altmarius

cultură şi spiritualitate

10:00 Zero absolut | Acum la TV
Examinăm munca de patru secole a filosofilor, oamenilor de ştiinţă şi inginerilor ce au încercat să înţeleagă natura frigului, explorând limitele sale extreme şi dând naştere „tehnologiilor frigului”.
Zero absolut” examinează munca de patru secole a filosofilor, oamenilor de ştiinţă şi inginerilor ce au încercat să înţeleagă natura frigului, explorând limitele sale extreme, dând naştere „tehnologiilor frigului” care ne-au transformat societatea şi căutând să înţeleagă mai bine conceptul însuşi. Zero absolut a devenit Sfântul Potir al fizicienilor frigului, care căutau să vadă ce se întâmplă pe măsură ce temperaturile scad sub limitele restului lumii fizice. Aproape de zero absolut, ei au pătruns într-o lume cuantică ciudată în care electricitatea circulă liber, fără a întâmpina rezistenţă, iar fluidele sfidează gravitaţia.
 
11:00 Wole Soyinka, fiul pădurii
Acest documentar celebrează viaţa şi opera scriitorului nigerian Wole Soyinka, care în 1986 a devenit primul scriitor african câştigător al premiului Nobel pentru literatură.
Wole Soyinka şi-a petrecut întreaga viaţă în compania cuvintelor, scriind piese, poeme şi romane şi folosind cuvintele pentru a spune adevărul puternicilor zilei. El a fondat teatrul naţional nigerian, a câştigat premiul Nobel pentru literatură în 1986 şi a supravieţuit numeroaselor încercări ale regimurilor nigeriene de a-l reduce la tăcere şi de a-i lua cetăţenia nigeriană. Acest pasionant documentar include interviuri pline de miez cu poeţi, dramaturgi, romancieri, muzicieni şi oameni de cultură africani, precum şi cu Soyinka însuşi.
 
12:00 Krakatoa, ultimele zile
Povestea dramatică a uneia dintre cele mai distrugătoare erupţii vulcanice din epoca modernă – erupţia vulcanului Krakatoa din 1883.
Erupţia vulcanului Krakatoa din 1883 a fost una dintre cele mai catastrofale din istorie. A fost şi una dintre cele mai bine documentate. Pe baza unei largi palete de mărturii oculare, fotografii şi articole de ziar şi a ultimelor cercetări ştiinţifice, această dramă ne oferă un portret devastator de autentic al evenimentelor care au precedat catastrofa, a erupţiei şi urmărilor acesteia. Povestea este spusă prin intermediul unor personaje-cheie: telegrafistul din Java care se străduia să păstreze deschisă comunicarea cu restul lumii, guvernatorul Sumatrei şi soţia lui, care şi-au pierdut copilul, şi căpitanul olandez care a fost cel mai apropiat supravieţuitor al dezastrului.
 
13:00 Casa galbenă
O poveste tulburătoare despre cele 63 de zile petrecute de Vincent van Gogh şi Paul Gauguin sub acelaşi acoperiş, când ei au creat o mulţime de picturi considerate acum capodopere ale artei moderne.
O poveste tulburătoare despre cei mai influenţi şi mai explozivi colocatari din istoria artei: Vincent van Gogh şi Paul Gauguin. În noiembrie şi decembrie 1888, ei au locuit împreună în “Casa galbenă”, în Arles, în sudul Franţei. Apropriindu-se de vârsta mijlocie, dar fără un ban, cei doi au abandonat respectabilitatea, familia şi prietenii pentru a se consacra picturii. Ultima lor speranţă o aveau unul în celălalt, cu condiţia să se înţeleagă. Gauguin se temea pe bună dreptate că van Gogh era pe punctul de a face o depresie nervoasă, iar van Gogh afirma că Gauguin punea prea multă sare în tocană. Beau, se certau, frecventau prostituate, dar, mai mult decât orice, pictau împreună, împărtăşindu-şi această obsesie feroce. În aceste două luni, ei au creat o mulţime de picturi considerate acum capodopere ale artei moderne, dar cu ce preţ? Putea prietenia lor, ultima şansă a oricăruia dintre ei de a avea o relaţie, să supravieţuiască la o asemenea intensitate?
 
14:30 Prerafaeliţii: Revoluţionarii victorieni
Serialul examinează Frăţia Prerafaelită, gruparea care a adus notorietate artei britanice în secolul XIX.
Primul episod explorează originile Frăţiei şi realizările sale iniţiale şi examinează câteva dintre lucrările cheie din perioada de început a grupării, criticile cărora a trebuit să le facă faţă şi secolele de dogme academice pe care picturile membrilor Frăţiei le-au răsturnat.
Intrată sub lumina reflectoarelor în 1848, Frăţia Prerafaelită a şocat lumea printr-un nou tip de artă radicală. Acest serial explorează originile şi realizările grupului, examinează câteva dintre lucrările lor timpurii, critica ostilă cu care s-au confruntat şi secolele de dogme academice pe care picturile lor le-au răsturnat. Aflăm cum a revoluţionat Frăţia arta britanică, transfigurând peisagistica cu 10 ani înainte de Impresioniştii francezi şi cum au trecut de la avangardismul din primii lor ani la comercialism, creând tablouri menite să placă maselor. Astfel au câştigat bogăţie şi celebritate, devenind precursorii artiştilor comerciali moderni.
 
15:00 Cine crezi că eşti cu adevărat?
Acest serial reconstituie arborele genealogic al celor mai iubite celebrităţi din Marea Britanie, revelând surprinzătoarele, extraordinarele şi adesea emoţionantele poveşti ale strămoşilor acestora.
ntr-una dintre rarele sale apariţii televizate, celebra autoare a seriei Harry Potter, JK Rowling, îşi investighează rădăcinile franţuzeşti. Jo a fost mereu curioasă în legătură cu originea franţuzească a mamei sale, dar ştie foarte puţine despre aceasta. Ea îşi începe călătoria la Edinburgh şi indiciile o poartă apoi de la hotelul Savoy din Londra către câmpuri de luptă însângerate şi străzi lăturalnice din Paris. Jo îşi doreşte în special să afle mai multe despre străbunicul ei, Louis Volant. Ştie că acestuia i s-a decernat una dintre cele mai prestigioase medalii ale Franţei, Legiunea de Onoare, pentru acţiunile sale din timpul Primului Război Mondial. Dar vrea să afle exact ce a făcut Volant pentru a merita această distincţie şi indiciile o conduc la o surprinzătoare şi şocantă descoperire. Săpând mai adânc în genealogia familiei sale, Jo îşi descoperă o înaintaşă care a triumfat asupra sorţii în ciuda unei copilării sărace şi descoperă cum un război aproape a transformat pentru totdeauna identitatea familiei ei.
Acest serial reconstituie arborele genealogic al celor mai iubite celebrităţi din Marea Britanie, revelând surprinzătoarele, extraordinarele şi adesea emoţionantele poveşti ale strămoşilor acestora. În acelaşi timp, el ne oferă o privire alternativă asupra istoriei moderne a Marii Britanii – o istorie a oamenilor.
 
16:00 Temerarii medicinei
Poveştile unor oameni de ştiinţă care au transformat medicina folosindu-se pe sine drept cobai şi experimentând cu anestezice, boli infecţioase şi vaccinuri.
Acest episod arată cum, auto-infectându-se cu sifilis, febră galbenă şi holeră, doctorii au îmbogăţit fundamental cunoştinţele noastre despre boli.
n ultimii 100 de ani, medicina a avansat mai repede decât oricând în istorie. Şi pentru acest progres sunt responsabili, în mare parte, câţiva curajoşi cercetători care s-au folosit pe sine drept cobai; eroii improbabili care au decis că singura cale etică era să experimenteze întâi pe ei înşişi. Incitant şi înfiorător, cu dezvăluiri surprinzătoare, acest serial povesteşte cum auto-experimentarea a contribuit la cele mai mari descoperiri ale medicinei. Poveştile includ istoria anestezicelor, experimente cu boli infecţioase, măsurile uneori disperate luate în căutarea unor vaccinuri şi descoperirea legăturilor intrinseci dintre hrană şi sănătate.
 
17:00 Cele mai urâte joburi din istorie
Actorul englez Tony Robinson revine pentru a arunca lumină asupra felului cum numeroase meserii a căror importanţă nu au fost recunoscută până acum au schimbat lumea în care trăim.
Tony experimentează meseriile care i-au făcut pe Watt, Stephenson şi Brunel ce sunt astăzi. El încearcă să fie constructor de poduri, barcagiu, săpunar, sticlar, deşteptător, curăţător de oase, tescuitor şi ajutor de şamotor, iar apoi se aventurează în mine pentru a vedea cum trăiau copiii-mineri.
Tony Robinson revine pentru a arunca lumină asupra felului cum numeroase meserii a căror importanţă nu au fost recunoscută până acum au schimbat lumea în care trăim. Meseriile dezgustătoare pe care oamenii le-au făcut pe parcursul secolelor au avut o contribuţie fundamentală în istorie. Acest serial dezvăluie cum au fost generate evenimente, instituţii, simboluri şi elemente ale economiei de către numeroşii bărbaţi şi femei care trudeau făcând muncile cele mai de jos. Tony lucrează pe rând ca barcagiu, fierar, cărămidar, colector de excremente şi curăţător de măruntaie. De asemenea, el pătrunde în lumea obscură a fabricanţilor de lănţişoare de ceas, tăietorilor de scânduri, băieţilor de biciuit sau ajutorilor de şamotor.
 
18:00 Călătoria omului
Descoperiţi originile noastre urmărind călătoria făcută de primii Homo sapiens porniţi din Africa de Est cu misiunea de a popula planeta şi felul cum ne-am schimbat pe parcurs.
Pornim în căutarea primilor oameni şi încercăm să aflăm cum au reuşit să supravieţuiască în mediul periculos al Africii preistorice de acum aproximativ 200.000 de ani. Descoperim cum a avansat „tehnologia” oamenilor şi cum, în cele din urmă, un mic grup – poate chiar un singur trib – a părăsit Africa acum aproximativ 70.000 de ani.
Când Homo sapiens a pornit din Africa de Est într-o periculoasă călătorie pentru a popula lumea, nu era singura specie umanoidă de pe planetă. Dar a fost singura care a supravieţuit, până la final. De ce ? Şi cum ne-am schimbat pe parcursul cele mai mari călătorii din istorie, devenind cei care suntem azi ? Acest fascinant serial face cinci călătorii epice pe întregul glob, urmând traseele antice ale strămoşilor noştri pentru a dezvălui extraordinarele şi durele provocări cu care s-au confruntat. Folosind ultimele dovezi genetice şi arheologice, arătăm cum oamenii s-au adaptat gradat, cultural şi fizic, ca răspuns la mediul în care au trăit.
 
19:00 Secretele istoriei: Regina virgină
Examinăm legende, abordăm zvonuri şi consultăm noi dovezi criminalistice în încercarea de a dezvălui în sfârşit cine a fost cu adevărat regina Elisabeta I, „regina virgină”.
A fost o legendă încă din timpul vieţii, respectată pentru extraordinarele ei realizări. Domnia ei de 44 de ani a devenit repede cunoscută drept „era de aur” a Angliei – şi totuşi ştim puţine despre femeia care a fost Elisabeta I. Cine a fost „regina virgină” ? De ce nu s-a căsătorit niciodată ? A fost oare implicată, aşa cum au crezut mulţi contemporani, în misterioasa moarte a soţiei celui mai promiţător peţitor al ei ? Şi ascundea ea un secret care a determinat-o să interzică să i se facă autopsia după moarte ? Acum, la peste 400 de ani după moartea ei, noi am pornit în căutarea răspunsurilor. În această investigaţie criminalistică modernă, ne alăturăm experţilor pentru a investiga viaţa reginei Elisabeta, decodificând indicii găsite în rapoarte de autopsie, artefacte din copilăria Elisabetei, scrisori sau poeme scrise de apropiaţii reginei şi portrete ale acesteia. Examinăm noi teorii ale experţilor elisabetani şi prin interviuri, investigaţii şi reconstituiri, dezvăluim detalii surprinzătoare despre acest personaj celebru.
 
20:00 Spărgătorii de coduri
Spărgătorii de coduri” spune povestea ştiinţei din spatele secretelor: care este mecanismul de funcţionare al codurilor, ce fac acestea şi de ce avem nevoie de ele.
n lumea actuală, codurile au devenit fundamentul vieţii pe întregul glob. Informaţii secrete sunt transferate în fiecare zi de la un continent la altul folosind coduri cunoscute numai expeditorului şi destinatarului. De fiecare dată când deschideţi computerul sau navigaţi pe paginile favorite de internet, când vă folosiţi telefonul sau conduceţi maşina, folosiţi ştiinţa codurilor secrete. Spargerea codurilor este domeniul în care ştiinţa întâlneşte aventura – crearea şi spargerea codurilor ne spun poveşti despre inteligenţă, eroism şi jocuri de-a şoarecele şi pisica, adesea cu mize extrem de mari.
 
21:00 Legea lui Garrow
Inovatorul avocat din secolul XVIII William Garrow se întoarce în al treilea sezon al acestui serial dramatic.
Garrow este singur. Southouse e mort şi Sarah l-a părăsit. Garrow este îndurerat, rănit şi epuizat. Dar tânărul nepot al lui Southouse, George Pinnock, îl ajută să revină la viaţă. La Bailey este pe rol un proces care îl intrigase pe Southouse: un bărbat de culoare, pe nume Nicholson, e judecat pentru crimă. El este acuzat că a omorât în bătaie un om în timpul unei revolte ce a urmat anunţării controversatelor rezultate ale alegerilor generale din circumscripţia Westminster.
Pe fondul corupţiei şi nedreptăţii sociale din Londra epocii georgiene, această dramă legală se bazează pe cazuri reale de la sfârşitul secolului XVIII. Serialul dramatizează viaţa reală a inovatorului avocat William Garrow, care îi apără pe cei umili şi luptă în favoarea doctrinei moderne a drepturilor omului, care statuează că acuzatul este nevinovat până la proba contrarie. În al treilea sezon, idealistul Garrow este ostracizat şi sărăcit din cauza relaţiei sale „nepotrivite” cu Lady Sarah Hill — şi îl aşteaptă două lovituri personale şi mai dureroase. În timp ce Revoluţia Franceză determină puterile din Anglia să-şi întărească controlul asupra societăţii, Garrow luptă pentru drepturile deţinuţilor, apără muncitorii obligaţi să lucreze în condiţii îngrozitoare, demască cruzimea colonială britanică în şedinţă deschisă, dar este atras într-o pânză complexă de conspiraţii, muşamalizări, jocuri politice duble şi abuz de putere.
 
22:00 O crimă învăluită în mister
Scenaristul Julian Fellowes, premiat cu Oscar, porneşte într-o misiune detectivistică de elucidare a cinci misterioase crime petrecute în secolele XIX şi XX.
Pe 21 aprilie 1876, Charles Bravo (Michael Fassbender), un proaspăt însurăţel care avea mulţi duşmani, a murit otrăvit cu antimoniu. Julian Fellowes investighează extraordinarul caz care a scandalizat Anglia victoriană şi care a rămas nerezolvat până în ziua de azi.
Un serial dramatic care povesteşte crime adevărate, rămase neelucidate. Scenaristul Julian Fellowes, premiat cu Oscar, se transformă într-un detectiv istoric care îşi duce publicul înapoi în timp pentru a observa şi investiga crime misterioase. Toate cele cinci cazuri neelucidate sunt deliberat unice şi distincte în ce priveşte vârsta, sexul şi clasa socială a victimei, mediul social, regiunea şi epoca, precum şi modul de operare al criminalului.
 
23:00 Familia care l-a sfidat pe Hitler
Extraordinara poveste a unei familii evreieşti care l-a sfidat pe Hitler şi a supravieţuit Holocaustului.
Când naziştii au invadat Polonia în 1939, familia Frydman, ca milioane de alţi evrei, era condamnată. Roman Frydman, un avocat bogat, a dispărut la puţină vreme după ce s-a înrolat în armata poloneză. Soţia sa Lucja şi cele două fetiţe ale lor au fost aruncate într-un ghetou evreiesc, unde mii de oameni aveau să moară din cauza bolilor şi înfometării chiar înainte să înceapă deportările în masă către lagărul de concentrare Treblinka. Şansele de supravieţuire ale oricăruia dintre membrii familiei erau minuscule. Dar şansele ca toţi patru să supravieţuiască şi apoi să se regăsească erau infinitezimale. Cu toate acestea, fiecare dintre membrii familiei Frydman a sfidat miraculos moartea, iar în 1945, la fel de miraculos, s-au reîntâlnit.
 
00:00 Temerarii medicinei
Poveştile unor oameni de ştiinţă care au transformat medicina folosindu-se pe sine drept cobai şi experimentând cu anestezice, boli infecţioase şi vaccinuri.
Acest episod arată cum, auto-infectându-se cu sifilis, febră galbenă şi holeră, doctorii au îmbogăţit fundamental cunoştinţele noastre despre boli.
n ultimii 100 de ani, medicina a avansat mai repede decât oricând în istorie. Şi pentru acest progres sunt responsabili, în mare parte, câţiva curajoşi cercetători care s-au folosit pe sine drept cobai; eroii improbabili care au decis că singura cale etică era să experimenteze întâi pe ei înşişi. Incitant şi înfiorător, cu dezvăluiri surprinzătoare, acest serial povesteşte cum auto-experimentarea a contribuit la cele mai mari descoperiri ale medicinei. Poveştile includ istoria anestezicelor, experimente cu boli infecţioase, măsurile uneori disperate luate în căutarea unor vaccinuri şi descoperirea legăturilor intrinseci dintre hrană şi sănătate.
 
01:00 Cele mai urâte joburi din istorie
Actorul englez Tony Robinson revine pentru a arunca lumină asupra felului cum numeroase meserii a căror importanţă nu au fost recunoscută până acum au schimbat lumea în care trăim.
Tony experimentează meseriile care i-au făcut pe Watt, Stephenson şi Brunel ce sunt astăzi. El încearcă să fie constructor de poduri, barcagiu, săpunar, sticlar, deşteptător, curăţător de oase, tescuitor şi ajutor de şamotor, iar apoi se aventurează în mine pentru a vedea cum trăiau copiii-mineri.
Tony Robinson revine pentru a arunca lumină asupra felului cum numeroase meserii a căror importanţă nu au fost recunoscută până acum au schimbat lumea în care trăim. Meseriile dezgustătoare pe care oamenii le-au făcut pe parcursul secolelor au avut o contribuţie fundamentală în istorie. Acest serial dezvăluie cum au fost generate evenimente, instituţii, simboluri şi elemente ale economiei de către numeroşii bărbaţi şi femei care trudeau făcând muncile cele mai de jos. Tony lucrează pe rând ca barcagiu, fierar, cărămidar, colector de excremente şi curăţător de măruntaie. De asemenea, el pătrunde în lumea obscură a fabricanţilor de lănţişoare de ceas, tăietorilor de scânduri, băieţilor de biciuit sau ajutorilor de şamotor.
 
02:00 Călătoria omului
Descoperiţi originile noastre urmărind călătoria făcută de primii Homo sapiens porniţi din Africa de Est cu misiunea de a popula planeta şi felul cum ne-am schimbat pe parcurs.
Pornim în căutarea primilor oameni şi încercăm să aflăm cum au reuşit să supravieţuiască în mediul periculos al Africii preistorice de acum aproximativ 200.000 de ani. Descoperim cum a avansat „tehnologia” oamenilor şi cum, în cele din urmă, un mic grup – poate chiar un singur trib – a părăsit Africa acum aproximativ 70.000 de ani.
Când Homo sapiens a pornit din Africa de Est într-o periculoasă călătorie pentru a popula lumea, nu era singura specie umanoidă de pe planetă. Dar a fost singura care a supravieţuit, până la final. De ce ? Şi cum ne-am schimbat pe parcursul cele mai mari călătorii din istorie, devenind cei care suntem azi ? Acest fascinant serial face cinci călătorii epice pe întregul glob, urmând traseele antice ale strămoşilor noştri pentru a dezvălui extraordinarele şi durele provocări cu care s-au confruntat. Folosind ultimele dovezi genetice şi arheologice, arătăm cum oamenii s-au adaptat gradat, cultural şi fizic, ca răspuns la mediul în care au trăit.
 
03:00 Secretele istoriei: Regina virgină
Examinăm legende, abordăm zvonuri şi consultăm noi dovezi criminalistice în încercarea de a dezvălui în sfârşit cine a fost cu adevărat regina Elisabeta I, „regina virgină”.
A fost o legendă încă din timpul vieţii, respectată pentru extraordinarele ei realizări. Domnia ei de 44 de ani a devenit repede cunoscută drept „era de aur” a Angliei – şi totuşi ştim puţine despre femeia care a fost Elisabeta I. Cine a fost „regina virgină” ? De ce nu s-a căsătorit niciodată ? A fost oare implicată, aşa cum au crezut mulţi contemporani, în misterioasa moarte a soţiei celui mai promiţător peţitor al ei ? Şi ascundea ea un secret care a determinat-o să interzică să i se facă autopsia după moarte ? Acum, la peste 400 de ani după moartea ei, noi am pornit în căutarea răspunsurilor. În această investigaţie criminalistică modernă, ne alăturăm experţilor pentru a investiga viaţa reginei Elisabeta, decodificând indicii găsite în rapoarte de autopsie, artefacte din copilăria Elisabetei, scrisori sau poeme scrise de apropiaţii reginei şi portrete ale acesteia. Examinăm noi teorii ale experţilor elisabetani şi prin interviuri, investigaţii şi reconstituiri, dezvăluim detalii surprinzătoare despre acest personaj celebru.
 
04:00 Spărgătorii de coduri
Spărgătorii de coduri” spune povestea ştiinţei din spatele secretelor: care este mecanismul de funcţionare al codurilor, ce fac acestea şi de ce avem nevoie de ele.
n lumea actuală, codurile au devenit fundamentul vieţii pe întregul glob. Informaţii secrete sunt transferate în fiecare zi de la un continent la altul folosind coduri cunoscute numai expeditorului şi destinatarului. De fiecare dată când deschideţi computerul sau navigaţi pe paginile favorite de internet, când vă folosiţi telefonul sau conduceţi maşina, folosiţi ştiinţa codurilor secrete. Spargerea codurilor este domeniul în care ştiinţa întâlneşte aventura – crearea şi spargerea codurilor ne spun poveşti despre inteligenţă, eroism şi jocuri de-a şoarecele şi pisica, adesea cu mize extrem de mari.
 
05:00 Legea lui Garrow
Inovatorul avocat din secolul XVIII William Garrow se întoarce în al treilea sezon al acestui serial dramatic.
Garrow este singur. Southouse e mort şi Sarah l-a părăsit. Garrow este îndurerat, rănit şi epuizat. Dar tânărul nepot al lui Southouse, George Pinnock, îl ajută să revină la viaţă. La Bailey este pe rol un proces care îl intrigase pe Southouse: un bărbat de culoare, pe nume Nicholson, e judecat pentru crimă. El este acuzat că a omorât în bătaie un om în timpul unei revolte ce a urmat anunţării controversatelor rezultate ale alegerilor generale din circumscripţia Westminster.
Pe fondul corupţiei şi nedreptăţii sociale din Londra epocii georgiene, această dramă legală se bazează pe cazuri reale de la sfârşitul secolului XVIII. Serialul dramatizează viaţa reală a inovatorului avocat William Garrow, care îi apără pe cei umili şi luptă în favoarea doctrinei moderne a drepturilor omului, care statuează că acuzatul este nevinovat până la proba contrarie. În al treilea sezon, idealistul Garrow este ostracizat şi sărăcit din cauza relaţiei sale „nepotrivite” cu Lady Sarah Hill — şi îl aşteaptă două lovituri personale şi mai dureroase. În timp ce Revoluţia Franceză determină puterile din Anglia să-şi întărească controlul asupra societăţii, Garrow luptă pentru drepturile deţinuţilor, apără muncitorii obligaţi să lucreze în condiţii îngrozitoare, demască cruzimea colonială britanică în şedinţă deschisă, dar este atras într-o pânză complexă de conspiraţii, muşamalizări, jocuri politice duble şi abuz de putere.
 
06:00 O crimă învăluită în mister
Scenaristul Julian Fellowes, premiat cu Oscar, porneşte într-o misiune detectivistică de elucidare a cinci misterioase crime petrecute în secolele XIX şi XX.
Pe 21 aprilie 1876, Charles Bravo (Michael Fassbender), un proaspăt însurăţel care avea mulţi duşmani, a murit otrăvit cu antimoniu. Julian Fellowes investighează extraordinarul caz care a scandalizat Anglia victoriană şi care a rămas nerezolvat până în ziua de azi.
Un serial dramatic care povesteşte crime adevărate, rămase neelucidate. Scenaristul Julian Fellowes, premiat cu Oscar, se transformă într-un detectiv istoric care îşi duce publicul înapoi în timp pentru a observa şi investiga crime misterioase. Toate cele cinci cazuri neelucidate sunt deliberat unice şi distincte în ce priveşte vârsta, sexul şi clasa socială a victimei, mediul social, regiunea şi epoca, precum şi modul de operare al criminalului.

Vizualizări: 18

Adaugă un comentariu

Pentru a putea adăuga comentarii trebuie să fii membru al altmarius !

Alătură-te reţelei altmarius

STATISTICI

Free counters!
Din 15 iunie 2009

209 state 

(ultimul: Eswatini)

Numar de steaguri: 273

Record vizitatori:    8,782 (3.04.2011)

Record clickuri:

 16,676 (3.04.2011)

Steaguri lipsa: 33

1 stat are peste 700,000 clickuri (Romania)

1 stat are peste 100.000 clickuri (USA)

1 stat are peste 50,000 clickuri (Moldova)

2 state au peste 20,000  clickuri (Italia,  Germania)

4 state are peste 10.000 clickuri (Franta, UngariaSpania,, Marea Britanie,)

6 state au peste 5.000 clickuri (Olanda, Belgia,  Canada,  )

10 state au peste 1,000 clickuri (Polonia, Rusia,  Australia, IrlandaIsraelGreciaElvetia ,  Brazilia, Suedia, Austria)

50 state au peste 100 clickuri

20 state au un click

Website seo score
Powered by WebStatsDomain

DE URMĂRIT

1.EDITURA HOFFMAN

https://www.editurahoffman.ro/

2. EDITURA ISTROS

https://www.muzeulbrailei.ro/editura-istros/

3.EDITURA UNIVERSITATII CUZA - IASI

https://www.editura.uaic.ro/produse/editura/ultimele-aparitii/1

4.ANTICARIAT UNU

https://www.anticariat-unu.ro/wishlist

5. PRINTRE CARTI

http://www.printrecarti.ro/

6. ANTICARIAT ALBERT

http://anticariatalbert.com/

7. ANTICARIAT ODIN 

http://anticariat-odin.ro/

8. TARGUL CARTII

http://www.targulcartii.ro/

9. ANTICARIAT PLUS

http://www.anticariatplus.ro/

10. LIBRĂRIILE:NET

https://www.librariileonline.ro/carti/literatura--i1678?filtru=2-452

11. LIBRĂRIE: NET

https://www.librarie.net/cautare-rezultate.php?&page=2&t=opere+fundamentale&sort=top

12.CONTRAMUNDUM

https://contramundum.ro/cart/

13. ANTICARIATUL NOU

http://www.anticariatulnou.ro

14. ANTICARIAT NOU

https://anticariatnou.wordpress.com/

15.OKAZII

https://www.okazii.ro/cart?step=0&tr_buyerid=6092150

16. ANTIKVARIUM.RO

http://antikvarium.ro

17.ANTIKVARIUS.RO

https://www.antikvarius.ro/

18. ANTICARIAT URSU

https://anticariat-ursu.ro/index.php?route=common/home

19.EDITURA TEORA - UNIVERSITAS

http://www.teora.ro/cgi-bin/teora/romania/mbshop.cgi?database=09&action=view_product&productID=%20889&category=01

20. EDITURA SPANDUGINO

https://edituraspandugino.ro/

21. FILATELIE

 http://www.romaniastamps.com/

22 MAX

http://romanianstampnews.blogspot.com

23.LIBREX

https://www.librex.ro/search/editura+polirom/?q=editura+polirom

24. LIBMAG

https://www.libmag.ro/carti-la-preturi-sub-10-lei/filtre/edituri/polirom/

25. LIBRIS

https://www.libris.ro/account/myWishlist

26. MAGIA MUNTELUI

http://magiamuntelui.blogspot.com

27. RAZVAN CODRESCU
http://razvan-codrescu.blogspot.ro/

28.RADIO ARHIVE

https://www.facebook.com/RadioArhive/

29.IDEEA EUROPEANĂ

https://www.ideeaeuropeana.ro/colectie/opere-fundamentale/

30. SA NU UITAM

http://sanuuitam.blogspot.ro/

31. CERTITUDINEA

www.certitudinea.com

32. F.N.S.A

https://www.fnsa.ro/products/4546-dimitrie_cantemir_despre_numele_moldaviei.html

Anunturi

Licenţa Creative Commons Această retea este pusă la dispoziţie sub Licenţa Atribuire-Necomercial-FărăModificări 3.0 România Creativ

Note

Hoffman - Jurnalul cărților esențiale

1. Radu Sorescu -  Petre Tutea. Viata si opera

2. Zaharia Stancu  - Jocul cu moartea

3. Mihail Sebastian - Orasul cu salcimi

4. Ioan Slavici - Inchisorile mele

5. Gib Mihaescu -  Donna Alba

6. Liviu Rebreanu - Ion

7. Cella Serghi - Pinza de paianjen

8. Zaharia Stancu -  Descult

9. Henriette Yvonne Stahl - Intre zi si noapte

10.Mihail Sebastian - De doua mii de ani

11. George Calinescu Cartea nuntii

12. Cella Serghi Pe firul de paianjen…

Continuare

Creat de altmariusclassic Dec 23, 2020 at 11:45am. Actualizat ultima dată de altmariusclassic Ian 24, 2021.

© 2024   Created by altmarius.   Oferit de

Embleme  |  Raportare eroare  |  Termeni de utilizare a serviciilor