altmarius

cultură şi spiritualitate

Viasat History - 28 decembrie 2010 orele 16-6

16:00 Micile mumii | Acum la TV
Examinarea a trei mumii perfect conservate aparţinând unor copii incaşi, găsite acum zece ani în Peru. Documentarul dezvăluie motivele din spatele sacrificării copiilor în această societate antică.
Acum 10 ani, arheologul american Johan Reinhard, însoţit de colegii săi argentinieni şi peruvieni, a descoperit un sit sacru aflat la 6.700 m altitudine pe muntele Llullaillaco din Peru. Sub un strat de rocă şi gheaţă, arheologii au descoperit trei mumii ale unor copii incaşi, perfect conservate. Acum, după mai bine de cinci secole de la moartea lor, cu ajutorul revelaţiilor ştiinţei şi tehnologiei, le putem spune, în sfârşit, povestea. Antropologul criminalist newyorkez Angelique Corthals investighează corpurile mumificate pentru a elucida moartea lor neobişnuită. De ce au călătorit aproape 1.600 km, supravieţuind condiţiilor extreme din deşert, vânturilor de pe Altiplano şi ameninţării animalelor sălbatice, doar pentru a fi ucişi când au ajuns la destinaţie ? Cine erau ei şi de ce au fost aleşi ?
 
17:00 Istoria dragostei
Acest serial dezvăluie modul cum oamenii şi-au trăit vieţile amoroase în ultimii 800 de ani şi cum s-a născut aspiraţia către „o iubire ca-n filme” care ne domină încă idealurile.
Prudenţă şi pasiune. Examinăm căsătoria în secolul al XVII-lea. În acea vreme, perechea potrivită era una egală ca rang, influenţă şi bogăţie. Dar exista şi o lume subterană a erotismului pasional, simbolizat de bijuterii şi exprimat prin poeme despre seducţie.
O relaţie bazată pe căsătorie şi devotament sau o viaţă petrecută în căutarea iubirii sălbatice şi senzuale? Acest serial în şase episoade, prezentat de istoricul Amanda Vickery, dezvăluie faptul că istoria este străbătută de un conflict niciodată rezolvat dintre inima dornică de pasiune, dramatism şi erotism şi raţiunea care cerea o uniune prudentă, rezonabilă şi echilibrată. De la dragostea la castel la dragostea în apartament şi la naşterea personajului Bridget Jones, acest serial dezvăluie modul cum oamenii şi-au trăit vieţile amoroase în ultimii 800 de ani, cum s-a născut aspiraţia către „o iubire ca-n filme” care ne domină încă idealurile şi care ar putea fi alternativa la dragostea romantică.
 
17:30 Misterele istoriei
O echipă de experţi călătoreşte prin Marea Britanie pentru a elucida misterele legendelor locale: tunele ale contrabandiştilor, un oraş scufundat sau o întâlnire între o regină şi amantul său.
Tâlharii ascunşi. Alice Boyd locuieşte la Devizes de peste 10 ani şi a fost intrigată de o „Piatră a tâlharilor” de pe harta regiunii. Ea vrea să ştie mai multe despre povestea tâlharilor şi despre istoria pedepselor aplicate pentru jaful la drumul mare.
Echipa de la „Misterele istoriei” caută adevărul din spatele legendelor locale din Marea Britanie, folosind resurse accesibile oricui. Experţii îi vor instrui cum să separe faptele de ficţiune, ajutându-i să navigheze prin arhive şi să descifreze arhitectura clădirilor şi peisajelor. Fiecare episod examinează un zvon local: despre tunele ale contrabandiştilor, despre un spion din vreme de război, despre un oraş scufundat şi uitat, despre o întâlnire dintre o regină şi amantul ei rănit şi despre o misterioasă crimă petrecută acum peste 300 de ani.
 
18:00 Minuni create de om: Oraşul uitat al Chinei
Acest documentar prezintă ingenioasa arhitectură şi ştiinţa militară din spatele oraşului fortificat chinez antic Xian.
Un zid masiv, cvasi-impenetrabil, înconjoară oraşul antic Xian, punctul de pornire al Drumului mătăsii, care ducea din China în Europa. Cu o bază construită din pământ, var nestins şi extras lipicios de orez, şi fortificat cu un strat de cărămidă, puternicul zid se înfăşoară în jurul oraşului pe o lungime de 13,7 kilometri. Nu numai că este o realizare inginerească, dar se crede că zidul este cel mai mare şi complet sistem de apărare care a supravieţuit intact până astăzi. Pătrundem în spatele zidurilor acestei fortăreţe pentru a face descoperiri nepreţuite despre ştiinţa militară şi arhitectura din timpul dinastiei Ming.
 
19:00 Florence Nightingale
Această dramă-documentar bazată pe scrisorile şi jurnalele lui Florence Nightingale ne dezvăluie femeia din spatele mitului şi creează un portret evocator al vremurilor sale.
Această dramă-documentar bazată pe scrisorile şi jurnalele lui Florence Nightingale ne dezvăluie femeia din spatele mitului. Membră a aristocraţiei engleze, Florence a renunţat la viaţa în opulentul său conac în favoarea sinistrelor spitale de campanie din Crimeea. Înfuriată de proasta îngrijire de care „beneficiau” răniţii de pe front, ea s-a întors acasă pentru a purta de una singură un război cu Parlamentul şi Coroana şi a asigura o îngrijire adecvată pentru soldaţii britanici. Victoria ei a rezonat dincolo de dispensarele militare şi a revoluţionat întreaga medicină occidentală. Cuprinzând reconstituiri de neuitat ale epicului „Atac al cavaleriei uşoare”, ale veselelor săli de muzică ale vremii şi frumuseţii pastorale a Angliei, acest documentar surprinde pe peliculă un simbol şi spiritul unei epoci.
 
20:00 Spărgătorii de coduri
Spărgătorii de coduri” spune povestea ştiinţei din spatele secretelor: care este mecanismul de funcţionare al codurilor, ce fac acestea şi de ce avem nevoie de ele.
n lumea actuală, codurile au devenit fundamentul vieţii pe întregul glob. Informaţii secrete sunt transferate în fiecare zi de la un continent la altul folosind coduri cunoscute numai expeditorului şi destinatarului. De fiecare dată când deschideţi computerul sau navigaţi pe paginile favorite de internet, când vă folosiţi telefonul sau conduceţi maşina, folosiţi ştiinţa codurilor secrete. Spargerea codurilor este domeniul în care ştiinţa întâlneşte aventura – crearea şi spargerea codurilor ne spun poveşti despre inteligenţă, eroism şi jocuri de-a şoarecele şi pisica, adesea cu mize extrem de mari.
 
21:00 Meciul vieţii lor
Documentarul prezintă primele interviuri cu membrii misterioasei echipe de fotbal a Coreei de Nord care, în 1966, a generat cea mai mare surpriză din istoria Cupei Mondiale de fotbal.
n 1966, echipa Coreei de Nord, cotată cu şanse de 1000 la 1, a făcut minuni la a opta ediţie a Cupei Mondiale de fotbal desfăşurată în Anglia. La sosirea la Londra, nord-coreenii fost etichetaţi drept o enigmă, străini şi exotici sub toate aspectele. Pentru scurt timp, ei au fost febleţea englezilor. Dar după ce aventura lor s-a terminat, avionul care i-a dus acasă putea să-i ducă şi pe Lună, pentru că astăzi se ştie la fel de puţin despre ei cât se ştia în 1966. Până acum, nimeni nu a avut voie să intre în Coreea de Nord pentru a intervieva jucătorii despre experienţa lor de la a 8-a Cupă Mondială. În acest documentar, jucătorii nord-coreeni vorbesc deschis despre amintirile lor din 1966, despre reconstrucţia Coreei după devastatorul război dintre Coreea de Nord şi cea de Sud şi despre vieţile lor de astăzi într-una dintre cele mai puţin cunoscute societăţi moderne.
 
22:00 Vânătorii de nazişti
Poveştile organizaţiilor, grupărilor şi indivizilor care i-au vânat pe criminalii de război nazişti, a hăituirii acestora şi a luptei pentru echilibrarea balanţei justiţiei.
Martin Bormann îi era indispensabil lui Hitler. Bormann l-a îmbogăţit pe Hitler şi al Treilea Reich prin planuri de extorcare aproape transparente, cum erau fondurile lui Hitler pentru industria germană. Tot el a venit cu ideea ca imaginea lui Hitler de pe timbrele poştale să fie protejată de drepturi de autor, îmbogăţindu-şi astfel führerul. A devenit atât de apropiat de Hitler şi de liderii militari germani, încât Hitler a exclamat o dată: „Ca să câştig războiul, am nevoie de Bormann !”. Şi mai sinistră a fost implicarea lui Bormann în asigurarea desfăşurării „Soluţiei finale”. Himmler îl înştiinţa pe Bormann despre exterminarea evreilor. Bormann, doctorul lui Hitler, Stumpfegger, şi Artur Axmann (şeful Tineretului Nazist) au părăsit împreună buncărul din Berlin după sinuciderea lui Hitler pe 30 aprilie 1945. După ce Axmann i-a lăsat la gara Lehrter, Bormann şi Stumpfegger au dispărut. Aşa a început una dintre cele mai lungi căutări a naziştilor din istorie.
Vânătorii de nazişti i-au hăituit pe unii dintre cei mai detestaţi oameni de pe pământ, criminalii de război nazişti. Uneori au făcut-o cu cele mai nobile scopuri, alteori în feluri care, dezvăluite, i-ar oripila chiar şi pe propriii lor susţinători. Crimele celor urmăriţi fuseseră oribile şi, pentru ele, aceştia trebuiau să plătească. Mulţi erau pregătiţi să-i urmărească pe făptaşi până când se va fi făcut dreptate – de la Churchill la SAS, de la strategii care au plănuit debarcarea din Normandia până la Mossad. Aceste poveşti despre hăituire şi despre lupta pentru echilibrarea balanţei justiţiei sunt pline de dramă şi tragedie.
 
23:00 Nebunie în Oraşul Alb
Printr-o serie de conexiuni, documentarul întreţese povestea sediului Târgului Internaţional din 1893 de la Chicago, numit Oraşul Alb, cu aceea a primului criminal în serie american, H H Holmes.
n 1893, Chicago era centrul comercial al SUA, răscrucea de drumuri a Americii, unde criminalitatea scăpase de sub control şi sărăcia era pretutindeni. Dar oraşul găzduia şi evenimentul secolului – Expoziţia Columbiană din cadrul Târgului Internaţional. Sediul Târgului a fost denumit Oraşul Alb, din cauza celor şase maiestuoase clădiri albe ale sale. 27 de milioane de oameni au vizitat expoziţia. Unii chiar şi-au ipotecat fermele pentru a ajunge la Chicago şi, pentru prima oară, femeile şi-au părăsit căminele pentru a gusta puţină independenţă … Dar niciunul dintre participanţi nu ştia că un nou fel de criminal urban locuia chiar în apropiere şi avea propriile sale planuri. H H Holmes a fost primul criminal în serie din America şi, sub acoperirea Târgului, a omorât peste 100 de oameni... Printr-o serie de ciudate conexiuni, acest documentar întreţese povestea marelui târg şi pe cea a lui H H Holmes.
 
00:00 Sacrificiile druizilor
Cu ajutorul accesului exclusiv la noi descoperiri arheologice, experţilor intervievaţi în acţiune, mărturiilor oculare şi reconstituirilor, investigăm adevărul despre cultura druizilor celţi.
ntr-o carieră de pietriş din Essex sunt dezgropate rămăşiţele unui personaj misterios, înmormântat cu mantie şi bijuterii şi înconjurat de instrumente chirurgicale sofisticate din fier şi cupru, care au condus iniţial arheologii la concluzia că personajul a fost un doctor roman. Dar apoi este descoperită în mormânt o extraordinară colecţie de obiecte rituale, printre care o serie de baghete neobişnuite şi un joc unic cu piese de sticlă. Se desprinde o concluzie incitantă: a fost descoperit, se pare, primul mormânt al unui druid celt ! Până acum au fost descoperite foarte puţine dovezi fizice ale existenţei druizilor şi ale ritualurilor lor. Este vreun sâmbure de adevăr în sângeroasele poveşti romanilor despre sacrificii umane ? Sau au fost druizii doar învăţaţi şi consilieri ai regilor, calomniaţi de duşmani pentru a justifica exterminarea în masă căreia i-au căzut victime ? Prin această senzaţională nouă descoperire şi datorită altor descoperiri de pe câmpurile de luptă ale antichităţii, din gropile de var sau din mlaştinile de turbă din Marea Britanie, investigăm adevărul din spatele sacrificiilor druide, revelând o nouă imagine, vie şi înfiorătoare, a ultimelor zile ale acestui cult antic al celţilor.
 
01:00 Istoria dragostei
Acest serial dezvăluie modul cum oamenii şi-au trăit vieţile amoroase în ultimii 800 de ani şi cum s-a născut aspiraţia către „o iubire ca-n filme” care ne domină încă idealurile.
Prudenţă şi pasiune. Examinăm căsătoria în secolul al XVII-lea. În acea vreme, perechea potrivită era una egală ca rang, influenţă şi bogăţie. Dar exista şi o lume subterană a erotismului pasional, simbolizat de bijuterii şi exprimat prin poeme despre seducţie.
O relaţie bazată pe căsătorie şi devotament sau o viaţă petrecută în căutarea iubirii sălbatice şi senzuale? Acest serial în şase episoade, prezentat de istoricul Amanda Vickery, dezvăluie faptul că istoria este străbătută de un conflict niciodată rezolvat dintre inima dornică de pasiune, dramatism şi erotism şi raţiunea care cerea o uniune prudentă, rezonabilă şi echilibrată. De la dragostea la castel la dragostea în apartament şi la naşterea personajului Bridget Jones, acest serial dezvăluie modul cum oamenii şi-au trăit vieţile amoroase în ultimii 800 de ani, cum s-a născut aspiraţia către „o iubire ca-n filme” care ne domină încă idealurile şi care ar putea fi alternativa la dragostea romantică.
 
01:30 Misterele istoriei
O echipă de experţi călătoreşte prin Marea Britanie pentru a elucida misterele legendelor locale: tunele ale contrabandiştilor, un oraş scufundat sau o întâlnire între o regină şi amantul său.
Tâlharii ascunşi. Alice Boyd locuieşte la Devizes de peste 10 ani şi a fost intrigată de o „Piatră a tâlharilor” de pe harta regiunii. Ea vrea să ştie mai multe despre povestea tâlharilor şi despre istoria pedepselor aplicate pentru jaful la drumul mare.
Echipa de la „Misterele istoriei” caută adevărul din spatele legendelor locale din Marea Britanie, folosind resurse accesibile oricui. Experţii îi vor instrui cum să separe faptele de ficţiune, ajutându-i să navigheze prin arhive şi să descifreze arhitectura clădirilor şi peisajelor. Fiecare episod examinează un zvon local: despre tunele ale contrabandiştilor, despre un spion din vreme de război, despre un oraş scufundat şi uitat, despre o întâlnire dintre o regină şi amantul ei rănit şi despre o misterioasă crimă petrecută acum peste 300 de ani.
 
02:00 Minuni create de om: Oraşul uitat al Chinei
Acest documentar prezintă ingenioasa arhitectură şi ştiinţa militară din spatele oraşului fortificat chinez antic Xian.
Un zid masiv, cvasi-impenetrabil, înconjoară oraşul antic Xian, punctul de pornire al Drumului mătăsii, care ducea din China în Europa. Cu o bază construită din pământ, var nestins şi extras lipicios de orez, şi fortificat cu un strat de cărămidă, puternicul zid se înfăşoară în jurul oraşului pe o lungime de 13,7 kilometri. Nu numai că este o realizare inginerească, dar se crede că zidul este cel mai mare şi complet sistem de apărare care a supravieţuit intact până astăzi. Pătrundem în spatele zidurilor acestei fortăreţe pentru a face descoperiri nepreţuite despre ştiinţa militară şi arhitectura din timpul dinastiei Ming.
 
03:00 Florence Nightingale
Această dramă-documentar bazată pe scrisorile şi jurnalele lui Florence Nightingale ne dezvăluie femeia din spatele mitului şi creează un portret evocator al vremurilor sale.
Această dramă-documentar bazată pe scrisorile şi jurnalele lui Florence Nightingale ne dezvăluie femeia din spatele mitului. Membră a aristocraţiei engleze, Florence a renunţat la viaţa în opulentul său conac în favoarea sinistrelor spitale de campanie din Crimeea. Înfuriată de proasta îngrijire de care „beneficiau” răniţii de pe front, ea s-a întors acasă pentru a purta de una singură un război cu Parlamentul şi Coroana şi a asigura o îngrijire adecvată pentru soldaţii britanici. Victoria ei a rezonat dincolo de dispensarele militare şi a revoluţionat întreaga medicină occidentală. Cuprinzând reconstituiri de neuitat ale epicului „Atac al cavaleriei uşoare”, ale veselelor săli de muzică ale vremii şi frumuseţii pastorale a Angliei, acest documentar surprinde pe peliculă un simbol şi spiritul unei epoci.
 
04:00 Spărgătorii de coduri
Spărgătorii de coduri” spune povestea ştiinţei din spatele secretelor: care este mecanismul de funcţionare al codurilor, ce fac acestea şi de ce avem nevoie de ele.
n lumea actuală, codurile au devenit fundamentul vieţii pe întregul glob. Informaţii secrete sunt transferate în fiecare zi de la un continent la altul folosind coduri cunoscute numai expeditorului şi destinatarului. De fiecare dată când deschideţi computerul sau navigaţi pe paginile favorite de internet, când vă folosiţi telefonul sau conduceţi maşina, folosiţi ştiinţa codurilor secrete. Spargerea codurilor este domeniul în care ştiinţa întâlneşte aventura – crearea şi spargerea codurilor ne spun poveşti despre inteligenţă, eroism şi jocuri de-a şoarecele şi pisica, adesea cu mize extrem de mari.
 
05:00 Meciul vieţii lor
Documentarul prezintă primele interviuri cu membrii misterioasei echipe de fotbal a Coreei de Nord care, în 1966, a generat cea mai mare surpriză din istoria Cupei Mondiale de fotbal.
n 1966, echipa Coreei de Nord, cotată cu şanse de 1000 la 1, a făcut minuni la a opta ediţie a Cupei Mondiale de fotbal desfăşurată în Anglia. La sosirea la Londra, nord-coreenii fost etichetaţi drept o enigmă, străini şi exotici sub toate aspectele. Pentru scurt timp, ei au fost febleţea englezilor. Dar după ce aventura lor s-a terminat, avionul care i-a dus acasă putea să-i ducă şi pe Lună, pentru că astăzi se ştie la fel de puţin despre ei cât se ştia în 1966. Până acum, nimeni nu a avut voie să intre în Coreea de Nord pentru a intervieva jucătorii despre experienţa lor de la a 8-a Cupă Mondială. În acest documentar, jucătorii nord-coreeni vorbesc deschis despre amintirile lor din 1966, despre reconstrucţia Coreei după devastatorul război dintre Coreea de Nord şi cea de Sud şi despre vieţile lor de astăzi într-una dintre cele mai puţin cunoscute societăţi moderne.
 
06:00 Vânătorii de nazişti
Poveştile organizaţiilor, grupărilor şi indivizilor care i-au vânat pe criminalii de război nazişti, a hăituirii acestora şi a luptei pentru echilibrarea balanţei justiţiei.
Martin Bormann îi era indispensabil lui Hitler. Bormann l-a îmbogăţit pe Hitler şi al Treilea Reich prin planuri de extorcare aproape transparente, cum erau fondurile lui Hitler pentru industria germană. Tot el a venit cu ideea ca imaginea lui Hitler de pe timbrele poştale să fie protejată de drepturi de autor, îmbogăţindu-şi astfel führerul. A devenit atât de apropiat de Hitler şi de liderii militari germani, încât Hitler a exclamat o dată: „Ca să câştig războiul, am nevoie de Bormann !”. Şi mai sinistră a fost implicarea lui Bormann în asigurarea desfăşurării „Soluţiei finale”. Himmler îl înştiinţa pe Bormann despre exterminarea evreilor. Bormann, doctorul lui Hitler, Stumpfegger, şi Artur Axmann (şeful Tineretului Nazist) au părăsit împreună buncărul din Berlin după sinuciderea lui Hitler pe 30 aprilie 1945. După ce Axmann i-a lăsat la gara Lehrter, Bormann şi Stumpfegger au dispărut. Aşa a început una dintre cele mai lungi căutări a naziştilor din istorie.
Vânătorii de nazişti i-au hăituit pe unii dintre cei mai detestaţi oameni de pe pământ, criminalii de război nazişti. Uneori au făcut-o cu cele mai nobile scopuri, alteori în feluri care, dezvăluite, i-ar oripila chiar şi pe propriii lor susţinători. Crimele celor urmăriţi fuseseră oribile şi, pentru ele, aceştia trebuiau să plătească. Mulţi erau pregătiţi să-i urmărească pe făptaşi până când se va fi făcut dreptate – de la Churchill la SAS, de la strategii care au plănuit debarcarea din Normandia până la Mossad. Aceste poveşti despre hăituire şi despre lupta pentru echilibrarea balanţei justiţiei sunt pline de dramă şi tragedie.
 

Vizualizări: 31

Adaugă un comentariu

Pentru a putea adăuga comentarii trebuie să fii membru al altmarius !

Alătură-te reţelei altmarius

STATISTICI

Free counters!
Din 15 iunie 2009

209 state 

(ultimul: Eswatini)

Numar de steaguri: 273

Record vizitatori:    8,782 (3.04.2011)

Record clickuri:

 16,676 (3.04.2011)

Steaguri lipsa: 33

1 stat are peste 700,000 clickuri (Romania)

1 stat are peste 100.000 clickuri (USA)

1 stat are peste 50,000 clickuri (Moldova)

2 state au peste 20,000  clickuri (Italia,  Germania)

4 state are peste 10.000 clickuri (Franta, UngariaSpania,, Marea Britanie,)

6 state au peste 5.000 clickuri (Olanda, Belgia,  Canada,  )

10 state au peste 1,000 clickuri (Polonia, Rusia,  Australia, IrlandaIsraelGreciaElvetia ,  Brazilia, Suedia, Austria)

50 state au peste 100 clickuri

20 state au un click

Website seo score
Powered by WebStatsDomain

DE URMĂRIT

1.EDITURA HOFFMAN

https://www.editurahoffman.ro/

2. EDITURA ISTROS

https://www.muzeulbrailei.ro/editura-istros/

3.EDITURA UNIVERSITATII CUZA - IASI

https://www.editura.uaic.ro/produse/editura/ultimele-aparitii/1

4.ANTICARIAT UNU

https://www.anticariat-unu.ro/wishlist

5. PRINTRE CARTI

http://www.printrecarti.ro/

6. ANTICARIAT ALBERT

http://anticariatalbert.com/

7. ANTICARIAT ODIN 

http://anticariat-odin.ro/

8. TARGUL CARTII

http://www.targulcartii.ro/

9. ANTICARIAT PLUS

http://www.anticariatplus.ro/

10. LIBRĂRIILE:NET

https://www.librariileonline.ro/carti/literatura--i1678?filtru=2-452

11. LIBRĂRIE: NET

https://www.librarie.net/cautare-rezultate.php?&page=2&t=opere+fundamentale&sort=top

12.CONTRAMUNDUM

https://contramundum.ro/cart/

13. ANTICARIATUL NOU

http://www.anticariatulnou.ro

14. ANTICARIAT NOU

https://anticariatnou.wordpress.com/

15.OKAZII

https://www.okazii.ro/cart?step=0&tr_buyerid=6092150

16. ANTIKVARIUM.RO

http://antikvarium.ro

17.ANTIKVARIUS.RO

https://www.antikvarius.ro/

18. ANTICARIAT URSU

https://anticariat-ursu.ro/index.php?route=common/home

19.EDITURA TEORA - UNIVERSITAS

http://www.teora.ro/cgi-bin/teora/romania/mbshop.cgi?database=09&action=view_product&productID=%20889&category=01

20. EDITURA SPANDUGINO

https://edituraspandugino.ro/

21. FILATELIE

 http://www.romaniastamps.com/

22 MAX

http://romanianstampnews.blogspot.com

23.LIBREX

https://www.librex.ro/search/editura+polirom/?q=editura+polirom

24. LIBMAG

https://www.libmag.ro/carti-la-preturi-sub-10-lei/filtre/edituri/polirom/

25. LIBRIS

https://www.libris.ro/account/myWishlist

26. MAGIA MUNTELUI

http://magiamuntelui.blogspot.com

27. RAZVAN CODRESCU
http://razvan-codrescu.blogspot.ro/

28.RADIO ARHIVE

https://www.facebook.com/RadioArhive/

29.IDEEA EUROPEANĂ

https://www.ideeaeuropeana.ro/colectie/opere-fundamentale/

30. SA NU UITAM

http://sanuuitam.blogspot.ro/

31. CERTITUDINEA

www.certitudinea.com

32. F.N.S.A

https://www.fnsa.ro/products/4546-dimitrie_cantemir_despre_numele_moldaviei.html

Anunturi

Licenţa Creative Commons Această retea este pusă la dispoziţie sub Licenţa Atribuire-Necomercial-FărăModificări 3.0 România Creativ

Note

Hoffman - Jurnalul cărților esențiale

1. Radu Sorescu -  Petre Tutea. Viata si opera

2. Zaharia Stancu  - Jocul cu moartea

3. Mihail Sebastian - Orasul cu salcimi

4. Ioan Slavici - Inchisorile mele

5. Gib Mihaescu -  Donna Alba

6. Liviu Rebreanu - Ion

7. Cella Serghi - Pinza de paianjen

8. Zaharia Stancu -  Descult

9. Henriette Yvonne Stahl - Intre zi si noapte

10.Mihail Sebastian - De doua mii de ani

11. George Calinescu Cartea nuntii

12. Cella Serghi Pe firul de paianjen…

Continuare

Creat de altmariusclassic Dec 23, 2020 at 11:45am. Actualizat ultima dată de altmariusclassic Ian 24, 2021.

© 2024   Created by altmarius.   Oferit de

Embleme  |  Raportare eroare  |  Termeni de utilizare a serviciilor