altmarius

cultură şi spiritualitate

10:00 Povestea agriculturii | Acum la TV
Istoria agriculturii britanice din secolul XX, cu prezentarea schimbărilor survenite în felul în care fructele şi legumele erau cultivate, recoltate şi vândute, şi impactului supermarketurilor.
n primii ani ai secolului XX, 150.000 de crescători de vite mulgeau manual vacile şi vindeau laptele din uşă în uşă. La sfârşitul secolului, cei 15.000 rămaşi înmulţeau selectiv vacile, având o producţie de lapte cu peste 400% mai mare, iar laptele se vindea în supermarketuri. Acest episod prezintă filmele de amator şi poveştile a doi crescători de vite care ne spun povestea mecanismelor şi motivelor acestei revoluţii.
Aceasta este povestea relaţiei omului cu pământul, o poveste care urmăreşte revoluţia survenită în producţia britanică de alimente în secolul XX şi examinează impactul acesteia asupra vieţii fermierilor şi consumatorilor. Episoadele se concentrează asupra laptelui, fructelor şi legumelor, grâului şi cărnii de vită. Pe lângă intime şi impresionante filme de amator înregistrate pe parcursul vremii, serialul ne oferă o cronică originală şi în mare parte necunoscută a unui secol revoluţionar pentru agricultură.
11:00 Exploratorii lui Hitler
Acest documentar investighează de ce aventurieri de renume mondial precum Heinrich Harrer şi László Almásy s-au asociat cu naziştii în anii celui de-al Doilea Război Mondial.
Alpinişti, exploratori ai junglei şi „vulpi ale deşertului” – mulţi au fost atraşi în ghearele partidului Naţional-socialist, SS-ului sau Wehrmacht-ului, din cauza meseriei lor, curiozităţii ştiinţifice sau dragostei de călătorii. Au fost oare aceşti aventurieri conştienţi de consecinţele acestei asocieri sau îşi urmăreau pur şi simplu interesele, indiferent de costuri ? Aceasta este întrebarea la care documentarul nostru caută răspuns, spunând poveştile unor exploratori precum Heinrich Harrer („Şapte ani în Tibet”) sau László Almásy („Pacientul englez”), cu ajutorul unor imagini şi filmări spectaculoase din India, Egipt sau Peru.
12:00 Dalai Lama
Acest documentar este o excepţională întâlnire cu Dalai Lama. Laureatul premiului Nobel pentru Pace vorbeşte despre viaţa sa personală şi dezvăluie cheile soluţionării situaţiei Tibetului din prezent.
Acest documentar este o excepţională întâlnire cu Dalai Lama. Laureat al premiului Nobel pentru Pace, conducător spiritual în exil al comunităţii tibetane, Dalai Lama vorbeşte despre viaţa sa personală şi dezvăluie cheile soluţionării situaţiei Tibetului din prezent, sufocat de ocupaţia chineză şi afectat de un genocid cultural şi demografic. Tinerii care au crescut în exil sunt astăzi sfâşiaţi între tradiţia nonviolenţei budiste şi militantismul pentru independenţa Tibetului, sentiment exprimat pregnant de poetul şi luptătorul pentru libertate Tenzin Tsundue. Dar Dalai Lama îşi urmează neobosit misiunea sa de reconciliere cu „fraţii şi surorile din China”.
13:00 Enigmele Bibliei
Alături de geologi, biologi, fizicieni şi alţi oameni de ştiinţă, experţii în religie încearcă să afle dacă poveştile din Biblie sunt bazate pe evenimente reale.
O călătorie epică în jurul lumii, în căutarea adevărului din spatele unuia dintre cele mai râvnite artefacte din Biblie – Chivotul legământului.
Alături de geologi, astronomi, paleo-entomologi, meteorologi, biologi, fizicieni, seismologi şi vulcanologi, arheologii biblici şi experţii în religie străbat Pământul pentru a atinge cel mai evaziv şi controversat scop al cercetărilor biblice: acela de a afla dacă poveştile din Biblie sunt sau nu bazate pe evenimente reale.
14:00 Războaiele secrete ale CIA
Descoperiţi secretele CIA prin interviuri cu cei mai sus-puşi şefi ai acesteia. Ei vorbesc despre dominaţia de 60 de ani a CIA asupra planetei, din vremurile lui Harry Truman până la George W Bush.
1977-1989 Iluzii pierdute
Acest serial în trei părţi aruncă o privire în profunzime asupra anatomiei şi funcţionării CIA, eşecurilor sale (Golful Porcilor, scandalul Watergate) şi „miopiei” cronice a agenţiei (incapacitatea de a prevedea ascensiunea fundamentalismului islamic şi a terorismului, căderea URSS-ului sau atacurile din 11 septembrie). Identificăm şi disecăm adevărata bază a puterii CIA şi aruncăm o privire din culise asupra mecanismelor interne ale agenţiei de spionaj şi a guvernului american.
15:00 Sacrificiile druizilor
Cu ajutorul accesului exclusiv la noi descoperiri arheologice, experţilor intervievaţi în acţiune, mărturiilor oculare şi reconstituirilor, investigăm adevărul despre cultura druizilor celţi.
ntr-o carieră de pietriş din Essex sunt dezgropate rămăşiţele unui personaj misterios, înmormântat cu mantie şi bijuterii şi înconjurat de instrumente chirurgicale sofisticate din fier şi cupru, care au condus iniţial arheologii la concluzia că personajul a fost un doctor roman. Dar apoi este descoperită în mormânt o extraordinară colecţie de obiecte rituale, printre care o serie de baghete neobişnuite şi un joc unic cu piese de sticlă. Se desprinde o concluzie incitantă: a fost descoperit, se pare, primul mormânt al unui druid celt ! Până acum au fost descoperite foarte puţine dovezi fizice ale existenţei druizilor şi ale ritualurilor lor. Este vreun sâmbure de adevăr în sângeroasele poveşti romanilor despre sacrificii umane ? Sau au fost druizii doar învăţaţi şi consilieri ai regilor, calomniaţi de duşmani pentru a justifica exterminarea în masă căreia i-au căzut victime ? Prin această senzaţională nouă descoperire şi datorită altor descoperiri de pe câmpurile de luptă ale antichităţii, din gropile de var sau din mlaştinile de turbă din Marea Britanie, investigăm adevărul din spatele sacrificiilor druide, revelând o nouă imagine, vie şi înfiorătoare, a ultimelor zile ale acestui cult antic al celţilor.
16:00 Imperiul mărilor
Dezvăluim cum a transformat Marina Regală politica, cultura şi economia Marii Britanii, lăsându-şi amprenta asupra peisajului, democraţiei şi chiar identităţii ţării.
n acest episod relevăm o Marină aflată la apogeul puterii, care se scaldă în lumina geniului lui Horatio Nelson, dar facem şi cronica decăderii ei până la umilinţa suferită în Iutlanda în 1916.
Timp de patru secole, Marina a făcut din Marea Britanie cea mai puternică naţiune de pe Pământ. Dar impactul ei trece dincolo de bătăliile de pe mări. Aceasta este povestea felului cum a transformat Marina Regală politica, cultura şi economia Marii Britanii, lăsându-şi amprenta asupra peisajului, democraţiei şi chiar identităţii ţării. La apogeul său, ea devenise forţa motrice din spatele răspândirii unui sistem de comerţ şi de valori care va schimba lumea pentru totdeauna. Şi apoi, toate acestea s-au pierdut…Istoricul pasionat şi navigatorul Dan Snow ne spune povestea epică a istoriei Marii Britanii prin prisma celei mai măreţe instituţii a acesteia. Călătorind peste oceane şi în jurul lumii, el reinsuflă romantismul în trecutul marinăresc al Marii Britanii, descoperind fascinante viniete de curaj şi îndrăzneală şi poveşti umane ascunse în spatele dioramelor bătăliilor.
17:00 Adio, Mozart
Acest documentar spune povestea vizitelor lui Mozart la Praga şi prezintă partea mai puţin cunoscută a unui geniu al muzicii, care striga pe o scenă din Praga: „Praghezii mei mă înţeleg !”
Praga anului 1787 l-a întâmpinat pe W A Mozart cu braţele deschise. Mozart scria: „Oamenii de aici nu vorbesc decât de Figaro, nu se fredonează şi nu se fluieră decât Figaro şi lumea nu merge la nicio altă operă decât Figaro !” La Praga, Mozart a dirijat în premieră Simfonia nr 38 în Re Major, care a intrat în istorie sub numele de „simfonia Praga”. Acest documentar spune povestea vizitelor lui Mozart la Praga şi prezintă partea mai puţin cunoscută a unui geniu al muzicii, care striga pe o scenă din Praga: „Praghezii mei mă înţeleg !”
18:00 Gândirea Evului Mediu
Unul dintre cei mai importanţi experţi în Studii Medievale, profesorul Robert Bartlett de la Universitatea St Andrew's, investighează peisajul intelectual al lumii medievale.
Puterea. În ultimul episod, profesorul Bartlett expune cruda structură a sistemului de clase medieval. Inegalitatea era ceva normal: viaţa şerbilor nu era cu mult peste cea a animalelor, iar codul onoarei după care trăiau cavalerii era bazat mai mult pe solidaritatea de castă decât pe moralitate. Clasa în care te năşteai îţi determina soarta.
n acest serial, unul dintre cei mai importanţi experţi în Studii Medievale, profesorul Robert Bartlett de la Universitatea St Andrew's, investighează peisajul intelectual al lumii medievale. Încă din vremea Renaşterii ne-am dorit să înţelegem lumea pentru a o putea controla şi a o modela după placul nostru. Profesorul Bartlett consideră că lumea medievală nu putea fi atât stăpânită, cât contemplată.
19:00 Ernst Heinkel: Visul zborului
Acest documentar dezvăluie o latură controversată a lui Ernst Heinkel, pionier al aviaţiei, al cărui nume a fost asociat cu ororile comise de Luftwaffe în timpul celui de-al Doilea Război Mondial.
Era pionierilor aviaţiei a fost definită de inventatori geniali precum Otto Lilienthal şi fraţii Wright. Mai puţin cunoscut, dar nu mai puţin important, a fost Ernst Heinkel, inginer aeronautic şi fabricant de avioane. De la motorul cu reacţie la scaunul de catapultare, de la trenul de aterizare retractabil până la cel mai rapid, la vremea respectivă, avion din lume – multe dintre invenţiile lui Heinkel au pus bazele transportului aerian din zilele noastre. Dar numele lui Heinkel este asociat şi cu ororile comise de Luftwaffe în timpul celui de-al Doilea Război Mondial. Inginer şi inventator sau doar simplu „mecanic”, naţional-socialist convins sau sicofant – adevăratul caracter al lui Ernst Heinkel este dezbătut şi în ziua de astăzi. Relatările istoricilor şi martorilor oculari ai vremii sunt combinate cu materiale rare de arhivă pentru a construi un portret al acestui pionier al aviaţiei. Cine a fost Ernst Heinkel ? A fost el oare un vizionar care a făcut orice pentru a-şi vedea visurile împlinite ? De ce numele său nu este cunoscut decât de specialişti, în ciuda faptului că aviaţia modernă nu ar fi posibilă fără inovaţiile sale ?
20:00 Fiii lui Avraam
Acest serial porneşte în explorarea rădăcinilor comune şi inamiciţiilor dintre trei religii principale ale lumii – creştinismul, iudaismul şi Islamul – pentru a descoperi dacă au un viitor comun.
Profetul Avraam este o figură crucială pentru trei religii monoteiste – creştinismul, iudaismul şi Islamul. În ciuda originilor comune şi a promisiunii primite de Avraam cum că „toate triburile de pe Pământ vor fi binecuvântate de tine”, descendenţii săi seamănă mai degrabă cu o familie disfuncţională. Acest captivant serial în trei episoade încearcă să găsească răspunsuri la marile întrebări: de ce, dacă există un singur Dumnezeu, există trei aşa-zise credinţe monoteiste? Şi de ce unii oameni folosesc religia pentru a-şi demoniza duşmanii, în timp ce alţii o folosesc pentru a crea legături cu alţi oameni? Pornim într-o călătorie de descoperire prin Ţara Sfântă, Egipt, Turcia, Bosnia şi SUA, pentru a explora rădăcinile comune ale celor trei religii, dar şi inamiciţiile profunde dintre ele şi pentru a afla dacă există speranţa unui viitor comun.
21:00 Călători în timp
Excavând situri din orice perioadă, din vremurile Paleoliticului şi până în trecutul recent, acest popular serial cu temă arheologică dezvăluie secretele lungii şi bogatei istorii britanice.
Semiluna Regală din Bath este una dintre cele mai frumoase structuri arhitectonice din Marea Britanie, dar acest lucru nu-i împiedică pe Tony Robinson, Mick Aston şi restul echipei s-o „sape”. În spate ar trebui să se afle un cimitir roman şi în faţă, celebrul drum roman Via Fossa. Neîncetata ploaie torenţială şi o neaşteptată pivniţă de biserică victoriană nu le uşurează munca, dar din a treia zi, echipa scoate la iveală schelete romane şi un drum roman... chiar dacă niciunul dintre acestea nu este chiar unde ar trebui să fie.
Dintr-un subiect aparent banal, echipa de la „Călători în timp” face din arheologie un subiect popular datorită entuziasmului dovedit în dezgroparea secretelor lungii şi bogatei istorii britanice. Excavând situri din orice perioadă, din vremurile Paleoliticului şi până în trecutul recent, realizatorii acestui documentar vă vor distra şi, în acelaşi timp, vă vor îmbunătăţi cunoştinţele de istorie.
22:00 n vreme de război
n acest serial, o familie modernă se confruntă cu provocările vieţii în Anglia celui de-al Doilea Război Mondial. Un experiment unic, care acoperă şase ani de război comprimaţi în 9 săptămâni.
Femeia în vreme de război. După trei săptămâni, familia a fost transportată „înainte în timp” până în anii de mijloc ai războiului. Michael pleacă la muncă în Yorkshire, lăsând femeile şi copiii în urmă, să se descurce cu raţii din ce în ce mai mici de hrană şi de combustibil. Micul Ben, de 10 ani, îşi ia rolul de „Supraveghetor de Combustibil” prea în serios, ceea ce nu e pe placul bunicii sale. Lyn şi Kirstie se înrolează în Serviciul Femeilor Voluntare. Şi tensiunea atinge punctul culminant când la magazinul local se termină stocul de tutun.
Acest serial ne oferă o fascinantă lecţie de istorie despre cel de-al Doilea Război Mondial, pe baza unei experienţe virtuale. O familie modernă se confruntă cu provocările vieţii în Anglia celui de-al Doilea Război Mondial. Acest unic experiment temporal acoperă perioada din 1939, când a izbucnit războiul, până în Ziua Victoriei din 1945, comprimând evenimentele din şase ani de război în doar nouă săptămâni. Deşi ameninţarea militară este, din fericire, metaforică, nu este vorba doar de căşti de metal şi măşti de gaze – alte privaţiuni sunt reale şi presiunea creează tensiuni care nu există în societatea modernă. Acest serial revelator devine, inevitabil, o critică la adresa materialismului şi delăsării moderne. Familia noastră se întoarce în timp, într-o vreme când bunătatea şi nobleţea aduceau o răsplată mai mare decât egoismul şi lăcomia.
23:00 Mari regizori
Acest documentar omagiază carierele a zece dintre cei mai aclamaţi, provocatori şi individualişti regizori în viaţă, printre care Bernardo Bertolucci şi David Lynch.
Acest documentar este un omagiu adus filmului şi cineaştilor şi se concentrează asupra a zece dintre cei mai aclamaţi, provocatori şi individualişti regizori în viaţă. Este o privire profund personală şi intimă asupra artei cinematografice şi a artiştilor săi creatori. Documentarul a fost prezentat în premieră mondială la Festivalul de la Veneţia din 2009 şi conţine interviuri originale şi detaliate cu cineaşti de talie mondială precum Bernardo Bertolucci, David Lynch, Stephen Frears, Agnes Varda, Ken Loach, Liliana Cavani, Todd Haynes, Catherine Breillat, Richard Linklater şi John Sayles. Presărat cu clipuri şi imagini din arhivele operei subiecţilor, el dezvăluie personalităţile deosebite care au creat imaginile fără vârstă ce ne-au inspirat în decursul vremurilor.
00:30 Martorul: De la balconul camerei 306
Cu ajutorul reverendului Samuel Kyles, care a fost martor la asasinarea lui Martin Luther King Jr, acest documentar investighează unul dintre cele mai importante evenimente ale secolului XX.
Pe 4 aprilie 1968, reverendul Samuel “Billy” Kyles stătea alături de Dr Martin Luther King Jr pe balconul motelului Lorraine din Memphis, Tennessee, şi a fost martor al asasinării acestuia. Prin intermediul amintirilor reverendului Kyles despre acele momente şi despre zilele care le-au precedat, acest documentar ne ajută să ne amintim de ce a făcut Dr King acea călătorie fatală către Memphis şi face cronica ultimelor ore ale vieţii sale. Încărcat de mărturii emoţionante din partea unor personalităţi-cheie ale luptei pentru drepturile omului cum sunt Maxine Smith şi Dr Benjamin Hooks, precum şi din partea altor contemporani ai Dr King, acest documentar este o poveste cutremurătoare despre un moment de cotitură în mişcarea pentru drepturile civile şi un viu memento al impactului Dr King asupra mişcării pentru drepturi civile din SUA şi asupra ţării înseşi.
01:00 Adio, Mozart
Acest documentar spune povestea vizitelor lui Mozart la Praga şi prezintă partea mai puţin cunoscută a unui geniu al muzicii, care striga pe o scenă din Praga: „Praghezii mei mă înţeleg !”
Praga anului 1787 l-a întâmpinat pe W A Mozart cu braţele deschise. Mozart scria: „Oamenii de aici nu vorbesc decât de Figaro, nu se fredonează şi nu se fluieră decât Figaro şi lumea nu merge la nicio altă operă decât Figaro !” La Praga, Mozart a dirijat în premieră Simfonia nr 38 în Re Major, care a intrat în istorie sub numele de „simfonia Praga”. Acest documentar spune povestea vizitelor lui Mozart la Praga şi prezintă partea mai puţin cunoscută a unui geniu al muzicii, care striga pe o scenă din Praga: „Praghezii mei mă înţeleg !”
02:00 Gândirea Evului Mediu
Unul dintre cei mai importanţi experţi în Studii Medievale, profesorul Robert Bartlett de la Universitatea St Andrew's, investighează peisajul intelectual al lumii medievale.
Puterea. În ultimul episod, profesorul Bartlett expune cruda structură a sistemului de clase medieval. Inegalitatea era ceva normal: viaţa şerbilor nu era cu mult peste cea a animalelor, iar codul onoarei după care trăiau cavalerii era bazat mai mult pe solidaritatea de castă decât pe moralitate. Clasa în care te năşteai îţi determina soarta.
n acest serial, unul dintre cei mai importanţi experţi în Studii Medievale, profesorul Robert Bartlett de la Universitatea St Andrew's, investighează peisajul intelectual al lumii medievale. Încă din vremea Renaşterii ne-am dorit să înţelegem lumea pentru a o putea controla şi a o modela după placul nostru. Profesorul Bartlett consideră că lumea medievală nu putea fi atât stăpânită, cât contemplată.
03:00 Ernst Heinkel: Visul zborului
Acest documentar dezvăluie o latură controversată a lui Ernst Heinkel, pionier al aviaţiei, al cărui nume a fost asociat cu ororile comise de Luftwaffe în timpul celui de-al Doilea Război Mondial.
Era pionierilor aviaţiei a fost definită de inventatori geniali precum Otto Lilienthal şi fraţii Wright. Mai puţin cunoscut, dar nu mai puţin important, a fost Ernst Heinkel, inginer aeronautic şi fabricant de avioane. De la motorul cu reacţie la scaunul de catapultare, de la trenul de aterizare retractabil până la cel mai rapid, la vremea respectivă, avion din lume – multe dintre invenţiile lui Heinkel au pus bazele transportului aerian din zilele noastre. Dar numele lui Heinkel este asociat şi cu ororile comise de Luftwaffe în timpul celui de-al Doilea Război Mondial. Inginer şi inventator sau doar simplu „mecanic”, naţional-socialist convins sau sicofant – adevăratul caracter al lui Ernst Heinkel este dezbătut şi în ziua de astăzi. Relatările istoricilor şi martorilor oculari ai vremii sunt combinate cu materiale rare de arhivă pentru a construi un portret al acestui pionier al aviaţiei. Cine a fost Ernst Heinkel ? A fost el oare un vizionar care a făcut orice pentru a-şi vedea visurile împlinite ? De ce numele său nu este cunoscut decât de specialişti, în ciuda faptului că aviaţia modernă nu ar fi posibilă fără inovaţiile sale ?
04:00 Fiii lui Avraam
Acest serial porneşte în explorarea rădăcinilor comune şi inamiciţiilor dintre trei religii principale ale lumii – creştinismul, iudaismul şi Islamul – pentru a descoperi dacă au un viitor comun.
Profetul Avraam este o figură crucială pentru trei religii monoteiste – creştinismul, iudaismul şi Islamul. În ciuda originilor comune şi a promisiunii primite de Avraam cum că „toate triburile de pe Pământ vor fi binecuvântate de tine”, descendenţii săi seamănă mai degrabă cu o familie disfuncţională. Acest captivant serial în trei episoade încearcă să găsească răspunsuri la marile întrebări: de ce, dacă există un singur Dumnezeu, există trei aşa-zise credinţe monoteiste? Şi de ce unii oameni folosesc religia pentru a-şi demoniza duşmanii, în timp ce alţii o folosesc pentru a crea legături cu alţi oameni? Pornim într-o călătorie de descoperire prin Ţara Sfântă, Egipt, Turcia, Bosnia şi SUA, pentru a explora rădăcinile comune ale celor trei religii, dar şi inamiciţiile profunde dintre ele şi pentru a afla dacă există speranţa unui viitor comun.
05:00 Călători în timp
Excavând situri din orice perioadă, din vremurile Paleoliticului şi până în trecutul recent, acest popular serial cu temă arheologică dezvăluie secretele lungii şi bogatei istorii britanice.
Semiluna Regală din Bath este una dintre cele mai frumoase structuri arhitectonice din Marea Britanie, dar acest lucru nu-i împiedică pe Tony Robinson, Mick Aston şi restul echipei s-o „sape”. În spate ar trebui să se afle un cimitir roman şi în faţă, celebrul drum roman Via Fossa. Neîncetata ploaie torenţială şi o neaşteptată pivniţă de biserică victoriană nu le uşurează munca, dar din a treia zi, echipa scoate la iveală schelete romane şi un drum roman... chiar dacă niciunul dintre acestea nu este chiar unde ar trebui să fie.
Dintr-un subiect aparent banal, echipa de la „Călători în timp” face din arheologie un subiect popular datorită entuziasmului dovedit în dezgroparea secretelor lungii şi bogatei istorii britanice. Excavând situri din orice perioadă, din vremurile Paleoliticului şi până în trecutul recent, realizatorii acestui documentar vă vor distra şi, în acelaşi timp, vă vor îmbunătăţi cunoştinţele de istorie.
06:00 n vreme de război
n acest serial, o familie modernă se confruntă cu provocările vieţii în Anglia celui de-al Doilea Război Mondial. Un experiment unic, care acoperă şase ani de război comprimaţi în 9 săptămâni.
Femeia în vreme de război. După trei săptămâni, familia a fost transportată „înainte în timp” până în anii de mijloc ai războiului. Michael pleacă la muncă în Yorkshire, lăsând femeile şi copiii în urmă, să se descurce cu raţii din ce în ce mai mici de hrană şi de combustibil. Micul Ben, de 10 ani, îşi ia rolul de „Supraveghetor de Combustibil” prea în serios, ceea ce nu e pe placul bunicii sale. Lyn şi Kirstie se înrolează în Serviciul Femeilor Voluntare. Şi tensiunea atinge punctul culminant când la magazinul local se termină stocul de tutun.
Acest serial ne oferă o fascinantă lecţie de istorie despre cel de-al Doilea Război Mondial, pe baza unei experienţe virtuale. O familie modernă se confruntă cu provocările vieţii în Anglia celui de-al Doilea Război Mondial. Acest unic experiment temporal acoperă perioada din 1939, când a izbucnit războiul, până în Ziua Victoriei din 1945, comprimând evenimentele din şase ani de război în doar nouă săptămâni. Deşi ameninţarea militară este, din fericire, metaforică, nu este vorba doar de căşti de metal şi măşti de gaze – alte privaţiuni sunt reale şi presiunea creează tensiuni care nu există în societatea modernă. Acest serial revelator devine, inevitabil, o critică la adresa materialismului şi delăsării moderne. Familia noastră se întoarce în timp, într-o vreme când bunătatea şi nobleţea aduceau o răsplată mai mare decât egoismul şi lăcomia.

Vizualizări: 41

Adaugă un comentariu

Pentru a putea adăuga comentarii trebuie să fii membru al altmarius !

Alătură-te reţelei altmarius

STATISTICI

Free counters!
Din 15 iunie 2009

209 state 

(ultimul: Eswatini)

Numar de steaguri: 273

Record vizitatori:    8,782 (3.04.2011)

Record clickuri:

 16,676 (3.04.2011)

Steaguri lipsa: 33

1 stat are peste 700,000 clickuri (Romania)

1 stat are peste 100.000 clickuri (USA)

1 stat are peste 50,000 clickuri (Moldova)

2 state au peste 20,000  clickuri (Italia,  Germania)

4 state are peste 10.000 clickuri (Franta, UngariaSpania,, Marea Britanie,)

6 state au peste 5.000 clickuri (Olanda, Belgia,  Canada,  )

10 state au peste 1,000 clickuri (Polonia, Rusia,  Australia, IrlandaIsraelGreciaElvetia ,  Brazilia, Suedia, Austria)

50 state au peste 100 clickuri

20 state au un click

Website seo score
Powered by WebStatsDomain

DE URMĂRIT

1.EDITURA HOFFMAN

https://www.editurahoffman.ro/

2. EDITURA ISTROS

https://www.muzeulbrailei.ro/editura-istros/

3.EDITURA UNIVERSITATII CUZA - IASI

https://www.editura.uaic.ro/produse/editura/ultimele-aparitii/1

4.ANTICARIAT UNU

https://www.anticariat-unu.ro/wishlist

5. PRINTRE CARTI

http://www.printrecarti.ro/

6. ANTICARIAT ALBERT

http://anticariatalbert.com/

7. ANTICARIAT ODIN 

http://anticariat-odin.ro/

8. TARGUL CARTII

http://www.targulcartii.ro/

9. ANTICARIAT PLUS

http://www.anticariatplus.ro/

10. LIBRĂRIILE:NET

https://www.librariileonline.ro/carti/literatura--i1678?filtru=2-452

11. LIBRĂRIE: NET

https://www.librarie.net/cautare-rezultate.php?&page=2&t=opere+fundamentale&sort=top

12.CONTRAMUNDUM

https://contramundum.ro/cart/

13. ANTICARIATUL NOU

http://www.anticariatulnou.ro

14. ANTICARIAT NOU

https://anticariatnou.wordpress.com/

15.OKAZII

https://www.okazii.ro/cart?step=0&tr_buyerid=6092150

16. ANTIKVARIUM.RO

http://antikvarium.ro

17.ANTIKVARIUS.RO

https://www.antikvarius.ro/

18. ANTICARIAT URSU

https://anticariat-ursu.ro/index.php?route=common/home

19.EDITURA TEORA - UNIVERSITAS

http://www.teora.ro/cgi-bin/teora/romania/mbshop.cgi?database=09&action=view_product&productID=%20889&category=01

20. EDITURA SPANDUGINO

https://edituraspandugino.ro/

21. FILATELIE

 http://www.romaniastamps.com/

22 MAX

http://romanianstampnews.blogspot.com

23.LIBREX

https://www.librex.ro/search/editura+polirom/?q=editura+polirom

24. LIBMAG

https://www.libmag.ro/carti-la-preturi-sub-10-lei/filtre/edituri/polirom/

25. LIBRIS

https://www.libris.ro/account/myWishlist

26. MAGIA MUNTELUI

http://magiamuntelui.blogspot.com

27. RAZVAN CODRESCU
http://razvan-codrescu.blogspot.ro/

28.RADIO ARHIVE

https://www.facebook.com/RadioArhive/

29.IDEEA EUROPEANĂ

https://www.ideeaeuropeana.ro/colectie/opere-fundamentale/

30. SA NU UITAM

http://sanuuitam.blogspot.ro/

31. CERTITUDINEA

www.certitudinea.com

32. F.N.S.A

https://www.fnsa.ro/products/4546-dimitrie_cantemir_despre_numele_moldaviei.html

Anunturi

Licenţa Creative Commons Această retea este pusă la dispoziţie sub Licenţa Atribuire-Necomercial-FărăModificări 3.0 România Creativ

Note

Hoffman - Jurnalul cărților esențiale

1. Radu Sorescu -  Petre Tutea. Viata si opera

2. Zaharia Stancu  - Jocul cu moartea

3. Mihail Sebastian - Orasul cu salcimi

4. Ioan Slavici - Inchisorile mele

5. Gib Mihaescu -  Donna Alba

6. Liviu Rebreanu - Ion

7. Cella Serghi - Pinza de paianjen

8. Zaharia Stancu -  Descult

9. Henriette Yvonne Stahl - Intre zi si noapte

10.Mihail Sebastian - De doua mii de ani

11. George Calinescu Cartea nuntii

12. Cella Serghi Pe firul de paianjen…

Continuare

Creat de altmariusclassic Dec 23, 2020 at 11:45am. Actualizat ultima dată de altmariusclassic Ian 24, 2021.

© 2024   Created by altmarius.   Oferit de

Embleme  |  Raportare eroare  |  Termeni de utilizare a serviciilor