altmarius

cultură şi spiritualitate

11:00

Pionieri milionari | Acum la TV

http://programetv.program24.ro/post/viasat-history/

De la Levi Strauss la Henry J Heinz, acest serial spune poveştile a cinci giganţi ai afacerilor care şi-au lăsat amprenta asupra economiei şi culturii americane.
Incitanta poveste a lui John Jacob Astor, care a devenit primul multimilionar din Statele Unite.
Cinci întreprinzători vizionari din „lumea veche” au redefinit economia „lumii noi” şi au lăsat o amprentă majoră asupra culturii americane. Levi Strauss, Henry E Steinway, William E Boeing, John Jacob Astor şi Henry J Heinz – numele sau produsele lor sunt cunoscute peste tot în lume. Inovaţia, curajul, perseverenţa şi hărnicia au fost atributele care le-au asigurat succesul într-o ţară nouă şi deosebită. Cu ajutorul reconstituirilor de înaltă calitate şi a materialelor de arhivă, acest serial ne prezintă una dintre cele mai fascinante şi incitante epoci din istoria economică a Statelor Unite. Cum au reuşit aceşti cinci bărbaţi, care au început ca imigranţi, să devină prin propriile forţe milionarii prin excelenţă care simbolizează şi astăzi succesul american ?
 
12:00 Corabia pierdută a lui Barbă-neagră
Acest documentar explorează epava corăbiei „Răzbunarea reginei Anne”, un faimos vas de piraţi care s-a scufundat în împrejurări misterioase lângă coasta de est a Americii.
Barbă-neagră a fost, odată, cel mai temut şi mai de succes pirat de pe mări. Dar în culmea gloriei sale, nava sa amiral, „Răzbunarea reginei Anne”, s-a scufundat în împrejurări misterioase lângă coasta de est a Americii. O echipă de arheologi submarini se scufundă sub valuri pentru a explora epava şi a afla de ce s-a scufundat faimoasa corabie. A căzut oare victimă unei erori de navigaţie sau s-a scufundat din motive mai întunecate ?
 
13:00 Drumul chihlimbarului
Acest documentar descoperă multele secrete ale chihlimbarului, o răşină fosilizată de pin, foarte căutată pentru bijuterii încă din perioada neolitică.
Este roşiatic, arde, este numit piatră, dar este, de fapt, o răşină – chihlimbarul. Multe secrete înconjoară această răşină fosilizată de pin, foarte căutată pentru bijuterii încă din cele mai vechi timpuri. În vechime, farmecul său magic venea în principal din frumoasa lui culoare roşiatică şi din transparenţa sa. Bucăţile în care sunt prezente incluziuni – insecte prinse şi conservate în răşină – fascinează în mod special. Gâzele, păduchii sau greierii prinşi în chihlimbar le oferă oamenilor de ştiinţă indicii despre flora şi fauna din vremuri de mult apuse. Acest documentar urmăreşte drumurile chihlimbarului către sud, zăbovind în locuri care au fost importante în trecut şi în zone care îşi recapătă strălucirea cu ajutorul proiectelor iniţiate de Uniunea Europeană.
 
14:00 Bătălia poloneză a Angliei
O poveste reală şi emoţionantă despre Escadronul Polonez de Vânătoare format în Marea Britanie în timpul celui de-al Doilea Război Mondial.
Acest impresionant documentar îşi poartă telespectatorii într-o călătorie reală şi emoţionantă, pentru a descoperi povestea piloţilor polonezi care au luptat în escadronul 303 al RAF în timpul celui de-al Doilea Război Mondial. Vă prezentăm cu vii detalii felul cum au ajuns în Marea Britanie aceşti piloţi căliţi în luptă şi cum au fost trataţi ca inferiori faţă de colegii lor britanici, trebuind să suporte umilinţa de a învăţa „stilul britanic” de pilotaj şi de luptă. Documentarul ilustrează lupta lor pentru a fi acceptaţi şi pentru a-şi avea propriile escadroane şi uriaşele succese pe care le-au obţinut, spre uimirea comandanţilor lor britanici. În sfârşit, documentarul prezintă trădarea finală a polonezilor de către britanici, care au încheiat un acord secret cu Rusia la sfârşitul războiului ce a permis Rusiei să preia controlul asupra Poloniei.
 
15:00 Vânătorii de nazişti
Poveştile organizaţiilor, grupărilor şi indivizilor care i-au vânat pe criminalii de război nazişti, a hăituirii acestora şi a luptei pentru echilibrarea balanţei justiţiei.
După război, un grup de evrei numiţi „Răzbunătorii” au fost îngroziţi de numărul mare de nazişti cu mâinile pătate de sânge cărora li s-a permis să-şi reia viaţa normală. Aceştia au decis să-i vâneze pe nazişti. Printre cei ţintiţi de ei se afla avocatul Wilhelm Stuckart, autorul Legilor de la Nürnberg, a cărui sarcină fusese de a găsi o justificare legală a “Soluţiei finale”. Alţii au fost Aleksander Laak, răspunzător de moartea a 100.000 de evrei în Estonia, şi Otto Abetz, fost ambasador al Germaniei în Franţa, din ordinul căruia fuseseră deportaţi în lagăre de concentrare mulţi evrei francezi. La un moment dat, Răzbunătorii au avut drept ţintă şase milioane de nemţi, doar pentru că erau nemţi.
Vânătorii de nazişti i-au hăituit pe unii dintre cei mai detestaţi oameni de pe pământ, criminalii de război nazişti. Uneori au făcut-o cu cele mai nobile scopuri, alteori în feluri care, dezvăluite, i-ar oripila chiar şi pe propriii lor susţinători. Crimele celor urmăriţi fuseseră oribile şi, pentru ele, aceştia trebuiau să plătească. Mulţi erau pregătiţi să-i urmărească pe făptaşi până când se va fi făcut dreptate – de la Churchill la SAS, de la strategii care au plănuit debarcarea din Normandia până la Mossad. Aceste poveşti despre hăituire şi despre lupta pentru echilibrarea balanţei justiţiei sunt pline de dramă şi tragedie.
 
16:00 Vedete de cinema
This series celebrates the lives of the most glamorous film stars, including Marilyn Monroe, Elizabeth Taylor, Frank Sinatra, Audrey Hepburn, Kirk Douglas, Gene Kelly, Marlon Brando, Sophia Loren.
Margarita Cansino a fost descoperită în adolescenţă, pe când era dansatoare într-un club de noapte din Tijuana. Dar abia când şi-a schimbat numele în Rita Hayworth, cariera ei la Hollywood a luat avânt. Rolurile seducătoare din primele ei filme precum „Roşcovana”, „Blood And Sand” sau „You’ll Never Get Rich” i-au adus porecla „zeiţa iubirii”, pe care şi-a justificat-o prin extraordinara interpretare din „Gilda”, alături de Glenn Ford. A fost căsătorită de cinci ori şi printre soţii ei s-a numărat regizorul Orson Welles. „Se culcă alături de Gilda”, a spus ea despre iubiţii ei, „şi se trezesc alături de mine”.
Să fii măreţ la Hollywood înseamnă să zbori prea aproape de Soare, să întruchipezi visurile a milioane de oameni în timp ce îţi pui soarta în inimile lor. Acest serial celebrează vieţile celor care s-au ridicat cel mai sus. De la Marlon Brando la Elizabeth Taylor, descoperim ce i-a motivat pe aceşti oameni remarcabili şi de ce i-a iubit lumea. Contribuţii din partea unor comentatori şi celebrităţi contemporane vor aduce în prezent moştenirea fiecăruia dintre simboluri în timp ce noi le retrăim momentele magice din filme şi explorăm personalităţile din spatele numelor.
 
17:00 Jurnal de sculptură
Criticul de artă Waldemar Januszczak ne prezintă forma sa de artă preferată, sculptura, explorând motivele pentru care aceasta a fost, este şi va rămâne în inima vieţii noastre culturale.
Waldemar Januszczak îşi continuă explorarea sculpturii examinând modurile în care conducătorii au încercat să lase în urma lor o moştenire durabilă prin reprezentări cât mai impresionante ale propriei imagini.
Criticul britanic de artă Waldemar Januszczak călătoreşte spre câteva dintre cele mai spectaculoase locuri din lume, cum ar fi Nigeria, Insula Paştelui sau Lituania, unde explorează o „grădină” a statuilor din era sovietică, şi îi vizitează pe câţiva dintre cei mai respectaţi sculptori contemporani, printre care Antony Gormley, Marc Quinn, James Turrell şi fraţii Chapman. În cursul a trei călătorii epice, Januszczak foloseşte sculptura pentru a explora atitudinile omului faţă de sex, putere sau Univers şi pentru a demonstra de ce sculptura a fost, este şi va rămâne în inima vieţii noastre culturale.
 
18:00 Monumentele lui Bogdan Bogdanovic
Celebrăm viaţa şi opera arhitectului sârb Bogdan Bogdanovic (1922?2010), cunoscut pentru memorialele sale precum Floarea de la Jasenovac, ridicată la fostul lagăr nazist de concentrare din Croaţia.
ntre anii 1950 şi 1980, arhitectul Bogdan Bogdanovic, profesor universitar şi fost primar al Belgradului, a creat uriaşe monumente suprarealiste care au fost ridicate în întreaga Iugoslavie. Aceste memoriale ale păcii au respins nu numai doctrina socialistă realistă a epocii, ci şi orice altă afiliere politică sau religioasă. Au fost simboluri unice ale protestelor împotriva războiului şi distrugerii – precum Floarea de la Jasenovac, ridicată pe locul fostului lagăr nazist de concentrare de la Jasenovac din Croaţia. Deja aflat în dizgraţia naţionaliştilor în timpul regimului comunist, odată cu izbucnirea în 1991 a războiului civil din Iugoslavia, Bogdanovic a devenit victima unor atacuri violente, iar opera sa a fost supusă unor distrugeri lipsite de sens.
 
19:00 Mark Forster: Licenţă pentru a filma
Documentarul prezintă unul dintre cei mai de succes regizori elveţieni: Mark Forster, creatorul unor filme ca „Puterea dragostei”, „Mai mult decât ficţiune” şi „În căutarea Tărâmului de Nicăieri”.
Marc Forster, unul dintre cei mai în vogă regizori de la Hollywood, avea 30 de ani când a regizat marele succes „Puterea dragostei”, care i-a adus lui Halle Berry primul ei Oscar. Apoi Forster a creat „În căutarea Tărâmului de Nicăieri”, „Mai mult decât ficţiune”, „Vânătorii de zmeie” şi al 22-lea film din seria James Bond, „Partea lui de consolare”. Acest documentar este un fascinant portret al unui mare regizor elveţian, pe parcursul realizării filmelor sale şi al desfăşurării vieţii sale personale.
 
20:00 Monarhiile Asiei
Asia este în prezent regiunea globului cu cea mai rapidă dezvoltare economică. Vor reuşi monarhiile Asiei să ţină pasul cu celelalte ţări ?
Regele Sihanouk s-a „retras” în 2004, lăsându-l la conducere pe fiul său, Sihamoni, de profesie balerin. Spre deosebire de multe monarhii, cea cambodgiană nu este ereditară. Succesorul la tron este ales de către Adunarea Naţională dintr-o serie de candidaţi. Ce fel de monarh sperau cambodgienii să încoroneze când l-au ales pe Sihamoni ?
Fiecare dintre monarhiile Asiei este unică în felul său, dar toate au un lucru în comun: se găsesc într-un punct fascinant al istoriei lor naţionale. Călătorim către inima acestor frumoase ţinuturi pentru a înţelege relaţia dintre oameni şi monarhii lor. Pentru mulţi, monarhia este un anacronism, o instituţie care stă în calea progresului. Pentru alţii, însă, ea este sufletul naţiunii lor, o parte a istoriei comune şi o pavăză împotriva pericolelor modernismului. Pentru a explora aceste variate puncte de vedere, vom începe prin a examina poziţia fiecăreia dintre monarhii în lumea contemporană, felul cum definesc acestea politica naţională şi relaţia pe care o au cu propriul popor şi cu lumea în ansamblu.
 
21:00 Lezaky, 1942
Povestea tragică a satului Lezaky din Cehoslovacia, care a fost făcut una cu pământul în 1942 de către nazişti şi nu a mai fost reconstruit după război.
Anglia, 1941. Un grup de tineri soldaţi cehoslovaci se pregătesc să-l asasineze pe cel mai important oficial nazist, Reinhard Heydrich, în patria lor aflată sub ocupaţie. La vremea aceea, niciunul dintre ei nu putea anticipa consecinţele istorice ale acţiunilor lor pentru soarta satului Lezaky. Acest documentar surprinde povestea oamenilor care trăiau în acest mic sat în 1942 şi care au hotărât să se opună maşinăriei de război naziste în acele vremuri extrem de grele. Ce decizii cruciale au trebuit să ia aceştia şi a avut succes mişcarea lor de rezistenţă ?
 
22:30 Dumnezeu la judecată
Dându-şi seama că exterminarea lor este iminentă, prizonierii evrei de la Auschwitz încearcă să-şi explice soarta „aducându-l pe Dumnezeu la judecată”.
n 1943, într-o sumbră baracă din lagărul Auschwitz, un grup de bărbaţi printre care un fizician, un fabricant de mănuşi, doi rabini, un profesor de Drept şi cel puţin un criminal, se luptă cu disperare nu doar să supravieţuiască, ci şi să-şi explice propria soartă. Aşteptând să afle dacă vor fi sau nu trimişi la camera de gazare, aduşi la limita rezistenţei de cruzimea naziştilor, prizonierii caută răspuns la o întrebare dificilă: care este natura unui Dumnezeu ce permite atâta suferinţă ?
 
00:00 Vedete de cinema
This series celebrates the lives of the most glamorous film stars, including Marilyn Monroe, Elizabeth Taylor, Frank Sinatra, Audrey Hepburn, Kirk Douglas, Gene Kelly, Marlon Brando, Sophia Loren.
Margarita Cansino a fost descoperită în adolescenţă, pe când era dansatoare într-un club de noapte din Tijuana. Dar abia când şi-a schimbat numele în Rita Hayworth, cariera ei la Hollywood a luat avânt. Rolurile seducătoare din primele ei filme precum „Roşcovana”, „Blood And Sand” sau „You’ll Never Get Rich” i-au adus porecla „zeiţa iubirii”, pe care şi-a justificat-o prin extraordinara interpretare din „Gilda”, alături de Glenn Ford. A fost căsătorită de cinci ori şi printre soţii ei s-a numărat regizorul Orson Welles. „Se culcă alături de Gilda”, a spus ea despre iubiţii ei, „şi se trezesc alături de mine”.
Să fii măreţ la Hollywood înseamnă să zbori prea aproape de Soare, să întruchipezi visurile a milioane de oameni în timp ce îţi pui soarta în inimile lor. Acest serial celebrează vieţile celor care s-au ridicat cel mai sus. De la Marlon Brando la Elizabeth Taylor, descoperim ce i-a motivat pe aceşti oameni remarcabili şi de ce i-a iubit lumea. Contribuţii din partea unor comentatori şi celebrităţi contemporane vor aduce în prezent moştenirea fiecăruia dintre simboluri în timp ce noi le retrăim momentele magice din filme şi explorăm personalităţile din spatele numelor.
 
01:00 Jurnal de sculptură
Criticul de artă Waldemar Januszczak ne prezintă forma sa de artă preferată, sculptura, explorând motivele pentru care aceasta a fost, este şi va rămâne în inima vieţii noastre culturale.
Waldemar Januszczak îşi continuă explorarea sculpturii examinând modurile în care conducătorii au încercat să lase în urma lor o moştenire durabilă prin reprezentări cât mai impresionante ale propriei imagini.
Criticul britanic de artă Waldemar Januszczak călătoreşte spre câteva dintre cele mai spectaculoase locuri din lume, cum ar fi Nigeria, Insula Paştelui sau Lituania, unde explorează o „grădină” a statuilor din era sovietică, şi îi vizitează pe câţiva dintre cei mai respectaţi sculptori contemporani, printre care Antony Gormley, Marc Quinn, James Turrell şi fraţii Chapman. În cursul a trei călătorii epice, Januszczak foloseşte sculptura pentru a explora atitudinile omului faţă de sex, putere sau Univers şi pentru a demonstra de ce sculptura a fost, este şi va rămâne în inima vieţii noastre culturale.
 
02:00 Monumentele lui Bogdan Bogdanovic
Celebrăm viaţa şi opera arhitectului sârb Bogdan Bogdanovic (1922?2010), cunoscut pentru memorialele sale precum Floarea de la Jasenovac, ridicată la fostul lagăr nazist de concentrare din Croaţia.
ntre anii 1950 şi 1980, arhitectul Bogdan Bogdanovic, profesor universitar şi fost primar al Belgradului, a creat uriaşe monumente suprarealiste care au fost ridicate în întreaga Iugoslavie. Aceste memoriale ale păcii au respins nu numai doctrina socialistă realistă a epocii, ci şi orice altă afiliere politică sau religioasă. Au fost simboluri unice ale protestelor împotriva războiului şi distrugerii – precum Floarea de la Jasenovac, ridicată pe locul fostului lagăr nazist de concentrare de la Jasenovac din Croaţia. Deja aflat în dizgraţia naţionaliştilor în timpul regimului comunist, odată cu izbucnirea în 1991 a războiului civil din Iugoslavia, Bogdanovic a devenit victima unor atacuri violente, iar opera sa a fost supusă unor distrugeri lipsite de sens.
 
03:00 Mark Forster: Licenţă pentru a filma
Documentarul prezintă unul dintre cei mai de succes regizori elveţieni: Mark Forster, creatorul unor filme ca „Puterea dragostei”, „Mai mult decât ficţiune” şi „În căutarea Tărâmului de Nicăieri”.
Marc Forster, unul dintre cei mai în vogă regizori de la Hollywood, avea 30 de ani când a regizat marele succes „Puterea dragostei”, care i-a adus lui Halle Berry primul ei Oscar. Apoi Forster a creat „În căutarea Tărâmului de Nicăieri”, „Mai mult decât ficţiune”, „Vânătorii de zmeie” şi al 22-lea film din seria James Bond, „Partea lui de consolare”. Acest documentar este un fascinant portret al unui mare regizor elveţian, pe parcursul realizării filmelor sale şi al desfăşurării vieţii sale personale.
 
04:00 Monarhiile Asiei
Asia este în prezent regiunea globului cu cea mai rapidă dezvoltare economică. Vor reuşi monarhiile Asiei să ţină pasul cu celelalte ţări ?
Regele Sihanouk s-a „retras” în 2004, lăsându-l la conducere pe fiul său, Sihamoni, de profesie balerin. Spre deosebire de multe monarhii, cea cambodgiană nu este ereditară. Succesorul la tron este ales de către Adunarea Naţională dintr-o serie de candidaţi. Ce fel de monarh sperau cambodgienii să încoroneze când l-au ales pe Sihamoni ?
Fiecare dintre monarhiile Asiei este unică în felul său, dar toate au un lucru în comun: se găsesc într-un punct fascinant al istoriei lor naţionale. Călătorim către inima acestor frumoase ţinuturi pentru a înţelege relaţia dintre oameni şi monarhii lor. Pentru mulţi, monarhia este un anacronism, o instituţie care stă în calea progresului. Pentru alţii, însă, ea este sufletul naţiunii lor, o parte a istoriei comune şi o pavăză împotriva pericolelor modernismului. Pentru a explora aceste variate puncte de vedere, vom începe prin a examina poziţia fiecăreia dintre monarhii în lumea contemporană, felul cum definesc acestea politica naţională şi relaţia pe care o au cu propriul popor şi cu lumea în ansamblu.
 
05:00 Lezaky, 1942
Povestea tragică a satului Lezaky din Cehoslovacia, care a fost făcut una cu pământul în 1942 de către nazişti şi nu a mai fost reconstruit după război.
Anglia, 1941. Un grup de tineri soldaţi cehoslovaci se pregătesc să-l asasineze pe cel mai important oficial nazist, Reinhard Heydrich, în patria lor aflată sub ocupaţie. La vremea aceea, niciunul dintre ei nu putea anticipa consecinţele istorice ale acţiunilor lor pentru soarta satului Lezaky. Acest documentar surprinde povestea oamenilor care trăiau în acest mic sat în 1942 şi care au hotărât să se opună maşinăriei de război naziste în acele vremuri extrem de grele. Ce decizii cruciale au trebuit să ia aceştia şi a avut succes mişcarea lor de rezistenţă ?
 
06:30 Dumnezeu la judecată
Dându-şi seama că exterminarea lor este iminentă, prizonierii evrei de la Auschwitz încearcă să-şi explice soarta „aducându-l pe Dumnezeu la judecată”.
n 1943, într-o sumbră baracă din lagărul Auschwitz, un grup de bărbaţi printre care un fizician, un fabricant de mănuşi, doi rabini, un profesor de Drept şi cel puţin un criminal, se luptă cu disperare nu doar să supravieţuiască, ci şi să-şi explice propria soartă. Aşteptând să afle dacă vor fi sau nu trimişi la camera de gazare, aduşi la limita rezistenţei de cruzimea naziştilor, prizonierii caută răspuns la o întrebare dificilă: care este natura unui Dumnezeu ce permite atâta suferinţă ?

Vizualizări: 57

Adaugă un comentariu

Pentru a putea adăuga comentarii trebuie să fii membru al altmarius !

Alătură-te reţelei altmarius

STATISTICI

Free counters!
Din 15 iunie 2009

209 state 

(ultimul: Eswatini)

Numar de steaguri: 273

Record vizitatori:    8,782 (3.04.2011)

Record clickuri:

 16,676 (3.04.2011)

Steaguri lipsa: 33

1 stat are peste 700,000 clickuri (Romania)

1 stat are peste 100.000 clickuri (USA)

1 stat are peste 50,000 clickuri (Moldova)

2 state au peste 20,000  clickuri (Italia,  Germania)

4 state are peste 10.000 clickuri (Franta, UngariaSpania,, Marea Britanie,)

6 state au peste 5.000 clickuri (Olanda, Belgia,  Canada,  )

10 state au peste 1,000 clickuri (Polonia, Rusia,  Australia, IrlandaIsraelGreciaElvetia ,  Brazilia, Suedia, Austria)

50 state au peste 100 clickuri

20 state au un click

Website seo score
Powered by WebStatsDomain

DE URMĂRIT

1.EDITURA HOFFMAN

https://www.editurahoffman.ro/

2. EDITURA ISTROS

https://www.muzeulbrailei.ro/editura-istros/

3.EDITURA UNIVERSITATII CUZA - IASI

https://www.editura.uaic.ro/produse/editura/ultimele-aparitii/1

4.ANTICARIAT UNU

https://www.anticariat-unu.ro/wishlist

5. PRINTRE CARTI

http://www.printrecarti.ro/

6. ANTICARIAT ALBERT

http://anticariatalbert.com/

7. ANTICARIAT ODIN 

http://anticariat-odin.ro/

8. TARGUL CARTII

http://www.targulcartii.ro/

9. ANTICARIAT PLUS

http://www.anticariatplus.ro/

10. LIBRĂRIILE:NET

https://www.librariileonline.ro/carti/literatura--i1678?filtru=2-452

11. LIBRĂRIE: NET

https://www.librarie.net/cautare-rezultate.php?&page=2&t=opere+fundamentale&sort=top

12.CONTRAMUNDUM

https://contramundum.ro/cart/

13. ANTICARIATUL NOU

http://www.anticariatulnou.ro

14. ANTICARIAT NOU

https://anticariatnou.wordpress.com/

15.OKAZII

https://www.okazii.ro/cart?step=0&tr_buyerid=6092150

16. ANTIKVARIUM.RO

http://antikvarium.ro

17.ANTIKVARIUS.RO

https://www.antikvarius.ro/

18. ANTICARIAT URSU

https://anticariat-ursu.ro/index.php?route=common/home

19.EDITURA TEORA - UNIVERSITAS

http://www.teora.ro/cgi-bin/teora/romania/mbshop.cgi?database=09&action=view_product&productID=%20889&category=01

20. EDITURA SPANDUGINO

https://edituraspandugino.ro/

21. FILATELIE

 http://www.romaniastamps.com/

22 MAX

http://romanianstampnews.blogspot.com

23.LIBREX

https://www.librex.ro/search/editura+polirom/?q=editura+polirom

24. LIBMAG

https://www.libmag.ro/carti-la-preturi-sub-10-lei/filtre/edituri/polirom/

25. LIBRIS

https://www.libris.ro/account/myWishlist

26. MAGIA MUNTELUI

http://magiamuntelui.blogspot.com

27. RAZVAN CODRESCU
http://razvan-codrescu.blogspot.ro/

28.RADIO ARHIVE

https://www.facebook.com/RadioArhive/

29.IDEEA EUROPEANĂ

https://www.ideeaeuropeana.ro/colectie/opere-fundamentale/

30. SA NU UITAM

http://sanuuitam.blogspot.ro/

31. CERTITUDINEA

www.certitudinea.com

32. F.N.S.A

https://www.fnsa.ro/products/4546-dimitrie_cantemir_despre_numele_moldaviei.html

Anunturi

Licenţa Creative Commons Această retea este pusă la dispoziţie sub Licenţa Atribuire-Necomercial-FărăModificări 3.0 România Creativ

Note

Hoffman - Jurnalul cărților esențiale

1. Radu Sorescu -  Petre Tutea. Viata si opera

2. Zaharia Stancu  - Jocul cu moartea

3. Mihail Sebastian - Orasul cu salcimi

4. Ioan Slavici - Inchisorile mele

5. Gib Mihaescu -  Donna Alba

6. Liviu Rebreanu - Ion

7. Cella Serghi - Pinza de paianjen

8. Zaharia Stancu -  Descult

9. Henriette Yvonne Stahl - Intre zi si noapte

10.Mihail Sebastian - De doua mii de ani

11. George Calinescu Cartea nuntii

12. Cella Serghi Pe firul de paianjen…

Continuare

Creat de altmariusclassic Dec 23, 2020 at 11:45am. Actualizat ultima dată de altmariusclassic Ian 24, 2021.

© 2024   Created by altmarius.   Oferit de

Embleme  |  Raportare eroare  |  Termeni de utilizare a serviciilor