altmarius

cultură şi spiritualitate

10:00

Temerarii medicinei | Acum la TV

http://programetv.program24.ro/post/viasat-history/
Poveştile unor oameni de ştiinţă care au transformat medicina folosindu-se pe sine drept cobai şi experimentând cu anestezice, boli infecţioase şi vaccinuri.
Acest episod se concentrează asupra dr Joseph Goldberger, de cinci ori propus pentru premiul Nobel, celebru pentru descoperirea legăturii dintre dietă şi boli.
n ultimii 100 de ani, medicina a avansat mai repede decât oricând în istorie. Şi pentru acest progres sunt responsabili, în mare parte, câţiva curajoşi cercetători care s-au folosit pe sine drept cobai; eroii improbabili care au decis că singura cale etică era să experimenteze întâi pe ei înşişi. Incitant şi înfiorător, cu dezvăluiri surprinzătoare, acest serial povesteşte cum auto-experimentarea a contribuit la cele mai mari descoperiri ale medicinei. Poveştile includ istoria anestezicelor, experimente cu boli infecţioase, măsurile uneori disperate luate în căutarea unor vaccinuri şi descoperirea legăturilor intrinseci dintre hrană şi sănătate.

11:00 Prinţesa-vampir
Acest documentar se concentrează asupra „isteriei vampirilor” care cuprinsese Europa centrală la mijlocul secolului XVIII.
O echipă de arheologi a găsit la Krumlov, un mic sat din Republica Cehă, scheletul unei femei îngropate conform ritualurilor referitoare la vampiri: capul fusese tăiat şi aşezat între picioare, iar toracele fusese străpuns cu o ţepuşă de lemn. Originea scheletului nu a fost identificată, dar se bănuieşte că este scheletul unei prinţese despre care în secolul XVIII se credea că se transformase în vampir. Cum a murit aceasta ? Se află oare povestea ei la originea miturilor noastre despre vampiri ?
12:00 Aliaţii în Germania postbelică
Combinând părerile istoricilor şi relatări ale martorilor oculari din ambele tabere, a „ocupaţilor” şi a „ocupanţilor”, acest serial ne oferă o privire inedită asupra vieţii din Germania postbelică.
Faţă în faţă
Combinând părerile istoricilor şi relatări ale martorilor oculari din ambele tabere, a „ocupaţilor” şi a „ocupanţilor”, acest serial ne oferă o privire inedită asupra vieţii din Germania postbelică de la ocupaţia Aliată din 1945 şi până la apariţia celor două Germanii în 1949, perioadă care a avut un efect profund nu doar asupra Germaniei de azi, ci şi asupra restului lumii. Datorită unei noi generaţii de istorici, care au avut acces la informaţii recent desecretizate, şi disponibilităţii celor implicaţi de a purta un dialog deschis, a fost posibilă o analiză în profunzime a evenimentelor istorice din perioada respectivă.
13:00 Oraşul pierdut al faraonului
Beneficiind de acces exclusiv la cimitirul antic din capitala pierdută a faraonului Akhenaton, Amarna, acest documentar spune povestea măririi şi decăderii dramatice a marelui oraş.
Arheologii din deşertul egiptean au făcut o extraordinară descoperire: un cimitir antic unde sunt îngropaţi 1.000 de oameni din capitala pierdută a faraonului Akhenaton, Amarna. De ce a supravieţuit acest oraş o singură generaţie, după care a dispărut din istorie? Amarna a fost un oraş construit cu un singur scop: să-l slujească pe faraon. Akhenaton a fost unul dintre cei mai pitoreşti faraoni ai Egiptului antic, care s-a însurat cu legendara frumuseţe pe nume Nefertiti. El a abandonat căminul spiritual al Egiptului antic, Teba, şi a condus 40.000 de oameni în deşert pentru a-şi fonda noua capitală, Amarna. Dar în două decenii, Egiptul ajunsese pe marginea prăpăstiei, oraşul fusese abandonat şi numele faraonului şters din istorie. Pentru prima oară, beneficiind de acces exclusiv la această descoperire, documentarul nostru spune povestea măririi şi decăderii dramatice a capitalei, prin povestea faraonului şi supuşilor săi care au trăit şi au murit aici, dezvăluind motivele pentru care oraşul a dispărut din istorie acum peste 3.000 de ani.
14:00 Al Doilea Război Mondial în culori
Folosind cele mai recente tehnici de colorare, acest documentar în serial ne înfăţişează lumea celui de-al Doilea Război Mondial aşa cum nu am mai văzut-o până acum.
Ofensiva Soarelui roşu. 7 decembrie 1941 este „o zi a eternei infamii”, proclama preşedintele SUA Franklin Roosevelt. A fost ziua când Japonia a intrat în al Doilea Război Mondial prin atacul-surpriză asupra flotei SUA de la Pearl Harbour. Japonia şi-a continuat apoi marşul triumfal prin victoria asupra unei importante armate britanice la Singapore. O vreme, Japonia a fost stăpâna Pacificului. Dar treptat, SUA, uriaşul adormit, s-a trezit. Războiul care a urmat a fost caracterizat de inovaţii majore. Una dintre cele mai importante a fost „lăsarea la vatră” a cuirasatelor şi ascensiunea portavionului ca armă decisivă pe mare.
Acest serial prezintă cea mai bună colecţie de imagini rare din timpul celui de-al Doilea Război Mondial existentă în lume. Folosind cele mai recente tehnici de colorare, putem înfăţişa întreaga poveste a celui de-al Doilea Război Mondial aşa cum nu a mai fost văzută până acum. Cu ajutorul hărţilor de teren obţinute din satelit şi a graficii pe computer de ultimă generaţie, această poveste poate fi spusă cu ajutorul unor date de care niciunul dintre serialele mai vechi nu a dispus. Din ce în ce mai multe secrete au fost dezvăluite în ultimii 5-10 ani, datorită eliberării din arhive a unor documente, dosare şi fotografii. Revelaţii din domeniul spargerii codurilor şi documente oficiale recent desecretizate de pe ambele maluri ale Atlanticului adaugă o nouă dimensiune la înţelegerea celui mai amplu conflict care a avut loc pe glob.
15:00 Falsificatorii lui Hitler
Povestea planului lui Hitler de a submina economia Marii Britanii prin introducerea în circulaţie a unor lire sterline false produse în lagărul de concentrare Ebensee din Austria.
n timpul celui de-al Doilea Război Mondial, Adolf Hitler plănuia să introducă în circulaţie mari cantităţi de lire sterline false pentru a submina economia britanică. În acest scop au fost selectaţi dintre deţinuţii din lagărele de concentrare cei mai talentaţi tipografi, graficieni, gravori şi pictori, care urmau să producă bancnotele false. După ce au depăşit câteva dificultăţi majore, aceştia au tipărit aproximativ 140 de milioane de bancnote britanice perfect falsificate. Dar bancnotele nu au fost puse niciodată în circulaţie. Odată cu sosirea trupelor SUA şi cu capitularea Germaniei, banii falşi şi tiparniţele au fost distruse pentru a se acoperi orice urmă a operaţiunii. Acest documentar prezintă dezvoltarea şi implementarea îndrăzneţului plan.
16:00 Noi, europenii
Pe baza ultimelor cercetări şi unor expediţii în numeroase locaţii geografice, acest serial explorează bazele culturale, politice, economice şi sociale ale lungii istorii a Europei.
Europa începe să raţioneze (secolul XV)
Cine suntem ? Ce ne defineşte ca europeni ? În acest serial explorăm bazele culturale, politice, economice şi sociale ale lungii istorii a Europei. În centrul fiecărui episod stă câte o idee definitorie pentru era căreia i-a aparţinut – de la individualismul secolului XV până la conceptul naţiunilor din secolul XIX. Bazat pe ultimele cercetări şi pe expediţii în diverse locaţii originale, acest incitant şi cuprinzător serial va fi interesant pentru telespectatorii aparţinând tuturor generaţiilor.
17:00 Mari savanţi
Dr Allan Chapman, profesor la universitatea Oxford, prezintă într-un mod captivant şi accesibil complexele teorii şi idei ale lui Aristotel, Galileo, Newton, Darwin şi Einstein.
Charles Darwin. Dr Chapman ne povesteşte despre viaţa şi vremurile lui Charles Darwin – student mediocru dintr-o familie bogată, al cărui voiaj de 5 ani în jurul lumii l-a inspirat să scrie „Originea speciilor”, lucrarea sa de căpătâi care a lansat Teoria Evoluţiei. Cu ajutorul unor reconstituiri animate inteligente şi pline de umor, Chapman explică cum ideile lui Darwin au şocat lumea bună din vremea sa.
Un serial umoristic şi distractiv, care descrie viaţa şi vremurile câtorva dintre cei mai influenţi savanţi ai lumii, prezentat de dr Allan Chapman, profesor la Universitatea Oxford şi istoric al ştiinţelor. Folosind o combinaţie de filmări de arhivă, animaţii şi reconstituiri comice, dr Chapman prezintă într-un mod captivant şi accesibil complexele teorii şi idei ale lui Aristotel, Galileo, Newton, Darwin şi Einstein.
17:30 Istoria dragostei
Acest serial dezvăluie modul cum oamenii şi-au trăit vieţile amoroase în ultimii 800 de ani şi cum s-a născut aspiraţia către „o iubire ca-n filme” care ne domină încă idealurile.
Inimă sălbatică. Explorăm temele marilor poeţi romantici ai secolului al XIX-lea ca Byron, Shelley sau Keats. A rescris oare generaţia romanticilor manualul iubirii, schimbându-ne pentru totdeauna ideile despre pasiune şi relaţii?
O relaţie bazată pe căsătorie şi devotament sau o viaţă petrecută în căutarea iubirii sălbatice şi senzuale? Acest serial în şase episoade, prezentat de istoricul Amanda Vickery, dezvăluie faptul că istoria este străbătută de un conflict niciodată rezolvat dintre inima dornică de pasiune, dramatism şi erotism şi raţiunea care cerea o uniune prudentă, rezonabilă şi echilibrată. De la dragostea la castel la dragostea în apartament şi la naşterea personajului Bridget Jones, acest serial dezvăluie modul cum oamenii şi-au trăit vieţile amoroase în ultimii 800 de ani, cum s-a născut aspiraţia către „o iubire ca-n filme” care ne domină încă idealurile şi care ar putea fi alternativa la dragostea romantică.
18:00 tiinţă întunecată
n 1910, tânărul om de ştiinţă suedez Eric Mjoberg a condus o expediţie în Australia în căutarea legăturii dintre Om şi Maimuţă. Mergem pe urmele sale pentru a descoperi ecourile pe care le-a lăsat.
n 1910, un tânăr om de ştiinţă suedez pe nume Eric Mjoberg a condus o expediţie în Australia. Scopul acestei expediţii era acela de a răspunde la una dintre întrebările fundamentale ale oamenilor de ştiinţă fascinaţi de darwinism: care este veriga lipsă dintre Om şi Maimuţă ? Dacă Mjoberg reuşea să o găsească, expediţia l-ar fi făcut celebru. Mjoberg şi membrii expediţiei sale au încercat să mituiască şi să intimideze, dar în cele din urmă au trebuit să jefuiască pentru a obţine rămăşiţele aborigene pe care le considera esenţiale pentru demonstrarea tezei sale. Dar expediţia şi cercetările ştiinţifice nu i-au adus nici faimă, nici bogăţii. Ideile sale nu au fost dovedite şi situaţia sa personală s-a deteriorat rapid, în mare parte din cauza caracterului său încăpăţânat şi neplăcut. A murit singur în apartamentul său din Stockholm, înconjurat de artefactele furate din Australia. Acest documentar calcă pe urmele lui Mjoberg, vizitând comunităţile pe care acesta le-a jefuit, şi ne oferă o perspectivă contemporană asupra ecourilor lăsate de călătoria lui Mjoberg şi eventualei returnări a artefactelor.
19:00 Familia secretă a lui Iisus
Povestea adevărată a familiei omeneşti a lui Iisus şi a felului cum a dăinuit aceasta timp de peste 300 de ani după moartea sa şi a jucat un rol major în fondarea creştinismului.
Maria şi moştenirea familiei.
Aceasta este povestea conspiraţiei „ratate” de Dan Brown. Mai importantă decât „codul lui Da Vinci”, aceasta a fost neglijată şi ascunsă timp de peste 2.000 de ani şi datează încă de la începuturile creştinătăţii. Robert Beckford dezvăluie povestea adevărată a familiei omeneşti a lui Iisus şi a felului cum a dăinuit aceasta timp de peste 300 de ani după moartea sa, jucând un rol major în fondarea creştinismului. În punctul culminant al documentarului, folosind propriile cunoştinţe aprofundate şi mărturiile unor experţi biblici de renume mondial, Robert descifrează codul din Biblie care relevă cum a „şters” Biserica familia lui Iisus din istoria oficială.
20:00 Noaptea de cristal
Documentarul explorează evenimentele ce au condus la „Kristallnacht”, un atac în masă asupra evreilor petrecut în 1938 în Germania nazistă, pe care mulţi istorici îl consideră începutul Holocaustului.
Povestea masivului atac coordonat al Reichului german asupra evreilor petrecut pe 9-10 noiembrie 1938 şi cunoscut drept „Noaptea de cristal” sau „Noaptea sticlei sparte”. Au fost incendiate sute de sinagogi, au fost distruse peste 7.000 de prăvălii evreieşti şi au fost ucişi 91 de evrei. Aproximativ 26.000 de bărbaţi evrei au fost duşi în lagăre de concentrare – pretextându-se că sunt închişi pentru a-i proteja – şi au fost bătuţi crunt. Ca replică la furtuna internaţională de proteste, naziştii au pretins că cetăţenii germani înfuriaţi au comis acele acte în mod spontan. Acest documentar explorează evenimentele ce au condus la „Kristallnacht” şi iluminează fundalul groaznicelor evenimente. Imagini şi filmări rare vor arăta cum s-a accentuat antisemitismul în Germania anilor 1930. Documente din arhiva Stürmer din Nürnberg dovedesc că majoritatea populaţiei a acceptat antisemitismul indus de stat şi, în unele cazuri, l-a sprijinit prin denunţuri.
21:00 Povestea cartofului
Acest documentar explorează felul cum a devenit cartoful una dintre cele mai importante surse de hrană din lume.
Frumos, dar otrăvitor la suprafaţa pământului şi urât, dar hrănitor sub pământ. Pe parcursul istoriei, nicio altă legumă nu a fost victima atâtor neînţelegeri şi interpretări greşite precum cartoful. Acest documentar porneşte în căutarea originilor cartofului şi explorează felul cum a devenit acesta una dintre cele mai importante surse de hrană din lume. Călătoria noastră începe pe o mică insulă din Pacific, la sud de Chile, şi continuă peste crestele Anzilor peruvieni până în Germania, Irlanda şi apoi Austria, însoţită de uimitoare şi tragice poveşti despre cartof.
22:00 Al Doilea Război Mondial în culori
Folosind cele mai recente tehnici de colorare, acest documentar în serial ne înfăţişează lumea celui de-al Doilea Război Mondial aşa cum nu am mai văzut-o până acum.
Mediterana şi Africa de Nord. Ambiţia lui Mussolini a fost dintotdeauna aceea de a recrea Imperiul Roman. Problema era că Mussolini a fost un strateg militar dezastruos. După ofensive eşuate în Africa de Nord şi Grecia, armatele sale au fost puse pe fugă. Acum, Hitler avea de făcut o alegere dificilă. Să-şi mobilizeze trupele de care avea nevoie pe alte fronturi pentru a-şi ajuta aliatul sau să-l lase pe Mussolini să cadă ? Hitler a ales să-l sprijine – o decizie care se va dovedi dezastruoasă pentru amândoi. Hitler va pierde sute de mii de soldaţi, iar Mussolini îşi va pierde viaţa. Acest episod spune extraordinara poveste a războiului din Africa de Nord şi a eroismului micii insule Malta care a rezistat la valuri după valuri de atacuri naziste.
Acest serial prezintă cea mai bună colecţie de imagini rare din timpul celui de-al Doilea Război Mondial existentă în lume. Folosind cele mai recente tehnici de colorare, putem înfăţişa întreaga poveste a celui de-al Doilea Război Mondial aşa cum nu a mai fost văzută până acum. Cu ajutorul hărţilor de teren obţinute din satelit şi a graficii pe computer de ultimă generaţie, această poveste poate fi spusă cu ajutorul unor date de care niciunul dintre serialele mai vechi nu a dispus. Din ce în ce mai multe secrete au fost dezvăluite în ultimii 5-10 ani, datorită eliberării din arhive a unor documente, dosare şi fotografii. Revelaţii din domeniul spargerii codurilor şi documente oficiale recent desecretizate de pe ambele maluri ale Atlanticului adaugă o nouă dimensiune la înţelegerea celui mai amplu conflict care a avut loc pe glob.
23:00 Misterul unei civilizaţii dispărute
Povestea tribului Chachapoya, un trib din Anzi care a trăit din anii 800 e.n. până la jumătatea secolului XVI în pădurile amazoniene din Peru, unde a creat o cultură de războinici şi şamani.
n pădurile alpine din Peru, în vârf de munte, se ivesc din junglă zidurile de piatră ale unei misterioase fortăreţe. În interiorul acestor ziduri de 30 m sunt răspândite oasele unui popor dispărut, numit Chachapoya, „războinicii norilor”. Din anii 800 până la mijlocul secolului XVI, ei au trăit pe înălţimile andine şi au creat o cultură de şamani şi războinici, străbătând o reţea de drumuri comerciale între coasta Americii de Sud şi Amazon. Arheologii au descoperit sute de cimitire în întreaga aşezare care au dezvăluit incitante detalii despre identitatea tribului Chachapoya şi despre cum şi-a construit o fortăreaţă atât de impunătoare. Dar un mister rămâne neelucidat: de ce a dispărut brusc întreaga civilizaţie Chachapoya la mijlocului secolului XVI ?
00:00 Noi, europenii
Pe baza ultimelor cercetări şi unor expediţii în numeroase locaţii geografice, acest serial explorează bazele culturale, politice, economice şi sociale ale lungii istorii a Europei.
Europa descoperă capitalismul (secolul XVI)
Cine suntem ? Ce ne defineşte ca europeni ? În acest serial explorăm bazele culturale, politice, economice şi sociale ale lungii istorii a Europei. În centrul fiecărui episod stă câte o idee definitorie pentru era căreia i-a aparţinut – de la individualismul secolului XV până la conceptul naţiunilor din secolul XIX. Bazat pe ultimele cercetări şi pe expediţii în diverse locaţii originale, acest incitant şi cuprinzător serial va fi interesant pentru telespectatorii aparţinând tuturor generaţiilor.
01:00 Mari savanţi
Dr Allan Chapman, profesor la universitatea Oxford, prezintă într-un mod captivant şi accesibil complexele teorii şi idei ale lui Aristotel, Galileo, Newton, Darwin şi Einstein.
Charles Darwin. Dr Chapman ne povesteşte despre viaţa şi vremurile lui Charles Darwin – student mediocru dintr-o familie bogată, al cărui voiaj de 5 ani în jurul lumii l-a inspirat să scrie „Originea speciilor”, lucrarea sa de căpătâi care a lansat Teoria Evoluţiei. Cu ajutorul unor reconstituiri animate inteligente şi pline de umor, Chapman explică cum ideile lui Darwin au şocat lumea bună din vremea sa.
Un serial umoristic şi distractiv, care descrie viaţa şi vremurile câtorva dintre cei mai influenţi savanţi ai lumii, prezentat de dr Allan Chapman, profesor la Universitatea Oxford şi istoric al ştiinţelor. Folosind o combinaţie de filmări de arhivă, animaţii şi reconstituiri comice, dr Chapman prezintă într-un mod captivant şi accesibil complexele teorii şi idei ale lui Aristotel, Galileo, Newton, Darwin şi Einstein.
01:30 Istoria dragostei
Acest serial dezvăluie modul cum oamenii şi-au trăit vieţile amoroase în ultimii 800 de ani şi cum s-a născut aspiraţia către „o iubire ca-n filme” care ne domină încă idealurile.
Inimă sălbatică. Explorăm temele marilor poeţi romantici ai secolului al XIX-lea ca Byron, Shelley sau Keats. A rescris oare generaţia romanticilor manualul iubirii, schimbându-ne pentru totdeauna ideile despre pasiune şi relaţii?
O relaţie bazată pe căsătorie şi devotament sau o viaţă petrecută în căutarea iubirii sălbatice şi senzuale? Acest serial în şase episoade, prezentat de istoricul Amanda Vickery, dezvăluie faptul că istoria este străbătută de un conflict niciodată rezolvat dintre inima dornică de pasiune, dramatism şi erotism şi raţiunea care cerea o uniune prudentă, rezonabilă şi echilibrată. De la dragostea la castel la dragostea în apartament şi la naşterea personajului Bridget Jones, acest serial dezvăluie modul cum oamenii şi-au trăit vieţile amoroase în ultimii 800 de ani, cum s-a născut aspiraţia către „o iubire ca-n filme” care ne domină încă idealurile şi care ar putea fi alternativa la dragostea romantică.
02:00 tiinţă întunecată
n 1910, tânărul om de ştiinţă suedez Eric Mjoberg a condus o expediţie în Australia în căutarea legăturii dintre Om şi Maimuţă. Mergem pe urmele sale pentru a descoperi ecourile pe care le-a lăsat.
n 1910, un tânăr om de ştiinţă suedez pe nume Eric Mjoberg a condus o expediţie în Australia. Scopul acestei expediţii era acela de a răspunde la una dintre întrebările fundamentale ale oamenilor de ştiinţă fascinaţi de darwinism: care este veriga lipsă dintre Om şi Maimuţă ? Dacă Mjoberg reuşea să o găsească, expediţia l-ar fi făcut celebru. Mjoberg şi membrii expediţiei sale au încercat să mituiască şi să intimideze, dar în cele din urmă au trebuit să jefuiască pentru a obţine rămăşiţele aborigene pe care le considera esenţiale pentru demonstrarea tezei sale. Dar expediţia şi cercetările ştiinţifice nu i-au adus nici faimă, nici bogăţii. Ideile sale nu au fost dovedite şi situaţia sa personală s-a deteriorat rapid, în mare parte din cauza caracterului său încăpăţânat şi neplăcut. A murit singur în apartamentul său din Stockholm, înconjurat de artefactele furate din Australia. Acest documentar calcă pe urmele lui Mjoberg, vizitând comunităţile pe care acesta le-a jefuit, şi ne oferă o perspectivă contemporană asupra ecourilor lăsate de călătoria lui Mjoberg şi eventualei returnări a artefactelor.
03:00 Familia secretă a lui Iisus
Povestea adevărată a familiei omeneşti a lui Iisus şi a felului cum a dăinuit aceasta timp de peste 300 de ani după moartea sa şi a jucat un rol major în fondarea creştinismului.
Maria şi moştenirea familiei.
Aceasta este povestea conspiraţiei „ratate” de Dan Brown. Mai importantă decât „codul lui Da Vinci”, aceasta a fost neglijată şi ascunsă timp de peste 2.000 de ani şi datează încă de la începuturile creştinătăţii. Robert Beckford dezvăluie povestea adevărată a familiei omeneşti a lui Iisus şi a felului cum a dăinuit aceasta timp de peste 300 de ani după moartea sa, jucând un rol major în fondarea creştinismului. În punctul culminant al documentarului, folosind propriile cunoştinţe aprofundate şi mărturiile unor experţi biblici de renume mondial, Robert descifrează codul din Biblie care relevă cum a „şters” Biserica familia lui Iisus din istoria oficială.
04:00 Noaptea de cristal
Documentarul explorează evenimentele ce au condus la „Kristallnacht”, un atac în masă asupra evreilor petrecut în 1938 în Germania nazistă, pe care mulţi istorici îl consideră începutul Holocaustului.
Povestea masivului atac coordonat al Reichului german asupra evreilor petrecut pe 9-10 noiembrie 1938 şi cunoscut drept „Noaptea de cristal” sau „Noaptea sticlei sparte”. Au fost incendiate sute de sinagogi, au fost distruse peste 7.000 de prăvălii evreieşti şi au fost ucişi 91 de evrei. Aproximativ 26.000 de bărbaţi evrei au fost duşi în lagăre de concentrare – pretextându-se că sunt închişi pentru a-i proteja – şi au fost bătuţi crunt. Ca replică la furtuna internaţională de proteste, naziştii au pretins că cetăţenii germani înfuriaţi au comis acele acte în mod spontan. Acest documentar explorează evenimentele ce au condus la „Kristallnacht” şi iluminează fundalul groaznicelor evenimente. Imagini şi filmări rare vor arăta cum s-a accentuat antisemitismul în Germania anilor 1930. Documente din arhiva Stürmer din Nürnberg dovedesc că majoritatea populaţiei a acceptat antisemitismul indus de stat şi, în unele cazuri, l-a sprijinit prin denunţuri.
05:00 Povestea cartofului
Acest documentar explorează felul cum a devenit cartoful una dintre cele mai importante surse de hrană din lume.
Frumos, dar otrăvitor la suprafaţa pământului şi urât, dar hrănitor sub pământ. Pe parcursul istoriei, nicio altă legumă nu a fost victima atâtor neînţelegeri şi interpretări greşite precum cartoful. Acest documentar porneşte în căutarea originilor cartofului şi explorează felul cum a devenit acesta una dintre cele mai importante surse de hrană din lume. Călătoria noastră începe pe o mică insulă din Pacific, la sud de Chile, şi continuă peste crestele Anzilor peruvieni până în Germania, Irlanda şi apoi Austria, însoţită de uimitoare şi tragice poveşti despre cartof.
06:00 Al Doilea Război Mondial în culori
Folosind cele mai recente tehnici de colorare, acest documentar în serial ne înfăţişează lumea celui de-al Doilea Război Mondial aşa cum nu am mai văzut-o până acum.
Mediterana şi Africa de Nord. Ambiţia lui Mussolini a fost dintotdeauna aceea de a recrea Imperiul Roman. Problema era că Mussolini a fost un strateg militar dezastruos. După ofensive eşuate în Africa de Nord şi Grecia, armatele sale au fost puse pe fugă. Acum, Hitler avea de făcut o alegere dificilă. Să-şi mobilizeze trupele de care avea nevoie pe alte fronturi pentru a-şi ajuta aliatul sau să-l lase pe Mussolini să cadă ? Hitler a ales să-l sprijine – o decizie care se va dovedi dezastruoasă pentru amândoi. Hitler va pierde sute de mii de soldaţi, iar Mussolini îşi va pierde viaţa. Acest episod spune extraordinara poveste a războiului din Africa de Nord şi a eroismului micii insule Malta care a rezistat la valuri după valuri de atacuri naziste.
Acest serial prezintă cea mai bună colecţie de imagini rare din timpul celui de-al Doilea Război Mondial existentă în lume. Folosind cele mai recente tehnici de colorare, putem înfăţişa întreaga poveste a celui de-al Doilea Război Mondial aşa cum nu a mai fost văzută până acum. Cu ajutorul hărţilor de teren obţinute din satelit şi a graficii pe computer de ultimă generaţie, această poveste poate fi spusă cu ajutorul unor date de care niciunul dintre serialele mai vechi nu a dispus. Din ce în ce mai multe secrete au fost dezvăluite în ultimii 5-10 ani, datorită eliberării din arhive a unor documente, dosare şi fotografii. Revelaţii din domeniul spargerii codurilor şi documente oficiale recent desecretizate de pe ambele maluri ale Atlanticului adaugă o nouă dimensiune la înţelegerea celui mai amplu conflict care a avut loc pe glob

Vizualizări: 20

Adaugă un comentariu

Pentru a putea adăuga comentarii trebuie să fii membru al altmarius !

Alătură-te reţelei altmarius

STATISTICI

Free counters!
Din 15 iunie 2009

209 state 

(ultimul: Eswatini)

Numar de steaguri: 273

Record vizitatori:    8,782 (3.04.2011)

Record clickuri:

 16,676 (3.04.2011)

Steaguri lipsa: 33

1 stat are peste 700,000 clickuri (Romania)

1 stat are peste 100.000 clickuri (USA)

1 stat are peste 50,000 clickuri (Moldova)

2 state au peste 20,000  clickuri (Italia,  Germania)

4 state are peste 10.000 clickuri (Franta, UngariaSpania,, Marea Britanie,)

6 state au peste 5.000 clickuri (Olanda, Belgia,  Canada,  )

10 state au peste 1,000 clickuri (Polonia, Rusia,  Australia, IrlandaIsraelGreciaElvetia ,  Brazilia, Suedia, Austria)

50 state au peste 100 clickuri

20 state au un click

Website seo score
Powered by WebStatsDomain

DE URMĂRIT

1.EDITURA HOFFMAN

https://www.editurahoffman.ro/

2. EDITURA ISTROS

https://www.muzeulbrailei.ro/editura-istros/

3.EDITURA UNIVERSITATII CUZA - IASI

https://www.editura.uaic.ro/produse/editura/ultimele-aparitii/1

4.ANTICARIAT UNU

https://www.anticariat-unu.ro/wishlist

5. PRINTRE CARTI

http://www.printrecarti.ro/

6. ANTICARIAT ALBERT

http://anticariatalbert.com/

7. ANTICARIAT ODIN 

http://anticariat-odin.ro/

8. TARGUL CARTII

http://www.targulcartii.ro/

9. ANTICARIAT PLUS

http://www.anticariatplus.ro/

10. LIBRĂRIILE:NET

https://www.librariileonline.ro/carti/literatura--i1678?filtru=2-452

11. LIBRĂRIE: NET

https://www.librarie.net/cautare-rezultate.php?&page=2&t=opere+fundamentale&sort=top

12.CONTRAMUNDUM

https://contramundum.ro/cart/

13. ANTICARIATUL NOU

http://www.anticariatulnou.ro

14. ANTICARIAT NOU

https://anticariatnou.wordpress.com/

15.OKAZII

https://www.okazii.ro/cart?step=0&tr_buyerid=6092150

16. ANTIKVARIUM.RO

http://antikvarium.ro

17.ANTIKVARIUS.RO

https://www.antikvarius.ro/

18. ANTICARIAT URSU

https://anticariat-ursu.ro/index.php?route=common/home

19.EDITURA TEORA - UNIVERSITAS

http://www.teora.ro/cgi-bin/teora/romania/mbshop.cgi?database=09&action=view_product&productID=%20889&category=01

20. EDITURA SPANDUGINO

https://edituraspandugino.ro/

21. FILATELIE

 http://www.romaniastamps.com/

22 MAX

http://romanianstampnews.blogspot.com

23.LIBREX

https://www.librex.ro/search/editura+polirom/?q=editura+polirom

24. LIBMAG

https://www.libmag.ro/carti-la-preturi-sub-10-lei/filtre/edituri/polirom/

25. LIBRIS

https://www.libris.ro/account/myWishlist

26. MAGIA MUNTELUI

http://magiamuntelui.blogspot.com

27. RAZVAN CODRESCU
http://razvan-codrescu.blogspot.ro/

28.RADIO ARHIVE

https://www.facebook.com/RadioArhive/

29.IDEEA EUROPEANĂ

https://www.ideeaeuropeana.ro/colectie/opere-fundamentale/

30. SA NU UITAM

http://sanuuitam.blogspot.ro/

31. CERTITUDINEA

www.certitudinea.com

32. F.N.S.A

https://www.fnsa.ro/products/4546-dimitrie_cantemir_despre_numele_moldaviei.html

Anunturi

Licenţa Creative Commons Această retea este pusă la dispoziţie sub Licenţa Atribuire-Necomercial-FărăModificări 3.0 România Creativ

Note

Hoffman - Jurnalul cărților esențiale

1. Radu Sorescu -  Petre Tutea. Viata si opera

2. Zaharia Stancu  - Jocul cu moartea

3. Mihail Sebastian - Orasul cu salcimi

4. Ioan Slavici - Inchisorile mele

5. Gib Mihaescu -  Donna Alba

6. Liviu Rebreanu - Ion

7. Cella Serghi - Pinza de paianjen

8. Zaharia Stancu -  Descult

9. Henriette Yvonne Stahl - Intre zi si noapte

10.Mihail Sebastian - De doua mii de ani

11. George Calinescu Cartea nuntii

12. Cella Serghi Pe firul de paianjen…

Continuare

Creat de altmariusclassic Dec 23, 2020 at 11:45am. Actualizat ultima dată de altmariusclassic Ian 24, 2021.

© 2024   Created by altmarius.   Oferit de

Embleme  |  Raportare eroare  |  Termeni de utilizare a serviciilor