altmarius

cultură şi spiritualitate

09:00 Colonia | Acum la TV
Un grup de englezi, irlandezi şi australieni sunt transportaţi în timp în Australia înaintaşilor. Ei vor experimenta pe propria piele duritatea vieţii din New South Wales, întocmai ca acum 200 de ani.
Conflictul lumilor. Aruncate înapoi la începutul secolului XIX, două familii din Anglia şi Irlanda sosesc cu barcazul pe un chei de la nord de Sydney. Între timp, o familie de aborigeni călătoreşte de-a lungul ţărmului către locul care le va fi cămin pentru următoarele patru luni. La sosire, familia engleză şi cea irlandeză îşi cunosc noii vecini, o familie de australieni de origine europeană şi pe condamnaţii care vor lucra pentru ei. Tensiunea creşte atunci când familiile trag la sorţi pentru a-şi alege terenurile şi pe condamnaţii care îi vor sluji. În încheierea episodului, familia aborigenă urmăreşte întâlnirea celorlalţi participanţi pe pământul său şi îşi petrece prima noapte în Australia secolului al XIX-lea.
Un grup de englezi, irlandezi şi australieni (atât aborigeni, cât şi de origine europeană) sunt transportaţi înapoi în timp, în Australia strămoşilor lor. Trăind la fel ca şi coloniştii, condamnaţii şi aborigenii de atunci, ei vor experimenta pe propria piele duritatea vieţii din colonia New South Wales, aşa cum se desfăşura ea acum 200 de ani. Primul serial istoric australian de tip reality-show este un amestec de calitate între descoperirea istorică, ameninţările sociale, provocările aventurii şi învăţarea prin experienţă. Răsfăţaţii “pionieri” ai secolului XXI încearcă să demonstreze că sunt suficient de puternici pentru a supravieţui acestei încercări “istorice”. Serialul explorează captivanta poveste a primelor colonii, pline de cruzime, vărsare de sânge şi conflicte inter rasiale (între aborigeni, irlandezi şi englezi), între clase (condamnaţi, coloniştii liberi şi soldaţi), între bărbaţi şi femei.
 
10:00 Primii oameni în Spaţiu
Un documentar despre doi piloţi din forţele aeriene ale SUA care s-au ridicat deasupra atmosferei terestre cu ani înainte ca astronauţii celebri să cucerească spaţiul cu ajutorul rachetelor.
Un om în costum de cosmonaut stă la marginea unei nacele deschise. Pământul este la 30 de kilometri sub el. Se apleacă şi sare în gol, cazând timp de aproape cinci minute. Astăzi, acest săritor care a înfruntat pericolul morţii este cvasi-necunoscut. Şi totuşi, Joseph Kittinger Jr şi colegul său David Simons au fost primii oameni în spaţiul cosmic. La sfârşitul anilor 1950, ei au plutit timp de ore întregi deasupra atmosferei terestre, au văzut de sus curbura Pământului şi au plonjat cu viteze inimaginabile printre nori. Alţi astronauţi au devenit eroi ai călătoriilor în cosmos: Yuri Gagarin, Alan Shepard sau John Glenn. Dar cu ani înainte ca astronauţii să cucerească spaţiul cu ajutorul rachetelor, Kittinger şi Simons au făcut primii paşi, care le-ar fi putut fi fatali. Vieţile lor au depins, literalmente, de o folie subţire de plastic – pentru că din asta erau făcute uriaşele baloane care i-au purtat la asemenea altitudini. Umplute cu heliu, mai uşor decât aerul, baloanele i-au dus pe cei doi la altitudini aventuroase într-o micuţă capsulă spaţială. Kittinger şi Simons au făcut parte din forţele aeriene ale SUA şi au condus un program de cercetare în condiţii deosebit de dificile la baza aeriană Holloman din New Mexico, stabilind şase recorduri între anii 1957 şi 1960 cu zborurile lor.
 
11:00 Anna Letenska: Actriţa şi naziştii
Tragica poveste a actriţei cehe Anna Letenska, arestată de nazişti în 1942, apoi eliberată pentru a putea termina comedia în care juca şi, în cele din urmă, ucisă.
n mai 1942, la faimoasele studiouri Barrandov din Praga se filma comedia „Prijdu hned” („Voi fi acolo”), cu Anna Letenska. După asasinarea liderului nazist Reinhard Heydrich, răzbunarea naziştilor a fost cruntă. Anna Letenska a fost printre cei arestaţi, pentru că soţul ei a ajutat să fugă un doctor care îl tratase pe unul dintre asasini. Apoi, incredibilul s-a întâmplat. Naziştii au eliberat-o pe Anna Letenska pentru a termina filmul. Dar când pe platou s-a auzit pentru ultima oară „Tăiaţi !”, în august 1942, Letenska a fost arestată din nou şi dusă în lagărul de concentrare Mauthausen, unde a fost ucisă, fără să mai apuce premiera ultimului său film. Acest documentar tratează subiecte delicate precum vinovăţia şi complicaţiile, colaborarea şi trădarea şi conţine secvenţe originale de film, materiale de arhivă şi un interviu cu fiul Annei Letenska.
 
12:00 Faraonii care au construit Egiptul
Captivanta poveste a avansurilor tehnologice care au făcut posibilă construcţia uluitoarelor temple, piramide, baraje şi garnizoane din Egiptul antic.
Egiptul antic a fost cel mai măreţ imperiu de pe Pământ, un super-stat condus de puternici faraoni. Dar moştenirea sa durabilă este reprezentată de masivele monumente care au rezistat timp de trei milenii. Pentru aceste reuşite inginereşti, egiptenii antici nu au re-scris manualele de ştiinţe... ci le-au inventat ! Aceasta este uimitoarea poveste a avansurilor tehnologice care au făcut posibilă construcţia unor uluitoare temple, piramide, baraje şi garnizoane. Cu ajutorul graficii pe computer, documentarul demontează, literalmente, imperiul, bucată cu bucată, pentru a descoperi cum a fost construit.
 
13:00 Comerţul cu sclavi
Serialul aruncă o privire asupra comerţului cu sclavi, de la costul uman la moştenirea modernă. Care au fost consecinţele înrobirii oamenilor şi cum amintesc numele de familie de ecourile sclaviei?
Dinastia zahărului. Povestea dinastiei Beckford, una dintre cele mai bogate dintre familiile care au condus prima afacere internaţională a Angliei – comerţul cu sclavi. Folosind un set unic de arhive ale familiei, documentarul arată cum îşi conduceau nemilos membrii familiei Beckford plantaţiile de trestie de zahăr, profitând copios de munca miilor de sclavi, cât de mult cheltuiau în Marea Britanie încercând să ajungă pe acelaşi picior cu aristocraţia şi cum s-au implicat în scandalurile sexuale şi financiare care le-au adus, în cele din urmă, ruina.
Sclavia a jucat un rol foarte important în ridicarea Marii Britanii la rang de putere industrială în era victoriană. Dar povestea din spatele „imperiului sclavagist” al Marii Britanii a fost ascunsă timp de aproape două secole. Acest documentar dezvăluie o nouă perspectivă asupra comerţului cu sclavi, de la costul uman la moştenirea sa modernă. Care au fost consecinţele înrobirii oamenilor şi cum amintesc numele de familie de ecourile sclaviei?
 
14:00 O zi în bătaia puştii
Urmărim faptele unor soldaţi care se luptă să supravieţuiască o zi în cele mai aprige bătălii ale Americii.
Veteranii americani povestesc întâmplări emoţionante despre experienţele trăite în Războiul din Vietnam, susţinute de imagini filmate de arhivă, înregistrări audio şi fotografii personale. Folosind tactici inovatoare precum atacul cu elicopterele, soldaţii americani duc o luptă sângeroasă pe valea râului Drang.
Acest serial surprinde drama unei singure zile din timpul celor mai aprige bătălii din istoria Americii. Întâmplările din fiecare zi sunt povestite prin intermediul relatărilor celor care au îndurat aceste confruntări intense şi au supravieţuit în ciuda sorţii. Concentrându-ne asupra experienţelor esenţiale a câtorva oameni într-o scurtă perioadă de timp, putem oferi detalii precise şi cutremurătoare pentru a da confruntării o neobişnuită perspectivă umană.
 
15:00 Mumia care a venit din frig
Un documentar premiat care povesteşte investigarea ştiinţifică a identităţii unei misterioase mumii dezgropate în Iakuţia, Siberia – o femeie în veşmânt de perle, îngropată cu ochii acoperiţi.
n Iakuţia, o provincie izolată a Siberiei, antropologul Eric Crubezy a dezvăluit un mormânt ciudat, care conţinea trupul unei femei îngropate cu ochii acoperiţi şi îmbrăcate într-un veşmânt de perle. Cine a fost ea ? De ce avea mânecile cusute la capete ? Era o prinţesă sau o şamaniţă ? Construit ca un film poliţist, acest documentar prezintă investigarea ştiinţifică a identităţii misterioasei femei.
 
16:00 Drumul ceaiului
Acest documentar în trei părţi porneşte pe urmele caravanelor care, timp de secole, au transportat ceaiul prin Asia, de unde a fost, apoi, trimis în toate colţurile lumii.
n inima ţinutului Shangri-La. Cărăuşii s-au adunat să-şi formeze caravanele. Cu Aurul Verde acum încărcat pe spinarea cailor, ei se vor îndrepta spre nord şi vor urca douăzeci de lanţuri muntoase, traversând patru mari fluvii, printre care Yangtze şi Mekong. Vor poposi în mici sate izolate, „suspendate” pe coastele munţilor în aceste părţi necunoscute ale Chinei.
Străbate acoperişul lumii, şerpuind pe mai mult de 4.000 de kilometri, peste 20 de lanţuri muntoase şi două platouri deşertice. Traversează patru mari fluvii şi teritoriile a 25 de grupuri etnice diferite. Acesta este anticul „Drum al ceaiului”, care porneşte din sud-estul Chinei către Tibet şi trece prin Nepal, India, Persia, Mongolia şi Rusia, ajungînd pînă în Europa. Legendarul „Drum al ceaiului”, străbătut de Marco Polo, dar folosit de nenumărate caravane cu mult înainte de el. Urmele acestora sunt întipărite adînc în stîncă şi, totuşi, această moştenire este pe cale să se piardă. Acest documentar în trei părţi porneşte pe urmele caravanelor care, timp de secole, au transportat ceaiul prin Asia, de unde a fost, apoi, trimis în toate colţurile lumii.
 
17:00 Duelul portretelor
Acest documentar spune incitanta poveste a portretului Sanders, o pictură cu controversata reputaţie de a fi singura imagine autentică a lui Shakespeare.
Aceasta este o poveste a obsesiei şi intrigilor în lumea artei. Lloyd Sullivan crede că deţine singurul portret autentic al lui Shakespeare, realizat în 1603 de către un strămoş al său care a fost actor în trupa lui Shakespeare. Treisprezece teste ştiinţifice dovedesc că portretul Sanders este o pictură autentică de la începutul secolului al XVII-lea. Dar îl reprezintă oare pe Shakespeare? Lloyd Sullivan e dispus să-şi rişte întreaga avere pentru a dovedi că da. Călătorim de la laboratoarele hi-tec din SUA la galeriile de artă de la Londra şi apoi la castelele bătute de vânturi din centrul Angliei pentru a dezlega misterul din spatele unui tablou care a zguduit lumea artei.
 
18:00 Portavionul zburător
Povestea nespusă până acum a unuia dintre cele mai mari portavioane construite vreodată: USS Macon, prăbuşit în împrejurări dramatice în anul 1935.
USS Macon – unul dintre cele mai mari dirijabile construite vreodată – a fost finalizat în 1933 şi în acelaşi an a făcut primele sale zboruri de încercare. În 1935, la numai doi ani după voiajul inaugural, USS Macon s-a prăbuşit lângă coasta Californiei în împrejurări dramatice, în timpul unei furtuni. În 1991, Chris Grech, directorul adjunct al MBARI, găseşte epava la aproximativ 450 m sub nivelul mării, cu ajutorul Marinei SUA. În 2006, Grech se întoarce aici însoţit de un grup de oameni de ştiinţă. Peste 40 de ore de filmări subacvatice HD documentează moştenirea pierdută a dirijabilului, prezentându-ne părţi din scheletul aeronavei, bine conservatele avioane Sparrowhawk şi uriaşele motoare Maybach care zac pe fundul oceanului. Acest documentar conţine interviuri cu oameni de ştiinţă, istorici şi cu ultimul supravieţuitor de pe Macon, filmări rare de arhivă din timpul construcţiei acestuia şi uluitoare filmări aeriene ale avioanelor Sparrowhawk care decolau de pe dirijabil. Împreună cu filmările subacvatice HD şi reconstituirile deosebite, documentarul spune povestea portavionului de mult uitat şi a curajoşilor pionieri ai aviaţiei din anii 1930.
 
19:00 Monarhiile Asiei
Asia este în prezent regiunea globului cu cea mai rapidă dezvoltare economică. Vor reuşi monarhiile Asiei să ţină pasul cu celelalte ţări ?
Noul partid de guvernământ al Bhutanului s-a angajat recent să respecte politicile monarhiei absolutiste pe care o înlocuieşte, după ce a câştigat detaşat primele alegeri parlamentare organizate în acest mic regat izolat din Himalaya. Aşa s-au petrecut lucrurile în Bhutan, probabil prima ţară din istorie în care regele a trebuit să-şi convingă supuşii că democraţia e o idee bună. Dar într-o ţară care măsoară sănătatea naţiunii nu printr-un indice economic, ci printr-un Indice Brut al Fericirii, poate că acest lucru nu e atât de surprinzător.
Fiecare dintre monarhiile Asiei este unică în felul său, dar toate au un lucru în comun: se găsesc într-un punct fascinant al istoriei lor naţionale. Călătorim către inima acestor frumoase ţinuturi pentru a înţelege relaţia dintre oameni şi monarhii lor. Pentru mulţi, monarhia este un anacronism, o instituţie care stă în calea progresului. Pentru alţii, însă, ea este sufletul naţiunii lor, o parte a istoriei comune şi o pavăză împotriva pericolelor modernismului. Pentru a explora aceste variate puncte de vedere, vom începe prin a examina poziţia fiecăreia dintre monarhii în lumea contemporană, felul cum definesc acestea politica naţională şi relaţia pe care o au cu propriul popor şi cu lumea în ansamblu.
 
20:00 Egipt
Documentarul se întoarce în timp pentru a releva adevărul din spatele uneia dintre cele mai măreţe civilizaţii din istorie, concentrându-se asupra a trei descoperiri esenţiale ale Egiptului antic.
Acest episod se concentrează asupra poveştii felului cum arheologul britanic Howard Carter a descoperit mormântul faraonului egiptean Tutankhamon.
Concentrându-se asupra a trei dintre cele mai importante descoperiri din lumea Egiptului antic, acest serial se întoarce în timp pentru a explora descoperirea mormântului lui Tutankhamon de către Howard Carter, descoperirile Marelui Belzoni datând din timpul domniei lui Ramses al II-lea şi descifrarea hieroglifelor de către Champollion. Însoţiţi-i pe cei trei mari exploratori care depăşesc obstacole uriaşe pentru a dezvălui secretele unei lumi încă nedescoperite. Descoperiţi secretele, miturile şi adevărurile din spatele uneia dintre cele mai măreţe civilizaţii din istorie – o lume antică aproape pierdută sub nisipuri.
 
21:00 Sânge pe mâinile noastre
Explorăm adevăratele motivaţii din spatele Războiului Civil englez şi aducem la viaţă prin mărturiile personale ale oamenilor obişnuiţi povestea modului cum o naţiune s-a întors împotriva ei înseşi.
n 1640, Anglia era atât de paşnică încât numai patru oameni ştiau să tragă cu tunul. Doar opt ani mai târziu, naţiunea era sufocată de violenţă, iar familiile şi comunităţile erau sfâşiate din interior. Anglia a suferit atunci, proporţional, pierderi mai mari decât în Primul Război Mondial. Presa, devenită recent liberă, alimenta focul suspiciunii şi urii religioase, împingând ţara, pas cu pas, către carnagiu. Acest documentar explorează adevăratele motivaţii din spatele Războiului Civil englez şi aduce la viaţă, prin mărturiile personale ale oamenilor obişnuiţi, povestea modului cum o naţiune s-a întors împotriva ei înseşi.
 
23:00 Arhivele lui Stanley Kubrick
Povestea legendarului regizor Stanley Kubrick şi a arhivei pe care acesta a lăsat-o în urmă şi care este găzduită în prezent la Universitatea de Arte din Londra.
Filmele lui Stanley Kubrick au fost evenimente de referinţă ale cinematografiei – maiestuoase, memorabile şi extrem de bine documentate. Dar cu trecerea anilor, regizorul a făcut filme din ce în ce mai rar şi era văzut din ce în ce mai puţin. Ce făcea Kubrick în acest timp ? La doi ani după moartea sa, jurnalistul Jon Ronson a fost invitat acasă la Kubrick pentru a explora sutele de cutii pe care legendarul regizor le adunase în timpul vieţii la conacul Childwick din Hertfordshire. De atunci, Ronson se întoarce mereu la Childwick. Povestea lui Kubrick şi a arhivei sale, găzduită în prezent la Universitatea de Arte din Londra, este revelată în acest fascinant documentar.
 
00:00 Drumul ceaiului
Acest documentar în trei părţi porneşte pe urmele caravanelor care, timp de secole, au transportat ceaiul prin Asia, de unde a fost, apoi, trimis în toate colţurile lumii.
Pe acoperişul lumii. Din Sudul subtropical, călătoria este lungă – durează 12 luni. Şase pentru a ajunge la Lhasa, „sfântul potir” al Budismului şi o extraordinară platformă între China şi India şi şase pe drumul de întoarcere. De la Lhasa, unde caravanele chineze îşi încheie călătoria, altele le preiau preţioasa povară pentru a o purta mai departe – către India, Nepal, Pakistan, Persia, Rusia şi alte ţări îndepărtate.
Străbate acoperişul lumii, şerpuind pe mai mult de 4.000 de kilometri, peste 20 de lanţuri muntoase şi două platouri deşertice. Traversează patru mari fluvii şi teritoriile a 25 de grupuri etnice diferite. Acesta este anticul „Drum al ceaiului”, care porneşte din sud-estul Chinei către Tibet şi trece prin Nepal, India, Persia, Mongolia şi Rusia, ajungînd pînă în Europa. Legendarul „Drum al ceaiului”, străbătut de Marco Polo, dar folosit de nenumărate caravane cu mult înainte de el. Urmele acestora sunt întipărite adînc în stîncă şi, totuşi, această moştenire este pe cale să se piardă. Acest documentar în trei părţi porneşte pe urmele caravanelor care, timp de secole, au transportat ceaiul prin Asia, de unde a fost, apoi, trimis în toate colţurile lumii.
 
01:00 Duelul portretelor
Acest documentar spune incitanta poveste a portretului Sanders, o pictură cu controversata reputaţie de a fi singura imagine autentică a lui Shakespeare.
Aceasta este o poveste a obsesiei şi intrigilor în lumea artei. Lloyd Sullivan crede că deţine singurul portret autentic al lui Shakespeare, realizat în 1603 de către un strămoş al său care a fost actor în trupa lui Shakespeare. Treisprezece teste ştiinţifice dovedesc că portretul Sanders este o pictură autentică de la începutul secolului al XVII-lea. Dar îl reprezintă oare pe Shakespeare? Lloyd Sullivan e dispus să-şi rişte întreaga avere pentru a dovedi că da. Călătorim de la laboratoarele hi-tec din SUA la galeriile de artă de la Londra şi apoi la castelele bătute de vânturi din centrul Angliei pentru a dezlega misterul din spatele unui tablou care a zguduit lumea artei.
 
02:00 Portavionul zburător
Povestea nespusă până acum a unuia dintre cele mai mari portavioane construite vreodată: USS Macon, prăbuşit în împrejurări dramatice în anul 1935.
USS Macon – unul dintre cele mai mari dirijabile construite vreodată – a fost finalizat în 1933 şi în acelaşi an a făcut primele sale zboruri de încercare. În 1935, la numai doi ani după voiajul inaugural, USS Macon s-a prăbuşit lângă coasta Californiei în împrejurări dramatice, în timpul unei furtuni. În 1991, Chris Grech, directorul adjunct al MBARI, găseşte epava la aproximativ 450 m sub nivelul mării, cu ajutorul Marinei SUA. În 2006, Grech se întoarce aici însoţit de un grup de oameni de ştiinţă. Peste 40 de ore de filmări subacvatice HD documentează moştenirea pierdută a dirijabilului, prezentându-ne părţi din scheletul aeronavei, bine conservatele avioane Sparrowhawk şi uriaşele motoare Maybach care zac pe fundul oceanului. Acest documentar conţine interviuri cu oameni de ştiinţă, istorici şi cu ultimul supravieţuitor de pe Macon, filmări rare de arhivă din timpul construcţiei acestuia şi uluitoare filmări aeriene ale avioanelor Sparrowhawk care decolau de pe dirijabil. Împreună cu filmările subacvatice HD şi reconstituirile deosebite, documentarul spune povestea portavionului de mult uitat şi a curajoşilor pionieri ai aviaţiei din anii 1930.
 
03:00 Monarhiile Asiei
Asia este în prezent regiunea globului cu cea mai rapidă dezvoltare economică. Vor reuşi monarhiile Asiei să ţină pasul cu celelalte ţări ?
Noul partid de guvernământ al Bhutanului s-a angajat recent să respecte politicile monarhiei absolutiste pe care o înlocuieşte, după ce a câştigat detaşat primele alegeri parlamentare organizate în acest mic regat izolat din Himalaya. Aşa s-au petrecut lucrurile în Bhutan, probabil prima ţară din istorie în care regele a trebuit să-şi convingă supuşii că democraţia e o idee bună. Dar într-o ţară care măsoară sănătatea naţiunii nu printr-un indice economic, ci printr-un Indice Brut al Fericirii, poate că acest lucru nu e atât de surprinzător.
Fiecare dintre monarhiile Asiei este unică în felul său, dar toate au un lucru în comun: se găsesc într-un punct fascinant al istoriei lor naţionale. Călătorim către inima acestor frumoase ţinuturi pentru a înţelege relaţia dintre oameni şi monarhii lor. Pentru mulţi, monarhia este un anacronism, o instituţie care stă în calea progresului. Pentru alţii, însă, ea este sufletul naţiunii lor, o parte a istoriei comune şi o pavăză împotriva pericolelor modernismului. Pentru a explora aceste variate puncte de vedere, vom începe prin a examina poziţia fiecăreia dintre monarhii în lumea contemporană, felul cum definesc acestea politica naţională şi relaţia pe care o au cu propriul popor şi cu lumea în ansamblu.
 
04:00 Egipt
Documentarul se întoarce în timp pentru a releva adevărul din spatele uneia dintre cele mai măreţe civilizaţii din istorie, concentrându-se asupra a trei descoperiri esenţiale ale Egiptului antic.
Acest episod se concentrează asupra poveştii felului cum arheologul britanic Howard Carter a descoperit mormântul faraonului egiptean Tutankhamon.
Concentrându-se asupra a trei dintre cele mai importante descoperiri din lumea Egiptului antic, acest serial se întoarce în timp pentru a explora descoperirea mormântului lui Tutankhamon de către Howard Carter, descoperirile Marelui Belzoni datând din timpul domniei lui Ramses al II-lea şi descifrarea hieroglifelor de către Champollion. Însoţiţi-i pe cei trei mari exploratori care depăşesc obstacole uriaşe pentru a dezvălui secretele unei lumi încă nedescoperite. Descoperiţi secretele, miturile şi adevărurile din spatele uneia dintre cele mai măreţe civilizaţii din istorie – o lume antică aproape pierdută sub nisipuri.
 
05:00 Sânge pe mâinile noastre
Explorăm adevăratele motivaţii din spatele Războiului Civil englez şi aducem la viaţă prin mărturiile personale ale oamenilor obişnuiţi povestea modului cum o naţiune s-a întors împotriva ei înseşi.
n 1640, Anglia era atât de paşnică încât numai patru oameni ştiau să tragă cu tunul. Doar opt ani mai târziu, naţiunea era sufocată de violenţă, iar familiile şi comunităţile erau sfâşiate din interior. Anglia a suferit atunci, proporţional, pierderi mai mari decât în Primul Război Mondial. Presa, devenită recent liberă, alimenta focul suspiciunii şi urii religioase, împingând ţara, pas cu pas, către carnagiu. Acest documentar explorează adevăratele motivaţii din spatele Războiului Civil englez şi aduce la viaţă, prin mărturiile personale ale oamenilor obişnuiţi, povestea modului cum o naţiune s-a întors împotriva ei înseşi.

Vizualizări: 40

Adaugă un comentariu

Pentru a putea adăuga comentarii trebuie să fii membru al altmarius !

Alătură-te reţelei altmarius

STATISTICI

Free counters!
Din 15 iunie 2009

209 state 

(ultimul: Eswatini)

Numar de steaguri: 273

Record vizitatori:    8,782 (3.04.2011)

Record clickuri:

 16,676 (3.04.2011)

Steaguri lipsa: 33

1 stat are peste 700,000 clickuri (Romania)

1 stat are peste 100.000 clickuri (USA)

1 stat are peste 50,000 clickuri (Moldova)

2 state au peste 20,000  clickuri (Italia,  Germania)

4 state are peste 10.000 clickuri (Franta, UngariaSpania,, Marea Britanie,)

6 state au peste 5.000 clickuri (Olanda, Belgia,  Canada,  )

10 state au peste 1,000 clickuri (Polonia, Rusia,  Australia, IrlandaIsraelGreciaElvetia ,  Brazilia, Suedia, Austria)

50 state au peste 100 clickuri

20 state au un click

Website seo score
Powered by WebStatsDomain

DE URMĂRIT

1.EDITURA HOFFMAN

https://www.editurahoffman.ro/

2. EDITURA ISTROS

https://www.muzeulbrailei.ro/editura-istros/

3.EDITURA UNIVERSITATII CUZA - IASI

https://www.editura.uaic.ro/produse/editura/ultimele-aparitii/1

4.ANTICARIAT UNU

https://www.anticariat-unu.ro/wishlist

5. PRINTRE CARTI

http://www.printrecarti.ro/

6. ANTICARIAT ALBERT

http://anticariatalbert.com/

7. ANTICARIAT ODIN 

http://anticariat-odin.ro/

8. TARGUL CARTII

http://www.targulcartii.ro/

9. ANTICARIAT PLUS

http://www.anticariatplus.ro/

10. LIBRĂRIILE:NET

https://www.librariileonline.ro/carti/literatura--i1678?filtru=2-452

11. LIBRĂRIE: NET

https://www.librarie.net/cautare-rezultate.php?&page=2&t=opere+fundamentale&sort=top

12.CONTRAMUNDUM

https://contramundum.ro/cart/

13. ANTICARIATUL NOU

http://www.anticariatulnou.ro

14. ANTICARIAT NOU

https://anticariatnou.wordpress.com/

15.OKAZII

https://www.okazii.ro/cart?step=0&tr_buyerid=6092150

16. ANTIKVARIUM.RO

http://antikvarium.ro

17.ANTIKVARIUS.RO

https://www.antikvarius.ro/

18. ANTICARIAT URSU

https://anticariat-ursu.ro/index.php?route=common/home

19.EDITURA TEORA - UNIVERSITAS

http://www.teora.ro/cgi-bin/teora/romania/mbshop.cgi?database=09&action=view_product&productID=%20889&category=01

20. EDITURA SPANDUGINO

https://edituraspandugino.ro/

21. FILATELIE

 http://www.romaniastamps.com/

22 MAX

http://romanianstampnews.blogspot.com

23.LIBREX

https://www.librex.ro/search/editura+polirom/?q=editura+polirom

24. LIBMAG

https://www.libmag.ro/carti-la-preturi-sub-10-lei/filtre/edituri/polirom/

25. LIBRIS

https://www.libris.ro/account/myWishlist

26. MAGIA MUNTELUI

http://magiamuntelui.blogspot.com

27. RAZVAN CODRESCU
http://razvan-codrescu.blogspot.ro/

28.RADIO ARHIVE

https://www.facebook.com/RadioArhive/

29.IDEEA EUROPEANĂ

https://www.ideeaeuropeana.ro/colectie/opere-fundamentale/

30. SA NU UITAM

http://sanuuitam.blogspot.ro/

31. CERTITUDINEA

www.certitudinea.com

32. F.N.S.A

https://www.fnsa.ro/products/4546-dimitrie_cantemir_despre_numele_moldaviei.html

Anunturi

Licenţa Creative Commons Această retea este pusă la dispoziţie sub Licenţa Atribuire-Necomercial-FărăModificări 3.0 România Creativ

Note

Hoffman - Jurnalul cărților esențiale

1. Radu Sorescu -  Petre Tutea. Viata si opera

2. Zaharia Stancu  - Jocul cu moartea

3. Mihail Sebastian - Orasul cu salcimi

4. Ioan Slavici - Inchisorile mele

5. Gib Mihaescu -  Donna Alba

6. Liviu Rebreanu - Ion

7. Cella Serghi - Pinza de paianjen

8. Zaharia Stancu -  Descult

9. Henriette Yvonne Stahl - Intre zi si noapte

10.Mihail Sebastian - De doua mii de ani

11. George Calinescu Cartea nuntii

12. Cella Serghi Pe firul de paianjen…

Continuare

Creat de altmariusclassic Dec 23, 2020 at 11:45am. Actualizat ultima dată de altmariusclassic Ian 24, 2021.

© 2024   Created by altmarius.   Oferit de

Embleme  |  Raportare eroare  |  Termeni de utilizare a serviciilor