altmarius

cultură şi spiritualitate

10:00

Inundaţiile uitate | Acum la TV

http://programetv.program24.ro/post/viasat-history/
O investigaţie asupra revărsării Canalului Mânecii în 1607 – unul dintre cele mai devastatoare dezastre naturale care au lovit Marea Britanie, considerat de unii savanţi drept tsunami.
Tsunami sunt printre cele mai distrugătoare forţe cunoscute de om, dar cei mai mulţi locuitori ai Marii Britanii cred că nu au de ce să-şi facă griji din pricina lor. Profesorii Simon Haslett şi Ted Bryant contrazic însă această părere, considerând că revărsarea Canalului Mânecii din 1607 – unul dintre cele mai devastatoare dezastre naturale din Marea Britanie – a fost cauzată, de fapt, de un tsunami. Dar povestea nu se opreşte aici. În acest documentar, Simon şi Ted investighează dovezi pentru ceea ce ei consideră că au fost cel puţin patru alte tsunami „britanice”.

 
11:00 Adevărul despre Iuri Gagarin
Extraordinara poveste a lui Iuri Gagarin, primul om din istorie care a părăsit atmosfera terestră şi s-a aventurat în spaţiul cosmic.
Acest documentar spune extraordinara poveste din spatele legendei lui Iuri Gagarin – o emoţionantă istorie a un tânăr fiu de ţăran ce avea să devină primul om din istorie care a părăsit atmosfera terestră şi s-a aventurat în spaţiul cosmic. Este bazat pe materiale din arhivele KGB şi documente ale autorităţilor spaţiale ruse şi include o serie de interviuri cu oamenii implicaţi în această realizare. Narat de actorul britanic Joss Ackland.
 
12:00 Procesul naziştilor
Documentarul prezintă dezvăluirile făcute de naziştii de vârf – Göring, Speer şi Hess – în timpul proceselor de la Nürnberg şi în conversaţii confidenţiale cu psihologii şi cu ceilalţi acuzaţi.
Hermann Göring a fost comandantul-şef al Luftwaffe şi succesorul desemnat al lui Hitler. Aceasta este povestea înfrângerii finale a lui Göring şi a rolului decisiv jucat în spatele scenei la procesele de la Nürnberg de psihologul evreu de penitenciar Gustave Gilbert. Göring a fost găsit vinovat pentru toate capetele de acuzare şi condamnat la moarte. Pe 14 octombrie 1946, în noaptea de dinaintea execuţiei, el s-a sinucis cu cianură, fie ascunsă în prealabil în celula sa, fie adusă de un gardian care l-a compătimit.
Combinând naraţiunea cu dialogurile dramatice, acest serial ne oferă o privire fără precedent asupra personalităţii şi soartei a trei dintre cei mai importanţi nazişti – Hermann Göring, Albert Speer şi Rudolf Hess. În urma cercetării arhivelor din întreaga Europă şi din SUA, serialul foloseşte documente în mare parte nepublicate pentru a-i readuce la viaţă pe criminalii de război nazişti şi îi urmăreşte, folosind propriile lor cuvinte, de la capturare la condamnare şi la soarta lor ulterioară: sinucidere, 20 de ani de detenţie şi respectiv detenţie pe viaţă. Acestea nu sunt nişte biografii convenţionale, permiţându-ne să cunoaştem şi personaje-cheie din tabăra Aliată, de la judecători şi procurori la psihologi sau gardieni, şi să înţelegem mai bine cum au contribuit aceştia la organizarea celui mai important proces din istorie.
 
13:00 Zece zile până la război
O pasionantă dramă cu Kenneth Branagh în rolul principal, care dezvăluie jocurile de putere şi poveştile de viaţă desfăşurate în spatele cortinei în ultimele zile de dinainte de războiul din Irak.
Pe 20 martie 2003, Marea Britanie şi SUA au pornit la război. Mii de irakieni au murit, milioane au trebuit să-şi părăsească locuinţele şi multe oraşe au fost, practic, distruse. Această pasionantă dramă pătrunde în culisele numărătoarei inverse din zilele de dinaintea războiului din Irak. De la Tony Blair care promova ideea războiului faţă de partidul lui sceptic şi publicul cinic, la marketingul american care îl prezenta pe Ahmed Chalabi drept „George Washington al Irakului” şi până la şocul primelor confruntări, această extraordinară dramă ne dezvăluie jocurile de putere şi poveştile de viaţă desfăşurate în spatele cortinei politice.
 
15:00 Samuraii de la Soma Noma-Oi
O uimitoare călătorie către festivalul milenar Soma Noma Oi, ultimul bastion al autenticei culturi japoneze a samurailor, care se ţine la sfârşitul lui iulie în estul Japoniei.
O uimitoare călătorie către festivalul milenar Soma Noma Oi, ultimul bastion al autenticei culturi japoneze a samurailor. Acest festival este organizat la sfârşitul lunii iulie în estul Japoniei de către descendenţii uneia dintre cele mai vechi dinastii feudale a Japoniei, mândrii bărbaţi şi femei din Soma, şi include o probă unică şi dură creată pentru a testa măiestria ecvestră şi rezistenţa samuraiului călare şi a armăsarului său.
 
16:00 Bun venit în anii '80
O fascinantă călătorie muzicală prin anii 1980, prezentând toate faţetele acestei incitante perioade.
Muzica house & petrecerile rave.
n anii 1980, percepţia oamenilor era formată de liste cu ce este la modă şi ce nu, iar formatorii de opinie erau hotărâţi să bage la naftalină hainele largi şi tunsorile neîngrijite ale anilor 1970 şi să se lanseze într-o bătălie cu autenticitatea însăşi, pe muzica unor formaţii ca Talking Heads, ABC sau Yazoo. Filozofii pop post-modernişti vorbeau despre curente şi hipsteri, raliindu-se împotriva oricărui lucru care le amintea de era hippie, iar oamenii obişnuiţi dansau pe muzica Madonnei, a trupei Modern Talking sau a lui Michael Jackson în discoteci uriaşe. Acasă, lumea începea să recicleze selectiv deşeurile şi să folosească detergenţi ecologici pentru a face rufele mai albe. De la influenţa curentului punk, a cărui opoziţie faţă de „hipioţi” a marcat un întreg deceniu, s-a ajuns la comercialismul total al muzicii pop. De la primii paşi nesiguri ai contraculturii negrilor, sub forma muzicii rap şi house, iniţial încă influenţate de „disco”, s-a ajuns la uriaşele evenimente rave care au anunţat anii 1990. De la primele experimente cu echipamente Casio sau C64, s-a ajuns la synthpopul care avea să definească soundul unui deceniu, în care tehnologia digitală şi samplingul au multiplicat exponenţial posibilităţile de producţie.
 
17:00 Cele mai urâte joburi din istorie
Actorul Tony Robinson ne prezintă cele mai urâte joburi pe care oamenii le-au avut de-a lungul istoriei şi care au fost cruciale pentru societate, de la invazia romană a Britaniei la epoca victoriană.
Epoca dinastiei Stuart.
Unele dintre joburile oribile pe care oamenii le-au avut de-a lungul istoriei au jucat un rol esenţial în societate. Acest serial dezvăluie cum existenţa unor evenimente, instituţii, embleme şi mecanisme economice a fost făcută posibilă de miile de bărbaţi şi femei care trudeau la munca de jos. De la invazia romană a Britaniei la epoca victoriană, actorul englez Tony Robinson caută cele mai urâte joburi din fiecare perioadă.
 
18:00 Gândirea Evului Mediu
Unul dintre cei mai importanţi experţi în Studii Medievale, profesorul Robert Bartlett de la Universitatea St Andrew's, investighează peisajul intelectual al lumii medievale.
Cunoaşterea. În primul episod explorăm felul în care oamenii Evului Mediu înţelegeau lumea – ca pe un spaţiu al misterelor, un tărâm al minunilor. Lumea era o carte scrisă de Dumnezeu. Dar spre sfârşitul Evului Mediu, lumea a devenit un loc care trebuia stăpânit, chiar exploatat.
n acest serial, unul dintre cei mai importanţi experţi în Studii Medievale, profesorul Robert Bartlett de la Universitatea St Andrew's, investighează peisajul intelectual al lumii medievale. Încă din vremea Renaşterii ne-am dorit să înţelegem lumea pentru a o putea controla şi a o modela după placul nostru. Profesorul Bartlett consideră că lumea medievală nu putea fi atât stăpânită, cât contemplată.
 
19:00 Elena din Troia
Bettany Hughes porneşte într-o călătorie epică la est de Marea Mediterană, pentru a afla adevărul despre Elena din Troia şi a discerne realitatea de mit.
Povestea Elenei şi a iubirii dintre ea şi Paris, care a culminat cu sângerosul şi dezastruosul conflict cunoscut sub numele de Războiul Troian, a fost spusă şi răs-spusă în decursul istoriei. Bettany Hughes porneşte într-o călătorie epică la est de Marea Mediterană, pentru a afla adevărul despre Elena din Troia şi a discerne realitatea de mit.
 
20:00 Noi, europenii
Pe baza ultimelor cercetări şi unor expediţii în numeroase locaţii geografice, acest serial explorează bazele culturale, politice, economice şi sociale ale lungii istorii a Europei.
Europa descoperă conceptul de naţiune (secolul XIX)
Cine suntem ? Ce ne defineşte ca europeni ? În acest serial explorăm bazele culturale, politice, economice şi sociale ale lungii istorii a Europei. În centrul fiecărui episod stă câte o idee definitorie pentru era căreia i-a aparţinut – de la individualismul secolului XV până la conceptul naţiunilor din secolul XIX. Bazat pe ultimele cercetări şi pe expediţii în diverse locaţii originale, acest incitant şi cuprinzător serial va fi interesant pentru telespectatorii aparţinând tuturor generaţiilor.
 
21:00 Roma n-a fost construită într-o zi
ase constructori moderni încearcă să construiască o vilă romană autentică lucrând doar cu instrumentele şi materialele pe care le-ar fi folosit romanii înşişi.
Constructorii încep să lucreze la sala de baie – întruchiparea rafinamentului roman. Baia lor se va bucura de încălzire prin pardoseală, va avea piscină şi saună. Dar pe parcursul uneia dintre cele mai calde luni iunie din istorie, constructorilor nu le vine uşor să lucreze.
Ce se întâmplă când chemi şase constructori moderni, le iei instrumentele moderne şi le ceri să construiască o vilă romană doar cu ajutorul manualului roman de construcţii Vitruvius, scris în anul 25 î.Hr. ? Noi vom recruta o echipă contemporană de construcţii – de la director de şantier la zidar, instalator sau tencuitor – şi le vom impune provocarea de a construi o vilă romană autentică. Acest serial inedit, interesant şi plăcut ne oferă o nouă perspectivă asupra tehnologiei şi proiectării înaintaşilor noştri.
 
22:00 Al Doilea Război Mondial în culori
Folosind cele mai recente tehnici de colorare, acest documentar în serial ne înfăţişează lumea celui de-al Doilea Război Mondial aşa cum nu am mai văzut-o până acum.
Victorie în Pacific. Sfârşitul războiului din Pacific este una dintre cele mai măreţe, dar şi înfiorătoare poveşti ale istoriei moderne. Japonezii nu se predau şi continuau să lupte, insulă cu insulă, tranşee cu tranşee. Aviaţia SUA a încercat să îngenuncheze Japonia prin bombardamente aeriene asupra capitalei Tokyo. Peste 200.000 de oameni au murit, dar Japonia nu s-a predat. În final, preşedintele Truman fost obligat să facă uz de bomba nucleară şi soarta oraşelor Hiroşima şi Nagasaki a fost pecetluită. Serialul se încheie cu înfrângerea Japoniei şi relevarea crimelor de război ale armatei japoneze.
Acest serial prezintă cea mai bună colecţie de imagini rare din timpul celui de-al Doilea Război Mondial existentă în lume. Folosind cele mai recente tehnici de colorare, putem înfăţişa întreaga poveste a celui de-al Doilea Război Mondial aşa cum nu a mai fost văzută până acum. Cu ajutorul hărţilor de teren obţinute din satelit şi a graficii pe computer de ultimă generaţie, această poveste poate fi spusă cu ajutorul unor date de care niciunul dintre serialele mai vechi nu a dispus. Din ce în ce mai multe secrete au fost dezvăluite în ultimii 5-10 ani, datorită eliberării din arhive a unor documente, dosare şi fotografii. Revelaţii din domeniul spargerii codurilor şi documente oficiale recent desecretizate de pe ambele maluri ale Atlanticului adaugă o nouă dimensiune la înţelegerea celui mai amplu conflict care a avut loc pe glob.
 
23:00 Ultimul zbor al locotenentului Estill
Fiica pilotului american Shannon Estill, doborât de nazişti în 1945, vizitează Germania la 60 de ani după moartea lui pentru a căuta locul prăbuşirii şi rămăşiţele tatălui său.
n aprilie 1945, o tânără din Iowa îi scria soţului său despre naşterea fetiţei lor. Lt Shannon Estill este un pilot de vânătoare aflat în misiune în Europa. Deşi are doar 22 de ani, este un bun profesionist, respectat de camarazii săi. În săptămânile care urmează, soţia sa, Mary, îi scrie în fiecare zi, convinsă că soţul ei se va întoarce acasă. Din nefericire, Mary s-a înşelat... Pe 13 aprilie 1945, un proiectil german de 88 mm străpunge fuzelajul avionului lui Estill, care se prăbuşeşte. Estill nu a supravieţuit. În 2005, Sharon Taylor-Estill vizitează Germania pentru a elucida misterul dispariţiei tatălui ei. Ea este hotărâtă să găsească rămăşiţele avionului şi pilotului, după o odisee care a început acum 60 de ani.
 
00:00 Drumul ceaiului
Acest documentar în trei părţi porneşte pe urmele caravanelor care, timp de secole, au transportat ceaiul prin Asia, de unde a fost, apoi, trimis în toate colţurile lumii.
n regatul Aurului Verde. Călătoria în lumea ceaiului începe la cei şase legendari „munţi ai ceaiului”, în pădurile subtropicale din sud-estul Chinei. Aici, fiecare producător de ceai are propriile secrete profesionale, transmise din generaţie în generaţie.
Străbate acoperişul lumii, şerpuind pe mai mult de 4.000 de kilometri, peste 20 de lanţuri muntoase şi două platouri deşertice. Traversează patru mari fluvii şi teritoriile a 25 de grupuri etnice diferite. Acesta este anticul „Drum al ceaiului”, care porneşte din sud-estul Chinei către Tibet şi trece prin Nepal, India, Persia, Mongolia şi Rusia, ajungînd pînă în Europa. Legendarul „Drum al ceaiului”, străbătut de Marco Polo, dar folosit de nenumărate caravane cu mult înainte de el. Urmele acestora sunt întipărite adînc în stîncă şi, totuşi, această moştenire este pe cale să se piardă. Acest documentar în trei părţi porneşte pe urmele caravanelor care, timp de secole, au transportat ceaiul prin Asia, de unde a fost, apoi, trimis în toate colţurile lumii.
 
01:00 Cele mai urâte joburi din istorie
Actorul Tony Robinson ne prezintă cele mai urâte joburi pe care oamenii le-au avut de-a lungul istoriei şi care au fost cruciale pentru societate, de la invazia romană a Britaniei la epoca victoriană.
Epoca dinastiei Stuart.
Unele dintre joburile oribile pe care oamenii le-au avut de-a lungul istoriei au jucat un rol esenţial în societate. Acest serial dezvăluie cum existenţa unor evenimente, instituţii, embleme şi mecanisme economice a fost făcută posibilă de miile de bărbaţi şi femei care trudeau la munca de jos. De la invazia romană a Britaniei la epoca victoriană, actorul englez Tony Robinson caută cele mai urâte joburi din fiecare perioadă.
 
02:00 Gândirea Evului Mediu
Unul dintre cei mai importanţi experţi în Studii Medievale, profesorul Robert Bartlett de la Universitatea St Andrew's, investighează peisajul intelectual al lumii medievale.
Cunoaşterea. În primul episod explorăm felul în care oamenii Evului Mediu înţelegeau lumea – ca pe un spaţiu al misterelor, un tărâm al minunilor. Lumea era o carte scrisă de Dumnezeu. Dar spre sfârşitul Evului Mediu, lumea a devenit un loc care trebuia stăpânit, chiar exploatat.
n acest serial, unul dintre cei mai importanţi experţi în Studii Medievale, profesorul Robert Bartlett de la Universitatea St Andrew's, investighează peisajul intelectual al lumii medievale. Încă din vremea Renaşterii ne-am dorit să înţelegem lumea pentru a o putea controla şi a o modela după placul nostru. Profesorul Bartlett consideră că lumea medievală nu putea fi atât stăpânită, cât contemplată.
 
03:00 Elena din Troia
Bettany Hughes porneşte într-o călătorie epică la est de Marea Mediterană, pentru a afla adevărul despre Elena din Troia şi a discerne realitatea de mit.
Povestea Elenei şi a iubirii dintre ea şi Paris, care a culminat cu sângerosul şi dezastruosul conflict cunoscut sub numele de Războiul Troian, a fost spusă şi răs-spusă în decursul istoriei. Bettany Hughes porneşte într-o călătorie epică la est de Marea Mediterană, pentru a afla adevărul despre Elena din Troia şi a discerne realitatea de mit.
 
04:00 Noi, europenii
Pe baza ultimelor cercetări şi unor expediţii în numeroase locaţii geografice, acest serial explorează bazele culturale, politice, economice şi sociale ale lungii istorii a Europei.
Europa descoperă conceptul de naţiune (secolul XIX)
Cine suntem ? Ce ne defineşte ca europeni ? În acest serial explorăm bazele culturale, politice, economice şi sociale ale lungii istorii a Europei. În centrul fiecărui episod stă câte o idee definitorie pentru era căreia i-a aparţinut – de la individualismul secolului XV până la conceptul naţiunilor din secolul XIX. Bazat pe ultimele cercetări şi pe expediţii în diverse locaţii originale, acest incitant şi cuprinzător serial va fi interesant pentru telespectatorii aparţinând tuturor generaţiilor.
 
05:00 Roma n-a fost construită într-o zi
ase constructori moderni încearcă să construiască o vilă romană autentică lucrând doar cu instrumentele şi materialele pe care le-ar fi folosit romanii înşişi.
Constructorii încep să lucreze la sala de baie – întruchiparea rafinamentului roman. Baia lor se va bucura de încălzire prin pardoseală, va avea piscină şi saună. Dar pe parcursul uneia dintre cele mai calde luni iunie din istorie, constructorilor nu le vine uşor să lucreze.
Ce se întâmplă când chemi şase constructori moderni, le iei instrumentele moderne şi le ceri să construiască o vilă romană doar cu ajutorul manualului roman de construcţii Vitruvius, scris în anul 25 î.Hr. ? Noi vom recruta o echipă contemporană de construcţii – de la director de şantier la zidar, instalator sau tencuitor – şi le vom impune provocarea de a construi o vilă romană autentică. Acest serial inedit, interesant şi plăcut ne oferă o nouă perspectivă asupra tehnologiei şi proiectării înaintaşilor noştri.
 
06:00 Al Doilea Război Mondial în culori
Folosind cele mai recente tehnici de colorare, acest documentar în serial ne înfăţişează lumea celui de-al Doilea Război Mondial aşa cum nu am mai văzut-o până acum.
Victorie în Pacific. Sfârşitul războiului din Pacific este una dintre cele mai măreţe, dar şi înfiorătoare poveşti ale istoriei moderne. Japonezii nu se predau şi continuau să lupte, insulă cu insulă, tranşee cu tranşee. Aviaţia SUA a încercat să îngenuncheze Japonia prin bombardamente aeriene asupra capitalei Tokyo. Peste 200.000 de oameni au murit, dar Japonia nu s-a predat. În final, preşedintele Truman fost obligat să facă uz de bomba nucleară şi soarta oraşelor Hiroşima şi Nagasaki a fost pecetluită. Serialul se încheie cu înfrângerea Japoniei şi relevarea crimelor de război ale armatei japoneze.
Acest serial prezintă cea mai bună colecţie de imagini rare din timpul celui de-al Doilea Război Mondial existentă în lume. Folosind cele mai recente tehnici de colorare, putem înfăţişa întreaga poveste a celui de-al Doilea Război Mondial aşa cum nu a mai fost văzută până acum. Cu ajutorul hărţilor de teren obţinute din satelit şi a graficii pe computer de ultimă generaţie, această poveste poate fi spusă cu ajutorul unor date de care niciunul dintre serialele mai vechi nu a dispus. Din ce în ce mai multe secrete au fost dezvăluite în ultimii 5-10 ani, datorită eliberării din arhive a unor documente, dosare şi fotografii. Revelaţii din domeniul spargerii codurilor şi documente oficiale recent desecretizate de pe ambele maluri ale Atlanticului adaugă o nouă dimensiune la înţelegerea celui mai amplu conflict care a avut loc pe glob.

Vizualizări: 16

Adaugă un comentariu

Pentru a putea adăuga comentarii trebuie să fii membru al altmarius !

Alătură-te reţelei altmarius

STATISTICI

Free counters!
Din 15 iunie 2009

209 state 

(ultimul: Eswatini)

Numar de steaguri: 273

Record vizitatori:    8,782 (3.04.2011)

Record clickuri:

 16,676 (3.04.2011)

Steaguri lipsa: 33

1 stat are peste 700,000 clickuri (Romania)

1 stat are peste 100.000 clickuri (USA)

1 stat are peste 50,000 clickuri (Moldova)

2 state au peste 20,000  clickuri (Italia,  Germania)

4 state are peste 10.000 clickuri (Franta, UngariaSpania,, Marea Britanie,)

6 state au peste 5.000 clickuri (Olanda, Belgia,  Canada,  )

10 state au peste 1,000 clickuri (Polonia, Rusia,  Australia, IrlandaIsraelGreciaElvetia ,  Brazilia, Suedia, Austria)

50 state au peste 100 clickuri

20 state au un click

Website seo score
Powered by WebStatsDomain

DE URMĂRIT

1.EDITURA HOFFMAN

https://www.editurahoffman.ro/

2. EDITURA ISTROS

https://www.muzeulbrailei.ro/editura-istros/

3.EDITURA UNIVERSITATII CUZA - IASI

https://www.editura.uaic.ro/produse/editura/ultimele-aparitii/1

4.ANTICARIAT UNU

https://www.anticariat-unu.ro/wishlist

5. PRINTRE CARTI

http://www.printrecarti.ro/

6. ANTICARIAT ALBERT

http://anticariatalbert.com/

7. ANTICARIAT ODIN 

http://anticariat-odin.ro/

8. TARGUL CARTII

http://www.targulcartii.ro/

9. ANTICARIAT PLUS

http://www.anticariatplus.ro/

10. LIBRĂRIILE:NET

https://www.librariileonline.ro/carti/literatura--i1678?filtru=2-452

11. LIBRĂRIE: NET

https://www.librarie.net/cautare-rezultate.php?&page=2&t=opere+fundamentale&sort=top

12.CONTRAMUNDUM

https://contramundum.ro/cart/

13. ANTICARIATUL NOU

http://www.anticariatulnou.ro

14. ANTICARIAT NOU

https://anticariatnou.wordpress.com/

15.OKAZII

https://www.okazii.ro/cart?step=0&tr_buyerid=6092150

16. ANTIKVARIUM.RO

http://antikvarium.ro

17.ANTIKVARIUS.RO

https://www.antikvarius.ro/

18. ANTICARIAT URSU

https://anticariat-ursu.ro/index.php?route=common/home

19.EDITURA TEORA - UNIVERSITAS

http://www.teora.ro/cgi-bin/teora/romania/mbshop.cgi?database=09&action=view_product&productID=%20889&category=01

20. EDITURA SPANDUGINO

https://edituraspandugino.ro/

21. FILATELIE

 http://www.romaniastamps.com/

22 MAX

http://romanianstampnews.blogspot.com

23.LIBREX

https://www.librex.ro/search/editura+polirom/?q=editura+polirom

24. LIBMAG

https://www.libmag.ro/carti-la-preturi-sub-10-lei/filtre/edituri/polirom/

25. LIBRIS

https://www.libris.ro/account/myWishlist

26. MAGIA MUNTELUI

http://magiamuntelui.blogspot.com

27. RAZVAN CODRESCU
http://razvan-codrescu.blogspot.ro/

28.RADIO ARHIVE

https://www.facebook.com/RadioArhive/

29.IDEEA EUROPEANĂ

https://www.ideeaeuropeana.ro/colectie/opere-fundamentale/

30. SA NU UITAM

http://sanuuitam.blogspot.ro/

31. CERTITUDINEA

www.certitudinea.com

32. F.N.S.A

https://www.fnsa.ro/products/4546-dimitrie_cantemir_despre_numele_moldaviei.html

Anunturi

Licenţa Creative Commons Această retea este pusă la dispoziţie sub Licenţa Atribuire-Necomercial-FărăModificări 3.0 România Creativ

Note

Hoffman - Jurnalul cărților esențiale

1. Radu Sorescu -  Petre Tutea. Viata si opera

2. Zaharia Stancu  - Jocul cu moartea

3. Mihail Sebastian - Orasul cu salcimi

4. Ioan Slavici - Inchisorile mele

5. Gib Mihaescu -  Donna Alba

6. Liviu Rebreanu - Ion

7. Cella Serghi - Pinza de paianjen

8. Zaharia Stancu -  Descult

9. Henriette Yvonne Stahl - Intre zi si noapte

10.Mihail Sebastian - De doua mii de ani

11. George Calinescu Cartea nuntii

12. Cella Serghi Pe firul de paianjen…

Continuare

Creat de altmariusclassic Dec 23, 2020 at 11:45am. Actualizat ultima dată de altmariusclassic Ian 24, 2021.

© 2024   Created by altmarius.   Oferit de

Embleme  |  Raportare eroare  |  Termeni de utilizare a serviciilor