altmarius

cultură şi spiritualitate

16:00 Roma, ultima frontieră | Acum la TV
Cu ajutorul ultimelor cercetări arheologice şi ştiinţifice, combinate cu uluitoare imagini create pe calculator, acest serial explorează invazia şi cucerirea Britaniei de către romani în anul 43 d.Hr.
Pentru Imperiul Roman, Britania era o sursă importantă de plumb, fier, grâne, lemn şi cărbune. Prin sistemul administraţiei locale şi prin construcţia unei reţele de transport care includea drumuri şi porturi, romanii au reuşit să profite de pe urma teritoriului ocupat şi să ţină sub control răscoalele populaţiei.
Folosind ultimele cercetări arheologice şi ştiinţifice, combinate cu reconstituiri de bătălii şi cu imagini generate pe calculator, acest serial ne spune povestea motivelor şi tacticilor din spatele invaziei romane a Britaniei şi a modalităţilor prin care Roma a stăpânit acest teritoriu timp de aproape 400 de ani. S-au scris multe despre moştenirea culturală a Romei, dar aceasta este o poveste despre puterea brută a Romei şi motivele pentru care a ales să şi-o exercite. Vom explora căile prin care şi-a urmărit şi spionat Imperiul Roman potenţiala victimă şi cum a fost îndeplinită invazia. Vom arăta cum au planificat şi realizat legiunile complexa infrastructură – drumurile, forturile, târgurile şi vilele – care a ajutat romanii să păstreze controlul asupra Britaniei. Şi investigăm cum au recrutat şi „civilizat” romanii populaţia băştinaşă şi cum au exploatat şi exportat bogăţiile minerale şi agricole ale ţării.
 
17:00 Impresioniştii
La 80 de ani, Claude Monet îşi rememorează viaţa, spunându-i unui ziarist povestea Impresioniştilor şi a revoluţiei iscate de aceştia în lumea artei.
Monet şi prietenii săi descoperă că Franţa postbelică este extrem de opresivă faţă de tinerii artişti vizionari. Acum, Salonul este şi mai conservator decât înainte, iar tradiţionaliştii sunt hotărâţi să-i distrugă pe rebeli, care îşi dezvoltă fiecare stilul său individual. Prima expoziţie impresionistă se deschide la Paris în 1874, dar este un dezastru – respinsă de public şi denigrată de critici. Monet se împrieteneşte cu soţia protectorului său, o prietenie care-i va marca întreaga viaţă. Când Ernest Hochede este ameninţat de ruină, Monet îi invită pe soţia acestuia, Alice, şi pe cei şase copii ai ei să se mute cu el şi cu soţia lui bolnavă, Camille. Alice o îngrijeşte pe Camille, care moare după o lungă suferinţă. Manet, grav bolnav de sifilis, îşi pictează ultima capodoperă, „Barul de la Folies Bergere”. Monet şi Renoir se separă de ceilalţi Impresionişti, hotărând să expună la Salonul din 1880 în loc de expoziţia de grup.
O uimitoare dramă care aduce la viaţă lupta Impresioniştilor francezi pentru recunoaştere în faţa ostilităţii puternice a lumii artistice a secolului XIX. Nuanţele delicate ale nuferilor lui Monet şi splendidele balerine ale lui Degas contrastează puternic cu povestea uriaşelor controverse, scandaluri şi rivalităţi care transpar din această somptuoasă dramă bazată pe scrisori de arhivă şi alte probe documentare.
 
18:00 Geniu şi geometrie
De la excavaţii circulare ce datează din anul 5.000 î.Hr. şi până la planul urbanistic baroc al oraşului german Karlsruhe, acest documentar explorează extraordinarele mistere geometrice ale lumii.
Acoperind aproape şapte mii de ani de istorie, acest captivant şi revelator documentar explorează urmele lăsate de strămoşii noştri pricepuţi la geometrie – de la excavaţii circulare ce datează din anul 5.000 î.Hr. şi până la planul urbanistic baroc al oraşului german Karlsruhe.
 
19:00 Sf Patrick
O remarcabilă poveste adevărată despre sfântul protector al Irlandei, Sf Patrick – o aventură încărcată de pericole, îndrăzneală şi un remarcabil curaj fizic şi spiritual. Narată de Liam Neeson.
Captivantele poveşti ale trifoiului şi alungării şerpilor nu se ridică la înălţimea adevăratei poveşti a Sf Patrick – o aventură încărcată de pericole, îndrăzneală şi un remarcabil curaj fizic şi spiritual. Chiar şi cei care îl sărbătoresc în fiecare an pe 17 martie vor descoperi câte ceva nou despre sfântul protector al Irlandei în această remarcabilă dramă-documentar narată de Liam Neeson, cu Gabriel Byrne dându-i glas lui Patrick. Cuprinde un interviu cu Frank McCourt, autorul cărţii “Angela’s Ashes.”
 
20:00 Moartea neagră
O examinare fascinantă a uneia dintre cele mai violente pandemii din istoria omenirii, care a ucis peste o treime din populaţia Europei în secolul al XIV-lea.
Moartea neagră”, pandemie a secolului al XIV-lea, a fost un dezastru uman fără precedent, de proporţii înfricoşătoare. În trei ani îngrozitori, a pierit peste o treime din populaţia Europei. Toţi credeau că e semn al sfârşitului lumii. Pentru cronicarii de la Padova, ciuma a fost mai apocaliptică decât potopul lui Noe. Ciuma a zguduit din temelii societatea înstărită, încrezătoare, relativ bine populată a Europei de Vest de la mijlocul secolului al XIV-lea. Acest documentar urmăreşte răspândirea ciumei şi implicaţiile pe care le-a avut în Europa Evului Mediu. Luând în consideraţie aspecte ca medicina, religia, superstiţiile şi societatea şi folosind analiza specializată a unor istorici eminenţi, este o examinare fascinantă a uneia dintre cele mai înspăimântătoare şi cumplite perioade din existenţa omenirii.
 
21:00 Beau Brummell – acest bărbat fermecător
Petrecută în Londra secolului XIX, drama urmăreşte ascensiunea şi căderea primei celebrităţi a Angliei, Beau Brummell, care a creat dandismul, moda de a purta costume şi de a duce o viaţă frivolă.
Petrecută în Londra secolului XIX, drama urmăreşte ascensiunea şi căderea primei celebrităţi a Angliei, Beau Brummell, care a creat dandismul, moda de a purta costume şi de a duce o viaţă frivolă, şi a cărui celebritate era celebră. Beau s-a instalat rapid ca cea mai adorată celebritate londoneză. Norocul său la jocuri era legendar, la fel ca dorinţa lui nestăvilită de amor. Dar Londra din perioada Regenţei era un loc întunecat şi periculos, iar faima lui Brummell a atras curând duşmani. Convins că poziţia sa în societate era invulnerabilă şi că legăturile sale cu familia regală îl vor ajuta să-şi plătească datoriile tot mai mari, a făcut cea mai mare greşeală a vieţii lui umilindu-l în public pe binefăcătorul său, prinţul regent. Brummell avea să-şi petreacă restul vieţii în exil, fugind de creditori şi visând la zilele când era Prinţul din Piccadilly şi Savile Row.
 
22:30 Banii: Secrete murdare
O analiză a aspectelor spionajului industrial – înregistrarea convorbirilor, filmări cu camera ascunsă, intrări prin efracţie şi tactici de inducere în eroare a concurenţei.
n dura lume contemporană a afacerilor, tentaţia de a câştiga un avantaj ilegal asupra concurenţei este mai puternică decât oricând. Foarte multe companii folosesc acum detectivi particulari pentru a afla ce pregătesc competitorii lor. Max Flint ridică vălul de deasupra unei lumi întunecate a înregistrărilor telefonice ilegale, filmărilor cu camera ascunsă, intrărilor prin efracţie şi tacticilor de inducere în eroare a concurenţei – toate cu scopul de a maximiza profitul.
 
23:00 Filmele războiului
Al Doilea Război Mondial în Marea Britanie şi Germania, privit prin lentila camerelor de amator. Filmări remarcabile ne poartă în inima experienţelor trăite în război de oamenii obişnuiţi.
Pentru prima oară în istorie, femeile din Marea Britanie şi Germania au participat masiv la război ca parte a forţei de muncă, ca mame şi combatante. Aceste experienţe au fost filmate, uneori, de către femei însele. În Germania, Elizabeth Wilms a filmat viaţa de zi cu zi a femeilor din oraşul ei şi cum această viaţă s-a schimbat pe parcursul războiului, inclusiv uluitoarea sărăcie cu care s-au confruntat femeile după atacul fulger asupra oraşului. În Marea Britanie, Rosie Newman făcea acelaşi lucru. Împreună cu alţi cineaşti amatori, ea ne-a oferit o privire rară în culisele unui război care a schimbat viaţa femeilor sub toate aspectele şi pentru totdeauna.
Al Doilea Război Mondial în Marea Britanie şi Germania, privit prin lentila camerelor de amator. Unii dintre aceşti cineaşti amatori au fost soldaţii care şi-au luat camerele pe front şi au filmat ostilităţile; alţii au fost oamenii rămaşi acasă, care au înregistrat aspecte din viaţa lor de zi cu zi. Aceste remarcabile filme de amator şi poveştile soldaţilor, femeilor şi copiilor din ele ne poartă în inima experienţelor trăite în război de oamenii obişnuiţi şi ne arată cum au supravieţuit aceştia unor împrejurări extreme.
 
00:00 Roma, ultima frontieră
Cu ajutorul ultimelor cercetări arheologice şi ştiinţifice, combinate cu uluitoare imagini create pe calculator, acest serial explorează invazia şi cucerirea Britaniei de către romani în anul 43 d.Hr.
Către anul 400 d.Hr., declinul economic generalizat, combinat cu răzmeriţele din cadrul armatei şi cu invazia popoarelor migratoare în diverse părţi ale Imperiului au început să slăbească stăpânirea romană în Britania. Vidul de putere a permis triburilor barbare şi saxonilor să ia în stăpânire regiuni întinse şi să prade oraşele de pe coastă. Împăratul Constantin a refuzat să trimită întăriri în Britania şi în 410 d.Hr., Britania era, în fapt, un stat liber. Explorăm efectele dezintegrării Imperiului asupra locuitorilor Britaniei şi analizăm sângeroasele şi dezbinătoarele urmări ale acesteia.
Folosind ultimele cercetări arheologice şi ştiinţifice, combinate cu reconstituiri de bătălii şi cu imagini generate pe calculator, acest serial ne spune povestea motivelor şi tacticilor din spatele invaziei romane a Britaniei şi a modalităţilor prin care Roma a stăpânit acest teritoriu timp de aproape 400 de ani. S-au scris multe despre moştenirea culturală a Romei, dar aceasta este o poveste despre puterea brută a Romei şi motivele pentru care a ales să şi-o exercite. Vom explora căile prin care şi-a urmărit şi spionat Imperiul Roman potenţiala victimă şi cum a fost îndeplinită invazia. Vom arăta cum au planificat şi realizat legiunile complexa infrastructură – drumurile, forturile, târgurile şi vilele – care a ajutat romanii să păstreze controlul asupra Britaniei. Şi investigăm cum au recrutat şi „civilizat” romanii populaţia băştinaşă şi cum au exploatat şi exportat bogăţiile minerale şi agricole ale ţării.
 
01:00 Impresioniştii
La 80 de ani, Claude Monet îşi rememorează viaţa, spunându-i unui ziarist povestea Impresioniştilor şi a revoluţiei iscate de aceştia în lumea artei.
Monet şi prietenii săi descoperă că Franţa postbelică este extrem de opresivă faţă de tinerii artişti vizionari. Acum, Salonul este şi mai conservator decât înainte, iar tradiţionaliştii sunt hotărâţi să-i distrugă pe rebeli, care îşi dezvoltă fiecare stilul său individual. Prima expoziţie impresionistă se deschide la Paris în 1874, dar este un dezastru – respinsă de public şi denigrată de critici. Monet se împrieteneşte cu soţia protectorului său, o prietenie care-i va marca întreaga viaţă. Când Ernest Hochede este ameninţat de ruină, Monet îi invită pe soţia acestuia, Alice, şi pe cei şase copii ai ei să se mute cu el şi cu soţia lui bolnavă, Camille. Alice o îngrijeşte pe Camille, care moare după o lungă suferinţă. Manet, grav bolnav de sifilis, îşi pictează ultima capodoperă, „Barul de la Folies Bergere”. Monet şi Renoir se separă de ceilalţi Impresionişti, hotărând să expună la Salonul din 1880 în loc de expoziţia de grup.
O uimitoare dramă care aduce la viaţă lupta Impresioniştilor francezi pentru recunoaştere în faţa ostilităţii puternice a lumii artistice a secolului XIX. Nuanţele delicate ale nuferilor lui Monet şi splendidele balerine ale lui Degas contrastează puternic cu povestea uriaşelor controverse, scandaluri şi rivalităţi care transpar din această somptuoasă dramă bazată pe scrisori de arhivă şi alte probe documentare.
 
02:00 Geniu şi geometrie
De la excavaţii circulare ce datează din anul 5.000 î.Hr. şi până la planul urbanistic baroc al oraşului german Karlsruhe, acest documentar explorează extraordinarele mistere geometrice ale lumii.
Acoperind aproape şapte mii de ani de istorie, acest captivant şi revelator documentar explorează urmele lăsate de strămoşii noştri pricepuţi la geometrie – de la excavaţii circulare ce datează din anul 5.000 î.Hr. şi până la planul urbanistic baroc al oraşului german Karlsruhe.
 
03:00 Sf Patrick
O remarcabilă poveste adevărată despre sfântul protector al Irlandei, Sf Patrick – o aventură încărcată de pericole, îndrăzneală şi un remarcabil curaj fizic şi spiritual. Narată de Liam Neeson.
Captivantele poveşti ale trifoiului şi alungării şerpilor nu se ridică la înălţimea adevăratei poveşti a Sf Patrick – o aventură încărcată de pericole, îndrăzneală şi un remarcabil curaj fizic şi spiritual. Chiar şi cei care îl sărbătoresc în fiecare an pe 17 martie vor descoperi câte ceva nou despre sfântul protector al Irlandei în această remarcabilă dramă-documentar narată de Liam Neeson, cu Gabriel Byrne dându-i glas lui Patrick. Cuprinde un interviu cu Frank McCourt, autorul cărţii “Angela’s Ashes.”
 
04:00 Moartea neagră
O examinare fascinantă a uneia dintre cele mai violente pandemii din istoria omenirii, care a ucis peste o treime din populaţia Europei în secolul al XIV-lea.
Moartea neagră”, pandemie a secolului al XIV-lea, a fost un dezastru uman fără precedent, de proporţii înfricoşătoare. În trei ani îngrozitori, a pierit peste o treime din populaţia Europei. Toţi credeau că e semn al sfârşitului lumii. Pentru cronicarii de la Padova, ciuma a fost mai apocaliptică decât potopul lui Noe. Ciuma a zguduit din temelii societatea înstărită, încrezătoare, relativ bine populată a Europei de Vest de la mijlocul secolului al XIV-lea. Acest documentar urmăreşte răspândirea ciumei şi implicaţiile pe care le-a avut în Europa Evului Mediu. Luând în consideraţie aspecte ca medicina, religia, superstiţiile şi societatea şi folosind analiza specializată a unor istorici eminenţi, este o examinare fascinantă a uneia dintre cele mai înspăimântătoare şi cumplite perioade din existenţa omenirii.
 
05:00 Beau Brummell – acest bărbat fermecător
Petrecută în Londra secolului XIX, drama urmăreşte ascensiunea şi căderea primei celebrităţi a Angliei, Beau Brummell, care a creat dandismul, moda de a purta costume şi de a duce o viaţă frivolă.
Petrecută în Londra secolului XIX, drama urmăreşte ascensiunea şi căderea primei celebrităţi a Angliei, Beau Brummell, care a creat dandismul, moda de a purta costume şi de a duce o viaţă frivolă, şi a cărui celebritate era celebră. Beau s-a instalat rapid ca cea mai adorată celebritate londoneză. Norocul său la jocuri era legendar, la fel ca dorinţa lui nestăvilită de amor. Dar Londra din perioada Regenţei era un loc întunecat şi periculos, iar faima lui Brummell a atras curând duşmani. Convins că poziţia sa în societate era invulnerabilă şi că legăturile sale cu familia regală îl vor ajuta să-şi plătească datoriile tot mai mari, a făcut cea mai mare greşeală a vieţii lui umilindu-l în public pe binefăcătorul său, prinţul regent. Brummell avea să-şi petreacă restul vieţii în exil, fugind de creditori şi visând la zilele când era Prinţul din Piccadilly şi Savile Row.
 
06:30 Banii: Secrete murdare
O analiză a aspectelor spionajului industrial – înregistrarea convorbirilor, filmări cu camera ascunsă, intrări prin efracţie şi tactici de inducere în eroare a concurenţei.
n dura lume contemporană a afacerilor, tentaţia de a câştiga un avantaj ilegal asupra concurenţei este mai puternică decât oricând. Foarte multe companii folosesc acum detectivi particulari pentru a afla ce pregătesc competitorii lor. Max Flint ridică vălul de deasupra unei lumi întunecate a înregistrărilor telefonice ilegale, filmărilor cu camera ascunsă, intrărilor prin efracţie şi tacticilor de inducere în eroare a concurenţei – toate cu scopul de a maximiza profitul.

Vizualizări: 34

Adaugă un comentariu

Pentru a putea adăuga comentarii trebuie să fii membru al altmarius !

Alătură-te reţelei altmarius

STATISTICI

Free counters!
Din 15 iunie 2009

201 state 

(ultimul: Mauritania)

Numar de steaguri: 263

Record vizitatori:    8,782 (3.04.2011)

Record clickuri:

 16,676 (3.04.2011)

Steaguri lipsa: 41

1 stat are peste 660,000 clickuri (Romania)

1 stat are peste 100.000 clickuri (USA)

1 stat are peste 40,000 clickuri (Moldova)

2 state au peste 20,000  clickuri (Italia,  Germania)

1 stat are peste 10.000 clickuri (Franta)

6 state au peste 5.000 clickuri (Olanda, Belgia, Marea Britanie, Canada, UngariaSpania )

10 state au peste 1,000 clickuri (Polonia, Rusia,  Australia, IrlandaIsraelGreciaElvetia ,  Brazilia, Suedia, Austria)

50 state au peste 100 clickuri

16 state au un click

Website seo score
Powered by WebStatsDomain

DE URMĂRIT

1.EDITURA HOFFMAN

https://www.editurahoffman.ro/

2. EDITURA ISTROS

https://www.muzeulbrailei.ro/editura-istros/

3.EDITURA UNIVERSITATII CUZA - IASI

https://www.editura.uaic.ro/produse/editura/ultimele-aparitii/1

4. PRINTRE CARTI

http://www.printrecarti.ro/

5. ANTICARIAT ALBERT

http://anticariatalbert.com/

6. ANTICARIAT ODIN 

http://anticariat-odin.ro/

7. TARGUL CARTII

http://www.targulcartii.ro/

8. MAGAZINUL DE CARTE

http://www.magazinul-de-carte.ro/

9. ANTICARIAT PLUS

http://www.anticariatplus.ro/

10. CARTEA DE CITIT

http://www.carteadecitit.ro 11. ANTICARIAT ON-LINE
http://www.carti-online.com/

12. ANTICARIATUL DE NOAPTE

 http://www.anticariatuldenoapte.ro/

13. ANTICARIATUL NOU

http://www.anticariatulnou.ro

14. ANTICARIAT NOU

https://anticariatnou.wordpress.com/

15. ANTICARIAT ALEPH

https://www.anticariataleph.ro/

16. ANTIKVARIUM.RO

http://antikvarium.ro

17.ANTIKVARIUS.RO

https://www.antikvarius.ro/

18. EDITURA ARGONAUT

https://www.editura-argonaut.ro/

19.EDITURA MEGA

https://edituramega.ro/

20. TIMBREE

www.timbree.ro

21. FILATELIE

 http://www.romaniastamps.com/

22 MAX

http://romanianstampnews.blogspot.com

23. STAMPWORLD

http://www.stampworld.com

24. LIBMAG

https://www.libmag.ro/oferta-carti-polirom/?utm_source=facebook-ads-7-99-polirom&utm_medium=banner-facebook&utm_campaign=7-99-polirom-facebook&utm_content=new-3

25. DAFFI'S BOOKS

https://www.daffisbooks.ro 26. MAGIA MUNTELUI

http://magiamuntelui.blogspot.com

27. RAZVAN CODRESCU
http://razvan-codrescu.blogspot.ro/

28.RADIO ARHIVE

https://www.facebook.com/RadioArhive/

29.NATIONAL GEOGRAPHIC ROMANIA

https://www.natgeo.ro/revista

30. SA NU UITAM

http://sanuuitam.blogspot.ro/

31. MIRON MANEGA
http://www.certitudinea.o

32. CERTITUDINEA

www.certitudinea.com

Anunturi

Licenţa Creative Commons Această retea este pusă la dispoziţie sub Licenţa Atribuire-Necomercial-FărăModificări 3.0 România Creativ

Note

Hoffman - Jurnalul cărților esențiale

1. Radu Sorescu -  Petre Tutea. Viata si opera

2. Zaharia Stancu  - Jocul cu moartea

3. Mihail Sebastian - Orasul cu salcimi

4. Ioan Slavici - Inchisorile mele

5. Gib Mihaescu -  Donna Alba

6. Liviu Rebreanu - Ion

7. Cella Serghi - Pinza de paianjen

8. Zaharia Stancu -  Descult

9. Henriette Yvonne Stahl - Intre zi si noapte

10.Mihail Sebastian - De doua mii de ani

11. George Calinescu Cartea nuntii

12. Cella Serghi Pe firul de paianjen…

Continuare

Creat de altmariusclassic Dec 23, 2020 at 11:45am. Actualizat ultima dată de altmariusclassic Ian 24.

© 2021   Created by altmarius.   Oferit de

Embleme  |  Raportare eroare  |  Termeni de utilizare a serviciilor