altmarius

cultură şi spiritualitate

10:00 Povestea agriculturii | Acum la TV
Istoria agriculturii britanice din secolul XX, cu prezentarea schimbărilor survenite în felul în care fructele şi legumele erau cultivate, recoltate şi vândute, şi impactului supermarketurilor.
O privire asupra modului în care fructele şi legumele erau cultivate, recoltate şi vândute, cu accent asupra a trei alimente de bază ale dietei britanice – merele, căpşunele şi roşiile. Filmele de amator şi imaginile de arhivă dezvăluie cât de multe s-au schimbat în acest domeniu şi cât de mare a fost impactul supermarketurilor asupra averii micilor şi mediilor cultivatori.
Aceasta este povestea relaţiei omului cu pământul, o poveste care urmăreşte revoluţia survenită în producţia britanică de alimente în secolul XX şi examinează impactul acesteia asupra vieţii fermierilor şi consumatorilor. Episoadele se concentrează asupra laptelui, fructelor şi legumelor, grâului şi cărnii de vită. Pe lângă intime şi impresionante filme de amator înregistrate pe parcursul vremii, serialul ne oferă o cronică originală şi în mare parte necunoscută a unui secol revoluţionar pentru agricultură.
 
11:00 Dalai Lama
Acest documentar este o excepţională întâlnire cu Dalai Lama. Laureatul premiului Nobel pentru Pace vorbeşte despre viaţa sa personală şi dezvăluie cheile soluţionării situaţiei Tibetului din prezent.
Acest documentar este o excepţională întâlnire cu Dalai Lama. Laureat al premiului Nobel pentru Pace, conducător spiritual în exil al comunităţii tibetane, Dalai Lama vorbeşte despre viaţa sa personală şi dezvăluie cheile soluţionării situaţiei Tibetului din prezent, sufocat de ocupaţia chineză şi afectat de un genocid cultural şi demografic. Tinerii care au crescut în exil sunt astăzi sfâşiaţi între tradiţia nonviolenţei budiste şi militantismul pentru independenţa Tibetului, sentiment exprimat pregnant de poetul şi luptătorul pentru libertate Tenzin Tsundue. Dar Dalai Lama îşi urmează neobosit misiunea sa de reconciliere cu „fraţii şi surorile din China”.
 
12:00 Ferma victoriană
Istoricul Ruth Goodman şi arheologii Alex Langlands şi Peter Ginn se întorc la moşia Acton Scott pentru a afla cum au creat oamenii epocii victoriene tradiţiile de Crăciun, aşa cum le cunoaştem azi.
n sfârşit, a sosit timpul mesei de Crăciun, organizată în Sala de Educaţie a moşiei. Cu un încântător toast închinat reginei Victoria şi un drum rapid către staulul vacilor, ziua trece, se lasă seara şi este timpul pentru jocurile victoriene de salon. În dimineaţa următoare, echipa îşi va lua la revedere de la dl Acton şi va părăsi moşia Acton Scott pentru totdeauna.
După succesul serialului „Ferma victoriană”, au mai apărut trei episoade despre viaţa fermierilor din secolul al XIX-lea. La moşia Acton Scott din Shropshire Ruth, Peter şi Alex se întorc pentru a învăţa o serie de noi sarcini agricole, pentru a explora viaţa la ţară şi a descoperi cum au creat oamenii epocii victoriene tradiţiile de Crăciun, aşa cum le cunoaştem azi: de la felicitările de Crăciun şi colinde la paleta largă de mâncăruri de Sărbători pe care le puneau pe mese.
 
13:00 Casnică, 49 de ani
Dramă bazată pe jurnalul Nellei Last, scris în timpul celui de-al Doilea Război Mondial. Nefericită în căsnicie şi îngrijorată pentru fiul plecat la război, ea se angajează într-o luptă personală.
ntr-o poveste bazată pe jurnale reale, casnica britanică Nella Last este nemulţumită de viaţa ei şi de un mariaj nesatisfăcător, şi îngrijorată pentru soarta fiului ei care pleacă să lupte în al Doilea Război Mondial. Nella se îmbărbătează scriindu-şi jurnalul, care cuprinde toate sentimentele pe care nu le poate exprima faţă de soţul ei. Înscriindu-se într-un serviciu de voluntariat, Nella începe o luptă pentru libertatea personală.
 
14:30 Misterele mumiilor
Acest incitant serial examinează un număr de mistere ale istoriei antice, inclusiv mumiile găsite în mlaştinile irlandeze şi rămăşiţele a 1.000 de războinici celtici găsiţi decapitaţi în Franţa.
Mormintele vampirilor. Săpături într-un cimitir abandonat din Connecticut dezvăluie un mormânt datând din anii 1880 în care oasele au fost rearanjate, formând o cruce. La periferia Pragăi sunt scoase la lumină o serie de morminte în care scheletele au fost decapitate şi oasele au fost, de asemenea, rearanjate. Arheologii suspectează faptul că rearanjările sunt legate de credinţele populare despre vampiri…
Acest incitant serial examinează circumstanţele în care s-au produs morţi suspecte din antichitate, inclusiv cazul mumiilor găsite în mlaştinile irlandeze şi rămăşiţele a 1.000 de războinici celtici găsiţi decapitaţi în Franţa. Folosind tehnici ştiinţifice de ultimă oră, fiecare episod urmăreşte un arheolog în misiunea sa de a afla exact cum şi de ce şi-au aflat victimele înfiorătorul sfârşit.
 
15:00 Cine crezi că eşti cu adevărat?
Acest serial reconstituie arborele genealogic al celor mai iubite celebrităţi din Marea Britanie, revelând surprinzătoarele, extraordinarele şi adesea emoţionantele poveşti ale strămoşilor acestora.
Istoria familiei prezentatoarei TV britanice Kate Humble este una neobişnuită. Prima persoană despre care Kate vrea să ştie mai multe este bunicul ei patern, Bill Humble, fost pilot. Se pare că Bill Humble este extrem de admirat de către cei care studiază istoria aviaţiei. Nu numai că a fost un pilot-cascador celebru care distra publicul cu spectacole aeriene, ci a fost şi un personaj-cheie în proiectarea avionului Hawker Tempest.
Acest serial reconstituie arborele genealogic al celor mai iubite celebrităţi din Marea Britanie, revelând surprinzătoarele, extraordinarele şi adesea emoţionantele poveşti ale strămoşilor acestora. În acelaşi timp, el ne oferă o privire alternativă asupra istoriei moderne a Marii Britanii – o istorie a oamenilor.
 
16:00 Viziunea lui Wangari Maathai
Povestea activistei politice şi pentru protecţia mediului Wangari Maathai, prima femeie africană căreia i s-a acordat premiul Nobel pentru pace.
Povestea mişcării „Centura verde” din Kenya şi a fondatoarei acesteia, Wangari Maathai, prima luptătoare africană pentru protecţia mediului căreia i s-a acordat premiul Nobel pentru pace. Ca soluţie la problemele femeilor din zonele rurale, generate de mediul înconjurător aflat în degradare, Maathai le-a sugerat acestora să planteze copaci. Începând cu acest act simplu, ele au luptat succesiv împotriva despăduririlor, sărăciei şi oprimării politice, până când au devenit o forţă politică ce a ajutat la dărâmarea dictaturii care sufoca Kenya de 24 de ani. Urmărim curajosul drum de 30 de ani al lui Maathai pentru protecţia mediului, pentru apărarea democraţiei şi a păcii.
 
17:00 Istoria dragostei
Acest serial dezvăluie modul cum oamenii şi-au trăit vieţile amoroase în ultimii 800 de ani şi cum s-a născut aspiraţia către „o iubire ca-n filme” care ne domină încă idealurile.
Adorarea femeii. În Franţa secolului al XII-lea, când regina Eleonora de Aquitania a creat o „curte a iubirii”, au fost inventate ritualurile iubirii romantice. Dar care era cu adevărat situaţia în vremea aceea şi în ce măsură am fost influenţaţi de atunci de acest amestec de fantezie, sentiment şi ritual?
O relaţie bazată pe căsătorie şi devotament sau o viaţă petrecută în căutarea iubirii sălbatice şi senzuale? Acest serial în şase episoade, prezentat de istoricul Amanda Vickery, dezvăluie faptul că istoria este străbătută de un conflict niciodată rezolvat dintre inima dornică de pasiune, dramatism şi erotism şi raţiunea care cerea o uniune prudentă, rezonabilă şi echilibrată. De la dragostea la castel la dragostea în apartament şi la naşterea personajului Bridget Jones, acest serial dezvăluie modul cum oamenii şi-au trăit vieţile amoroase în ultimii 800 de ani, cum s-a născut aspiraţia către „o iubire ca-n filme” care ne domină încă idealurile şi care ar putea fi alternativa la dragostea romantică.
 
17:30 Misterele istoriei
O echipă de experţi călătoreşte prin Marea Britanie pentru a elucida misterele legendelor locale: tunele ale contrabandiştilor, un oraş scufundat sau o întâlnire între o regină şi amantul său.
Secretele tunelelor contrabandiştilor. Echipa investighează miturile locale despre contrabandişti la Porthleven, în Cornwall. Ei încearcă să afle adevărul din spatele legendei conform căreia cârciuma locală, The Ship Inn, a fost un muşuroi de contrabandişti şi intrigi pe tot parcursul secolului XVIII – şi să confirme (sau infirme) suspiciunile că dedesubtul ei ar putea să mai existe tuneluri săpate de contrabandişti.
Echipa de la „Misterele istoriei” caută adevărul din spatele legendelor locale din Marea Britanie, folosind resurse accesibile oricui. Experţii îi vor instrui cum să separe faptele de ficţiune, ajutându-i să navigheze prin arhive şi să descifreze arhitectura clădirilor şi peisajelor. Fiecare episod examinează un zvon local: despre tunele ale contrabandiştilor, despre un spion din vreme de război, despre un oraş scufundat şi uitat, despre o întâlnire dintre o regină şi amantul ei rănit şi despre o misterioasă crimă petrecută acum peste 300 de ani.
 
18:00 Gândirea Evului Mediu
Unul dintre cei mai importanţi experţi în Studii Medievale, profesorul Robert Bartlett de la Universitatea St Andrew's, investighează peisajul intelectual al lumii medievale.
Puterea. În ultimul episod, profesorul Bartlett expune cruda structură a sistemului de clase medieval. Inegalitatea era ceva normal: viaţa şerbilor nu era cu mult peste cea a animalelor, iar codul onoarei după care trăiau cavalerii era bazat mai mult pe solidaritatea de castă decât pe moralitate. Clasa în care te năşteai îţi determina soarta.
n acest serial, unul dintre cei mai importanţi experţi în Studii Medievale, profesorul Robert Bartlett de la Universitatea St Andrew's, investighează peisajul intelectual al lumii medievale. Încă din vremea Renaşterii ne-am dorit să înţelegem lumea pentru a o putea controla şi a o modela după placul nostru. Profesorul Bartlett consideră că lumea medievală nu putea fi atât stăpânită, cât contemplată.
 
19:00 Marea idee a lui Einstein
Acest documentar arată cum au creat predecesorii lui Einstein „instrumentele intelectuale” ale revoluţionarei teorii a relativităţii şi ne ajută să înţelegem celebra ecuaţie mai bine ca niciodată.
n 1905, Albert Einstein examina implicaţiile revoluţionarei sale teorii a relativităţii şi ajungea la o concluzie surprinzătoare: masa şi energia sunt legate între ele şi această relaţie este sintetizată în ecuaţia E=mc?. Deşi este doar una dintre extraordinarele descoperiri ale lui Einstein, aceasta a devenit de departe cea mai faimoasă idee a sa. Dar câţi oameni cunosc cu adevărat semnificaţia ei ? În acest documentar facem lumină asupra celebrei formule dezvăluind povestea genezei acesteia.
 
21:00 Geniul designului
Acest program examinează istoria designului, concentrându-se asupra unor invenţii – precum inelul de desfacere sau bucătăria utilată – care au transformat viaţa modernă.
Pentru designeri, noile materiale şi noile tehnologii sunt ca aerul şi apa. După compromisurile războiului, anii 1950 şi 1960 au oferit un adevărat festin (ale cărui rămăşiţe au fost puse deoparte într-un uimitor nou produs pentru bucătărie numit „Tupperware”). Posibilităţile infinite ale plasticului, combinate cu miracolele miniaturizării electronice, le-au permis proiectanţilor să le ofere consumatorilor postbelici ceva nou: autonomie. În concordanţă cu stilul de viaţă experimental al anilor 1960, designerul Verner Panton a încercat să realizeze visul aparent imposibil al unui scaun făcut dintr-o unică bucată de plastic şi al unui „uter cu vedere”, în timp ce Joe Colombo propunea "patul cabrio" în stil Austin Powers, cu brichetă şi casetofon. În acest timp, în Japonia, proiectanţii de la Sony micşorau radiourile la dimensiuni cât palma, pavând calea pentru primul casetofon portabil, "walkman"-ul. Dar optimismul epocii s-a împotmolit brusc când au început să iasă la iveală problemele de mediu generate de plastic.
Un documentar care urmează după seria „Geniul fotografiei”, acest serial examinează istoria designului, concentrându-se asupra unor invenţii – precum inelul de desfacere sau bucătăria utilată – care au transformat viaţa modernă.
 
22:00 Vânătorii de nazişti
Poveştile organizaţiilor, grupărilor şi indivizilor care i-au vânat pe criminalii de război nazişti, a hăituirii acestora şi a luptei pentru echilibrarea balanţei justiţiei.
n anii 1930-1940, cercetători germani geniali au lucrat pentru regimul nazist, creând racheta balistică V2. Când s-a încheiat războiul, SUA au căutat cu disperare să pună mâna pe aceşti savanţi şi să se folosească de competenţele lor, căci nevoia de superioritate militară depăşea orice preocupare de a-i condamna pe aceşti criminali. Munca lor din timpul războiului ascundea un secret întunecat: sute de oameni au murit construind racheta V2.
Vânătorii de nazişti i-au hăituit pe unii dintre cei mai detestaţi oameni de pe pământ, criminalii de război nazişti. Uneori au făcut-o cu cele mai nobile scopuri, alteori în feluri care, dezvăluite, i-ar oripila chiar şi pe propriii lor susţinători. Crimele celor urmăriţi fuseseră oribile şi, pentru ele, aceştia trebuiau să plătească. Mulţi erau pregătiţi să-i urmărească pe făptaşi până când se va fi făcut dreptate – de la Churchill la SAS, de la strategii care au plănuit debarcarea din Normandia până la Mossad. Aceste poveşti despre hăituire şi despre lupta pentru echilibrarea balanţei justiţiei sunt pline de dramă şi tragedie.
 
23:00 Tancuri în Oraşul de aur
Acest documentar se concentrează asupra evenimentelor din noaptea de 20 spre 21 august 1968, când soldaţii din ţările socialiste vecine şi-au ocupat „ţara-soră” Cehoslovacia.
n noaptea de 20 spre 21 august 1968, o jumătate de milion de soldaţi din ţările socialiste vecine şi-au ocupat „ţara-soră” Cehoslovacia. Acesta a fost brutalul sfârşit al „Primăverii de la Praga” care, dând socialismului o „faţă umană”, a trezit speranţa liberalizării şi democraţiei în întreaga Europă. Acest documentar rememorează tragedia care s-a derulat în inima continentului nostru acum patruzeci de ani.
 
00:00 Micile mumii
Examinarea a trei mumii perfect conservate aparţinând unor copii incaşi, găsite acum zece ani în Peru. Documentarul dezvăluie motivele din spatele sacrificării copiilor în această societate antică.
Acum 10 ani, arheologul american Johan Reinhard, însoţit de colegii săi argentinieni şi peruvieni, a descoperit un sit sacru aflat la 6.700 m altitudine pe muntele Llullaillaco din Peru. Sub un strat de rocă şi gheaţă, arheologii au descoperit trei mumii ale unor copii incaşi, perfect conservate. Acum, după mai bine de cinci secole de la moartea lor, cu ajutorul revelaţiilor ştiinţei şi tehnologiei, le putem spune, în sfârşit, povestea. Antropologul criminalist newyorkez Angelique Corthals investighează corpurile mumificate pentru a elucida moartea lor neobişnuită. De ce au călătorit aproape 1.600 km, supravieţuind condiţiilor extreme din deşert, vânturilor de pe Altiplano şi ameninţării animalelor sălbatice, doar pentru a fi ucişi când au ajuns la destinaţie ? Cine erau ei şi de ce au fost aleşi ?
 
01:00 Istoria dragostei
Acest serial dezvăluie modul cum oamenii şi-au trăit vieţile amoroase în ultimii 800 de ani şi cum s-a născut aspiraţia către „o iubire ca-n filme” care ne domină încă idealurile.
Adorarea femeii. În Franţa secolului al XII-lea, când regina Eleonora de Aquitania a creat o „curte a iubirii”, au fost inventate ritualurile iubirii romantice. Dar care era cu adevărat situaţia în vremea aceea şi în ce măsură am fost influenţaţi de atunci de acest amestec de fantezie, sentiment şi ritual?
O relaţie bazată pe căsătorie şi devotament sau o viaţă petrecută în căutarea iubirii sălbatice şi senzuale? Acest serial în şase episoade, prezentat de istoricul Amanda Vickery, dezvăluie faptul că istoria este străbătută de un conflict niciodată rezolvat dintre inima dornică de pasiune, dramatism şi erotism şi raţiunea care cerea o uniune prudentă, rezonabilă şi echilibrată. De la dragostea la castel la dragostea în apartament şi la naşterea personajului Bridget Jones, acest serial dezvăluie modul cum oamenii şi-au trăit vieţile amoroase în ultimii 800 de ani, cum s-a născut aspiraţia către „o iubire ca-n filme” care ne domină încă idealurile şi care ar putea fi alternativa la dragostea romantică.
 
01:30 Misterele istoriei
O echipă de experţi călătoreşte prin Marea Britanie pentru a elucida misterele legendelor locale: tunele ale contrabandiştilor, un oraş scufundat sau o întâlnire între o regină şi amantul său.
Secretele tunelelor contrabandiştilor. Echipa investighează miturile locale despre contrabandişti la Porthleven, în Cornwall. Ei încearcă să afle adevărul din spatele legendei conform căreia cârciuma locală, The Ship Inn, a fost un muşuroi de contrabandişti şi intrigi pe tot parcursul secolului XVIII – şi să confirme (sau infirme) suspiciunile că dedesubtul ei ar putea să mai existe tuneluri săpate de contrabandişti.
Echipa de la „Misterele istoriei” caută adevărul din spatele legendelor locale din Marea Britanie, folosind resurse accesibile oricui. Experţii îi vor instrui cum să separe faptele de ficţiune, ajutându-i să navigheze prin arhive şi să descifreze arhitectura clădirilor şi peisajelor. Fiecare episod examinează un zvon local: despre tunele ale contrabandiştilor, despre un spion din vreme de război, despre un oraş scufundat şi uitat, despre o întâlnire dintre o regină şi amantul ei rănit şi despre o misterioasă crimă petrecută acum peste 300 de ani.
 
02:00 Gândirea Evului Mediu
Unul dintre cei mai importanţi experţi în Studii Medievale, profesorul Robert Bartlett de la Universitatea St Andrew's, investighează peisajul intelectual al lumii medievale.
Puterea. În ultimul episod, profesorul Bartlett expune cruda structură a sistemului de clase medieval. Inegalitatea era ceva normal: viaţa şerbilor nu era cu mult peste cea a animalelor, iar codul onoarei după care trăiau cavalerii era bazat mai mult pe solidaritatea de castă decât pe moralitate. Clasa în care te năşteai îţi determina soarta.
n acest serial, unul dintre cei mai importanţi experţi în Studii Medievale, profesorul Robert Bartlett de la Universitatea St Andrew's, investighează peisajul intelectual al lumii medievale. Încă din vremea Renaşterii ne-am dorit să înţelegem lumea pentru a o putea controla şi a o modela după placul nostru. Profesorul Bartlett consideră că lumea medievală nu putea fi atât stăpânită, cât contemplată.
 
03:00 Marea idee a lui Einstein
Acest documentar arată cum au creat predecesorii lui Einstein „instrumentele intelectuale” ale revoluţionarei teorii a relativităţii şi ne ajută să înţelegem celebra ecuaţie mai bine ca niciodată.
n 1905, Albert Einstein examina implicaţiile revoluţionarei sale teorii a relativităţii şi ajungea la o concluzie surprinzătoare: masa şi energia sunt legate între ele şi această relaţie este sintetizată în ecuaţia E=mc?. Deşi este doar una dintre extraordinarele descoperiri ale lui Einstein, aceasta a devenit de departe cea mai faimoasă idee a sa. Dar câţi oameni cunosc cu adevărat semnificaţia ei ? În acest documentar facem lumină asupra celebrei formule dezvăluind povestea genezei acesteia.
 
05:00 Geniul designului
Acest program examinează istoria designului, concentrându-se asupra unor invenţii – precum inelul de desfacere sau bucătăria utilată – care au transformat viaţa modernă.
Pentru designeri, noile materiale şi noile tehnologii sunt ca aerul şi apa. După compromisurile războiului, anii 1950 şi 1960 au oferit un adevărat festin (ale cărui rămăşiţe au fost puse deoparte într-un uimitor nou produs pentru bucătărie numit „Tupperware”). Posibilităţile infinite ale plasticului, combinate cu miracolele miniaturizării electronice, le-au permis proiectanţilor să le ofere consumatorilor postbelici ceva nou: autonomie. În concordanţă cu stilul de viaţă experimental al anilor 1960, designerul Verner Panton a încercat să realizeze visul aparent imposibil al unui scaun făcut dintr-o unică bucată de plastic şi al unui „uter cu vedere”, în timp ce Joe Colombo propunea "patul cabrio" în stil Austin Powers, cu brichetă şi casetofon. În acest timp, în Japonia, proiectanţii de la Sony micşorau radiourile la dimensiuni cât palma, pavând calea pentru primul casetofon portabil, "walkman"-ul. Dar optimismul epocii s-a împotmolit brusc când au început să iasă la iveală problemele de mediu generate de plastic.
Un documentar care urmează după seria „Geniul fotografiei”, acest serial examinează istoria designului, concentrându-se asupra unor invenţii – precum inelul de desfacere sau bucătăria utilată – care au transformat viaţa modernă.
 
06:00 Vânătorii de nazişti
Poveştile organizaţiilor, grupărilor şi indivizilor care i-au vânat pe criminalii de război nazişti, a hăituirii acestora şi a luptei pentru echilibrarea balanţei justiţiei.
n anii 1930-1940, cercetători germani geniali au lucrat pentru regimul nazist, creând racheta balistică V2. Când s-a încheiat războiul, SUA au căutat cu disperare să pună mâna pe aceşti savanţi şi să se folosească de competenţele lor, căci nevoia de superioritate militară depăşea orice preocupare de a-i condamna pe aceşti criminali. Munca lor din timpul războiului ascundea un secret întunecat: sute de oameni au murit construind racheta V2.
Vânătorii de nazişti i-au hăituit pe unii dintre cei mai detestaţi oameni de pe pământ, criminalii de război nazişti. Uneori au făcut-o cu cele mai nobile scopuri, alteori în feluri care, dezvăluite, i-ar oripila chiar şi pe propriii lor susţinători. Crimele celor urmăriţi fuseseră oribile şi, pentru ele, aceştia trebuiau să plătească. Mulţi erau pregătiţi să-i urmărească pe făptaşi până când se va fi făcut dreptate – de la Churchill la SAS, de la strategii care au plănuit debarcarea din Normandia până la Mossad. Aceste poveşti despre hăituire şi despre lupta pentru echilibrarea balanţei justiţiei sunt pline de dramă şi tragedie.

Vizualizări: 28

Adaugă un comentariu

Pentru a putea adăuga comentarii trebuie să fii membru al altmarius !

Alătură-te reţelei altmarius

STATISTICI

Free counters!
Din 15 iunie 2009

209 state 

(ultimul: Eswatini)

Numar de steaguri: 273

Record vizitatori:    8,782 (3.04.2011)

Record clickuri:

 16,676 (3.04.2011)

Steaguri lipsa: 33

1 stat are peste 700,000 clickuri (Romania)

1 stat are peste 100.000 clickuri (USA)

1 stat are peste 50,000 clickuri (Moldova)

2 state au peste 20,000  clickuri (Italia,  Germania)

4 state are peste 10.000 clickuri (Franta, UngariaSpania,, Marea Britanie,)

6 state au peste 5.000 clickuri (Olanda, Belgia,  Canada,  )

10 state au peste 1,000 clickuri (Polonia, Rusia,  Australia, IrlandaIsraelGreciaElvetia ,  Brazilia, Suedia, Austria)

50 state au peste 100 clickuri

20 state au un click

Website seo score
Powered by WebStatsDomain

DE URMĂRIT

1.EDITURA HOFFMAN

https://www.editurahoffman.ro/

2. EDITURA ISTROS

https://www.muzeulbrailei.ro/editura-istros/

3.EDITURA UNIVERSITATII CUZA - IASI

https://www.editura.uaic.ro/produse/editura/ultimele-aparitii/1

4.ANTICARIAT UNU

https://www.anticariat-unu.ro/wishlist

5. PRINTRE CARTI

http://www.printrecarti.ro/

6. ANTICARIAT ALBERT

http://anticariatalbert.com/

7. ANTICARIAT ODIN 

http://anticariat-odin.ro/

8. TARGUL CARTII

http://www.targulcartii.ro/

9. ANTICARIAT PLUS

http://www.anticariatplus.ro/

10. LIBRĂRIILE:NET

https://www.librariileonline.ro/carti/literatura--i1678?filtru=2-452

11. LIBRĂRIE: NET

https://www.librarie.net/cautare-rezultate.php?&page=2&t=opere+fundamentale&sort=top

12.CONTRAMUNDUM

https://contramundum.ro/cart/

13. ANTICARIATUL NOU

http://www.anticariatulnou.ro

14. ANTICARIAT NOU

https://anticariatnou.wordpress.com/

15.OKAZII

https://www.okazii.ro/cart?step=0&tr_buyerid=6092150

16. ANTIKVARIUM.RO

http://antikvarium.ro

17.ANTIKVARIUS.RO

https://www.antikvarius.ro/

18. ANTICARIAT URSU

https://anticariat-ursu.ro/index.php?route=common/home

19.EDITURA TEORA - UNIVERSITAS

http://www.teora.ro/cgi-bin/teora/romania/mbshop.cgi?database=09&action=view_product&productID=%20889&category=01

20. EDITURA SPANDUGINO

https://edituraspandugino.ro/

21. FILATELIE

 http://www.romaniastamps.com/

22 MAX

http://romanianstampnews.blogspot.com

23.LIBREX

https://www.librex.ro/search/editura+polirom/?q=editura+polirom

24. LIBMAG

https://www.libmag.ro/carti-la-preturi-sub-10-lei/filtre/edituri/polirom/

25. LIBRIS

https://www.libris.ro/account/myWishlist

26. MAGIA MUNTELUI

http://magiamuntelui.blogspot.com

27. RAZVAN CODRESCU
http://razvan-codrescu.blogspot.ro/

28.RADIO ARHIVE

https://www.facebook.com/RadioArhive/

29.IDEEA EUROPEANĂ

https://www.ideeaeuropeana.ro/colectie/opere-fundamentale/

30. SA NU UITAM

http://sanuuitam.blogspot.ro/

31. CERTITUDINEA

www.certitudinea.com

32. F.N.S.A

https://www.fnsa.ro/products/4546-dimitrie_cantemir_despre_numele_moldaviei.html

Anunturi

Licenţa Creative Commons Această retea este pusă la dispoziţie sub Licenţa Atribuire-Necomercial-FărăModificări 3.0 România Creativ

Note

Hoffman - Jurnalul cărților esențiale

1. Radu Sorescu -  Petre Tutea. Viata si opera

2. Zaharia Stancu  - Jocul cu moartea

3. Mihail Sebastian - Orasul cu salcimi

4. Ioan Slavici - Inchisorile mele

5. Gib Mihaescu -  Donna Alba

6. Liviu Rebreanu - Ion

7. Cella Serghi - Pinza de paianjen

8. Zaharia Stancu -  Descult

9. Henriette Yvonne Stahl - Intre zi si noapte

10.Mihail Sebastian - De doua mii de ani

11. George Calinescu Cartea nuntii

12. Cella Serghi Pe firul de paianjen…

Continuare

Creat de altmariusclassic Dec 23, 2020 at 11:45am. Actualizat ultima dată de altmariusclassic Ian 24, 2021.

© 2024   Created by altmarius.   Oferit de

Embleme  |  Raportare eroare  |  Termeni de utilizare a serviciilor