altmarius

cultură şi spiritualitate

09:30 Mari comandanţi britanici | Acum la TV
Un fascinant serial biografic istoric despre şase mari comandanţi militari britanici, prezentat de un entuziast şi fermecător expert militar, maiorul Gordon Corrigan.
Henric al V-lea. Cheia succesului lui Henric ca şi comandant militar – care i-a învins pe galezi şi apoi pe francezi, deşi armata sa era inferioară numeric – a fost „profesionalizarea” armatei engleze. El a fost primul monarh britanic care a înţeles cu adevărat funcţionarea unei armate.
Un fascinant serial biografic istoric despre şase dintre cei mai mari comandanţi militari britanici. Personaje istorice cunoscute în toată lumea, ei au trăit în epoci diferite şi fiecare a avut o influenţă covârşitoare asupra istoriei Marii Britanii. Documentarul este prezentat de un entuziast şi fermecător expert militar, maiorul Gordon Corrigan, care se referă şi în termeni generali la calităţile unui mare comandant, permiţând trasarea de paralele moderne.
10:00 Ce ne-a adus Revoluţia Industrială
Acest documentar în şase episoade dezvăluie realizările ştiinţifice, tehnologice şi politice ale secolului XIX care ne-au transformat vieţile – de la ceainicul de pe foc la munca de la birou.
Viaţa la oraş. Viaţa de zi cu zi a englezului de rând era neschimbată de secole. Casele erau rurale şi funcţionale şi ideea unui mediu frumos decorat şi confortabil şi a „distracţiei la domiciliu” era un privilegiu al nobilimii. Revoluţia Industrială a dat naştere clasei de mijloc şi vieţile noastre s-au schimbat irevocabil. Vă arătăm cum s-a născut „viaţa de acasă” aşa cum o cunoaştem azi.
De la ceainicul de pe foc la munca de la birou, o mare parte din lumea modernă este modelată de cuceririle Revoluţiei Industriale. Acest documentar în şase episoade prezentat de Dan Cruickshank, istoric al arhitecturii, dezvăluie schimbările ştiinţifice, tehnologice şi politice din secolul XIX care au transformat viaţa fiecărui bărbat şi fiecărei femei.
10:30 Misterele mumiilor
Acest incitant serial examinează un număr de mistere ale istoriei antice, inclusiv mumiile găsite în mlaştinile irlandeze şi rămăşiţele a 1.000 de războinici celtici găsiţi decapitaţi în Franţa.
Mumiile şi leacul. Aproape 200 de mumii perfect conservate au fost descoperite în cripta unei biserici din Ungaria. Una, mai ales, ar putea fi cheia pentru găsirea leacului unei boli mortale şi este păstrată acum la Muzeul de Istorie Naturală de la Budapesta. O echipă condusă de dr Mark Spigelman, expert în bacterii fosile, lucrează la extragerea şi analiza ADN-ului care ne-ar putea ajuta să găsim un leac pentru o boală care încă ucide mii de oameni din regiunile deşertice.
Acest incitant serial examinează circumstanţele în care s-au produs morţi suspecte din antichitate, inclusiv cazul mumiilor găsite în mlaştinile irlandeze şi rămăşiţele a 1.000 de războinici celtici găsiţi decapitaţi în Franţa. Folosind tehnici ştiinţifice de ultimă oră, fiecare episod urmăreşte un arheolog în misiunea sa de a afla exact cum şi de ce şi-au aflat victimele înfiorătorul sfârşit.
11:00 Voiaje ale descoperirilor
Acest documentar ne prezintă numele pionierilor mărilor şi evenimentele majore din istoria descoperirilor geografice.
Paul Rose povesteşte aventurile nautice care l-au transformat pe căpitanul James Cook din nimeni în erou naţional.
Bogata tradiţie a navigaţiei a avut un impact dramatic asupra vieţii noastre de astăzi. Acest serial cartografiază influenţa puternică a cinci voiaje uimitoare. Exploratorul şi inginerul Paul Rose recreează aventuri maritime legendare pentru a investiga cum au influenţat direct descoperirile făcute în timpul acestora toate aspectele lumii moderne în care trăim. De la remarcabilul voiaj de opt ani încărcat de dispute care a adus cauciucul, scorţişoara şi sistemul metric în Europa, la „micşorarea globală” generată de umila busolă magnetică, dragostea autentică a lui Paul Rose pentru ştiinţă şi aventură şi darul povestirii aduc aceste poveşti pasionante la viaţă.
12:00 Procesul naziştilor
Documentarul prezintă dezvăluirile făcute de naziştii de vârf – Göring, Speer şi Hess – în timpul proceselor de la Nürnberg şi în conversaţii confidenţiale cu psihologii şi cu ceilalţi acuzaţi.
Hermann Göring a fost comandantul-şef al Luftwaffe şi succesorul desemnat al lui Hitler. Aceasta este povestea înfrângerii finale a lui Göring şi a rolului decisiv jucat în spatele scenei la procesele de la Nürnberg de psihologul evreu de penitenciar Gustave Gilbert. Göring a fost găsit vinovat pentru toate capetele de acuzare şi condamnat la moarte. Pe 14 octombrie 1946, în noaptea de dinaintea execuţiei, el s-a sinucis cu cianură, fie ascunsă în prealabil în celula sa, fie adusă de un gardian care l-a compătimit.
Combinând naraţiunea cu dialogurile dramatice, acest serial ne oferă o privire fără precedent asupra personalităţii şi soartei a trei dintre cei mai importanţi nazişti – Hermann Göring, Albert Speer şi Rudolf Hess. În urma cercetării arhivelor din întreaga Europă şi din SUA, serialul foloseşte documente în mare parte nepublicate pentru a-i readuce la viaţă pe criminalii de război nazişti şi îi urmăreşte, folosind propriile lor cuvinte, de la capturare la condamnare şi la soarta lor ulterioară: sinucidere, 20 de ani de detenţie şi respectiv detenţie pe viaţă. Acestea nu sunt nişte biografii convenţionale, permiţându-ne să cunoaştem şi personaje-cheie din tabăra Aliată, de la judecători şi procurori la psihologi sau gardieni, şi să înţelegem mai bine cum au contribuit aceştia la organizarea celui mai important proces din istorie.
13:00 Insula Minotaurului
Explorând peisajul încântător al insulei Creta alături de importantele situri arheologice de aici, acest documentar spune povestea civilizaţiei minoice.
n labirint.
Misterioasa insulă Creta ne-a înflăcărat întotdeauna imaginaţia. Este legendarul loc de naştere al lui Zeus şi tărâmul crudului tiran Minos, a cărui frumoasă fiică l-a condus pe Tezeu prin labirintul subteran al înfricoşătorului om-bestie, „Minotaurul”. Istoricul Bettany Hughes explorează peisajul încântător al Cretei şi siturile sale arheologice majore pentru a pune cap la cap povestea civilizaţiei minoice. Cântărind teorii arheologice rivale din trecut şi prezent, ea îşi prezintă propriile concluzii asupra unei civilizaţii antice coborâte în mitologie.
14:00 Colonia
Un grup de englezi, irlandezi şi australieni sunt transportaţi în timp în Australia înaintaşilor. Ei vor experimenta pe propria piele duritatea vieţii din New South Wales, întocmai ca acum 200 de ani.
A avea sau a nu avea. Spre bucuria tuturor, soseşte barca negustorului, care le dă coloniştilor posibilitatea de a cumpăra mărfuri de lux sau, cel puţin, de a se bucura de o variaţie de hrană. Englezii au de vânzare grâu, dar recolta irlandezilor a fost compromisă şi, dacă vor să cumpere ceva, va trebui să facă datorii. Familia aborigenă încearcă să facă schimb cu artefacte care ar valora mult în Anglia, dar pentru care negustorul le oferă un preţ prea mic. Bunătăţile de care beneficiază unele dintre familii trezesc invidia celorlalte. Tensiunea dintre condamnaţii de sex feminin şi cei de sex masculin creşte atunci când se află că bărbaţii sunt plătiţi pentru orele suplimentare, în timp ce femeile nu sunt.
Un grup de englezi, irlandezi şi australieni (atât aborigeni, cât şi de origine europeană) sunt transportaţi înapoi în timp, în Australia strămoşilor lor. Trăind la fel ca şi coloniştii, condamnaţii şi aborigenii de atunci, ei vor experimenta pe propria piele duritatea vieţii din colonia New South Wales, aşa cum se desfăşura ea acum 200 de ani. Primul serial istoric australian de tip reality-show este un amestec de calitate între descoperirea istorică, ameninţările sociale, provocările aventurii şi învăţarea prin experienţă. Răsfăţaţii “pionieri” ai secolului XXI încearcă să demonstreze că sunt suficient de puternici pentru a supravieţui acestei încercări “istorice”. Serialul explorează captivanta poveste a primelor colonii, pline de cruzime, vărsare de sânge şi conflicte inter rasiale (între aborigeni, irlandezi şi englezi), între clase (condamnaţi, coloniştii liberi şi soldaţi), între bărbaţi şi femei.
15:00 Geniul fotografiei
Acest documentar de referinţă despre fotografie va explora evenimentele-cheie şi imaginile-cheie care au marcat dezvoltarea acestei arte.
Filme pe hârtie. Cele trei decenii scurse de la sfârşitul anilor '50 au fost adevărata epocă de aur a reportajelor fotografice. Acest episod reînvie călătoriile care au dat naştere unora dintre cele mai frumoase „filme pe hârtie” din toate timpurile, printre care odiseea lui Robert Frank prin American anilor '50 şi asaltul solitar al lui William Klein asupra străzilor New York-ului. De asemenea, episodul examinează începuturile folosirii culorii ca mediu credibil pentru fotografii „serioşi”, la fel de controversată la vremea sa precum Bob Dylan cântând la chitara electrică.
Timp de aproape două secole, fotografia ne-a delectat, ne-a fost de folos, ne-a mişcat, ne-a scandalizat şi, uneori, ne-a dezamăgit. Dar în mare parte, ne-a intrigat, dezvăluindu-ne ciudăţenia care zace în spatele lumii aparenţelor. Acest documentar de referinţă despre fotografie va explora evenimentele-cheie şi imaginile-cheie care au marcat dezvoltarea acestei arte.
16:00 Drumul ceaiului
Acest documentar în trei părţi porneşte pe urmele caravanelor care, timp de secole, au transportat ceaiul prin Asia, de unde a fost, apoi, trimis în toate colţurile lumii.
n inima ţinutului Shangri-La. Cărăuşii s-au adunat să-şi formeze caravanele. Cu Aurul Verde acum încărcat pe spinarea cailor, ei se vor îndrepta spre nord şi vor urca douăzeci de lanţuri muntoase, traversând patru mari fluvii, printre care Yangtze şi Mekong. Vor poposi în mici sate izolate, „suspendate” pe coastele munţilor în aceste părţi necunoscute ale Chinei.
Străbate acoperişul lumii, şerpuind pe mai mult de 4.000 de kilometri, peste 20 de lanţuri muntoase şi două platouri deşertice. Traversează patru mari fluvii şi teritoriile a 25 de grupuri etnice diferite. Acesta este anticul „Drum al ceaiului”, care porneşte din sud-estul Chinei către Tibet şi trece prin Nepal, India, Persia, Mongolia şi Rusia, ajungînd pînă în Europa. Legendarul „Drum al ceaiului”, străbătut de Marco Polo, dar folosit de nenumărate caravane cu mult înainte de el. Urmele acestora sunt întipărite adînc în stîncă şi, totuşi, această moştenire este pe cale să se piardă. Acest documentar în trei părţi porneşte pe urmele caravanelor care, timp de secole, au transportat ceaiul prin Asia, de unde a fost, apoi, trimis în toate colţurile lumii.
17:00 Raiul pe Pământ
De la religiile păgâne ale antichităţii la budism şi hinduism, aceasta este o călătorie spre 14 destinaţii din diferite ţări, concentrată asupra celor mai importante religii ce au modelat lumea.
Islamul. În acest episod, învăţăm cum şi-au exprimat musulmanii credinţa prin artă şi arhitectură. Călătorind din Asia în Europa, descoperim că puterea Islamului vine din simplitatea mesajului său, reflectată în arhitectura simplă şi elegantă a moscheilor sale.
De la începuturile civilizaţiei, oamenii au folosit arta şi arhitectura pentru a-şi ilustra credinţa. “Raiul pe Pământ” vă prezintă o multitudine de forme ale credinţei de-a lungul secolelor. Acesta este o călătorie spre locuri sfinte din 14 ţări, de pe vârful unui deal izolat din Ţara Galilor până în oraşul sfânt Varanasai din India, o călătorie care se concentrează asupra celor mai importante religii ce au modelat lumea.
17:30 Prerafaeliţii: Revoluţionarii victorieni
Serialul examinează Frăţia Prerafaelită, gruparea care a adus notorietate artei britanice în secolul XIX.
Primul episod explorează originile Frăţiei şi realizările sale iniţiale şi examinează câteva dintre lucrările cheie din perioada de început a grupării, criticile cărora a trebuit să le facă faţă şi secolele de dogme academice pe care picturile membrilor Frăţiei le-au răsturnat.
Intrată sub lumina reflectoarelor în 1848, Frăţia Prerafaelită a şocat lumea printr-un nou tip de artă radicală. Acest serial explorează originile şi realizările grupului, examinează câteva dintre lucrările lor timpurii, critica ostilă cu care s-au confruntat şi secolele de dogme academice pe care picturile lor le-au răsturnat. Aflăm cum a revoluţionat Frăţia arta britanică, transfigurând peisagistica cu 10 ani înainte de Impresioniştii francezi şi cum au trecut de la avangardismul din primii lor ani la comercialism, creând tablouri menite să placă maselor. Astfel au câştigat bogăţie şi celebritate, devenind precursorii artiştilor comerciali moderni.
18:00 Secrete din adâncuri
De la investigarea cunoştinţelor navale ale egiptenilor antici până la căutarea avioanelor pierdute în al Doilea Război Mondial, aruncăm o privire asupra descoperirilor şi evenimentelor de pe mări.
Nu am găsit încă Atlantida, dar oraşele scufundate sunt răspândite în toată lumea. Pornim alături de vedeta hollywoodiană Paul Johansson, scafandru experimentat, într-o călătorie de investigare a oraşelor scufundate – unele reale, unele imaginare. Călătoria noastră începe în oraşul legendar Dwarka al lui Krishna, de lângă coasta Indiei, şi continuă cu Alexandria, faimosul oraş egiptean scufundat. Apoi călătorim către cele mai misterioase destinaţii subacvatice: oraşe scufundate din India, Japonia şi Caraibe. Pe drum, Paul ilustrează cu ajutorul graficii computerizate efectele unei mici creşteri a nivelului mării, de nu mai mult de doi metri, asupra oraşelor Los Angeles, New York, Londra şi Tokio.
Filmat exclusiv în HD, acest serial aruncă o privire asupra descoperirilor şi evenimentelor istorice petrecute pe mări. Echipe de istorici pasionaţi, oameni de ştiinţă renumiţi şi căutători de comori redescoperă corăbiile egiptenilor antici, găsesc avioane pierdute în al Doilea Război Mondial şi caută comori scufundate pe epave.
19:00 Ginghis Han
Acest documentar explorează imaginea negativă a lui Ginghis Han, fondatorul Imperiului Mongol.
ntotdeauna să loveşti primul şi întotdeauna să te răzbuni”. Ginghis Han a învăţat aceste reguli dure în timpul unei copilării marcate de violenţă. Tatăl său a fost ucis şi Ginghis a crescut în stepa mongolă neiertătoare. Dar cum a reuşit un paria, crescut în sărăcie, să devină un mare Han ? Şi de ce este înfăţişat adesea ca un psihopat care şi-a ucis fratele şi a pus să fie omorât cel mai bun prieten al său ? Este corect să ni-l amintim pe Ginghis ca pe un măcelar nemilos ? Veţi hotărî singuri după ce veţi urmări faptele istorice prezentate în acest documentar.
20:00 Masacru pe plaja Omaha
Combinând ultimele cercetări arheologice şi strategii militare cu relatări ale martorilor oculari, veteranii americani, acest documentar spune povestea întâmplărilor din ziua Z de pe plaja Omaha.
Ziua Z” a fost cea mai amplă operaţiune militară amfibie organizată vreodată şi s-a dovedit a fi momentul de cotitură al celui de-al Doilea Război Mondial. Dar dacă totul mergea rău ? Şi pe una dintre plaje, nenorocirea era să se întâmple – şi i-ar fi costat pe Aliaţi victoria. Pe plaja Omaha, forţele americane au dus lupte mai intense decât pe oricare altă plajă şi au pierdut peste 2.000 de oameni. Dar pe plaja Utah, de alături, debarcarea a fost incomparabil mai uşoară. De ce ? Timp de peste 60 de ani, experţii au căutat răspunsuri la această enigmă – şi acum, în sfârşit, noile descoperiri fac ca ceaţa războiului să se risipească. Combinând ultimele cercetări arheologice şi strategii militare cu relatări ale martorilor oculari, veteranii americani, acest documentar spune povestea întâmplărilor de pe plaja Omaha.
21:00 O crimă învăluită în mister
Scenaristul Julian Fellowes, premiat cu Oscar, porneşte într-o misiune detectivistică de elucidare a cinci misterioase crime petrecute în secolele XIX şi XX.
n timp ce al Doilea Război Mondial făcea ravagii în Occidentul european, în Kenya cei privilegiaţi petreceau din plin. Dar pentru Lordul Erroll, totul avea să se termine abrupt. Într-o seară, Erroll a fost împuşcat în cap de la mică distanţă la periferia oraşului Nairobi. Julian Fellowes merge în Kenya pentru a explora o crimă infamă petrecută în arşiţa Africii şi în atmosfera rarefiată a Clubului Colonial Muthaiga.
Un serial dramatic care povesteşte crime adevărate, rămase neelucidate. Scenaristul Julian Fellowes, premiat cu Oscar, se transformă într-un detectiv istoric care îşi duce publicul înapoi în timp pentru a observa şi investiga crime misterioase. Toate cele cinci cazuri neelucidate sunt deliberat unice şi distincte în ce priveşte vârsta, sexul şi clasa socială a victimei, mediul social, regiunea şi epoca, precum şi modul de operare al criminalului.
22:00 Sabia
Din Epoca Bronzului şi până la Hollywood, acest documentar alert urmăreşte evoluţia sabiei ca armă şi simbol al luptei împotriva oprimării.
Povestea sabiei este o călătorie culturală plină de spirit, care durează din Epoca Bronzului şi până în prezent, în anii Hollywoodului. Acest documentar alert urmăreşte evoluţia sabiei ca armă şi simbol al luptei împotriva răului şi oprimării. Respectaţi şi consideraţi adevăraţi magicieni, săbierii produceau obiecte de artă care slujeau, în acelaşi timp, pentru protecţie şi supravieţuire. Urmărim turnarea săbiilor de bronz şi suntem martorii măiestriei săbierilor din Europa medievală, Japonia şi Orientul Îndepărtat.
23:00 Cine crezi că eşti cu adevărat?
Acest serial reconstituie arborele genealogic al celor mai iubite celebrităţi din Marea Britanie, revelând surprinzătoarele, extraordinarele şi adesea emoţionantele poveşti ale strămoşilor acestora.
Actorul englez Kevin Whately, celebru pentru interpretarea unor personaje din „clasa muncitoare”, provine, surprinzător, dintr-o familie foarte bogată. Kevin îşi începe călătoria în oraşul său natal, Newcastle, unde investighează cariera bunicii sale Doris, o cântăreaţă despre care Kevin crede că nu şi-a atins adevăratul potenţial. Tatăl lui Doris era „regele pescarilor” din nord-estul Angliei şi Kevin încearcă să descopere ce s-a întâmplat cu averea lui şi cu imperiul economic pe care l-a construit. Adâncindu-se mai mult în istoria familiei sale, Kevin descoperă un strămoş din secolul XVIII care a fost negustor de curcani. Intrigat de faptul că descinde dintr-un „Bernard Matthews georgian”, Kevin investighează în continuare, iar adevărul pe care-l descoperă este şi mai surprinzător. Indiciile îl poartă către Banca Angliei, Monetăria regală şi, în final, către o vastă moşie din comitatul Surrey. Kevin îşi extinde cercetările genealogice şi mai departe, până în secolul XVII, unde descoperă cu uimire că strămoşii săi, fraţii Thomson, erau printre cei mai bogaţi şi mai puternici oameni ai vremii lor. Nu numai că erau apropiaţi ai lui Oliver Cromwell, dar averea lor, făcută în noile colonii America şi Indiile de Vest, a sprijinit financiar tabăra Parlamentarilor în Războiul Civil englez.
Acest serial reconstituie arborele genealogic al celor mai iubite celebrităţi din Marea Britanie, revelând surprinzătoarele, extraordinarele şi adesea emoţionantele poveşti ale strămoşilor acestora. În acelaşi timp, el ne oferă o privire alternativă asupra istoriei moderne a Marii Britanii – o istorie a oamenilor.
00:00 Drumul ceaiului
Acest documentar în trei părţi porneşte pe urmele caravanelor care, timp de secole, au transportat ceaiul prin Asia, de unde a fost, apoi, trimis în toate colţurile lumii.
Pe acoperişul lumii. Din Sudul subtropical, călătoria este lungă – durează 12 luni. Şase pentru a ajunge la Lhasa, „sfântul potir” al Budismului şi o extraordinară platformă între China şi India şi şase pe drumul de întoarcere. De la Lhasa, unde caravanele chineze îşi încheie călătoria, altele le preiau preţioasa povară pentru a o purta mai departe – către India, Nepal, Pakistan, Persia, Rusia şi alte ţări îndepărtate.
Străbate acoperişul lumii, şerpuind pe mai mult de 4.000 de kilometri, peste 20 de lanţuri muntoase şi două platouri deşertice. Traversează patru mari fluvii şi teritoriile a 25 de grupuri etnice diferite. Acesta este anticul „Drum al ceaiului”, care porneşte din sud-estul Chinei către Tibet şi trece prin Nepal, India, Persia, Mongolia şi Rusia, ajungînd pînă în Europa. Legendarul „Drum al ceaiului”, străbătut de Marco Polo, dar folosit de nenumărate caravane cu mult înainte de el. Urmele acestora sunt întipărite adînc în stîncă şi, totuşi, această moştenire este pe cale să se piardă. Acest documentar în trei părţi porneşte pe urmele caravanelor care, timp de secole, au transportat ceaiul prin Asia, de unde a fost, apoi, trimis în toate colţurile lumii.
01:00 Raiul pe Pământ
De la religiile păgâne ale antichităţii la budism şi hinduism, aceasta este o călătorie spre 14 destinaţii din diferite ţări, concentrată asupra celor mai importante religii ce au modelat lumea.
Islamul. În acest episod, învăţăm cum şi-au exprimat musulmanii credinţa prin artă şi arhitectură. Călătorind din Asia în Europa, descoperim că puterea Islamului vine din simplitatea mesajului său, reflectată în arhitectura simplă şi elegantă a moscheilor sale.
De la începuturile civilizaţiei, oamenii au folosit arta şi arhitectura pentru a-şi ilustra credinţa. “Raiul pe Pământ” vă prezintă o multitudine de forme ale credinţei de-a lungul secolelor. Acesta este o călătorie spre locuri sfinte din 14 ţări, de pe vârful unui deal izolat din Ţara Galilor până în oraşul sfânt Varanasai din India, o călătorie care se concentrează asupra celor mai importante religii ce au modelat lumea.
01:30 Prerafaeliţii: Revoluţionarii victorieni
Serialul examinează Frăţia Prerafaelită, gruparea care a adus notorietate artei britanice în secolul XIX.
Primul episod explorează originile Frăţiei şi realizările sale iniţiale şi examinează câteva dintre lucrările cheie din perioada de început a grupării, criticile cărora a trebuit să le facă faţă şi secolele de dogme academice pe care picturile membrilor Frăţiei le-au răsturnat.
Intrată sub lumina reflectoarelor în 1848, Frăţia Prerafaelită a şocat lumea printr-un nou tip de artă radicală. Acest serial explorează originile şi realizările grupului, examinează câteva dintre lucrările lor timpurii, critica ostilă cu care s-au confruntat şi secolele de dogme academice pe care picturile lor le-au răsturnat. Aflăm cum a revoluţionat Frăţia arta britanică, transfigurând peisagistica cu 10 ani înainte de Impresioniştii francezi şi cum au trecut de la avangardismul din primii lor ani la comercialism, creând tablouri menite să placă maselor. Astfel au câştigat bogăţie şi celebritate, devenind precursorii artiştilor comerciali moderni.
02:00 Secrete din adâncuri
De la investigarea cunoştinţelor navale ale egiptenilor antici până la căutarea avioanelor pierdute în al Doilea Război Mondial, aruncăm o privire asupra descoperirilor şi evenimentelor de pe mări.
Nu am găsit încă Atlantida, dar oraşele scufundate sunt răspândite în toată lumea. Pornim alături de vedeta hollywoodiană Paul Johansson, scafandru experimentat, într-o călătorie de investigare a oraşelor scufundate – unele reale, unele imaginare. Călătoria noastră începe în oraşul legendar Dwarka al lui Krishna, de lângă coasta Indiei, şi continuă cu Alexandria, faimosul oraş egiptean scufundat. Apoi călătorim către cele mai misterioase destinaţii subacvatice: oraşe scufundate din India, Japonia şi Caraibe. Pe drum, Paul ilustrează cu ajutorul graficii computerizate efectele unei mici creşteri a nivelului mării, de nu mai mult de doi metri, asupra oraşelor Los Angeles, New York, Londra şi Tokio.
Filmat exclusiv în HD, acest serial aruncă o privire asupra descoperirilor şi evenimentelor istorice petrecute pe mări. Echipe de istorici pasionaţi, oameni de ştiinţă renumiţi şi căutători de comori redescoperă corăbiile egiptenilor antici, găsesc avioane pierdute în al Doilea Război Mondial şi caută comori scufundate pe epave.
03:00 Ginghis Han
Acest documentar explorează imaginea negativă a lui Ginghis Han, fondatorul Imperiului Mongol.
ntotdeauna să loveşti primul şi întotdeauna să te răzbuni”. Ginghis Han a învăţat aceste reguli dure în timpul unei copilării marcate de violenţă. Tatăl său a fost ucis şi Ginghis a crescut în stepa mongolă neiertătoare. Dar cum a reuşit un paria, crescut în sărăcie, să devină un mare Han ? Şi de ce este înfăţişat adesea ca un psihopat care şi-a ucis fratele şi a pus să fie omorât cel mai bun prieten al său ? Este corect să ni-l amintim pe Ginghis ca pe un măcelar nemilos ? Veţi hotărî singuri după ce veţi urmări faptele istorice prezentate în acest documentar.
04:00 Masacru pe plaja Omaha
Combinând ultimele cercetări arheologice şi strategii militare cu relatări ale martorilor oculari, veteranii americani, acest documentar spune povestea întâmplărilor din ziua Z de pe plaja Omaha.
Ziua Z” a fost cea mai amplă operaţiune militară amfibie organizată vreodată şi s-a dovedit a fi momentul de cotitură al celui de-al Doilea Război Mondial. Dar dacă totul mergea rău ? Şi pe una dintre plaje, nenorocirea era să se întâmple – şi i-ar fi costat pe Aliaţi victoria. Pe plaja Omaha, forţele americane au dus lupte mai intense decât pe oricare altă plajă şi au pierdut peste 2.000 de oameni. Dar pe plaja Utah, de alături, debarcarea a fost incomparabil mai uşoară. De ce ? Timp de peste 60 de ani, experţii au căutat răspunsuri la această enigmă – şi acum, în sfârşit, noile descoperiri fac ca ceaţa războiului să se risipească. Combinând ultimele cercetări arheologice şi strategii militare cu relatări ale martorilor oculari, veteranii americani, acest documentar spune povestea întâmplărilor de pe plaja Omaha.
05:00 O crimă învăluită în mister
Scenaristul Julian Fellowes, premiat cu Oscar, porneşte într-o misiune detectivistică de elucidare a cinci misterioase crime petrecute în secolele XIX şi XX.
n timp ce al Doilea Război Mondial făcea ravagii în Occidentul european, în Kenya cei privilegiaţi petreceau din plin. Dar pentru Lordul Erroll, totul avea să se termine abrupt. Într-o seară, Erroll a fost împuşcat în cap de la mică distanţă la periferia oraşului Nairobi. Julian Fellowes merge în Kenya pentru a explora o crimă infamă petrecută în arşiţa Africii şi în atmosfera rarefiată a Clubului Colonial Muthaiga.
Un serial dramatic care povesteşte crime adevărate, rămase neelucidate. Scenaristul Julian Fellowes, premiat cu Oscar, se transformă într-un detectiv istoric care îşi duce publicul înapoi în timp pentru a observa şi investiga crime misterioase. Toate cele cinci cazuri neelucidate sunt deliberat unice şi distincte în ce priveşte vârsta, sexul şi clasa socială a victimei, mediul social, regiunea şi epoca, precum şi modul de operare al criminalului.
06:00 Sabia
Din Epoca Bronzului şi până la Hollywood, acest documentar alert urmăreşte evoluţia sabiei ca armă şi simbol al luptei împotriva oprimării.
Povestea sabiei este o călătorie culturală plină de spirit, care durează din Epoca Bronzului şi până în prezent, în anii Hollywoodului. Acest documentar alert urmăreşte evoluţia sabiei ca armă şi simbol al luptei împotriva răului şi oprimării. Respectaţi şi consideraţi adevăraţi magicieni, săbierii produceau obiecte de artă care slujeau, în acelaşi timp, pentru protecţie şi supravieţuire. Urmărim turnarea săbiilor de bronz şi suntem martorii măiestriei săbierilor din Europa medievală, Japonia şi Orientul Îndepărtat.

Vizualizări: 41

Adaugă un comentariu

Pentru a putea adăuga comentarii trebuie să fii membru al altmarius !

Alătură-te reţelei altmarius

STATISTICI

Free counters!
Din 15 iunie 2009

200 state 

(ultimul: Micronesia)

Numar de steaguri: 264

Record vizitatori:    8,782 (3.04.2011)

Record clickuri:

 16,676 (3.04.2011)

Steaguri lipsa: 42

1 stat are peste 660,000 clickuri (Romania)

1 stat are peste 100.000 clickuri (USA)

1 stat are peste 40,000 clickuri (Moldova)

2 state au peste 20,000  clickuri (Italia,  Germania)

1 stat are peste 10.000 clickuri (Franta)

6 state au peste 5.000 clickuri (Olanda, Belgia, Marea Britanie, Canada, UngariaSpania )

10 state au peste 1,000 clickuri (Polonia, Rusia,  Australia, IrlandaIsraelGreciaElvetia ,  Brazilia, Suedia, Austria)

50 state au peste 100 clickuri

24 state au un click

Website seo score
Powered by WebStatsDomain

DE URMĂRIT

1. ANTICARIAT ALBERT

http://anticariatalbert.com/

2. ANTICARIAT ODIN 

http://anticariat-odin.ro/

3. TARGUL CARTII

http://www.targulcartii.ro/

4. PRINTRE CARTI

http://www.printrecarti.ro/

5. MAGAZINUL DE CARTE

http://www.magazinul-de-carte.ro/

6 ANTICARIAT PLUS

http://www.anticariatplus.ro/

7. DEPOZITUL DE CARTI 

http://www.calinblaga.ro/

8. CARTEA DE CITIT

http://www.carteadecitit.ro/

9. ANTICARIAT ON-LINE
http://www.carti-online.com/

10. ANTICARIATUL DE NOAPTE

 http://www.anticariatuldenoapte.ro/

11. ANTICARIATUL NOU

http://www.anticariatulnou.ro

12. ANTICARIAT NOU

https://anticariatnou.wordpress.com/

13. ANTICARIAT ALEPH

https://www.anticariataleph.ro/

14. ANTIKVARIUM.RO

http://antikvarium.ro

15.ANTIKVARIUS.RO

https://www.antikvarius.ro/

16. ANTICARIAT LOGOS

http://www.anticariat-logos.ro/

17. ANTICARIAT.NET

http://www.anticariat.net/informatii-contact.php

18. TIMBREE

www.timbree.ro

19. FILATELIE

 http://www.romaniastamps.com/

20 MAX

http://romanianstampnews.blogspot.com

21. STAMPWORLD

http://www.stampworld.com

22. LIBMAG

https://www.libmag.ro/oferta-carti-polirom/?utm_source=facebook-ads-7-99-polirom&utm_medium=banner-facebook&utm_campaign=7-99-polirom-facebook&utm_content=new-3

23. DAFFI'S BOOKS

https://www.daffisbooks.ro/

24. MAGIA MUNTELUI

http://magiamuntelui.blogspot.com

25. RAZVAN CODRESCU
http://razvan-codrescu.blogspot.ro/

26.RADIO ARHIVE

https://www.facebook.com/RadioArhive/

27.EDITURA UNIVERSITATII CUZA - IASI

http://www.editura.uaic.ro/produse/colectii/documenta/1

28. EDITURA ISTROS

https://www.muzeulbrailei.ro/editura-istros/

29. EDITURA HOFFMAN

https://www.editurahoffman.ro/

30. SA NU UITAM

http://sanuuitam.blogspot.ro/

31. MIRON MANEGA
http://www.certitudinea.o

32. NATIONAL GEOGRAPHIC ROMANIA

https://www.natgeo.ro/revista

Anunturi

Licenţa Creative Commons Această retea este pusă la dispoziţie sub Licenţa Atribuire-Necomercial-FărăModificări 3.0 România Creativ

Note

Hoffman - Jurnalul cărților esențiale

1. Radu Sorescu -  Petre Tutea. Viata si opera

2. Zaharia Stancu  - Jocul cu moartea

3. Mihail Sebastian - Orasul cu salcimi

4. Ioan Slavici - Inchisorile mele

5. Gib Mihaescu -  Donna Alba

6. Liviu Rebreanu - Ion

7. Cella Serghi - Pinza de paianjen

8. Zaharia Stancu -  Descult

9. Henriette Yvonne Stahl - Intre zi si noapte

10.Mihail Sebastian - De doua mii de ani

11. George Calinescu Cartea nuntii

12. Cella Serghi Pe firul de paianjen…

Continuare

Creat de altmariusclassic Dec 23, 2020 at 11:45am. Actualizat ultima dată de altmariusclassic Ian 24.

© 2021   Created by altmarius.   Oferit de

Embleme  |  Raportare eroare  |  Termeni de utilizare a serviciilor