altmarius

cultură şi spiritualitate

11:00 Secretele istoriei: Regina virgină | Acum la TV
Examinăm legende, abordăm zvonuri şi consultăm noi dovezi criminalistice în încercarea de a dezvălui în sfârşit cine a fost cu adevărat regina Elisabeta I, „regina virgină”.
A fost o legendă încă din timpul vieţii, respectată pentru extraordinarele ei realizări. Domnia ei de 44 de ani a devenit repede cunoscută drept „era de aur” a Angliei – şi totuşi ştim puţine despre femeia care a fost Elisabeta I. Cine a fost „regina virgină” ? De ce nu s-a căsătorit niciodată ? A fost oare implicată, aşa cum au crezut mulţi contemporani, în misterioasa moarte a soţiei celui mai promiţător peţitor al ei ? Şi ascundea ea un secret care a determinat-o să interzică să i se facă autopsia după moarte ? Acum, la peste 400 de ani după moartea ei, noi am pornit în căutarea răspunsurilor. În această investigaţie criminalistică modernă, ne alăturăm experţilor pentru a investiga viaţa reginei Elisabeta, decodificând indicii găsite în rapoarte de autopsie, artefacte din copilăria Elisabetei, scrisori sau poeme scrise de apropiaţii reginei şi portrete ale acesteia. Examinăm noi teorii ale experţilor elisabetani şi prin interviuri, investigaţii şi reconstituiri, dezvăluim detalii surprinzătoare despre acest personaj celebru.
 
12:00 Salutul
Documentarul prezintă aşa-numitul protest al „puterii negre” care a avut loc la ceremonia de premiere a cursei de 200 m bărbaţi, la Jocurile Olimpice din Mexic, în 1968.
Salutul” este o călătorie înapoi în timp, în anii 1960, pentru a examina unul dintre cele mai celebre momente olimpice din istorie – salutul „puterii negre” de la Jocurile Olimpice din Mexic, în 1968. Pe podiumul învingătorilor din cursa de 200 m bărbaţi, medaliatul cu aur, Tommie Smith, şi medaliatul cu bronz, John Carlos, au făcut un gest simplu, menit să-i unească pe afro-americani în dorinţa lor de egalitate. Protestul lor a fost susţinut de alergătorul australian medaliat cu argint, Peter Norman, care a purtat o insignă cu drepturile omului. Ce preţ au plătit aceşti atleţi pentru că şi-au susţinut convingerile?
 
13:30 Mari comandanţi britanici
Un fascinant serial biografic istoric despre şase mari comandanţi militari britanici, prezentat de un entuziast şi fermecător expert militar, maiorul Gordon Corrigan.
John Churchill, duce de Marlborough a fost fiul lui Sir Winston Churchill, un nobil obscur şi scăpătat (şi strămoşul unui alt Sir Winston), dar prin victoriile sale, a câştigat faimă şi bogăţie. Locaţii-cheie pentru acest episod sunt magnificul Blenheim Palace, pe care un monarh recunoscător l-a ridicat pentru duce, şi locurile de desfăşurare a două dintre bătăliile sale, Malplaquet şi Blenheim.
Un fascinant serial biografic istoric despre şase dintre cei mai mari comandanţi militari britanici. Personaje istorice cunoscute în toată lumea, ei au trăit în epoci diferite şi fiecare a avut o influenţă covârşitoare asupra istoriei Marii Britanii. Documentarul este prezentat de un entuziast şi fermecător expert militar, maiorul Gordon Corrigan, care se referă şi în termeni generali la calităţile unui mare comandant, permiţând trasarea de paralele moderne.
 
14:00 Al Doilea Război Mondial în culori
Folosind cele mai recente tehnici de colorare, acest documentar în serial ne înfăţişează lumea celui de-al Doilea Război Mondial aşa cum nu am mai văzut-o până acum.
Războiul din insule. Din decembrie 1941, în Pacific se purta un război intens împotriva Japoniei. Japonezii erau împinşi înapoi peste ocean insulă cu insulă, în sălbatice confruntări corp la corp. Dominaţia americană pe mare a fost, în sfârşit, consacrată prin „Vânătoarea de curcani din Mariane”, când radarul a avertizat Marina SUA în legătură cu un uriaş atac japonez şi ultimele vestigii ale puterii aeriene navale japoneze au fost nimicite. Dar acest episod examinează şi războiul din junglă, din locuri ca Birmania, unde noi unităţi de luptă specializate au împins încet-încet japonezii înapoi în ciuda condiţiilor de luptă îngrozitoare.
Acest serial prezintă cea mai bună colecţie de imagini rare din timpul celui de-al Doilea Război Mondial existentă în lume. Folosind cele mai recente tehnici de colorare, putem înfăţişa întreaga poveste a celui de-al Doilea Război Mondial aşa cum nu a mai fost văzută până acum. Cu ajutorul hărţilor de teren obţinute din satelit şi a graficii pe computer de ultimă generaţie, această poveste poate fi spusă cu ajutorul unor date de care niciunul dintre serialele mai vechi nu a dispus. Din ce în ce mai multe secrete au fost dezvăluite în ultimii 5-10 ani, datorită eliberării din arhive a unor documente, dosare şi fotografii. Revelaţii din domeniul spargerii codurilor şi documente oficiale recent desecretizate de pe ambele maluri ale Atlanticului adaugă o nouă dimensiune la înţelegerea celui mai amplu conflict care a avut loc pe glob.
 
15:00 Adevărul din culise
De la cercurile din lanuri la Triunghiul Bermudelor – acest captivant serial testează veridicitatea diverselor credinţe populare sau teorii ale conspiraţiei şi încearcă să separe adevărul de ficţiune.
Povestea Arcei lui Noe şi a Potopului este una dintre cele mai controversate poveşti biblice despre dezastre. Măsurând 137 de metri în lungime şi având trei punţi, Arca lui Noe rămâne cea mai mare corabie de lemn construită vreodată... dar a existat sau este doar o poveste biblică ? Milioane de oameni cred această poveste, alţii o consideră o viziune greşit înţeleasă. Dar în munţii izolaţi din estul Turciei stă o dovadă care ne-ar putea schimba percepţia despre Arcă pentru totdeauna. Biblia spune că Arca s-a oprit pe munţii din Ararat şi mulţi dintre cei care cred această poveste au interpretat această locaţie ca fiind Muntele Ararat din estul Turciei. Folosind cea mai modernă tehnologie, călătorim alături de Ron Wyatt pentru a dezlega misterul care înconjoară formaţiunea cu aspect de corabie.
Pot cele mai cunoscute mituri şi fenomene să ţină piept analizei ştiinţifice ? Acest incitant documentar serial testează credinţe populare şi teorii ale conspiraţiei. De la cercurile din lanuri la Arca lui Noe şi la misterele care înconjoară Triunghiul Bermudelor – alăturaţi-vă experţilor care încearcă să separe adevărul de ficţiune.
 
16:00 Anglia lui Dickens
Moştenirea lui Charles Dickens, explorată prin vizite în oraşele şi orăşelele englezeşti care au inspirat câteva dintre cele mai faimoase cărţi ale sale.
Acest documentar urmăreşte viaţa şi munca lui Charles Dickens printr-o incitantă călătorie care dezvăluie cele mai importante şi deosebite locuri, oraşe şi orăşele care au inspirat câteva dintre faimoasele sale romane. Vizităm peste 100 de locaţii din toată Anglia, dintre care multe nu sunt deschise pentru public şi au fost rareori filmate, inclusiv interiorul casei din Lincoln’s Inn Fields nr 58 şi birourile din Covent Garden unde Dickens a trăit şi a muncit. Printre alte locaţii esenţiale prezentate sunt biserica Cooling din Kent, folosită de autor în capitolul întâi din „Marile speranţe”, casa domnişoarei Havisham din Rochester şi aproape uitatele băi romane londoneze descrise în David Copperfield.
 
17:00 Sickert versus Sargent
Acest documentar explorează moştenirea lui Walter Sickert şi John Singer Sargent, doi pictori imigranţi care s-au luptat în epoca eduardiană pentru titlul de exponent al viitorului artei britanice.
Acest fascinant documentar aduce la lumină viaţa a doi faimoşi imigranţi care s-au luptat pentru titlul de exponent principal al viitorului picturii britanice: Walter Sickert, grosolanul şi agresivul „om din popor” şi John Singer Sargent, fermecătorul filfizon de oraş. Concentrându-se asupra câtorva dintre cele mai frumoase şi neliniştitoare tablouri pictate vreodată – imagini cu aristocraţi şi prostituate, încoronări şi crime, opere şi vodeviluri – documentarul evocă atmosfera de mult uitată a Londrei eduardiene şi ilustrează războiul purtat între cei doi artişti, a cărui moştenire ne bântuie şi astăzi.
 
18:00 Oraşele pierdute ale anticilor
O „poveste poliţistă” arheologică ce redescoperă comorile îngropate ale lumii antice. Cum arătau aceste locuri legendare, cine trăia în ele şi de ce au dispărut ?
Oraşul pierdut Tucume conţine cele mai multe piramide din America de Sud – 26 de structuri colosale construite în jurul unui munte sacru pe coasta nordică din Peru. Până de curând, nimeni nu ştia de ce fusese construit acest extraordinar oraş, cine a locuit acolo sau de ce a fost părăsit. Sângeroase sacrificii umane au avut loc la Tucume, culminând cu o frenezie a vărsării de sânge care a condus la abandonarea oraşului.
Unele dintre cele mai mari minuni ale lumii antice sunt încă îngropate, nevăzute şi neexplorate, sub picioarele noastre; locuri aproape legendare, care au dispărut cu mii de ani în urmă şi n-au mai fost văzute de atunci. Acest serial urmăreşte meticulos o serie de indicii arheologice şi istorice pentru a descoperi câteva dintre cele mai importante oraşe pierdute ale lumii antice. Prin reconstituiri dramatice, urmărim voiajele originale ale descoperirii şi cu ajutorul graficii pe calculator, aceste minuni pierdute sunt reconstruite şi readuse la splendoarea lor de altădată. Unele dintre aceste misterioase situri în ruine sunt atât de vaste, atât de magnifice, încât trebuie să fi fost de neconceput pentru locuitorii lor că aveau să dispară vreodată. Ar fi ca şi cum Manhattanul ar fi înghiţit de ape sau Parisul acoperit de ţărână. Dar după cum arată această serie, orice civilizaţie, oricât de magnifică, trebuie în cele din urmă să moară şi să devină o lume dispărută.
 
19:00 Sora reginei
Această dramă prezintă viaţa prinţesei Margaret, rebela monarhiei britanice contemporane, caracterizată de strălucire, controversă şi suferinţă sentimentală.
Prinţesa Margaret a fost rebela monarhiei britanice contemporane şi s-a definit prin strălucire, controversă şi suferinţă sentimentală. Prima prinţesă a Marii Britanii care a îmbrăţişat stilul de viaţă al celebrităţilor, Margaret a ajuns, din model de comportament şi idol care dădea tonul în modă, ruda cu care tuturor le era ruşine. Această dramă pune sub microscop personalitatea colorată, complicată şi controversată a prinţesei, urmărindu-i relaţia mult discutată din anii 1950, viaţa rebelă şi boemă pe care a dus-o în „sălbaticii ani 60” şi încheind cu izolarea unei femei respinse de clasa ei socială.
 
21:00 Părul care a schimbat istoria
Oamenii de ştiinţă reconstituie identitatea unui om din Epoca de Piatră doar cu ajutorul unui smoc de păr găsit în permafrostul din Groenlanda.
Numele lui este Inuk, care în limba groenlandeză înseamnă, simplu, om. Acum patru mii de ani, a fost printre primii oameni care s-au stabilit în noile ţinuturi arctice. Când a murit, singurul lucru pe care l-a lăsat în urmă ca dovadă a existenţei sale a fost un smoc de păr atât de gros, încât a fost confundat cu blana de urs. Din fericire, doar de atât avem nevoie pentru a-l readuce la viaţă. Inuk a trăit înainte de zorii istoriei, dar mulţumită incredibilei enciclopedii genetice conţinute în câteva şuviţe din părul lui, avem o amprentă de care ne putem folosi pentru a-l „readuce la viaţă” – până la culoarea ochilor, forma dinţilor... chiar şi începutul de chelie.
 
22:00 Al Doilea Război Mondial în culori
Folosind cele mai recente tehnici de colorare, acest documentar în serial ne înfăţişează lumea celui de-al Doilea Război Mondial aşa cum nu am mai văzut-o până acum.
Victorie în Europa. Ultimele luni de război în Europa au fost şocante şi pline de disperare. Acest episod urmăreşte forţele britanice şi americane care trec Rinul şi pe ruşii care pătrund din Polonia în Germania. Prezentăm ororile eliberării lagărelor de la Belsen şi Buchenwald şi ferocele lupte de stradă din Berlin. Povestea culminează cu sinuciderea lui Hitler, divizarea Germaniei între Aliaţi şi procesele de la Nurnberg.
Acest serial prezintă cea mai bună colecţie de imagini rare din timpul celui de-al Doilea Război Mondial existentă în lume. Folosind cele mai recente tehnici de colorare, putem înfăţişa întreaga poveste a celui de-al Doilea Război Mondial aşa cum nu a mai fost văzută până acum. Cu ajutorul hărţilor de teren obţinute din satelit şi a graficii pe computer de ultimă generaţie, această poveste poate fi spusă cu ajutorul unor date de care niciunul dintre serialele mai vechi nu a dispus. Din ce în ce mai multe secrete au fost dezvăluite în ultimii 5-10 ani, datorită eliberării din arhive a unor documente, dosare şi fotografii. Revelaţii din domeniul spargerii codurilor şi documente oficiale recent desecretizate de pe ambele maluri ale Atlanticului adaugă o nouă dimensiune la înţelegerea celui mai amplu conflict care a avut loc pe glob.
 
23:00 Mumiile pierdute din Noua Guinee
Acest documentar examinează miturile care înconjoară mumificarea oamenilor în Papua Noua Guinee.
Papua Noua Guinee este o ţară ale cărei jungle par să conspire pentru a-i ascunde secretele de intruşi. În aceste zone virgine, echipa noastră caută dovezi ale unui ritual antic: mumificarea. Un văl misterios al ritualurilor antice acoperă încă zone din Papua Noua Guinee unde canibalismul se mai practică şi vrăjitoria este încă temută şi unde se crede că mai trăiesc oameni care îşi amintesc de practica mumificării morţilor. În acest captivant documentar, ne afundăm adânc în junglă pentru a căuta dovezi care să vină în sprijinul acestei teorii şi pentru a ajuta un şef de trib să-şi conserve corpul cu ajutorul acestei tradiţii.
 
00:00 Anglia lui Dickens
Moştenirea lui Charles Dickens, explorată prin vizite în oraşele şi orăşelele englezeşti care au inspirat câteva dintre cele mai faimoase cărţi ale sale.
Acest documentar urmăreşte viaţa şi munca lui Charles Dickens printr-o incitantă călătorie care dezvăluie cele mai importante şi deosebite locuri, oraşe şi orăşele care au inspirat câteva dintre faimoasele sale romane. Vizităm peste 100 de locaţii din toată Anglia, dintre care multe nu sunt deschise pentru public şi au fost rareori filmate, inclusiv interiorul casei din Lincoln’s Inn Fields nr 58 şi birourile din Covent Garden unde Dickens a trăit şi a muncit. Printre alte locaţii esenţiale prezentate sunt biserica Cooling din Kent, folosită de autor în capitolul întâi din „Marile speranţe”, casa domnişoarei Havisham din Rochester şi aproape uitatele băi romane londoneze descrise în David Copperfield.
 
01:00 Sickert versus Sargent
Acest documentar explorează moştenirea lui Walter Sickert şi John Singer Sargent, doi pictori imigranţi care s-au luptat în epoca eduardiană pentru titlul de exponent al viitorului artei britanice.
Acest fascinant documentar aduce la lumină viaţa a doi faimoşi imigranţi care s-au luptat pentru titlul de exponent principal al viitorului picturii britanice: Walter Sickert, grosolanul şi agresivul „om din popor” şi John Singer Sargent, fermecătorul filfizon de oraş. Concentrându-se asupra câtorva dintre cele mai frumoase şi neliniştitoare tablouri pictate vreodată – imagini cu aristocraţi şi prostituate, încoronări şi crime, opere şi vodeviluri – documentarul evocă atmosfera de mult uitată a Londrei eduardiene şi ilustrează războiul purtat între cei doi artişti, a cărui moştenire ne bântuie şi astăzi.
 
02:00 Oraşele pierdute ale anticilor
O „poveste poliţistă” arheologică ce redescoperă comorile îngropate ale lumii antice. Cum arătau aceste locuri legendare, cine trăia în ele şi de ce au dispărut ?
Oraşul pierdut Tucume conţine cele mai multe piramide din America de Sud – 26 de structuri colosale construite în jurul unui munte sacru pe coasta nordică din Peru. Până de curând, nimeni nu ştia de ce fusese construit acest extraordinar oraş, cine a locuit acolo sau de ce a fost părăsit. Sângeroase sacrificii umane au avut loc la Tucume, culminând cu o frenezie a vărsării de sânge care a condus la abandonarea oraşului.
Unele dintre cele mai mari minuni ale lumii antice sunt încă îngropate, nevăzute şi neexplorate, sub picioarele noastre; locuri aproape legendare, care au dispărut cu mii de ani în urmă şi n-au mai fost văzute de atunci. Acest serial urmăreşte meticulos o serie de indicii arheologice şi istorice pentru a descoperi câteva dintre cele mai importante oraşe pierdute ale lumii antice. Prin reconstituiri dramatice, urmărim voiajele originale ale descoperirii şi cu ajutorul graficii pe calculator, aceste minuni pierdute sunt reconstruite şi readuse la splendoarea lor de altădată. Unele dintre aceste misterioase situri în ruine sunt atât de vaste, atât de magnifice, încât trebuie să fi fost de neconceput pentru locuitorii lor că aveau să dispară vreodată. Ar fi ca şi cum Manhattanul ar fi înghiţit de ape sau Parisul acoperit de ţărână. Dar după cum arată această serie, orice civilizaţie, oricât de magnifică, trebuie în cele din urmă să moară şi să devină o lume dispărută.
 
03:00 Sora reginei
Această dramă prezintă viaţa prinţesei Margaret, rebela monarhiei britanice contemporane, caracterizată de strălucire, controversă şi suferinţă sentimentală.
Prinţesa Margaret a fost rebela monarhiei britanice contemporane şi s-a definit prin strălucire, controversă şi suferinţă sentimentală. Prima prinţesă a Marii Britanii care a îmbrăţişat stilul de viaţă al celebrităţilor, Margaret a ajuns, din model de comportament şi idol care dădea tonul în modă, ruda cu care tuturor le era ruşine. Această dramă pune sub microscop personalitatea colorată, complicată şi controversată a prinţesei, urmărindu-i relaţia mult discutată din anii 1950, viaţa rebelă şi boemă pe care a dus-o în „sălbaticii ani 60” şi încheind cu izolarea unei femei respinse de clasa ei socială.
 
05:00 Părul care a schimbat istoria
Oamenii de ştiinţă reconstituie identitatea unui om din Epoca de Piatră doar cu ajutorul unui smoc de păr găsit în permafrostul din Groenlanda.
Numele lui este Inuk, care în limba groenlandeză înseamnă, simplu, om. Acum patru mii de ani, a fost printre primii oameni care s-au stabilit în noile ţinuturi arctice. Când a murit, singurul lucru pe care l-a lăsat în urmă ca dovadă a existenţei sale a fost un smoc de păr atât de gros, încât a fost confundat cu blana de urs. Din fericire, doar de atât avem nevoie pentru a-l readuce la viaţă. Inuk a trăit înainte de zorii istoriei, dar mulţumită incredibilei enciclopedii genetice conţinute în câteva şuviţe din părul lui, avem o amprentă de care ne putem folosi pentru a-l „readuce la viaţă” – până la culoarea ochilor, forma dinţilor... chiar şi începutul de chelie.
 
06:00 Al Doilea Război Mondial în culori
Folosind cele mai recente tehnici de colorare, acest documentar în serial ne înfăţişează lumea celui de-al Doilea Război Mondial aşa cum nu am mai văzut-o până acum.
Victorie în Europa. Ultimele luni de război în Europa au fost şocante şi pline de disperare. Acest episod urmăreşte forţele britanice şi americane care trec Rinul şi pe ruşii care pătrund din Polonia în Germania. Prezentăm ororile eliberării lagărelor de la Belsen şi Buchenwald şi ferocele lupte de stradă din Berlin. Povestea culminează cu sinuciderea lui Hitler, divizarea Germaniei între Aliaţi şi procesele de la Nurnberg.
Acest serial prezintă cea mai bună colecţie de imagini rare din timpul celui de-al Doilea Război Mondial existentă în lume. Folosind cele mai recente tehnici de colorare, putem înfăţişa întreaga poveste a celui de-al Doilea Război Mondial aşa cum nu a mai fost văzută până acum. Cu ajutorul hărţilor de teren obţinute din satelit şi a graficii pe computer de ultimă generaţie, această poveste poate fi spusă cu ajutorul unor date de care niciunul dintre serialele mai vechi nu a dispus. Din ce în ce mai multe secrete au fost dezvăluite în ultimii 5-10 ani, datorită eliberării din arhive a unor documente, dosare şi fotografii. Revelaţii din domeniul spargerii codurilor şi documente oficiale recent desecretizate de pe ambele maluri ale Atlanticului adaugă o nouă dimensiune la înţelegerea celui mai amplu conflict care a avut loc pe glob.
 

Vizualizări: 14

Adaugă un comentariu

Pentru a putea adăuga comentarii trebuie să fii membru al altmarius !

Alătură-te reţelei altmarius

STATISTICI

Free counters!
Din 15 iunie 2009

209 state 

(ultimul: Eswatini)

Numar de steaguri: 273

Record vizitatori:    8,782 (3.04.2011)

Record clickuri:

 16,676 (3.04.2011)

Steaguri lipsa: 33

1 stat are peste 700,000 clickuri (Romania)

1 stat are peste 100.000 clickuri (USA)

1 stat are peste 50,000 clickuri (Moldova)

2 state au peste 20,000  clickuri (Italia,  Germania)

4 state are peste 10.000 clickuri (Franta, UngariaSpania,, Marea Britanie,)

6 state au peste 5.000 clickuri (Olanda, Belgia,  Canada,  )

10 state au peste 1,000 clickuri (Polonia, Rusia,  Australia, IrlandaIsraelGreciaElvetia ,  Brazilia, Suedia, Austria)

50 state au peste 100 clickuri

20 state au un click

Website seo score
Powered by WebStatsDomain

DE URMĂRIT

1.EDITURA HOFFMAN

https://www.editurahoffman.ro/

2. EDITURA ISTROS

https://www.muzeulbrailei.ro/editura-istros/

3.EDITURA UNIVERSITATII CUZA - IASI

https://www.editura.uaic.ro/produse/editura/ultimele-aparitii/1

4.ANTICARIAT UNU

https://www.anticariat-unu.ro/wishlist

5. PRINTRE CARTI

http://www.printrecarti.ro/

6. ANTICARIAT ALBERT

http://anticariatalbert.com/

7. ANTICARIAT ODIN 

http://anticariat-odin.ro/

8. TARGUL CARTII

http://www.targulcartii.ro/

9. ANTICARIAT PLUS

http://www.anticariatplus.ro/

10. LIBRĂRIILE:NET

https://www.librariileonline.ro/carti/literatura--i1678?filtru=2-452

11. LIBRĂRIE: NET

https://www.librarie.net/cautare-rezultate.php?&page=2&t=opere+fundamentale&sort=top

12.CONTRAMUNDUM

https://contramundum.ro/cart/

13. ANTICARIATUL NOU

http://www.anticariatulnou.ro

14. ANTICARIAT NOU

https://anticariatnou.wordpress.com/

15.OKAZII

https://www.okazii.ro/cart?step=0&tr_buyerid=6092150

16. ANTIKVARIUM.RO

http://antikvarium.ro

17.ANTIKVARIUS.RO

https://www.antikvarius.ro/

18. ANTICARIAT URSU

https://anticariat-ursu.ro/index.php?route=common/home

19.EDITURA TEORA - UNIVERSITAS

http://www.teora.ro/cgi-bin/teora/romania/mbshop.cgi?database=09&action=view_product&productID=%20889&category=01

20. EDITURA SPANDUGINO

https://edituraspandugino.ro/

21. FILATELIE

 http://www.romaniastamps.com/

22 MAX

http://romanianstampnews.blogspot.com

23.LIBREX

https://www.librex.ro/search/editura+polirom/?q=editura+polirom

24. LIBMAG

https://www.libmag.ro/carti-la-preturi-sub-10-lei/filtre/edituri/polirom/

25. LIBRIS

https://www.libris.ro/account/myWishlist

26. MAGIA MUNTELUI

http://magiamuntelui.blogspot.com

27. RAZVAN CODRESCU
http://razvan-codrescu.blogspot.ro/

28.RADIO ARHIVE

https://www.facebook.com/RadioArhive/

29.IDEEA EUROPEANĂ

https://www.ideeaeuropeana.ro/colectie/opere-fundamentale/

30. SA NU UITAM

http://sanuuitam.blogspot.ro/

31. CERTITUDINEA

www.certitudinea.com

32. F.N.S.A

https://www.fnsa.ro/products/4546-dimitrie_cantemir_despre_numele_moldaviei.html

Anunturi

Licenţa Creative Commons Această retea este pusă la dispoziţie sub Licenţa Atribuire-Necomercial-FărăModificări 3.0 România Creativ

Note

Hoffman - Jurnalul cărților esențiale

1. Radu Sorescu -  Petre Tutea. Viata si opera

2. Zaharia Stancu  - Jocul cu moartea

3. Mihail Sebastian - Orasul cu salcimi

4. Ioan Slavici - Inchisorile mele

5. Gib Mihaescu -  Donna Alba

6. Liviu Rebreanu - Ion

7. Cella Serghi - Pinza de paianjen

8. Zaharia Stancu -  Descult

9. Henriette Yvonne Stahl - Intre zi si noapte

10.Mihail Sebastian - De doua mii de ani

11. George Calinescu Cartea nuntii

12. Cella Serghi Pe firul de paianjen…

Continuare

Creat de altmariusclassic Dec 23, 2020 at 11:45am. Actualizat ultima dată de altmariusclassic Ian 24, 2021.

© 2024   Created by altmarius.   Oferit de

Embleme  |  Raportare eroare  |  Termeni de utilizare a serviciilor