altmarius

cultură şi spiritualitate

13:00 Charlotte, ducesa războinică | Acum la TV
Remarcabila poveste necunoscută a Marii Ducese Charlotte de Luxemburg, care, în anii întunecaţi ai ocupaţiei naziste, şi-a încurajat poporul prin discursurile sale radiofonice transmise din exil.
Aceasta este povestea adevărată a Marii Ducese Charlotte de Luxemburg şi a luptei guvernului acesteia pentru libertatea ţării sale, împotriva brutalei ocupaţii a celui de-al Treilea Reich. Această poveste ne dezvăluie un adevăr redutabil: acela că oamenii obişnuiţi vor îndura greutăţile, lipsirea de libertate şi chiar moartea dacă au în cine să creadă. Când armata lui Hitler a invadat Luxemburgul în 1940, Charlotte şi câţiva dintre miniştrii săi au fugit în Franţa, formând un guvern în exil. Luxemburghezii care au rămas în ţară au îndurat cinci ani de amară ocupaţie din partea celui de-al Treilea Reich. Luptând cu criticii care o acuzau că şi-a abandonat poporul, Charlotte a folosit undele radio pentru a transmite mesaje de propagandă – singura armă pe care o avea la dispoziţie.
 
15:00 Misterul unei civilizaţii dispărute
Povestea tribului Chachapoya, un trib din Anzi care a trăit din anii 800 e.n. până la jumătatea secolului XVI în pădurile amazoniene din Peru, unde a creat o cultură de războinici şi şamani.
n pădurile alpine din Peru, în vârf de munte, se ivesc din junglă zidurile de piatră ale unei misterioase fortăreţe. În interiorul acestor ziduri de 30 m sunt răspândite oasele unui popor dispărut, numit Chachapoya, „războinicii norilor”. Din anii 800 până la mijlocul secolului XVI, ei au trăit pe înălţimile andine şi au creat o cultură de şamani şi războinici, străbătând o reţea de drumuri comerciale între coasta Americii de Sud şi Amazon. Arheologii au descoperit sute de cimitire în întreaga aşezare care au dezvăluit incitante detalii despre identitatea tribului Chachapoya şi despre cum şi-a construit o fortăreaţă atât de impunătoare. Dar un mister rămâne neelucidat: de ce a dispărut brusc întreaga civilizaţie Chachapoya la mijlocului secolului XVI ?
 
16:00 Vânătorii de nazişti
Poveştile organizaţiilor, grupărilor şi indivizilor care i-au vânat pe criminalii de război nazişti, a hăituirii acestora şi a luptei pentru echilibrarea balanţei justiţiei.
Albert Speer a fost arhitectul principal al lui Hitler, iar crimele lui includeau folosirea şi organizarea muncii silnice în lagărele morţii şi prelungirea războiului prin eforturile sale fanatice de a dezvolta maşinăria de război nazistă. A fost vânat de Strategic Bombing Survey SUA, care avea autorizaţie de la cel mai înalt nivel să nu-l lase pe Speer pe mâna anchetatorilor ONU. Speer a fost interogat intens şi le-a dat americanilor informaţii detaliate despre eficienţa bombardamentelor SUA. Apoi a fost dat pe mâna ONU, unde, printr-o mişcare care i-a şocat pe ceilalţi inculpaţi, Speer şi-a recunoscut multe dintre crime. Acest aparent act de remuşcare i-a determinat pe judecători să-l condamne la închisoare, nu la moarte. După ce a fost eliberat din închisoare în 1966, Speer s-a promovat drept „nazistul bun”, singurul care şi-a recunoscut greşelile. Totuşi, mai târziu, a început să se laude cu viaţa lui de nazist de frunte.
Vânătorii de nazişti i-au hăituit pe unii dintre cei mai detestaţi oameni de pe pământ, criminalii de război nazişti. Uneori au făcut-o cu cele mai nobile scopuri, alteori în feluri care, dezvăluite, i-ar oripila chiar şi pe propriii lor susţinători. Crimele celor urmăriţi fuseseră oribile şi, pentru ele, aceştia trebuiau să plătească. Mulţi erau pregătiţi să-i urmărească pe făptaşi până când se va fi făcut dreptate – de la Churchill la SAS, de la strategii care au plănuit debarcarea din Normandia până la Mossad. Aceste poveşti despre hăituire şi despre lupta pentru echilibrarea balanţei justiţiei sunt pline de dramă şi tragedie.
 
17:00 n căutarea lui Sherlock Holmes
Actorul scoţian David Hayman se transformă în detectiv pentru a examina adevărul din spatele poveştii lui Sherlock Holmes – unul dintre cele mai importante şi iubite personaje literare.
Este cel mai des portretizat personaj din toate timpurile. Mai mult de 70 de actori l-au jucat în peste 200 de filme. În acest documentar revelator, respectatul actor scoţian David Hayman îşi desfăşoară propria investigaţie a fenomenului Sherlock Holmes. În întâlnirile cu scriitori, istorici şi fani precum Stephen Fry şi Lynda LaPlante, David pune întrebarea: de ce este atât de iubit marele detectiv ?
 
18:00 Zero absolut
Examinăm munca de patru secole a filosofilor, oamenilor de ştiinţă şi inginerilor ce au încercat să înţeleagă natura frigului, explorând limitele sale extreme şi dând naştere „tehnologiilor frigului”.
Zero absolut” examinează munca de patru secole a filosofilor, oamenilor de ştiinţă şi inginerilor ce au încercat să înţeleagă natura frigului, explorând limitele sale extreme, dând naştere „tehnologiilor frigului” care ne-au transformat societatea şi căutând să înţeleagă mai bine conceptul însuşi. Zero absolut a devenit Sfântul Potir al fizicienilor frigului, care căutau să vadă ce se întâmplă pe măsură ce temperaturile scad sub limitele restului lumii fizice. Aproape de zero absolut, ei au pătruns într-o lume cuantică ciudată în care electricitatea circulă liber, fără a întâmpina rezistenţă, iar fluidele sfidează gravitaţia.
 
19:00 Casa galbenă
O poveste tulburătoare despre cele 63 de zile petrecute de Vincent van Gogh şi Paul Gauguin sub acelaşi acoperiş, când ei au creat o mulţime de picturi considerate acum capodopere ale artei moderne.
O poveste tulburătoare despre cei mai influenţi şi mai explozivi colocatari din istoria artei: Vincent van Gogh şi Paul Gauguin. În noiembrie şi decembrie 1888, ei au locuit împreună în “Casa galbenă”, în Arles, în sudul Franţei. Apropriindu-se de vârsta mijlocie, dar fără un ban, cei doi au abandonat respectabilitatea, familia şi prietenii pentru a se consacra picturii. Ultima lor speranţă o aveau unul în celălalt, cu condiţia să se înţeleagă. Gauguin se temea pe bună dreptate că van Gogh era pe punctul de a face o depresie nervoasă, iar van Gogh afirma că Gauguin punea prea multă sare în tocană. Beau, se certau, frecventau prostituate, dar, mai mult decât orice, pictau împreună, împărtăşindu-şi această obsesie feroce. În aceste două luni, ei au creat o mulţime de picturi considerate acum capodopere ale artei moderne, dar cu ce preţ? Putea prietenia lor, ultima şansă a oricăruia dintre ei de a avea o relaţie, să supravieţuiască la o asemenea intensitate?
 
20:30 Martorul: De la balconul camerei 306
Cu ajutorul reverendului Samuel Kyles, care a fost martor la asasinarea lui Martin Luther King Jr, acest documentar investighează unul dintre cele mai importante evenimente ale secolului XX.
Pe 4 aprilie 1968, reverendul Samuel “Billy” Kyles stătea alături de Dr Martin Luther King Jr pe balconul motelului Lorraine din Memphis, Tennessee, şi a fost martor al asasinării acestuia. Prin intermediul amintirilor reverendului Kyles despre acele momente şi despre zilele care le-au precedat, acest documentar ne ajută să ne amintim de ce a făcut Dr King acea călătorie fatală către Memphis şi face cronica ultimelor ore ale vieţii sale. Încărcat de mărturii emoţionante din partea unor personalităţi-cheie ale luptei pentru drepturile omului cum sunt Maxine Smith şi Dr Benjamin Hooks, precum şi din partea altor contemporani ai Dr King, acest documentar este o poveste cutremurătoare despre un moment de cotitură în mişcarea pentru drepturile civile şi un viu memento al impactului Dr King asupra mişcării pentru drepturi civile din SUA şi asupra ţării înseşi.
 
21:00 n căutarea lui Beethoven
Acest documentar dă la o parte multiplele nivele de mit şi legendă care îl înconjoară pe unul dintre cei mai respectaţi şi influenţi compozitori din toate timpurile, Ludwig van Beethoven.
Niciun alt compozitor nu a fost atât de citat sau pictat, despre niciunul nu s-a scris atât de mult şi niciunul nu a fost folosit atât de mult pe post de emblemă a diverselor cauze politice şi revoluţionare. Dar cine a fost adevăratul Beethoven ? Cine a fost omul din spatele imaginii romantice a artistului chinuit cu părul vâlvoi, dezaxat şi încruntat ? Acest documentar explorează adevărul din spatele multiplelor nivele de mit şi legendă care îl înconjoară pe omul considerat nu doar primul compozitor independent din lume, ci şi cel mai important.
 
22:00 Războiul subteran
Urmărim căutarea unuia dintre ultimele adăposturi Aliate, aflat la peste 10 m sub pământ, în Belgia. Aici, într-un labirint de tuneluri, bătălii feroce au avut loc în timpul Primului Război Mondial.
n timpul Primului Război Mondial, un război feroce s-a purtat dedesubtul tranşeelor, într-un labirint de tuneluri şi adăposturi aflate la peste 10 metri sub pământ. Acest front secret a găzduit mii de soldaţi care au luptat cu duşmanul folosind cuţite, explozibili... sau chiar cu mâinile goale. „Războiul subteran” urmăreşte eforturile tehnologizate, fără precedent, de căutare a unuia dintre ultimele adăposturi Aliate, îngropat sub lanurile de porumb din Flandra, în Belgia. O echipă internaţională de arheologi şi istorici trebuie să găsească intrarea, să pompeze afară mii de litri de apă şi apoi să încerce să excaveze această relicvă a Marelui Război. Ei trebuie să descopere cât de mare este de fapt adăpostul şi ce rol a jucat acesta după bătălia de la Passchendaele.
 
23:00 Lumi ascunse: Roma subterană
Arheologii şi exploratorii urbani coboară în lumea subterană a Romei pentru a descoperi rămăşiţele unui alt „Oraş Etern”, îngropate sub dinamica metropolă încă de la căderea Imperiului Roman.
Turiştii se adună în număr mare să vadă spectaculoasele monumente ale Romei, dar ce văd ei este doar vârful aisbergului. Sub dinamica metropolă zac rămăşitele unui alt „Oraş Etern”, îngropate încă de la căderea Imperiului Roman. Sunt locuri întunecate şi ascunse – case, sanctuare, drumuri, apeducte – încărcate de minuni şi provocări. Aceasta este povestea unui oraş pe care credeaţi că-l cunoaşteţi şi a unei echipe devotate care se străduieşte să-i descopere cele mai ascunse secrete. Veniţi cu noi într-o incitantă călătorie în timp, împreună cu arheologii şi exploratorii urbani care coboară în subteranele Romei, purtându-ne către locuri pe care puţini le-au văzut şi unde şi mai puţini se aventurează.
 
00:00 Vânătorii de nazişti
Poveştile organizaţiilor, grupărilor şi indivizilor care i-au vânat pe criminalii de război nazişti, a hăituirii acestora şi a luptei pentru echilibrarea balanţei justiţiei.
După război, ofiţerul SS şi medicul Joseph Mengele, care a experimentat pe adulţi şi copii în lagărele de concentrare de la Auschwitz, a devenit unul dintre cei mai vânaţi criminali de război nazişti. Simon Wiesenthal, Comisia Crimelor de Război a ONU, până şi Mossadul au fost pe urmele lui. Dar nimeni n-a reuşit să-l prindă. Wiesenthal n-a avut resurse suficiente. Anchetatorii oficiali au făcut greşeli, lăsându-l de două ori să le scape printre degete. Şi în acea vreme, Mossadul a preferat să se concentreze pe prinderea lui Adolf Eichmann.
Vânătorii de nazişti i-au hăituit pe unii dintre cei mai detestaţi oameni de pe pământ, criminalii de război nazişti. Uneori au făcut-o cu cele mai nobile scopuri, alteori în feluri care, dezvăluite, i-ar oripila chiar şi pe propriii lor susţinători. Crimele celor urmăriţi fuseseră oribile şi, pentru ele, aceştia trebuiau să plătească. Mulţi erau pregătiţi să-i urmărească pe făptaşi până când se va fi făcut dreptate – de la Churchill la SAS, de la strategii care au plănuit debarcarea din Normandia până la Mossad. Aceste poveşti despre hăituire şi despre lupta pentru echilibrarea balanţei justiţiei sunt pline de dramă şi tragedie.
 
01:00 n căutarea lui Sherlock Holmes
Actorul scoţian David Hayman se transformă în detectiv pentru a examina adevărul din spatele poveştii lui Sherlock Holmes – unul dintre cele mai importante şi iubite personaje literare.
Este cel mai des portretizat personaj din toate timpurile. Mai mult de 70 de actori l-au jucat în peste 200 de filme. În acest documentar revelator, respectatul actor scoţian David Hayman îşi desfăşoară propria investigaţie a fenomenului Sherlock Holmes. În întâlnirile cu scriitori, istorici şi fani precum Stephen Fry şi Lynda LaPlante, David pune întrebarea: de ce este atât de iubit marele detectiv ?
 
02:00 Zero absolut
Examinăm munca de patru secole a filosofilor, oamenilor de ştiinţă şi inginerilor ce au încercat să înţeleagă natura frigului, explorând limitele sale extreme şi dând naştere „tehnologiilor frigului”.
Zero absolut” examinează munca de patru secole a filosofilor, oamenilor de ştiinţă şi inginerilor ce au încercat să înţeleagă natura frigului, explorând limitele sale extreme, dând naştere „tehnologiilor frigului” care ne-au transformat societatea şi căutând să înţeleagă mai bine conceptul însuşi. Zero absolut a devenit Sfântul Potir al fizicienilor frigului, care căutau să vadă ce se întâmplă pe măsură ce temperaturile scad sub limitele restului lumii fizice. Aproape de zero absolut, ei au pătruns într-o lume cuantică ciudată în care electricitatea circulă liber, fără a întâmpina rezistenţă, iar fluidele sfidează gravitaţia.
 
03:00 Casa galbenă
O poveste tulburătoare despre cele 63 de zile petrecute de Vincent van Gogh şi Paul Gauguin sub acelaşi acoperiş, când ei au creat o mulţime de picturi considerate acum capodopere ale artei moderne.
O poveste tulburătoare despre cei mai influenţi şi mai explozivi colocatari din istoria artei: Vincent van Gogh şi Paul Gauguin. În noiembrie şi decembrie 1888, ei au locuit împreună în “Casa galbenă”, în Arles, în sudul Franţei. Apropriindu-se de vârsta mijlocie, dar fără un ban, cei doi au abandonat respectabilitatea, familia şi prietenii pentru a se consacra picturii. Ultima lor speranţă o aveau unul în celălalt, cu condiţia să se înţeleagă. Gauguin se temea pe bună dreptate că van Gogh era pe punctul de a face o depresie nervoasă, iar van Gogh afirma că Gauguin punea prea multă sare în tocană. Beau, se certau, frecventau prostituate, dar, mai mult decât orice, pictau împreună, împărtăşindu-şi această obsesie feroce. În aceste două luni, ei au creat o mulţime de picturi considerate acum capodopere ale artei moderne, dar cu ce preţ? Putea prietenia lor, ultima şansă a oricăruia dintre ei de a avea o relaţie, să supravieţuiască la o asemenea intensitate?
 
04:30 Martorul: De la balconul camerei 306
Cu ajutorul reverendului Samuel Kyles, care a fost martor la asasinarea lui Martin Luther King Jr, acest documentar investighează unul dintre cele mai importante evenimente ale secolului XX.
Pe 4 aprilie 1968, reverendul Samuel “Billy” Kyles stătea alături de Dr Martin Luther King Jr pe balconul motelului Lorraine din Memphis, Tennessee, şi a fost martor al asasinării acestuia. Prin intermediul amintirilor reverendului Kyles despre acele momente şi despre zilele care le-au precedat, acest documentar ne ajută să ne amintim de ce a făcut Dr King acea călătorie fatală către Memphis şi face cronica ultimelor ore ale vieţii sale. Încărcat de mărturii emoţionante din partea unor personalităţi-cheie ale luptei pentru drepturile omului cum sunt Maxine Smith şi Dr Benjamin Hooks, precum şi din partea altor contemporani ai Dr King, acest documentar este o poveste cutremurătoare despre un moment de cotitură în mişcarea pentru drepturile civile şi un viu memento al impactului Dr King asupra mişcării pentru drepturi civile din SUA şi asupra ţării înseşi.
 
05:00 n căutarea lui Beethoven
Acest documentar dă la o parte multiplele nivele de mit şi legendă care îl înconjoară pe unul dintre cei mai respectaţi şi influenţi compozitori din toate timpurile, Ludwig van Beethoven.
Niciun alt compozitor nu a fost atât de citat sau pictat, despre niciunul nu s-a scris atât de mult şi niciunul nu a fost folosit atât de mult pe post de emblemă a diverselor cauze politice şi revoluţionare. Dar cine a fost adevăratul Beethoven ? Cine a fost omul din spatele imaginii romantice a artistului chinuit cu părul vâlvoi, dezaxat şi încruntat ? Acest documentar explorează adevărul din spatele multiplelor nivele de mit şi legendă care îl înconjoară pe omul considerat nu doar primul compozitor independent din lume, ci şi cel mai important.
 
06:00 Războiul subteran
Urmărim căutarea unuia dintre ultimele adăposturi Aliate, aflat la peste 10 m sub pământ, în Belgia. Aici, într-un labirint de tuneluri, bătălii feroce au avut loc în timpul Primului Război Mondial.
n timpul Primului Război Mondial, un război feroce s-a purtat dedesubtul tranşeelor, într-un labirint de tuneluri şi adăposturi aflate la peste 10 metri sub pământ. Acest front secret a găzduit mii de soldaţi care au luptat cu duşmanul folosind cuţite, explozibili... sau chiar cu mâinile goale. „Războiul subteran” urmăreşte eforturile tehnologizate, fără precedent, de căutare a unuia dintre ultimele adăposturi Aliate, îngropat sub lanurile de porumb din Flandra, în Belgia. O echipă internaţională de arheologi şi istorici trebuie să găsească intrarea, să pompeze afară mii de litri de apă şi apoi să încerce să excaveze această relicvă a Marelui Război. Ei trebuie să descopere cât de mare este de fapt adăpostul şi ce rol a jucat acesta după bătălia de la Passchendaele

Vizualizări: 28

Adaugă un comentariu

Pentru a putea adăuga comentarii trebuie să fii membru al altmarius !

Alătură-te reţelei altmarius

STATISTICI

Free counters!
Din 15 iunie 2009

200 state 

(ultimul: Micronesia)

Numar de steaguri: 264

Record vizitatori:    8,782 (3.04.2011)

Record clickuri:

 16,676 (3.04.2011)

Steaguri lipsa: 42

1 stat are peste 660,000 clickuri (Romania)

1 stat are peste 100.000 clickuri (USA)

1 stat are peste 40,000 clickuri (Moldova)

2 state au peste 20,000  clickuri (Italia,  Germania)

1 stat are peste 10.000 clickuri (Franta)

6 state au peste 5.000 clickuri (Olanda, Belgia, Marea Britanie, Canada, UngariaSpania )

10 state au peste 1,000 clickuri (Polonia, Rusia,  Australia, IrlandaIsraelGreciaElvetia ,  Brazilia, Suedia, Austria)

50 state au peste 100 clickuri

24 state au un click

 

Website seo score
Powered by WebStatsDomain

DE URMĂRIT

1. ANTICARIAT ALBERT

http://anticariatalbert.com/

2. ANTICARIAT ODIN 

http://anticariat-odin.ro/

3. TARGUL CARTII

http://www.targulcartii.ro/

4. PRINTRE CARTI

http://www.printrecarti.ro/

5. MAGAZINUL DE CARTE

http://www.magazinul-de-carte.ro/

6 ANTICARIAT PLUS

http://www.anticariatplus.ro/

7. DEPOZITUL DE CARTI 

http://www.calinblaga.ro/

8. CARTEA DE CITIT

http://www.carteadecitit.ro/

9. ANTICARIAT ON-LINE
http://www.carti-online.com/

10. ANTICARIATUL DE NOAPTE

 http://www.anticariatuldenoapte.ro/

11. ANTICARIATUL NOU

http://www.anticariatulnou.ro

12. ANTICARIAT NOU

https://anticariatnou.wordpress.com/

13. ANTICARIAT ALEPH

https://www.anticariataleph.ro/

14. ANTIKVARIUM.RO

http://antikvarium.ro

15.ANTIKVARIUS.RO

https://www.antikvarius.ro/

16. ANTICARIAT LOGOS

http://www.anticariat-logos.ro/

17. ANTICARIAT.NET

http://www.anticariat.net/informatii-contact.php

18. TIMBREE

www.timbree.ro

19. FILATELIE

 http://www.romaniastamps.com/

20 MAX

http://romanianstampnews.blogspot.com

21. STAMPWORLD

http://www.stampworld.com

22. LIBMAG

https://www.libmag.ro/oferta-carti-polirom/?utm_source=facebook-ads-7-99-polirom&utm_medium=banner-facebook&utm_campaign=7-99-polirom-facebook&utm_content=new-3

23. DAFFI'S BOOKS

https://www.daffisbooks.ro/

24. MAGIA MUNTELUI

http://magiamuntelui.blogspot.com

25. RAZVAN CODRESCU
http://razvan-codrescu.blogspot.ro/

26.RADIO ARHIVE

https://www.facebook.com/RadioArhive/

27.EDITURA UNIVERSITATII CUZA - IASI

http://www.editura.uaic.ro/produse/colectii/documenta/1

28. EDITURA ISTROS

https://www.muzeulbrailei.ro/editura-istros/

29. EDITURA HOFFMAN

https://www.editurahoffman.ro/

30. SA NU UITAM

http://sanuuitam.blogspot.ro/

31. MIRON MANEGA
http://www.certitudinea.o

32. NATIONAL GEOGRAPHIC ROMANIA

https://www.natgeo.ro/revista

Anunturi

Licenţa Creative Commons Această retea este pusă la dispoziţie sub Licenţa Atribuire-Necomercial-FărăModificări 3.0 România Creativ

Note

Hoffman - Jurnalul cărților esențiale

1. Radu Sorescu -  Petre Tutea. Viata si opera

2. Zaharia Stancu  - Jocul cu moartea

3. Mihail Sebastian - Orasul cu salcimi

4. Ioan Slavici - Inchisorile mele

5. Gib Mihaescu -  Donna Alba

6. Liviu Rebreanu - Ion

7. Cella Serghi - Pinza de paianjen

8. Zaharia Stancu -  Descult

9. Henriette Yvonne Stahl - Intre zi si noapte

10.Mihail Sebastian - De doua mii de ani

11. George Calinescu Cartea nuntii

12. Cella Serghi Pe firul de paianjen…

Continuare

Creat de altmariusclassic Dec 23, 2020 at 11:45am. Actualizat ultima dată de altmariusclassic Ian 24.

© 2021   Created by altmarius.   Oferit de

Embleme  |  Raportare eroare  |  Termeni de utilizare a serviciilor