altmarius

cultură şi spiritualitate

09:00

n căutarea lui Sherlock Holmes | Acum la TV

http://programetv.program24.ro/post/viasat-history/

Actorul scoţian David Hayman se transformă în detectiv pentru a examina adevărul din spatele poveştii lui Sherlock Holmes – unul dintre cele mai importante şi iubite personaje literare.
Este cel mai des portretizat personaj din toate timpurile. Mai mult de 70 de actori l-au jucat în peste 200 de filme. În acest documentar revelator, respectatul actor scoţian David Hayman îşi desfăşoară propria investigaţie a fenomenului Sherlock Holmes. În întâlnirile cu scriitori, istorici şi fani precum Stephen Fry şi Lynda LaPlante, David pune întrebarea: de ce este atât de iubit marele detectiv ?
 
10:00 Voiaje ale descoperirilor
Acest documentar ne prezintă numele pionierilor mărilor şi evenimentele majore din istoria descoperirilor geografice.
Când submarinul USS Squalus s-a scufundat în Oceanul Atlantic în 1939, invenţia inginerului Charles Momsen, fost comandant de submarin, a salvat echipajul.
Bogata tradiţie a navigaţiei a avut un impact dramatic asupra vieţii noastre de astăzi. Acest serial cartografiază influenţa puternică a cinci voiaje uimitoare. Exploratorul şi inginerul Paul Rose recreează aventuri maritime legendare pentru a investiga cum au influenţat direct descoperirile făcute în timpul acestora toate aspectele lumii moderne în care trăim. De la remarcabilul voiaj de opt ani încărcat de dispute care a adus cauciucul, scorţişoara şi sistemul metric în Europa, la „micşorarea globală” generată de umila busolă magnetică, dragostea autentică a lui Paul Rose pentru ştiinţă şi aventură şi darul povestirii aduc aceste poveşti pasionante la viaţă.
 
11:00 Războinici
Povestea războiului psihologic dintre cei mai importanţi patru lideri militari ai secolului XX: Adolf Hitler, Iosif Stalin, Winston Churchill şi Franklin Roosevelt.
Primul episod relevă detaliile duelului psihologic dintre Hitler şi Stalin, doi mari dictatori ai epocii moderne, duel purtat în timpul extraordinarei perioade când aceştia ar fi trebuit să fie de aceeaşi parte a baricadei. De asemenea, examinăm procesele exacte şi adesea foarte raţionale care i-au lăsat pe ambii lideri pradă unor uriaşe amăgiri.
O poveste epică, nespusă până acum, a celui de-al Doilea Război Mondial, povestea din culise a războiului psihologic purtat între cei patru mari lideri militari ai secolului XX: Churchill, Hitler, Roosevelt şi Stalin – spusă cu propriile lor cuvinte şi cu cuvintele celor care i-au observat la vremea respectivă. În timp ce naţiunile lor purtau un război al armelor, liderii purtau un război al minţilor, în care complotau, minţeau, fermecau, flatau şi trişau pentru a câştiga. Aceste dueluri psihologice au decis strategia celor mai importante bătălii din istorie. Ele s-au aflat, de asemenea, la epicentrul unei transformări a balanţei puterii pe glob, trecerea de la era imperiilor europene la o eră definită de două superputeri cu ideologie opusă, cu consecinţe devastatoare pentru sute de milioane de oameni.
 
12:00 Monarhiile Asiei
Asia este în prezent regiunea globului cu cea mai rapidă dezvoltare economică. Vor reuşi monarhiile Asiei să ţină pasul cu celelalte ţări ?
Noul partid de guvernământ al Bhutanului s-a angajat recent să respecte politicile monarhiei absolutiste pe care o înlocuieşte, după ce a câştigat detaşat primele alegeri parlamentare organizate în acest mic regat izolat din Himalaya. Aşa s-au petrecut lucrurile în Bhutan, probabil prima ţară din istorie în care regele a trebuit să-şi convingă supuşii că democraţia e o idee bună. Dar într-o ţară care măsoară sănătatea naţiunii nu printr-un indice economic, ci printr-un Indice Brut al Fericirii, poate că acest lucru nu e atât de surprinzător.
Fiecare dintre monarhiile Asiei este unică în felul său, dar toate au un lucru în comun: se găsesc într-un punct fascinant al istoriei lor naţionale. Călătorim către inima acestor frumoase ţinuturi pentru a înţelege relaţia dintre oameni şi monarhii lor. Pentru mulţi, monarhia este un anacronism, o instituţie care stă în calea progresului. Pentru alţii, însă, ea este sufletul naţiunii lor, o parte a istoriei comune şi o pavăză împotriva pericolelor modernismului. Pentru a explora aceste variate puncte de vedere, vom începe prin a examina poziţia fiecăreia dintre monarhii în lumea contemporană, felul cum definesc acestea politica naţională şi relaţia pe care o au cu propriul popor şi cu lumea în ansamblu.
 
13:00 Elena din Troia
Bettany Hughes porneşte într-o călătorie epică la est de Marea Mediterană, pentru a afla adevărul despre Elena din Troia şi a discerne realitatea de mit.
Povestea Elenei şi a iubirii dintre ea şi Paris, care a culminat cu sângerosul şi dezastruosul conflict cunoscut sub numele de Războiul Troian, a fost spusă şi răs-spusă în decursul istoriei. Bettany Hughes porneşte într-o călătorie epică la est de Marea Mediterană, pentru a afla adevărul despre Elena din Troia şi a discerne realitatea de mit.
 
14:00 Roma, ultima frontieră
Cu ajutorul ultimelor cercetări arheologice şi ştiinţifice, combinate cu uluitoare imagini create pe calculator, acest serial explorează invazia şi cucerirea Britaniei de către romani în anul 43 d.Hr.
Către anul 400 d.Hr., declinul economic generalizat, combinat cu răzmeriţele din cadrul armatei şi cu invazia popoarelor migratoare în diverse părţi ale Imperiului au început să slăbească stăpânirea romană în Britania. Vidul de putere a permis triburilor barbare şi saxonilor să ia în stăpânire regiuni întinse şi să prade oraşele de pe coastă. Împăratul Constantin a refuzat să trimită întăriri în Britania şi în 410 d.Hr., Britania era, în fapt, un stat liber. Explorăm efectele dezintegrării Imperiului asupra locuitorilor Britaniei şi analizăm sângeroasele şi dezbinătoarele urmări ale acesteia.
Folosind ultimele cercetări arheologice şi ştiinţifice, combinate cu reconstituiri de bătălii şi cu imagini generate pe calculator, acest serial ne spune povestea motivelor şi tacticilor din spatele invaziei romane a Britaniei şi a modalităţilor prin care Roma a stăpânit acest teritoriu timp de aproape 400 de ani. S-au scris multe despre moştenirea culturală a Romei, dar aceasta este o poveste despre puterea brută a Romei şi motivele pentru care a ales să şi-o exercite. Vom explora căile prin care şi-a urmărit şi spionat Imperiul Roman potenţiala victimă şi cum a fost îndeplinită invazia. Vom arăta cum au planificat şi realizat legiunile complexa infrastructură – drumurile, forturile, târgurile şi vilele – care a ajutat romanii să păstreze controlul asupra Britaniei. Şi investigăm cum au recrutat şi „civilizat” romanii populaţia băştinaşă şi cum au exploatat şi exportat bogăţiile minerale şi agricole ale ţării.
 
15:00 Enigmele Bibliei
Alături de geologi, biologi, fizicieni şi alţi oameni de ştiinţă, experţii în religie încearcă să afle dacă poveştile din Biblie sunt bazate pe evenimente reale.
Armaghedonul; Cei patru călăreţi ai Apocalipsei; Fiara al cărei număr este 666… cu toatele sunt menţionate în acest capitol al Bibliei. Dar este Apocalipsul cu adevărat profetic ?
Alături de geologi, astronomi, paleo-entomologi, meteorologi, biologi, fizicieni, seismologi şi vulcanologi, arheologii biblici şi experţii în religie străbat Pământul pentru a atinge cel mai evaziv şi controversat scop al cercetărilor biblice: acela de a afla dacă poveştile din Biblie sunt sau nu bazate pe evenimente reale.
 
16:00 Pionieri milionari
De la Levi Strauss la Henry J Heinz, acest serial spune poveştile a cinci giganţi ai afacerilor care şi-au lăsat amprenta asupra economiei şi culturii americane.
Impresionanta poveste a lui Henry E Steinway, care a imigrat din Braunschweig la New York în 1851 şi a devenit cel mai faimos fabricant de piane din toate timpurile.
Cinci întreprinzători vizionari din „lumea veche” au redefinit economia „lumii noi” şi au lăsat o amprentă majoră asupra culturii americane. Levi Strauss, Henry E Steinway, William E Boeing, John Jacob Astor şi Henry J Heinz – numele sau produsele lor sunt cunoscute peste tot în lume. Inovaţia, curajul, perseverenţa şi hărnicia au fost atributele care le-au asigurat succesul într-o ţară nouă şi deosebită. Cu ajutorul reconstituirilor de înaltă calitate şi a materialelor de arhivă, acest serial ne prezintă una dintre cele mai fascinante şi incitante epoci din istoria economică a Statelor Unite. Cum au reuşit aceşti cinci bărbaţi, care au început ca imigranţi, să devină prin propriile forţe milionarii prin excelenţă care simbolizează şi astăzi succesul american ?
 
17:00 Pe urmele lui Berlioz
Biografia compozitorului francez din secolul XIX Hector Berlioz – un romantic pasional, atât în muzica sa, cât şi în viaţa personală.
Atât în muzica sa, cât şi în viaţa personală, Hector Berlioz a fost un romantic pasional. De când s-a îndrăgostit prima oară, la vârsta de 12 ani, şi până la ultima sa iubire, trăită la vârsta de 61 de ani, femeile au fost esenţiale pentru inspiraţia şi existenţa sa. În mare parte autodidact, geniul irepresibil al romantismului francez a avut cel mai mare succes dincolo de graniţele ţării sale natale. De la Roma şi Florenţa la Paris şi Nisa, mergem pe urmele sale pentru a dezvălui prodigioasa lui pasiune pentru muzică şi viaţă. „Pe drum” ne întâlnim cu biografii săi, precum şi cu mari contemporani precum dirijorul Sir Colin Davis, primul muzician care a înregistrat operele complete ale lui Berlioz.
 
18:00 Roma n-a fost construită într-o zi
ase constructori moderni încearcă să construiască o vilă romană autentică lucrând doar cu instrumentele şi materialele pe care le-ar fi folosit romanii înşişi.
Este luna octombrie şi se fac ultimele eforturi pentru a termina vila romană înainte ca vremea de iarnă să zădărnicească continuarea construcţiei. Dar lucrurile nu merg bine. Tencuiala din camera principală nu vrea să se întărească şi nu poate începe pictarea frescelor. Mozaicul nu se lipeşte şi de sub podeaua hipocaustului se aud pornituri îngrijorătoare…
Ce se întâmplă când chemi şase constructori moderni, le iei instrumentele moderne şi le ceri să construiască o vilă romană doar cu ajutorul manualului roman de construcţii Vitruvius, scris în anul 25 î.Hr. ? Noi vom recruta o echipă contemporană de construcţii – de la director de şantier la zidar, instalator sau tencuitor – şi le vom impune provocarea de a construi o vilă romană autentică. Acest serial inedit, interesant şi plăcut ne oferă o nouă perspectivă asupra tehnologiei şi proiectării înaintaşilor noştri.
 
19:00 Maica Tereza – Sfânta Întunericului
Bazat pe scrisorile şi notele Maicii Tereza recent publicate, acest program explorează profunda sa criză spirituală scoţând la iveală partea necunoscută a acestui simbol al pietăţii.
Pentru ce trudesc? Dacă nu există Dumnezeu, atunci nu există nici suflet. Dacă nu există suflet, atunci tu nu eşti real, Iisuse!”, scria Maica Tereza în jurnalul său. Scrisorile şi notele publicate recent scot la iveală profunda criză spirituală a Maicii Tereza şi zdruncină din temelii imaginea de „călugăriţă pioasă”. Cum se potrivesc asemenea fraze cu imaginea misionarei devotate, care credea că munca sa este o poruncă de la Dumnezeu? Sunt acestea strigătele de ajutor ale unei femei istovite fizic şi spiritual, care spera să-şi ascundă starea de ochii lumii în acest fel, sau sunt genul de experienţe pe care doar „creştinii mistici” le trăiesc?
 
20:00 Gândirea Evului Mediu
Unul dintre cei mai importanţi experţi în Studii Medievale, profesorul Robert Bartlett de la Universitatea St Andrew's, investighează peisajul intelectual al lumii medievale.
Credinţa. Supranaturalul intră sub lumina reflectoarelor. În Evul Mediu, morţii împărţeau lumea cu cei vii: cultul sfinţilor, comunicarea cu spiritele şi viziunile despre Lumea de Apoi erau considerate dovezi ale relaţiei biunivoce dintre lumea aceasta şi cea de dincolo.
n acest serial, unul dintre cei mai importanţi experţi în Studii Medievale, profesorul Robert Bartlett de la Universitatea St Andrew's, investighează peisajul intelectual al lumii medievale. Încă din vremea Renaşterii ne-am dorit să înţelegem lumea pentru a o putea controla şi a o modela după placul nostru. Profesorul Bartlett consideră că lumea medievală nu putea fi atât stăpânită, cât contemplată.
 
21:00 Secretele Partenonului
Cum au construit atenienii din antichitate acest simbol aproape perfect al epocii de aur a Greciei ?
Timp de 25 de secole, Partenonul a fost împuşcat, incendiat, zguduit de cutremure, jefuit pentru sculpturile sale, aproape distrus de o explozie şi desfigurat de o renovare făcută cu intenţii bune. A fost transformat din templu în biserică, moschee şi depozit de muniţie. Ce urmează oare ? Ce spuneţi despre o cercetare a secretelor incomparabilei sale frumuseţi şi uimitor de rapidei sale construcţii ? Cu ajutorul unui acces fără precedent, vom dezlega misterele arhitecturale şi inginereşti ale acestui faimos templu antic.
 
22:00 Al Doilea Război Mondial în culori
Folosind cele mai recente tehnici de colorare, acest documentar în serial ne înfăţişează lumea celui de-al Doilea Război Mondial aşa cum nu am mai văzut-o până acum.
Războiul-fulger. Acest episod arată cum au dezvoltat naziştii o înfricoşătoare nouă tactică militară – „Blitzkrieg”, războiul-fulger – şi cum au luat Polonia şi apoi Marea Britanie şi Franţa complet prin surprindere. Facem cronica ocupării Poloniei şi a cuceririi Franţei de către armata lui Hitler în doar câteva săptămâni, o realizare de care Germania nu a fost capabilă în toţi cei patru ani ai Primului Război Mondial. De asemenea, dezvăluim cum eroica Rezistenţă franceză le-a permis britanicilor să scape cu viaţă de la Dunkerque şi să lupte în continuare.
Acest serial prezintă cea mai bună colecţie de imagini rare din timpul celui de-al Doilea Război Mondial existentă în lume. Folosind cele mai recente tehnici de colorare, putem înfăţişa întreaga poveste a celui de-al Doilea Război Mondial aşa cum nu a mai fost văzută până acum. Cu ajutorul hărţilor de teren obţinute din satelit şi a graficii pe computer de ultimă generaţie, această poveste poate fi spusă cu ajutorul unor date de care niciunul dintre serialele mai vechi nu a dispus. Din ce în ce mai multe secrete au fost dezvăluite în ultimii 5-10 ani, datorită eliberării din arhive a unor documente, dosare şi fotografii. Revelaţii din domeniul spargerii codurilor şi documente oficiale recent desecretizate de pe ambele maluri ale Atlanticului adaugă o nouă dimensiune la înţelegerea celui mai amplu conflict care a avut loc pe glob.
 
23:00 Descifrarea scrierii maya
Povestea din spatele îndelungatei descifrări a hieroglifelor mayaşe.
Civilizaţia antică maya din America Centrală a lăsat în urmă un alfabet complicat şi misterios, gravat pe monumente, pictat pe ceramică şi desenat în cărţi realizate manual din scoarţă de copac. Timp de secole, oamenii de ştiinţă l-au considerat prea complex ca să fie înţeles – până de curând, când, în urma unei ingenioase serii de descoperiri, „codul” a fost în sfârşit descifrat, oferind oamenilor de ştiinţă acces la un nou torent de informaţii despre trecutul zbuciumat al mayaşilor. Pentru prima oară, vă prezentăm povestea felului în care s-a realizat decodificarea, călătorind către îndepărtatele jungle din Mexic şi America Centrală pentru a descoperi ce ne dezvăluie acum scrierile mayaşe.
 
00:00 Pionieri milionari
De la Levi Strauss la Henry J Heinz, acest serial spune poveştile a cinci giganţi ai afacerilor care şi-au lăsat amprenta asupra economiei şi culturii americane.
Povestea lui Henry John Heinz, unul dintre cei mai de succes fabricanţi de produse alimentare din lume.
Cinci întreprinzători vizionari din „lumea veche” au redefinit economia „lumii noi” şi au lăsat o amprentă majoră asupra culturii americane. Levi Strauss, Henry E Steinway, William E Boeing, John Jacob Astor şi Henry J Heinz – numele sau produsele lor sunt cunoscute peste tot în lume. Inovaţia, curajul, perseverenţa şi hărnicia au fost atributele care le-au asigurat succesul într-o ţară nouă şi deosebită. Cu ajutorul reconstituirilor de înaltă calitate şi a materialelor de arhivă, acest serial ne prezintă una dintre cele mai fascinante şi incitante epoci din istoria economică a Statelor Unite. Cum au reuşit aceşti cinci bărbaţi, care au început ca imigranţi, să devină prin propriile forţe milionarii prin excelenţă care simbolizează şi astăzi succesul american ?
 
01:00 Pe urmele lui Berlioz
Biografia compozitorului francez din secolul XIX Hector Berlioz – un romantic pasional, atât în muzica sa, cât şi în viaţa personală.
Atât în muzica sa, cât şi în viaţa personală, Hector Berlioz a fost un romantic pasional. De când s-a îndrăgostit prima oară, la vârsta de 12 ani, şi până la ultima sa iubire, trăită la vârsta de 61 de ani, femeile au fost esenţiale pentru inspiraţia şi existenţa sa. În mare parte autodidact, geniul irepresibil al romantismului francez a avut cel mai mare succes dincolo de graniţele ţării sale natale. De la Roma şi Florenţa la Paris şi Nisa, mergem pe urmele sale pentru a dezvălui prodigioasa lui pasiune pentru muzică şi viaţă. „Pe drum” ne întâlnim cu biografii săi, precum şi cu mari contemporani precum dirijorul Sir Colin Davis, primul muzician care a înregistrat operele complete ale lui Berlioz.
 
02:00 Roma n-a fost construită într-o zi
ase constructori moderni încearcă să construiască o vilă romană autentică lucrând doar cu instrumentele şi materialele pe care le-ar fi folosit romanii înşişi.
Este luna octombrie şi se fac ultimele eforturi pentru a termina vila romană înainte ca vremea de iarnă să zădărnicească continuarea construcţiei. Dar lucrurile nu merg bine. Tencuiala din camera principală nu vrea să se întărească şi nu poate începe pictarea frescelor. Mozaicul nu se lipeşte şi de sub podeaua hipocaustului se aud pornituri îngrijorătoare…
Ce se întâmplă când chemi şase constructori moderni, le iei instrumentele moderne şi le ceri să construiască o vilă romană doar cu ajutorul manualului roman de construcţii Vitruvius, scris în anul 25 î.Hr. ? Noi vom recruta o echipă contemporană de construcţii – de la director de şantier la zidar, instalator sau tencuitor – şi le vom impune provocarea de a construi o vilă romană autentică. Acest serial inedit, interesant şi plăcut ne oferă o nouă perspectivă asupra tehnologiei şi proiectării înaintaşilor noştri.
 
03:00 Maica Tereza – Sfânta Întunericului
Bazat pe scrisorile şi notele Maicii Tereza recent publicate, acest program explorează profunda sa criză spirituală scoţând la iveală partea necunoscută a acestui simbol al pietăţii.
Pentru ce trudesc? Dacă nu există Dumnezeu, atunci nu există nici suflet. Dacă nu există suflet, atunci tu nu eşti real, Iisuse!”, scria Maica Tereza în jurnalul său. Scrisorile şi notele publicate recent scot la iveală profunda criză spirituală a Maicii Tereza şi zdruncină din temelii imaginea de „călugăriţă pioasă”. Cum se potrivesc asemenea fraze cu imaginea misionarei devotate, care credea că munca sa este o poruncă de la Dumnezeu? Sunt acestea strigătele de ajutor ale unei femei istovite fizic şi spiritual, care spera să-şi ascundă starea de ochii lumii în acest fel, sau sunt genul de experienţe pe care doar „creştinii mistici” le trăiesc?
 
04:00 Gândirea Evului Mediu
Unul dintre cei mai importanţi experţi în Studii Medievale, profesorul Robert Bartlett de la Universitatea St Andrew's, investighează peisajul intelectual al lumii medievale.
Credinţa. Supranaturalul intră sub lumina reflectoarelor. În Evul Mediu, morţii împărţeau lumea cu cei vii: cultul sfinţilor, comunicarea cu spiritele şi viziunile despre Lumea de Apoi erau considerate dovezi ale relaţiei biunivoce dintre lumea aceasta şi cea de dincolo.
n acest serial, unul dintre cei mai importanţi experţi în Studii Medievale, profesorul Robert Bartlett de la Universitatea St Andrew's, investighează peisajul intelectual al lumii medievale. Încă din vremea Renaşterii ne-am dorit să înţelegem lumea pentru a o putea controla şi a o modela după placul nostru. Profesorul Bartlett consideră că lumea medievală nu putea fi atât stăpânită, cât contemplată.
 
05:00 Secretele Partenonului
Cum au construit atenienii din antichitate acest simbol aproape perfect al epocii de aur a Greciei ?
Timp de 25 de secole, Partenonul a fost împuşcat, incendiat, zguduit de cutremure, jefuit pentru sculpturile sale, aproape distrus de o explozie şi desfigurat de o renovare făcută cu intenţii bune. A fost transformat din templu în biserică, moschee şi depozit de muniţie. Ce urmează oare ? Ce spuneţi despre o cercetare a secretelor incomparabilei sale frumuseţi şi uimitor de rapidei sale construcţii ? Cu ajutorul unui acces fără precedent, vom dezlega misterele arhitecturale şi inginereşti ale acestui faimos templu antic.
 
06:00 Al Doilea Război Mondial în culori
Folosind cele mai recente tehnici de colorare, acest documentar în serial ne înfăţişează lumea celui de-al Doilea Război Mondial aşa cum nu am mai văzut-o până acum.
Războiul-fulger. Acest episod arată cum au dezvoltat naziştii o înfricoşătoare nouă tactică militară – „Blitzkrieg”, războiul-fulger – şi cum au luat Polonia şi apoi Marea Britanie şi Franţa complet prin surprindere. Facem cronica ocupării Poloniei şi a cuceririi Franţei de către armata lui Hitler în doar câteva săptămâni, o realizare de care Germania nu a fost capabilă în toţi cei patru ani ai Primului Război Mondial. De asemenea, dezvăluim cum eroica Rezistenţă franceză le-a permis britanicilor să scape cu viaţă de la Dunkerque şi să lupte în continuare.
Acest serial prezintă cea mai bună colecţie de imagini rare din timpul celui de-al Doilea Război Mondial existentă în lume. Folosind cele mai recente tehnici de colorare, putem înfăţişa întreaga poveste a celui de-al Doilea Război Mondial aşa cum nu a mai fost văzută până acum. Cu ajutorul hărţilor de teren obţinute din satelit şi a graficii pe computer de ultimă generaţie, această poveste poate fi spusă cu ajutorul unor date de care niciunul dintre serialele mai vechi nu a dispus. Din ce în ce mai multe secrete au fost dezvăluite în ultimii 5-10 ani, datorită eliberării din arhive a unor documente, dosare şi fotografii. Revelaţii din domeniul spargerii codurilor şi documente oficiale recent desecretizate de pe ambele maluri ale Atlanticului adaugă o nouă dimensiune la înţelegerea celui mai amplu conflict care a avut loc pe glob.

Vizualizări: 21

Adaugă un comentariu

Pentru a putea adăuga comentarii trebuie să fii membru al altmarius !

Alătură-te reţelei altmarius

STATISTICI

Free counters!
Din 15 iunie 2009

200 state 

(ultimul: Micronesia)

Numar de steaguri: 264

Record vizitatori:    8,782 (3.04.2011)

Record clickuri:

 16,676 (3.04.2011)

Steaguri lipsa: 42

1 stat are peste 660,000 clickuri (Romania)

1 stat are peste 100.000 clickuri (USA)

1 stat are peste 40,000 clickuri (Moldova)

2 state au peste 20,000  clickuri (Italia,  Germania)

1 stat are peste 10.000 clickuri (Franta)

6 state au peste 5.000 clickuri (Olanda, Belgia, Marea Britanie, Canada, UngariaSpania )

10 state au peste 1,000 clickuri (Polonia, Rusia,  Australia, IrlandaIsraelGreciaElvetia ,  Brazilia, Suedia, Austria)

50 state au peste 100 clickuri

24 state au un click

 

Website seo score
Powered by WebStatsDomain

DE URMĂRIT

1. ANTICARIAT ALBERT

http://anticariatalbert.com/

2. ANTICARIAT ODIN 

http://anticariat-odin.ro/

3. TARGUL CARTII

http://www.targulcartii.ro/

4. PRINTRE CARTI

http://www.printrecarti.ro/

5. MAGAZINUL DE CARTE

http://www.magazinul-de-carte.ro/

6 ANTICARIAT PLUS

http://www.anticariatplus.ro/

7. DEPOZITUL DE CARTI 

http://www.calinblaga.ro/

8. CARTEA DE CITIT

http://www.carteadecitit.ro/

9. ANTICARIAT ON-LINE
http://www.carti-online.com/

10. ANTICARIATUL DE NOAPTE

 http://www.anticariatuldenoapte.ro/

11. ANTICARIATUL NOU

http://www.anticariatulnou.ro

12. ANTICARIAT NOU

https://anticariatnou.wordpress.com/

13. ANTICARIAT ALEPH

https://www.anticariataleph.ro/

14. ANTIKVARIUM.RO

http://antikvarium.ro

15.ANTIKVARIUS.RO

https://www.antikvarius.ro/

16. ANTICARIAT LOGOS

http://www.anticariat-logos.ro/

17. ANTICARIAT.NET

http://www.anticariat.net/informatii-contact.php

18. TIMBREE

www.timbree.ro

19. FILATELIE

 http://www.romaniastamps.com/

20 MAX

http://romanianstampnews.blogspot.com

21. STAMPWORLD

http://www.stampworld.com

22. LIBMAG

https://www.libmag.ro/oferta-carti-polirom/?utm_source=facebook-ads-7-99-polirom&utm_medium=banner-facebook&utm_campaign=7-99-polirom-facebook&utm_content=new-3

23. DAFFI'S BOOKS

https://www.daffisbooks.ro/

24. MAGIA MUNTELUI

http://magiamuntelui.blogspot.com

25. RAZVAN CODRESCU
http://razvan-codrescu.blogspot.ro/

26.RADIO ARHIVE

https://www.facebook.com/RadioArhive/

27.EDITURA UNIVERSITATII CUZA - IASI

http://www.editura.uaic.ro/produse/colectii/documenta/1

28. EDITURA ISTROS

https://www.muzeulbrailei.ro/editura-istros/

29. EDITURA HOFFMAN

https://www.editurahoffman.ro/

30. SA NU UITAM

http://sanuuitam.blogspot.ro/

31. MIRON MANEGA
http://www.certitudinea.o

32. NATIONAL GEOGRAPHIC ROMANIA

https://www.natgeo.ro/revista

Anunturi

Licenţa Creative Commons Această retea este pusă la dispoziţie sub Licenţa Atribuire-Necomercial-FărăModificări 3.0 România Creativ

Note

Hoffman - Jurnalul cărților esențiale

1. Radu Sorescu -  Petre Tutea. Viata si opera

2. Zaharia Stancu  - Jocul cu moartea

3. Mihail Sebastian - Orasul cu salcimi

4. Ioan Slavici - Inchisorile mele

5. Gib Mihaescu -  Donna Alba

6. Liviu Rebreanu - Ion

7. Cella Serghi - Pinza de paianjen

8. Zaharia Stancu -  Descult

9. Henriette Yvonne Stahl - Intre zi si noapte

10.Mihail Sebastian - De doua mii de ani

11. George Calinescu Cartea nuntii

12. Cella Serghi Pe firul de paianjen…

Continuare

Creat de altmariusclassic Dec 23, 2020 at 11:45am. Actualizat ultima dată de altmariusclassic Ian 24.

© 2021   Created by altmarius.   Oferit de

Embleme  |  Raportare eroare  |  Termeni de utilizare a serviciilor