altmarius

cultură şi spiritualitate

08:00 Primii oameni în Spaţiu | Acum la TV
Un documentar despre doi piloţi din forţele aeriene ale SUA care s-au ridicat deasupra atmosferei terestre cu ani înainte ca astronauţii celebri să cucerească spaţiul cu ajutorul rachetelor.
Un om în costum de cosmonaut stă la marginea unei nacele deschise. Pământul este la 30 de kilometri sub el. Se apleacă şi sare în gol, cazând timp de aproape cinci minute. Astăzi, acest săritor care a înfruntat pericolul morţii este cvasi-necunoscut. Şi totuşi, Joseph Kittinger Jr şi colegul său David Simons au fost primii oameni în spaţiul cosmic. La sfârşitul anilor 1950, ei au plutit timp de ore întregi deasupra atmosferei terestre, au văzut de sus curbura Pământului şi au plonjat cu viteze inimaginabile printre nori. Alţi astronauţi au devenit eroi ai călătoriilor în cosmos: Yuri Gagarin, Alan Shepard sau John Glenn. Dar cu ani înainte ca astronauţii să cucerească spaţiul cu ajutorul rachetelor, Kittinger şi Simons au făcut primii paşi, care le-ar fi putut fi fatali. Vieţile lor au depins, literalmente, de o folie subţire de plastic – pentru că din asta erau făcute uriaşele baloane care i-au purtat la asemenea altitudini. Umplute cu heliu, mai uşor decât aerul, baloanele i-au dus pe cei doi la altitudini aventuroase într-o micuţă capsulă spaţială. Kittinger şi Simons au făcut parte din forţele aeriene ale SUA şi au condus un program de cercetare în condiţii deosebit de dificile la baza aeriană Holloman din New Mexico, stabilind şase recorduri între anii 1957 şi 1960 cu zborurile lor.
 
09:00 Mendelssohn, naziştii şi eu
Extraordinara poveste a compozitorului german Felix Mendelssohn şi a muzicii sale eterne.
Toată lumea a auzit de Mendelssohn; cel puţin, toată lumea a auzit de „Marşul nupţial”. Dar există informaţii extraordinare despre viaţa şi muzica sa pe care nimeni nu le cunoaşte. Sheila Hayman, stră-stră-strănepoata lui Mendelssohn, încearcă să răspundă la întrebări precum: De ce definirea evreimii a obsedat atâţia oameni timp de sute de ani ? Cum a devenit botezul din 1816 al micului Mendelssohn, în vârstă de şapte ani, o chestiune de viaţă şi de moarte în 1938 ? De ce îi deranja uvertura „Visul unei nopţi de vară” al lui Mendelssohn atât de mult pe nazişti, încât au încercat s-o înlocuiască de 44 de ori, fără succes ? De ce şi-au riscat deţinuţii evrei de la Auschwitz vieţile deja periclitate doar ca să poată cânta muzica acestui compozitor ?
 
10:00 Falsificatorii lui Hitler
Povestea planului lui Hitler de a submina economia Marii Britanii prin introducerea în circulaţie a unor lire sterline false produse în lagărul de concentrare Ebensee din Austria.
n timpul celui de-al Doilea Război Mondial, Adolf Hitler plănuia să introducă în circulaţie mari cantităţi de lire sterline false pentru a submina economia britanică. În acest scop au fost selectaţi dintre deţinuţii din lagărele de concentrare cei mai talentaţi tipografi, graficieni, gravori şi pictori, care urmau să producă bancnotele false. După ce au depăşit câteva dificultăţi majore, aceştia au tipărit aproximativ 140 de milioane de bancnote britanice perfect falsificate. Dar bancnotele nu au fost puse niciodată în circulaţie. Odată cu sosirea trupelor SUA şi cu capitularea Germaniei, banii falşi şi tiparniţele au fost distruse pentru a se acoperi orice urmă a operaţiunii. Acest documentar prezintă dezvoltarea şi implementarea îndrăzneţului plan.
 
11:00 Rutka şi jurnalul Holocaustului
Acest documentar dezvăluie extraordinara poveste a polonezei Rutka Laskier, de 14 ani, care a fost ucisă la Auschwitz în 1943.
Acest documentar dezvăluie extraordinara poveste a polonezei Rutka Laskier, de 14 ani, care a fost ucisă la Auschwitz în 1943, alături de fratele şi mama ei. În 2005, însemnările din caietul de şcoală în care Rutka şi-a povestit ultimele luni trăite în ghetoul de la Bedzin au fost făcute publice, la şase decenii după ce îl ascunsese sub podeaua casei ei de acolo. Povestea Rutkăi este spusă prin ochii surorii sale vitrege, cercetătoarea israeliană Zahava Scherz, care porneşte către Bedzin într-un voiaj al descoperirii. Zahava nu a ştiut de existenţa Rutkăi până la 14 ani, când a descoperit într-un album de familie fotografia unei fete care îi semăna foarte bine. Tatăl Rutkăi, care îşi refăcuse viaţa în Israel după ce a supravieţuit Holocaustului, i-a povestit apoi Zahavăi despre familia sa de dinainte şi despre cum au fost ucişi de nazişti. Şi au mai trecut patruzeci de ani înainte ca Zahava să afle că sora ei vitregă a ţinut un jurnal. Prietena Rutkăi, Stanislawa Sapinski, îl luase din ascunzătoarea prestabilită şi îl păstrase ani de zile, crezând că nu prezintă decât un interes personal.
 
12:00 Dumnezeu la judecată
Dându-şi seama că exterminarea lor este iminentă, prizonierii evrei de la Auschwitz încearcă să-şi explice soarta „aducându-l pe Dumnezeu la judecată”.
n 1943, într-o sumbră baracă din lagărul Auschwitz, un grup de bărbaţi printre care un fizician, un fabricant de mănuşi, doi rabini, un profesor de Drept şi cel puţin un criminal, se luptă cu disperare nu doar să supravieţuiască, ci şi să-şi explice propria soartă. Aşteptând să afle dacă vor fi sau nu trimişi la camera de gazare, aduşi la limita rezistenţei de cruzimea naziştilor, prizonierii caută răspuns la o întrebare dificilă: care este natura unui Dumnezeu ce permite atâta suferinţă ?
 
13:30 Copiii de la Stalingrad
Acest documentar intervievează supravieţuitori ai Bătăliei de la Stalingrad care erau adolescenţi în 1942.
n 1942, eroii acestui documentar aveau 10-14 ani. Poveştile martorilor, combinate cu informaţii istorice despre bătălie necunoscute publicului larg, creează o privire de ansamblu asupra acestui moment definitoriu al celui de-al Doilea Război Mondial.
 
14:00 Lunga noapte a sclaviei
nfăţişăm destinele tumultuoase a trei femei – o cehă, o poloneză şi o ucraineană – ale căror vieţi au fost afectate fundamental de munca silnică la care au fost obligate în Germania nazistă.
Libuše Audrlická, din Cehia, Barbara Müller, din Polonia, şi Inna Klimenko, din Ucraina, sunt trei femei care au făcut parte din cele 13 milioane de oameni aduşi la muncă silnică în cel de-al Treilea Reich în timpul celui de-al Doilea Război Mondial. Munca monotonă în fabricile de muniţie sau în agricultură se desfăşura în schimburi de câte 12 ore şi în condiţii dificile. Pe lângă toate acestea, oamenii erau chinuiţi şi de conştiinţa că munca lor aduce foloase regimului nazist. Acest documentar nu se concentrează doar asupra amintirilor acestor femei despre viaţa lor ca muncitoare pentru un regim totalitar, ci încearcă să determine şi cum le-au schimbat aceste experienţe viaţa de după război. Cu ajutorul unor materiale unice de arhivă, fotografiilor de familie şi unei emoţionante coloane sonore, acest documentar înfăţişează pregnant destinele tumultuoase a trei femei a căror viaţă a fost afectată fundamental de război şi de munca silnică în Germania nazistă.
 
15:00 Familia care l-a sfidat pe Hitler
Extraordinara poveste a unei familii evreieşti care l-a sfidat pe Hitler şi a supravieţuit Holocaustului.
Când naziştii au invadat Polonia în 1939, familia Frydman, ca milioane de alţi evrei, era condamnată. Roman Frydman, un avocat bogat, a dispărut la puţină vreme după ce s-a înrolat în armata poloneză. Soţia sa Lucja şi cele două fetiţe ale lor au fost aruncate într-un ghetou evreiesc, unde mii de oameni aveau să moară din cauza bolilor şi înfometării chiar înainte să înceapă deportările în masă către lagărul de concentrare Treblinka. Şansele de supravieţuire ale oricăruia dintre membrii familiei erau minuscule. Dar şansele ca toţi patru să supravieţuiască şi apoi să se regăsească erau infinitezimale. Cu toate acestea, fiecare dintre membrii familiei Frydman a sfidat miraculos moartea, iar în 1945, la fel de miraculos, s-au reîntâlnit.
 
16:00 Bun venit în anii '80
O fascinantă călătorie muzicală prin anii 1980, prezentând toate faţetele acestei incitante perioade.
Post-Punk & Neue Deutsche Welle.
n anii 1980, percepţia oamenilor era formată de liste cu ce este la modă şi ce nu, iar formatorii de opinie erau hotărâţi să bage la naftalină hainele largi şi tunsorile neîngrijite ale anilor 1970 şi să se lanseze într-o bătălie cu autenticitatea însăşi, pe muzica unor formaţii ca Talking Heads, ABC sau Yazoo. Filozofii pop post-modernişti vorbeau despre curente şi hipsteri, raliindu-se împotriva oricărui lucru care le amintea de era hippie, iar oamenii obişnuiţi dansau pe muzica Madonnei, a trupei Modern Talking sau a lui Michael Jackson în discoteci uriaşe. Acasă, lumea începea să recicleze selectiv deşeurile şi să folosească detergenţi ecologici pentru a face rufele mai albe. De la influenţa curentului punk, a cărui opoziţie faţă de „hipioţi” a marcat un întreg deceniu, s-a ajuns la comercialismul total al muzicii pop. De la primii paşi nesiguri ai contraculturii negrilor, sub forma muzicii rap şi house, iniţial încă influenţate de „disco”, s-a ajuns la uriaşele evenimente rave care au anunţat anii 1990. De la primele experimente cu echipamente Casio sau C64, s-a ajuns la synthpopul care avea să definească soundul unui deceniu, în care tehnologia digitală şi samplingul au multiplicat exponenţial posibilităţile de producţie.
 
17:00 Arthur Rubinstein
Acest documentar celebrează viaţa şi opera lui Arthur Rubinstein, considerat de mulţi unul dintre cei mai importanţi pianişti clasici ai secolului XX.
Atât ca polonez, cât şi ca evreu, Arthur Rubinstein a trăit pe propria piele tragediile secolului XX şi totuşi a fost un epicurian care iubea viaţa, care a cântat până târziu, după 80 de ani, şi a trăit până la 95 de ani. Născut în 1887 într-o familie de negustori polonezi, Rubinstein a devenit unul dintre cei mai mari pianişti ai secolului XX. El şi-a pus virtuozitatea în slujba muzicii a numeroşi compozitori, de la Mozart şi Brahms la Liszt, Ravel şi Debussy. De asemenea, a revitalizat repertoriul romantic prin înţelegerea profundă a operei lui Chopin. Acest documentar explorează momentele-cheie din viaţa pianistului cu ajutorul amintirilor sale din copilărie şi a mărturiilor prietenului său de familie Jacques Chancel şi dirijorilor Daniel Barenboim şi Zubin Mehta.
 
18:00 n corpul lui Henric al VIII-lea
Aflăm dacă schimbarea dramatică a fizicului regelui Henric al VIII-lea s-a datorat unor motive medicale. Ce l-a transformat pe David Beckham al dinastiei Tudor în cel mai gras monarh al Angliei ?
ntr-o abordare unică a istoriei, acest documentar foloseşte grafica pe computer pentru a-l autopsia pe unul dintre cei mai faimoşi monarhi din lume. Bazat în întregime pe arhive medicale, documentarul combină biografia medicală, istoria socială şi ştiinţa pentru a ni-l prezenta pe cel mai gras monarh al Angliei într-un fel cu adevărat nou: dinspre interior spre exterior. Este prima biografie a lui Henric al VIII-lea care ne este relatată de oameni de ştiinţă, medici şi psihologi şi nu doar de istorici. Intrăm în pielea regelui şi îi disecăm corpul pentru a dezvălui impactul pe care l-au avut evenimentele din viaţa sa şi stilul său de viaţă asupra sănătăţii sale şi, în final, asupra istoriei Angliei. Folosind grafica pe computer, îl recreăm fizic pe Henric şi îl urmărim de la naştere până la moarte, pentru a vedea cum i s-au schimbat corpul şi mintea şi cum au influenţat acestea viaţa pe care a dus-o. O autopsie virtuală arată ce efecte ar fi putut avea un accident sau o boală asupra organelor sale vitale şi asupra minţii sale.
 
19:00 Vedete de cinema
This series celebrates the lives of the most glamorous film stars, including Marilyn Monroe, Elizabeth Taylor, Frank Sinatra, Audrey Hepburn, Kirk Douglas, Gene Kelly, Marlon Brando, Sophia Loren.
Un fenomen al industriei cinematografice cu un succes fără precedent atât în cinematografia europeană, cât şi în cea americană, Sophia Loren a interpretat la fel de bine roluri de un realism dur, precum cel din „Ciociara”, sau roluri comice spumoase precum cel alături de Cary Grant în „Casa plutitoare”. Remarcabilul talent al lui Loren a fost răsplătit cu două Oscaruri şi a fost imortalizat în filme de referinţă precum „Mândrie şi pasiune”, „Cidul”, „Ieri, azi, mâine” şi „Nine”. Căsnicia ei de 50 de ani cu producătorul Carlo Ponti a durat până la moartea acestuia, în 2007. Întrebată într-un interviu dacă s-ar căsători din nou, Sofia a spus: „Mi-ar fi imposibil să iubesc pe altcineva”.
Să fii măreţ la Hollywood înseamnă să zbori prea aproape de Soare, să întruchipezi visurile a milioane de oameni în timp ce îţi pui soarta în inimile lor. Acest serial celebrează vieţile celor care s-au ridicat cel mai sus. De la Marlon Brando la Elizabeth Taylor, descoperim ce i-a motivat pe aceşti oameni remarcabili şi de ce i-a iubit lumea. Contribuţii din partea unor comentatori şi celebrităţi contemporane vor aduce în prezent moştenirea fiecăruia dintre simboluri în timp ce noi le retrăim momentele magice din filme şi explorăm personalităţile din spatele numelor.
 
20:00 Drumul spre Orient
Acest serial aruncă lumină asupra misterioasei dispariţii a expediţiei lui John Franklin din 1845 în căutarea Pasajului de Nord-Vest şi arată de ce norvegianul Roald Amundsen a reuşit să-l găsească.
Căutarea unei rute polare care să lege Europa de Asia – legendarul Pasaj de Nord-Vest – a fost una dintre cele mai dificile şi periculoase din istoria explorărilor. Expediţia originală din 1845, condusă de Sir John Franklin, a avut ca rezultat dispariţia a 128 de oameni. Soarta acestora este unul dintre cele mai perene mistere ale Oceanului Arctic… Abia în 1903, o expediţie condusă de norvegianul Roald Amundsen a găsit, în sfârşit, o cale de trecere. Acest serial din două părţi se concentrează asupra celor două faimoase expediţii şi spune povestea lor folosind reconstituiri şi imagini CGI. Noi informaţii ne arată ce s-a întâmplat cu expediţia lui Franklin şi arată cum Amundsen a reuşit acolo unde mulţi alţii dăduseră greş.
 
21:00 Călătoria omului
Descoperiţi originile noastre urmărind călătoria făcută de primii Homo sapiens porniţi din Africa de Est cu misiunea de a popula planeta şi felul cum ne-am schimbat pe parcurs.
Examinăm felul în care oamenii moderni au călătorit din Africa în inima Europei şi ce s-a putut întâmpla pe parcursul acestei călătorii care să le schimbe culoarea pielii din brun în alb. Cum au reuşit aceşti vânători-culegători să suporte inimaginabilele condiţii din ultima eră glaciară şi cum au ajuns stăpânii unui ţinut deja locuit de puternicii şi rezistenţii oameni de Neanderthal ?
Când Homo sapiens a pornit din Africa de Est într-o periculoasă călătorie pentru a popula lumea, nu era singura specie umanoidă de pe planetă. Dar a fost singura care a supravieţuit, până la final. De ce ? Şi cum ne-am schimbat pe parcursul cele mai mari călătorii din istorie, devenind cei care suntem azi ? Acest fascinant serial face cinci călătorii epice pe întregul glob, urmând traseele antice ale strămoşilor noştri pentru a dezvălui extraordinarele şi durele provocări cu care s-au confruntat. Folosind ultimele dovezi genetice şi arheologice, arătăm cum oamenii s-au adaptat gradat, cultural şi fizic, ca răspuns la mediul în care au trăit.
 
22:00 Roma n-a fost construită într-o zi
ase constructori moderni încearcă să construiască o vilă romană autentică lucrând doar cu instrumentele şi materialele pe care le-ar fi folosit romanii înşişi.
Constructorii au ajuns la jumătatea încercării lor de a construi o vilă romană. Uriaşul schelet de lemn este ridicat şi începe cursa pentru instalarea acoperişului înainte ca vremea să se strice. În timp ce maistrul Jim supraveghează această etapă, ceilalţi constructori îşi explorează talentul artistic.
Ce se întâmplă când chemi şase constructori moderni, le iei instrumentele moderne şi le ceri să construiască o vilă romană doar cu ajutorul manualului roman de construcţii Vitruvius, scris în anul 25 î.Hr. ? Noi vom recruta o echipă contemporană de construcţii – de la director de şantier la zidar, instalator sau tencuitor – şi le vom impune provocarea de a construi o vilă romană autentică. Acest serial inedit, interesant şi plăcut ne oferă o nouă perspectivă asupra tehnologiei şi proiectării înaintaşilor noştri.
 
23:00 Creatorii video
This series is dedicated to some of the most iconic and creative video makers and artists of the last 30 years. Featuring exclusive interviews with Sting, Paul McCartney, Bryan Adams and many more.
Metallica “Enter Sandman”, Bon Jovi “Livin’ on a Prayer”, Whitney Houston “So Emotional”.
Acest serial este dedicat unora dintre cei mai importanţi şi creativi artişti şi creatori de clipuri video din ultimii 30 de ani. David Mallet, Russell Mulcahy, Wayne Isham, Kevin Godley, Steve Barron şi Andy Morahan au făcut unele dintre cele mai apreciate şi urmărite clipuri video din anii 1980. Dacă discul unui artist se vindea, ei creau clipul video difuzat de MTV. De la A-Ha la ZZ Top, aceşti pionieri ai creativităţii au rescris regulile. Întreţesând clipurile originale cu poveştile artiştilor şi punctul de vedere al regizorilor, scoatem la iveală geniul, nebunia, excesele şi ideile dintr-o vreme când clipurile video erau regine. Documentarul cuprinde interviuri în exclusivitate cu Sting, Paul McCartney, Bryan Adams şi mulţi alţii.
 
23:30 Creatorii video
This series is dedicated to some of the most iconic and creative video makers and artists of the last 30 years. Featuring exclusive interviews with Sting, Paul McCartney, Bryan Adams and many more.
The Police “Every Breath You Take”, U2 “Numb” şi Duran Duran “Girls on Film”.
Acest serial este dedicat unora dintre cei mai importanţi şi creativi artişti şi creatori de clipuri video din ultimii 30 de ani. David Mallet, Russell Mulcahy, Wayne Isham, Kevin Godley, Steve Barron şi Andy Morahan au făcut unele dintre cele mai apreciate şi urmărite clipuri video din anii 1980. Dacă discul unui artist se vindea, ei creau clipul video difuzat de MTV. De la A-Ha la ZZ Top, aceşti pionieri ai creativităţii au rescris regulile. Întreţesând clipurile originale cu poveştile artiştilor şi punctul de vedere al regizorilor, scoatem la iveală geniul, nebunia, excesele şi ideile dintr-o vreme când clipurile video erau regine. Documentarul cuprinde interviuri în exclusivitate cu Sting, Paul McCartney, Bryan Adams şi mulţi alţii.
 
00:00 Bun venit în anii '80
O fascinantă călătorie muzicală prin anii 1980, prezentând toate faţetele acestei incitante perioade.
Post-Punk & Neue Deutsche Welle.
n anii 1980, percepţia oamenilor era formată de liste cu ce este la modă şi ce nu, iar formatorii de opinie erau hotărâţi să bage la naftalină hainele largi şi tunsorile neîngrijite ale anilor 1970 şi să se lanseze într-o bătălie cu autenticitatea însăşi, pe muzica unor formaţii ca Talking Heads, ABC sau Yazoo. Filozofii pop post-modernişti vorbeau despre curente şi hipsteri, raliindu-se împotriva oricărui lucru care le amintea de era hippie, iar oamenii obişnuiţi dansau pe muzica Madonnei, a trupei Modern Talking sau a lui Michael Jackson în discoteci uriaşe. Acasă, lumea începea să recicleze selectiv deşeurile şi să folosească detergenţi ecologici pentru a face rufele mai albe. De la influenţa curentului punk, a cărui opoziţie faţă de „hipioţi” a marcat un întreg deceniu, s-a ajuns la comercialismul total al muzicii pop. De la primii paşi nesiguri ai contraculturii negrilor, sub forma muzicii rap şi house, iniţial încă influenţate de „disco”, s-a ajuns la uriaşele evenimente rave care au anunţat anii 1990. De la primele experimente cu echipamente Casio sau C64, s-a ajuns la synthpopul care avea să definească soundul unui deceniu, în care tehnologia digitală şi samplingul au multiplicat exponenţial posibilităţile de producţie.
 
01:00 Arthur Rubinstein
Acest documentar celebrează viaţa şi opera lui Arthur Rubinstein, considerat de mulţi unul dintre cei mai importanţi pianişti clasici ai secolului XX.
Atât ca polonez, cât şi ca evreu, Arthur Rubinstein a trăit pe propria piele tragediile secolului XX şi totuşi a fost un epicurian care iubea viaţa, care a cântat până târziu, după 80 de ani, şi a trăit până la 95 de ani. Născut în 1887 într-o familie de negustori polonezi, Rubinstein a devenit unul dintre cei mai mari pianişti ai secolului XX. El şi-a pus virtuozitatea în slujba muzicii a numeroşi compozitori, de la Mozart şi Brahms la Liszt, Ravel şi Debussy. De asemenea, a revitalizat repertoriul romantic prin înţelegerea profundă a operei lui Chopin. Acest documentar explorează momentele-cheie din viaţa pianistului cu ajutorul amintirilor sale din copilărie şi a mărturiilor prietenului său de familie Jacques Chancel şi dirijorilor Daniel Barenboim şi Zubin Mehta.
 
02:00 n corpul lui Henric al VIII-lea
Aflăm dacă schimbarea dramatică a fizicului regelui Henric al VIII-lea s-a datorat unor motive medicale. Ce l-a transformat pe David Beckham al dinastiei Tudor în cel mai gras monarh al Angliei ?
ntr-o abordare unică a istoriei, acest documentar foloseşte grafica pe computer pentru a-l autopsia pe unul dintre cei mai faimoşi monarhi din lume. Bazat în întregime pe arhive medicale, documentarul combină biografia medicală, istoria socială şi ştiinţa pentru a ni-l prezenta pe cel mai gras monarh al Angliei într-un fel cu adevărat nou: dinspre interior spre exterior. Este prima biografie a lui Henric al VIII-lea care ne este relatată de oameni de ştiinţă, medici şi psihologi şi nu doar de istorici. Intrăm în pielea regelui şi îi disecăm corpul pentru a dezvălui impactul pe care l-au avut evenimentele din viaţa sa şi stilul său de viaţă asupra sănătăţii sale şi, în final, asupra istoriei Angliei. Folosind grafica pe computer, îl recreăm fizic pe Henric şi îl urmărim de la naştere până la moarte, pentru a vedea cum i s-au schimbat corpul şi mintea şi cum au influenţat acestea viaţa pe care a dus-o. O autopsie virtuală arată ce efecte ar fi putut avea un accident sau o boală asupra organelor sale vitale şi asupra minţii sale.
 
03:00 Vedete de cinema
This series celebrates the lives of the most glamorous film stars, including Marilyn Monroe, Elizabeth Taylor, Frank Sinatra, Audrey Hepburn, Kirk Douglas, Gene Kelly, Marlon Brando, Sophia Loren.
Un fenomen al industriei cinematografice cu un succes fără precedent atât în cinematografia europeană, cât şi în cea americană, Sophia Loren a interpretat la fel de bine roluri de un realism dur, precum cel din „Ciociara”, sau roluri comice spumoase precum cel alături de Cary Grant în „Casa plutitoare”. Remarcabilul talent al lui Loren a fost răsplătit cu două Oscaruri şi a fost imortalizat în filme de referinţă precum „Mândrie şi pasiune”, „Cidul”, „Ieri, azi, mâine” şi „Nine”. Căsnicia ei de 50 de ani cu producătorul Carlo Ponti a durat până la moartea acestuia, în 2007. Întrebată într-un interviu dacă s-ar căsători din nou, Sofia a spus: „Mi-ar fi imposibil să iubesc pe altcineva”.
Să fii măreţ la Hollywood înseamnă să zbori prea aproape de Soare, să întruchipezi visurile a milioane de oameni în timp ce îţi pui soarta în inimile lor. Acest serial celebrează vieţile celor care s-au ridicat cel mai sus. De la Marlon Brando la Elizabeth Taylor, descoperim ce i-a motivat pe aceşti oameni remarcabili şi de ce i-a iubit lumea. Contribuţii din partea unor comentatori şi celebrităţi contemporane vor aduce în prezent moştenirea fiecăruia dintre simboluri în timp ce noi le retrăim momentele magice din filme şi explorăm personalităţile din spatele numelor.
 
04:00 Drumul spre Orient
Acest serial aruncă lumină asupra misterioasei dispariţii a expediţiei lui John Franklin din 1845 în căutarea Pasajului de Nord-Vest şi arată de ce norvegianul Roald Amundsen a reuşit să-l găsească.
Căutarea unei rute polare care să lege Europa de Asia – legendarul Pasaj de Nord-Vest – a fost una dintre cele mai dificile şi periculoase din istoria explorărilor. Expediţia originală din 1845, condusă de Sir John Franklin, a avut ca rezultat dispariţia a 128 de oameni. Soarta acestora este unul dintre cele mai perene mistere ale Oceanului Arctic… Abia în 1903, o expediţie condusă de norvegianul Roald Amundsen a găsit, în sfârşit, o cale de trecere. Acest serial din două părţi se concentrează asupra celor două faimoase expediţii şi spune povestea lor folosind reconstituiri şi imagini CGI. Noi informaţii ne arată ce s-a întâmplat cu expediţia lui Franklin şi arată cum Amundsen a reuşit acolo unde mulţi alţii dăduseră greş.
 
05:00 Călătoria omului
Descoperiţi originile noastre urmărind călătoria făcută de primii Homo sapiens porniţi din Africa de Est cu misiunea de a popula planeta şi felul cum ne-am schimbat pe parcurs.
Examinăm felul în care oamenii moderni au călătorit din Africa în inima Europei şi ce s-a putut întâmpla pe parcursul acestei călătorii care să le schimbe culoarea pielii din brun în alb. Cum au reuşit aceşti vânători-culegători să suporte inimaginabilele condiţii din ultima eră glaciară şi cum au ajuns stăpânii unui ţinut deja locuit de puternicii şi rezistenţii oameni de Neanderthal ?
Când Homo sapiens a pornit din Africa de Est într-o periculoasă călătorie pentru a popula lumea, nu era singura specie umanoidă de pe planetă. Dar a fost singura care a supravieţuit, până la final. De ce ? Şi cum ne-am schimbat pe parcursul cele mai mari călătorii din istorie, devenind cei care suntem azi ? Acest fascinant serial face cinci călătorii epice pe întregul glob, urmând traseele antice ale strămoşilor noştri pentru a dezvălui extraordinarele şi durele provocări cu care s-au confruntat. Folosind ultimele dovezi genetice şi arheologice, arătăm cum oamenii s-au adaptat gradat, cultural şi fizic, ca răspuns la mediul în care au trăit.
 
06:00 Roma n-a fost construită într-o zi
ase constructori moderni încearcă să construiască o vilă romană autentică lucrând doar cu instrumentele şi materialele pe care le-ar fi folosit romanii înşişi.
Constructorii au ajuns la jumătatea încercării lor de a construi o vilă romană. Uriaşul schelet de lemn este ridicat şi începe cursa pentru instalarea acoperişului înainte ca vremea să se strice. În timp ce maistrul Jim supraveghează această etapă, ceilalţi constructori îşi explorează talentul artistic.
Ce se întâmplă când chemi şase constructori moderni, le iei instrumentele moderne şi le ceri să construiască o vilă romană doar cu ajutorul manualului roman de construcţii Vitruvius, scris în anul 25 î.Hr. ? Noi vom recruta o echipă contemporană de construcţii – de la director de şantier la zidar, instalator sau tencuitor – şi le vom impune provocarea de a construi o vilă romană autentică. Acest serial inedit, interesant şi plăcut ne oferă o nouă perspectivă asupra tehnologiei şi proiectării înaintaşilor noştri.

Vizualizări: 35

Adaugă un comentariu

Pentru a putea adăuga comentarii trebuie să fii membru al altmarius !

Alătură-te reţelei altmarius

STATISTICI

Free counters!
Din 15 iunie 2009

200 state 

(ultimul: Micronesia)

Numar de steaguri: 264

Record vizitatori:    8,782 (3.04.2011)

Record clickuri:

 16,676 (3.04.2011)

Steaguri lipsa: 42

1 stat are peste 660,000 clickuri (Romania)

1 stat are peste 100.000 clickuri (USA)

1 stat are peste 40,000 clickuri (Moldova)

2 state au peste 20,000  clickuri (Italia,  Germania)

1 stat are peste 10.000 clickuri (Franta)

6 state au peste 5.000 clickuri (Olanda, Belgia, Marea Britanie, Canada, UngariaSpania )

10 state au peste 1,000 clickuri (Polonia, Rusia,  Australia, IrlandaIsraelGreciaElvetia ,  Brazilia, Suedia, Austria)

50 state au peste 100 clickuri

16 state au un click

Website seo score
Powered by WebStatsDomain

DE URMĂRIT

1.EDITURA HOFFMAN

https://www.editurahoffman.ro/

2. EDITURA ISTROS

https://www.muzeulbrailei.ro/editura-istros/

3.EDITURA UNIVERSITATII CUZA - IASI

https://www.editura.uaic.ro/produse/editura/ultimele-aparitii/1

4. PRINTRE CARTI

http://www.printrecarti.ro/

5. ANTICARIAT ALBERT

http://anticariatalbert.com/

6. ANTICARIAT ODIN 

http://anticariat-odin.ro/

7. TARGUL CARTII

http://www.targulcartii.ro/

8. MAGAZINUL DE CARTE

http://www.magazinul-de-carte.ro/

9. ANTICARIAT PLUS

http://www.anticariatplus.ro/

10. CARTEA DE CITIT

http://www.carteadecitit.ro 11. ANTICARIAT ON-LINE
http://www.carti-online.com/

12. ANTICARIATUL DE NOAPTE

 http://www.anticariatuldenoapte.ro/

13. ANTICARIATUL NOU

http://www.anticariatulnou.ro

14. ANTICARIAT NOU

https://anticariatnou.wordpress.com/

15. ANTICARIAT ALEPH

https://www.anticariataleph.ro/

16. ANTIKVARIUM.RO

http://antikvarium.ro

17.ANTIKVARIUS.RO

https://www.antikvarius.ro/

18. ANTICARIAT LOGOS

http://www.anticariat-logos.ro/

19. ANTICARIAT.NET

http://www.anticariat.net/informatii-contact.php

20. TIMBREE

www.timbree.ro

21. FILATELIE

 http://www.romaniastamps.com/

22 MAX

http://romanianstampnews.blogspot.com

23. STAMPWORLD

http://www.stampworld.com

24. LIBMAG

https://www.libmag.ro/oferta-carti-polirom/?utm_source=facebook-ads-7-99-polirom&utm_medium=banner-facebook&utm_campaign=7-99-polirom-facebook&utm_content=new-3

25. DAFFI'S BOOKS

https://www.daffisbooks.ro 26. MAGIA MUNTELUI

http://magiamuntelui.blogspot.com

27. RAZVAN CODRESCU
http://razvan-codrescu.blogspot.ro/

28.RADIO ARHIVE

https://www.facebook.com/RadioArhive/

29.NATIONAL GEOGRAPHIC ROMANIA

https://www.natgeo.ro/revista

30. SA NU UITAM

http://sanuuitam.blogspot.ro/

31. MIRON MANEGA
http://www.certitudinea.o

32. CERTITUDINEA

www.certitudinea.com

Anunturi

Licenţa Creative Commons Această retea este pusă la dispoziţie sub Licenţa Atribuire-Necomercial-FărăModificări 3.0 România Creativ

Note

Hoffman - Jurnalul cărților esențiale

1. Radu Sorescu -  Petre Tutea. Viata si opera

2. Zaharia Stancu  - Jocul cu moartea

3. Mihail Sebastian - Orasul cu salcimi

4. Ioan Slavici - Inchisorile mele

5. Gib Mihaescu -  Donna Alba

6. Liviu Rebreanu - Ion

7. Cella Serghi - Pinza de paianjen

8. Zaharia Stancu -  Descult

9. Henriette Yvonne Stahl - Intre zi si noapte

10.Mihail Sebastian - De doua mii de ani

11. George Calinescu Cartea nuntii

12. Cella Serghi Pe firul de paianjen…

Continuare

Creat de altmariusclassic Dec 23, 2020 at 11:45am. Actualizat ultima dată de altmariusclassic Ian 24.

© 2021   Created by altmarius.   Oferit de

Embleme  |  Raportare eroare  |  Termeni de utilizare a serviciilor