altmarius

cultură şi spiritualitate

15:00 Lumi ascunse: Roma subterană | Acum la TV
Arheologii şi exploratorii urbani coboară în lumea subterană a Romei pentru a descoperi rămăşiţele unui alt „Oraş Etern”, îngropate sub dinamica metropolă încă de la căderea Imperiului Roman.
Turiştii se adună în număr mare să vadă spectaculoasele monumente ale Romei, dar ce văd ei este doar vârful aisbergului. Sub dinamica metropolă zac rămăşitele unui alt „Oraş Etern”, îngropate încă de la căderea Imperiului Roman. Sunt locuri întunecate şi ascunse – case, sanctuare, drumuri, apeducte – încărcate de minuni şi provocări. Aceasta este povestea unui oraş pe care credeaţi că-l cunoaşteţi şi a unei echipe devotate care se străduieşte să-i descopere cele mai ascunse secrete. Veniţi cu noi într-o incitantă călătorie în timp, împreună cu arheologii şi exploratorii urbani care coboară în subteranele Romei, purtându-ne către locuri pe care puţini le-au văzut şi unde şi mai puţini se aventurează.
 
16:00 Vânătorii de nazişti
Poveştile organizaţiilor, grupărilor şi indivizilor care i-au vânat pe criminalii de război nazişti, a hăituirii acestora şi a luptei pentru echilibrarea balanţei justiţiei.
După război, ofiţerul SS şi medicul Joseph Mengele, care a experimentat pe adulţi şi copii în lagărele de concentrare de la Auschwitz, a devenit unul dintre cei mai vânaţi criminali de război nazişti. Simon Wiesenthal, Comisia Crimelor de Război a ONU, până şi Mossadul au fost pe urmele lui. Dar nimeni n-a reuşit să-l prindă. Wiesenthal n-a avut resurse suficiente. Anchetatorii oficiali au făcut greşeli, lăsându-l de două ori să le scape printre degete. Şi în acea vreme, Mossadul a preferat să se concentreze pe prinderea lui Adolf Eichmann.
Vânătorii de nazişti i-au hăituit pe unii dintre cei mai detestaţi oameni de pe pământ, criminalii de război nazişti. Uneori au făcut-o cu cele mai nobile scopuri, alteori în feluri care, dezvăluite, i-ar oripila chiar şi pe propriii lor susţinători. Crimele celor urmăriţi fuseseră oribile şi, pentru ele, aceştia trebuiau să plătească. Mulţi erau pregătiţi să-i urmărească pe făptaşi până când se va fi făcut dreptate – de la Churchill la SAS, de la strategii care au plănuit debarcarea din Normandia până la Mossad. Aceste poveşti despre hăituire şi despre lupta pentru echilibrarea balanţei justiţiei sunt pline de dramă şi tragedie.
 
17:00 Pe urmele lui Chopin
Biografia legendarului compozitor şi pianist polonez Fréderic Chopin – de la copilăria sa petrecută la Varşovia până la ultimii ani, petrecuţi la Paris, unde Chopin a trăit în exil.
Cu toţii credem că îl cunoaştem pe Fréderic Chopin – un compozitor esenţial al curentului romantic – dar câte dintre cele 225 de piese ale sale am ascultat de fapt ? Să fie 60 ? Poate 80 ? Deşi este considerat un simbol al etosului polonez, Chopin era pe jumătate francez, şi-a trăit cei mai mulţi ani în Franţa şi cea mai importantă femeie din viaţa sa a fost inimitabila franţuzoaică George Sand. Originea sa dublă îl urmăreşte şi după moarte. Chopin este înmormântat în cimitirul P?re-Lachaise din Paris, dar inima sa se află la Varşovia. În acest documentar pornim pe urmele lui Chopin, din anii copilăriei petrecute la Varşovia, până la verile creative petrecute la Nohant; extraordinarii ani din Majorca, unde şi-a compus incomparabilele Preludii şi, în final, anii petrecuţi la Paris, unde şi-a încheiat „exilul”. Renumitul pianist polonez Janusz Olejniszak, care a interpretat muzica lui Chopin în filmul lui Roman Polanski, ne prezintă copilăria acestuia la Varşovia, iar pianistul Yves Henry, director artistic al „Rencontres internationales”, relevă Parisul lui Chopin şi cântă muzica sa la Nohant.
 
18:00 Avro Lancaster la război
Povestea lui „Avro Lancaster” – uimitorul bombardier britanic cu patru motoare folosit în cel de-al Doilea Război Mondial.
Avro Lancaster a fost descris ca fiind cel mai eficient bombardier din cel de-al Doilea Război Mondial. Într-un moment când armatele lui Hitler răspândeau ideologia şi hegemonia nazistă în Europa ocupată, bombardierele grele erau singurele mijloace de ofensivă asupra sediului puterii naziste. Detaliem abilităţile Lancasterului şi excepţionalul său palmares, care a inclus raiduri de precizie împotriva punctelor de lansare a rachetelor „V” ale lui Hitler. Istoricul operaţiunilor la care a participat Lancasterul merge de la distrugerea oraşului Hamburg la masivele paraşutări de hrană în teritoriile ocupate, care au salvat vieţile a milioane de oameni. Încorporând materiale de arhivă obţinute în urma unor cercetări atente şi interviuri exclusive cu echipaje supravieţuitoare de pe bombardiere Lancaster, acest documentar nu se adresează doar celor pasionaţi de aviaţia militară, ci şi celor care apreciază spiritul, hotărârea, rezistenţa şi curajul de care pot da dovadă oamenii obişnuiţi.
 
19:00 Iubita secretă a lui Dickens
Povestea aventurii secrete dintre Charles Dickens şi o actriţă de 18 ani. Actorul englez Charles Dance vizitează locurile unde s-a desfăşurat acest capitol din viaţa lui Dickens şi discută cu experţi.
n 1857, anul în care începe acţiunea documentarului nostru, Dickens era, probabil, cel mai faimos englez în viaţă. Nu numai că Dickens a fost cel mai de succes autor englez şi un reformator al societăţii, dar a creionat şi idealul victorian al familiei fericite. Cu toate acestea, scriitorul şi-a părăsit soţia şi a început o toridă aventură, ţinută în cel mai mare secret, cu Nelly Ternan, o actriţă de 18 ani, suficient de tânără încât să-i fi putut fi fiică. Actorul englez Charles Dance face pe detectivul în acest documentar, vizitând locurile unde s-a desfăşurat acest capitol din viaţa lui Dickens şi discutând cu cinci experţi în opera acestuia. Discuţiile sunt întreţesute cu reconstituiri ale momentelor-cheie din viaţa marelui scriitor.
 
20:00 Fiii lui Avraam
Acest serial porneşte în explorarea rădăcinilor comune şi inamiciţiilor dintre trei religii principale ale lumii – creştinismul, iudaismul şi Islamul – pentru a descoperi dacă au un viitor comun.
Profetul Avraam este o figură crucială pentru trei religii monoteiste – creştinismul, iudaismul şi Islamul. În ciuda originilor comune şi a promisiunii primite de Avraam cum că „toate triburile de pe Pământ vor fi binecuvântate de tine”, descendenţii săi seamănă mai degrabă cu o familie disfuncţională. Acest captivant serial în trei episoade încearcă să găsească răspunsuri la marile întrebări: de ce, dacă există un singur Dumnezeu, există trei aşa-zise credinţe monoteiste? Şi de ce unii oameni folosesc religia pentru a-şi demoniza duşmanii, în timp ce alţii o folosesc pentru a crea legături cu alţi oameni? Pornim într-o călătorie de descoperire prin Ţara Sfântă, Egipt, Turcia, Bosnia şi SUA, pentru a explora rădăcinile comune ale celor trei religii, dar şi inamiciţiile profunde dintre ele şi pentru a afla dacă există speranţa unui viitor comun.
 
21:00 Animalele sacre ale faraonilor
Acest documentar explorează de ce animalele faraonilor erau venerate ca sacre şi imortalizate în uluitoarea artă a Egiptului antic.
Animalele faraonilor erau venerate ca sacre şi imortalizate în uluitoarea artă a Egiptului antic. Acest fascinant documentar explorează lumea antică prin ochii animalelor sale, descoperind surprinzătoare informaţii despre cum erau folosite animalele şi cum şi-au schimbat egiptenii lumea.
 
22:00 Indochina: Războiul poporului
Acest documentar evocator spune povestea dramatică a chinurilor îndurate de locuitorii Indochinei, care au purtat trei războaie în decurs de trei decenii, şi a curajului acestora.
n 1937, Indochina se afla sub stăpânire colonială franceză. Ascensiunea lui Ho Chi Minh şi Vo Nguyen Giap ca lideri ai mişcării de independenţă Vietminh, înainte de al Doilea Război Mondial şi de ocupaţia japoneză, modifică dramatic peisajul strategic al zonei. Statele Unite sprijină pe Ho Chi Minh şi Vietminh-ul în lupta contra Japoniei, dar după război, Aliaţii îi permit Franţei să-şi recapete controlul colonial asupra regiunii. Însă rezistenţa Vietminh se intensifică şi, în cele din urmă, francezii suferă o înfrângere zdrobitoare la Dien Bien Phu, în 1954. Convenţia de la Geneva acordă apoi independenţa Laosului şi Cambodgiei, dar împarte Vietnamul în două pe linia paralelei 17, dând naştere unui Vietnam comunist condus de Ho Chi Minh la nord şi unui Vietnam capitalist, sprijinit de SUA, la sud.
Aceasta este povestea dramatică a chinurilor îndurate de locuitorii Indochinei, care au purtat trei războaie în decurs de trei decenii, şi a curajului acestora. Este povestea colonialismului şi oprimării franceze, a sângerosului război purtat contra Japoniei, a răsturnării triumfale a regimului francez şi războiului civil care a urmat, precum şi a amestecului străin continuu în politica acestei regiuni. Acest documentar în două părţi descrie complexa şi înfiorătoarea experienţă a SUA în Vietnam, dar dintr-o nouă perspectivă. Cercetările detaliate şi minuţioase făcute în arhivele franceze, chineze, ruseşti, vietnameze şi americane au relevat că unele dintre imaginile de război prezentate iniţial în alb şi negru au fost filmate, de fapt, pe peliculă color. Aceste descoperiri ne permit acum să spunem adevărata poveste a războiului din Vietnam şi a celorlalte conflicte din Indochina din perspectiva unică a înşişi locuitorilor de aici, beneficiind de impactul sporit al arhivei în culori.
 
23:00 Stonehenge
Investigaţia unei teorii radicale conform căreia Stonehenge nu a fost nici pe departe un loc de îngropăciune, ci unul de vindecare – un fel de Lourdes al Epocii Bronzului.
Doi dintre cei mai importanţi arheologi din Marea Britanie, experţi renumiţi în fenomenul Stonehenge, profesorul Tim Darvill şi profesorul Geoff Wainwright, consideră că au elucidat, în sfârşit, misterul celui mai faimos cerc de piatră din lume. Ei sunt convinşi că Stonehenge a fost un loc de vindecare, unde oamenii veneau în pelerinaj pentru a se face bine. Într-o lume lipsită de medicamentele de azi, aceste pietre aveau puteri magice.
 
00:00 Vânătorii de nazişti
Poveştile organizaţiilor, grupărilor şi indivizilor care i-au vânat pe criminalii de război nazişti, a hăituirii acestora şi a luptei pentru echilibrarea balanţei justiţiei.
După război, un grup de evrei numiţi „Răzbunătorii” au fost îngroziţi de numărul mare de nazişti cu mâinile pătate de sânge cărora li s-a permis să-şi reia viaţa normală. Aceştia au decis să-i vâneze pe nazişti. Printre cei ţintiţi de ei se afla avocatul Wilhelm Stuckart, autorul Legilor de la Nürnberg, a cărui sarcină fusese de a găsi o justificare legală a “Soluţiei finale”. Alţii au fost Aleksander Laak, răspunzător de moartea a 100.000 de evrei în Estonia, şi Otto Abetz, fost ambasador al Germaniei în Franţa, din ordinul căruia fuseseră deportaţi în lagăre de concentrare mulţi evrei francezi. La un moment dat, Răzbunătorii au avut drept ţintă şase milioane de nemţi, doar pentru că erau nemţi.
Vânătorii de nazişti i-au hăituit pe unii dintre cei mai detestaţi oameni de pe pământ, criminalii de război nazişti. Uneori au făcut-o cu cele mai nobile scopuri, alteori în feluri care, dezvăluite, i-ar oripila chiar şi pe propriii lor susţinători. Crimele celor urmăriţi fuseseră oribile şi, pentru ele, aceştia trebuiau să plătească. Mulţi erau pregătiţi să-i urmărească pe făptaşi până când se va fi făcut dreptate – de la Churchill la SAS, de la strategii care au plănuit debarcarea din Normandia până la Mossad. Aceste poveşti despre hăituire şi despre lupta pentru echilibrarea balanţei justiţiei sunt pline de dramă şi tragedie.
 
01:00 Pe urmele lui Chopin
Biografia legendarului compozitor şi pianist polonez Fréderic Chopin – de la copilăria sa petrecută la Varşovia până la ultimii ani, petrecuţi la Paris, unde Chopin a trăit în exil.
Cu toţii credem că îl cunoaştem pe Fréderic Chopin – un compozitor esenţial al curentului romantic – dar câte dintre cele 225 de piese ale sale am ascultat de fapt ? Să fie 60 ? Poate 80 ? Deşi este considerat un simbol al etosului polonez, Chopin era pe jumătate francez, şi-a trăit cei mai mulţi ani în Franţa şi cea mai importantă femeie din viaţa sa a fost inimitabila franţuzoaică George Sand. Originea sa dublă îl urmăreşte şi după moarte. Chopin este înmormântat în cimitirul P?re-Lachaise din Paris, dar inima sa se află la Varşovia. În acest documentar pornim pe urmele lui Chopin, din anii copilăriei petrecute la Varşovia, până la verile creative petrecute la Nohant; extraordinarii ani din Majorca, unde şi-a compus incomparabilele Preludii şi, în final, anii petrecuţi la Paris, unde şi-a încheiat „exilul”. Renumitul pianist polonez Janusz Olejniszak, care a interpretat muzica lui Chopin în filmul lui Roman Polanski, ne prezintă copilăria acestuia la Varşovia, iar pianistul Yves Henry, director artistic al „Rencontres internationales”, relevă Parisul lui Chopin şi cântă muzica sa la Nohant.
 
02:00 Avro Lancaster la război
Povestea lui „Avro Lancaster” – uimitorul bombardier britanic cu patru motoare folosit în cel de-al Doilea Război Mondial.
Avro Lancaster a fost descris ca fiind cel mai eficient bombardier din cel de-al Doilea Război Mondial. Într-un moment când armatele lui Hitler răspândeau ideologia şi hegemonia nazistă în Europa ocupată, bombardierele grele erau singurele mijloace de ofensivă asupra sediului puterii naziste. Detaliem abilităţile Lancasterului şi excepţionalul său palmares, care a inclus raiduri de precizie împotriva punctelor de lansare a rachetelor „V” ale lui Hitler. Istoricul operaţiunilor la care a participat Lancasterul merge de la distrugerea oraşului Hamburg la masivele paraşutări de hrană în teritoriile ocupate, care au salvat vieţile a milioane de oameni. Încorporând materiale de arhivă obţinute în urma unor cercetări atente şi interviuri exclusive cu echipaje supravieţuitoare de pe bombardiere Lancaster, acest documentar nu se adresează doar celor pasionaţi de aviaţia militară, ci şi celor care apreciază spiritul, hotărârea, rezistenţa şi curajul de care pot da dovadă oamenii obişnuiţi.
 
03:00 Iubita secretă a lui Dickens
Povestea aventurii secrete dintre Charles Dickens şi o actriţă de 18 ani. Actorul englez Charles Dance vizitează locurile unde s-a desfăşurat acest capitol din viaţa lui Dickens şi discută cu experţi.
n 1857, anul în care începe acţiunea documentarului nostru, Dickens era, probabil, cel mai faimos englez în viaţă. Nu numai că Dickens a fost cel mai de succes autor englez şi un reformator al societăţii, dar a creionat şi idealul victorian al familiei fericite. Cu toate acestea, scriitorul şi-a părăsit soţia şi a început o toridă aventură, ţinută în cel mai mare secret, cu Nelly Ternan, o actriţă de 18 ani, suficient de tânără încât să-i fi putut fi fiică. Actorul englez Charles Dance face pe detectivul în acest documentar, vizitând locurile unde s-a desfăşurat acest capitol din viaţa lui Dickens şi discutând cu cinci experţi în opera acestuia. Discuţiile sunt întreţesute cu reconstituiri ale momentelor-cheie din viaţa marelui scriitor.
 
04:00 Fiii lui Avraam
Acest serial porneşte în explorarea rădăcinilor comune şi inamiciţiilor dintre trei religii principale ale lumii – creştinismul, iudaismul şi Islamul – pentru a descoperi dacă au un viitor comun.
Profetul Avraam este o figură crucială pentru trei religii monoteiste – creştinismul, iudaismul şi Islamul. În ciuda originilor comune şi a promisiunii primite de Avraam cum că „toate triburile de pe Pământ vor fi binecuvântate de tine”, descendenţii săi seamănă mai degrabă cu o familie disfuncţională. Acest captivant serial în trei episoade încearcă să găsească răspunsuri la marile întrebări: de ce, dacă există un singur Dumnezeu, există trei aşa-zise credinţe monoteiste? Şi de ce unii oameni folosesc religia pentru a-şi demoniza duşmanii, în timp ce alţii o folosesc pentru a crea legături cu alţi oameni? Pornim într-o călătorie de descoperire prin Ţara Sfântă, Egipt, Turcia, Bosnia şi SUA, pentru a explora rădăcinile comune ale celor trei religii, dar şi inamiciţiile profunde dintre ele şi pentru a afla dacă există speranţa unui viitor comun.
 
05:00 Animalele sacre ale faraonilor
Acest documentar explorează de ce animalele faraonilor erau venerate ca sacre şi imortalizate în uluitoarea artă a Egiptului antic.
Animalele faraonilor erau venerate ca sacre şi imortalizate în uluitoarea artă a Egiptului antic. Acest fascinant documentar explorează lumea antică prin ochii animalelor sale, descoperind surprinzătoare informaţii despre cum erau folosite animalele şi cum şi-au schimbat egiptenii lumea.
 
06:00 Aşii căzuţi
Povestea a doi aşi ai zborului din Primul Război Mondial, decoraţi cu Crucea Victoria pentru actele lor de bravură.
Aceasta este povestea a doi aşi ai zborului din Primul Război Mondial, decoraţi cu Crucea Victoria. James McCudden şi Edward Mannock au zburat într-o vreme când pierderile din Aviaţia britanică erau cele mai grele. În 1917, speranţa de viaţă a unui pilot începător era de 11 zile. Pentru că piloţii nu aveau paraşute, mulţi purtau pistoale ca să se poată sinucide dacă avionul lua foc. Aceşti doi piloţi, însă, au supravieţuit suficient încât să devină experţi în tactica de zbor; au înfruntat frigul aspru şi au zburat razant deasupra inamicului, unde mitralierele lor îşi atingeau întotdeauna ţinta. Amândoi au murit în împrejurări tragice şi absurde: McCudden când motorul avionului i s-a defectat, iar Mannock când a făcut greşeala ridicolă pe care n-ar fi tolerat-o niciodată la alţii

Vizualizări: 24

Adaugă un comentariu

Pentru a putea adăuga comentarii trebuie să fii membru al altmarius !

Alătură-te reţelei altmarius

STATISTICI

Free counters!
Din 15 iunie 2009

200 state 

(ultimul: Micronesia)

Numar de steaguri: 264

Record vizitatori:    8,782 (3.04.2011)

Record clickuri:

 16,676 (3.04.2011)

Steaguri lipsa: 42

1 stat are peste 660,000 clickuri (Romania)

1 stat are peste 100.000 clickuri (USA)

1 stat are peste 40,000 clickuri (Moldova)

2 state au peste 20,000  clickuri (Italia,  Germania)

1 stat are peste 10.000 clickuri (Franta)

6 state au peste 5.000 clickuri (Olanda, Belgia, Marea Britanie, Canada, UngariaSpania )

10 state au peste 1,000 clickuri (Polonia, Rusia,  Australia, IrlandaIsraelGreciaElvetia ,  Brazilia, Suedia, Austria)

50 state au peste 100 clickuri

24 state au un click

Website seo score
Powered by WebStatsDomain

DE URMĂRIT

1. ANTICARIAT ALBERT

http://anticariatalbert.com/

2. ANTICARIAT ODIN 

http://anticariat-odin.ro/

3. TARGUL CARTII

http://www.targulcartii.ro/

4. PRINTRE CARTI

http://www.printrecarti.ro/

5. MAGAZINUL DE CARTE

http://www.magazinul-de-carte.ro/

6 ANTICARIAT PLUS

http://www.anticariatplus.ro/

7. DEPOZITUL DE CARTI 

http://www.calinblaga.ro/

8. CARTEA DE CITIT

http://www.carteadecitit.ro/

9. ANTICARIAT ON-LINE
http://www.carti-online.com/

10. ANTICARIATUL DE NOAPTE

 http://www.anticariatuldenoapte.ro/

11. ANTICARIATUL NOU

http://www.anticariatulnou.ro

12. ANTICARIAT NOU

https://anticariatnou.wordpress.com/

13. ANTICARIAT ALEPH

https://www.anticariataleph.ro/

14. ANTIKVARIUM.RO

http://antikvarium.ro

15.ANTIKVARIUS.RO

https://www.antikvarius.ro/

16. ANTICARIAT LOGOS

http://www.anticariat-logos.ro/

17. ANTICARIAT.NET

http://www.anticariat.net/informatii-contact.php

18. TIMBREE

www.timbree.ro

19. FILATELIE

 http://www.romaniastamps.com/

20 MAX

http://romanianstampnews.blogspot.com

21. STAMPWORLD

http://www.stampworld.com

22. LIBMAG

https://www.libmag.ro/oferta-carti-polirom/?utm_source=facebook-ads-7-99-polirom&utm_medium=banner-facebook&utm_campaign=7-99-polirom-facebook&utm_content=new-3

23. DAFFI'S BOOKS

https://www.daffisbooks.ro/

24. MAGIA MUNTELUI

http://magiamuntelui.blogspot.com

25. RAZVAN CODRESCU
http://razvan-codrescu.blogspot.ro/

26.RADIO ARHIVE

https://www.facebook.com/RadioArhive/

27.EDITURA UNIVERSITATII CUZA - IASI

http://www.editura.uaic.ro/produse/colectii/documenta/1

28. EDITURA ISTROS

https://www.muzeulbrailei.ro/editura-istros/

29. EDITURA HOFFMAN

https://www.editurahoffman.ro/

30. SA NU UITAM

http://sanuuitam.blogspot.ro/

31. MIRON MANEGA
http://www.certitudinea.o

32. NATIONAL GEOGRAPHIC ROMANIA

https://www.natgeo.ro/revista

Anunturi

Licenţa Creative Commons Această retea este pusă la dispoziţie sub Licenţa Atribuire-Necomercial-FărăModificări 3.0 România Creativ

Note

Hoffman - Jurnalul cărților esențiale

1. Radu Sorescu -  Petre Tutea. Viata si opera

2. Zaharia Stancu  - Jocul cu moartea

3. Mihail Sebastian - Orasul cu salcimi

4. Ioan Slavici - Inchisorile mele

5. Gib Mihaescu -  Donna Alba

6. Liviu Rebreanu - Ion

7. Cella Serghi - Pinza de paianjen

8. Zaharia Stancu -  Descult

9. Henriette Yvonne Stahl - Intre zi si noapte

10.Mihail Sebastian - De doua mii de ani

11. George Calinescu Cartea nuntii

12. Cella Serghi Pe firul de paianjen…

Continuare

Creat de altmariusclassic Dec 23, 2020 at 11:45am. Actualizat ultima dată de altmariusclassic Ian 24.

© 2021   Created by altmarius.   Oferit de

Embleme  |  Raportare eroare  |  Termeni de utilizare a serviciilor