noi specii şi a le proteja. Dr Raven cercetează cu atenţie sălbăticia australiană şi pădurile tropicale izolate, sperând să găsească, să prindă şi să identifice noi specii. O specie care cutreieră Pământul de peste 350 de milioane de ani, tarantula este cel mai mare, mai păros şi mai înfricoşător păianjen de pe planetă, cu un venin care rivalizează cu al multor şerpi veninoşi.
 
16:00 Super-insecte
Cât de mari şi de periculoşi sunt gândacii din lume ? Pornim într-o odisee entomologică în jurul globului pentru a le găsi pe cele mai mari şi mai „supărate” insecte din lume. 
Cei mai mari gândaci
Cât de mari şi de periculoşi sunt gândacii din lume ? Entomologul Ruud Kleinpaste ne poartă într-o odisee entomologică în jurul globului în căutarea celor mai mari şi mai „supărate” insecte din lume. Pe drum, Ruud ne explică ce le face atât de uimitoare pe „vedetele” documentarului, iar entuziasmul său neţărmurit pentru unele dintre cele mai detestate creaturi îi face chiar şi pe arahnofobi să le vadă într-o nouă lumină !
 
17:00 Anul ariciului
Urmărim pe parcursul unui an viaţa ariciului, unul dintre cele mai populare, dar şi mai puţin cunoscute animale din fauna noastră. 
Un arici se trezeşte din hibernare şi se îndreaptă către lumina unui nou an, cu doar două gânduri în minte: hrana şi găsirea unei perechi. Nu numai că ariciul este printre cele mai vechi mamifere de pe Pământ, dar descoperirile recente sugerează că va rămâne alături de noi încă mulţi, mulţi ani. Nici măcar distrugerea masivă a habitatului său natural sau oribilele accidente de pe şosele nu au reuşit să pună cu adevărat în pericol populaţia de arici. Acest documentar însoţeşte ariciul pe parcursul unui an.
 
18:00 Veterinarii animalelor sălbatice
Acest incitant serial ne prezintă câţiva veterinari specialişti în animale sălbatice care s-au dedicat protejării numeroaselor specii exotice din Noua Zeelandă.
Lisa trebuie să aranjeze o operaţie ad-hoc. Toată lumea iubeşte un leuşor norocos, câţiva pinguini năzdrăvani au o nouă mămică şi un vizitator regal este trimis la plimbare.
Urmăriţi un grup de veterinari specialişti a căror muncă este foarte variată. De la transferul a 30 de exemplare de kiwi până la creşterea unui pui de leu abandonat, eliberarea unui albatros rar sau urmărirea celor mai rari lei-de-mare din lume, aceşti veterinari nu cunosc rutina. Este nevoie de ei la grădinile zoologice şi în parcurile naţionale din întreaga Nouă Zeelandă – pentru a face o ecografie unei femele gestante de rinocer, pentru a vindeca ochiul unui takahe, pentru a duce un cimpanzeu la tomograf sau pentru a opera un pinguin care a fost atacat de un rechin. Veterinarii animalelor sălbatice călătoresc prin toată Noua Zeelandă, salvând şi îngrijind fauna ţării. Pe lângă vindecarea animalelor, descoperim şi înţelesurile adânci ale muncii lor şi înţelegem mai bine legăturile care ne apropie de alte specii.
 
18:30 Veterinarii animalelor sălbatice
Acest incitant serial ne prezintă câţiva veterinari specialişti în animale sălbatice care s-au dedicat protejării numeroaselor specii exotice din Noua Zeelandă.
Lisa o ajută pe Cara, femela de cimpanzeu, să plece de la zoo, Kate urmăreşte o pasăre aflată pe cale de dispariţie şi o antilopă-de-apă îngrijorează întregul parc.
Urmăriţi un grup de veterinari specialişti a căror muncă este foarte variată. De la transferul a 30 de exemplare de kiwi până la creşterea unui pui de leu abandonat, eliberarea unui albatros rar sau urmărirea celor mai rari lei-de-mare din lume, aceşti veterinari nu cunosc rutina. Este nevoie de ei la grădinile zoologice şi în parcurile naţionale din întreaga Nouă Zeelandă – pentru a face o ecografie unei femele gestante de rinocer, pentru a vindeca ochiul unui takahe, pentru a duce un cimpanzeu la tomograf sau pentru a opera un pinguin care a fost atacat de un rechin. Veterinarii animalelor sălbatice călătoresc prin toată Noua Zeelandă, salvând şi îngrijind fauna ţării. Pe lângă vindecarea animalelor, descoperim şi înţelesurile adânci ale muncii lor şi înţelegem mai bine legăturile care ne apropie de alte specii.
 
19:00 Faţa sălbatică a Anzilor
n acest uimitor documentar, pornim în căutarea unor extraordinare poveşti despre natura şi animalele din Anzi, cel mai mare lanţ muntos din lume.
ntins pe mai mult de 7.500 km de la nord la sud şi cu vârfuri care ating altitudini de 7.000 m, lanţul muntos al Anzilor este cel mai mare din lume. În furtunosul sud din Patagonia se găsesc gheţari crestaţi, iar vulcanii şi lacurile sărate domină regiunile aride din nord. Vestul are păduri luxuriante şi verzi, în contrast cu Pantanalul din est – cea mai întinsă regiune mlăştinoasă din lume. În acest uimitor documentar pornim în căutarea unor extraordinare poveşti despre natură şi animale.
 
20:00 Fulg-de-nea: Povestea unei gorile
Emoţionanta poveste a lui Fulg-de-nea, gorila albinoasă care a câştigat afecţiunea a milioane de oameni şi ne-a ajutat să înţelegem mai bine comportamentul gorilelor. 
Emoţionanta poveste a lui Fulg-de-nea, gorila albinoasă care a câştigat afecţiunea a milioane de oameni şi ne-a ajutat să înţelegem mai bine comportamentul gorilelor. În 1964, în desişul junglei vest-africane s-a născut o vedetă. Fulg-de-nea nu era o gorilă obişnuită, ci una albă – o gorilă albinoasă extrem de rară. Chiar şi ca pui, el a fost respectat şi chiar venerat de localnici. Acum aproape 40 de ani, puiul de gorilă rămas orfan a fost adus la grădina zoologică din Barcelona, unde şi-a petrecut restul vieţii şi a fost tată a 22 de pui, ajutându-ne să înţelegem mai bine necesităţile sociale şi psihologice ale gorilelor. În martie 2006, acest documentar a câştigat premiul pentru cea mai bună interacţiune dintre om şi animal la ediţia a 29-a a festivalului Internaţional de Film despre Natură de la Missoula, 
 
21:00 Uriaşi cu aptitudini inedite
Jason Roberts, specialistul în morse, ne duce într-o expediţie sub gheaţă pentru a observa morsele în timp ce se hrănesc – un comportament ce nu a mai fost filmat până acum.
Porniţi într-o aventură la Pol alături de Jason Roberts, specialistul în morse, în timp ce-i observă pe aceşti giganţi într-un mediu dificil. Morsele sunt cunoscute pentru colţii lor uriaşi, fără de care nu ar putea supravieţui. Ele îşi folosesc colţii pentru a-şi trage corpurile uriaşe din apă înapoi pe gheaţă şi pentru a scormoni pe fundul oceanului în căutare de melci, crabi sau scoici. Roberts a observat îndeaproape ierarhia din familiile de morse şi a reuşit să le filmeze aşa cum nu au mai fost filmate niciodată, urmărindu-le sub apă în timp ce se hrănesc şi în timp ce se confruntă cu prădători precum rechinul de Groenlanda sau ursul polar.
 
22:00 Insula Ulva, un paradis primitiv
Acum 2.000 de ani, Noua Zeelandă era foarte diferită de restul lumii. Era un paradis primitiv al păsărilor, o relicvă a unei lumi antice. Examinăm un memento din prezent al acelei lumi: insula Ulva.
Acum 2.000 de ani, Noua Zeelandă era foarte diferită de restul lumii. Era un paradis primitiv al păsărilor, o relicvă a unei lumi antice de mult uitate. Astăzi, insula Ulva este o fereastră către acea lume. Lipsită de prădători introduşi din exterior, insula permite speciilor indigene să supravieţuiască în relativă siguranţă.
 
23:00 Curăţători, prădători şi profitori
Peştii şi-au dezvoltat simţuri extraordinare, pentru a găsi hrană şi a evita să devină ei hrana altora. Unii au învăţat cum să devină indispensabili altor peşti care altminteri i-ar mânca.
Peştii şi-au dezvoltat simţuri extraordinare, atât pentru a găsi hrană, cât şi pentru a evita să devină ei înşişi hrana altora. De asemenea, au perfecţionat camuflaje eficiente chiar şi în „ape deschise”. Şi chiar mai important, unii peşti au învăţat cum să devină indispensabili pentru alţi peşti, care altminteri i-ar mânca.
 
00:00 Super-insecte
Cât de mari şi de periculoşi sunt gândacii din lume ? Pornim într-o odisee entomologică în jurul globului pentru a le găsi pe cele mai mari şi mai „supărate” insecte din lume. 
Cei mai mari gândaci
Cât de mari şi de periculoşi sunt gândacii din lume ? Entomologul Ruud Kleinpaste ne poartă într-o odisee entomologică în jurul globului în căutarea celor mai mari şi mai „supărate” insecte din lume. Pe drum, Ruud ne explică ce le face atât de uimitoare pe „vedetele” documentarului, iar entuziasmul său neţărmurit pentru unele dintre cele mai detestate creaturi îi face chiar şi pe arahnofobi să le vadă într-o nouă lumină !
 
01:00 Anul ariciului
Urmărim pe parcursul unui an viaţa ariciului, unul dintre cele mai populare, dar şi mai puţin cunoscute animale din fauna noastră. 
Un arici se trezeşte din hibernare şi se îndreaptă către lumina unui nou an, cu doar două gânduri în minte: hrana şi găsirea unei perechi. Nu numai că ariciul este printre cele mai vechi mamifere de pe Pământ, dar descoperirile recente sugerează că va rămâne alături de noi încă mulţi, mulţi ani. Nici măcar distrugerea masivă a habitatului său natural sau oribilele accidente de pe şosele nu au reuşit să pună cu adevărat în pericol populaţia de arici. Acest documentar însoţeşte ariciul pe parcursul unui an.
 
02:00 Veterinarii animalelor sălbatice
Acest incitant serial ne prezintă câţiva veterinari specialişti în animale sălbatice care s-au dedicat protejării numeroaselor specii exotice din Noua Zeelandă.
Lisa trebuie să aranjeze o operaţie ad-hoc. Toată lumea iubeşte un leuşor norocos, câţiva pinguini năzdrăvani au o nouă mămică şi un vizitator regal este trimis la plimbare.
Urmăriţi un grup de veterinari specialişti a căror muncă este foarte variată. De la transferul a 30 de exemplare de kiwi până la creşterea unui pui de leu abandonat, eliberarea unui albatros rar sau urmărirea celor mai rari lei-de-mare din lume, aceşti veterinari nu cunosc rutina. Este nevoie de ei la grădinile zoologice şi în parcurile naţionale din întreaga Nouă Zeelandă – pentru a face o ecografie unei femele gestante de rinocer, pentru a vindeca ochiul unui takahe, pentru a duce un cimpanzeu la tomograf sau pentru a opera un pinguin care a fost atacat de un rechin. Veterinarii animalelor sălbatice călătoresc prin toată Noua Zeelandă, salvând şi îngrijind fauna ţării. Pe lângă vindecarea animalelor, descoperim şi înţelesurile adânci ale muncii lor şi înţelegem mai bine legăturile care ne apropie de alte specii.
 
02:30 Veterinarii animalelor sălbatice
Acest incitant serial ne prezintă câţiva veterinari specialişti în animale sălbatice care s-au dedicat protejării numeroaselor specii exotice din Noua Zeelandă.
Lisa o ajută pe Cara, femela de cimpanzeu, să plece de la zoo, Kate urmăreşte o pasăre aflată pe cale de dispariţie şi o antilopă-de-apă îngrijorează întregul parc.
Urmăriţi un grup de veterinari specialişti a căror muncă este foarte variată. De la transferul a 30 de exemplare de kiwi până la creşterea unui pui de leu abandonat, eliberarea unui albatros rar sau urmărirea celor mai rari lei-de-mare din lume, aceşti veterinari nu cunosc rutina. Este nevoie de ei la grădinile zoologice şi în parcurile naţionale din întreaga Nouă Zeelandă – pentru a face o ecografie unei femele gestante de rinocer, pentru a vindeca ochiul unui takahe, pentru a duce un cimpanzeu la tomograf sau pentru a opera un pinguin care a fost atacat de un rechin. Veterinarii animalelor sălbatice călătoresc prin toată Noua Zeelandă, salvând şi îngrijind fauna ţării. Pe lângă vindecarea animalelor, descoperim şi înţelesurile adânci ale muncii lor şi înţelegem mai bine legăturile care ne apropie de alte specii.
 
03:00 Faţa sălbatică a Anzilor
n acest uimitor documentar, pornim în căutarea unor extraordinare poveşti despre natura şi animalele din Anzi, cel mai mare lanţ muntos din lume.
ntins pe mai mult de 7.500 km de la nord la sud şi cu vârfuri care ating altitudini de 7.000 m, lanţul muntos al Anzilor este cel mai mare din lume. În furtunosul sud din Patagonia se găsesc gheţari crestaţi, iar vulcanii şi lacurile sărate domină regiunile aride din nord. Vestul are păduri luxuriante şi verzi, în contrast cu Pantanalul din est – cea mai întinsă regiune mlăştinoasă din lume. În acest uimitor documentar pornim în căutarea unor extraordinare poveşti despre natură şi animale.
 
04:00 Fulg-de-nea: Povestea unei gorile
Emoţionanta poveste a lui Fulg-de-nea, gorila albinoasă care a câştigat afecţiunea a milioane de oameni şi ne-a ajutat să înţelegem mai bine comportamentul gorilelor. 
Emoţionanta poveste a lui Fulg-de-nea, gorila albinoasă care a câştigat afecţiunea a milioane de oameni şi ne-a ajutat să înţelegem mai bine comportamentul gorilelor. În 1964, în desişul junglei vest-africane s-a născut o vedetă. Fulg-de-nea nu era o gorilă obişnuită, ci una albă – o gorilă albinoasă extrem de rară. Chiar şi ca pui, el a fost respectat şi chiar venerat de localnici. Acum aproape 40 de ani, puiul de gorilă rămas orfan a fost adus la grădina zoologică din Barcelona, unde şi-a petrecut restul vieţii şi a fost tată a 22 de pui, ajutându-ne să înţelegem mai bine necesităţile sociale şi psihologice ale gorilelor. În martie 2006, acest documentar a câştigat premiul pentru cea mai bună interacţiune dintre om şi animal la ediţia a 29-a a festivalului Internaţional de Film despre Natură de la Missoula, 
 
05:00 Uriaşi cu aptitudini inedite
Jason Roberts, specialistul în morse, ne duce într-o expediţie sub gheaţă pentru a observa morsele în timp ce se hrănesc – un comportament ce nu a mai fost filmat până acum.
Porniţi într-o aventură la Pol alături de Jason Roberts, specialistul în morse, în timp ce-i observă pe aceşti giganţi într-un mediu dificil. Morsele sunt cunoscute pentru colţii lor uriaşi, fără de care nu ar putea supravieţui. Ele îşi folosesc colţii pentru a-şi trage corpurile uriaşe din apă înapoi pe gheaţă şi pentru a scormoni pe fundul oceanului în căutare de melci, crabi sau scoici. Roberts a observat îndeaproape ierarhia din familiile de morse şi a reuşit să le filmeze aşa cum nu au mai fost filmate niciodată, urmărindu-le sub apă în timp ce se hrănesc şi în timp ce se confruntă cu prădători precum rechinul de Groenlanda sau ursul polar.
 
06:00 Insula Ulva, un paradis primitiv
Acum 2.000 de ani, Noua Zeelandă era foarte diferită de restul lumii. Era un paradis primitiv al păsărilor, o relicvă a unei lumi antice. Examinăm un memento din prezent al acelei lumi: insula Ulva.
Acum 2.000 de ani, Noua Zeelandă era foarte diferită de restul lumii. Era un paradis primitiv al păsărilor, o relicvă a unei lumi antice de mult uitate. Astăzi, insula Ulva este o fereastră către acea lume. Lipsită de prădători introduşi din exterior, insula permite speciilor indigene să supravieţuiască în relativă siguranţă.
 

Vizualizări: 17

Adaugă un comentariu

Pentru a putea adăuga comentarii trebuie să fii membru al altmarius !

Alătură-te reţelei altmarius

STATISTICI

Free counters!
Din 15 iunie 2009

209 state 

(ultimul: Eswatini)

Numar de steaguri: 273

Record vizitatori:    8,782 (3.04.2011)

Record clickuri:

 16,676 (3.04.2011)

Steaguri lipsa: 33

1 stat are peste 700,000 clickuri (Romania)

1 stat are peste 100.000 clickuri (USA)

1 stat are peste 50,000 clickuri (Moldova)

2 state au peste 20,000  clickuri (Italia,  Germania)

4 state are peste 10.000 clickuri (Franta, UngariaSpania,, Marea Britanie,)

6 state au peste 5.000 clickuri (Olanda, Belgia,  Canada,  )

10 state au peste 1,000 clickuri (Polonia, Rusia,  Australia, IrlandaIsraelGreciaElvetia ,  Brazilia, Suedia, Austria)

50 state au peste 100 clickuri

20 state au un click

Website seo score
Powered by WebStatsDomain

DE URMĂRIT

1.EDITURA HOFFMAN

https://www.editurahoffman.ro/

2. EDITURA ISTROS

https://www.muzeulbrailei.ro/editura-istros/

3.EDITURA UNIVERSITATII CUZA - IASI

https://www.editura.uaic.ro/produse/editura/ultimele-aparitii/1

4.ANTICARIAT UNU

https://www.anticariat-unu.ro/wishlist

5. PRINTRE CARTI

http://www.printrecarti.ro/

6. ANTICARIAT ALBERT

http://anticariatalbert.com/

7. ANTICARIAT ODIN 

http://anticariat-odin.ro/

8. TARGUL CARTII

http://www.targulcartii.ro/

9. ANTICARIAT PLUS

http://www.anticariatplus.ro/

10. LIBRĂRIILE:NET

https://www.librariileonline.ro/carti/literatura--i1678?filtru=2-452

11. LIBRĂRIE: NET

https://www.librarie.net/cautare-rezultate.php?&page=2&t=opere+fundamentale&sort=top

12.CONTRAMUNDUM

https://contramundum.ro/cart/

13. ANTICARIATUL NOU

http://www.anticariatulnou.ro

14. ANTICARIAT NOU

https://anticariatnou.wordpress.com/

15.OKAZII

https://www.okazii.ro/cart?step=0&tr_buyerid=6092150

16. ANTIKVARIUM.RO

http://antikvarium.ro

17.ANTIKVARIUS.RO

https://www.antikvarius.ro/

18. ANTICARIAT URSU

https://anticariat-ursu.ro/index.php?route=common/home

19.EDITURA TEORA - UNIVERSITAS

http://www.teora.ro/cgi-bin/teora/romania/mbshop.cgi?database=09&action=view_product&productID=%20889&category=01

20. EDITURA SPANDUGINO

https://edituraspandugino.ro/

21. FILATELIE

 http://www.romaniastamps.com/

22 MAX

http://romanianstampnews.blogspot.com

23.LIBREX

https://www.librex.ro/search/editura+polirom/?q=editura+polirom

24. LIBMAG

https://www.libmag.ro/carti-la-preturi-sub-10-lei/filtre/edituri/polirom/

25. LIBRIS

https://www.libris.ro/account/myWishlist

26. MAGIA MUNTELUI

http://magiamuntelui.blogspot.com

27. RAZVAN CODRESCU
http://razvan-codrescu.blogspot.ro/

28.RADIO ARHIVE

https://www.facebook.com/RadioArhive/

29.IDEEA EUROPEANĂ

https://www.ideeaeuropeana.ro/colectie/opere-fundamentale/

30. SA NU UITAM

http://sanuuitam.blogspot.ro/

31. CERTITUDINEA

www.certitudinea.com

32. F.N.S.A

https://www.fnsa.ro/products/4546-dimitrie_cantemir_despre_numele_moldaviei.html

Anunturi

Licenţa Creative Commons Această retea este pusă la dispoziţie sub Licenţa Atribuire-Necomercial-FărăModificări 3.0 România Creativ

Note

Hoffman - Jurnalul cărților esențiale

1. Radu Sorescu -  Petre Tutea. Viata si opera

2. Zaharia Stancu  - Jocul cu moartea

3. Mihail Sebastian - Orasul cu salcimi

4. Ioan Slavici - Inchisorile mele

5. Gib Mihaescu -  Donna Alba

6. Liviu Rebreanu - Ion

7. Cella Serghi - Pinza de paianjen

8. Zaharia Stancu -  Descult

9. Henriette Yvonne Stahl - Intre zi si noapte

10.Mihail Sebastian - De doua mii de ani

11. George Calinescu Cartea nuntii

12. Cella Serghi Pe firul de paianjen…

Continuare

Creat de altmariusclassic Dec 23, 2020 at 11:45am. Actualizat ultima dată de altmariusclassic Ian 24, 2021.

© 2024   Created by altmarius.   Oferit de

Embleme  |  Raportare eroare  |  Termeni de utilizare a serviciilor