altmarius

cultură şi spiritualitate

10:00 Părul care a schimbat istoria | Acum la TV
Oamenii de ştiinţă reconstituie identitatea unui om din Epoca de Piatră doar cu ajutorul unui smoc de păr găsit în permafrostul din Groenlanda.
Numele lui este Inuk, care în limba groenlandeză înseamnă, simplu, om. Acum patru mii de ani, a fost printre primii oameni care s-au stabilit în noile ţinuturi arctice. Când a murit, singurul lucru pe care l-a lăsat în urmă ca dovadă a existenţei sale a fost un smoc de păr atât de gros, încât a fost confundat cu blana de urs. Din fericire, doar de atât avem nevoie pentru a-l readuce la viaţă. Inuk a trăit înainte de zorii istoriei, dar mulţumită incredibilei enciclopedii genetice conţinute în câteva şuviţe din părul lui, avem o amprentă de care ne putem folosi pentru a-l „readuce la viaţă” – până la culoarea ochilor, forma dinţilor... chiar şi începutul de chelie.
 
11:00 Handel: Viaţa unui idol
Povestea vieţii lui George Frideric Handel (1685-1759), primul muzician din lume care a atins statusul de idol de mase cu hituri precum „Aleluia”, celebre în întreaga lume.
George Frideric Handel (1685-1759) a fost primul muzician din lume care s-a transformat într-un idol pentru mase. Compoziţiile sale de succes, precum „Aleluia”, „Sarabanda”, sau Imnul Încoronării din opera „Preotul Zadok”, prelucrat ca temă în imnul Ligii Campionilor, sunt celebre în întreaga lume. Geniul său muzical a fost la fel de mare ca flerul său comercial, iar personalitatea sa a fost pe cât de excentrică, pe atât de misterioasă. Povestea vieţii sale abundă de anecdote – de altfel, Handel a fost primul compozitor din istorie a cărui biografie a fost pusă pe hârtie. Acest documentar ilustrează întâmplări hilare sau dramatice din viaţa lui Handel şi prezintă personalităţi istorice precum virtuozul italian al clavecinului Domenico Scarlatti, compozitorul german Johann Mattheson, marea cântăreaţă de operă Francesca Cuzzoni şi înfricoşătorul şarlatan John Taylor.
 
12:00 Istoria rasismului
Acest documentar face cronica concepţiilor schimbătoare despre „rasă” şi a istoriei rasismului în Europa, cele două Americi, Australasia şi Asia.
Acest episod examinează atitudinile prevalente privitoare la diferenţele dintre oameni din scrierile unora dintre cei mai importanţi filosofi şi istorici ai Iluminismului. Examinăm implicaţiile poveştilor din Vechiul Testament precum „blestemul lui Ham” în dezvoltarea ideii de rasă în Europa şi urmărim dezvoltarea rasismului ca răspuns la comerţul transatlantic cu sclavi şi la evenimentul care va influenţa ideile rasiale timp de secole: cucerirea Americilor de către spanioli şi distrugerea civilizaţiilor „Lumii Noi”. Acest episod arată cum sclavia şi înfiinţarea primelor colonii europene în cele două Americi a dus la dezumanizarea şi exploatarea africanilor – şi la exterminarea, de-a dreptul, a amerindienilor.
Acest documentar în serial face cronica ideilor despre rasă şi a istoriei rasismului în Europa, cele două Americi, Australasia şi Asia. Ne va arăta cum au evoluat ideile despre diferenţele rasiale ca răspuns la diverse evenimente istorice şi va identifica impactul profund pe care ideea de „rasă” şi realităţile rasismului le-au avut asupra ştiinţei, culturii, societăţii şi istoriei universale. Explorând istoria rasei de la începuturile apariţiei conştiinţei rasiale şi până la manifestările rasismului în societatea şi cultura contemporană, vom examina natura „peisajului rasial” care, de cinci secole încoace, ocupă un loc atât de important în imaginaţia colectivă a Occidentului.
 
13:00 Jurnalul Annei Frank
O dramă istorică bazată pe jurnalul unei adolescente, scris în timp ce se ascundea în Amsterdamul ocupat de nazişti.
Jurnalul Annei Frank, scris între anii 1942 şi 1944, în timp ce Anne se ascundea în Amsterdamul ocupat, a transformat-o într-una dintre cele mai cunoscute personalităţi ale secolului XX. Anne avea patru ani când a părăsit Germania natală, treisprezece când a trebuit să se ascundă şi nu împlinise şaisprezece când a murit într-un lagăr de concentrare nazist, una dintre cele şase milioane de victime de origine evreiască ale nebuniei rasiste a lui Hitler. Pe parcursul ultimilor cincizeci de ani, Anne Frank a devenit un simbol universal al vocii celor oprimaţi, într-o lume a violenţei şi tiraniei. Numele ei invocă umanitatea, toleranţa şi voinţa de a trăi. Iar jurnalul ei – lectură obligatorie în şcoli din întreaga lume – a fost interpretat ca o mărturie eternă a curajului şi speranţei.
 
15:00 Cine crezi că eşti cu adevărat?
Acest serial reconstituie arborele genealogic al celor mai iubite celebrităţi din Marea Britanie, revelând surprinzătoarele, extraordinarele şi adesea emoţionantele poveşti ale strămoşilor acestora.
Robin Gibb din Bee Gees descoperă în trecutul său o poveste despre sărăcie şi curaj şi află cum străbunicul său patern a trecut peste obstacole şi a devenit erou de război. Indiciile ne duc către Paisley, faimosul centru scoţian al textilelor, unde Robin încearcă să rezolve misterul unei rupturi în familie. Pe linie maternă, Robin vrea să afle mai multe despre străbunica sa, Cecilia Lynch, care a fost moaşă. Urmărind şirul documentelor, Robin descoperă cu uimire că străbunica sa a fost chemată în faţa Consiliului Penal al Moaşelor într-un caz tragic referitor la unul dintre bebeluşii pe care îi moşise. Ce se întâmplase ? Şi a fost Cecilia de vină ?
Acest serial reconstituie arborele genealogic al celor mai iubite celebrităţi din Marea Britanie, revelând surprinzătoarele, extraordinarele şi adesea emoţionantele poveşti ale strămoşilor acestora. În acelaşi timp, el ne oferă o privire alternativă asupra istoriei moderne a Marii Britanii – o istorie a oamenilor.
 
16:00 Legea lui Garrow
Curajosul şi inovatorul avocat englez William Garrow se întoarce la tribunalul Old Bailey, unde apără drepturile deţinuţilor în faţa puterii statului şi îşi face câţiva duşmani puternici.
ntorşi de la război, epuizaţi şi răniţi, marinarii britanici sunt trataţi cu dispreţ şi nepăsare la spitalul Greenwich. Unul dintre ei dezvăluie cu curaj corupţia de acolo şi ca urmare este închis în temniţa Newgate. Southouse îl acuză pe Garrow de vendetă personală când acesta foloseşte cazul pentru a ataca Amiralitatea – şi în particular, pe subsecretarul acesteia, Sir Arthur Hill.
Această dramă, a cărei acţiune este plasată în epoca georgiană la tribunalul londonez Old Bailey, într-un mediu dominat de corupţie şi injustiţie socială, este bazată pe un şir de procese reale de la sfârşitul secolului XVIII. Fiecare episod începe cu investigarea unui caz extras din arhivele tribunalului vremii, de la viol şi crimă la înaltă trădare şi corupţie, şi îi urmăreşte pe William Garrow şi asociatul său John Southouse în timp ce încearcă să descopere adevărul sau să lupte pentru dreptate. Într-o epocă în care puţini oameni beneficiau de apărători, tânărul Garrow i-a apărat pe cei defavorizaţi şi a promovat interogatoriul încrucişat al martorilor acuzării, care face parte astăzi din sistemul nostru legislativ.
 
17:00 Cele mai urâte joburi din istorie
Actorul englez Tony Robinson revine pentru a arunca lumină asupra felului cum numeroase meserii a căror importanţă nu au fost recunoscută până acum au schimbat lumea în care trăim.
nverzitele şi plăcutele ţinuturi rurale englezeşti îşi datorează existenţa unor oameni dispuşi să facă nişte munci îngrozitoare. După ce Tony vede cum era viaţa de cioban, de culegător de urzici, vânzător de vopsea roşie, treierător, strângător de pleavă, tăietor de rogoz, mâncător de păcate, asistent de topometru, fabricant de alb de plumb şi de mingi de golf din pene, ce ar putea fi mai rău ? Ce ziceţi de vechea meserie de constructor de clopotniţe ? „Nu de înălţime mi-e frică”, spune Tony. „Ci să cad pe pământ de la înălţime”.
Tony Robinson revine pentru a arunca lumină asupra felului cum numeroase meserii a căror importanţă nu au fost recunoscută până acum au schimbat lumea în care trăim. Meseriile dezgustătoare pe care oamenii le-au făcut pe parcursul secolelor au avut o contribuţie fundamentală în istorie. Acest serial dezvăluie cum au fost generate evenimente, instituţii, simboluri şi elemente ale economiei de către numeroşii bărbaţi şi femei care trudeau făcând muncile cele mai de jos. Tony lucrează pe rând ca barcagiu, fierar, cărămidar, colector de excremente şi curăţător de măruntaie. De asemenea, el pătrunde în lumea obscură a fabricanţilor de lănţişoare de ceas, tăietorilor de scânduri, băieţilor de biciuit sau ajutorilor de şamotor.
 
18:00 Geniul designului
Acest program examinează istoria designului, concentrându-se asupra unor invenţii – precum inelul de desfacere sau bucătăria utilată – care au transformat viaţa modernă.
Designul industrial a fost unul dintre produsele secundare neprevăzute ale Revoluţiei industriale, alături de încălzirea globală şi de trei secole de frământări sociale. Spunem povestea primei generaţii de designeri, care s-au războit cu „maşinăria industrială” creată pentru a satisface dorinţa capitalismului de a produce mai mult cu bani mai puţini. Alături de numele celebre precum Wedgwood sau William Morris, aducem un omagiu şi designerilor anonimi care au creat prozaicele, dar clasicele forme atât de familiare astăzi – de la cratiţe până la foarfecele de tuns oile – precursoarele unei întregi game de produse industriale.
Un documentar care urmează după seria „Geniul fotografiei”, acest serial examinează istoria designului, concentrându-se asupra unor invenţii – precum inelul de desfacere sau bucătăria utilată – care au transformat viaţa modernă.
 
19:00 n căutarea lui Beethoven
Acest documentar dă la o parte multiplele nivele de mit şi legendă care îl înconjoară pe unul dintre cei mai respectaţi şi influenţi compozitori din toate timpurile, Ludwig van Beethoven.
Niciun alt compozitor nu a fost atât de citat sau pictat, despre niciunul nu s-a scris atât de mult şi niciunul nu a fost folosit atât de mult pe post de emblemă a diverselor cauze politice şi revoluţionare. Dar cine a fost adevăratul Beethoven ? Cine a fost omul din spatele imaginii romantice a artistului chinuit cu părul vâlvoi, dezaxat şi încruntat ? Acest documentar explorează adevărul din spatele multiplelor nivele de mit şi legendă care îl înconjoară pe omul considerat nu doar primul compozitor independent din lume, ci şi cel mai important.
 
20:00 Procesul naziştilor
Documentarul prezintă dezvăluirile făcute de naziştii de vârf – Göring, Speer şi Hess – în timpul proceselor de la Nürnberg şi în conversaţii confidenţiale cu psihologii şi cu ceilalţi acuzaţi.
După Göring, Rudolf Hess a fost cel mai important nazist care a căzut în mâinile Aliaţilor. El îl ajutase pe Hitler să scrie Mein Kampf şi era adjunctul Führerului. În 1941, într-unul dintre cele mai bizare episoade din întregul război, Hess a furat un avion de vânătoare şi a zburat în Scoţia pentru a-i propune Marii Britanii pacea – fără ştiinţa lui Hitler. Ca rezultat, Hitler a pus ca Hess să fie declarat nebun şi acesta şi-a petrecut restul războiului într-o închisoare britanică. Când Hess a venit la Nürnberg, sănătatea sa mintală era încă sub semnul întrebării, Hess pretinzând că nu-şi aminteşte trecutul său nazist. Acest episod îi urmăreşte pe psihiatrul american Douglas Kelley şi pe psihologul Gustave Gilbert în timp ce încearcă să elucideze misterul amneziei lui Rudolf Hess şi al halucinaţiilor sale paranoide.
Combinând naraţiunea cu dialogurile dramatice, acest serial ne oferă o privire fără precedent asupra personalităţii şi soartei a trei dintre cei mai importanţi nazişti – Hermann Göring, Albert Speer şi Rudolf Hess. În urma cercetării arhivelor din întreaga Europă şi din SUA, serialul foloseşte documente în mare parte nepublicate pentru a-i readuce la viaţă pe criminalii de război nazişti şi îi urmăreşte, folosind propriile lor cuvinte, de la capturare la condamnare şi la soarta lor ulterioară: sinucidere, 20 de ani de detenţie şi respectiv detenţie pe viaţă. Acestea nu sunt nişte biografii convenţionale, permiţându-ne să cunoaştem şi personaje-cheie din tabăra Aliată, de la judecători şi procurori la psihologi sau gardieni, şi să înţelegem mai bine cum au contribuit aceştia la organizarea celui mai important proces din istorie.
 
21:00 Fuga lui Ludovic al XVI-lea
Dramatizarea evenimentelor din 21 iunie 1791, când, în timpul Revoluţiei Franceze, regele Ludovic al XVI-lea, regina Maria Antoaneta şi copiii lor au încercat să fugă din Paris, dar au fost arestaţi.
Paris, 21 iunie 1791. La 30 de minute după miezul nopţii, regele Ludovic al XVI-lea al Franţei, soţia sa Maria Antoaneta şi copiii lor au încercat să fugă din Parisul asaltat de revoluţionari. Deghizaţi, ei au ieşit din palatul Tuileries, dar au fost arestaţi la Varennes şi duşi înapoi la Paris. Un an mai târziu, regele şi regina Franţei au fost decapitaţi.
 
22:30 Prim-plan
O întâlnire intimă cu două dintre cele mai frumoase şi de succes actriţe din Franţa contemporană – Charlote Gainsbourg şi Monica Bellucci.
Talentata cântăreaţă şi actriţă Charlotte Gainsbourg, de o eleganţă impecabilă, ne vorbeşte deschis despre viaţa şi cariera ei, de la colaborările din tinereţe cu tatăl ei, Serge Gainsbourg, până la cunoscutul rol din Antihristul lui Lars von Trier şi colaborarea muzicală cu starul rock Beck. Născută într-o familie căreia celebritatea nu-i era nicidecum străină, Charlotte Gainsbourg este o artistă cu picioarele pe pământ care adoptă succesul şi faima cu naturaleţe. Mereu căutând proiecte surprinzătoare şi fără să se teamă de controverse, Charlotte Gainsbourg este un talent îndrăzneţ şi reconfortant al vremurilor noastre.
O întâlnire intimă cu două dintre cele mai frumoase şi de succes actriţe din Franţa contemporană – Charlote Gainsbourg şi Monica Bellucci.
 
23:00 ntâlnire cu Simone Weil
Povestea lui Simone Weil – filosof francez, mistic creştin şi activistă socială, care şi-a petrecut mare parte din scurta sa viaţă apărând drepturile celor dezavantajaţi social şi politic.
Acest document spune povestea lui Simone Weil (1909-1943), filosof, activistă şi mistic, care şi-a petrecut mare parte din mult prea scurta sa viaţă apărând drepturile celor dezavantajaţi social şi politic. În încercarea de a o înţelege pe Simone Weil, cineasta Julia Haslett ia în discuţie chestiuni profunde legate de responsabilitate morală atât în familia ei, cât şi în contextul mai general al Americii secolului XXI. Folosind scrierile şi învăţăturile lui Weil ca fundal pentru propriile sale experienţe, Haslett creează un emoţionant portret al unei tinere extraordinare a cărei decizie de a acţiona conform convingerilor sale a dovedit că a duce o viaţă principială ar trebui să fie dorinţa noastră, a tuturor.
 
00:00 Legea lui Garrow
Curajosul şi inovatorul avocat englez William Garrow se întoarce la tribunalul Old Bailey, unde apără drepturile deţinuţilor în faţa puterii statului şi îşi face câţiva duşmani puternici.
ntorşi de la război, epuizaţi şi răniţi, marinarii britanici sunt trataţi cu dispreţ şi nepăsare la spitalul Greenwich. Unul dintre ei dezvăluie cu curaj corupţia de acolo şi ca urmare este închis în temniţa Newgate. Southouse îl acuză pe Garrow de vendetă personală când acesta foloseşte cazul pentru a ataca Amiralitatea – şi în particular, pe subsecretarul acesteia, Sir Arthur Hill.
Această dramă, a cărei acţiune este plasată în epoca georgiană la tribunalul londonez Old Bailey, într-un mediu dominat de corupţie şi injustiţie socială, este bazată pe un şir de procese reale de la sfârşitul secolului XVIII. Fiecare episod începe cu investigarea unui caz extras din arhivele tribunalului vremii, de la viol şi crimă la înaltă trădare şi corupţie, şi îi urmăreşte pe William Garrow şi asociatul său John Southouse în timp ce încearcă să descopere adevărul sau să lupte pentru dreptate. Într-o epocă în care puţini oameni beneficiau de apărători, tânărul Garrow i-a apărat pe cei defavorizaţi şi a promovat interogatoriul încrucişat al martorilor acuzării, care face parte astăzi din sistemul nostru legislativ.
 
01:00 Cele mai urâte joburi din istorie
Actorul englez Tony Robinson revine pentru a arunca lumină asupra felului cum numeroase meserii a căror importanţă nu au fost recunoscută până acum au schimbat lumea în care trăim.
nverzitele şi plăcutele ţinuturi rurale englezeşti îşi datorează existenţa unor oameni dispuşi să facă nişte munci îngrozitoare. După ce Tony vede cum era viaţa de cioban, de culegător de urzici, vânzător de vopsea roşie, treierător, strângător de pleavă, tăietor de rogoz, mâncător de păcate, asistent de topometru, fabricant de alb de plumb şi de mingi de golf din pene, ce ar putea fi mai rău ? Ce ziceţi de vechea meserie de constructor de clopotniţe ? „Nu de înălţime mi-e frică”, spune Tony. „Ci să cad pe pământ de la înălţime”.
Tony Robinson revine pentru a arunca lumină asupra felului cum numeroase meserii a căror importanţă nu au fost recunoscută până acum au schimbat lumea în care trăim. Meseriile dezgustătoare pe care oamenii le-au făcut pe parcursul secolelor au avut o contribuţie fundamentală în istorie. Acest serial dezvăluie cum au fost generate evenimente, instituţii, simboluri şi elemente ale economiei de către numeroşii bărbaţi şi femei care trudeau făcând muncile cele mai de jos. Tony lucrează pe rând ca barcagiu, fierar, cărămidar, colector de excremente şi curăţător de măruntaie. De asemenea, el pătrunde în lumea obscură a fabricanţilor de lănţişoare de ceas, tăietorilor de scânduri, băieţilor de biciuit sau ajutorilor de şamotor.
 
02:00 Geniul designului
Acest program examinează istoria designului, concentrându-se asupra unor invenţii – precum inelul de desfacere sau bucătăria utilată – care au transformat viaţa modernă.
Designul industrial a fost unul dintre produsele secundare neprevăzute ale Revoluţiei industriale, alături de încălzirea globală şi de trei secole de frământări sociale. Spunem povestea primei generaţii de designeri, care s-au războit cu „maşinăria industrială” creată pentru a satisface dorinţa capitalismului de a produce mai mult cu bani mai puţini. Alături de numele celebre precum Wedgwood sau William Morris, aducem un omagiu şi designerilor anonimi care au creat prozaicele, dar clasicele forme atât de familiare astăzi – de la cratiţe până la foarfecele de tuns oile – precursoarele unei întregi game de produse industriale.
Un documentar care urmează după seria „Geniul fotografiei”, acest serial examinează istoria designului, concentrându-se asupra unor invenţii – precum inelul de desfacere sau bucătăria utilată – care au transformat viaţa modernă.
 
03:00 n căutarea lui Beethoven
Acest documentar dă la o parte multiplele nivele de mit şi legendă care îl înconjoară pe unul dintre cei mai respectaţi şi influenţi compozitori din toate timpurile, Ludwig van Beethoven.
Niciun alt compozitor nu a fost atât de citat sau pictat, despre niciunul nu s-a scris atât de mult şi niciunul nu a fost folosit atât de mult pe post de emblemă a diverselor cauze politice şi revoluţionare. Dar cine a fost adevăratul Beethoven ? Cine a fost omul din spatele imaginii romantice a artistului chinuit cu părul vâlvoi, dezaxat şi încruntat ? Acest documentar explorează adevărul din spatele multiplelor nivele de mit şi legendă care îl înconjoară pe omul considerat nu doar primul compozitor independent din lume, ci şi cel mai important.
 
04:00 Procesul naziştilor
Documentarul prezintă dezvăluirile făcute de naziştii de vârf – Göring, Speer şi Hess – în timpul proceselor de la Nürnberg şi în conversaţii confidenţiale cu psihologii şi cu ceilalţi acuzaţi.
După Göring, Rudolf Hess a fost cel mai important nazist care a căzut în mâinile Aliaţilor. El îl ajutase pe Hitler să scrie Mein Kampf şi era adjunctul Führerului. În 1941, într-unul dintre cele mai bizare episoade din întregul război, Hess a furat un avion de vânătoare şi a zburat în Scoţia pentru a-i propune Marii Britanii pacea – fără ştiinţa lui Hitler. Ca rezultat, Hitler a pus ca Hess să fie declarat nebun şi acesta şi-a petrecut restul războiului într-o închisoare britanică. Când Hess a venit la Nürnberg, sănătatea sa mintală era încă sub semnul întrebării, Hess pretinzând că nu-şi aminteşte trecutul său nazist. Acest episod îi urmăreşte pe psihiatrul american Douglas Kelley şi pe psihologul Gustave Gilbert în timp ce încearcă să elucideze misterul amneziei lui Rudolf Hess şi al halucinaţiilor sale paranoide.
Combinând naraţiunea cu dialogurile dramatice, acest serial ne oferă o privire fără precedent asupra personalităţii şi soartei a trei dintre cei mai importanţi nazişti – Hermann Göring, Albert Speer şi Rudolf Hess. În urma cercetării arhivelor din întreaga Europă şi din SUA, serialul foloseşte documente în mare parte nepublicate pentru a-i readuce la viaţă pe criminalii de război nazişti şi îi urmăreşte, folosind propriile lor cuvinte, de la capturare la condamnare şi la soarta lor ulterioară: sinucidere, 20 de ani de detenţie şi respectiv detenţie pe viaţă. Acestea nu sunt nişte biografii convenţionale, permiţându-ne să cunoaştem şi personaje-cheie din tabăra Aliată, de la judecători şi procurori la psihologi sau gardieni, şi să înţelegem mai bine cum au contribuit aceştia la organizarea celui mai important proces din istorie.
 
05:00 Fuga lui Ludovic al XVI-lea
Dramatizarea evenimentelor din 21 iunie 1791, când, în timpul Revoluţiei Franceze, regele Ludovic al XVI-lea, regina Maria Antoaneta şi copiii lor au încercat să fugă din Paris, dar au fost arestaţi.
Paris, 21 iunie 1791. La 30 de minute după miezul nopţii, regele Ludovic al XVI-lea al Franţei, soţia sa Maria Antoaneta şi copiii lor au încercat să fugă din Parisul asaltat de revoluţionari. Deghizaţi, ei au ieşit din palatul Tuileries, dar au fost arestaţi la Varennes şi duşi înapoi la Paris. Un an mai târziu, regele şi regina Franţei au fost decapitaţi.
 
06:30 Prim-plan
O întâlnire intimă cu două dintre cele mai frumoase şi de succes actriţe din Franţa contemporană – Charlote Gainsbourg şi Monica Bellucci.
Talentata cântăreaţă şi actriţă Charlotte Gainsbourg, de o eleganţă impecabilă, ne vorbeşte deschis despre viaţa şi cariera ei, de la colaborările din tinereţe cu tatăl ei, Serge Gainsbourg, până la cunoscutul rol din Antihristul lui Lars von Trier şi colaborarea muzicală cu starul rock Beck. Născută într-o familie căreia celebritatea nu-i era nicidecum străină, Charlotte Gainsbourg este o artistă cu picioarele pe pământ care adoptă succesul şi faima cu naturaleţe. Mereu căutând proiecte surprinzătoare şi fără să se teamă de controverse, Charlotte Gainsbourg este un talent îndrăzneţ şi reconfortant al vremurilor noastre.
O întâlnire intimă cu două dintre cele mai frumoase şi de succes actriţe din Franţa contemporană – Charlote Gainsbourg şi Monica Bellucci.

Vizualizări: 57

Adaugă un comentariu

Pentru a putea adăuga comentarii trebuie să fii membru al altmarius !

Alătură-te reţelei altmarius

STATISTICI

Free counters!
Din 15 iunie 2009

209 state 

(ultimul: Eswatini)

Numar de steaguri: 273

Record vizitatori:    8,782 (3.04.2011)

Record clickuri:

 16,676 (3.04.2011)

Steaguri lipsa: 33

1 stat are peste 700,000 clickuri (Romania)

1 stat are peste 100.000 clickuri (USA)

1 stat are peste 50,000 clickuri (Moldova)

2 state au peste 20,000  clickuri (Italia,  Germania)

4 state are peste 10.000 clickuri (Franta, UngariaSpania,, Marea Britanie,)

6 state au peste 5.000 clickuri (Olanda, Belgia,  Canada,  )

10 state au peste 1,000 clickuri (Polonia, Rusia,  Australia, IrlandaIsraelGreciaElvetia ,  Brazilia, Suedia, Austria)

50 state au peste 100 clickuri

20 state au un click

Website seo score
Powered by WebStatsDomain

DE URMĂRIT

1.EDITURA HOFFMAN

https://www.editurahoffman.ro/

2. EDITURA ISTROS

https://www.muzeulbrailei.ro/editura-istros/

3.EDITURA UNIVERSITATII CUZA - IASI

https://www.editura.uaic.ro/produse/editura/ultimele-aparitii/1

4.ANTICARIAT UNU

https://www.anticariat-unu.ro/wishlist

5. PRINTRE CARTI

http://www.printrecarti.ro/

6. ANTICARIAT ALBERT

http://anticariatalbert.com/

7. ANTICARIAT ODIN 

http://anticariat-odin.ro/

8. TARGUL CARTII

http://www.targulcartii.ro/

9. ANTICARIAT PLUS

http://www.anticariatplus.ro/

10. LIBRĂRIILE:NET

https://www.librariileonline.ro/carti/literatura--i1678?filtru=2-452

11. LIBRĂRIE: NET

https://www.librarie.net/cautare-rezultate.php?&page=2&t=opere+fundamentale&sort=top

12.CONTRAMUNDUM

https://contramundum.ro/cart/

13. ANTICARIATUL NOU

http://www.anticariatulnou.ro

14. ANTICARIAT NOU

https://anticariatnou.wordpress.com/

15.OKAZII

https://www.okazii.ro/cart?step=0&tr_buyerid=6092150

16. ANTIKVARIUM.RO

http://antikvarium.ro

17.ANTIKVARIUS.RO

https://www.antikvarius.ro/

18. ANTICARIAT URSU

https://anticariat-ursu.ro/index.php?route=common/home

19.EDITURA TEORA - UNIVERSITAS

http://www.teora.ro/cgi-bin/teora/romania/mbshop.cgi?database=09&action=view_product&productID=%20889&category=01

20. EDITURA SPANDUGINO

https://edituraspandugino.ro/

21. FILATELIE

 http://www.romaniastamps.com/

22 MAX

http://romanianstampnews.blogspot.com

23.LIBREX

https://www.librex.ro/search/editura+polirom/?q=editura+polirom

24. LIBMAG

https://www.libmag.ro/carti-la-preturi-sub-10-lei/filtre/edituri/polirom/

25. LIBRIS

https://www.libris.ro/account/myWishlist

26. MAGIA MUNTELUI

http://magiamuntelui.blogspot.com

27. RAZVAN CODRESCU
http://razvan-codrescu.blogspot.ro/

28.RADIO ARHIVE

https://www.facebook.com/RadioArhive/

29.IDEEA EUROPEANĂ

https://www.ideeaeuropeana.ro/colectie/opere-fundamentale/

30. SA NU UITAM

http://sanuuitam.blogspot.ro/

31. CERTITUDINEA

www.certitudinea.com

32. F.N.S.A

https://www.fnsa.ro/products/4546-dimitrie_cantemir_despre_numele_moldaviei.html

Anunturi

Licenţa Creative Commons Această retea este pusă la dispoziţie sub Licenţa Atribuire-Necomercial-FărăModificări 3.0 România Creativ

Note

Hoffman - Jurnalul cărților esențiale

1. Radu Sorescu -  Petre Tutea. Viata si opera

2. Zaharia Stancu  - Jocul cu moartea

3. Mihail Sebastian - Orasul cu salcimi

4. Ioan Slavici - Inchisorile mele

5. Gib Mihaescu -  Donna Alba

6. Liviu Rebreanu - Ion

7. Cella Serghi - Pinza de paianjen

8. Zaharia Stancu -  Descult

9. Henriette Yvonne Stahl - Intre zi si noapte

10.Mihail Sebastian - De doua mii de ani

11. George Calinescu Cartea nuntii

12. Cella Serghi Pe firul de paianjen…

Continuare

Creat de altmariusclassic Dec 23, 2020 at 11:45am. Actualizat ultima dată de altmariusclassic Ian 24, 2021.

© 2024   Created by altmarius.   Oferit de

Embleme  |  Raportare eroare  |  Termeni de utilizare a serviciilor