altmarius

cultură şi spiritualitate

10:00

Cum a modelat arta lumea | Acum la TV

http://programetv.program24.ro/post/viasat-history/

Acest documentar relevă că imaginile cu care ne înconjurăm astăzi provin dintr-o lume veche de mii de ani.
n secolul XXI, oamenii văd mai puţine cadavre în realitate decât oricând. Şi totuşi, lumea modernă este obsedată de imagini ale morţii. Într-o investigaţie care cuprinde anticul Ierihon, America aztecilor şi Italia clasică, descoperim ce le-a îndemnat pe fiinţele umane să se înconjoare de imagini ale morţii timp de mii de ani.
Porniţi într-o incitantă călătorie prin timp şi de-a latul a cinci continente, către esenţa creativităţii. Îngemănând istoria socială, politica, ştiinţa, natura, arheologia şi religia, acest serial internaţional dezleagă un mister universal – de ce lumea din jurul nostru arată aşa cum arată. Mistere moderne sunt explicate prin întoarcerea în timp la începuturile civilizaţiei, prin intermediul unora dintre cele mai uimitoare creaţii ale omului. Demonstraţii ştiinţifice incitante relevă cum mintea noastră – şi a înaintaşilor noştri – se raportează la artă. Frumoasă, surprinzătoare, captivantă şi relevantă, cu o realizare vizuală demnă de subiectul său, această uimitoare aventură va plăcea nu doar pasionaţilor de artă, ci şi oricui şi-a pus vreodată întrebări despre locul omenirii în lume.
 
11:00 Sevdalinka
O explorare unică a sevdalinkăi, un gen muzical unic care există de 400 de ani în Bosnia şi care a fost adesea comparat cu muzica fado sau blues.
Dorul este un sentiment de melancolie, jale şi dulce suferinţă. În Bosnia, el este exprimat prin intermediul cântecului tradiţional „sevdalinka”. Moartea prietenei lor comune iubitoare a sevdalinkăi, Farah, i-a reunit pe muzicianul Damir şi regizoarea Marina. Încercând să facă faţă durerii, ei hotărăsc să facă propriul film despre „dor”. Rezultatul este o călătorie lirică muzicală plină de emoţie prin însuşi sufletul Bosniei şi prin propriile emoţii şi amintiri ale celor doi prieteni.
 
12:30 Copiii de la Stalingrad
Acest documentar intervievează supravieţuitori ai Bătăliei de la Stalingrad care erau adolescenţi în 1942.
n 1942, eroii acestui documentar aveau 10-14 ani. Poveştile martorilor, combinate cu informaţii istorice despre bătălie necunoscute publicului larg, creează o privire de ansamblu asupra acestui moment definitoriu al celui de-al Doilea Război Mondial.
 
13:00 Vânătorii de nazişti
Poveştile organizaţiilor, grupărilor şi indivizilor care i-au vânat pe criminalii de război nazişti, a hăituirii acestora şi a luptei pentru echilibrarea balanţei justiţiei.
inta nr. 1: Klaus Barbie, care a fost şeful Gestapoului din Lyon, Franţa, în timpul celui de-al Doilea Război Mondial. Sarcina lui era să zdrobească rezistenţa franceză, iar cruzimea de care a dat dovadă i-a adus porecla Măcelarul din Lyon. Ţinta nr. 2: Ivan Marchenko, cunoscut şi ca Ivan cel Groaznic. A fost un gardian ucrainean îngrozitor de brutal de la lagărul morţii de la Treblinka. Lucru curios, ambii criminali au fost vânaţi de oameni care nu au participat direct la război. Monstrul şi Măcelarul au fost judecaţi în acelaşi timp şi cazurile lor au ridicat multe probleme similare.
Vânătorii de nazişti i-au hăituit pe unii dintre cei mai detestaţi oameni de pe pământ, criminalii de război nazişti. Uneori au făcut-o cu cele mai nobile scopuri, alteori în feluri care, dezvăluite, i-ar oripila chiar şi pe propriii lor susţinători. Crimele celor urmăriţi fuseseră oribile şi, pentru ele, aceştia trebuiau să plătească. Mulţi erau pregătiţi să-i urmărească pe făptaşi până când se va fi făcut dreptate – de la Churchill la SAS, de la strategii care au plănuit debarcarea din Normandia până la Mossad. Aceste poveşti despre hăituire şi despre lupta pentru echilibrarea balanţei justiţiei sunt pline de dramă şi tragedie.
 
14:00 Războiul secret
Iată câteva din aventurile necunoscute ale agenţilor britanici de operaţiuni speciale din al Doilea Război Mondial, printre care şi povestea agentului triplu Henri Dericourt şi a Operaţiunii Tombola.
Grupul Special de Interogări era un grup de voluntari evrei din Palestina vorbitori de limbă germană care s-au dat drept nemţi şi au obţinut astfel informaţii vitale. În deşertul nord-african, în vara anului 1942, un mic grup de soldaţi a fost selectat de către britanici pentru o misiune unică. Aceşti soldaţi vorbeau fluent germana pentru că erau copii de evrei germani, victime ale Holocaustului. Acţionând exclusiv în spatele liniilor inamice, misiunea lor era simplă: eliminare, sabotaj, demolare !
Din mai 1940 şi până în iunie 1944, Europa a fost invadată de nazişti. În timp ce Armata Roşie lupta cu al Treilea Reich în Est, Marea Britanie şi aliaţii săi întârziau deschiderea unui front de Vest. Churchill a încercat să liniştească furia lui Stalin iniţiind o campanie de bombardare a Germaniei. Dar Aliaţii purtau şi un alt război, la sol. Acest război era unul secret. El a implicat nenumărate acte de curaj, dar şi duritate, înşelăciune şi trădare. Nici un agent, de nicăieri de pe continent, nu ştia în cine se poate încrede. Unii au devenit agenţi dubli pentru că au crezut că este cea mai bună strategie pentru a rămâne în viaţă. Iar alţii jucau pentru ambele tabere pentru a simţi fiorul pericolului. Aceasta este povestea operaţiunilor şi oamenilor care au purtat războiul secret şi au aprins Europa în flăcări. Şi adesea, aceste flăcări au dat naştere unor asemenea duşmănii, încât focurile intrigilor şi trădării nu s-au stins.
 
15:00 Al Doilea Război Mondial în culori
Folosind cele mai recente tehnici de colorare, acest documentar în serial ne înfăţişează lumea celui de-al Doilea Război Mondial aşa cum nu am mai văzut-o până acum.
Războiul-fulger. Acest episod arată cum au dezvoltat naziştii o înfricoşătoare nouă tactică militară – „Blitzkrieg”, războiul-fulger – şi cum au luat Polonia şi apoi Marea Britanie şi Franţa complet prin surprindere. Facem cronica ocupării Poloniei şi a cuceririi Franţei de către armata lui Hitler în doar câteva săptămâni, o realizare de care Germania nu a fost capabilă în toţi cei patru ani ai Primului Război Mondial. De asemenea, dezvăluim cum eroica Rezistenţă franceză le-a permis britanicilor să scape cu viaţă de la Dunkerque şi să lupte în continuare.
Acest serial prezintă cea mai bună colecţie de imagini rare din timpul celui de-al Doilea Război Mondial existentă în lume. Folosind cele mai recente tehnici de colorare, putem înfăţişa întreaga poveste a celui de-al Doilea Război Mondial aşa cum nu a mai fost văzută până acum. Cu ajutorul hărţilor de teren obţinute din satelit şi a graficii pe computer de ultimă generaţie, această poveste poate fi spusă cu ajutorul unor date de care niciunul dintre serialele mai vechi nu a dispus. Din ce în ce mai multe secrete au fost dezvăluite în ultimii 5-10 ani, datorită eliberării din arhive a unor documente, dosare şi fotografii. Revelaţii din domeniul spargerii codurilor şi documente oficiale recent desecretizate de pe ambele maluri ale Atlanticului adaugă o nouă dimensiune la înţelegerea celui mai amplu conflict care a avut loc pe glob.
 
16:00 Zero absolut
Examinăm munca de patru secole a filosofilor, oamenilor de ştiinţă şi inginerilor ce au încercat să înţeleagă natura frigului, explorând limitele sale extreme şi dând naştere „tehnologiilor frigului”.
Zero absolut” examinează munca de patru secole a filosofilor, oamenilor de ştiinţă şi inginerilor ce au încercat să înţeleagă natura frigului, explorând limitele sale extreme, dând naştere „tehnologiilor frigului” care ne-au transformat societatea şi căutând să înţeleagă mai bine conceptul însuşi. Zero absolut a devenit Sfântul Potir al fizicienilor frigului, care căutau să vadă ce se întâmplă pe măsură ce temperaturile scad sub limitele restului lumii fizice. Aproape de zero absolut, ei au pătruns într-o lume cuantică ciudată în care electricitatea circulă liber, fără a întâmpina rezistenţă, iar fluidele sfidează gravitaţia.
 
17:00 Călătoria omului
Descoperiţi originile noastre urmărind călătoria făcută de primii Homo sapiens porniţi din Africa de Est cu misiunea de a popula planeta şi felul cum ne-am schimbat pe parcurs.
Continuăm călătoria în Asia, cel mai întins continent de pe Pământ. Cum au reuşit primii vânători-culegători să supravieţuiască în câteva din cele mai neospitaliere locuri de pe Pământ şi de ce au adoptat acest traseu ? Un indiciu s-ar putea găsi în stilul de viaţă al tribului Evenki din nordul Siberiei, a cărui viaţă este strâns legată de reni (atât domestici, cât şi sălbatici) şi ale cărui tehnici de supravieţuire par să fi fost transmise din generaţie în generaţie.
Când Homo sapiens a pornit din Africa de Est într-o periculoasă călătorie pentru a popula lumea, nu era singura specie umanoidă de pe planetă. Dar a fost singura care a supravieţuit, până la final. De ce ? Şi cum ne-am schimbat pe parcursul cele mai mari călătorii din istorie, devenind cei care suntem azi ? Acest fascinant serial face cinci călătorii epice pe întregul glob, urmând traseele antice ale strămoşilor noştri pentru a dezvălui extraordinarele şi durele provocări cu care s-au confruntat. Folosind ultimele dovezi genetice şi arheologice, arătăm cum oamenii s-au adaptat gradat, cultural şi fizic, ca răspuns la mediul în care au trăit.
 
18:00 Poarta Iluminării
Un documentar despre istoria şi reconstrucţia porţii Gwanghwamun, „Poarta Iluminării”, simbolul istoriei şi culturii coreene.
Documentaristul Howard Reid crede că pe parcursul istoriei, Gwanghwamun, faimoasa poartă principală a palatului Gyeongbok din Seul, Coreea de Sud, a împărtăşit suferinţele poporului coreean. Distrusă în timpul invaziei japoneze din 1592, ea a fost reconstruită în secolul XIX, dar a fost mutată în timpul tumultuoasei ocupaţii japoneze de la începutul secolului XX pentru a face loc clădirii Agenţiei japoneze pentru Colonizare. Mai târziu, structura de lemn a fost distrusă în timpul războiului dintre cele două Corei, iar baza porţii a fost reconstruită din ciment. Poarta a devenit un simbol al luptelor naţiunii şi în 2006, în cadrul unui proiect sprijinit de fundaţia caritabilă a prinţului de Wales, poarta Gwanghwamun a fost supusă unei noi restaurări majore. Ea a fost demontată şi mutată înapoi în locaţia sa originală. Baza de beton a fost, de asemenea, reconstruită din lemn. Acest documentar prezintă proiectul de restaurare, urmărind istoria faimoasei porţi de intrare în palat şi subliniind importanţa restaurării acestui monument naţional la frumuseţea sa de odinioară.
 
19:00 Voiaje ale descoperirilor
Acest documentar ne prezintă numele pionierilor mărilor şi evenimentele majore din istoria descoperirilor geografice.
Paul Rose povesteşte aventurile nautice care l-au transformat pe căpitanul James Cook din nimeni în erou naţional.
Bogata tradiţie a navigaţiei a avut un impact dramatic asupra vieţii noastre de astăzi. Acest serial cartografiază influenţa puternică a cinci voiaje uimitoare. Exploratorul şi inginerul Paul Rose recreează aventuri maritime legendare pentru a investiga cum au influenţat direct descoperirile făcute în timpul acestora toate aspectele lumii moderne în care trăim. De la remarcabilul voiaj de opt ani încărcat de dispute care a adus cauciucul, scorţişoara şi sistemul metric în Europa, la „micşorarea globală” generată de umila busolă magnetică, dragostea autentică a lui Paul Rose pentru ştiinţă şi aventură şi darul povestirii aduc aceste poveşti pasionante la viaţă.
 
20:00 Războaiele secrete ale CIA
Descoperiţi secretele CIA prin interviuri cu cei mai sus-puşi şefi ai acesteia. Ei vorbesc despre dominaţia de 60 de ani a CIA asupra planetei, din vremurile lui Harry Truman până la George W Bush.
1947-1977 Operaţiuni sub acoperire
Acest serial în trei părţi aruncă o privire în profunzime asupra anatomiei şi funcţionării CIA, eşecurilor sale (Golful Porcilor, scandalul Watergate) şi „miopiei” cronice a agenţiei (incapacitatea de a prevedea ascensiunea fundamentalismului islamic şi a terorismului, căderea URSS-ului sau atacurile din 11 septembrie). Identificăm şi disecăm adevărata bază a puterii CIA şi aruncăm o privire din culise asupra mecanismelor interne ale agenţiei de spionaj şi a guvernului american.
 
21:00 Vânătorii de nazişti
Poveştile organizaţiilor, grupărilor şi indivizilor care i-au vânat pe criminalii de război nazişti, a hăituirii acestora şi a luptei pentru echilibrarea balanţei justiţiei.
ntrucât Hitler nu a putut fi judecat la Nürnberg pentru crime împotriva umanităţii, procurorii şi-au îndreptat atenţia asupra adjunctului său, Hermann Göring. În mod ciudat, primul grup aflat pe urmele lui Göring a fost SS-ul, care primise ordin de la Hitler să-l ucidă. Göring îndrăznise să-i sugereze lui Hitler că, dat fiind că Hitler era imobilizat, Göring ar trebui să preia controlul asupra Reich-ului. Totuşi, soldaţii SS nu l-au ucis, ci au străbătut Bavaria cu el, încercând să scape. Apoi, americanii au preluat urmărirea şi, după două săptămâni, i-au ajuns în sfârşit din urmă. Cea mai intensă „urmărire” a avut loc la procesele de la Nürnberg unde, în mod incredibil, Göring părea să câştige dezbaterea, făcând dovada unor incoerenţe în probele Aliaţilor şi luându-i în râs pe procurori.
Vânătorii de nazişti i-au hăituit pe unii dintre cei mai detestaţi oameni de pe pământ, criminalii de război nazişti. Uneori au făcut-o cu cele mai nobile scopuri, alteori în feluri care, dezvăluite, i-ar oripila chiar şi pe propriii lor susţinători. Crimele celor urmăriţi fuseseră oribile şi, pentru ele, aceştia trebuiau să plătească. Mulţi erau pregătiţi să-i urmărească pe făptaşi până când se va fi făcut dreptate – de la Churchill la SAS, de la strategii care au plănuit debarcarea din Normandia până la Mossad. Aceste poveşti despre hăituire şi despre lupta pentru echilibrarea balanţei justiţiei sunt pline de dramă şi tragedie.
 
22:00 Katiuşa, micuţa războinică
Povestea Ecaterinei Ilarionovna Diomina, una dintre cele trei luptătoare sovietice din linia întâi care au devenit Eroi ai Uniunii Sovietice.
Povestea Ecaterinei Ilarionovna Diomina, una dintre cele trei luptătoare sovietice din linia întâi care au devenit Eroi ai Uniunii Sovietice. Documentarul întreţese evenimente de astăzi şi de acum 45 de ani. Acum 45 de ani, s-a făcut un documentar despre Katia Diomina (născută Mihailova). Camarazii săi au căutat-o în toată ţara timp de douăzeci de ani şi, în cele din urmă, reîntâlnirea ei cu prietenii de pe front a făcut senzaţie. Nepoata eroinei Katiuşa, tânăra Katia Diomina, de 25 de ani, vizitează locurile din Kerci şi Sevastopol unde a luptat bunica ei.
 
23:00 Al Doilea Război Mondial în culori
Folosind cele mai recente tehnici de colorare, acest documentar în serial ne înfăţişează lumea celui de-al Doilea Război Mondial aşa cum nu am mai văzut-o până acum.
Anglia la ananghie. În iulie 1940, Marea Britanie a ţinut singură piept Germaniei naziste. Hitler era convins că englezii vor cere pacea în câteva zile. Germania beneficia de superioritate numerică, o aviaţie mai eficientă şi arme mai puternice. Acest episod ne arată cât de aproape a fost Marea Britanie de înfrângere atunci când aviaţia sa epuizată se lupta să respingă atacurile Luftwaffe. Totuşi, din cauza unor erori grave comise de comandantul Luftwaffe, Hermann Goering, Marea Britanie a reuşit să se regrupeze. Apoi, folosindu-şi extraordinara echipă de spărgători de coduri şi spioni, Anglia a început contraofensiva, alături de mişcările de rezistenţă din teritoriile ocupate.
Acest serial prezintă cea mai bună colecţie de imagini rare din timpul celui de-al Doilea Război Mondial existentă în lume. Folosind cele mai recente tehnici de colorare, putem înfăţişa întreaga poveste a celui de-al Doilea Război Mondial aşa cum nu a mai fost văzută până acum. Cu ajutorul hărţilor de teren obţinute din satelit şi a graficii pe computer de ultimă generaţie, această poveste poate fi spusă cu ajutorul unor date de care niciunul dintre serialele mai vechi nu a dispus. Din ce în ce mai multe secrete au fost dezvăluite în ultimii 5-10 ani, datorită eliberării din arhive a unor documente, dosare şi fotografii. Revelaţii din domeniul spargerii codurilor şi documente oficiale recent desecretizate de pe ambele maluri ale Atlanticului adaugă o nouă dimensiune la înţelegerea celui mai amplu conflict care a avut loc pe glob.
 
00:00 Zero absolut
Examinăm munca de patru secole a filosofilor, oamenilor de ştiinţă şi inginerilor ce au încercat să înţeleagă natura frigului, explorând limitele sale extreme şi dând naştere „tehnologiilor frigului”.
Zero absolut” examinează munca de patru secole a filosofilor, oamenilor de ştiinţă şi inginerilor ce au încercat să înţeleagă natura frigului, explorând limitele sale extreme, dând naştere „tehnologiilor frigului” care ne-au transformat societatea şi căutând să înţeleagă mai bine conceptul însuşi. Zero absolut a devenit Sfântul Potir al fizicienilor frigului, care căutau să vadă ce se întâmplă pe măsură ce temperaturile scad sub limitele restului lumii fizice. Aproape de zero absolut, ei au pătruns într-o lume cuantică ciudată în care electricitatea circulă liber, fără a întâmpina rezistenţă, iar fluidele sfidează gravitaţia.
 
01:00 Călătoria omului
Descoperiţi originile noastre urmărind călătoria făcută de primii Homo sapiens porniţi din Africa de Est cu misiunea de a popula planeta şi felul cum ne-am schimbat pe parcurs.
Continuăm călătoria în Asia, cel mai întins continent de pe Pământ. Cum au reuşit primii vânători-culegători să supravieţuiască în câteva din cele mai neospitaliere locuri de pe Pământ şi de ce au adoptat acest traseu ? Un indiciu s-ar putea găsi în stilul de viaţă al tribului Evenki din nordul Siberiei, a cărui viaţă este strâns legată de reni (atât domestici, cât şi sălbatici) şi ale cărui tehnici de supravieţuire par să fi fost transmise din generaţie în generaţie.
Când Homo sapiens a pornit din Africa de Est într-o periculoasă călătorie pentru a popula lumea, nu era singura specie umanoidă de pe planetă. Dar a fost singura care a supravieţuit, până la final. De ce ? Şi cum ne-am schimbat pe parcursul cele mai mari călătorii din istorie, devenind cei care suntem azi ? Acest fascinant serial face cinci călătorii epice pe întregul glob, urmând traseele antice ale strămoşilor noştri pentru a dezvălui extraordinarele şi durele provocări cu care s-au confruntat. Folosind ultimele dovezi genetice şi arheologice, arătăm cum oamenii s-au adaptat gradat, cultural şi fizic, ca răspuns la mediul în care au trăit.
 
02:00 Poarta Iluminării
Un documentar despre istoria şi reconstrucţia porţii Gwanghwamun, „Poarta Iluminării”, simbolul istoriei şi culturii coreene.
Documentaristul Howard Reid crede că pe parcursul istoriei, Gwanghwamun, faimoasa poartă principală a palatului Gyeongbok din Seul, Coreea de Sud, a împărtăşit suferinţele poporului coreean. Distrusă în timpul invaziei japoneze din 1592, ea a fost reconstruită în secolul XIX, dar a fost mutată în timpul tumultuoasei ocupaţii japoneze de la începutul secolului XX pentru a face loc clădirii Agenţiei japoneze pentru Colonizare. Mai târziu, structura de lemn a fost distrusă în timpul războiului dintre cele două Corei, iar baza porţii a fost reconstruită din ciment. Poarta a devenit un simbol al luptelor naţiunii şi în 2006, în cadrul unui proiect sprijinit de fundaţia caritabilă a prinţului de Wales, poarta Gwanghwamun a fost supusă unei noi restaurări majore. Ea a fost demontată şi mutată înapoi în locaţia sa originală. Baza de beton a fost, de asemenea, reconstruită din lemn. Acest documentar prezintă proiectul de restaurare, urmărind istoria faimoasei porţi de intrare în palat şi subliniind importanţa restaurării acestui monument naţional la frumuseţea sa de odinioară.
 
03:00 Voiaje ale descoperirilor
Acest documentar ne prezintă numele pionierilor mărilor şi evenimentele majore din istoria descoperirilor geografice.
Paul Rose povesteşte aventurile nautice care l-au transformat pe căpitanul James Cook din nimeni în erou naţional.
Bogata tradiţie a navigaţiei a avut un impact dramatic asupra vieţii noastre de astăzi. Acest serial cartografiază influenţa puternică a cinci voiaje uimitoare. Exploratorul şi inginerul Paul Rose recreează aventuri maritime legendare pentru a investiga cum au influenţat direct descoperirile făcute în timpul acestora toate aspectele lumii moderne în care trăim. De la remarcabilul voiaj de opt ani încărcat de dispute care a adus cauciucul, scorţişoara şi sistemul metric în Europa, la „micşorarea globală” generată de umila busolă magnetică, dragostea autentică a lui Paul Rose pentru ştiinţă şi aventură şi darul povestirii aduc aceste poveşti pasionante la viaţă.
 
04:00 Războaiele secrete ale CIA
Descoperiţi secretele CIA prin interviuri cu cei mai sus-puşi şefi ai acesteia. Ei vorbesc despre dominaţia de 60 de ani a CIA asupra planetei, din vremurile lui Harry Truman până la George W Bush.
1947-1977 Operaţiuni sub acoperire
Acest serial în trei părţi aruncă o privire în profunzime asupra anatomiei şi funcţionării CIA, eşecurilor sale (Golful Porcilor, scandalul Watergate) şi „miopiei” cronice a agenţiei (incapacitatea de a prevedea ascensiunea fundamentalismului islamic şi a terorismului, căderea URSS-ului sau atacurile din 11 septembrie). Identificăm şi disecăm adevărata bază a puterii CIA şi aruncăm o privire din culise asupra mecanismelor interne ale agenţiei de spionaj şi a guvernului american.
 
05:00 Vânătorii de nazişti
Poveştile organizaţiilor, grupărilor şi indivizilor care i-au vânat pe criminalii de război nazişti, a hăituirii acestora şi a luptei pentru echilibrarea balanţei justiţiei.
ntrucât Hitler nu a putut fi judecat la Nürnberg pentru crime împotriva umanităţii, procurorii şi-au îndreptat atenţia asupra adjunctului său, Hermann Göring. În mod ciudat, primul grup aflat pe urmele lui Göring a fost SS-ul, care primise ordin de la Hitler să-l ucidă. Göring îndrăznise să-i sugereze lui Hitler că, dat fiind că Hitler era imobilizat, Göring ar trebui să preia controlul asupra Reich-ului. Totuşi, soldaţii SS nu l-au ucis, ci au străbătut Bavaria cu el, încercând să scape. Apoi, americanii au preluat urmărirea şi, după două săptămâni, i-au ajuns în sfârşit din urmă. Cea mai intensă „urmărire” a avut loc la procesele de la Nürnberg unde, în mod incredibil, Göring părea să câştige dezbaterea, făcând dovada unor incoerenţe în probele Aliaţilor şi luându-i în râs pe procurori.
Vânătorii de nazişti i-au hăituit pe unii dintre cei mai detestaţi oameni de pe pământ, criminalii de război nazişti. Uneori au făcut-o cu cele mai nobile scopuri, alteori în feluri care, dezvăluite, i-ar oripila chiar şi pe propriii lor susţinători. Crimele celor urmăriţi fuseseră oribile şi, pentru ele, aceştia trebuiau să plătească. Mulţi erau pregătiţi să-i urmărească pe făptaşi până când se va fi făcut dreptate – de la Churchill la SAS, de la strategii care au plănuit debarcarea din Normandia până la Mossad. Aceste poveşti despre hăituire şi despre lupta pentru echilibrarea balanţei justiţiei sunt pline de dramă şi tragedie.
 
06:00 Katiuşa, micuţa războinică
Povestea Ecaterinei Ilarionovna Diomina, una dintre cele trei luptătoare sovietice din linia întâi care au devenit Eroi ai Uniunii Sovietice.
Povestea Ecaterinei Ilarionovna Diomina, una dintre cele trei luptătoare sovietice din linia întâi care au devenit Eroi ai Uniunii Sovietice. Documentarul întreţese evenimente de astăzi şi de acum 45 de ani. Acum 45 de ani, s-a făcut un documentar despre Katia Diomina (născută Mihailova). Camarazii săi au căutat-o în toată ţara timp de douăzeci de ani şi, în cele din urmă, reîntâlnirea ei cu prietenii de pe front a făcut senzaţie. Nepoata eroinei Katiuşa, tânăra Katia Diomina, de 25 de ani, vizitează locurile din Kerci şi Sevastopol unde a luptat bunica ei.

Vizualizări: 21

Adaugă un comentariu

Pentru a putea adăuga comentarii trebuie să fii membru al altmarius !

Alătură-te reţelei altmarius

STATISTICI

Free counters!
Din 15 iunie 2009

209 state 

(ultimul: Eswatini)

Numar de steaguri: 273

Record vizitatori:    8,782 (3.04.2011)

Record clickuri:

 16,676 (3.04.2011)

Steaguri lipsa: 33

1 stat are peste 700,000 clickuri (Romania)

1 stat are peste 100.000 clickuri (USA)

1 stat are peste 50,000 clickuri (Moldova)

2 state au peste 20,000  clickuri (Italia,  Germania)

4 state are peste 10.000 clickuri (Franta, UngariaSpania,, Marea Britanie,)

6 state au peste 5.000 clickuri (Olanda, Belgia,  Canada,  )

10 state au peste 1,000 clickuri (Polonia, Rusia,  Australia, IrlandaIsraelGreciaElvetia ,  Brazilia, Suedia, Austria)

50 state au peste 100 clickuri

20 state au un click

Website seo score
Powered by WebStatsDomain

DE URMĂRIT

1.EDITURA HOFFMAN

https://www.editurahoffman.ro/

2. EDITURA ISTROS

https://www.muzeulbrailei.ro/editura-istros/

3.EDITURA UNIVERSITATII CUZA - IASI

https://www.editura.uaic.ro/produse/editura/ultimele-aparitii/1

4.ANTICARIAT UNU

https://www.anticariat-unu.ro/wishlist

5. PRINTRE CARTI

http://www.printrecarti.ro/

6. ANTICARIAT ALBERT

http://anticariatalbert.com/

7. ANTICARIAT ODIN 

http://anticariat-odin.ro/

8. TARGUL CARTII

http://www.targulcartii.ro/

9. ANTICARIAT PLUS

http://www.anticariatplus.ro/

10. LIBRĂRIILE:NET

https://www.librariileonline.ro/carti/literatura--i1678?filtru=2-452

11. LIBRĂRIE: NET

https://www.librarie.net/cautare-rezultate.php?&page=2&t=opere+fundamentale&sort=top

12.CONTRAMUNDUM

https://contramundum.ro/cart/

13. ANTICARIATUL NOU

http://www.anticariatulnou.ro

14. ANTICARIAT NOU

https://anticariatnou.wordpress.com/

15.OKAZII

https://www.okazii.ro/cart?step=0&tr_buyerid=6092150

16. ANTIKVARIUM.RO

http://antikvarium.ro

17.ANTIKVARIUS.RO

https://www.antikvarius.ro/

18. ANTICARIAT URSU

https://anticariat-ursu.ro/index.php?route=common/home

19.EDITURA TEORA - UNIVERSITAS

http://www.teora.ro/cgi-bin/teora/romania/mbshop.cgi?database=09&action=view_product&productID=%20889&category=01

20. EDITURA SPANDUGINO

https://edituraspandugino.ro/

21. FILATELIE

 http://www.romaniastamps.com/

22 MAX

http://romanianstampnews.blogspot.com

23.LIBREX

https://www.librex.ro/search/editura+polirom/?q=editura+polirom

24. LIBMAG

https://www.libmag.ro/carti-la-preturi-sub-10-lei/filtre/edituri/polirom/

25. LIBRIS

https://www.libris.ro/account/myWishlist

26. MAGIA MUNTELUI

http://magiamuntelui.blogspot.com

27. RAZVAN CODRESCU
http://razvan-codrescu.blogspot.ro/

28.RADIO ARHIVE

https://www.facebook.com/RadioArhive/

29.IDEEA EUROPEANĂ

https://www.ideeaeuropeana.ro/colectie/opere-fundamentale/

30. SA NU UITAM

http://sanuuitam.blogspot.ro/

31. CERTITUDINEA

www.certitudinea.com

32. F.N.S.A

https://www.fnsa.ro/products/4546-dimitrie_cantemir_despre_numele_moldaviei.html

Anunturi

Licenţa Creative Commons Această retea este pusă la dispoziţie sub Licenţa Atribuire-Necomercial-FărăModificări 3.0 România Creativ

Note

Hoffman - Jurnalul cărților esențiale

1. Radu Sorescu -  Petre Tutea. Viata si opera

2. Zaharia Stancu  - Jocul cu moartea

3. Mihail Sebastian - Orasul cu salcimi

4. Ioan Slavici - Inchisorile mele

5. Gib Mihaescu -  Donna Alba

6. Liviu Rebreanu - Ion

7. Cella Serghi - Pinza de paianjen

8. Zaharia Stancu -  Descult

9. Henriette Yvonne Stahl - Intre zi si noapte

10.Mihail Sebastian - De doua mii de ani

11. George Calinescu Cartea nuntii

12. Cella Serghi Pe firul de paianjen…

Continuare

Creat de altmariusclassic Dec 23, 2020 at 11:45am. Actualizat ultima dată de altmariusclassic Ian 24, 2021.

© 2024   Created by altmarius.   Oferit de

Embleme  |  Raportare eroare  |  Termeni de utilizare a serviciilor