altmarius

cultură şi spiritualitate

09:00 Eroi, culturi şi gastronomie | Acum la TV
O călătorie culinară în zona mediteraneeană, din Antichitate până în prezent, ce explorează legătura dintre faptele eroilor şi mâncărurile naţionale‚ un mozaic al gastronomiei, zvonurilor şi istoriei.
Hoţi, ucigaşi, corupători de copii – O nouă privire asupra Panteonului antic.
Din vremuri străvechi, mâncarea şi modurile de preparare au fost strâns legate de fapte istorice, mituri şi aventuri. Acest serial documentar poartă telespectatorii într-o călătorie culinară din Antichitate până în prezent şi îmbină cu dibăcie atât isprăvile şi greşelile războinicilor şi eroilor, cât şi miracolele de zi cu zi, într-un mozaic de mâncăruri, zvonuri şi istorie. De la faraonii Egiptului antic la fenicieni şi romani, cruciaţi şi veneţieni. De la spanioli la turci şi de la aventurierii solitari ai Antichităţii la reţelele internaţionale de hoţi de artă de azi. Nenumărate şi variate peisaje, precum şi redarea fidelă a locuitorilor lor, a bucătăriei şi mentalităţii lor, aduc la viaţă misterioasa istorie a regiunii mediteraneene în imagini spectaculoase.
 
10:00 Temerarii medicinei
Poveştile unor oameni de ştiinţă care au transformat medicina folosindu-se pe sine drept cobai şi experimentând cu anestezice, boli infecţioase şi vaccinuri.
Povestim cum operaţiile sub anestezie de astăzi au devenit posibile datorită experimentelor realizate pe sine de Humphrey Davy sau Sigmund Freud. Jurnalistul medical şi prezentatorul dr Michael Mosley află pe propria piele prin ce au trecut aceştia şi urmăreşte un experimentator modern în acţiune.
n ultimii 100 de ani, medicina a avansat mai repede decât oricând în istorie. Şi pentru acest progres sunt responsabili, în mare parte, câţiva curajoşi cercetători care s-au folosit pe sine drept cobai; eroii improbabili care au decis că singura cale etică era să experimenteze întâi pe ei înşişi. Incitant şi înfiorător, cu dezvăluiri surprinzătoare, acest serial povesteşte cum auto-experimentarea a contribuit la cele mai mari descoperiri ale medicinei. Poveştile includ istoria anestezicelor, experimente cu boli infecţioase, măsurile uneori disperate luate în căutarea unor vaccinuri şi descoperirea legăturilor intrinseci dintre hrană şi sănătate.
 
11:00 Monarhiile Asiei
Asia este în prezent regiunea globului cu cea mai rapidă dezvoltare economică. Vor reuşi monarhiile Asiei să ţină pasul cu celelalte ţări ?
Brunei este una dintre cele mai bogate ţări din lume, datorită uriaşelor sale rezerve de petrol, dar problemele financiare au afectat până şi familia regală de aici. Sultanul din Brunei este unul dintre puţinii monarhi absolutişti rămaşi în lume şi comandant suprem al forţelor armate, conducând statul asiatic bogat în petrol timp de aproape patru decenii. Recent, el a făcut câţiva paşi către o formă de democraţie parţială, dar chiar şi aceea este acum incertă. Ca unică autoritate executivă a statului, sultanul decide dacă va implementa sau nu acest sistem. De ce a încercat să o facă şi apoi s-a răzgândit ?
Fiecare dintre monarhiile Asiei este unică în felul său, dar toate au un lucru în comun: se găsesc într-un punct fascinant al istoriei lor naţionale. Călătorim către inima acestor frumoase ţinuturi pentru a înţelege relaţia dintre oameni şi monarhii lor. Pentru mulţi, monarhia este un anacronism, o instituţie care stă în calea progresului. Pentru alţii, însă, ea este sufletul naţiunii lor, o parte a istoriei comune şi o pavăză împotriva pericolelor modernismului. Pentru a explora aceste variate puncte de vedere, vom începe prin a examina poziţia fiecăreia dintre monarhii în lumea contemporană, felul cum definesc acestea politica naţională şi relaţia pe care o au cu propriul popor şi cu lumea în ansamblu.
 
12:00 Egipt
Documentarul se întoarce în timp pentru a releva adevărul din spatele uneia dintre cele mai măreţe civilizaţii din istorie, concentrându-se asupra a trei descoperiri esenţiale ale Egiptului antic.
Povestea felului cum Giovanni Belzoni a făcut câteva dintre cele mai mari descoperiri ale sale – printre care mormântul faraonului Seti I şi intrarea în misteriosul templu acoperit de nisipuri al lui Ramses de la Abu Simbel.
Concentrându-se asupra a trei dintre cele mai importante descoperiri din lumea Egiptului antic, acest serial se întoarce în timp pentru a explora descoperirea mormântului lui Tutankhamon de către Howard Carter, descoperirile Marelui Belzoni datând din timpul domniei lui Ramses al II-lea şi descifrarea hieroglifelor de către Champollion. Însoţiţi-i pe cei trei mari exploratori care depăşesc obstacole uriaşe pentru a dezvălui secretele unei lumi încă nedescoperite. Descoperiţi secretele, miturile şi adevărurile din spatele uneia dintre cele mai măreţe civilizaţii din istorie – o lume antică aproape pierdută sub nisipuri.
 
13:00 Atena: Adevărul despre democraţie
O analiză a răspânditului stereotip potrivit căruia Atena a fost leagănul democraţiei.
Istoricul englez Bettany Hughes porneşte în căutarea adevărului privind Atena democratică, acum 2.500 de ani. Atena a fost slăvită ca leagănul filozofiei, al artei, al ştiinţei şi al celei mai măreţe idei politice a tuturor timpurilor: democraţia. A fost descrisă ca o epocă de aur, ce depăşea orice aşteptări, şi poate aşa a fost. Acum, Bettany Hughes respinge stereotipurile şi cercetează în profunzime pentru a afla ce însemna cu adevărat democraţia: de la deţinerea puterii de către popor, la tiranie, de la religii ciudate la ştiinţele experimentale, de la uciderea lui Socrate, la primul imperiu democratic din lume. Documentarul dezvăluie cum Atena s-a transformat dintr-o cetate grecească obişnuită într-o vastă putere imperială şi cum noul curent de gândire coexista cu superstiţiile antice, fapt care a dus la conflicte violente şi la o creativitate fără egal.
 
14:00 Sabia
Din Epoca Bronzului şi până la Hollywood, acest documentar alert urmăreşte evoluţia sabiei ca armă şi simbol al luptei împotriva oprimării.
Povestea sabiei este o călătorie culturală plină de spirit, care durează din Epoca Bronzului şi până în prezent, în anii Hollywoodului. Acest documentar alert urmăreşte evoluţia sabiei ca armă şi simbol al luptei împotriva răului şi oprimării. Respectaţi şi consideraţi adevăraţi magicieni, săbierii produceau obiecte de artă care slujeau, în acelaşi timp, pentru protecţie şi supravieţuire. Urmărim turnarea săbiilor de bronz şi suntem martorii măiestriei săbierilor din Europa medievală, Japonia şi Orientul Îndepărtat.
 
15:00 Soluţia scoţiană
O investigaţie în originile masoneriei, o asociaţie discretă şi misterioasă care a trezit curiozitate, fascinaţie şi suspiciune timp de peste 300 de ani.
Ramificată pe tot globul, masoneria a trezit curiozitate, fascinaţie şi suspiciune timp de aproape 300 de ani. Astăzi, această asociaţie discretă şi misterioasă reuneşte câteva milioane de membri din întreaga lume. Pe baza celor mai recente descoperiri, acest documentar investighează originile masoneriei. Care sunt legăturile acesteia cu cavalerii Templieri ? Sunt masonii descendenţi ai constructorilor din Evul Mediu ? Cum au apărut primele Loje masonice ?
 
16:00 Al Doilea Război Mondial în culori
Folosind cele mai recente tehnici de colorare, acest documentar în serial ne înfăţişează lumea celui de-al Doilea Război Mondial aşa cum nu am mai văzut-o până acum.
Se închide cercul. În 1944, America şi Anglia în Vest, respectiv Rusia în Est începuseră să strângă rândurile în jurul Germaniei. Acest episod explorează dezastrul Aliat de la Arnhem şi tragedia răscoalei de la Varşovia, când luptătorii polonezi pentru libertate au fost abandonaţi de Stalin. Spunem şocanta poveste a eliberării lagărelor de concentrare, când amploarea Holocaustului a devenit clară pentru prima dată.
Acest serial prezintă cea mai bună colecţie de imagini rare din timpul celui de-al Doilea Război Mondial existentă în lume. Folosind cele mai recente tehnici de colorare, putem înfăţişa întreaga poveste a celui de-al Doilea Război Mondial aşa cum nu a mai fost văzută până acum. Cu ajutorul hărţilor de teren obţinute din satelit şi a graficii pe computer de ultimă generaţie, această poveste poate fi spusă cu ajutorul unor date de care niciunul dintre serialele mai vechi nu a dispus. Din ce în ce mai multe secrete au fost dezvăluite în ultimii 5-10 ani, datorită eliberării din arhive a unor documente, dosare şi fotografii. Revelaţii din domeniul spargerii codurilor şi documente oficiale recent desecretizate de pe ambele maluri ale Atlanticului adaugă o nouă dimensiune la înţelegerea celui mai amplu conflict care a avut loc pe glob.
 
17:00 Eroi, culturi şi gastronomie
O călătorie culinară în zona mediteraneeană, din Antichitate până în prezent, ce explorează legătura dintre faptele eroilor şi mâncărurile naţionale‚ un mozaic al gastronomiei, zvonurilor şi istoriei.
Saci cu piper, hoţi şi corsari – Un lung drum către îmbogăţire.
Din vremuri străvechi, mâncarea şi modurile de preparare au fost strâns legate de fapte istorice, mituri şi aventuri. Acest serial documentar poartă telespectatorii într-o călătorie culinară din Antichitate până în prezent şi îmbină cu dibăcie atât isprăvile şi greşelile războinicilor şi eroilor, cât şi miracolele de zi cu zi, într-un mozaic de mâncăruri, zvonuri şi istorie. De la faraonii Egiptului antic la fenicieni şi romani, cruciaţi şi veneţieni. De la spanioli la turci şi de la aventurierii solitari ai Antichităţii la reţelele internaţionale de hoţi de artă de azi. Nenumărate şi variate peisaje, precum şi redarea fidelă a locuitorilor lor, a bucătăriei şi mentalităţii lor, aduc la viaţă misterioasa istorie a regiunii mediteraneene în imagini spectaculoase.
 
18:00 Voiaje ale descoperirilor
Acest documentar ne prezintă numele pionierilor mărilor şi evenimentele majore din istoria descoperirilor geografice.
n 1892, Fridtjof Nansen şi-a anunţat un plan aparent suicidar: acela de a fi primul care ajunge la Polul Nord. Astăzi, el este considerat unul dintre părinţii explorării polare.
Bogata tradiţie a navigaţiei a avut un impact dramatic asupra vieţii noastre de astăzi. Acest serial cartografiază influenţa puternică a cinci voiaje uimitoare. Exploratorul şi inginerul Paul Rose recreează aventuri maritime legendare pentru a investiga cum au influenţat direct descoperirile făcute în timpul acestora toate aspectele lumii moderne în care trăim. De la remarcabilul voiaj de opt ani încărcat de dispute care a adus cauciucul, scorţişoara şi sistemul metric în Europa, la „micşorarea globală” generată de umila busolă magnetică, dragostea autentică a lui Paul Rose pentru ştiinţă şi aventură şi darul povestirii aduc aceste poveşti pasionante la viaţă.
 
19:00 Legendele lui Moş Crăciun
Această explorare festivă a vechilor şi extinselor rădăcini ale poveştii lui Moş Crăciun arată că imaginea de astăzi a „Moşului” este rezultatul fuziunii culturilor şi tradiţiilor din toată lumea.
Povestea lui Moş Crăciun este recunoscută aproape în întreaga lume ca una dintre cele mai durabile şi populare legende. Totuşi, imaginea veselului Moş cu tolba sa de jucării, care îşi mână renii prin văzduh şi coboară pe coşuri este una relativ modernă. Acest documentar sărbătoresc arată că imaginea de astăzi a „Moşului” este rezultatul fuziunii culturilor şi tradiţiilor din toată lumea asociate cu sezonul Sărbătorilor de iarnă. Pe măsură de creştinismul s-a răspândit, povestea primului Crăciun a fost spusă fiecărei noi generaţii. Generozitatea celor trei Crai a fost comemorată prin tradiţia cadourilor. Trei sute de ani mai târziu, s-a răspândit povestea darurilor făcute de episcopul Nicolae. Astăzi, Crăciunul este sărbătorit diferit în diferite ţări. În Spania, copiii scriu scrisori către Crai, deoarece se crede că cei trei Crai au trecut prin Spania în drumul lor către Betleem. În Italia, vrăjitoarea Befana este cinstită prin daruri şi târguri pe 6 ianuarie. Rădăcinile poveştii Moşului sunt vechi şi foarte extinse – există nu una, ci multe poveşti.
 
20:00 ntâlniri misterioase în Siberia
O investigare a misterioasei explozii care a ras de pe faţa pământului pădurea dintr-o regiune izolată din Siberia în vara anului 1908.
n iunie 1908, o uriaşă explozie care a avut loc într-o regiune izolată din Siberia a ras de pe faţa pământului pădurea de acolo cu forţa a 1.000 de bombe atomice. Dar zona era atât de izolată şi vremurile atât de agitate, încât timp de 20 de ani nimeni nu a încercat să afle ce s-a întâmplat. Când primul explorator a ajuns la faţa locului, a crezut că va găsi un crater al unui meteorit, dar nu a găsit decât copaci puşi la pământ – şi un mister. De atunci, au fost concepute peste o sută de teorii care să explice evenimentul, inclusiv aceea – luată în serios de unii savanţi sovietici – că a avut loc o explozie nucleară cauzată de o navă spaţială extraterestră propulsată cu combustibil nuclear. Absenţa dovezilor a păstrat viu misterul. Călătorim către acest loc îndepărtat şi aflăm că evenimentele de aici au atras atât cercetări ştiinţifice serioase, cât şi câteva credinţe populare ciudate.
 
21:30 Misterele istoriei
O echipă de experţi călătoreşte prin Marea Britanie pentru a elucida misterele legendelor locale: tunele ale contrabandiştilor, un oraş scufundat sau o întâlnire între o regină şi amantul său.
Spionul de la poştă. Conform nepotului ei Brennan, diriginta poştei din satul Highworth, Mabel Stranks, a făcut spionaj pentru britanici în timpul celui de-al Doilea Război Mondial. Se zvoneşte chiar că numele ei era pe „lista neagră” a lui Hitler.
Echipa de la „Misterele istoriei” caută adevărul din spatele legendelor locale din Marea Britanie, folosind resurse accesibile oricui. Experţii îi vor instrui cum să separe faptele de ficţiune, ajutându-i să navigheze prin arhive şi să descifreze arhitectura clădirilor şi peisajelor. Fiecare episod examinează un zvon local: despre tunele ale contrabandiştilor, despre un spion din vreme de război, despre un oraş scufundat şi uitat, despre o întâlnire dintre o regină şi amantul ei rănit şi despre o misterioasă crimă petrecută acum peste 300 de ani.
 
22:00 Oceanul de foc
Povestea dramatică a vasului HMS Coventry, distrugător al marinei britanice trimis să lupte în războiul din Insulele Falkland. Vasul era considerat „invincibil”, dar a fost scufundat pe 25 mai 1982.
HMS Coventry a doborât mai multe aeronave decât oricare altă navă în timpul războiului din Insulele Falkland. Alte vase britanice se scufundau, dar Coventry era considerat „invincibil”. Însă la apogeul conflictului, a fost trimis într-o misiune sinucigaşă, trebuind să atragă bombardierele inamice departe de trupele care debarcau în golful San Carlos. Argentinienii au trimis valuri-valuri de avioane Skyhawk pentru a scufunda distrugătorul britanic. În după-amiaza de 25 mai 1982, Coventry supravieţuise deja la două raiduri şi doborâse trei avioane inamice. Dar, deşi căpitanul şi echipajul său credeau că greul a trecut, mai aveau de înfruntat un ultim atac... Acum, pentru prima dată, marinarii de pe HMS Coventry îşi spun dramatica poveste.
 
23:00 Giulgiul din Torino: Noile dovezi
Acest documentar analizează noile dovezi ştiinţifice privitoare la celebrul Giulgiu din Torino, considerat de mulţi ca giulgiu de îngropăciune al lui Iisus Hristos.
Giulgiul din Torino, o faimoasă pânză purtând urmele unui bărbat rănit, este şi astăzi subiectul unor dezbateri intense între oamenii de ştiinţă, credincioşi şi istorici. Păstrat în catedrala Sf Ioan Botezătorul din Torino, Italia, el este considerat de mulţi giulgiul de îngropăciune al lui Iisus Hristos. Acum 20 de ani, testele de datare C-14 realizate pe Giulgiul din Torino păreau să demonstreze că pânza sacră a fost, de fapt, ţesută la peste 1.200 de ani după moartea lui Iisus, distrugând orice pretenţie ştiinţifică de autenticitate a Giulgiului. Dar acum avem acces exclusiv la noi cercetări care dovedesc că acele concluzii au fost viciate. Aceste noi cercetări prezintă dovezi convingătoare că Giulgiul din Torino ar putea, totuşi, să poarte imaginea lui Hristos.
 
00:00 Al Doilea Război Mondial în culori
Folosind cele mai recente tehnici de colorare, acest documentar în serial ne înfăţişează lumea celui de-al Doilea Război Mondial aşa cum nu am mai văzut-o până acum.
Războiul din insule. Din decembrie 1941, în Pacific se purta un război intens împotriva Japoniei. Japonezii erau împinşi înapoi peste ocean insulă cu insulă, în sălbatice confruntări corp la corp. Dominaţia americană pe mare a fost, în sfârşit, consacrată prin „Vânătoarea de curcani din Mariane”, când radarul a avertizat Marina SUA în legătură cu un uriaş atac japonez şi ultimele vestigii ale puterii aeriene navale japoneze au fost nimicite. Dar acest episod examinează şi războiul din junglă, din locuri ca Birmania, unde noi unităţi de luptă specializate au împins încet-încet japonezii înapoi în ciuda condiţiilor de luptă îngrozitoare.
Acest serial prezintă cea mai bună colecţie de imagini rare din timpul celui de-al Doilea Război Mondial existentă în lume. Folosind cele mai recente tehnici de colorare, putem înfăţişa întreaga poveste a celui de-al Doilea Război Mondial aşa cum nu a mai fost văzută până acum. Cu ajutorul hărţilor de teren obţinute din satelit şi a graficii pe computer de ultimă generaţie, această poveste poate fi spusă cu ajutorul unor date de care niciunul dintre serialele mai vechi nu a dispus. Din ce în ce mai multe secrete au fost dezvăluite în ultimii 5-10 ani, datorită eliberării din arhive a unor documente, dosare şi fotografii. Revelaţii din domeniul spargerii codurilor şi documente oficiale recent desecretizate de pe ambele maluri ale Atlanticului adaugă o nouă dimensiune la înţelegerea celui mai amplu conflict care a avut loc pe glob.
 
01:00 Eroi, culturi şi gastronomie
O călătorie culinară în zona mediteraneeană, din Antichitate până în prezent, ce explorează legătura dintre faptele eroilor şi mâncărurile naţionale‚ un mozaic al gastronomiei, zvonurilor şi istoriei.
Saci cu piper, hoţi şi corsari – Un lung drum către îmbogăţire.
Din vremuri străvechi, mâncarea şi modurile de preparare au fost strâns legate de fapte istorice, mituri şi aventuri. Acest serial documentar poartă telespectatorii într-o călătorie culinară din Antichitate până în prezent şi îmbină cu dibăcie atât isprăvile şi greşelile războinicilor şi eroilor, cât şi miracolele de zi cu zi, într-un mozaic de mâncăruri, zvonuri şi istorie. De la faraonii Egiptului antic la fenicieni şi romani, cruciaţi şi veneţieni. De la spanioli la turci şi de la aventurierii solitari ai Antichităţii la reţelele internaţionale de hoţi de artă de azi. Nenumărate şi variate peisaje, precum şi redarea fidelă a locuitorilor lor, a bucătăriei şi mentalităţii lor, aduc la viaţă misterioasa istorie a regiunii mediteraneene în imagini spectaculoase.
 
02:00 Voiaje ale descoperirilor
Acest documentar ne prezintă numele pionierilor mărilor şi evenimentele majore din istoria descoperirilor geografice.
n 1892, Fridtjof Nansen şi-a anunţat un plan aparent suicidar: acela de a fi primul care ajunge la Polul Nord. Astăzi, el este considerat unul dintre părinţii explorării polare.
Bogata tradiţie a navigaţiei a avut un impact dramatic asupra vieţii noastre de astăzi. Acest serial cartografiază influenţa puternică a cinci voiaje uimitoare. Exploratorul şi inginerul Paul Rose recreează aventuri maritime legendare pentru a investiga cum au influenţat direct descoperirile făcute în timpul acestora toate aspectele lumii moderne în care trăim. De la remarcabilul voiaj de opt ani încărcat de dispute care a adus cauciucul, scorţişoara şi sistemul metric în Europa, la „micşorarea globală” generată de umila busolă magnetică, dragostea autentică a lui Paul Rose pentru ştiinţă şi aventură şi darul povestirii aduc aceste poveşti pasionante la viaţă.
 
03:00 Legendele lui Moş Crăciun
Această explorare festivă a vechilor şi extinselor rădăcini ale poveştii lui Moş Crăciun arată că imaginea de astăzi a „Moşului” este rezultatul fuziunii culturilor şi tradiţiilor din toată lumea.
Povestea lui Moş Crăciun este recunoscută aproape în întreaga lume ca una dintre cele mai durabile şi populare legende. Totuşi, imaginea veselului Moş cu tolba sa de jucării, care îşi mână renii prin văzduh şi coboară pe coşuri este una relativ modernă. Acest documentar sărbătoresc arată că imaginea de astăzi a „Moşului” este rezultatul fuziunii culturilor şi tradiţiilor din toată lumea asociate cu sezonul Sărbătorilor de iarnă. Pe măsură de creştinismul s-a răspândit, povestea primului Crăciun a fost spusă fiecărei noi generaţii. Generozitatea celor trei Crai a fost comemorată prin tradiţia cadourilor. Trei sute de ani mai târziu, s-a răspândit povestea darurilor făcute de episcopul Nicolae. Astăzi, Crăciunul este sărbătorit diferit în diferite ţări. În Spania, copiii scriu scrisori către Crai, deoarece se crede că cei trei Crai au trecut prin Spania în drumul lor către Betleem. În Italia, vrăjitoarea Befana este cinstită prin daruri şi târguri pe 6 ianuarie. Rădăcinile poveştii Moşului sunt vechi şi foarte extinse – există nu una, ci multe poveşti.
 
04:00 ntâlniri misterioase în Siberia
O investigare a misterioasei explozii care a ras de pe faţa pământului pădurea dintr-o regiune izolată din Siberia în vara anului 1908.
n iunie 1908, o uriaşă explozie care a avut loc într-o regiune izolată din Siberia a ras de pe faţa pământului pădurea de acolo cu forţa a 1.000 de bombe atomice. Dar zona era atât de izolată şi vremurile atât de agitate, încât timp de 20 de ani nimeni nu a încercat să afle ce s-a întâmplat. Când primul explorator a ajuns la faţa locului, a crezut că va găsi un crater al unui meteorit, dar nu a găsit decât copaci puşi la pământ – şi un mister. De atunci, au fost concepute peste o sută de teorii care să explice evenimentul, inclusiv aceea – luată în serios de unii savanţi sovietici – că a avut loc o explozie nucleară cauzată de o navă spaţială extraterestră propulsată cu combustibil nuclear. Absenţa dovezilor a păstrat viu misterul. Călătorim către acest loc îndepărtat şi aflăm că evenimentele de aici au atras atât cercetări ştiinţifice serioase, cât şi câteva credinţe populare ciudate.
 
05:30 Misterele istoriei
O echipă de experţi călătoreşte prin Marea Britanie pentru a elucida misterele legendelor locale: tunele ale contrabandiştilor, un oraş scufundat sau o întâlnire între o regină şi amantul său.
Spionul de la poştă. Conform nepotului ei Brennan, diriginta poştei din satul Highworth, Mabel Stranks, a făcut spionaj pentru britanici în timpul celui de-al Doilea Război Mondial. Se zvoneşte chiar că numele ei era pe „lista neagră” a lui Hitler.
Echipa de la „Misterele istoriei” caută adevărul din spatele legendelor locale din Marea Britanie, folosind resurse accesibile oricui. Experţii îi vor instrui cum să separe faptele de ficţiune, ajutându-i să navigheze prin arhive şi să descifreze arhitectura clădirilor şi peisajelor. Fiecare episod examinează un zvon local: despre tunele ale contrabandiştilor, despre un spion din vreme de război, despre un oraş scufundat şi uitat, despre o întâlnire dintre o regină şi amantul ei rănit şi despre o misterioasă crimă petrecută acum peste 300 de ani.
 
06:00 Oceanul de foc
Povestea dramatică a vasului HMS Coventry, distrugător al marinei britanice trimis să lupte în războiul din Insulele Falkland. Vasul era considerat „invincibil”, dar a fost scufundat pe 25 mai 1982.
HMS Coventry a doborât mai multe aeronave decât oricare altă navă în timpul războiului din Insulele Falkland. Alte vase britanice se scufundau, dar Coventry era considerat „invincibil”. Însă la apogeul conflictului, a fost trimis într-o misiune sinucigaşă, trebuind să atragă bombardierele inamice departe de trupele care debarcau în golful San Carlos. Argentinienii au trimis valuri-valuri de avioane Skyhawk pentru a scufunda distrugătorul britanic. În după-amiaza de 25 mai 1982, Coventry supravieţuise deja la două raiduri şi doborâse trei avioane inamice. Dar, deşi căpitanul şi echipajul său credeau că greul a trecut, mai aveau de înfruntat un ultim atac... Acum, pentru prima dată, marinarii de pe HMS Coventry îşi spun dramatica poveste.

Vizualizări: 33

Adaugă un comentariu

Pentru a putea adăuga comentarii trebuie să fii membru al altmarius !

Alătură-te reţelei altmarius

STATISTICI

Free counters!
Din 15 iunie 2009

200 state 

(ultimul: Micronesia)

Numar de steaguri: 264

Record vizitatori:    8,782 (3.04.2011)

Record clickuri:

 16,676 (3.04.2011)

Steaguri lipsa: 42

1 stat are peste 660,000 clickuri (Romania)

1 stat are peste 100.000 clickuri (USA)

1 stat are peste 40,000 clickuri (Moldova)

2 state au peste 20,000  clickuri (Italia,  Germania)

1 stat are peste 10.000 clickuri (Franta)

6 state au peste 5.000 clickuri (Olanda, Belgia, Marea Britanie, Canada, UngariaSpania )

10 state au peste 1,000 clickuri (Polonia, Rusia,  Australia, IrlandaIsraelGreciaElvetia ,  Brazilia, Suedia, Austria)

50 state au peste 100 clickuri

16 state au un click

Website seo score
Powered by WebStatsDomain

DE URMĂRIT

1.EDITURA HOFFMAN

https://www.editurahoffman.ro/

2. EDITURA ISTROS

https://www.muzeulbrailei.ro/editura-istros/

3.EDITURA UNIVERSITATII CUZA - IASI

https://www.editura.uaic.ro/produse/editura/ultimele-aparitii/1

4. PRINTRE CARTI

http://www.printrecarti.ro/

5. ANTICARIAT ALBERT

http://anticariatalbert.com/

6. ANTICARIAT ODIN 

http://anticariat-odin.ro/

7. TARGUL CARTII

http://www.targulcartii.ro/

8. MAGAZINUL DE CARTE

http://www.magazinul-de-carte.ro/

9. ANTICARIAT PLUS

http://www.anticariatplus.ro/

10. CARTEA DE CITIT

http://www.carteadecitit.ro 11. ANTICARIAT ON-LINE
http://www.carti-online.com/

12. ANTICARIATUL DE NOAPTE

 http://www.anticariatuldenoapte.ro/

13. ANTICARIATUL NOU

http://www.anticariatulnou.ro

14. ANTICARIAT NOU

https://anticariatnou.wordpress.com/

15. ANTICARIAT ALEPH

https://www.anticariataleph.ro/

16. ANTIKVARIUM.RO

http://antikvarium.ro

17.ANTIKVARIUS.RO

https://www.antikvarius.ro/

18. ANTICARIAT LOGOS

http://www.anticariat-logos.ro/

19. ANTICARIAT.NET

http://www.anticariat.net/informatii-contact.php

20. TIMBREE

www.timbree.ro

21. FILATELIE

 http://www.romaniastamps.com/

22 MAX

http://romanianstampnews.blogspot.com

23. STAMPWORLD

http://www.stampworld.com

24. LIBMAG

https://www.libmag.ro/oferta-carti-polirom/?utm_source=facebook-ads-7-99-polirom&utm_medium=banner-facebook&utm_campaign=7-99-polirom-facebook&utm_content=new-3

25. DAFFI'S BOOKS

https://www.daffisbooks.ro 26. MAGIA MUNTELUI

http://magiamuntelui.blogspot.com

27. RAZVAN CODRESCU
http://razvan-codrescu.blogspot.ro/

28.RADIO ARHIVE

https://www.facebook.com/RadioArhive/

29.NATIONAL GEOGRAPHIC ROMANIA

https://www.natgeo.ro/revista

30. SA NU UITAM

http://sanuuitam.blogspot.ro/

31. MIRON MANEGA
http://www.certitudinea.o

32. CERTITUDINEA

www.certitudinea.com

Anunturi

Licenţa Creative Commons Această retea este pusă la dispoziţie sub Licenţa Atribuire-Necomercial-FărăModificări 3.0 România Creativ

Note

Hoffman - Jurnalul cărților esențiale

1. Radu Sorescu -  Petre Tutea. Viata si opera

2. Zaharia Stancu  - Jocul cu moartea

3. Mihail Sebastian - Orasul cu salcimi

4. Ioan Slavici - Inchisorile mele

5. Gib Mihaescu -  Donna Alba

6. Liviu Rebreanu - Ion

7. Cella Serghi - Pinza de paianjen

8. Zaharia Stancu -  Descult

9. Henriette Yvonne Stahl - Intre zi si noapte

10.Mihail Sebastian - De doua mii de ani

11. George Calinescu Cartea nuntii

12. Cella Serghi Pe firul de paianjen…

Continuare

Creat de altmariusclassic Dec 23, 2020 at 11:45am. Actualizat ultima dată de altmariusclassic Ian 24.

© 2021   Created by altmarius.   Oferit de

Embleme  |  Raportare eroare  |  Termeni de utilizare a serviciilor