altmarius

cultură şi spiritualitate

08:00 Legea lui Garrow | Acum la TV
Curajosul şi inovatorul avocat englez William Garrow se întoarce la tribunalul Old Bailey, unde apără drepturile deţinuţilor în faţa puterii statului şi îşi face câţiva duşmani puternici.
Această dramă, a cărei acţiune este plasată în epoca georgiană la tribunalul londonez Old Bailey, într-un mediu dominat de corupţie şi injustiţie socială, este bazată pe un şir de procese reale de la sfârşitul secolului XVIII. Fiecare episod începe cu investigarea unui caz extras din arhivele tribunalului vremii, de la viol şi crimă la înaltă trădare şi corupţie, şi îi urmăreşte pe William Garrow şi asociatul său John Southouse în timp ce încearcă să descopere adevărul sau să lupte pentru dreptate. Într-o epocă în care puţini oameni beneficiau de apărători, tânărul Garrow i-a apărat pe cei defavorizaţi şi a promovat interogatoriul încrucişat al martorilor acuzării, care face parte astăzi din sistemul nostru legislativ.
 
09:00 Geniul designului
Acest program examinează istoria designului, concentrându-se asupra unor invenţii – precum inelul de desfacere sau bucătăria utilată – care au transformat viaţa modernă.
Lumea de astăzi este o lume a designului, o lume în care proiectarea reprezintă interfaţa dintre oameni şi obiecte. În ultimul episod al seriei, ne întrebăm: cum am ajuns aici ? După epoca plictisitoare a finalului anilor 1970, urmărim explozia de creativitate care a definit "deceniile designului", anii 1980 şi 1990. Într-o perioadă când politicienii din Marea Britanie şi America reorganizau instituţii odată intangibile, proiectanţii şi-au aprins propriul foc sub ideile moderniste care le dominaseră gândirea timp de peste 50 de ani. Satisfăcând dorinţe mai degrabă decât necesităţi şi aliindu-se cu consumerismul flagrant al "culturii cumpărăturilor", designerii au renunţat la rolul lor secundar şi sunt acum vedetele care dau formă lumii moderne. Ei au jucat un rol decisiv şi în lumea esenţială a computerelor şi tehnologiei digitale de mase, prin designul tastaturilor, mouse-ului şi computerului în general. Şi acum, când apetitul nostru insaţiabil pentru noi "gadgeturi" creează îngrijorare, proiectanţii se străduiesc să ne ofere noi idei pentru un consum sustenabil al viitorului.
Un documentar care urmează după seria „Geniul fotografiei”, acest serial examinează istoria designului, concentrându-se asupra unor invenţii – precum inelul de desfacere sau bucătăria utilată – care au transformat viaţa modernă.
 
10:00 Voiaje ale descoperirilor
Acest documentar ne prezintă numele pionierilor mărilor şi evenimentele majore din istoria descoperirilor geografice.
Când submarinul USS Squalus s-a scufundat în Oceanul Atlantic în 1939, invenţia inginerului Charles Momsen, fost comandant de submarin, a salvat echipajul.
Bogata tradiţie a navigaţiei a avut un impact dramatic asupra vieţii noastre de astăzi. Acest serial cartografiază influenţa puternică a cinci voiaje uimitoare. Exploratorul şi inginerul Paul Rose recreează aventuri maritime legendare pentru a investiga cum au influenţat direct descoperirile făcute în timpul acestora toate aspectele lumii moderne în care trăim. De la remarcabilul voiaj de opt ani încărcat de dispute care a adus cauciucul, scorţişoara şi sistemul metric în Europa, la „micşorarea globală” generată de umila busolă magnetică, dragostea autentică a lui Paul Rose pentru ştiinţă şi aventură şi darul povestirii aduc aceste poveşti pasionante la viaţă.
 
11:00 Omul care a inventat arta modernă
Criticul de artă britanic Waldemar Januszczak spune dramatica poveste a marelui artist francez din secolul XIX Édouard Manet.
Criticul de artă britanic Waldemar Januszczak spune dramatica poveste a marelui artist francez din secolul XIX Édouard Manet. Considerat părintele impresionismului, Manet a refuzat cu încăpăţânare să expună alături de ceilalţi impresionişti şi a păstrat mereu distanţa din punct de vedere artistic faţă de Monet, Renoir şi confraţii lor. Deşi aceştia îl venerau, el îi dispreţuia, preferând să-şi continue propria linie a desprinderii faţă de arta tradiţională. Scandaloasele tablouri prin care şi-a creat reputaţia – „Olympia”, imoral de sexy, sau neîncetat parafrazatul „Dejunul pe iarbă” – sunt cele mai semnificative imagini ale artei franceze a secolului XIX. Iar respingerea lui Manet de la Salonul oficial de pictură, care l-a determinat să înfiinţeze Salonul Refuzaţilor, este considerată evenimentul cultural cheie al epocii.
 
12:30 Banii: Lumea Google
Acest documentar explică fenomenul Google – una dintre cele mai de succes companii din lume.
Google s-a consacrat de mult ca regină a internetului. Dar nu este doar una dintre cele mai de succes companii de pe glob. Google este una dintre puţinele companii care se pot lăuda că au schimbat cu adevărat lumea. Discutăm cu câţiva dintre nenumăraţii oameni care spun că Google le-a schimbat viaţa, uneori în feluri neaşteptate.
 
13:00 Aliaţii în Germania postbelică
Combinând părerile istoricilor şi relatări ale martorilor oculari din ambele tabere, a „ocupaţilor” şi a „ocupanţilor”, acest serial ne oferă o privire inedită asupra vieţii din Germania postbelică.
Un nou început
Combinând părerile istoricilor şi relatări ale martorilor oculari din ambele tabere, a „ocupaţilor” şi a „ocupanţilor”, acest serial ne oferă o privire inedită asupra vieţii din Germania postbelică de la ocupaţia Aliată din 1945 şi până la apariţia celor două Germanii în 1949, perioadă care a avut un efect profund nu doar asupra Germaniei de azi, ci şi asupra restului lumii. Datorită unei noi generaţii de istorici, care au avut acces la informaţii recent desecretizate, şi disponibilităţii celor implicaţi de a purta un dialog deschis, a fost posibilă o analiză în profunzime a evenimentelor istorice din perioada respectivă.
 
14:00 1066
Acest serial face cronica anului 1066 şi spune povestea conflictului dintre Anglia şi vikingi din perspectiva soldatului de rând.
Armatele s-au adunat lângă Hastings. Armata regelui Harold se apropie. Reuniţi cu Ordgar şi Snorri, Tofi şi Leofric sunt chemaţi din nou la arme pentru a face faţă supremului test de putere şi hotărâre – ultima bătălie, cea de la Hastings. Cine va triumfa – şi va supravieţui ?
n anul 1066, Anglia s-a schimbat pentru totdeauna. Această poveste epică despre invazie, rezistenţă şi război descrie evenimentele acelui an din punctul de vedere al soldaţilor de rând şi al familiilor acestora, surprinse de tumultul războiului. Doi tineri, Tofi şi Leofric, sunt recrutaţi în armata regelui Harold şi ajută la înfrângerea vikingilor în bătălia de la podul Stamford. Dar până să apuce să se refacă, sosesc veşti că normanzii au debarcat în Sussex. Satul lor este atacat şi trebuie să fugă spre sud... pentru a lupta în epica bătălie de la Hastings.
 
15:00 Adevărul din culise
De la cercurile din lanuri la Triunghiul Bermudelor – acest captivant serial testează veridicitatea diverselor credinţe populare sau teorii ale conspiraţiei şi încearcă să separe adevărul de ficţiune.
O jumătate de milion de mile marine pătrate încărcate de mister, mituri şi presupuneri. A fost numit în bătaie de joc „tărâmul dispăruţilor”, dar dacă îl menţionaţi, aproape oricine va şti la ce vă referiţi. Milioane de oameni cred în această legendă, dar alţii se îndoiesc de veridicitatea ei. Un fapt, însă, este indiscutabil: sute de aeronave şi vapoare au dispărut aici, adesea fără urmă şi frecvent fără nicio explicaţie. Care este, până la urmă, adevărul din spatele Triunghiului Bermudelor ? Unii pun dispariţiile pe seama unor forţe extraterestre sau puteri supranaturale, alţii oferă explicaţii mai practice, dar aproape la fel de şocante. Ar putea fi de vină câmpuri electromagnetice, vortexuri temporale, sinistre ceţe electronice sau bule letale de metan ? Mulţi spun că aceşti factori acţionează în zonă şi noi vom testa fiecare dintre aceste teorii, în încercarea de a descoperi secretele Triunghiului.
Pot cele mai cunoscute mituri şi fenomene să ţină piept analizei ştiinţifice ? Acest incitant documentar serial testează credinţe populare şi teorii ale conspiraţiei. De la cercurile din lanuri la Arca lui Noe şi la misterele care înconjoară Triunghiul Bermudelor – alăturaţi-vă experţilor care încearcă să separe adevărul de ficţiune.
 
16:00 Legea lui Garrow
Curajosul şi inovatorul avocat englez William Garrow se întoarce la tribunalul Old Bailey, unde apără drepturile deţinuţilor în faţa puterii statului şi îşi face câţiva duşmani puternici.
Această dramă, a cărei acţiune este plasată în epoca georgiană la tribunalul londonez Old Bailey, într-un mediu dominat de corupţie şi injustiţie socială, este bazată pe un şir de procese reale de la sfârşitul secolului XVIII. Fiecare episod începe cu investigarea unui caz extras din arhivele tribunalului vremii, de la viol şi crimă la înaltă trădare şi corupţie, şi îi urmăreşte pe William Garrow şi asociatul său John Southouse în timp ce încearcă să descopere adevărul sau să lupte pentru dreptate. Într-o epocă în care puţini oameni beneficiau de apărători, tânărul Garrow i-a apărat pe cei defavorizaţi şi a promovat interogatoriul încrucişat al martorilor acuzării, care face parte astăzi din sistemul nostru legislativ.
 
17:00 Cum a modelat arta lumea
Acest documentar relevă că imaginile cu care ne înconjurăm astăzi provin dintr-o lume veche de mii de ani.
Instrumentele vizuale folosite de Tony Blair sau George Bush pentru a fi aleşi şi a-şi păstra puterea nu sunt invenţii ale timpurilor moderne, ci îşi au originea acum multe mii de ani. Ne întoarcem în vremurile când a fost creat ansamblul Stonehenge şi la anii domniei lui Alexandru cel Mare pentru a releva cum a devenit imagistica o armă indispensabilă în arsenalul politic al oricărui lider.
Porniţi într-o incitantă călătorie prin timp şi de-a latul a cinci continente, către esenţa creativităţii. Îngemănând istoria socială, politica, ştiinţa, natura, arheologia şi religia, acest serial internaţional dezleagă un mister universal – de ce lumea din jurul nostru arată aşa cum arată. Mistere moderne sunt explicate prin întoarcerea în timp la începuturile civilizaţiei, prin intermediul unora dintre cele mai uimitoare creaţii ale omului. Demonstraţii ştiinţifice incitante relevă cum mintea noastră – şi a înaintaşilor noştri – se raportează la artă. Frumoasă, surprinzătoare, captivantă şi relevantă, cu o realizare vizuală demnă de subiectul său, această uimitoare aventură va plăcea nu doar pasionaţilor de artă, ci şi oricui şi-a pus vreodată întrebări despre locul omenirii în lume.
 
18:00 Secrete din adâncuri
De la investigarea cunoştinţelor navale ale egiptenilor antici până la căutarea avioanelor pierdute în al Doilea Război Mondial, aruncăm o privire asupra descoperirilor şi evenimentelor de pe mări.
Nu am găsit încă Atlantida, dar oraşele scufundate sunt răspândite în toată lumea. Pornim alături de vedeta hollywoodiană Paul Johansson, scafandru experimentat, într-o călătorie de investigare a oraşelor scufundate – unele reale, unele imaginare. Călătoria noastră începe în oraşul legendar Dwarka al lui Krishna, de lângă coasta Indiei, şi continuă cu Alexandria, faimosul oraş egiptean scufundat. Apoi călătorim către cele mai misterioase destinaţii subacvatice: oraşe scufundate din India, Japonia şi Caraibe. Pe drum, Paul ilustrează cu ajutorul graficii computerizate efectele unei mici creşteri a nivelului mării, de nu mai mult de doi metri, asupra oraşelor Los Angeles, New York, Londra şi Tokio.
Filmat exclusiv în HD, acest serial aruncă o privire asupra descoperirilor şi evenimentelor istorice petrecute pe mări. Echipe de istorici pasionaţi, oameni de ştiinţă renumiţi şi căutători de comori redescoperă corăbiile egiptenilor antici, găsesc avioane pierdute în al Doilea Război Mondial şi caută comori scufundate pe epave.
 
19:00 Războinici
De la Spartacus la Napoleon, combinăm reconstituirile cu grafica pe computer pentru a descoperi punctele tari şi slăbiciunile ce i-au condus pe războinicii legendari către realizări neatinse de alţii.
n 1519, aventurierul spaniol Hernan Cortes a luat cu asalt puternicul imperiu aztec cu doar câţiva soldaţi şi 16 cai. Legenda spune că împăratul aztec Montezuma şi-a cedat imperiul pentru că l-a crezut pe Cortes zeu. Dar o relatare mai exactă sugerează că grupul de conchistadori a pornit un război civil în America Centrală, unificând o armată de triburi care se opuneau stăpânirii aztece, iar Montezuma nu a fost un ignorant, ci un lider sofisticat.
Episoadele dramatice şi pline de acţiune ale acestui serial sunt bazate pe vieţile a şase bărbaţi care au transformat lumea din jurul lor, fie prin puterea voinţei, fie prin geniul, curajul sau chiar lăcomia lor. Personalităţi magnetice şi pline de forţă care şi-au câştigat locul în imaginaţia colectivă, pregătiţi să moară pentru convingerile lor – fie că era vorba de Dumnezeu sau de aur, putere şi glorie sau un ideal magnific. De la Spartacus, gladiatorul care a îngenuncheat Roma, până la îndrăzneţul geniu militar Napoleon, acest serial combină reconstituirile dramatice cu grafica pe calculator pentru a descoperi motivele, punctele tari şi chiar slăbiciunile ce i-au condus pe războinicii legendari către realizări neatinse de alţii.
 
20:00 Trăiască Pakistanul !
Folosind filmări de arhivă şi interviuri necunoscute până acum, acest documentar oferă cheia înţelegerii prezentului Pakistanului prin intermediul istoriei sale politice.
ncă de la crearea sa în 1947, Pakistanul pare să fi fost prizonier al unei moşteniri geopolitice încărcate de conflicte care impietează asupra dezvoltării sale politice şi economice. Folosind filmări de arhivă şi interviuri, acest documentar prezintă personajele-cheie care au influenţat istoria ţării: Mohamed Ali Jinnah, fondatorul Pakistanului, Zulfikar Ali Bhutto, generalul Zia ul-Haq, Nawaz Sharif, Benazir Bhutto şi preşedintele actual, generalul Pervez Musharraf. Divizarea politică are cauze multiple, precum antagonismul faţă de India, relaţiile cu vecinul Afganistan, strategia alianţelor schimbătoare cu marile puteri ale lumii, precum şi steagul Islamului, care, în loc să unească sub el diferitele grupuri etnice, a exacerbat uneori conflictele dintre musulmanii din această ţară cu 150 de milioane de locuitori care joacă – şi va continua să joace mult timp de acum înainte – un rol important în strategiile şi politica internaţională.
 
21:00 Călătoria omului
Descoperiţi originile noastre urmărind călătoria făcută de primii Homo sapiens porniţi din Africa de Est cu misiunea de a popula planeta şi felul cum ne-am schimbat pe parcurs.
Examinăm felul în care oamenii moderni au călătorit din Africa în inima Europei şi ce s-a putut întâmpla pe parcursul acestei călătorii care să le schimbe culoarea pielii din brun în alb. Cum au reuşit aceşti vânători-culegători să suporte inimaginabilele condiţii din ultima eră glaciară şi cum au ajuns stăpânii unui ţinut deja locuit de puternicii şi rezistenţii oameni de Neanderthal ?
Când Homo sapiens a pornit din Africa de Est într-o periculoasă călătorie pentru a popula lumea, nu era singura specie umanoidă de pe planetă. Dar a fost singura care a supravieţuit, până la final. De ce ? Şi cum ne-am schimbat pe parcursul cele mai mari călătorii din istorie, devenind cei care suntem azi ? Acest fascinant serial face cinci călătorii epice pe întregul glob, urmând traseele antice ale strămoşilor noştri pentru a dezvălui extraordinarele şi durele provocări cu care s-au confruntat. Folosind ultimele dovezi genetice şi arheologice, arătăm cum oamenii s-au adaptat gradat, cultural şi fizic, ca răspuns la mediul în care au trăit.
 
22:00 Ginghis Han
Acest documentar explorează imaginea negativă a lui Ginghis Han, fondatorul Imperiului Mongol.
ntotdeauna să loveşti primul şi întotdeauna să te răzbuni”. Ginghis Han a învăţat aceste reguli dure în timpul unei copilării marcate de violenţă. Tatăl său a fost ucis şi Ginghis a crescut în stepa mongolă neiertătoare. Dar cum a reuşit un paria, crescut în sărăcie, să devină un mare Han ? Şi de ce este înfăţişat adesea ca un psihopat care şi-a ucis fratele şi a pus să fie omorât cel mai bun prieten al său ? Este corect să ni-l amintim pe Ginghis ca pe un măcelar nemilos ? Veţi hotărî singuri după ce veţi urmări faptele istorice prezentate în acest documentar.
 
23:00 O crimă învăluită în mister
Scenaristul Julian Fellowes, premiat cu Oscar, porneşte într-o misiune detectivistică de elucidare a cinci misterioase crime petrecute în secolele XIX şi XX.
ntr-o noapte ceţoasă, într-un conac izolat aflat pe un deal înconjurat de orăşele industriale din Cheshire, un industriaş bogat şi-a găsit prematur sfârşitul în timp ce servitorii şi nepoata lui (împiedicată de rochia de seară) alergau prin întuneric după ajutor, iar soţia lui trăgea cu curaj clopotul de alarmă recent instalat. Julian Fellowes dezvăluie o poveste despre pasiune zădărnicită şi despre poverile bogăţiei şi paternalismului.
Un serial dramatic care povesteşte crime adevărate, rămase neelucidate. Scenaristul Julian Fellowes, premiat cu Oscar, se transformă într-un detectiv istoric care îşi duce publicul înapoi în timp pentru a observa şi investiga crime misterioase. Toate cele cinci cazuri neelucidate sunt deliberat unice şi distincte în ce priveşte vârsta, sexul şi clasa socială a victimei, mediul social, regiunea şi epoca, precum şi modul de operare al criminalului.
 
00:00 Legea lui Garrow
Curajosul şi inovatorul avocat englez William Garrow se întoarce la tribunalul Old Bailey, unde apără drepturile deţinuţilor în faţa puterii statului şi îşi face câţiva duşmani puternici.
Această dramă, a cărei acţiune este plasată în epoca georgiană la tribunalul londonez Old Bailey, într-un mediu dominat de corupţie şi injustiţie socială, este bazată pe un şir de procese reale de la sfârşitul secolului XVIII. Fiecare episod începe cu investigarea unui caz extras din arhivele tribunalului vremii, de la viol şi crimă la înaltă trădare şi corupţie, şi îi urmăreşte pe William Garrow şi asociatul său John Southouse în timp ce încearcă să descopere adevărul sau să lupte pentru dreptate. Într-o epocă în care puţini oameni beneficiau de apărători, tânărul Garrow i-a apărat pe cei defavorizaţi şi a promovat interogatoriul încrucişat al martorilor acuzării, care face parte astăzi din sistemul nostru legislativ.
 
01:00 Cum a modelat arta lumea
Acest documentar relevă că imaginile cu care ne înconjurăm astăzi provin dintr-o lume veche de mii de ani.
Instrumentele vizuale folosite de Tony Blair sau George Bush pentru a fi aleşi şi a-şi păstra puterea nu sunt invenţii ale timpurilor moderne, ci îşi au originea acum multe mii de ani. Ne întoarcem în vremurile când a fost creat ansamblul Stonehenge şi la anii domniei lui Alexandru cel Mare pentru a releva cum a devenit imagistica o armă indispensabilă în arsenalul politic al oricărui lider.
Porniţi într-o incitantă călătorie prin timp şi de-a latul a cinci continente, către esenţa creativităţii. Îngemănând istoria socială, politica, ştiinţa, natura, arheologia şi religia, acest serial internaţional dezleagă un mister universal – de ce lumea din jurul nostru arată aşa cum arată. Mistere moderne sunt explicate prin întoarcerea în timp la începuturile civilizaţiei, prin intermediul unora dintre cele mai uimitoare creaţii ale omului. Demonstraţii ştiinţifice incitante relevă cum mintea noastră – şi a înaintaşilor noştri – se raportează la artă. Frumoasă, surprinzătoare, captivantă şi relevantă, cu o realizare vizuală demnă de subiectul său, această uimitoare aventură va plăcea nu doar pasionaţilor de artă, ci şi oricui şi-a pus vreodată întrebări despre locul omenirii în lume.
 
02:00 Secrete din adâncuri
De la investigarea cunoştinţelor navale ale egiptenilor antici până la căutarea avioanelor pierdute în al Doilea Război Mondial, aruncăm o privire asupra descoperirilor şi evenimentelor de pe mări.
Nu am găsit încă Atlantida, dar oraşele scufundate sunt răspândite în toată lumea. Pornim alături de vedeta hollywoodiană Paul Johansson, scafandru experimentat, într-o călătorie de investigare a oraşelor scufundate – unele reale, unele imaginare. Călătoria noastră începe în oraşul legendar Dwarka al lui Krishna, de lângă coasta Indiei, şi continuă cu Alexandria, faimosul oraş egiptean scufundat. Apoi călătorim către cele mai misterioase destinaţii subacvatice: oraşe scufundate din India, Japonia şi Caraibe. Pe drum, Paul ilustrează cu ajutorul graficii computerizate efectele unei mici creşteri a nivelului mării, de nu mai mult de doi metri, asupra oraşelor Los Angeles, New York, Londra şi Tokio.
Filmat exclusiv în HD, acest serial aruncă o privire asupra descoperirilor şi evenimentelor istorice petrecute pe mări. Echipe de istorici pasionaţi, oameni de ştiinţă renumiţi şi căutători de comori redescoperă corăbiile egiptenilor antici, găsesc avioane pierdute în al Doilea Război Mondial şi caută comori scufundate pe epave.
 
03:00 Războinici
De la Spartacus la Napoleon, combinăm reconstituirile cu grafica pe computer pentru a descoperi punctele tari şi slăbiciunile ce i-au condus pe războinicii legendari către realizări neatinse de alţii.
n 1519, aventurierul spaniol Hernan Cortes a luat cu asalt puternicul imperiu aztec cu doar câţiva soldaţi şi 16 cai. Legenda spune că împăratul aztec Montezuma şi-a cedat imperiul pentru că l-a crezut pe Cortes zeu. Dar o relatare mai exactă sugerează că grupul de conchistadori a pornit un război civil în America Centrală, unificând o armată de triburi care se opuneau stăpânirii aztece, iar Montezuma nu a fost un ignorant, ci un lider sofisticat.
Episoadele dramatice şi pline de acţiune ale acestui serial sunt bazate pe vieţile a şase bărbaţi care au transformat lumea din jurul lor, fie prin puterea voinţei, fie prin geniul, curajul sau chiar lăcomia lor. Personalităţi magnetice şi pline de forţă care şi-au câştigat locul în imaginaţia colectivă, pregătiţi să moară pentru convingerile lor – fie că era vorba de Dumnezeu sau de aur, putere şi glorie sau un ideal magnific. De la Spartacus, gladiatorul care a îngenuncheat Roma, până la îndrăzneţul geniu militar Napoleon, acest serial combină reconstituirile dramatice cu grafica pe calculator pentru a descoperi motivele, punctele tari şi chiar slăbiciunile ce i-au condus pe războinicii legendari către realizări neatinse de alţii.
 
04:00 Trăiască Pakistanul !
Folosind filmări de arhivă şi interviuri necunoscute până acum, acest documentar oferă cheia înţelegerii prezentului Pakistanului prin intermediul istoriei sale politice.
ncă de la crearea sa în 1947, Pakistanul pare să fi fost prizonier al unei moşteniri geopolitice încărcate de conflicte care impietează asupra dezvoltării sale politice şi economice. Folosind filmări de arhivă şi interviuri, acest documentar prezintă personajele-cheie care au influenţat istoria ţării: Mohamed Ali Jinnah, fondatorul Pakistanului, Zulfikar Ali Bhutto, generalul Zia ul-Haq, Nawaz Sharif, Benazir Bhutto şi preşedintele actual, generalul Pervez Musharraf. Divizarea politică are cauze multiple, precum antagonismul faţă de India, relaţiile cu vecinul Afganistan, strategia alianţelor schimbătoare cu marile puteri ale lumii, precum şi steagul Islamului, care, în loc să unească sub el diferitele grupuri etnice, a exacerbat uneori conflictele dintre musulmanii din această ţară cu 150 de milioane de locuitori care joacă – şi va continua să joace mult timp de acum înainte – un rol important în strategiile şi politica internaţională.
 
05:00 Călătoria omului
Descoperiţi originile noastre urmărind călătoria făcută de primii Homo sapiens porniţi din Africa de Est cu misiunea de a popula planeta şi felul cum ne-am schimbat pe parcurs.
Examinăm felul în care oamenii moderni au călătorit din Africa în inima Europei şi ce s-a putut întâmpla pe parcursul acestei călătorii care să le schimbe culoarea pielii din brun în alb. Cum au reuşit aceşti vânători-culegători să suporte inimaginabilele condiţii din ultima eră glaciară şi cum au ajuns stăpânii unui ţinut deja locuit de puternicii şi rezistenţii oameni de Neanderthal ?
Când Homo sapiens a pornit din Africa de Est într-o periculoasă călătorie pentru a popula lumea, nu era singura specie umanoidă de pe planetă. Dar a fost singura care a supravieţuit, până la final. De ce ? Şi cum ne-am schimbat pe parcursul cele mai mari călătorii din istorie, devenind cei care suntem azi ? Acest fascinant serial face cinci călătorii epice pe întregul glob, urmând traseele antice ale strămoşilor noştri pentru a dezvălui extraordinarele şi durele provocări cu care s-au confruntat. Folosind ultimele dovezi genetice şi arheologice, arătăm cum oamenii s-au adaptat gradat, cultural şi fizic, ca răspuns la mediul în care au trăit.
 
06:00 Ginghis Han
Acest documentar explorează imaginea negativă a lui Ginghis Han, fondatorul Imperiului Mongol.
ntotdeauna să loveşti primul şi întotdeauna să te răzbuni”. Ginghis Han a învăţat aceste reguli dure în timpul unei copilării marcate de violenţă. Tatăl său a fost ucis şi Ginghis a crescut în stepa mongolă neiertătoare. Dar cum a reuşit un paria, crescut în sărăcie, să devină un mare Han ? Şi de ce este înfăţişat adesea ca un psihopat care şi-a ucis fratele şi a pus să fie omorât cel mai bun prieten al său ? Este corect să ni-l amintim pe Ginghis ca pe un măcelar nemilos ? Veţi hotărî singuri după ce veţi urmări faptele istorice prezentate în acest documentar.
 

Vizualizări: 30

Adaugă un comentariu

Pentru a putea adăuga comentarii trebuie să fii membru al altmarius !

Alătură-te reţelei altmarius

STATISTICI

Free counters!
Din 15 iunie 2009

209 state 

(ultimul: Eswatini)

Numar de steaguri: 273

Record vizitatori:    8,782 (3.04.2011)

Record clickuri:

 16,676 (3.04.2011)

Steaguri lipsa: 33

1 stat are peste 700,000 clickuri (Romania)

1 stat are peste 100.000 clickuri (USA)

1 stat are peste 50,000 clickuri (Moldova)

2 state au peste 20,000  clickuri (Italia,  Germania)

4 state are peste 10.000 clickuri (Franta, UngariaSpania,, Marea Britanie,)

6 state au peste 5.000 clickuri (Olanda, Belgia,  Canada,  )

10 state au peste 1,000 clickuri (Polonia, Rusia,  Australia, IrlandaIsraelGreciaElvetia ,  Brazilia, Suedia, Austria)

50 state au peste 100 clickuri

20 state au un click

Website seo score
Powered by WebStatsDomain

DE URMĂRIT

1.EDITURA HOFFMAN

https://www.editurahoffman.ro/

2. EDITURA ISTROS

https://www.muzeulbrailei.ro/editura-istros/

3.EDITURA UNIVERSITATII CUZA - IASI

https://www.editura.uaic.ro/produse/editura/ultimele-aparitii/1

4.ANTICARIAT UNU

https://www.anticariat-unu.ro/wishlist

5. PRINTRE CARTI

http://www.printrecarti.ro/

6. ANTICARIAT ALBERT

http://anticariatalbert.com/

7. ANTICARIAT ODIN 

http://anticariat-odin.ro/

8. TARGUL CARTII

http://www.targulcartii.ro/

9. ANTICARIAT PLUS

http://www.anticariatplus.ro/

10. LIBRĂRIILE:NET

https://www.librariileonline.ro/carti/literatura--i1678?filtru=2-452

11. LIBRĂRIE: NET

https://www.librarie.net/cautare-rezultate.php?&page=2&t=opere+fundamentale&sort=top

12.CONTRAMUNDUM

https://contramundum.ro/cart/

13. ANTICARIATUL NOU

http://www.anticariatulnou.ro

14. ANTICARIAT NOU

https://anticariatnou.wordpress.com/

15.OKAZII

https://www.okazii.ro/cart?step=0&tr_buyerid=6092150

16. ANTIKVARIUM.RO

http://antikvarium.ro

17.ANTIKVARIUS.RO

https://www.antikvarius.ro/

18. ANTICARIAT URSU

https://anticariat-ursu.ro/index.php?route=common/home

19.EDITURA TEORA - UNIVERSITAS

http://www.teora.ro/cgi-bin/teora/romania/mbshop.cgi?database=09&action=view_product&productID=%20889&category=01

20. EDITURA SPANDUGINO

https://edituraspandugino.ro/

21. FILATELIE

 http://www.romaniastamps.com/

22 MAX

http://romanianstampnews.blogspot.com

23.LIBREX

https://www.librex.ro/search/editura+polirom/?q=editura+polirom

24. LIBMAG

https://www.libmag.ro/carti-la-preturi-sub-10-lei/filtre/edituri/polirom/

25. LIBRIS

https://www.libris.ro/account/myWishlist

26. MAGIA MUNTELUI

http://magiamuntelui.blogspot.com

27. RAZVAN CODRESCU
http://razvan-codrescu.blogspot.ro/

28.RADIO ARHIVE

https://www.facebook.com/RadioArhive/

29.IDEEA EUROPEANĂ

https://www.ideeaeuropeana.ro/colectie/opere-fundamentale/

30. SA NU UITAM

http://sanuuitam.blogspot.ro/

31. CERTITUDINEA

www.certitudinea.com

32. F.N.S.A

https://www.fnsa.ro/products/4546-dimitrie_cantemir_despre_numele_moldaviei.html

Anunturi

Licenţa Creative Commons Această retea este pusă la dispoziţie sub Licenţa Atribuire-Necomercial-FărăModificări 3.0 România Creativ

Note

Hoffman - Jurnalul cărților esențiale

1. Radu Sorescu -  Petre Tutea. Viata si opera

2. Zaharia Stancu  - Jocul cu moartea

3. Mihail Sebastian - Orasul cu salcimi

4. Ioan Slavici - Inchisorile mele

5. Gib Mihaescu -  Donna Alba

6. Liviu Rebreanu - Ion

7. Cella Serghi - Pinza de paianjen

8. Zaharia Stancu -  Descult

9. Henriette Yvonne Stahl - Intre zi si noapte

10.Mihail Sebastian - De doua mii de ani

11. George Calinescu Cartea nuntii

12. Cella Serghi Pe firul de paianjen…

Continuare

Creat de altmariusclassic Dec 23, 2020 at 11:45am. Actualizat ultima dată de altmariusclassic Ian 24, 2021.

© 2024   Created by altmarius.   Oferit de

Embleme  |  Raportare eroare  |  Termeni de utilizare a serviciilor