altmarius

cultură şi spiritualitate

10:00

Filmele războiului | Acum la TV

http://programetv.program24.ro/post/viasat-history/

Al Doilea Război Mondial în Marea Britanie şi Germania, privit prin lentila camerelor de amator. Filmări remarcabile ne poartă în inima experienţelor trăite în război de oamenii obişnuiţi.
Acest episod se concentrează asupra vieţii copiilor din Marea Britanie şi Germania în timpul războiului, surprinsă în imaginile filmate de părinţii, prietenii şi profesorii lor. Filmele şi amintirile copiilor surprinse pe peliculă surprind, iniţial, emoţia noutăţii războiului şi apoi, gradat, felul cum aceasta s-a transformat în dezamăgirea crudei realităţi.
Al Doilea Război Mondial în Marea Britanie şi Germania, privit prin lentila camerelor de amator. Unii dintre aceşti cineaşti amatori au fost soldaţii care şi-au luat camerele pe front şi au filmat ostilităţile; alţii au fost oamenii rămaşi acasă, care au înregistrat aspecte din viaţa lor de zi cu zi. Aceste remarcabile filme de amator şi poveştile soldaţilor, femeilor şi copiilor din ele ne poartă în inima experienţelor trăite în război de oamenii obişnuiţi şi ne arată cum au supravieţuit aceştia unor împrejurări extreme.
 
11:00 Filmele războiului
Al Doilea Război Mondial în Marea Britanie şi Germania, privit prin lentila camerelor de amator. Filmări remarcabile ne poartă în inima experienţelor trăite în război de oamenii obişnuiţi.
Pentru prima oară în istorie, femeile din Marea Britanie şi Germania au participat masiv la război ca parte a forţei de muncă, ca mame şi combatante. Aceste experienţe au fost filmate, uneori, de către femei însele. În Germania, Elizabeth Wilms a filmat viaţa de zi cu zi a femeilor din oraşul ei şi cum această viaţă s-a schimbat pe parcursul războiului, inclusiv uluitoarea sărăcie cu care s-au confruntat femeile după atacul fulger asupra oraşului. În Marea Britanie, Rosie Newman făcea acelaşi lucru. Împreună cu alţi cineaşti amatori, ea ne-a oferit o privire rară în culisele unui război care a schimbat viaţa femeilor sub toate aspectele şi pentru totdeauna.
Al Doilea Război Mondial în Marea Britanie şi Germania, privit prin lentila camerelor de amator. Unii dintre aceşti cineaşti amatori au fost soldaţii care şi-au luat camerele pe front şi au filmat ostilităţile; alţii au fost oamenii rămaşi acasă, care au înregistrat aspecte din viaţa lor de zi cu zi. Aceste remarcabile filme de amator şi poveştile soldaţilor, femeilor şi copiilor din ele ne poartă în inima experienţelor trăite în război de oamenii obişnuiţi şi ne arată cum au supravieţuit aceştia unor împrejurări extreme.
 
12:00 Fotografia unei vieţi
Povestea micuţei Kim Phuc, cunoscută ca subiect al unei fotografii câştigătoare a premiului Pulitzer, făcută la Trang Bang în timpul războiului din Vietnam.
n 1972, o fotografie făcea înconjurul lumii. Aceasta o înfăţişa pe micuţa Kim Phuc, de nouă ani, fugind pentru a-şi salva viaţa, cu faţa contorsionată de durere. Încercând să scape de bomba cu napalm care i-a distrus tot satul, Kim a suferit arsuri groaznice. Fotograful Nick Ut de la Associated Press a câştigat premiul Pulitzer pentru această imagine – şi clicul aparatului său i-a salvat viaţa lui Kim Phuc. El a dus-o la cel mai apropiat spital şi, mulţumită publicităţii câştigate, a fost apoi dusă la o clinică specială din Saigon. Acest documentar spune povestea acelei faimoase fotografii şi demonstrează cum o singură imagine poate schimba viaţa tuturor celor implicaţi.
 
13:00 Sora reginei
Această dramă prezintă viaţa prinţesei Margaret, rebela monarhiei britanice contemporane, caracterizată de strălucire, controversă şi suferinţă sentimentală.
Prinţesa Margaret a fost rebela monarhiei britanice contemporane şi s-a definit prin strălucire, controversă şi suferinţă sentimentală. Prima prinţesă a Marii Britanii care a îmbrăţişat stilul de viaţă al celebrităţilor, Margaret a ajuns, din model de comportament şi idol care dădea tonul în modă, ruda cu care tuturor le era ruşine. Această dramă pune sub microscop personalitatea colorată, complicată şi controversată a prinţesei, urmărindu-i relaţia mult discutată din anii 1950, viaţa rebelă şi boemă pe care a dus-o în „sălbaticii ani 60” şi încheind cu izolarea unei femei respinse de clasa ei socială.
 
15:00 Cine crezi că eşti cu adevărat?
Acest serial reconstituie arborele genealogic al celor mai iubite celebrităţi din Marea Britanie, revelând surprinzătoarele, extraordinarele şi adesea emoţionantele poveşti ale strămoşilor acestora.
Actriţa irlandeză Dervla Kirwan nu a vorbit niciodată despre fratele străbunicii sale, generalul Michael Collins, erou naţional care a schimbat istoria Irlandei şi a luptat pentru independenţa acesteia. Acum, Dervla vrea să afle cum a călcat bunicul ei Finian, nepotul lui Michael, pe urmele faimosului său unchi.
Acest serial reconstituie arborele genealogic al celor mai iubite celebrităţi din Marea Britanie, revelând surprinzătoarele, extraordinarele şi adesea emoţionantele poveşti ale strămoşilor acestora. În acelaşi timp, el ne oferă o privire alternativă asupra istoriei moderne a Marii Britanii – o istorie a oamenilor.
 
16:00 Călători în timp
Excavând situri din orice perioadă, din vremurile Paleoliticului şi până în trecutul recent, acest popular serial cu temă arheologică dezvăluie secretele lungii şi bogatei istorii britanice.
Athelney este unul dintre cele mai importante situri istorice din Anglia, unde regele Alfred şi-a construit fortăreaţa şi de unde a organizat campania de recucerire a Angliei de la vikingi. Dar situl nu a fost niciodată excavat – cu câţiva ani în urmă, nici echipei noastre nu i s-a permis să sape aici. Dar de data aceasta, ei primesc autorizaţie pentru a investiga şi faimoasa mănăstire fortificată începe să-şi dezvăluie secretele, printre care şi o remarcabilă revelaţie despre originile sale.
Dintr-un subiect aparent banal, echipa de la „Călători în timp” face din arheologie un subiect popular datorită entuziasmului dovedit în dezgroparea secretelor lungii şi bogatei istorii britanice. Excavând situri din orice perioadă, din vremurile Paleoliticului şi până în trecutul recent, realizatorii acestui documentar vă vor distra şi, în acelaşi timp, vă vor îmbunătăţi cunoştinţele de istorie.
 
17:00 Călătoria omului
Descoperiţi originile noastre urmărind călătoria făcută de primii Homo sapiens porniţi din Africa de Est cu misiunea de a popula planeta şi felul cum ne-am schimbat pe parcurs.
Pornim în căutarea primilor oameni şi încercăm să aflăm cum au reuşit să supravieţuiască în mediul periculos al Africii preistorice de acum aproximativ 200.000 de ani. Descoperim cum a avansat „tehnologia” oamenilor şi cum, în cele din urmă, un mic grup – poate chiar un singur trib – a părăsit Africa acum aproximativ 70.000 de ani.
Când Homo sapiens a pornit din Africa de Est într-o periculoasă călătorie pentru a popula lumea, nu era singura specie umanoidă de pe planetă. Dar a fost singura care a supravieţuit, până la final. De ce ? Şi cum ne-am schimbat pe parcursul cele mai mari călătorii din istorie, devenind cei care suntem azi ? Acest fascinant serial face cinci călătorii epice pe întregul glob, urmând traseele antice ale strămoşilor noştri pentru a dezvălui extraordinarele şi durele provocări cu care s-au confruntat. Folosind ultimele dovezi genetice şi arheologice, arătăm cum oamenii s-au adaptat gradat, cultural şi fizic, ca răspuns la mediul în care au trăit.
 
18:00 Sickert versus Sargent
Acest documentar explorează moştenirea lui Walter Sickert şi John Singer Sargent, doi pictori imigranţi care s-au luptat în epoca eduardiană pentru titlul de exponent al viitorului artei britanice.
Acest fascinant documentar aduce la lumină viaţa a doi faimoşi imigranţi care s-au luptat pentru titlul de exponent principal al viitorului picturii britanice: Walter Sickert, grosolanul şi agresivul „om din popor” şi John Singer Sargent, fermecătorul filfizon de oraş. Concentrându-se asupra câtorva dintre cele mai frumoase şi neliniştitoare tablouri pictate vreodată – imagini cu aristocraţi şi prostituate, încoronări şi crime, opere şi vodeviluri – documentarul evocă atmosfera de mult uitată a Londrei eduardiene şi ilustrează războiul purtat între cei doi artişti, a cărui moştenire ne bântuie şi astăzi.
 
19:00 La Joya şi războinicii ceţurilor
Acest documentar aruncă lumină asupra multora dintre misterele neexplicate ascunse în munţii şi canioanele care au găzduit cultura Chachapoya, în Peru.
Cultura Chachapoya a înflorit între anii 800 şi 1.500 e.n. în Peru, la altitudini de peste 3.000 de metri. Nimeni nu ştie cu siguranţă dacă Chachapoya au venit din junglă sau de pe munte, dar ştim că s-au stabilit într-o zonă în care pare aproape imposibil de trăit: hotarele muntoase ale junglei peruviene. O echipă formată din specialişti în filmări riscante, speologi, salvamontişti şi arheologi a pătruns adânc pe teritoriul ocupat odată de Chachapoya pentru a le studia obiceiurile şi cutumele. Acest grup de specialişti a explorat „chulpas”, mormintele situate pe versantele abrupte ale stâncilor semeţe din regiune. Inimaginabilele construcţii, enigmaticele picturi şi sculpturi în stâncă, mumiile care par să comunice mesaje codificate şi misterioasele sarcofage aşezate pe terasele stâncoase au fost examinate de arheologii din cadrul expediţiei. Căutând răspunsuri, acest documentar aruncă lumină asupra multora dintre misterele neexplicate ascunse în munţii şi canioanele care au găzduit cultura Chachapoya, în Peru.
 
20:00 1066
Acest serial face cronica anului 1066 şi spune povestea conflictului dintre Anglia şi vikingi din perspectiva soldatului de rând.
Tofi din Crowhurst, proaspăt căsătorit, şi prietenul său, fermierul Leofric, sunt luaţi din căminele lor din Sussex şi chemaţi la arme pentru a apăra coasta Angliei de invadatori. Dar în timp ce armata regelui Harold aşteaptă în sud, un trib porneşte către Anglia din fiordurile Nordului – ferocii vikingi Snorri „skaldul”, Gyrd „uriaşul” şi căpitanul lor, Hakon.
n anul 1066, Anglia s-a schimbat pentru totdeauna. Această poveste epică despre invazie, rezistenţă şi război descrie evenimentele acelui an din punctul de vedere al soldaţilor de rând şi al familiilor acestora, surprinse de tumultul războiului. Doi tineri, Tofi şi Leofric, sunt recrutaţi în armata regelui Harold şi ajută la înfrângerea vikingilor în bătălia de la podul Stamford. Dar până să apuce să se refacă, sosesc veşti că normanzii au debarcat în Sussex. Satul lor este atacat şi trebuie să fugă spre sud... pentru a lupta în epica bătălie de la Hastings.
 
21:00 1066
Acest serial face cronica anului 1066 şi spune povestea conflictului dintre Anglia şi vikingi din perspectiva soldatului de rând.
Armata engleză soseşte la podul Stamford, luându-i pe vikingi prin surprindere. Un atac timpuriu ar putea fi singura şansă de victorie a englezilor. Dar vikingii au o armă secretă: pe Gyrd „uriaşul”, care trebuie să păstreze controlul asupra podului până sosesc întăririle vikinge.
n anul 1066, Anglia s-a schimbat pentru totdeauna. Această poveste epică despre invazie, rezistenţă şi război descrie evenimentele acelui an din punctul de vedere al soldaţilor de rând şi al familiilor acestora, surprinse de tumultul războiului. Doi tineri, Tofi şi Leofric, sunt recrutaţi în armata regelui Harold şi ajută la înfrângerea vikingilor în bătălia de la podul Stamford. Dar până să apuce să se refacă, sosesc veşti că normanzii au debarcat în Sussex. Satul lor este atacat şi trebuie să fugă spre sud... pentru a lupta în epica bătălie de la Hastings.
 
22:00 1066
Acest serial face cronica anului 1066 şi spune povestea conflictului dintre Anglia şi vikingi din perspectiva soldatului de rând.
Armatele s-au adunat lângă Hastings. Armata regelui Harold se apropie. Reuniţi cu Ordgar şi Snorri, Tofi şi Leofric sunt chemaţi din nou la arme pentru a face faţă supremului test de putere şi hotărâre – ultima bătălie, cea de la Hastings. Cine va triumfa – şi va supravieţui ?
n anul 1066, Anglia s-a schimbat pentru totdeauna. Această poveste epică despre invazie, rezistenţă şi război descrie evenimentele acelui an din punctul de vedere al soldaţilor de rând şi al familiilor acestora, surprinse de tumultul războiului. Doi tineri, Tofi şi Leofric, sunt recrutaţi în armata regelui Harold şi ajută la înfrângerea vikingilor în bătălia de la podul Stamford. Dar până să apuce să se refacă, sosesc veşti că normanzii au debarcat în Sussex. Satul lor este atacat şi trebuie să fugă spre sud... pentru a lupta în epica bătălie de la Hastings.
 
23:00 Al Doilea Război Mondial în culori
Folosind cele mai recente tehnici de colorare, acest documentar în serial ne înfăţişează lumea celui de-al Doilea Război Mondial aşa cum nu am mai văzut-o până acum.
Nori de furtună. Serialul începe cu un uriaş paradox. Cum a fost posibil ca tratatul semnat la sfârşitul Primului Război Mondial – supranumit „războiul care pune capăt tuturor războaielor” – să conducă la un conflict şi mai amplu cu doar câţiva ani mai târziu ? Răspunsul este o poveste care astăzi are o rezonanţă înfiorătoare. Acest episod arată cum Marea Criză a văduvit democraţiile occidentale de dorinţa de a ţine piept unui nou şi îngrijorător fenomen politic: ascensiunea dictatorilor militari în Germania, Italia, Japonia şi Spania. Rezultatul a fost că marile puteri au ignorat toate semnele prevestitoare şi le-au permis celor precum Mussolini sau, mai ales, Hitler să pună în mişcare evenimentele care au aruncat lumea în catastrofa celui de-al Doilea Război Mondial.
Acest serial prezintă cea mai bună colecţie de imagini rare din timpul celui de-al Doilea Război Mondial existentă în lume. Folosind cele mai recente tehnici de colorare, putem înfăţişa întreaga poveste a celui de-al Doilea Război Mondial aşa cum nu a mai fost văzută până acum. Cu ajutorul hărţilor de teren obţinute din satelit şi a graficii pe computer de ultimă generaţie, această poveste poate fi spusă cu ajutorul unor date de care niciunul dintre serialele mai vechi nu a dispus. Din ce în ce mai multe secrete au fost dezvăluite în ultimii 5-10 ani, datorită eliberării din arhive a unor documente, dosare şi fotografii. Revelaţii din domeniul spargerii codurilor şi documente oficiale recent desecretizate de pe ambele maluri ale Atlanticului adaugă o nouă dimensiune la înţelegerea celui mai amplu conflict care a avut loc pe glob.
 
00:00 Călători în timp
Excavând situri din orice perioadă, din vremurile Paleoliticului şi până în trecutul recent, acest popular serial cu temă arheologică dezvăluie secretele lungii şi bogatei istorii britanice.
Athelney este unul dintre cele mai importante situri istorice din Anglia, unde regele Alfred şi-a construit fortăreaţa şi de unde a organizat campania de recucerire a Angliei de la vikingi. Dar situl nu a fost niciodată excavat – cu câţiva ani în urmă, nici echipei noastre nu i s-a permis să sape aici. Dar de data aceasta, ei primesc autorizaţie pentru a investiga şi faimoasa mănăstire fortificată începe să-şi dezvăluie secretele, printre care şi o remarcabilă revelaţie despre originile sale.
Dintr-un subiect aparent banal, echipa de la „Călători în timp” face din arheologie un subiect popular datorită entuziasmului dovedit în dezgroparea secretelor lungii şi bogatei istorii britanice. Excavând situri din orice perioadă, din vremurile Paleoliticului şi până în trecutul recent, realizatorii acestui documentar vă vor distra şi, în acelaşi timp, vă vor îmbunătăţi cunoştinţele de istorie.
 
01:00 Călătoria omului
Descoperiţi originile noastre urmărind călătoria făcută de primii Homo sapiens porniţi din Africa de Est cu misiunea de a popula planeta şi felul cum ne-am schimbat pe parcurs.
Pornim în căutarea primilor oameni şi încercăm să aflăm cum au reuşit să supravieţuiască în mediul periculos al Africii preistorice de acum aproximativ 200.000 de ani. Descoperim cum a avansat „tehnologia” oamenilor şi cum, în cele din urmă, un mic grup – poate chiar un singur trib – a părăsit Africa acum aproximativ 70.000 de ani.
Când Homo sapiens a pornit din Africa de Est într-o periculoasă călătorie pentru a popula lumea, nu era singura specie umanoidă de pe planetă. Dar a fost singura care a supravieţuit, până la final. De ce ? Şi cum ne-am schimbat pe parcursul cele mai mari călătorii din istorie, devenind cei care suntem azi ? Acest fascinant serial face cinci călătorii epice pe întregul glob, urmând traseele antice ale strămoşilor noştri pentru a dezvălui extraordinarele şi durele provocări cu care s-au confruntat. Folosind ultimele dovezi genetice şi arheologice, arătăm cum oamenii s-au adaptat gradat, cultural şi fizic, ca răspuns la mediul în care au trăit.
 
02:00 Sickert versus Sargent
Acest documentar explorează moştenirea lui Walter Sickert şi John Singer Sargent, doi pictori imigranţi care s-au luptat în epoca eduardiană pentru titlul de exponent al viitorului artei britanice.
Acest fascinant documentar aduce la lumină viaţa a doi faimoşi imigranţi care s-au luptat pentru titlul de exponent principal al viitorului picturii britanice: Walter Sickert, grosolanul şi agresivul „om din popor” şi John Singer Sargent, fermecătorul filfizon de oraş. Concentrându-se asupra câtorva dintre cele mai frumoase şi neliniştitoare tablouri pictate vreodată – imagini cu aristocraţi şi prostituate, încoronări şi crime, opere şi vodeviluri – documentarul evocă atmosfera de mult uitată a Londrei eduardiene şi ilustrează războiul purtat între cei doi artişti, a cărui moştenire ne bântuie şi astăzi.
 
03:00 La Joya şi războinicii ceţurilor
Acest documentar aruncă lumină asupra multora dintre misterele neexplicate ascunse în munţii şi canioanele care au găzduit cultura Chachapoya, în Peru.
Cultura Chachapoya a înflorit între anii 800 şi 1.500 e.n. în Peru, la altitudini de peste 3.000 de metri. Nimeni nu ştie cu siguranţă dacă Chachapoya au venit din junglă sau de pe munte, dar ştim că s-au stabilit într-o zonă în care pare aproape imposibil de trăit: hotarele muntoase ale junglei peruviene. O echipă formată din specialişti în filmări riscante, speologi, salvamontişti şi arheologi a pătruns adânc pe teritoriul ocupat odată de Chachapoya pentru a le studia obiceiurile şi cutumele. Acest grup de specialişti a explorat „chulpas”, mormintele situate pe versantele abrupte ale stâncilor semeţe din regiune. Inimaginabilele construcţii, enigmaticele picturi şi sculpturi în stâncă, mumiile care par să comunice mesaje codificate şi misterioasele sarcofage aşezate pe terasele stâncoase au fost examinate de arheologii din cadrul expediţiei. Căutând răspunsuri, acest documentar aruncă lumină asupra multora dintre misterele neexplicate ascunse în munţii şi canioanele care au găzduit cultura Chachapoya, în Peru.
 
04:00 1066
Acest serial face cronica anului 1066 şi spune povestea conflictului dintre Anglia şi vikingi din perspectiva soldatului de rând.
Tofi din Crowhurst, proaspăt căsătorit, şi prietenul său, fermierul Leofric, sunt luaţi din căminele lor din Sussex şi chemaţi la arme pentru a apăra coasta Angliei de invadatori. Dar în timp ce armata regelui Harold aşteaptă în sud, un trib porneşte către Anglia din fiordurile Nordului – ferocii vikingi Snorri „skaldul”, Gyrd „uriaşul” şi căpitanul lor, Hakon.
n anul 1066, Anglia s-a schimbat pentru totdeauna. Această poveste epică despre invazie, rezistenţă şi război descrie evenimentele acelui an din punctul de vedere al soldaţilor de rând şi al familiilor acestora, surprinse de tumultul războiului. Doi tineri, Tofi şi Leofric, sunt recrutaţi în armata regelui Harold şi ajută la înfrângerea vikingilor în bătălia de la podul Stamford. Dar până să apuce să se refacă, sosesc veşti că normanzii au debarcat în Sussex. Satul lor este atacat şi trebuie să fugă spre sud... pentru a lupta în epica bătălie de la Hastings.
 
05:00 1066
Acest serial face cronica anului 1066 şi spune povestea conflictului dintre Anglia şi vikingi din perspectiva soldatului de rând.
Armata engleză soseşte la podul Stamford, luându-i pe vikingi prin surprindere. Un atac timpuriu ar putea fi singura şansă de victorie a englezilor. Dar vikingii au o armă secretă: pe Gyrd „uriaşul”, care trebuie să păstreze controlul asupra podului până sosesc întăririle vikinge.
n anul 1066, Anglia s-a schimbat pentru totdeauna. Această poveste epică despre invazie, rezistenţă şi război descrie evenimentele acelui an din punctul de vedere al soldaţilor de rând şi al familiilor acestora, surprinse de tumultul războiului. Doi tineri, Tofi şi Leofric, sunt recrutaţi în armata regelui Harold şi ajută la înfrângerea vikingilor în bătălia de la podul Stamford. Dar până să apuce să se refacă, sosesc veşti că normanzii au debarcat în Sussex. Satul lor este atacat şi trebuie să fugă spre sud... pentru a lupta în epica bătălie de la Hastings.
 
06:00 1066
Acest serial face cronica anului 1066 şi spune povestea conflictului dintre Anglia şi vikingi din perspectiva soldatului de rând.
Armatele s-au adunat lângă Hastings. Armata regelui Harold se apropie. Reuniţi cu Ordgar şi Snorri, Tofi şi Leofric sunt chemaţi din nou la arme pentru a face faţă supremului test de putere şi hotărâre – ultima bătălie, cea de la Hastings. Cine va triumfa – şi va supravieţui ?
n anul 1066, Anglia s-a schimbat pentru totdeauna. Această poveste epică despre invazie, rezistenţă şi război descrie evenimentele acelui an din punctul de vedere al soldaţilor de rând şi al familiilor acestora, surprinse de tumultul războiului. Doi tineri, Tofi şi Leofric, sunt recrutaţi în armata regelui Harold şi ajută la înfrângerea vikingilor în bătălia de la podul Stamford. Dar până să apuce să se refacă, sosesc veşti că normanzii au debarcat în Sussex. Satul lor este atacat şi trebuie să fugă spre sud... pentru a lupta în epica bătălie de la Hastings.
 

Vizualizări: 33

Adaugă un comentariu

Pentru a putea adăuga comentarii trebuie să fii membru al altmarius !

Alătură-te reţelei altmarius

STATISTICI

Free counters!
Din 15 iunie 2009

209 state 

(ultimul: Eswatini)

Numar de steaguri: 273

Record vizitatori:    8,782 (3.04.2011)

Record clickuri:

 16,676 (3.04.2011)

Steaguri lipsa: 33

1 stat are peste 700,000 clickuri (Romania)

1 stat are peste 100.000 clickuri (USA)

1 stat are peste 50,000 clickuri (Moldova)

2 state au peste 20,000  clickuri (Italia,  Germania)

4 state are peste 10.000 clickuri (Franta, UngariaSpania,, Marea Britanie,)

6 state au peste 5.000 clickuri (Olanda, Belgia,  Canada,  )

10 state au peste 1,000 clickuri (Polonia, Rusia,  Australia, IrlandaIsraelGreciaElvetia ,  Brazilia, Suedia, Austria)

50 state au peste 100 clickuri

20 state au un click

Website seo score
Powered by WebStatsDomain

DE URMĂRIT

1.EDITURA HOFFMAN

https://www.editurahoffman.ro/

2. EDITURA ISTROS

https://www.muzeulbrailei.ro/editura-istros/

3.EDITURA UNIVERSITATII CUZA - IASI

https://www.editura.uaic.ro/produse/editura/ultimele-aparitii/1

4.ANTICARIAT UNU

https://www.anticariat-unu.ro/wishlist

5. PRINTRE CARTI

http://www.printrecarti.ro/

6. ANTICARIAT ALBERT

http://anticariatalbert.com/

7. ANTICARIAT ODIN 

http://anticariat-odin.ro/

8. TARGUL CARTII

http://www.targulcartii.ro/

9. ANTICARIAT PLUS

http://www.anticariatplus.ro/

10. LIBRĂRIILE:NET

https://www.librariileonline.ro/carti/literatura--i1678?filtru=2-452

11. LIBRĂRIE: NET

https://www.librarie.net/cautare-rezultate.php?&page=2&t=opere+fundamentale&sort=top

12.CONTRAMUNDUM

https://contramundum.ro/cart/

13. ANTICARIATUL NOU

http://www.anticariatulnou.ro

14. ANTICARIAT NOU

https://anticariatnou.wordpress.com/

15.OKAZII

https://www.okazii.ro/cart?step=0&tr_buyerid=6092150

16. ANTIKVARIUM.RO

http://antikvarium.ro

17.ANTIKVARIUS.RO

https://www.antikvarius.ro/

18. ANTICARIAT URSU

https://anticariat-ursu.ro/index.php?route=common/home

19.EDITURA TEORA - UNIVERSITAS

http://www.teora.ro/cgi-bin/teora/romania/mbshop.cgi?database=09&action=view_product&productID=%20889&category=01

20. EDITURA SPANDUGINO

https://edituraspandugino.ro/

21. FILATELIE

 http://www.romaniastamps.com/

22 MAX

http://romanianstampnews.blogspot.com

23.LIBREX

https://www.librex.ro/search/editura+polirom/?q=editura+polirom

24. LIBMAG

https://www.libmag.ro/carti-la-preturi-sub-10-lei/filtre/edituri/polirom/

25. LIBRIS

https://www.libris.ro/account/myWishlist

26. MAGIA MUNTELUI

http://magiamuntelui.blogspot.com

27. RAZVAN CODRESCU
http://razvan-codrescu.blogspot.ro/

28.RADIO ARHIVE

https://www.facebook.com/RadioArhive/

29.IDEEA EUROPEANĂ

https://www.ideeaeuropeana.ro/colectie/opere-fundamentale/

30. SA NU UITAM

http://sanuuitam.blogspot.ro/

31. CERTITUDINEA

www.certitudinea.com

32. F.N.S.A

https://www.fnsa.ro/products/4546-dimitrie_cantemir_despre_numele_moldaviei.html

Anunturi

Licenţa Creative Commons Această retea este pusă la dispoziţie sub Licenţa Atribuire-Necomercial-FărăModificări 3.0 România Creativ

Note

Hoffman - Jurnalul cărților esențiale

1. Radu Sorescu -  Petre Tutea. Viata si opera

2. Zaharia Stancu  - Jocul cu moartea

3. Mihail Sebastian - Orasul cu salcimi

4. Ioan Slavici - Inchisorile mele

5. Gib Mihaescu -  Donna Alba

6. Liviu Rebreanu - Ion

7. Cella Serghi - Pinza de paianjen

8. Zaharia Stancu -  Descult

9. Henriette Yvonne Stahl - Intre zi si noapte

10.Mihail Sebastian - De doua mii de ani

11. George Calinescu Cartea nuntii

12. Cella Serghi Pe firul de paianjen…

Continuare

Creat de altmariusclassic Dec 23, 2020 at 11:45am. Actualizat ultima dată de altmariusclassic Ian 24, 2021.

© 2024   Created by altmarius.   Oferit de

Embleme  |  Raportare eroare  |  Termeni de utilizare a serviciilor