altmarius

cultură şi spiritualitate

09:00

Cine a scris Biblia? | Acum la TV
http://programetv.program24.ro/post/viasat-history/

Hotărât să dezvăluie adevărul, teologul Robert Beckford încearcă să descopere cine a scris Biblia şi dacă Sânta Carte este chiar cuvântul lui Dumnezeu, neschimbat de mâna omului…
Teologul Robert Beckford a învăţat Biblia din fragedă pruncie şi a crescut crezând că este adevărată cuvânt cu cuvânt. Dar 20 de ani mai târziu, Beckford nu mai este sigur că Sânta Carte este cuvântul pur al Domnului, neschimbat de mâna omului. În opinia lui Beckford, să aflăm cine a scris Biblia contează mai mult în prezent decât în orice alt moment din istorie. Hotărât să descopere adevărul, el porneşte într-un „voiaj al descoperirilor”, de la Geneză până la Biblia regelui Iacob şi după aceasta. Este un drum care îl poartă de la Birmingham în Cisiordania, de la Ierusalim în Turcia şi de la Roma până în America.
10:00 Secrete din adâncuri
De la investigarea cunoştinţelor navale ale egiptenilor antici până la căutarea avioanelor pierdute în al Doilea Război Mondial, aruncăm o privire asupra descoperirilor şi evenimentelor de pe mări.
Aproape de sfârşitul celui de-al Doilea Război Mondial, o incredibilă luptă aeriană a avut loc într-un îndepărtat fiord norvegian. Aviaţia germană a doborât zece avioane Aliate care încercau să atace un distrugător inamic ascuns în fiord. Cei mai mulţi dintre piloţii căzuţi au fost australieni, canadieni şi britanici, membri ai Escadronului Maritim de Patrulare 404. Nu se cunosc prea multe despre înceţoşata şi încurcata luptă, dar şi mai puţine se ştiu despre epavele avioanelor prăbuşite în acea zi. Călătorim către Norvegia alături de o echipă de scafandri şi de membrii actuali ai escadronului 404, care funcţionează şi astăzi, pentru a identifica singurul avion care a fost găsit până acum – un bombardier canadian cunoscut sub numele de Bristol Beaufighter. Alături de o expediţie internaţională, echipa va căuta restul epavelor prin apele limpezi ale fiordului, în încercarea de a ajuta escadronul 404 să elucideze misterul celei mai întunecate şi dezastruoase bătălii din istoria sa.
Filmat exclusiv în HD, acest serial aruncă o privire asupra descoperirilor şi evenimentelor istorice petrecute pe mări. Echipe de istorici pasionaţi, oameni de ştiinţă renumiţi şi căutători de comori redescoperă corăbiile egiptenilor antici, găsesc avioane pierdute în al Doilea Război Mondial şi caută comori scufundate pe epave.
11:00 Războinici
Povestea războiului psihologic dintre cei mai importanţi patru lideri militari ai secolului XX: Adolf Hitler, Iosif Stalin, Winston Churchill şi Franklin Roosevelt.
Acest episod examinează cum primii doi ani ai relaţiei dintre Churchill şi Roosevelt, două figuri centrale ale democraţiei secolului XX, au fost fundamental diferiţi de imaginea pe care o avem despre ei, de prietenie şi loialitate. În schimb, în aceşti ani s-a desfăşurat între cei doi lideri un duel psihologic al promisiunilor false, eschivărilor şi minciunilor.
O poveste epică, nespusă până acum, a celui de-al Doilea Război Mondial, povestea din culise a războiului psihologic purtat între cei patru mari lideri militari ai secolului XX: Churchill, Hitler, Roosevelt şi Stalin – spusă cu propriile lor cuvinte şi cu cuvintele celor care i-au observat la vremea respectivă. În timp ce naţiunile lor purtau un război al armelor, liderii purtau un război al minţilor, în care complotau, minţeau, fermecau, flatau şi trişau pentru a câştiga. Aceste dueluri psihologice au decis strategia celor mai importante bătălii din istorie. Ele s-au aflat, de asemenea, la epicentrul unei transformări a balanţei puterii pe glob, trecerea de la era imperiilor europene la o eră definită de două superputeri cu ideologie opusă, cu consecinţe devastatoare pentru sute de milioane de oameni.
12:00 Când maurii domneau în Europa
Povestea maurilor, o populaţie musulmană istorică, ce a trăit în sudul Spaniei peste 700 de ani şi care a influenţat major istoria, cultura şi identitatea europeană.
Istoricul englez Bettany Hughes analizează şi celebrează influenţa imperiului musulman asupra istoriei, culturii şi identităţii europene. Filmat în întregime în exterior în Spania şi în Maroc, documentarul descrie cum Orientul şi Occidentul s-au întâlnit în sudul Spaniei timp de peste 700 de ani, în perioada în care a apărut gândirea europeană modernă. Hughes dezvăluie poveşti uitate despre o perioadă de o toleranţă ieşită din comun, când creştinii şi musulmanii convieţuiau şi depindeau reciproc unii de alţii.
13:00 O crimă învăluită în mister
Scenaristul Julian Fellowes, premiat cu Oscar, porneşte într-o misiune detectivistică de elucidare a cinci misterioase crime petrecute în secolele XIX şi XX.
Pe 21 aprilie 1876, Charles Bravo (Michael Fassbender), un proaspăt însurăţel care avea mulţi duşmani, a murit otrăvit cu antimoniu. Julian Fellowes investighează extraordinarul caz care a scandalizat Anglia victoriană şi care a rămas nerezolvat până în ziua de azi.
Un serial dramatic care povesteşte crime adevărate, rămase neelucidate. Scenaristul Julian Fellowes, premiat cu Oscar, se transformă într-un detectiv istoric care îşi duce publicul înapoi în timp pentru a observa şi investiga crime misterioase. Toate cele cinci cazuri neelucidate sunt deliberat unice şi distincte în ce priveşte vârsta, sexul şi clasa socială a victimei, mediul social, regiunea şi epoca, precum şi modul de operare al criminalului.
14:00 Puterea grânelor
O călătorie prin istorie şi prin diverse culturi, în căutarea semnificaţiei economice şi spirituale a grânelor, care dezvăluie istoria culturală a pâinii ca formidabilă sursă de energie.
O călătorie prin istorie şi prin diverse culturi care dezvăluie istoria culturală a pâinii ca formidabilă sursă de energie şi examinează originile cultivării grânelor, semnificaţia economică şi spirituală a acestora. Ne vom opri în locaţii relevante, din Arabia în America, din Egipt în jurul Mediteranei, traversând Balcanii pentru a ajunge în regiunile alpine ale Europei. Mituri, legende şi obiceiuri, precum şi citate din literatură, completează acest „turneu topografic” al pâinii.
15:00 Fotografia unei vieţi
Povestea micuţei Kim Phuc, cunoscută ca subiect al unei fotografii câştigătoare a premiului Pulitzer, făcută la Trang Bang în timpul războiului din Vietnam.
n 1972, o fotografie făcea înconjurul lumii. Aceasta o înfăţişa pe micuţa Kim Phuc, de nouă ani, fugind pentru a-şi salva viaţa, cu faţa contorsionată de durere. Încercând să scape de bomba cu napalm care i-a distrus tot satul, Kim a suferit arsuri groaznice. Fotograful Nick Ut de la Associated Press a câştigat premiul Pulitzer pentru această imagine – şi clicul aparatului său i-a salvat viaţa lui Kim Phuc. El a dus-o la cel mai apropiat spital şi, mulţumită publicităţii câştigate, a fost apoi dusă la o clinică specială din Saigon. Acest documentar spune povestea acelei faimoase fotografii şi demonstrează cum o singură imagine poate schimba viaţa tuturor celor implicaţi.
16:00 Blair
Acest documentar oferă o privire unică asupra celor 10 ani ai lui Tony Blair ca prim ministru al Marii Britanii. Pentru prima oară, el vorbeşte deschis şi în detaliu despre mandatul său.
Blair la război. În acest episod, Tony Blair şi George W Bush, cei doi lideri care şi-au împins naţiunile în războiul din Irak, vorbesc deschis despre decizia de a-l răsturna pe Saddam Hussein. Blair vorbeşte despre eşecul său în a păstra coaliţia internaţională unită în privinţa Irakului şi pentru prima dată recunoaşte că era izolat din punct de vedere diplomatic la momentul invaziei, în martie 2003.
Acest documentar oferă o privire unică asupra celor 10 ani ai lui Tony Blair ca prim ministru al Marii Britanii. Pentru prima oară, Blair vorbeşte deschis şi în detaliu despre binefacerile şi necazurile mandatul său. Blair dezvăluie presiunile exercitate de funcţie asupra lui personal, asupra familiei şi prietenilor şi vorbeşte despre importanţa pe care o acordă credinţei sale religioase. Colegi, adversari politici şi lideri mondiali precum preşedintele George W Bush discută despre Blair ca politician şi om şi reflectează asupra deceniului petrecut de acesta la putere.
17:00 Legendele lui Moş Crăciun
Această explorare festivă a vechilor şi extinselor rădăcini ale poveştii lui Moş Crăciun arată că imaginea de astăzi a „Moşului” este rezultatul fuziunii culturilor şi tradiţiilor din toată lumea.
Povestea lui Moş Crăciun este recunoscută aproape în întreaga lume ca una dintre cele mai durabile şi populare legende. Totuşi, imaginea veselului Moş cu tolba sa de jucării, care îşi mână renii prin văzduh şi coboară pe coşuri este una relativ modernă. Acest documentar sărbătoresc arată că imaginea de astăzi a „Moşului” este rezultatul fuziunii culturilor şi tradiţiilor din toată lumea asociate cu sezonul Sărbătorilor de iarnă. Pe măsură de creştinismul s-a răspândit, povestea primului Crăciun a fost spusă fiecărei noi generaţii. Generozitatea celor trei Crai a fost comemorată prin tradiţia cadourilor. Trei sute de ani mai târziu, s-a răspândit povestea darurilor făcute de episcopul Nicolae. Astăzi, Crăciunul este sărbătorit diferit în diferite ţări. În Spania, copiii scriu scrisori către Crai, deoarece se crede că cei trei Crai au trecut prin Spania în drumul lor către Betleem. În Italia, vrăjitoarea Befana este cinstită prin daruri şi târguri pe 6 ianuarie. Rădăcinile poveştii Moşului sunt vechi şi foarte extinse – există nu una, ci multe poveşti.
18:00 Temerarii medicinei
Poveştile unor oameni de ştiinţă care au transformat medicina folosindu-se pe sine drept cobai şi experimentând cu anestezice, boli infecţioase şi vaccinuri.
Acest episod se concentrează asupra dr Joseph Goldberger, de cinci ori propus pentru premiul Nobel, celebru pentru descoperirea legăturii dintre dietă şi boli.
n ultimii 100 de ani, medicina a avansat mai repede decât oricând în istorie. Şi pentru acest progres sunt responsabili, în mare parte, câţiva curajoşi cercetători care s-au folosit pe sine drept cobai; eroii improbabili care au decis că singura cale etică era să experimenteze întâi pe ei înşişi. Incitant şi înfiorător, cu dezvăluiri surprinzătoare, acest serial povesteşte cum auto-experimentarea a contribuit la cele mai mari descoperiri ale medicinei. Poveştile includ istoria anestezicelor, experimente cu boli infecţioase, măsurile uneori disperate luate în căutarea unor vaccinuri şi descoperirea legăturilor intrinseci dintre hrană şi sănătate.
19:00 Prinţesa-vampir
Acest documentar se concentrează asupra „isteriei vampirilor” care cuprinsese Europa centrală la mijlocul secolului XVIII.
O echipă de arheologi a găsit la Krumlov, un mic sat din Republica Cehă, scheletul unei femei îngropate conform ritualurilor referitoare la vampiri: capul fusese tăiat şi aşezat între picioare, iar toracele fusese străpuns cu o ţepuşă de lemn. Originea scheletului nu a fost identificată, dar se bănuieşte că este scheletul unei prinţese despre care în secolul XVIII se credea că se transformase în vampir. Cum a murit aceasta ? Se află oare povestea ei la originea miturilor noastre despre vampiri ?
20:00 Aliaţii în Germania postbelică
Combinând părerile istoricilor şi relatări ale martorilor oculari din ambele tabere, a „ocupaţilor” şi a „ocupanţilor”, acest serial ne oferă o privire inedită asupra vieţii din Germania postbelică.
Faţă în faţă
Combinând părerile istoricilor şi relatări ale martorilor oculari din ambele tabere, a „ocupaţilor” şi a „ocupanţilor”, acest serial ne oferă o privire inedită asupra vieţii din Germania postbelică de la ocupaţia Aliată din 1945 şi până la apariţia celor două Germanii în 1949, perioadă care a avut un efect profund nu doar asupra Germaniei de azi, ci şi asupra restului lumii. Datorită unei noi generaţii de istorici, care au avut acces la informaţii recent desecretizate, şi disponibilităţii celor implicaţi de a purta un dialog deschis, a fost posibilă o analiză în profunzime a evenimentelor istorice din perioada respectivă.
21:00 Oraşul pierdut al faraonului
Beneficiind de acces exclusiv la cimitirul antic din capitala pierdută a faraonului Akhenaton, Amarna, acest documentar spune povestea măririi şi decăderii dramatice a marelui oraş.
Arheologii din deşertul egiptean au făcut o extraordinară descoperire: un cimitir antic unde sunt îngropaţi 1.000 de oameni din capitala pierdută a faraonului Akhenaton, Amarna. De ce a supravieţuit acest oraş o singură generaţie, după care a dispărut din istorie? Amarna a fost un oraş construit cu un singur scop: să-l slujească pe faraon. Akhenaton a fost unul dintre cei mai pitoreşti faraoni ai Egiptului antic, care s-a însurat cu legendara frumuseţe pe nume Nefertiti. El a abandonat căminul spiritual al Egiptului antic, Teba, şi a condus 40.000 de oameni în deşert pentru a-şi fonda noua capitală, Amarna. Dar în două decenii, Egiptul ajunsese pe marginea prăpăstiei, oraşul fusese abandonat şi numele faraonului şters din istorie. Pentru prima oară, beneficiind de acces exclusiv la această descoperire, documentarul nostru spune povestea măririi şi decăderii dramatice a capitalei, prin povestea faraonului şi supuşilor săi care au trăit şi au murit aici, dezvăluind motivele pentru care oraşul a dispărut din istorie acum peste 3.000 de ani.
22:00 Al Doilea Război Mondial în culori
Folosind cele mai recente tehnici de colorare, acest documentar în serial ne înfăţişează lumea celui de-al Doilea Război Mondial aşa cum nu am mai văzut-o până acum.
Ofensiva Soarelui roşu. 7 decembrie 1941 este „o zi a eternei infamii”, proclama preşedintele SUA Franklin Roosevelt. A fost ziua când Japonia a intrat în al Doilea Război Mondial prin atacul-surpriză asupra flotei SUA de la Pearl Harbour. Japonia şi-a continuat apoi marşul triumfal prin victoria asupra unei importante armate britanice la Singapore. O vreme, Japonia a fost stăpâna Pacificului. Dar treptat, SUA, uriaşul adormit, s-a trezit. Războiul care a urmat a fost caracterizat de inovaţii majore. Una dintre cele mai importante a fost „lăsarea la vatră” a cuirasatelor şi ascensiunea portavionului ca armă decisivă pe mare.
Acest serial prezintă cea mai bună colecţie de imagini rare din timpul celui de-al Doilea Război Mondial existentă în lume. Folosind cele mai recente tehnici de colorare, putem înfăţişa întreaga poveste a celui de-al Doilea Război Mondial aşa cum nu a mai fost văzută până acum. Cu ajutorul hărţilor de teren obţinute din satelit şi a graficii pe computer de ultimă generaţie, această poveste poate fi spusă cu ajutorul unor date de care niciunul dintre serialele mai vechi nu a dispus. Din ce în ce mai multe secrete au fost dezvăluite în ultimii 5-10 ani, datorită eliberării din arhive a unor documente, dosare şi fotografii. Revelaţii din domeniul spargerii codurilor şi documente oficiale recent desecretizate de pe ambele maluri ale Atlanticului adaugă o nouă dimensiune la înţelegerea celui mai amplu conflict care a avut loc pe glob.
23:00 Falsificatorii lui Hitler
Povestea planului lui Hitler de a submina economia Marii Britanii prin introducerea în circulaţie a unor lire sterline false produse în lagărul de concentrare Ebensee din Austria.
n timpul celui de-al Doilea Război Mondial, Adolf Hitler plănuia să introducă în circulaţie mari cantităţi de lire sterline false pentru a submina economia britanică. În acest scop au fost selectaţi dintre deţinuţii din lagărele de concentrare cei mai talentaţi tipografi, graficieni, gravori şi pictori, care urmau să producă bancnotele false. După ce au depăşit câteva dificultăţi majore, aceştia au tipărit aproximativ 140 de milioane de bancnote britanice perfect falsificate. Dar bancnotele nu au fost puse niciodată în circulaţie. Odată cu sosirea trupelor SUA şi cu capitularea Germaniei, banii falşi şi tiparniţele au fost distruse pentru a se acoperi orice urmă a operaţiunii. Acest documentar prezintă dezvoltarea şi implementarea îndrăzneţului plan.
00:00 Noi, europenii
Pe baza ultimelor cercetări şi unor expediţii în numeroase locaţii geografice, acest serial explorează bazele culturale, politice, economice şi sociale ale lungii istorii a Europei.
Europa începe să raţioneze (secolul XV)
Cine suntem ? Ce ne defineşte ca europeni ? În acest serial explorăm bazele culturale, politice, economice şi sociale ale lungii istorii a Europei. În centrul fiecărui episod stă câte o idee definitorie pentru era căreia i-a aparţinut – de la individualismul secolului XV până la conceptul naţiunilor din secolul XIX. Bazat pe ultimele cercetări şi pe expediţii în diverse locaţii originale, acest incitant şi cuprinzător serial va fi interesant pentru telespectatorii aparţinând tuturor generaţiilor.
01:00 Legendele lui Moş Crăciun
Această explorare festivă a vechilor şi extinselor rădăcini ale poveştii lui Moş Crăciun arată că imaginea de astăzi a „Moşului” este rezultatul fuziunii culturilor şi tradiţiilor din toată lumea.
Povestea lui Moş Crăciun este recunoscută aproape în întreaga lume ca una dintre cele mai durabile şi populare legende. Totuşi, imaginea veselului Moş cu tolba sa de jucării, care îşi mână renii prin văzduh şi coboară pe coşuri este una relativ modernă. Acest documentar sărbătoresc arată că imaginea de astăzi a „Moşului” este rezultatul fuziunii culturilor şi tradiţiilor din toată lumea asociate cu sezonul Sărbătorilor de iarnă. Pe măsură de creştinismul s-a răspândit, povestea primului Crăciun a fost spusă fiecărei noi generaţii. Generozitatea celor trei Crai a fost comemorată prin tradiţia cadourilor. Trei sute de ani mai târziu, s-a răspândit povestea darurilor făcute de episcopul Nicolae. Astăzi, Crăciunul este sărbătorit diferit în diferite ţări. În Spania, copiii scriu scrisori către Crai, deoarece se crede că cei trei Crai au trecut prin Spania în drumul lor către Betleem. În Italia, vrăjitoarea Befana este cinstită prin daruri şi târguri pe 6 ianuarie. Rădăcinile poveştii Moşului sunt vechi şi foarte extinse – există nu una, ci multe poveşti.
02:00 Temerarii medicinei
Poveştile unor oameni de ştiinţă care au transformat medicina folosindu-se pe sine drept cobai şi experimentând cu anestezice, boli infecţioase şi vaccinuri.
Acest episod se concentrează asupra dr Joseph Goldberger, de cinci ori propus pentru premiul Nobel, celebru pentru descoperirea legăturii dintre dietă şi boli.
n ultimii 100 de ani, medicina a avansat mai repede decât oricând în istorie. Şi pentru acest progres sunt responsabili, în mare parte, câţiva curajoşi cercetători care s-au folosit pe sine drept cobai; eroii improbabili care au decis că singura cale etică era să experimenteze întâi pe ei înşişi. Incitant şi înfiorător, cu dezvăluiri surprinzătoare, acest serial povesteşte cum auto-experimentarea a contribuit la cele mai mari descoperiri ale medicinei. Poveştile includ istoria anestezicelor, experimente cu boli infecţioase, măsurile uneori disperate luate în căutarea unor vaccinuri şi descoperirea legăturilor intrinseci dintre hrană şi sănătate.
03:00 Prinţesa-vampir
Acest documentar se concentrează asupra „isteriei vampirilor” care cuprinsese Europa centrală la mijlocul secolului XVIII.
O echipă de arheologi a găsit la Krumlov, un mic sat din Republica Cehă, scheletul unei femei îngropate conform ritualurilor referitoare la vampiri: capul fusese tăiat şi aşezat între picioare, iar toracele fusese străpuns cu o ţepuşă de lemn. Originea scheletului nu a fost identificată, dar se bănuieşte că este scheletul unei prinţese despre care în secolul XVIII se credea că se transformase în vampir. Cum a murit aceasta ? Se află oare povestea ei la originea miturilor noastre despre vampiri ?
04:00 Aliaţii în Germania postbelică
Combinând părerile istoricilor şi relatări ale martorilor oculari din ambele tabere, a „ocupaţilor” şi a „ocupanţilor”, acest serial ne oferă o privire inedită asupra vieţii din Germania postbelică.
Faţă în faţă
Combinând părerile istoricilor şi relatări ale martorilor oculari din ambele tabere, a „ocupaţilor” şi a „ocupanţilor”, acest serial ne oferă o privire inedită asupra vieţii din Germania postbelică de la ocupaţia Aliată din 1945 şi până la apariţia celor două Germanii în 1949, perioadă care a avut un efect profund nu doar asupra Germaniei de azi, ci şi asupra restului lumii. Datorită unei noi generaţii de istorici, care au avut acces la informaţii recent desecretizate, şi disponibilităţii celor implicaţi de a purta un dialog deschis, a fost posibilă o analiză în profunzime a evenimentelor istorice din perioada respectivă.
05:00 Oraşul pierdut al faraonului
Beneficiind de acces exclusiv la cimitirul antic din capitala pierdută a faraonului Akhenaton, Amarna, acest documentar spune povestea măririi şi decăderii dramatice a marelui oraş.
Arheologii din deşertul egiptean au făcut o extraordinară descoperire: un cimitir antic unde sunt îngropaţi 1.000 de oameni din capitala pierdută a faraonului Akhenaton, Amarna. De ce a supravieţuit acest oraş o singură generaţie, după care a dispărut din istorie? Amarna a fost un oraş construit cu un singur scop: să-l slujească pe faraon. Akhenaton a fost unul dintre cei mai pitoreşti faraoni ai Egiptului antic, care s-a însurat cu legendara frumuseţe pe nume Nefertiti. El a abandonat căminul spiritual al Egiptului antic, Teba, şi a condus 40.000 de oameni în deşert pentru a-şi fonda noua capitală, Amarna. Dar în două decenii, Egiptul ajunsese pe marginea prăpăstiei, oraşul fusese abandonat şi numele faraonului şters din istorie. Pentru prima oară, beneficiind de acces exclusiv la această descoperire, documentarul nostru spune povestea măririi şi decăderii dramatice a capitalei, prin povestea faraonului şi supuşilor săi care au trăit şi au murit aici, dezvăluind motivele pentru care oraşul a dispărut din istorie acum peste 3.000 de ani.
06:00 Al Doilea Război Mondial în culori
Folosind cele mai recente tehnici de colorare, acest documentar în serial ne înfăţişează lumea celui de-al Doilea Război Mondial aşa cum nu am mai văzut-o până acum.
Ofensiva Soarelui roşu. 7 decembrie 1941 este „o zi a eternei infamii”, proclama preşedintele SUA Franklin Roosevelt. A fost ziua când Japonia a intrat în al Doilea Război Mondial prin atacul-surpriză asupra flotei SUA de la Pearl Harbour. Japonia şi-a continuat apoi marşul triumfal prin victoria asupra unei importante armate britanice la Singapore. O vreme, Japonia a fost stăpâna Pacificului. Dar treptat, SUA, uriaşul adormit, s-a trezit. Războiul care a urmat a fost caracterizat de inovaţii majore. Una dintre cele mai importante a fost „lăsarea la vatră” a cuirasatelor şi ascensiunea portavionului ca armă decisivă pe mare.
Acest serial prezintă cea mai bună colecţie de imagini rare din timpul celui de-al Doilea Război Mondial existentă în lume. Folosind cele mai recente tehnici de colorare, putem înfăţişa întreaga poveste a celui de-al Doilea Război Mondial aşa cum nu a mai fost văzută până acum. Cu ajutorul hărţilor de teren obţinute din satelit şi a graficii pe computer de ultimă generaţie, această poveste poate fi spusă cu ajutorul unor date de care niciunul dintre serialele mai vechi nu a dispus. Din ce în ce mai multe secrete au fost dezvăluite în ultimii 5-10 ani, datorită eliberării din arhive a unor documente, dosare şi fotografii. Revelaţii din domeniul spargerii codurilor şi documente oficiale recent desecretizate de pe ambele maluri ale Atlanticului adaugă o nouă dimensiune la înţelegerea celui mai amplu conflict care a avut loc pe glob.

Vizualizări: 82

Adaugă un comentariu

Pentru a putea adăuga comentarii trebuie să fii membru al altmarius !

Alătură-te reţelei altmarius

STATISTICI

Free counters!
Din 15 iunie 2009

209 state 

(ultimul: Eswatini)

Numar de steaguri: 273

Record vizitatori:    8,782 (3.04.2011)

Record clickuri:

 16,676 (3.04.2011)

Steaguri lipsa: 33

1 stat are peste 700,000 clickuri (Romania)

1 stat are peste 100.000 clickuri (USA)

1 stat are peste 50,000 clickuri (Moldova)

2 state au peste 20,000  clickuri (Italia,  Germania)

4 state are peste 10.000 clickuri (Franta, UngariaSpania,, Marea Britanie,)

6 state au peste 5.000 clickuri (Olanda, Belgia,  Canada,  )

10 state au peste 1,000 clickuri (Polonia, Rusia,  Australia, IrlandaIsraelGreciaElvetia ,  Brazilia, Suedia, Austria)

50 state au peste 100 clickuri

20 state au un click

Website seo score
Powered by WebStatsDomain

DE URMĂRIT

1.EDITURA HOFFMAN

https://www.editurahoffman.ro/

2. EDITURA ISTROS

https://www.muzeulbrailei.ro/editura-istros/

3.EDITURA UNIVERSITATII CUZA - IASI

https://www.editura.uaic.ro/produse/editura/ultimele-aparitii/1

4.ANTICARIAT UNU

https://www.anticariat-unu.ro/wishlist

5. PRINTRE CARTI

http://www.printrecarti.ro/

6. ANTICARIAT ALBERT

http://anticariatalbert.com/

7. ANTICARIAT ODIN 

http://anticariat-odin.ro/

8. TARGUL CARTII

http://www.targulcartii.ro/

9. ANTICARIAT PLUS

http://www.anticariatplus.ro/

10. LIBRĂRIILE:NET

https://www.librariileonline.ro/carti/literatura--i1678?filtru=2-452

11. LIBRĂRIE: NET

https://www.librarie.net/cautare-rezultate.php?&page=2&t=opere+fundamentale&sort=top

12.CONTRAMUNDUM

https://contramundum.ro/cart/

13. ANTICARIATUL NOU

http://www.anticariatulnou.ro

14. ANTICARIAT NOU

https://anticariatnou.wordpress.com/

15.OKAZII

https://www.okazii.ro/cart?step=0&tr_buyerid=6092150

16. ANTIKVARIUM.RO

http://antikvarium.ro

17.ANTIKVARIUS.RO

https://www.antikvarius.ro/

18. ANTICARIAT URSU

https://anticariat-ursu.ro/index.php?route=common/home

19.EDITURA TEORA - UNIVERSITAS

http://www.teora.ro/cgi-bin/teora/romania/mbshop.cgi?database=09&action=view_product&productID=%20889&category=01

20. EDITURA SPANDUGINO

https://edituraspandugino.ro/

21. FILATELIE

 http://www.romaniastamps.com/

22 MAX

http://romanianstampnews.blogspot.com

23.LIBREX

https://www.librex.ro/search/editura+polirom/?q=editura+polirom

24. LIBMAG

https://www.libmag.ro/carti-la-preturi-sub-10-lei/filtre/edituri/polirom/

25. LIBRIS

https://www.libris.ro/account/myWishlist

26. MAGIA MUNTELUI

http://magiamuntelui.blogspot.com

27. RAZVAN CODRESCU
http://razvan-codrescu.blogspot.ro/

28.RADIO ARHIVE

https://www.facebook.com/RadioArhive/

29.IDEEA EUROPEANĂ

https://www.ideeaeuropeana.ro/colectie/opere-fundamentale/

30. SA NU UITAM

http://sanuuitam.blogspot.ro/

31. CERTITUDINEA

www.certitudinea.com

32. F.N.S.A

https://www.fnsa.ro/products/4546-dimitrie_cantemir_despre_numele_moldaviei.html

Anunturi

Licenţa Creative Commons Această retea este pusă la dispoziţie sub Licenţa Atribuire-Necomercial-FărăModificări 3.0 România Creativ

Note

Hoffman - Jurnalul cărților esențiale

1. Radu Sorescu -  Petre Tutea. Viata si opera

2. Zaharia Stancu  - Jocul cu moartea

3. Mihail Sebastian - Orasul cu salcimi

4. Ioan Slavici - Inchisorile mele

5. Gib Mihaescu -  Donna Alba

6. Liviu Rebreanu - Ion

7. Cella Serghi - Pinza de paianjen

8. Zaharia Stancu -  Descult

9. Henriette Yvonne Stahl - Intre zi si noapte

10.Mihail Sebastian - De doua mii de ani

11. George Calinescu Cartea nuntii

12. Cella Serghi Pe firul de paianjen…

Continuare

Creat de altmariusclassic Dec 23, 2020 at 11:45am. Actualizat ultima dată de altmariusclassic Ian 24, 2021.

© 2024   Created by altmarius.   Oferit de

Embleme  |  Raportare eroare  |  Termeni de utilizare a serviciilor