altmarius

cultură şi spiritualitate

09:00 Omul care trăieşte cu urşii | Acum la TV
Uimitoarea poveste a lui Charlie Vandergraw, care s-a izolat de societate şi a hotărât să trăiască în sălbăticie alături de urşii grizzly.
Alaska are una dintre cele mai mari populaţii de urşi grizzly din lume – şi o populaţie umană destul de redusă. Charlie Vandergraw a hotărât să se stabilească în această sălbăticie neiertătoare, preferând compania urşilor sălbatici celei a semenilor săi, oamenii. El părăseşte regulat confortul lumii moderne şi petrece lungi perioade de timp alături de cele mai respectate carnivore din natură. Dar de ce ? Acest documentar cu imagini uimitoare îl urmăreşte pe Charlie când se pregăteşte să se aventureze mai adânc decât niciodată în habitatul natural al urşilor grizzly. Oare chemarea sălbăticiei îl atrage pe Charlie tot mai departe de lumea oamenilor ? 
 
10:00 Animale nonstop
Cunoaştem mai bine animalele sălbatice din Marea Britanie în acest serial care urmăreşte munca protectorilor lor – poliţia animalelor sălbatice, inspectorii RSPCA, veterinari, specialişti etc 
On Tyneside, Inspector Lindsay Avery gives some frank advice to the owner of two dogs kept in a filthy, smelly flat and unravels the mystery of what is wrong with the stray cat that has made its home at a car lot. At Secret World in Somerset two unusual patients – a baby weasel and a pipistrelle bat – are ready to be discharged and taken back to where they belong in our countryside. Tom Heap joins a special branch of the Hampshire Fire Service learning what it takes to save animals when a farm goes up in flames.
Cunoaştem mai bine animalele sălbatice din Marea Britanie în acest serial care urmăreşte munca protectorilor lor – poliţia animalelor sălbatice, inspectorii RSPCA, veterinari, specialişti sau amatori entuziaşti. De la întinderile nealterate de la ţară până la oraşele pline de activitate, acest serial debordează de animale şi de oamenii care le protejează şi le îngrijesc 24 de ore din 24. Fiecare episod este plin de aventuri, haz, animale fantastice şi proprietari excentrici. Este un serial plin de căldură care ne poartă într-o aventură pe alocuri haioasă şi pe alocuri emoţionantă, pentru întreaga familie. 
 
11:00 Dansul naturii
Explorăm ritualurile de împerechere ale animalelor din Peninsula Scandinavă în timpul agitatelor luni de vară, când vieţuitoarele îşi caută pereche pentru a asigura supravieţuirea speciei lor.
n ecosistemele cu climă temperată, primăvara este cea care aduce cu sine o explozie de speranţă şi dorinţă sexuală. Este timpul ca animalele să îşi aleagă cu grijă o pereche şi să dea naştere unei noi generaţii. Pentru multe specii, din ritualul de împerechere face parte şi un dans elaborat. Acest documentar explorează ritualurile de împerechere ale animalelor din Peninsula Scandinavă în timpul agitatelor luni de vară, când vieţuitoarele îşi asigură supravieţuirea speciei.
 
12:00 Doici sălbatice
Doicile sălbatice îşi dedică viaţa ajutorării animalelor rămase orfane, deschizându-şi căminele şi inimile în faţa tuturor provocărilor creşterii unei tinere vieţi – indiferent cât de mare sau mică ! 
Lupii polari
Doicile sălbatice îşi dedică viaţa ajutorării animalelor rămase orfane, deschizându-şi căminele şi inimile în faţa tuturor provocărilor creşterii unei tinere vieţi – indiferent cât de mare sau mică ! 
 
12:30 Doici sălbatice
Doicile sălbatice îşi dedică viaţa ajutorării animalelor rămase orfane, deschizându-şi căminele şi inimile în faţa tuturor provocărilor creşterii unei tinere vieţi – indiferent cât de mare sau mică ! 
Ratonul Zorro
Doicile sălbatice îşi dedică viaţa ajutorării animalelor rămase orfane, deschizându-şi căminele şi inimile în faţa tuturor provocărilor creşterii unei tinere vieţi – indiferent cât de mare sau mică ! 
 
13:00 Insula rechinilor
Fascinat de aceşti prădători de top de când era copil, Nigel Marven porneşte către Insula Cocos din Oceanul Pacific, pe care a supranumit-o „Insula rechinilor”.
acest episod, Nigel ne prezintă cele mai interesante momente din serial.
Nigel Marven a auzit de o insulă nelocuită aflată la 450 km de coasta Americii Centrale, unde se spune că sunt mai mulţi rechini decât oriunde pe Pământ. Fascinat de aceşti prădători de top de când era copil, Nigel porneşte către Insula Cocos din Oceanul Pacific, pe care a supranumit-o „Insula rechinilor”. El are la dispoziţie patru săptămâni pentru a afla de ce vin atât de mulţi rechini în această zonă. Îl interesează în mod special rechinii-ciocan, care vin în apele Insulei Cocos în număr mare.
 
14:00 Antarctica, al şaptelea continent
O explorare unică a Peninsulei Antarctica, cu caiacul, barca, cu avionul uşor şi pe jos. Observăm evoluţia rapidă a acestui ţinut îndepărtat şi efectele schimbărilor climatice.
Această explorare sponsorizată de National Geographic aruncă o privire unică asupra Antarcticii, dintr-o perspectivă unică – de la nivelul mării. Echipa explorează Peninsula Antarctica timp de şase săptămâni cu ajutorul caiacului, bărcilor, pe jos şi în avioane uşoare, observând evoluţia rapidă a acestui ţinut izolat. Afectată de schimbările climatice (în ultimii 50 de ani, temperaturile au crescut aici mai repede decât oriunde pe Pământ), această parte a Antarcticii se luptă şi cu o explozie a turismului şi este disputată de mai multe naţiuni, pe măsură ce gheaţa se topeşte tot mai mult. 
 
15:00 Crocodilul, ultimul dragon
Crocodilul a trăit şi a vânat alături de dinozauri. Aflaţi de ce acest prădător a supravieţuit dinozaurilor şi vânează şi în ziua de astăzi.
Crocodilii au apărut pe Pământ acum 80 de milioane de ani. Au trăit alături de marii dinozauri şi i-au şi vânat. Ce le-a permis să supravieţuiască după ce dinozaurii au dispărut, până în ziua de astăzi ? Răspunsul stă în extraordinara combinaţie de adaptări din organismul crocodilului. În ciuda aspectului lor primitiv, crocodilii sunt animale extrem de bine adaptate stilului lor de viaţă. Deşi sunt reptile, anatomia şi comportamentul lor îi leagă mai mult de păsări decât de reptile. Sunt cei mai mari prădători de apă curgătoare şi totuşi, din cele 12 specii care există astăzi, numai două pot fi considerate „mâncători de oameni”: crocodilul de apă sărată şi crocodilul de Nil. Acest documentar explorează speciile de crocodil care trăiesc astăzi şi cheia uimitorului lor succes evolutiv.
 
16:00 Animale ca noi
Un serial care pune sub semnul întrebării separarea pe care culturile sau religiile noastre au încercat să o stabilească între oameni şi animale.
Cât de similare sunt animalele şi fiinţele umane ? La prima vedere, nu avem prea multe în comun cu reptilele, păsările sau chiar alte mamifere. Religia, cultura şi societatea ne-au obligat să ne privim ca fiinţe complet separate de lumea animalelor. Dar cercetări recente ne arată că împărţim multe comportamente cu acestea. Şi animalele folosesc uneori euforizante, luptă în războaie, se pregătesc pentru viaţa de adult prin jocuri şi îşi creează practici culturale care sunt transmise de la o generaţie la alta. Nu am reuşit încă să înţelegem cu adevărat gândirea animalelor, dar în fiecare zi învăţăm tot mai multe despre emoţiile şi dorinţele acestora.
 
17:00 Greieri şi furnici
n acest documentar regizat de Álvaro Mendoza, surprindem ca niciodată până acum natura în miniatură, mulţumită lentilelor speciale care ne permit observarea mini-universului pe ecran.
Conform fabulei lui La Fontaine, greierele şi-a petrecut toată vara cântând şi dansând, în timp ce furnica muncea pentru a-şi pregăti muşuroiul şi a strânge hrană. Când a venit iarna cea rece, greierele i-a cerut ajutor furnicii, pentru că nu avea nici casă, nici mâncare. New Atlantis demontează această legendă, explicând cum se comportă de fapt aceste mici creaturi. În regia lui Álvaro Mendoza, premiat la New York Festival pentru documentarul „Călugăriţa”, surprindem ca niciodată până acum natura în miniatură, mulţumită lentilelor speciale care ne permit observarea mini-universului pe ecran.
 
18:00 O şansă în viaţă
Un documentar premiat, care spune povestea extraordinară a supravieţuirii unei populaţii de şoimi din Noua Zeelandă, în ciuda practicilor agresive de defrişare comercială.
n anii 1970, în sufletul lui George Chance s-a născut o pasiune care l-a transformat în cel mai priceput fotograf al şoimului neozeelandez. George visa să-şi surprindă şoimii şi ca imagini în mişcare, dar, descurajat de costul echipamentului necesar, a renunţat. Acum, treizeci de ani mai târziu, a sosit timpul ca visul lui George să se trezească din nou la viaţă. La 88 de ani şi pe cale să orbească, George este contactat de un cineast din Scoţia care vrea să facă un film despre şoimul neozeelandez. Sandy Crichton decide să adauge mişcare uimitoarelor fotografii ale lui George. Acest documentar urmăreşte o remarcabilă populaţie de şoimi sălbatici care s-a adaptat unui habitat creat de om şi prezintă comportamente cu totul noi ale şoimilor, filmaţi pe parcursul a trei sezoane de împerechere.
 
19:00 Lupii Indiei
Mlaştinile Kutch sunt ultimul refugiu al lupului indian. Lupii şi localnicii, populaţia Rabari, au o legătură surprinzătoare încă din cele mai vechi timpuri.
Mlaştinile Kutch sunt ultimul refugiu al lupului indian. Lupii şi localnicii, populaţia Rabari, au o legătură surprinzătoare, veche şi furtunoasă. Numai prin păstrarea acestei fluctuante relaţii vor reuşi lupii să supravieţuiască în sălbăticie. Dar când lupii continuă să-i înfurie pe Rabari omorându-le animalele şi chiar copiii, ar putea oare erodarea unui vechi şi delicat echilibru să conducă la extincţia lupului indian ?
 
20:00 Potăile napolitane
n acest documentar plin de intrigi şi plasat în fermecătorul port din Napoli, urmărim o haită de câini vagabonzi care se luptă pentru supravieţuire. Idilele şi luptele între bande sunt garantate ! 
n acest documentar care seamănă mai mult a film, urmărim o haită de câini vagabonzi care se luptă pentru supravieţuire. Şapte câini formează nucleul unei faimoase bande patrupede de stradă, „Potăile napolitane”. Sunt cunoscuţi şi temuţi peste tot în Napoli. „Potăile napolitane” spune povestea unor câini domestici fugiţi de acasă care înfruntă jungla oraşului, a impresionantelor lor strategii de supravieţuire şi a ritualurilor care reconfirmă legăturile dintre membrii haitei.
 
21:00 Aventurile vânătorului de păianjeni
Omul-păianjen a căpătat super-puteri după ce a fost muşcat de un păianjen, dar sunt oare acestea cele mai mari puteri disponibile în lumea păianjenilor ? Căutăm răspunsul în acest haios documentar.
Omul-păianjen, personajul de benzi desenate, a căpătat super-puteri după ce a fost muşcat de un păianjen, dar avea el oare cele mai mari puteri disponibile în lumea păianjenilor ? În acest fascinant şi haios documentar despre natură, un pasionat de păianjeni porneşte în căutarea răspunsului într-o călătorie extraordinară, care îl poartă de la casa din Beverly Hills a lui Stan Lee, creatorul Omului-păianjen, până în adâncurile pădurii tropicale din Guyana Franceză. Micro-filmările detaliate poartă telespectatorii în interiorul lumii păianjenilor.
 
22:00 Climă, floră, faună
Cum vom face faţă schimbărilor climei şi ce efect vor avea acestea asupra florei şi faunei ?
De ceva vreme încoace, întrebarea dacă clima este sau nu în curs de schimbare a primit, mai mult sau mai puţin, răspuns. Problema la care trebuie să răspundem este acum aceasta: cum vom face faţă schimbărilor climatice şi ce efect vor avea acestea asupra florei şi faunei ? Acest documentar încearcă să explice, în mare, ce animale şi plante se vor răspândi în Europa centrală şi cu ce am putea să ne întâlnim peste câţiva ani.
 
23:00 Golful prădătorilor
Acesta este un loc incredibil, unde prădătorii prosperă – şi unde cei mai agili prădători de pe râu se întâlnesc cu cei din ocean.
Kosi este un frumos estuar din Africa de Sud, o serie de patru lacuri legate între ele prin canale de apă dulce, care se varsă în Oceanul Indian 18 kilometri mai departe. Aceasta este povestea unui tânăr crocodil care călătoreşte de la locul naşterii sale, dincolo de mangrove şi prădătorii specifici ai acestora, atras de uriaşele bancuri de chefal care se îndreaptă spre mare. Acolo, el îşi întâlneşte rivalii, rechinii de Zambezi. Va reuşi crocodilul să ajungă la ocean şi să se întoarcă nevătămat sau va cădea victimă Golfului prădătorilor ?
 
00:00 Animale ca noi
Un serial care pune sub semnul întrebării separarea pe care culturile sau religiile noastre au încercat să o stabilească între oameni şi animale.
Cât de similare sunt animalele şi fiinţele umane ? La prima vedere, nu avem prea multe în comun cu reptilele, păsările sau chiar alte mamifere. Religia, cultura şi societatea ne-au obligat să ne privim ca fiinţe complet separate de lumea animalelor. Dar cercetări recente ne arată că împărţim multe comportamente cu acestea. Şi animalele folosesc uneori euforizante, luptă în războaie, se pregătesc pentru viaţa de adult prin jocuri şi îşi creează practici culturale care sunt transmise de la o generaţie la alta. Nu am reuşit încă să înţelegem cu adevărat gândirea animalelor, dar în fiecare zi învăţăm tot mai multe despre emoţiile şi dorinţele acestora.
 
01:00 Greieri şi furnici
n acest documentar regizat de Álvaro Mendoza, surprindem ca niciodată până acum natura în miniatură, mulţumită lentilelor speciale care ne permit observarea mini-universului pe ecran.
Conform fabulei lui La Fontaine, greierele şi-a petrecut toată vara cântând şi dansând, în timp ce furnica muncea pentru a-şi pregăti muşuroiul şi a strânge hrană. Când a venit iarna cea rece, greierele i-a cerut ajutor furnicii, pentru că nu avea nici casă, nici mâncare. New Atlantis demontează această legendă, explicând cum se comportă de fapt aceste mici creaturi. În regia lui Álvaro Mendoza, premiat la New York Festival pentru documentarul „Călugăriţa”, surprindem ca niciodată până acum natura în miniatură, mulţumită lentilelor speciale care ne permit observarea mini-universului pe ecran.
 
02:00 O şansă în viaţă
Un documentar premiat, care spune povestea extraordinară a supravieţuirii unei populaţii de şoimi din Noua Zeelandă, în ciuda practicilor agresive de defrişare comercială.
n anii 1970, în sufletul lui George Chance s-a născut o pasiune care l-a transformat în cel mai priceput fotograf al şoimului neozeelandez. George visa să-şi surprindă şoimii şi ca imagini în mişcare, dar, descurajat de costul echipamentului necesar, a renunţat. Acum, treizeci de ani mai târziu, a sosit timpul ca visul lui George să se trezească din nou la viaţă. La 88 de ani şi pe cale să orbească, George este contactat de un cineast din Scoţia care vrea să facă un film despre şoimul neozeelandez. Sandy Crichton decide să adauge mişcare uimitoarelor fotografii ale lui George. Acest documentar urmăreşte o remarcabilă populaţie de şoimi sălbatici care s-a adaptat unui habitat creat de om şi prezintă comportamente cu totul noi ale şoimilor, filmaţi pe parcursul a trei sezoane de împerechere.
 
03:00 Lupii Indiei
Mlaştinile Kutch sunt ultimul refugiu al lupului indian. Lupii şi localnicii, populaţia Rabari, au o legătură surprinzătoare încă din cele mai vechi timpuri.
Mlaştinile Kutch sunt ultimul refugiu al lupului indian. Lupii şi localnicii, populaţia Rabari, au o legătură surprinzătoare, veche şi furtunoasă. Numai prin păstrarea acestei fluctuante relaţii vor reuşi lupii să supravieţuiască în sălbăticie. Dar când lupii continuă să-i înfurie pe Rabari omorându-le animalele şi chiar copiii, ar putea oare erodarea unui vechi şi delicat echilibru să conducă la extincţia lupului indian ?
 
04:00 Potăile napolitane
n acest documentar plin de intrigi şi plasat în fermecătorul port din Napoli, urmărim o haită de câini vagabonzi care se luptă pentru supravieţuire. Idilele şi luptele între bande sunt garantate ! 
n acest documentar care seamănă mai mult a film, urmărim o haită de câini vagabonzi care se luptă pentru supravieţuire. Şapte câini formează nucleul unei faimoase bande patrupede de stradă, „Potăile napolitane”. Sunt cunoscuţi şi temuţi peste tot în Napoli. „Potăile napolitane” spune povestea unor câini domestici fugiţi de acasă care înfruntă jungla oraşului, a impresionantelor lor strategii de supravieţuire şi a ritualurilor care reconfirmă legăturile dintre membrii haitei.
 
05:00 Aventurile vânătorului de păianjeni
Omul-păianjen a căpătat super-puteri după ce a fost muşcat de un păianjen, dar sunt oare acestea cele mai mari puteri disponibile în lumea păianjenilor ? Căutăm răspunsul în acest haios documentar.
Omul-păianjen, personajul de benzi desenate, a căpătat super-puteri după ce a fost muşcat de un păianjen, dar avea el oare cele mai mari puteri disponibile în lumea păianjenilor ? În acest fascinant şi haios documentar despre natură, un pasionat de păianjeni porneşte în căutarea răspunsului într-o călătorie extraordinară, care îl poartă de la casa din Beverly Hills a lui Stan Lee, creatorul Omului-păianjen, până în adâncurile pădurii tropicale din Guyana Franceză. Micro-filmările detaliate poartă telespectatorii în interiorul lumii păianjenilor.
 
06:00 Climă, floră, faună
Cum vom face faţă schimbărilor climei şi ce efect vor avea acestea asupra florei şi faunei ?
De ceva vreme încoace, întrebarea dacă clima este sau nu în curs de schimbare a primit, mai mult sau mai puţin, răspuns. Problema la care trebuie să răspundem este acum aceasta: cum vom face faţă schimbărilor climatice şi ce efect vor avea acestea asupra florei şi faunei ? Acest documentar încearcă să explice, în mare, ce animale şi plante se vor răspândi în Europa centrală şi cu ce am putea să ne întâlnim peste câţiva ani.

Vizualizări: 30

Adaugă un comentariu

Pentru a putea adăuga comentarii trebuie să fii membru al altmarius !

Alătură-te reţelei altmarius

STATISTICI

Free counters!
Din 15 iunie 2009

209 state 

(ultimul: Eswatini)

Numar de steaguri: 273

Record vizitatori:    8,782 (3.04.2011)

Record clickuri:

 16,676 (3.04.2011)

Steaguri lipsa: 33

1 stat are peste 700,000 clickuri (Romania)

1 stat are peste 100.000 clickuri (USA)

1 stat are peste 50,000 clickuri (Moldova)

2 state au peste 20,000  clickuri (Italia,  Germania)

4 state are peste 10.000 clickuri (Franta, UngariaSpania,, Marea Britanie,)

6 state au peste 5.000 clickuri (Olanda, Belgia,  Canada,  )

10 state au peste 1,000 clickuri (Polonia, Rusia,  Australia, IrlandaIsraelGreciaElvetia ,  Brazilia, Suedia, Austria)

50 state au peste 100 clickuri

20 state au un click

Website seo score
Powered by WebStatsDomain

DE URMĂRIT

1.EDITURA HOFFMAN

https://www.editurahoffman.ro/

2. EDITURA ISTROS

https://www.muzeulbrailei.ro/editura-istros/

3.EDITURA UNIVERSITATII CUZA - IASI

https://www.editura.uaic.ro/produse/editura/ultimele-aparitii/1

4.ANTICARIAT UNU

https://www.anticariat-unu.ro/wishlist

5. PRINTRE CARTI

http://www.printrecarti.ro/

6. ANTICARIAT ALBERT

http://anticariatalbert.com/

7. ANTICARIAT ODIN 

http://anticariat-odin.ro/

8. TARGUL CARTII

http://www.targulcartii.ro/

9. ANTICARIAT PLUS

http://www.anticariatplus.ro/

10. LIBRĂRIILE:NET

https://www.librariileonline.ro/carti/literatura--i1678?filtru=2-452

11. LIBRĂRIE: NET

https://www.librarie.net/cautare-rezultate.php?&page=2&t=opere+fundamentale&sort=top

12.CONTRAMUNDUM

https://contramundum.ro/cart/

13. ANTICARIATUL NOU

http://www.anticariatulnou.ro

14. ANTICARIAT NOU

https://anticariatnou.wordpress.com/

15.OKAZII

https://www.okazii.ro/cart?step=0&tr_buyerid=6092150

16. ANTIKVARIUM.RO

http://antikvarium.ro

17.ANTIKVARIUS.RO

https://www.antikvarius.ro/

18. ANTICARIAT URSU

https://anticariat-ursu.ro/index.php?route=common/home

19.EDITURA TEORA - UNIVERSITAS

http://www.teora.ro/cgi-bin/teora/romania/mbshop.cgi?database=09&action=view_product&productID=%20889&category=01

20. EDITURA SPANDUGINO

https://edituraspandugino.ro/

21. FILATELIE

 http://www.romaniastamps.com/

22 MAX

http://romanianstampnews.blogspot.com

23.LIBREX

https://www.librex.ro/search/editura+polirom/?q=editura+polirom

24. LIBMAG

https://www.libmag.ro/carti-la-preturi-sub-10-lei/filtre/edituri/polirom/

25. LIBRIS

https://www.libris.ro/account/myWishlist

26. MAGIA MUNTELUI

http://magiamuntelui.blogspot.com

27. RAZVAN CODRESCU
http://razvan-codrescu.blogspot.ro/

28.RADIO ARHIVE

https://www.facebook.com/RadioArhive/

29.IDEEA EUROPEANĂ

https://www.ideeaeuropeana.ro/colectie/opere-fundamentale/

30. SA NU UITAM

http://sanuuitam.blogspot.ro/

31. CERTITUDINEA

www.certitudinea.com

32. F.N.S.A

https://www.fnsa.ro/products/4546-dimitrie_cantemir_despre_numele_moldaviei.html

Anunturi

Licenţa Creative Commons Această retea este pusă la dispoziţie sub Licenţa Atribuire-Necomercial-FărăModificări 3.0 România Creativ

Note

Hoffman - Jurnalul cărților esențiale

1. Radu Sorescu -  Petre Tutea. Viata si opera

2. Zaharia Stancu  - Jocul cu moartea

3. Mihail Sebastian - Orasul cu salcimi

4. Ioan Slavici - Inchisorile mele

5. Gib Mihaescu -  Donna Alba

6. Liviu Rebreanu - Ion

7. Cella Serghi - Pinza de paianjen

8. Zaharia Stancu -  Descult

9. Henriette Yvonne Stahl - Intre zi si noapte

10.Mihail Sebastian - De doua mii de ani

11. George Calinescu Cartea nuntii

12. Cella Serghi Pe firul de paianjen…

Continuare

Creat de altmariusclassic Dec 23, 2020 at 11:45am. Actualizat ultima dată de altmariusclassic Ian 24, 2021.

© 2024   Created by altmarius.   Oferit de

Embleme  |  Raportare eroare  |  Termeni de utilizare a serviciilor