altmarius

cultură şi spiritualitate

09:00 Cele mai urâte joburi din istorie | Acum la TV
Actorul Tony Robinson ne prezintă cele mai urâte joburi pe care oamenii le-au avut de-a lungul istoriei şi care au fost cruciale pentru societate, de la invazia romană a Britaniei la epoca victoriană.
Epoca dinastiei Stuart.
Unele dintre joburile oribile pe care oamenii le-au avut de-a lungul istoriei au jucat un rol esenţial în societate. Acest serial dezvăluie cum existenţa unor evenimente, instituţii, embleme şi mecanisme economice a fost făcută posibilă de miile de bărbaţi şi femei care trudeau la munca de jos. De la invazia romană a Britaniei la epoca victoriană, actorul englez Tony Robinson caută cele mai urâte joburi din fiecare perioadă.
 
10:00 Gândirea Evului Mediu
Unul dintre cei mai importanţi experţi în Studii Medievale, profesorul Robert Bartlett de la Universitatea St Andrew's, investighează peisajul intelectual al lumii medievale.
Cunoaşterea. În primul episod explorăm felul în care oamenii Evului Mediu înţelegeau lumea – ca pe un spaţiu al misterelor, un tărâm al minunilor. Lumea era o carte scrisă de Dumnezeu. Dar spre sfârşitul Evului Mediu, lumea a devenit un loc care trebuia stăpânit, chiar exploatat.
n acest serial, unul dintre cei mai importanţi experţi în Studii Medievale, profesorul Robert Bartlett de la Universitatea St Andrew's, investighează peisajul intelectual al lumii medievale. Încă din vremea Renaşterii ne-am dorit să înţelegem lumea pentru a o putea controla şi a o modela după placul nostru. Profesorul Bartlett consideră că lumea medievală nu putea fi atât stăpânită, cât contemplată.
 
11:00 Elena din Troia
Bettany Hughes porneşte într-o călătorie epică la est de Marea Mediterană, pentru a afla adevărul despre Elena din Troia şi a discerne realitatea de mit.
Povestea Elenei şi a iubirii dintre ea şi Paris, care a culminat cu sângerosul şi dezastruosul conflict cunoscut sub numele de Războiul Troian, a fost spusă şi răs-spusă în decursul istoriei. Bettany Hughes porneşte într-o călătorie epică la est de Marea Mediterană, pentru a afla adevărul despre Elena din Troia şi a discerne realitatea de mit.
 
12:00 Noi, europenii
Pe baza ultimelor cercetări şi unor expediţii în numeroase locaţii geografice, acest serial explorează bazele culturale, politice, economice şi sociale ale lungii istorii a Europei.
Europa descoperă conceptul de naţiune (secolul XIX)
Cine suntem ? Ce ne defineşte ca europeni ? În acest serial explorăm bazele culturale, politice, economice şi sociale ale lungii istorii a Europei. În centrul fiecărui episod stă câte o idee definitorie pentru era căreia i-a aparţinut – de la individualismul secolului XV până la conceptul naţiunilor din secolul XIX. Bazat pe ultimele cercetări şi pe expediţii în diverse locaţii originale, acest incitant şi cuprinzător serial va fi interesant pentru telespectatorii aparţinând tuturor generaţiilor.
 
13:00 Roma n-a fost construită într-o zi
ase constructori moderni încearcă să construiască o vilă romană autentică lucrând doar cu instrumentele şi materialele pe care le-ar fi folosit romanii înşişi.
Constructorii încep să lucreze la sala de baie – întruchiparea rafinamentului roman. Baia lor se va bucura de încălzire prin pardoseală, va avea piscină şi saună. Dar pe parcursul uneia dintre cele mai calde luni iunie din istorie, constructorilor nu le vine uşor să lucreze.
Ce se întâmplă când chemi şase constructori moderni, le iei instrumentele moderne şi le ceri să construiască o vilă romană doar cu ajutorul manualului roman de construcţii Vitruvius, scris în anul 25 î.Hr. ? Noi vom recruta o echipă contemporană de construcţii – de la director de şantier la zidar, instalator sau tencuitor – şi le vom impune provocarea de a construi o vilă romană autentică. Acest serial inedit, interesant şi plăcut ne oferă o nouă perspectivă asupra tehnologiei şi proiectării înaintaşilor noştri.
 
14:00 Al Doilea Război Mondial în culori
Folosind cele mai recente tehnici de colorare, acest documentar în serial ne înfăţişează lumea celui de-al Doilea Război Mondial aşa cum nu am mai văzut-o până acum.
Victorie în Pacific. Sfârşitul războiului din Pacific este una dintre cele mai măreţe, dar şi înfiorătoare poveşti ale istoriei moderne. Japonezii nu se predau şi continuau să lupte, insulă cu insulă, tranşee cu tranşee. Aviaţia SUA a încercat să îngenuncheze Japonia prin bombardamente aeriene asupra capitalei Tokyo. Peste 200.000 de oameni au murit, dar Japonia nu s-a predat. În final, preşedintele Truman fost obligat să facă uz de bomba nucleară şi soarta oraşelor Hiroşima şi Nagasaki a fost pecetluită. Serialul se încheie cu înfrângerea Japoniei şi relevarea crimelor de război ale armatei japoneze.
Acest serial prezintă cea mai bună colecţie de imagini rare din timpul celui de-al Doilea Război Mondial existentă în lume. Folosind cele mai recente tehnici de colorare, putem înfăţişa întreaga poveste a celui de-al Doilea Război Mondial aşa cum nu a mai fost văzută până acum. Cu ajutorul hărţilor de teren obţinute din satelit şi a graficii pe computer de ultimă generaţie, această poveste poate fi spusă cu ajutorul unor date de care niciunul dintre serialele mai vechi nu a dispus. Din ce în ce mai multe secrete au fost dezvăluite în ultimii 5-10 ani, datorită eliberării din arhive a unor documente, dosare şi fotografii. Revelaţii din domeniul spargerii codurilor şi documente oficiale recent desecretizate de pe ambele maluri ale Atlanticului adaugă o nouă dimensiune la înţelegerea celui mai amplu conflict care a avut loc pe glob.
 
15:00 Ultimul zbor al locotenentului Estill
Fiica pilotului american Shannon Estill, doborât de nazişti în 1945, vizitează Germania la 60 de ani după moartea lui pentru a căuta locul prăbuşirii şi rămăşiţele tatălui său.
n aprilie 1945, o tânără din Iowa îi scria soţului său despre naşterea fetiţei lor. Lt Shannon Estill este un pilot de vânătoare aflat în misiune în Europa. Deşi are doar 22 de ani, este un bun profesionist, respectat de camarazii săi. În săptămânile care urmează, soţia sa, Mary, îi scrie în fiecare zi, convinsă că soţul ei se va întoarce acasă. Din nefericire, Mary s-a înşelat... Pe 13 aprilie 1945, un proiectil german de 88 mm străpunge fuzelajul avionului lui Estill, care se prăbuşeşte. Estill nu a supravieţuit. În 2005, Sharon Taylor-Estill vizitează Germania pentru a elucida misterul dispariţiei tatălui ei. Ea este hotărâtă să găsească rămăşiţele avionului şi pilotului, după o odisee care a început acum 60 de ani.
 
16:00 Drumul ceaiului
Acest documentar în trei părţi porneşte pe urmele caravanelor care, timp de secole, au transportat ceaiul prin Asia, de unde a fost, apoi, trimis în toate colţurile lumii.
n regatul Aurului Verde. Călătoria în lumea ceaiului începe la cei şase legendari „munţi ai ceaiului”, în pădurile subtropicale din sud-estul Chinei. Aici, fiecare producător de ceai are propriile secrete profesionale, transmise din generaţie în generaţie.
Străbate acoperişul lumii, şerpuind pe mai mult de 4.000 de kilometri, peste 20 de lanţuri muntoase şi două platouri deşertice. Traversează patru mari fluvii şi teritoriile a 25 de grupuri etnice diferite. Acesta este anticul „Drum al ceaiului”, care porneşte din sud-estul Chinei către Tibet şi trece prin Nepal, India, Persia, Mongolia şi Rusia, ajungînd pînă în Europa. Legendarul „Drum al ceaiului”, străbătut de Marco Polo, dar folosit de nenumărate caravane cu mult înainte de el. Urmele acestora sunt întipărite adînc în stîncă şi, totuşi, această moştenire este pe cale să se piardă. Acest documentar în trei părţi porneşte pe urmele caravanelor care, timp de secole, au transportat ceaiul prin Asia, de unde a fost, apoi, trimis în toate colţurile lumii.
 
17:00 Colonia
Un grup de englezi, irlandezi şi australieni sunt transportaţi în timp în Australia înaintaşilor. Ei vor experimenta pe propria piele duritatea vieţii din New South Wales, întocmai ca acum 200 de ani.
Conflictul lumilor. Aruncate înapoi la începutul secolului XIX, două familii din Anglia şi Irlanda sosesc cu barcazul pe un chei de la nord de Sydney. Între timp, o familie de aborigeni călătoreşte de-a lungul ţărmului către locul care le va fi cămin pentru următoarele patru luni. La sosire, familia engleză şi cea irlandeză îşi cunosc noii vecini, o familie de australieni de origine europeană şi pe condamnaţii care vor lucra pentru ei. Tensiunea creşte atunci când familiile trag la sorţi pentru a-şi alege terenurile şi pe condamnaţii care îi vor sluji. În încheierea episodului, familia aborigenă urmăreşte întâlnirea celorlalţi participanţi pe pământul său şi îşi petrece prima noapte în Australia secolului al XIX-lea.
Un grup de englezi, irlandezi şi australieni (atât aborigeni, cât şi de origine europeană) sunt transportaţi înapoi în timp, în Australia strămoşilor lor. Trăind la fel ca şi coloniştii, condamnaţii şi aborigenii de atunci, ei vor experimenta pe propria piele duritatea vieţii din colonia New South Wales, aşa cum se desfăşura ea acum 200 de ani. Primul serial istoric australian de tip reality-show este un amestec de calitate între descoperirea istorică, ameninţările sociale, provocările aventurii şi învăţarea prin experienţă. Răsfăţaţii “pionieri” ai secolului XXI încearcă să demonstreze că sunt suficient de puternici pentru a supravieţui acestei încercări “istorice”. Serialul explorează captivanta poveste a primelor colonii, pline de cruzime, vărsare de sânge şi conflicte inter rasiale (între aborigeni, irlandezi şi englezi), între clase (condamnaţi, coloniştii liberi şi soldaţi), între bărbaţi şi femei.
 
18:00 Primii oameni în Spaţiu
Un documentar despre doi piloţi din forţele aeriene ale SUA care s-au ridicat deasupra atmosferei terestre cu ani înainte ca astronauţii celebri să cucerească spaţiul cu ajutorul rachetelor.
Un om în costum de cosmonaut stă la marginea unei nacele deschise. Pământul este la 30 de kilometri sub el. Se apleacă şi sare în gol, cazând timp de aproape cinci minute. Astăzi, acest săritor care a înfruntat pericolul morţii este cvasi-necunoscut. Şi totuşi, Joseph Kittinger Jr şi colegul său David Simons au fost primii oameni în spaţiul cosmic. La sfârşitul anilor 1950, ei au plutit timp de ore întregi deasupra atmosferei terestre, au văzut de sus curbura Pământului şi au plonjat cu viteze inimaginabile printre nori. Alţi astronauţi au devenit eroi ai călătoriilor în cosmos: Yuri Gagarin, Alan Shepard sau John Glenn. Dar cu ani înainte ca astronauţii să cucerească spaţiul cu ajutorul rachetelor, Kittinger şi Simons au făcut primii paşi, care le-ar fi putut fi fatali. Vieţile lor au depins, literalmente, de o folie subţire de plastic – pentru că din asta erau făcute uriaşele baloane care i-au purtat la asemenea altitudini. Umplute cu heliu, mai uşor decât aerul, baloanele i-au dus pe cei doi la altitudini aventuroase într-o micuţă capsulă spaţială. Kittinger şi Simons au făcut parte din forţele aeriene ale SUA şi au condus un program de cercetare în condiţii deosebit de dificile la baza aeriană Holloman din New Mexico, stabilind şase recorduri între anii 1957 şi 1960 cu zborurile lor.
 
19:00 Anna Letenska: Actriţa şi naziştii
Tragica poveste a actriţei cehe Anna Letenska, arestată de nazişti în 1942, apoi eliberată pentru a putea termina comedia în care juca şi, în cele din urmă, ucisă.
n mai 1942, la faimoasele studiouri Barrandov din Praga se filma comedia „Prijdu hned” („Voi fi acolo”), cu Anna Letenska. După asasinarea liderului nazist Reinhard Heydrich, răzbunarea naziştilor a fost cruntă. Anna Letenska a fost printre cei arestaţi, pentru că soţul ei a ajutat să fugă un doctor care îl tratase pe unul dintre asasini. Apoi, incredibilul s-a întâmplat. Naziştii au eliberat-o pe Anna Letenska pentru a termina filmul. Dar când pe platou s-a auzit pentru ultima oară „Tăiaţi !”, în august 1942, Letenska a fost arestată din nou şi dusă în lagărul de concentrare Mauthausen, unde a fost ucisă, fără să mai apuce premiera ultimului său film. Acest documentar tratează subiecte delicate precum vinovăţia şi complicaţiile, colaborarea şi trădarea şi conţine secvenţe originale de film, materiale de arhivă şi un interviu cu fiul Annei Letenska.
 
20:00 Faraonii care au construit Egiptul
Captivanta poveste a avansurilor tehnologice care au făcut posibilă construcţia uluitoarelor temple, piramide, baraje şi garnizoane din Egiptul antic.
Egiptul antic a fost cel mai măreţ imperiu de pe Pământ, un super-stat condus de puternici faraoni. Dar moştenirea sa durabilă este reprezentată de masivele monumente care au rezistat timp de trei milenii. Pentru aceste reuşite inginereşti, egiptenii antici nu au re-scris manualele de ştiinţe... ci le-au inventat ! Aceasta este uimitoarea poveste a avansurilor tehnologice care au făcut posibilă construcţia unor uluitoare temple, piramide, baraje şi garnizoane. Cu ajutorul graficii pe computer, documentarul demontează, literalmente, imperiul, bucată cu bucată, pentru a descoperi cum a fost construit.
 
21:00 Comerţul cu sclavi
Serialul aruncă o privire asupra comerţului cu sclavi, de la costul uman la moştenirea modernă. Care au fost consecinţele înrobirii oamenilor şi cum amintesc numele de familie de ecourile sclaviei?
Dinastia zahărului. Povestea dinastiei Beckford, una dintre cele mai bogate dintre familiile care au condus prima afacere internaţională a Angliei – comerţul cu sclavi. Folosind un set unic de arhive ale familiei, documentarul arată cum îşi conduceau nemilos membrii familiei Beckford plantaţiile de trestie de zahăr, profitând copios de munca miilor de sclavi, cât de mult cheltuiau în Marea Britanie încercând să ajungă pe acelaşi picior cu aristocraţia şi cum s-au implicat în scandalurile sexuale şi financiare care le-au adus, în cele din urmă, ruina.
Sclavia a jucat un rol foarte important în ridicarea Marii Britanii la rang de putere industrială în era victoriană. Dar povestea din spatele „imperiului sclavagist” al Marii Britanii a fost ascunsă timp de aproape două secole. Acest documentar dezvăluie o nouă perspectivă asupra comerţului cu sclavi, de la costul uman la moştenirea sa modernă. Care au fost consecinţele înrobirii oamenilor şi cum amintesc numele de familie de ecourile sclaviei?
 
22:00 O zi în bătaia puştii
Urmărim faptele unor soldaţi care se luptă să supravieţuiască o zi în cele mai aprige bătălii ale Americii.
Veteranii americani povestesc întâmplări emoţionante despre experienţele trăite în Războiul din Vietnam, susţinute de imagini filmate de arhivă, înregistrări audio şi fotografii personale. Folosind tactici inovatoare precum atacul cu elicopterele, soldaţii americani duc o luptă sângeroasă pe valea râului Drang.
Acest serial surprinde drama unei singure zile din timpul celor mai aprige bătălii din istoria Americii. Întâmplările din fiecare zi sunt povestite prin intermediul relatărilor celor care au îndurat aceste confruntări intense şi au supravieţuit în ciuda sorţii. Concentrându-ne asupra experienţelor esenţiale a câtorva oameni într-o scurtă perioadă de timp, putem oferi detalii precise şi cutremurătoare pentru a da confruntării o neobişnuită perspectivă umană.
 
23:00 Mumia care a venit din frig
Un documentar premiat care povesteşte investigarea ştiinţifică a identităţii unei misterioase mumii dezgropate în Iakuţia, Siberia – o femeie în veşmânt de perle, îngropată cu ochii acoperiţi.
n Iakuţia, o provincie izolată a Siberiei, antropologul Eric Crubezy a dezvăluit un mormânt ciudat, care conţinea trupul unei femei îngropate cu ochii acoperiţi şi îmbrăcate într-un veşmânt de perle. Cine a fost ea ? De ce avea mânecile cusute la capete ? Era o prinţesă sau o şamaniţă ? Construit ca un film poliţist, acest documentar prezintă investigarea ştiinţifică a identităţii misterioasei femei.
 
00:00 Drumul ceaiului
Acest documentar în trei părţi porneşte pe urmele caravanelor care, timp de secole, au transportat ceaiul prin Asia, de unde a fost, apoi, trimis în toate colţurile lumii.
n inima ţinutului Shangri-La. Cărăuşii s-au adunat să-şi formeze caravanele. Cu Aurul Verde acum încărcat pe spinarea cailor, ei se vor îndrepta spre nord şi vor urca douăzeci de lanţuri muntoase, traversând patru mari fluvii, printre care Yangtze şi Mekong. Vor poposi în mici sate izolate, „suspendate” pe coastele munţilor în aceste părţi necunoscute ale Chinei.
Străbate acoperişul lumii, şerpuind pe mai mult de 4.000 de kilometri, peste 20 de lanţuri muntoase şi două platouri deşertice. Traversează patru mari fluvii şi teritoriile a 25 de grupuri etnice diferite. Acesta este anticul „Drum al ceaiului”, care porneşte din sud-estul Chinei către Tibet şi trece prin Nepal, India, Persia, Mongolia şi Rusia, ajungînd pînă în Europa. Legendarul „Drum al ceaiului”, străbătut de Marco Polo, dar folosit de nenumărate caravane cu mult înainte de el. Urmele acestora sunt întipărite adînc în stîncă şi, totuşi, această moştenire este pe cale să se piardă. Acest documentar în trei părţi porneşte pe urmele caravanelor care, timp de secole, au transportat ceaiul prin Asia, de unde a fost, apoi, trimis în toate colţurile lumii.
 
01:00 Colonia
Un grup de englezi, irlandezi şi australieni sunt transportaţi în timp în Australia înaintaşilor. Ei vor experimenta pe propria piele duritatea vieţii din New South Wales, întocmai ca acum 200 de ani.
Conflictul lumilor. Aruncate înapoi la începutul secolului XIX, două familii din Anglia şi Irlanda sosesc cu barcazul pe un chei de la nord de Sydney. Între timp, o familie de aborigeni călătoreşte de-a lungul ţărmului către locul care le va fi cămin pentru următoarele patru luni. La sosire, familia engleză şi cea irlandeză îşi cunosc noii vecini, o familie de australieni de origine europeană şi pe condamnaţii care vor lucra pentru ei. Tensiunea creşte atunci când familiile trag la sorţi pentru a-şi alege terenurile şi pe condamnaţii care îi vor sluji. În încheierea episodului, familia aborigenă urmăreşte întâlnirea celorlalţi participanţi pe pământul său şi îşi petrece prima noapte în Australia secolului al XIX-lea.
Un grup de englezi, irlandezi şi australieni (atât aborigeni, cât şi de origine europeană) sunt transportaţi înapoi în timp, în Australia strămoşilor lor. Trăind la fel ca şi coloniştii, condamnaţii şi aborigenii de atunci, ei vor experimenta pe propria piele duritatea vieţii din colonia New South Wales, aşa cum se desfăşura ea acum 200 de ani. Primul serial istoric australian de tip reality-show este un amestec de calitate între descoperirea istorică, ameninţările sociale, provocările aventurii şi învăţarea prin experienţă. Răsfăţaţii “pionieri” ai secolului XXI încearcă să demonstreze că sunt suficient de puternici pentru a supravieţui acestei încercări “istorice”. Serialul explorează captivanta poveste a primelor colonii, pline de cruzime, vărsare de sânge şi conflicte inter rasiale (între aborigeni, irlandezi şi englezi), între clase (condamnaţi, coloniştii liberi şi soldaţi), între bărbaţi şi femei.
 
02:00 Primii oameni în Spaţiu
Un documentar despre doi piloţi din forţele aeriene ale SUA care s-au ridicat deasupra atmosferei terestre cu ani înainte ca astronauţii celebri să cucerească spaţiul cu ajutorul rachetelor.
Un om în costum de cosmonaut stă la marginea unei nacele deschise. Pământul este la 30 de kilometri sub el. Se apleacă şi sare în gol, cazând timp de aproape cinci minute. Astăzi, acest săritor care a înfruntat pericolul morţii este cvasi-necunoscut. Şi totuşi, Joseph Kittinger Jr şi colegul său David Simons au fost primii oameni în spaţiul cosmic. La sfârşitul anilor 1950, ei au plutit timp de ore întregi deasupra atmosferei terestre, au văzut de sus curbura Pământului şi au plonjat cu viteze inimaginabile printre nori. Alţi astronauţi au devenit eroi ai călătoriilor în cosmos: Yuri Gagarin, Alan Shepard sau John Glenn. Dar cu ani înainte ca astronauţii să cucerească spaţiul cu ajutorul rachetelor, Kittinger şi Simons au făcut primii paşi, care le-ar fi putut fi fatali. Vieţile lor au depins, literalmente, de o folie subţire de plastic – pentru că din asta erau făcute uriaşele baloane care i-au purtat la asemenea altitudini. Umplute cu heliu, mai uşor decât aerul, baloanele i-au dus pe cei doi la altitudini aventuroase într-o micuţă capsulă spaţială. Kittinger şi Simons au făcut parte din forţele aeriene ale SUA şi au condus un program de cercetare în condiţii deosebit de dificile la baza aeriană Holloman din New Mexico, stabilind şase recorduri între anii 1957 şi 1960 cu zborurile lor.
 
03:00 Anna Letenska: Actriţa şi naziştii
Tragica poveste a actriţei cehe Anna Letenska, arestată de nazişti în 1942, apoi eliberată pentru a putea termina comedia în care juca şi, în cele din urmă, ucisă.
n mai 1942, la faimoasele studiouri Barrandov din Praga se filma comedia „Prijdu hned” („Voi fi acolo”), cu Anna Letenska. După asasinarea liderului nazist Reinhard Heydrich, răzbunarea naziştilor a fost cruntă. Anna Letenska a fost printre cei arestaţi, pentru că soţul ei a ajutat să fugă un doctor care îl tratase pe unul dintre asasini. Apoi, incredibilul s-a întâmplat. Naziştii au eliberat-o pe Anna Letenska pentru a termina filmul. Dar când pe platou s-a auzit pentru ultima oară „Tăiaţi !”, în august 1942, Letenska a fost arestată din nou şi dusă în lagărul de concentrare Mauthausen, unde a fost ucisă, fără să mai apuce premiera ultimului său film. Acest documentar tratează subiecte delicate precum vinovăţia şi complicaţiile, colaborarea şi trădarea şi conţine secvenţe originale de film, materiale de arhivă şi un interviu cu fiul Annei Letenska.
 
04:00 Faraonii care au construit Egiptul
Captivanta poveste a avansurilor tehnologice care au făcut posibilă construcţia uluitoarelor temple, piramide, baraje şi garnizoane din Egiptul antic.
Egiptul antic a fost cel mai măreţ imperiu de pe Pământ, un super-stat condus de puternici faraoni. Dar moştenirea sa durabilă este reprezentată de masivele monumente care au rezistat timp de trei milenii. Pentru aceste reuşite inginereşti, egiptenii antici nu au re-scris manualele de ştiinţe... ci le-au inventat ! Aceasta este uimitoarea poveste a avansurilor tehnologice care au făcut posibilă construcţia unor uluitoare temple, piramide, baraje şi garnizoane. Cu ajutorul graficii pe computer, documentarul demontează, literalmente, imperiul, bucată cu bucată, pentru a descoperi cum a fost construit.
 
05:00 Comerţul cu sclavi
Serialul aruncă o privire asupra comerţului cu sclavi, de la costul uman la moştenirea modernă. Care au fost consecinţele înrobirii oamenilor şi cum amintesc numele de familie de ecourile sclaviei?
Dinastia zahărului. Povestea dinastiei Beckford, una dintre cele mai bogate dintre familiile care au condus prima afacere internaţională a Angliei – comerţul cu sclavi. Folosind un set unic de arhive ale familiei, documentarul arată cum îşi conduceau nemilos membrii familiei Beckford plantaţiile de trestie de zahăr, profitând copios de munca miilor de sclavi, cât de mult cheltuiau în Marea Britanie încercând să ajungă pe acelaşi picior cu aristocraţia şi cum s-au implicat în scandalurile sexuale şi financiare care le-au adus, în cele din urmă, ruina.
Sclavia a jucat un rol foarte important în ridicarea Marii Britanii la rang de putere industrială în era victoriană. Dar povestea din spatele „imperiului sclavagist” al Marii Britanii a fost ascunsă timp de aproape două secole. Acest documentar dezvăluie o nouă perspectivă asupra comerţului cu sclavi, de la costul uman la moştenirea sa modernă. Care au fost consecinţele înrobirii oamenilor şi cum amintesc numele de familie de ecourile sclaviei?
 
06:00 O zi în bătaia puştii
Urmărim faptele unor soldaţi care se luptă să supravieţuiască o zi în cele mai aprige bătălii ale Americii.
Veteranii americani povestesc întâmplări emoţionante despre experienţele trăite în Războiul din Vietnam, susţinute de imagini filmate de arhivă, înregistrări audio şi fotografii personale. Folosind tactici inovatoare precum atacul cu elicopterele, soldaţii americani duc o luptă sângeroasă pe valea râului Drang.
Acest serial surprinde drama unei singure zile din timpul celor mai aprige bătălii din istoria Americii. Întâmplările din fiecare zi sunt povestite prin intermediul relatărilor celor care au îndurat aceste confruntări intense şi au supravieţuit în ciuda sorţii. Concentrându-ne asupra experienţelor esenţiale a câtorva oameni într-o scurtă perioadă de timp, putem oferi detalii precise şi cutremurătoare pentru a da confruntării o neobişnuită perspectivă umană.

Vizualizări: 40

Adaugă un comentariu

Pentru a putea adăuga comentarii trebuie să fii membru al altmarius !

Alătură-te reţelei altmarius

STATISTICI

Free counters!
Din 15 iunie 2009

209 state 

(ultimul: Eswatini)

Numar de steaguri: 273

Record vizitatori:    8,782 (3.04.2011)

Record clickuri:

 16,676 (3.04.2011)

Steaguri lipsa: 33

1 stat are peste 700,000 clickuri (Romania)

1 stat are peste 100.000 clickuri (USA)

1 stat are peste 50,000 clickuri (Moldova)

2 state au peste 20,000  clickuri (Italia,  Germania)

4 state are peste 10.000 clickuri (Franta, UngariaSpania,, Marea Britanie,)

6 state au peste 5.000 clickuri (Olanda, Belgia,  Canada,  )

10 state au peste 1,000 clickuri (Polonia, Rusia,  Australia, IrlandaIsraelGreciaElvetia ,  Brazilia, Suedia, Austria)

50 state au peste 100 clickuri

20 state au un click

Website seo score
Powered by WebStatsDomain

DE URMĂRIT

1.EDITURA HOFFMAN

https://www.editurahoffman.ro/

2. EDITURA ISTROS

https://www.muzeulbrailei.ro/editura-istros/

3.EDITURA UNIVERSITATII CUZA - IASI

https://www.editura.uaic.ro/produse/editura/ultimele-aparitii/1

4.ANTICARIAT UNU

https://www.anticariat-unu.ro/wishlist

5. PRINTRE CARTI

http://www.printrecarti.ro/

6. ANTICARIAT ALBERT

http://anticariatalbert.com/

7. ANTICARIAT ODIN 

http://anticariat-odin.ro/

8. TARGUL CARTII

http://www.targulcartii.ro/

9. ANTICARIAT PLUS

http://www.anticariatplus.ro/

10. LIBRĂRIILE:NET

https://www.librariileonline.ro/carti/literatura--i1678?filtru=2-452

11. LIBRĂRIE: NET

https://www.librarie.net/cautare-rezultate.php?&page=2&t=opere+fundamentale&sort=top

12.CONTRAMUNDUM

https://contramundum.ro/cart/

13. ANTICARIATUL NOU

http://www.anticariatulnou.ro

14. ANTICARIAT NOU

https://anticariatnou.wordpress.com/

15.OKAZII

https://www.okazii.ro/cart?step=0&tr_buyerid=6092150

16. ANTIKVARIUM.RO

http://antikvarium.ro

17.ANTIKVARIUS.RO

https://www.antikvarius.ro/

18. ANTICARIAT URSU

https://anticariat-ursu.ro/index.php?route=common/home

19.EDITURA TEORA - UNIVERSITAS

http://www.teora.ro/cgi-bin/teora/romania/mbshop.cgi?database=09&action=view_product&productID=%20889&category=01

20. EDITURA SPANDUGINO

https://edituraspandugino.ro/

21. FILATELIE

 http://www.romaniastamps.com/

22 MAX

http://romanianstampnews.blogspot.com

23.LIBREX

https://www.librex.ro/search/editura+polirom/?q=editura+polirom

24. LIBMAG

https://www.libmag.ro/carti-la-preturi-sub-10-lei/filtre/edituri/polirom/

25. LIBRIS

https://www.libris.ro/account/myWishlist

26. MAGIA MUNTELUI

http://magiamuntelui.blogspot.com

27. RAZVAN CODRESCU
http://razvan-codrescu.blogspot.ro/

28.RADIO ARHIVE

https://www.facebook.com/RadioArhive/

29.IDEEA EUROPEANĂ

https://www.ideeaeuropeana.ro/colectie/opere-fundamentale/

30. SA NU UITAM

http://sanuuitam.blogspot.ro/

31. CERTITUDINEA

www.certitudinea.com

32. F.N.S.A

https://www.fnsa.ro/products/4546-dimitrie_cantemir_despre_numele_moldaviei.html

Anunturi

Licenţa Creative Commons Această retea este pusă la dispoziţie sub Licenţa Atribuire-Necomercial-FărăModificări 3.0 România Creativ

Note

Hoffman - Jurnalul cărților esențiale

1. Radu Sorescu -  Petre Tutea. Viata si opera

2. Zaharia Stancu  - Jocul cu moartea

3. Mihail Sebastian - Orasul cu salcimi

4. Ioan Slavici - Inchisorile mele

5. Gib Mihaescu -  Donna Alba

6. Liviu Rebreanu - Ion

7. Cella Serghi - Pinza de paianjen

8. Zaharia Stancu -  Descult

9. Henriette Yvonne Stahl - Intre zi si noapte

10.Mihail Sebastian - De doua mii de ani

11. George Calinescu Cartea nuntii

12. Cella Serghi Pe firul de paianjen…

Continuare

Creat de altmariusclassic Dec 23, 2020 at 11:45am. Actualizat ultima dată de altmariusclassic Ian 24, 2021.

© 2024   Created by altmarius.   Oferit de

Embleme  |  Raportare eroare  |  Termeni de utilizare a serviciilor