altmarius

cultură şi spiritualitate

10:00 Imperiul roman | Acum la TV
Acest documentar explorează motivele căderii Imperiului Roman, urmărindu-i istoria de la momentul de maximă expansiune şi până la primul val al invaziilor barbare.
Măreţie şi declin. Oraşul italian Pompeii a fost îngropat în cenuşă când vulcanul Vezuviu a erupt în anul 79 d.Hr., la apogeul prosperităţii Imperiului Roman. Acest oraş este o „capsulă a timpului” care ne oferă o imagine vie asupra vieţii de zi cu zi a oamenilor din acele vremuri. Ultimul episod al serialului examinează atât latura pozitivă, cât şi pe cea întunecată a Imperiului. El ne prezintă magnificele fresce şi sculpturi excavate la Pompeii, precum şi o reconstrucţie pe computer a vieţii cetăţenilor săi de acum 2.000 de ani.
La 500 de ani după fondarea Romei, romanii dominau Marea Mediterană. Dar după ce cucerise ţările dimprejurul Mediteranei şi îşi asigurase o dominaţie socială şi economică fără precedent, Imperiul s-a prăbuşit ca un castel din cărţi de joc. Acest serial în trei episoade explorează motivele căderii Imperiului Roman, urmărindu-i ultimele patru secole de istorie, de la momentul de maximă expansiune şi până la primul val al invaziilor barbare.
 
11:00 Războinici
De la Spartacus la Napoleon, combinăm reconstituirile cu grafica pe computer pentru a descoperi punctele tari şi slăbiciunile ce i-au condus pe războinicii legendari către realizări neatinse de alţii.
Explorăm mitul crudului Attila. În parte geniu, în parte psihopat, Attila se deosebeşte de toţi ceilalţi huni. Îşi asumă riscuri calculate şi este necruţător, iar unicul său scop este cucerirea – şi şi-a stabilit ca obiectiv oraşele romane, pe care vrea să-şi testeze sclipitoarele sale noi tactici de asediu.
Episoadele dramatice şi pline de acţiune ale acestui serial sunt bazate pe vieţile a şase bărbaţi care au transformat lumea din jurul lor, fie prin puterea voinţei, fie prin geniul, curajul sau chiar lăcomia lor. Personalităţi magnetice şi pline de forţă care şi-au câştigat locul în imaginaţia colectivă, pregătiţi să moară pentru convingerile lor – fie că era vorba de Dumnezeu sau de aur, putere şi glorie sau un ideal magnific. De la Spartacus, gladiatorul care a îngenuncheat Roma, până la îndrăzneţul geniu militar Napoleon, acest serial combină reconstituirile dramatice cu grafica pe calculator pentru a descoperi motivele, punctele tari şi chiar slăbiciunile ce i-au condus pe războinicii legendari către realizări neatinse de alţii.
 
12:00 Procesul naziştilor
Documentarul prezintă dezvăluirile făcute de naziştii de vârf – Göring, Speer şi Hess – în timpul proceselor de la Nürnberg şi în conversaţii confidenţiale cu psihologii şi cu ceilalţi acuzaţi.
După Göring, Rudolf Hess a fost cel mai important nazist care a căzut în mâinile Aliaţilor. El îl ajutase pe Hitler să scrie Mein Kampf şi era adjunctul Führerului. În 1941, într-unul dintre cele mai bizare episoade din întregul război, Hess a furat un avion de vânătoare şi a zburat în Scoţia pentru a-i propune Marii Britanii pacea – fără ştiinţa lui Hitler. Ca rezultat, Hitler a pus ca Hess să fie declarat nebun şi acesta şi-a petrecut restul războiului într-o închisoare britanică. Când Hess a venit la Nürnberg, sănătatea sa mintală era încă sub semnul întrebării, Hess pretinzând că nu-şi aminteşte trecutul său nazist. Acest episod îi urmăreşte pe psihiatrul american Douglas Kelley şi pe psihologul Gustave Gilbert în timp ce încearcă să elucideze misterul amneziei lui Rudolf Hess şi al halucinaţiilor sale paranoide.
Combinând naraţiunea cu dialogurile dramatice, acest serial ne oferă o privire fără precedent asupra personalităţii şi soartei a trei dintre cei mai importanţi nazişti – Hermann Göring, Albert Speer şi Rudolf Hess. În urma cercetării arhivelor din întreaga Europă şi din SUA, serialul foloseşte documente în mare parte nepublicate pentru a-i readuce la viaţă pe criminalii de război nazişti şi îi urmăreşte, folosind propriile lor cuvinte, de la capturare la condamnare şi la soarta lor ulterioară: sinucidere, 20 de ani de detenţie şi respectiv detenţie pe viaţă. Acestea nu sunt nişte biografii convenţionale, permiţându-ne să cunoaştem şi personaje-cheie din tabăra Aliată, de la judecători şi procurori la psihologi sau gardieni, şi să înţelegem mai bine cum au contribuit aceştia la organizarea celui mai important proces din istorie.
 
13:00 Atena: Adevărul despre democraţie
O analiză a răspânditului stereotip potrivit căruia Atena a fost leagănul democraţiei.
Istoricul englez Bettany Hughes porneşte în căutarea adevărului privind Atena democratică, acum 2.500 de ani. Atena a fost slăvită ca leagănul filozofiei, al artei, al ştiinţei şi al celei mai măreţe idei politice a tuturor timpurilor: democraţia. A fost descrisă ca o epocă de aur, ce depăşea orice aşteptări, şi poate aşa a fost. Acum, Bettany Hughes respinge stereotipurile şi cercetează în profunzime pentru a afla ce însemna cu adevărat democraţia: de la deţinerea puterii de către popor, la tiranie, de la religii ciudate la ştiinţele experimentale, de la uciderea lui Socrate, la primul imperiu democratic din lume. Documentarul dezvăluie cum Atena s-a transformat dintr-o cetate grecească obişnuită într-o vastă putere imperială şi cum noul curent de gândire coexista cu superstiţiile antice, fapt care a dus la conflicte violente şi la o creativitate fără egal.
 
14:00 Ferma eduardiană
Echipa de la „Ferma victoriană” – istoricul Ruth Goodman şi arheologii Alex Langlands şi Peter Ginn – petrece un an învăţând să facă faţă provocărilor vieţii la o fermă din perioada eduardiană.
It’s April and the fishing season has arrived – a time when Devon’s ‘fisherman-farmers’ went to sea. Alex and Peter go to sea in an Edwardian trawler, hastily finishing repairs before setting sail. It’s a hazardous enterprise which claimed many lives. They master the singing of sea shanties as well as steering a wind-powered vessel and casting a net the old-fashioned way - but will they catch any fish? Women were considered bad luck at sea, so Ruth stays ashore. She forages on the sea shore and prepares potted shrimp. She also builds a smoke-house and smokes some mackerel. Alex and Peter drive their herd of cattle along a dangerous drove road to find new pasture and prepare for the birth of the herd’s first calf. Alex makes a coracle that Peter tests out on the pond. And Ruth explores one of the growing fashions of the Edwardian era by holding a séance.
Creatorii serialului de succes „Ferma victoriană” se întorc pentru a dezvălui lumea dispărută a fermelor din perioada eduardiană, la o scară şi cu o profunzime nemaiîntâlnite până acum. Istoricul Ruth Goodman şi arheologii Alex Langlands şi Peter Ginn vor munci timp de un an pentru a readuce la viaţă ferma Morwellham. Reflectând spiritul întreprinzător al erei eduardiene, ei îşi extind orizonturile pentru a explora o comunitate diversă şi plină de viaţă în care agricultura, grădinăritul, mineritul şi pescuitul se îngemănau. Recreând viaţa tradiţională a fermierilor eduardieni şi explorând o serie întreagă de meşteşuguri ale acestora, acest fascinant serial ne oferă o privire unică asupra unei ere aflate în pragul unor mari transformări.
 
15:00 Arhivele lui Stanley Kubrick
Povestea legendarului regizor Stanley Kubrick şi a arhivei pe care acesta a lăsat-o în urmă şi care este găzduită în prezent la Universitatea de Arte din Londra.
Filmele lui Stanley Kubrick au fost evenimente de referinţă ale cinematografiei – maiestuoase, memorabile şi extrem de bine documentate. Dar cu trecerea anilor, regizorul a făcut filme din ce în ce mai rar şi era văzut din ce în ce mai puţin. Ce făcea Kubrick în acest timp ? La doi ani după moartea sa, jurnalistul Jon Ronson a fost invitat acasă la Kubrick pentru a explora sutele de cutii pe care legendarul regizor le adunase în timpul vieţii la conacul Childwick din Hertfordshire. De atunci, Ronson se întoarce mereu la Childwick. Povestea lui Kubrick şi a arhivei sale, găzduită în prezent la Universitatea de Arte din Londra, este revelată în acest fascinant documentar.
 
16:00 Vânătorii de nazişti
Poveştile organizaţiilor, grupărilor şi indivizilor care i-au vânat pe criminalii de război nazişti, a hăituirii acestora şi a luptei pentru echilibrarea balanţei justiţiei.
intele: foşti ofiţeri ai Gestapoului din estul Franţei, Hans-Dietrich Ernst şi Heinrich Neuchtschwanger. Aceştia au ucis 31 de soldaţi SAS prinşi în timpul unei misiuni secrete, operaţiunea Loyton. O altă ţintă a fost maleficul dr Rohde, care a executat patru spioane prin injecţie letală. Echipa SAS de Investigare a Crimelor de Război, condusă de maiorul Eric Alistair „Bill” Barkworth, i-a urmărit în secret pe aceşti ofiţeri ai Gestapoului. Se spune că SAS preferă „să-şi vâneze vulpea pe furiş”, şi exact aşa au procedat.
Vânătorii de nazişti i-au hăituit pe unii dintre cei mai detestaţi oameni de pe pământ, criminalii de război nazişti. Uneori au făcut-o cu cele mai nobile scopuri, alteori în feluri care, dezvăluite, i-ar oripila chiar şi pe propriii lor susţinători. Crimele celor urmăriţi fuseseră oribile şi, pentru ele, aceştia trebuiau să plătească. Mulţi erau pregătiţi să-i urmărească pe făptaşi până când se va fi făcut dreptate – de la Churchill la SAS, de la strategii care au plănuit debarcarea din Normandia până la Mossad. Aceste poveşti despre hăituire şi despre lupta pentru echilibrarea balanţei justiţiei sunt pline de dramă şi tragedie.
 
17:00 Muzica sacră
Faimosul actor şi corist Simon Russell Beale explorează frumuseţea muzicii sacre a Occidentului.
Palestrina şi Papii. Următoarea oprire este Italia. Aici, Simon Russell Beale dezvăluie legăturile dintre intrigile papale din Roma Renaşterii şi muzica enigmaticului Palestrina, „Prinţul muzicii”. Mulţi consideră opera lui Palestrina drept inegalabilă în perfecţiunea sa spirituală, dar ea s-a născut pe fondul turbulent al Contrareformei, care avea să aibă un impact dramatic asupra vieţii şi muzicii compozitorului.
Purtând telespectatorul într-un pelerinaj pe parcursul a şase secole, renumitul actor şi fost corist Simon Russell Beale ne prezintă un amestec bogat de poveşti personale, politice şi muzicale. Fiecare episod prezintă câteva dintre cele mai frumoase piese scrise vreodată, interpretate de corul „The Sixteen” condus de Harry Christophers, pe un fundal arhitectural adecvat episodului.
 
18:00 Secrete din adâncuri
De la investigarea cunoştinţelor navale ale egiptenilor antici până la căutarea avioanelor pierdute în al Doilea Război Mondial, aruncăm o privire asupra descoperirilor şi evenimentelor de pe mări.
Cheryl Ward este un arheolog renumit în întreaga lume şi expertul de frunte în construcţiile navale ale egiptenilor. Ea porneşte într-o călătorie de-a lungul coastei Mării Roşii pentru a investiga tehnicile pierdute ale egiptenilor antici şi pentru a explora evoluţia construcţiilor navale. Harry Tzalas este expert în navigaţia antică. Folosind tehnici antice de construcţie, el încearcă să construiască o corabie din tulpini de trestie, pentru a descoperi cum au făcut anticii primele corăbii. Arheologul naval Pearce Paul Creasman crede că este aproape de o uimitoare descoperire: o corabie antică îngropată sub umbra vechilor piramide.
Filmat exclusiv în HD, acest serial aruncă o privire asupra descoperirilor şi evenimentelor istorice petrecute pe mări. Echipe de istorici pasionaţi, oameni de ştiinţă renumiţi şi căutători de comori redescoperă corăbiile egiptenilor antici, găsesc avioane pierdute în al Doilea Război Mondial şi caută comori scufundate pe epave.
 
19:00 Omul care a inventat arta modernă
Criticul de artă britanic Waldemar Januszczak spune dramatica poveste a marelui artist francez din secolul XIX Édouard Manet.
Criticul de artă britanic Waldemar Januszczak spune dramatica poveste a marelui artist francez din secolul XIX Édouard Manet. Considerat părintele impresionismului, Manet a refuzat cu încăpăţânare să expună alături de ceilalţi impresionişti şi a păstrat mereu distanţa din punct de vedere artistic faţă de Monet, Renoir şi confraţii lor. Deşi aceştia îl venerau, el îi dispreţuia, preferând să-şi continue propria linie a desprinderii faţă de arta tradiţională. Scandaloasele tablouri prin care şi-a creat reputaţia – „Olympia”, imoral de sexy, sau neîncetat parafrazatul „Dejunul pe iarbă” – sunt cele mai semnificative imagini ale artei franceze a secolului XIX. Iar respingerea lui Manet de la Salonul oficial de pictură, care l-a determinat să înfiinţeze Salonul Refuzaţilor, este considerată evenimentul cultural cheie al epocii.
 
20:30 Mari comandanţi britanici
Un fascinant serial biografic istoric despre şase mari comandanţi militari britanici, prezentat de un entuziast şi fermecător expert militar, maiorul Gordon Corrigan.
Henric al V-lea. Cheia succesului lui Henric ca şi comandant militar – care i-a învins pe galezi şi apoi pe francezi, deşi armata sa era inferioară numeric – a fost „profesionalizarea” armatei engleze. El a fost primul monarh britanic care a înţeles cu adevărat funcţionarea unei armate.
Un fascinant serial biografic istoric despre şase dintre cei mai mari comandanţi militari britanici. Personaje istorice cunoscute în toată lumea, ei au trăit în epoci diferite şi fiecare a avut o influenţă covârşitoare asupra istoriei Marii Britanii. Documentarul este prezentat de un entuziast şi fermecător expert militar, maiorul Gordon Corrigan, care se referă şi în termeni generali la calităţile unui mare comandant, permiţând trasarea de paralele moderne.
 
21:00 Spovedania lui Alexander Pearce
Plasată în Australia secolului XIX, aceasta este povestea remarcabilă a ultimelor zile din viaţa condamnatului irlandez Alexander Pearce, care îşi aştepta execuţia pentru crimă şi canibalism.
Spovedania lui Alexander Pearce” este o dramă care descrie ultimele zile din viaţa condamnatului irlandez, care îşi aşteaptă execuţia pentru crimă şi canibalism. Este anul 1824 şi colonia penitenciară Van Diemen’s Land poate fi considerată iadul pe pământ. Înlănţuit de perete în întunericul unei celule de sub închisoarea Hobart, Pearce este vizitat de părintele Connolly, preotul coloniei, irlandez ca şi Pearce. Connolly petrece trei zile ascultând ce s-a întâmplat cu adevărat în cele trei zile când Pearce a fost fugar în sălbăticia tasmaniană.
 
22:00 Marele trişor
Nobilii şi interlopii Londrei se întâlnesc în această poveste despre unul dintre cei mai de succes escroci din Marea Britanie – excentricul multimilionar John Aspinall.
Când excentricul milionar, proprietar de zoo şi patron de cazinouri John Aspinall a murit în anul 2000, la vârsta de 74 de ani, cele mai multe necrologuri s-au concentrat asupra dragostei sale pentru animale, în special pentru faimoşii săi tigri. Dar Aspinall ducea cu sine în mormânt un secret întunecat – acela al felului cum şi-a câştigat uriaşa avere şi cum s-a ridicat de pe o poziţie socială inferioară până în înalta societate londoneză. Pentru că amicii săi din înalta societate nu ştiau că Aspinall s-a ridicat furându-i ca-n codru la masa de joc, cu ajutorul celebrului criminal Billy Hill... Şi că sumele furate erau de ordinul milioanelor.
 
23:00 Cine crezi că eşti cu adevărat?
Acest serial reconstituie arborele genealogic al celor mai iubite celebrităţi din Marea Britanie, revelând surprinzătoarele, extraordinarele şi adesea emoţionantele poveşti ale strămoşilor acestora.
Actriţa britanică Zoë Wanamaker s-a născut la New York, dar când avea trei ani tatăl ei, actorul american Sam Wanamaker, a fugit în Marea Britanie pentru a scăpa de „vânătoarea de vrăjitoare” a regimului McCarthy. Sperând să înţeleagă mai bine decizia tatălui ei, Zoë pleacă la Washington DC, unde vizitează sediul FBI. Aici, datorită legii libertăţii informaţiei, Zoë accesează dosarul FBI al tatălui ei, un document extraordinar care relevă intensitatea supravegherii la care era supus Sam şi riscul foarte real ca el să fie întemniţat. Dorind să exploreze rădăcinile politicii de stânga a tatălui ei, Zoë examinează apoi viaţa bunicului ei patern, Maurice Wanamaker, un evreu rus emigrat în SUA. Zoë este mişcată atunci când descoperă că, la scurt timp după sosirea la Chicago, Maurice a suferit o serie de pierderi personale şi greutăţi care aproape i-au distrus „visul american”. În final, Zoë pleacă la Nikolaev, în Ucraina, unde descoperă forma iniţială a numelui ei neobişnuit de familie şi motivul pentru care familia ei a emigrat în America.
Acest serial reconstituie arborele genealogic al celor mai iubite celebrităţi din Marea Britanie, revelând surprinzătoarele, extraordinarele şi adesea emoţionantele poveşti ale strămoşilor acestora. În acelaşi timp, el ne oferă o privire alternativă asupra istoriei moderne a Marii Britanii – o istorie a oamenilor.
 
00:00 Vânătorii de nazişti
Poveştile organizaţiilor, grupărilor şi indivizilor care i-au vânat pe criminalii de război nazişti, a hăituirii acestora şi a luptei pentru echilibrarea balanţei justiţiei.
n ianuarie 1945, Joachim Peiper şi banda lui de criminali SS au atras soldaţii batalionului 285 de artilerie al SUA pe un teren în apropiere de Malmedy, unde i-au împuşcat. Şi alte masacre ale soldaţilor americani au fost puse pe seama lui Peiper. Naziştii săi au fost judecaţi într-un mod brutal, anchetatorii fiind acuzaţi de agresarea inculpaţilor şi de smulgerea unor mărturii false. Deşi toţi au fost găsiţi vinovaţi, atât de ferm a fost în SUA protestul împotriva metodelor acuzării, încât niciunul n-a fost condamnat la moarte. În schimb, au fost condamnaţi la închisoare. Peiper şi-a ispăşit pedeapsa şi a părăsit închisoarea în 1956.
Vânătorii de nazişti i-au hăituit pe unii dintre cei mai detestaţi oameni de pe pământ, criminalii de război nazişti. Uneori au făcut-o cu cele mai nobile scopuri, alteori în feluri care, dezvăluite, i-ar oripila chiar şi pe propriii lor susţinători. Crimele celor urmăriţi fuseseră oribile şi, pentru ele, aceştia trebuiau să plătească. Mulţi erau pregătiţi să-i urmărească pe făptaşi până când se va fi făcut dreptate – de la Churchill la SAS, de la strategii care au plănuit debarcarea din Normandia până la Mossad. Aceste poveşti despre hăituire şi despre lupta pentru echilibrarea balanţei justiţiei sunt pline de dramă şi tragedie.
 
01:00 Muzica sacră
Faimosul actor şi corist Simon Russell Beale explorează frumuseţea muzicii sacre a Occidentului.
Palestrina şi Papii. Următoarea oprire este Italia. Aici, Simon Russell Beale dezvăluie legăturile dintre intrigile papale din Roma Renaşterii şi muzica enigmaticului Palestrina, „Prinţul muzicii”. Mulţi consideră opera lui Palestrina drept inegalabilă în perfecţiunea sa spirituală, dar ea s-a născut pe fondul turbulent al Contrareformei, care avea să aibă un impact dramatic asupra vieţii şi muzicii compozitorului.
Purtând telespectatorul într-un pelerinaj pe parcursul a şase secole, renumitul actor şi fost corist Simon Russell Beale ne prezintă un amestec bogat de poveşti personale, politice şi muzicale. Fiecare episod prezintă câteva dintre cele mai frumoase piese scrise vreodată, interpretate de corul „The Sixteen” condus de Harry Christophers, pe un fundal arhitectural adecvat episodului.
 
02:00 Secrete din adâncuri
De la investigarea cunoştinţelor navale ale egiptenilor antici până la căutarea avioanelor pierdute în al Doilea Război Mondial, aruncăm o privire asupra descoperirilor şi evenimentelor de pe mări.
Cheryl Ward este un arheolog renumit în întreaga lume şi expertul de frunte în construcţiile navale ale egiptenilor. Ea porneşte într-o călătorie de-a lungul coastei Mării Roşii pentru a investiga tehnicile pierdute ale egiptenilor antici şi pentru a explora evoluţia construcţiilor navale. Harry Tzalas este expert în navigaţia antică. Folosind tehnici antice de construcţie, el încearcă să construiască o corabie din tulpini de trestie, pentru a descoperi cum au făcut anticii primele corăbii. Arheologul naval Pearce Paul Creasman crede că este aproape de o uimitoare descoperire: o corabie antică îngropată sub umbra vechilor piramide.
Filmat exclusiv în HD, acest serial aruncă o privire asupra descoperirilor şi evenimentelor istorice petrecute pe mări. Echipe de istorici pasionaţi, oameni de ştiinţă renumiţi şi căutători de comori redescoperă corăbiile egiptenilor antici, găsesc avioane pierdute în al Doilea Război Mondial şi caută comori scufundate pe epave.
 
03:00 Omul care a inventat arta modernă
Criticul de artă britanic Waldemar Januszczak spune dramatica poveste a marelui artist francez din secolul XIX Édouard Manet.
Criticul de artă britanic Waldemar Januszczak spune dramatica poveste a marelui artist francez din secolul XIX Édouard Manet. Considerat părintele impresionismului, Manet a refuzat cu încăpăţânare să expună alături de ceilalţi impresionişti şi a păstrat mereu distanţa din punct de vedere artistic faţă de Monet, Renoir şi confraţii lor. Deşi aceştia îl venerau, el îi dispreţuia, preferând să-şi continue propria linie a desprinderii faţă de arta tradiţională. Scandaloasele tablouri prin care şi-a creat reputaţia – „Olympia”, imoral de sexy, sau neîncetat parafrazatul „Dejunul pe iarbă” – sunt cele mai semnificative imagini ale artei franceze a secolului XIX. Iar respingerea lui Manet de la Salonul oficial de pictură, care l-a determinat să înfiinţeze Salonul Refuzaţilor, este considerată evenimentul cultural cheie al epocii.
 
04:30 Mari comandanţi britanici
Un fascinant serial biografic istoric despre şase mari comandanţi militari britanici, prezentat de un entuziast şi fermecător expert militar, maiorul Gordon Corrigan.
Henric al V-lea. Cheia succesului lui Henric ca şi comandant militar – care i-a învins pe galezi şi apoi pe francezi, deşi armata sa era inferioară numeric – a fost „profesionalizarea” armatei engleze. El a fost primul monarh britanic care a înţeles cu adevărat funcţionarea unei armate.
Un fascinant serial biografic istoric despre şase dintre cei mai mari comandanţi militari britanici. Personaje istorice cunoscute în toată lumea, ei au trăit în epoci diferite şi fiecare a avut o influenţă covârşitoare asupra istoriei Marii Britanii. Documentarul este prezentat de un entuziast şi fermecător expert militar, maiorul Gordon Corrigan, care se referă şi în termeni generali la calităţile unui mare comandant, permiţând trasarea de paralele moderne.
 
05:00 Gruparea Hamburg
O înfiorătoare analiză a rădăcinilor extremismului şi o bine documentată reconstituire a evenimentelor care au condus la 11 septembrie, concentrată asupra celor care au plănuit şi executat atacurile.
Regizoarea britanică Antonia Bird ne oferă o înfiorătoare analiză a rădăcinilor extremismului în această bine documentată reconstituire a evenimentelor care au condus la tragedia din 11 septembrie 2001. Ziad Jarrah a fost, probabil, cel mai laic şi ezitant membru al celulei Al Qaeda care avea să schimbe pentru totdeauna felul în care lumea priveşte terorismul. În acest documentar, telespectatorii sunt invitaţi să urmărească istoria pas cu pas, pe măsură ce Jarrah şi grupul său de extremişti religioşi fanatici se pregătesc să deturneze zborul 93 al companiei United Airlines şi să semene groaza în inimile celor care îndrăzneau să se opună vederilor lor radicale

Vizualizări: 30

Adaugă un comentariu

Pentru a putea adăuga comentarii trebuie să fii membru al altmarius !

Alătură-te reţelei altmarius

STATISTICI

Free counters!
Din 15 iunie 2009

200 state 

(ultimul: Micronesia)

Numar de steaguri: 264

Record vizitatori:    8,782 (3.04.2011)

Record clickuri:

 16,676 (3.04.2011)

Steaguri lipsa: 42

1 stat are peste 660,000 clickuri (Romania)

1 stat are peste 100.000 clickuri (USA)

1 stat are peste 40,000 clickuri (Moldova)

2 state au peste 20,000  clickuri (Italia,  Germania)

1 stat are peste 10.000 clickuri (Franta)

6 state au peste 5.000 clickuri (Olanda, Belgia, Marea Britanie, Canada, UngariaSpania )

10 state au peste 1,000 clickuri (Polonia, Rusia,  Australia, IrlandaIsraelGreciaElvetia ,  Brazilia, Suedia, Austria)

50 state au peste 100 clickuri

24 state au un click

 

Website seo score
Powered by WebStatsDomain

DE URMĂRIT

1. ANTICARIAT ALBERT

http://anticariatalbert.com/

2. ANTICARIAT ODIN 

http://anticariat-odin.ro/

3. TARGUL CARTII

http://www.targulcartii.ro/

4. PRINTRE CARTI

http://www.printrecarti.ro/

5. MAGAZINUL DE CARTE

http://www.magazinul-de-carte.ro/

6 ANTICARIAT PLUS

http://www.anticariatplus.ro/

7. DEPOZITUL DE CARTI 

http://www.calinblaga.ro/

8. CARTEA DE CITIT

http://www.carteadecitit.ro/

9. ANTICARIAT ON-LINE
http://www.carti-online.com/

10. ANTICARIATUL DE NOAPTE

 http://www.anticariatuldenoapte.ro/

11. ANTICARIATUL NOU

http://www.anticariatulnou.ro

12. ANTICARIAT NOU

https://anticariatnou.wordpress.com/

13. ANTICARIAT ALEPH

https://www.anticariataleph.ro/

14. ANTIKVARIUM.RO

http://antikvarium.ro

15.ANTIKVARIUS.RO

https://www.antikvarius.ro/

16. ANTICARIAT LOGOS

http://www.anticariat-logos.ro/

17. ANTICARIAT.NET

http://www.anticariat.net/informatii-contact.php

18. TIMBREE

www.timbree.ro

19. FILATELIE

 http://www.romaniastamps.com/

20 MAX

http://romanianstampnews.blogspot.com

21. STAMPWORLD

http://www.stampworld.com

22. LIBMAG

https://www.libmag.ro/oferta-carti-polirom/?utm_source=facebook-ads-7-99-polirom&utm_medium=banner-facebook&utm_campaign=7-99-polirom-facebook&utm_content=new-3

23. DAFFI'S BOOKS

https://www.daffisbooks.ro/

24. MAGIA MUNTELUI

http://magiamuntelui.blogspot.com

25. RAZVAN CODRESCU
http://razvan-codrescu.blogspot.ro/

26.RADIO ARHIVE

https://www.facebook.com/RadioArhive/

27.EDITURA UNIVERSITATII CUZA - IASI

http://www.editura.uaic.ro/produse/colectii/documenta/1

28. EDITURA ISTROS

https://www.muzeulbrailei.ro/editura-istros/

29. EDITURA HOFFMAN

https://www.editurahoffman.ro/

30. SA NU UITAM

http://sanuuitam.blogspot.ro/

31. MIRON MANEGA
http://www.certitudinea.o

32. NATIONAL GEOGRAPHIC ROMANIA

https://www.natgeo.ro/revista

Anunturi

Licenţa Creative Commons Această retea este pusă la dispoziţie sub Licenţa Atribuire-Necomercial-FărăModificări 3.0 România Creativ

Note

Hoffman - Jurnalul cărților esențiale

1. Radu Sorescu -  Petre Tutea. Viata si opera

2. Zaharia Stancu  - Jocul cu moartea

3. Mihail Sebastian - Orasul cu salcimi

4. Ioan Slavici - Inchisorile mele

5. Gib Mihaescu -  Donna Alba

6. Liviu Rebreanu - Ion

7. Cella Serghi - Pinza de paianjen

8. Zaharia Stancu -  Descult

9. Henriette Yvonne Stahl - Intre zi si noapte

10.Mihail Sebastian - De doua mii de ani

11. George Calinescu Cartea nuntii

12. Cella Serghi Pe firul de paianjen…

Continuare

Creat de altmariusclassic Dec 23, 2020 at 11:45am. Actualizat ultima dată de altmariusclassic Ian 24.

© 2021   Created by altmarius.   Oferit de

Embleme  |  Raportare eroare  |  Termeni de utilizare a serviciilor