altmarius

cultură şi spiritualitate

12:00 Ultimul an al Germaniei de Est | Acum la TV
Un serial care descrie ultimul an de existenţă al RDG sub regimul socialist şi aruncă lumină asupra procesului de reunificare a Germaniei după o divizare de 40 de ani.
O singură marcă
Căderea Zidului Berlinului pe 9 noiembrie 1989 a marcat începutul celei mai captivante perioade din istoria postbelică a Germaniei. A fost ca o nuntă dintre vestul democrat şi Estul socialist, cu un mire elegant, o mireasă voalată şi o dotă necunoscută. A avut loc „petrecerea de nuntă”, a apărut şi „mahmureala de după” şi, după ce a trecut „euforia lunii de miere”, s-a produs revelaţia că nu mai există cale de întoarcere. Acest documentar în serial descrie ultimul an de existenţă al RDG sub regimul socialist. Reconstituiri elaborate ale poveştilor personale ale unor oameni obişnuiţi din ambele Germanii, întrepătrunse cu uimitoare materiale de arhivă şi interviuri cu experţi, aruncă lumină asupra procesului de reunificare a Germaniei după o divizare de 40 de ani.
 
13:00 Descifrarea scrierii maya
Povestea din spatele îndelungatei descifrări a hieroglifelor mayaşe.
Civilizaţia antică maya din America Centrală a lăsat în urmă un alfabet complicat şi misterios, gravat pe monumente, pictat pe ceramică şi desenat în cărţi realizate manual din scoarţă de copac. Timp de secole, oamenii de ştiinţă l-au considerat prea complex ca să fie înţeles – până de curând, când, în urma unei ingenioase serii de descoperiri, „codul” a fost în sfârşit descifrat, oferind oamenilor de ştiinţă acces la un nou torent de informaţii despre trecutul zbuciumat al mayaşilor. Pentru prima oară, vă prezentăm povestea felului în care s-a realizat decodificarea, călătorind către îndepărtatele jungle din Mexic şi America Centrală pentru a descoperi ce ne dezvăluie acum scrierile mayaşe.
 
14:00 Războiul subteran
Urmărim căutarea unuia dintre ultimele adăposturi Aliate, aflat la peste 10 m sub pământ, în Belgia. Aici, într-un labirint de tuneluri, bătălii feroce au avut loc în timpul Primului Război Mondial.
n timpul Primului Război Mondial, un război feroce s-a purtat dedesubtul tranşeelor, într-un labirint de tuneluri şi adăposturi aflate la peste 10 metri sub pământ. Acest front secret a găzduit mii de soldaţi care au luptat cu duşmanul folosind cuţite, explozibili... sau chiar cu mâinile goale. „Războiul subteran” urmăreşte eforturile tehnologizate, fără precedent, de căutare a unuia dintre ultimele adăposturi Aliate, îngropat sub lanurile de porumb din Flandra, în Belgia. O echipă internaţională de arheologi şi istorici trebuie să găsească intrarea, să pompeze afară mii de litri de apă şi apoi să încerce să excaveze această relicvă a Marelui Război. Ei trebuie să descopere cât de mare este de fapt adăpostul şi ce rol a jucat acesta după bătălia de la Passchendaele.
 
15:00 Cine crezi că eşti cu adevărat?
Acest serial reconstituie arborele genealogic al celor mai iubite celebrităţi din Marea Britanie, revelând surprinzătoarele, extraordinarele şi adesea emoţionantele poveşti ale strămoşilor acestora.
Jason Donovan s-a născut în Australia şi a devenit celebru jucând în serialul „Vecinii”. Patru dintre cântecele sale au devenit nr 1 în topurile britanice, inclusiv un duet cu Kylie Minogue. Jason provine din părinţi artişti, care au divorţat când el avea cinci ani. Tatăl său, născut în Marea Britanie, a câştigat custodia asupra lui şi l-a crescut singur, dar linia maternă a familiei sale deţine cheia moştenirii australiene a lui Jason – care este acum un mister pentru el.
Acest serial reconstituie arborele genealogic al celor mai iubite celebrităţi din Marea Britanie, revelând surprinzătoarele, extraordinarele şi adesea emoţionantele poveşti ale strămoşilor acestora. În acelaşi timp, el ne oferă o privire alternativă asupra istoriei moderne a Marii Britanii – o istorie a oamenilor.
 
16:00 Drumul ceaiului
Acest documentar în trei părţi porneşte pe urmele caravanelor care, timp de secole, au transportat ceaiul prin Asia, de unde a fost, apoi, trimis în toate colţurile lumii.
Pe acoperişul lumii. Din Sudul subtropical, călătoria este lungă – durează 12 luni. Şase pentru a ajunge la Lhasa, „sfântul potir” al Budismului şi o extraordinară platformă între China şi India şi şase pe drumul de întoarcere. De la Lhasa, unde caravanele chineze îşi încheie călătoria, altele le preiau preţioasa povară pentru a o purta mai departe – către India, Nepal, Pakistan, Persia, Rusia şi alte ţări îndepărtate.
Străbate acoperişul lumii, şerpuind pe mai mult de 4.000 de kilometri, peste 20 de lanţuri muntoase şi două platouri deşertice. Traversează patru mari fluvii şi teritoriile a 25 de grupuri etnice diferite. Acesta este anticul „Drum al ceaiului”, care porneşte din sud-estul Chinei către Tibet şi trece prin Nepal, India, Persia, Mongolia şi Rusia, ajungînd pînă în Europa. Legendarul „Drum al ceaiului”, străbătut de Marco Polo, dar folosit de nenumărate caravane cu mult înainte de el. Urmele acestora sunt întipărite adînc în stîncă şi, totuşi, această moştenire este pe cale să se piardă. Acest documentar în trei părţi porneşte pe urmele caravanelor care, timp de secole, au transportat ceaiul prin Asia, de unde a fost, apoi, trimis în toate colţurile lumii.
 
17:00 Colonia
Un grup de englezi, irlandezi şi australieni sunt transportaţi în timp în Australia înaintaşilor. Ei vor experimenta pe propria piele duritatea vieţii din New South Wales, întocmai ca acum 200 de ani.
Conflictul lumilor. Aruncate înapoi la începutul secolului XIX, două familii din Anglia şi Irlanda sosesc cu barcazul pe un chei de la nord de Sydney. Între timp, o familie de aborigeni călătoreşte de-a lungul ţărmului către locul care le va fi cămin pentru următoarele patru luni. La sosire, familia engleză şi cea irlandeză îşi cunosc noii vecini, o familie de australieni de origine europeană şi pe condamnaţii care vor lucra pentru ei. Tensiunea creşte atunci când familiile trag la sorţi pentru a-şi alege terenurile şi pe condamnaţii care îi vor sluji. În încheierea episodului, familia aborigenă urmăreşte întâlnirea celorlalţi participanţi pe pământul său şi îşi petrece prima noapte în Australia secolului al XIX-lea.
Un grup de englezi, irlandezi şi australieni (atât aborigeni, cât şi de origine europeană) sunt transportaţi înapoi în timp, în Australia strămoşilor lor. Trăind la fel ca şi coloniştii, condamnaţii şi aborigenii de atunci, ei vor experimenta pe propria piele duritatea vieţii din colonia New South Wales, aşa cum se desfăşura ea acum 200 de ani. Primul serial istoric australian de tip reality-show este un amestec de calitate între descoperirea istorică, ameninţările sociale, provocările aventurii şi învăţarea prin experienţă. Răsfăţaţii “pionieri” ai secolului XXI încearcă să demonstreze că sunt suficient de puternici pentru a supravieţui acestei încercări “istorice”. Serialul explorează captivanta poveste a primelor colonii, pline de cruzime, vărsare de sânge şi conflicte inter rasiale (între aborigeni, irlandezi şi englezi), între clase (condamnaţi, coloniştii liberi şi soldaţi), între bărbaţi şi femei.
 
18:00 Giganţii stilului gotic
Veniţi cu noi într-o călătorie în timp până în vremea construcţiei câtorva dintre cele mai frumoase şi misterioase clădiri europene: catedralele gotice de la Sens, Canterbury, Chartres şi Köln.
Veniţi cu noi într-o călătorie în timp până în vremea construcţiei câtorva dintre cele mai frumoase şi misterioase clădiri europene: catedralele gotice de la Sens, Canterbury, Chartres şi Köln. Aceste „Piramide ale Occidentului” sau „Stâlpi ai Pământului” continuă să ne fascineze şi să ne inspire. Urmărim viaţa genialilor constructori ai acestor monumente şi le examinăm abilităţile şi cunoştinţele, atât de avansate faţă de contemporanii lor, încât aceştia i-au suspectat că au făcut pact cu diavolul. De asemenea, pe baza câtorva personaje istorice, spunem povestea meşterilor şi a zidarilor care au construit aceste capodopere riscându-şi vieţile pe şantiere foarte periculoase – în parte pentru a-şi câştiga traiul şi în parte pentru a-L sluji pe Dumnezeu.
 
19:00 Războinici
De la Spartacus la Napoleon, combinăm reconstituirile cu grafica pe computer pentru a descoperi punctele tari şi slăbiciunile ce i-au condus pe războinicii legendari către realizări neatinse de alţii.
n 1519, aventurierul spaniol Hernan Cortes a luat cu asalt puternicul imperiu aztec cu doar câţiva soldaţi şi 16 cai. Legenda spune că împăratul aztec Montezuma şi-a cedat imperiul pentru că l-a crezut pe Cortes zeu. Dar o relatare mai exactă sugerează că grupul de conchistadori a pornit un război civil în America Centrală, unificând o armată de triburi care se opuneau stăpânirii aztece, iar Montezuma nu a fost un ignorant, ci un lider sofisticat.
Episoadele dramatice şi pline de acţiune ale acestui serial sunt bazate pe vieţile a şase bărbaţi care au transformat lumea din jurul lor, fie prin puterea voinţei, fie prin geniul, curajul sau chiar lăcomia lor. Personalităţi magnetice şi pline de forţă care şi-au câştigat locul în imaginaţia colectivă, pregătiţi să moară pentru convingerile lor – fie că era vorba de Dumnezeu sau de aur, putere şi glorie sau un ideal magnific. De la Spartacus, gladiatorul care a îngenuncheat Roma, până la îndrăzneţul geniu militar Napoleon, acest serial combină reconstituirile dramatice cu grafica pe calculator pentru a descoperi motivele, punctele tari şi chiar slăbiciunile ce i-au condus pe războinicii legendari către realizări neatinse de alţii.
 
20:00 Istoria rasismului
Acest documentar face cronica concepţiilor schimbătoare despre „rasă” şi a istoriei rasismului în Europa, cele două Americi, Australasia şi Asia.
Aducând povestea rasei şi rasismului în prezent, acest episod ne arată cum au reprezentat unele dintre genocidurile secolului XX o fază nouă, „mecanizată”, a masacrelor rasiale. Examinăm formele instituţionalizate ale rasismului, exprimate de era apartheidului din Africa de Sud şi de segregarea rasială a şcolilor şi serviciilor sociale impusă în America de legile Jim Crow.
Acest documentar în serial face cronica ideilor despre rasă şi a istoriei rasismului în Europa, cele două Americi, Australasia şi Asia. Ne va arăta cum au evoluat ideile despre diferenţele rasiale ca răspuns la diverse evenimente istorice şi va identifica impactul profund pe care ideea de „rasă” şi realităţile rasismului le-au avut asupra ştiinţei, culturii, societăţii şi istoriei universale. Explorând istoria rasei de la începuturile apariţiei conştiinţei rasiale şi până la manifestările rasismului în societatea şi cultura contemporană, vom examina natura „peisajului rasial” care, de cinci secole încoace, ocupă un loc atât de important în imaginaţia colectivă a Occidentului.
 
21:00 Animale care au făcut istorie
Acest serial realizează profilul rolurilor-cheie pe care multe animale le-au jucat pe parcursul istoriei pentru a ne ajuta să înţelegem mai bine lumea din jurul nostru.
Pe parcursul istoriei, mătasea, preţiosul produs al viermelui de mătase, a asigurat bogăţie şi putere pentru toţi cei care i-au cunoscut secretele. Urmărim povestea mătăsii de la originile sale din China antică către Vest, pe legendarul Drum al Mătăsii, care ducea spre Constantinopole şi Europa. Examinăm influenţa sa asupra comerţului şi schimbului de cunoştinţe şi precepte religioase dintre diferite culturi. De asemenea, urmărim felul cum mătasea a impulsionat dezvoltarea tehnologică şi cum aceasta continuă să joace un rol vital în economia modernă. În vremurile contemporane, în care cererea pentru preţioasa mătase este încă mare, influenţa sa se întinde acum până în îndepărtata Americă de Sud.
Acest serial realizează profilul rolurilor-cheie pe care multe animale le-au jucat pe parcursul istoriei pentru a ne ajuta să înţelegem mai bine lumea din jurul nostru. De la umilul vierme de mătase, care a ajutat la ridicarea sau căderea unora dintre culturile antice, până la porumbeii care i-au atras pe exploratori într-unele dintre cele mai izolate regiuni din lume, animalele au asigurat succesul imperiilor economice şi, în cazul porumbeilor, au hotărât soarta războaielor. Acest serial prezintă modul cum au fost folosite şi povestea din spatele unora dintre cele mai mari succese obţinute cu ajutorul lor.
 
21:30 Prerafaeliţii: Revoluţionarii victorieni
Serialul examinează Frăţia Prerafaelită, gruparea care a adus notorietate artei britanice în secolul XIX.
Primul episod explorează originile Frăţiei şi realizările sale iniţiale şi examinează câteva dintre lucrările cheie din perioada de început a grupării, criticile cărora a trebuit să le facă faţă şi secolele de dogme academice pe care picturile membrilor Frăţiei le-au răsturnat.
Intrată sub lumina reflectoarelor în 1848, Frăţia Prerafaelită a şocat lumea printr-un nou tip de artă radicală. Acest serial explorează originile şi realizările grupului, examinează câteva dintre lucrările lor timpurii, critica ostilă cu care s-au confruntat şi secolele de dogme academice pe care picturile lor le-au răsturnat. Aflăm cum a revoluţionat Frăţia arta britanică, transfigurând peisagistica cu 10 ani înainte de Impresioniştii francezi şi cum au trecut de la avangardismul din primii lor ani la comercialism, creând tablouri menite să placă maselor. Astfel au câştigat bogăţie şi celebritate, devenind precursorii artiştilor comerciali moderni.
 
22:00 Războaiele secrete ale CIA
Descoperiţi secretele CIA prin interviuri cu cei mai sus-puşi şefi ai acesteia. Ei vorbesc despre dominaţia de 60 de ani a CIA asupra planetei, din vremurile lui Harry Truman până la George W Bush.
1990-2001 Războiul naşte război
Acest serial în trei părţi aruncă o privire în profunzime asupra anatomiei şi funcţionării CIA, eşecurilor sale (Golful Porcilor, scandalul Watergate) şi „miopiei” cronice a agenţiei (incapacitatea de a prevedea ascensiunea fundamentalismului islamic şi a terorismului, căderea URSS-ului sau atacurile din 11 septembrie). Identificăm şi disecăm adevărata bază a puterii CIA şi aruncăm o privire din culise asupra mecanismelor interne ale agenţiei de spionaj şi a guvernului american.
 
23:00 Piramidele morţii
Acest documentar urmăreşte revoluţionarele excavaţii care au schimbat complet tot ce ştiam şi tot ce credeam despre civilizaţia de la Teotihuacán.
Oraşul antic Teotihuacán din Mexic a găzduit una dintre cele mai puternice şi mai puţin înţelese civilizaţii. Această civilizaţie a apărut parcă din neant şi a construit unele dintre cele mai mari piramide din lume, dispărând la fel de misterios aproape un mileniu mai târziu. Urmărim revoluţionarele excavaţii care au schimbat complet tot ce ştiam şi tot ce credeam despre civilizaţia de la Teotihuacán.
 
00:00 Sinatra, o stea întunecată
Acest documentar dezvăluie legăturile lui Frank Sinatra cu Mafia şi încearcă să determine impactul acestor legături asupra carierei sale.
n satul Lercara Friddi din Sicilia, familia lui Sinatra locuia pe aceeaşi stradă ca familia capului mafiot Lucky Luciano. Primul episod urmăreşte emigrarea ambelor familii pe Coasta de Est a SUA şi descrie cum s-au îmbogăţit acestea pe măsura creşterii puterii Mafiei. Povestim cum Frank a fost curier pentru Lucky Luciano, transportând milioane de dolari în Cuba într-o valiză, şi cum a invitat o fată la şampanie pe o canapea îmbibată de sânge pe care mafioţii tocmai omorâseră un om.
Frank Sinatra a fost un superstar care se învârtea în cercurile superioare ale politicii, dar şi ale crimei organizate. Interviuri cu membri ai familiei sale şi prieteni, inclusiv contemporani celebri de-ai săi, ni-l dezvăluie pe adevăratul Sinatra, un om plin de contradicţii. Aflaţi cum un democrat convins, acuzat în anii 1940 de cripto-comunism, va deveni ulterior un republican de frunte. Şi cum un om a cărui voce putea topi milioane de inimi avea legături dovedite cu Mafia, care au persistat pe durata întregii sale vieţi şi au devenit, în final, distructive. Primul showman care şi-a transformat cariera într-o afacere condusă de el şi pentru el, Sinatra a fost idolul şi mentorul unei generaţii.
 
01:00 Colonia
Un grup de englezi, irlandezi şi australieni sunt transportaţi în timp în Australia înaintaşilor. Ei vor experimenta pe propria piele duritatea vieţii din New South Wales, întocmai ca acum 200 de ani.
Conflictul lumilor. Aruncate înapoi la începutul secolului XIX, două familii din Anglia şi Irlanda sosesc cu barcazul pe un chei de la nord de Sydney. Între timp, o familie de aborigeni călătoreşte de-a lungul ţărmului către locul care le va fi cămin pentru următoarele patru luni. La sosire, familia engleză şi cea irlandeză îşi cunosc noii vecini, o familie de australieni de origine europeană şi pe condamnaţii care vor lucra pentru ei. Tensiunea creşte atunci când familiile trag la sorţi pentru a-şi alege terenurile şi pe condamnaţii care îi vor sluji. În încheierea episodului, familia aborigenă urmăreşte întâlnirea celorlalţi participanţi pe pământul său şi îşi petrece prima noapte în Australia secolului al XIX-lea.
Un grup de englezi, irlandezi şi australieni (atât aborigeni, cât şi de origine europeană) sunt transportaţi înapoi în timp, în Australia strămoşilor lor. Trăind la fel ca şi coloniştii, condamnaţii şi aborigenii de atunci, ei vor experimenta pe propria piele duritatea vieţii din colonia New South Wales, aşa cum se desfăşura ea acum 200 de ani. Primul serial istoric australian de tip reality-show este un amestec de calitate între descoperirea istorică, ameninţările sociale, provocările aventurii şi învăţarea prin experienţă. Răsfăţaţii “pionieri” ai secolului XXI încearcă să demonstreze că sunt suficient de puternici pentru a supravieţui acestei încercări “istorice”. Serialul explorează captivanta poveste a primelor colonii, pline de cruzime, vărsare de sânge şi conflicte inter rasiale (între aborigeni, irlandezi şi englezi), între clase (condamnaţi, coloniştii liberi şi soldaţi), între bărbaţi şi femei.
 
02:00 Giganţii stilului gotic
Veniţi cu noi într-o călătorie în timp până în vremea construcţiei câtorva dintre cele mai frumoase şi misterioase clădiri europene: catedralele gotice de la Sens, Canterbury, Chartres şi Köln.
Veniţi cu noi într-o călătorie în timp până în vremea construcţiei câtorva dintre cele mai frumoase şi misterioase clădiri europene: catedralele gotice de la Sens, Canterbury, Chartres şi Köln. Aceste „Piramide ale Occidentului” sau „Stâlpi ai Pământului” continuă să ne fascineze şi să ne inspire. Urmărim viaţa genialilor constructori ai acestor monumente şi le examinăm abilităţile şi cunoştinţele, atât de avansate faţă de contemporanii lor, încât aceştia i-au suspectat că au făcut pact cu diavolul. De asemenea, pe baza câtorva personaje istorice, spunem povestea meşterilor şi a zidarilor care au construit aceste capodopere riscându-şi vieţile pe şantiere foarte periculoase – în parte pentru a-şi câştiga traiul şi în parte pentru a-L sluji pe Dumnezeu.
 
03:00 Războinici
De la Spartacus la Napoleon, combinăm reconstituirile cu grafica pe computer pentru a descoperi punctele tari şi slăbiciunile ce i-au condus pe războinicii legendari către realizări neatinse de alţii.
n 1519, aventurierul spaniol Hernan Cortes a luat cu asalt puternicul imperiu aztec cu doar câţiva soldaţi şi 16 cai. Legenda spune că împăratul aztec Montezuma şi-a cedat imperiul pentru că l-a crezut pe Cortes zeu. Dar o relatare mai exactă sugerează că grupul de conchistadori a pornit un război civil în America Centrală, unificând o armată de triburi care se opuneau stăpânirii aztece, iar Montezuma nu a fost un ignorant, ci un lider sofisticat.
Episoadele dramatice şi pline de acţiune ale acestui serial sunt bazate pe vieţile a şase bărbaţi care au transformat lumea din jurul lor, fie prin puterea voinţei, fie prin geniul, curajul sau chiar lăcomia lor. Personalităţi magnetice şi pline de forţă care şi-au câştigat locul în imaginaţia colectivă, pregătiţi să moară pentru convingerile lor – fie că era vorba de Dumnezeu sau de aur, putere şi glorie sau un ideal magnific. De la Spartacus, gladiatorul care a îngenuncheat Roma, până la îndrăzneţul geniu militar Napoleon, acest serial combină reconstituirile dramatice cu grafica pe calculator pentru a descoperi motivele, punctele tari şi chiar slăbiciunile ce i-au condus pe războinicii legendari către realizări neatinse de alţii.
 
04:00 Istoria rasismului
Acest documentar face cronica concepţiilor schimbătoare despre „rasă” şi a istoriei rasismului în Europa, cele două Americi, Australasia şi Asia.
Aducând povestea rasei şi rasismului în prezent, acest episod ne arată cum au reprezentat unele dintre genocidurile secolului XX o fază nouă, „mecanizată”, a masacrelor rasiale. Examinăm formele instituţionalizate ale rasismului, exprimate de era apartheidului din Africa de Sud şi de segregarea rasială a şcolilor şi serviciilor sociale impusă în America de legile Jim Crow.
Acest documentar în serial face cronica ideilor despre rasă şi a istoriei rasismului în Europa, cele două Americi, Australasia şi Asia. Ne va arăta cum au evoluat ideile despre diferenţele rasiale ca răspuns la diverse evenimente istorice şi va identifica impactul profund pe care ideea de „rasă” şi realităţile rasismului le-au avut asupra ştiinţei, culturii, societăţii şi istoriei universale. Explorând istoria rasei de la începuturile apariţiei conştiinţei rasiale şi până la manifestările rasismului în societatea şi cultura contemporană, vom examina natura „peisajului rasial” care, de cinci secole încoace, ocupă un loc atât de important în imaginaţia colectivă a Occidentului.
 
05:00 Animale care au făcut istorie
Acest serial realizează profilul rolurilor-cheie pe care multe animale le-au jucat pe parcursul istoriei pentru a ne ajuta să înţelegem mai bine lumea din jurul nostru.
Pe parcursul istoriei, mătasea, preţiosul produs al viermelui de mătase, a asigurat bogăţie şi putere pentru toţi cei care i-au cunoscut secretele. Urmărim povestea mătăsii de la originile sale din China antică către Vest, pe legendarul Drum al Mătăsii, care ducea spre Constantinopole şi Europa. Examinăm influenţa sa asupra comerţului şi schimbului de cunoştinţe şi precepte religioase dintre diferite culturi. De asemenea, urmărim felul cum mătasea a impulsionat dezvoltarea tehnologică şi cum aceasta continuă să joace un rol vital în economia modernă. În vremurile contemporane, în care cererea pentru preţioasa mătase este încă mare, influenţa sa se întinde acum până în îndepărtata Americă de Sud.
Acest serial realizează profilul rolurilor-cheie pe care multe animale le-au jucat pe parcursul istoriei pentru a ne ajuta să înţelegem mai bine lumea din jurul nostru. De la umilul vierme de mătase, care a ajutat la ridicarea sau căderea unora dintre culturile antice, până la porumbeii care i-au atras pe exploratori într-unele dintre cele mai izolate regiuni din lume, animalele au asigurat succesul imperiilor economice şi, în cazul porumbeilor, au hotărât soarta războaielor. Acest serial prezintă modul cum au fost folosite şi povestea din spatele unora dintre cele mai mari succese obţinute cu ajutorul lor.
 
05:30 Prerafaeliţii: Revoluţionarii victorieni
Serialul examinează Frăţia Prerafaelită, gruparea care a adus notorietate artei britanice în secolul XIX.
Primul episod explorează originile Frăţiei şi realizările sale iniţiale şi examinează câteva dintre lucrările cheie din perioada de început a grupării, criticile cărora a trebuit să le facă faţă şi secolele de dogme academice pe care picturile membrilor Frăţiei le-au răsturnat.
Intrată sub lumina reflectoarelor în 1848, Frăţia Prerafaelită a şocat lumea printr-un nou tip de artă radicală. Acest serial explorează originile şi realizările grupului, examinează câteva dintre lucrările lor timpurii, critica ostilă cu care s-au confruntat şi secolele de dogme academice pe care picturile lor le-au răsturnat. Aflăm cum a revoluţionat Frăţia arta britanică, transfigurând peisagistica cu 10 ani înainte de Impresioniştii francezi şi cum au trecut de la avangardismul din primii lor ani la comercialism, creând tablouri menite să placă maselor. Astfel au câştigat bogăţie şi celebritate, devenind precursorii artiştilor comerciali moderni.
 
06:00 Războaiele secrete ale CIA
Descoperiţi secretele CIA prin interviuri cu cei mai sus-puşi şefi ai acesteia. Ei vorbesc despre dominaţia de 60 de ani a CIA asupra planetei, din vremurile lui Harry Truman până la George W Bush.
1990-2001 Războiul naşte război
Acest serial în trei părţi aruncă o privire în profunzime asupra anatomiei şi funcţionării CIA, eşecurilor sale (Golful Porcilor, scandalul Watergate) şi „miopiei” cronice a agenţiei (incapacitatea de a prevedea ascensiunea fundamentalismului islamic şi a terorismului, căderea URSS-ului sau atacurile din 11 septembrie). Identificăm şi disecăm adevărata bază a puterii CIA şi aruncăm o privire din culise asupra mecanismelor interne ale agenţiei de spionaj şi a guvernului american.

Vizualizări: 53

Adaugă un comentariu

Pentru a putea adăuga comentarii trebuie să fii membru al altmarius !

Alătură-te reţelei altmarius

STATISTICI

Free counters!
Din 15 iunie 2009

209 state 

(ultimul: Eswatini)

Numar de steaguri: 273

Record vizitatori:    8,782 (3.04.2011)

Record clickuri:

 16,676 (3.04.2011)

Steaguri lipsa: 33

1 stat are peste 700,000 clickuri (Romania)

1 stat are peste 100.000 clickuri (USA)

1 stat are peste 50,000 clickuri (Moldova)

2 state au peste 20,000  clickuri (Italia,  Germania)

4 state are peste 10.000 clickuri (Franta, UngariaSpania,, Marea Britanie,)

6 state au peste 5.000 clickuri (Olanda, Belgia,  Canada,  )

10 state au peste 1,000 clickuri (Polonia, Rusia,  Australia, IrlandaIsraelGreciaElvetia ,  Brazilia, Suedia, Austria)

50 state au peste 100 clickuri

20 state au un click

Website seo score
Powered by WebStatsDomain

DE URMĂRIT

1.EDITURA HOFFMAN

https://www.editurahoffman.ro/

2. EDITURA ISTROS

https://www.muzeulbrailei.ro/editura-istros/

3.EDITURA UNIVERSITATII CUZA - IASI

https://www.editura.uaic.ro/produse/editura/ultimele-aparitii/1

4.ANTICARIAT UNU

https://www.anticariat-unu.ro/wishlist

5. PRINTRE CARTI

http://www.printrecarti.ro/

6. ANTICARIAT ALBERT

http://anticariatalbert.com/

7. ANTICARIAT ODIN 

http://anticariat-odin.ro/

8. TARGUL CARTII

http://www.targulcartii.ro/

9. ANTICARIAT PLUS

http://www.anticariatplus.ro/

10. LIBRĂRIILE:NET

https://www.librariileonline.ro/carti/literatura--i1678?filtru=2-452

11. LIBRĂRIE: NET

https://www.librarie.net/cautare-rezultate.php?&page=2&t=opere+fundamentale&sort=top

12.CONTRAMUNDUM

https://contramundum.ro/cart/

13. ANTICARIATUL NOU

http://www.anticariatulnou.ro

14. ANTICARIAT NOU

https://anticariatnou.wordpress.com/

15.OKAZII

https://www.okazii.ro/cart?step=0&tr_buyerid=6092150

16. ANTIKVARIUM.RO

http://antikvarium.ro

17.ANTIKVARIUS.RO

https://www.antikvarius.ro/

18. ANTICARIAT URSU

https://anticariat-ursu.ro/index.php?route=common/home

19.EDITURA TEORA - UNIVERSITAS

http://www.teora.ro/cgi-bin/teora/romania/mbshop.cgi?database=09&action=view_product&productID=%20889&category=01

20. EDITURA SPANDUGINO

https://edituraspandugino.ro/

21. FILATELIE

 http://www.romaniastamps.com/

22 MAX

http://romanianstampnews.blogspot.com

23.LIBREX

https://www.librex.ro/search/editura+polirom/?q=editura+polirom

24. LIBMAG

https://www.libmag.ro/carti-la-preturi-sub-10-lei/filtre/edituri/polirom/

25. LIBRIS

https://www.libris.ro/account/myWishlist

26. MAGIA MUNTELUI

http://magiamuntelui.blogspot.com

27. RAZVAN CODRESCU
http://razvan-codrescu.blogspot.ro/

28.RADIO ARHIVE

https://www.facebook.com/RadioArhive/

29.IDEEA EUROPEANĂ

https://www.ideeaeuropeana.ro/colectie/opere-fundamentale/

30. SA NU UITAM

http://sanuuitam.blogspot.ro/

31. CERTITUDINEA

www.certitudinea.com

32. F.N.S.A

https://www.fnsa.ro/products/4546-dimitrie_cantemir_despre_numele_moldaviei.html

Anunturi

Licenţa Creative Commons Această retea este pusă la dispoziţie sub Licenţa Atribuire-Necomercial-FărăModificări 3.0 România Creativ

Note

Hoffman - Jurnalul cărților esențiale

1. Radu Sorescu -  Petre Tutea. Viata si opera

2. Zaharia Stancu  - Jocul cu moartea

3. Mihail Sebastian - Orasul cu salcimi

4. Ioan Slavici - Inchisorile mele

5. Gib Mihaescu -  Donna Alba

6. Liviu Rebreanu - Ion

7. Cella Serghi - Pinza de paianjen

8. Zaharia Stancu -  Descult

9. Henriette Yvonne Stahl - Intre zi si noapte

10.Mihail Sebastian - De doua mii de ani

11. George Calinescu Cartea nuntii

12. Cella Serghi Pe firul de paianjen…

Continuare

Creat de altmariusclassic Dec 23, 2020 at 11:45am. Actualizat ultima dată de altmariusclassic Ian 24, 2021.

© 2024   Created by altmarius.   Oferit de

Embleme  |  Raportare eroare  |  Termeni de utilizare a serviciilor