altmarius

cultură şi spiritualitate

09:00

Arta războiului | Acum la TV

http://programetv.program24.ro/post/viasat-history/

Acest documentar ne arată cum a transformat Primul Război Mondial lumea artei şi cum a schimbat felul în care este înfăţişat războiul în imagini.
Primul Război Mondial a fost examinat în multe documentare din punct de vedere politic şi militar, dar rareori a fost văzut prin ochii pictorilor. Perioada dintre 1914 şi 1918 a cuprins un adevărat catalog de mişcări artistice: impresionism, expresionism, realism, cubism şi futurism. Toate au înfăţişat imagini fidele şi intense de pe câmpul de luptă.
10:00 Voiaje ale descoperirilor
Acest documentar ne prezintă numele pionierilor mărilor şi evenimentele majore din istoria descoperirilor geografice.
Paul Rose spune povestea a trei francezi din secolul XVIII care au pornit în periculoasa misiune de măsurare a Pământului.
Bogata tradiţie a navigaţiei a avut un impact dramatic asupra vieţii noastre de astăzi. Acest serial cartografiază influenţa puternică a cinci voiaje uimitoare. Exploratorul şi inginerul Paul Rose recreează aventuri maritime legendare pentru a investiga cum au influenţat direct descoperirile făcute în timpul acestora toate aspectele lumii moderne în care trăim. De la remarcabilul voiaj de opt ani încărcat de dispute care a adus cauciucul, scorţişoara şi sistemul metric în Europa, la „micşorarea globală” generată de umila busolă magnetică, dragostea autentică a lui Paul Rose pentru ştiinţă şi aventură şi darul povestirii aduc aceste poveşti pasionante la viaţă.
11:00 Anna Letenska: Actriţa şi naziştii
Tragica poveste a actriţei cehe Anna Letenska, arestată de nazişti în 1942, apoi eliberată pentru a putea termina comedia în care juca şi, în cele din urmă, ucisă.
n mai 1942, la faimoasele studiouri Barrandov din Praga se filma comedia „Prijdu hned” („Voi fi acolo”), cu Anna Letenska. După asasinarea liderului nazist Reinhard Heydrich, răzbunarea naziştilor a fost cruntă. Anna Letenska a fost printre cei arestaţi, pentru că soţul ei a ajutat să fugă un doctor care îl tratase pe unul dintre asasini. Apoi, incredibilul s-a întâmplat. Naziştii au eliberat-o pe Anna Letenska pentru a termina filmul. Dar când pe platou s-a auzit pentru ultima oară „Tăiaţi !”, în august 1942, Letenska a fost arestată din nou şi dusă în lagărul de concentrare Mauthausen, unde a fost ucisă, fără să mai apuce premiera ultimului său film. Acest documentar tratează subiecte delicate precum vinovăţia şi complicaţiile, colaborarea şi trădarea şi conţine secvenţe originale de film, materiale de arhivă şi un interviu cu fiul Annei Letenska.
12:00 Trăiască Pakistanul !
Folosind filmări de arhivă şi interviuri necunoscute până acum, acest documentar oferă cheia înţelegerii prezentului Pakistanului prin intermediul istoriei sale politice.
ncă de la crearea sa în 1947, Pakistanul pare să fi fost prizonier al unei moşteniri geopolitice încărcate de conflicte care impietează asupra dezvoltării sale politice şi economice. Folosind filmări de arhivă şi interviuri, acest documentar prezintă personajele-cheie care au influenţat istoria ţării: Mohamed Ali Jinnah, fondatorul Pakistanului, Zulfikar Ali Bhutto, generalul Zia ul-Haq, Nawaz Sharif, Benazir Bhutto şi preşedintele actual, generalul Pervez Musharraf. Divizarea politică are cauze multiple, precum antagonismul faţă de India, relaţiile cu vecinul Afganistan, strategia alianţelor schimbătoare cu marile puteri ale lumii, precum şi steagul Islamului, care, în loc să unească sub el diferitele grupuri etnice, a exacerbat uneori conflictele dintre musulmanii din această ţară cu 150 de milioane de locuitori care joacă – şi va continua să joace mult timp de acum înainte – un rol important în strategiile şi politica internaţională.
13:00 Gruparea Hamburg
O înfiorătoare analiză a rădăcinilor extremismului şi o bine documentată reconstituire a evenimentelor care au condus la 11 septembrie, concentrată asupra celor care au plănuit şi executat atacurile.
Regizoarea britanică Antonia Bird ne oferă o înfiorătoare analiză a rădăcinilor extremismului în această bine documentată reconstituire a evenimentelor care au condus la tragedia din 11 septembrie 2001. Ziad Jarrah a fost, probabil, cel mai laic şi ezitant membru al celulei Al Qaeda care avea să schimbe pentru totdeauna felul în care lumea priveşte terorismul. În acest documentar, telespectatorii sunt invitaţi să urmărească istoria pas cu pas, pe măsură ce Jarrah şi grupul său de extremişti religioşi fanatici se pregătesc să deturneze zborul 93 al companiei United Airlines şi să semene groaza în inimile celor care îndrăzneau să se opună vederilor lor radicale.
15:00 Meciul vieţii lor
Documentarul prezintă primele interviuri cu membrii misterioasei echipe de fotbal a Coreei de Nord care, în 1966, a generat cea mai mare surpriză din istoria Cupei Mondiale de fotbal.
n 1966, echipa Coreei de Nord, cotată cu şanse de 1000 la 1, a făcut minuni la a opta ediţie a Cupei Mondiale de fotbal desfăşurată în Anglia. La sosirea la Londra, nord-coreenii fost etichetaţi drept o enigmă, străini şi exotici sub toate aspectele. Pentru scurt timp, ei au fost febleţea englezilor. Dar după ce aventura lor s-a terminat, avionul care i-a dus acasă putea să-i ducă şi pe Lună, pentru că astăzi se ştie la fel de puţin despre ei cât se ştia în 1966. Până acum, nimeni nu a avut voie să intre în Coreea de Nord pentru a intervieva jucătorii despre experienţa lor de la a 8-a Cupă Mondială. În acest documentar, jucătorii nord-coreeni vorbesc deschis despre amintirile lor din 1966, despre reconstrucţia Coreei după devastatorul război dintre Coreea de Nord şi cea de Sud şi despre vieţile lor de astăzi într-una dintre cele mai puţin cunoscute societăţi moderne.
16:00 Vânătorii de nazişti
Poveştile organizaţiilor, grupărilor şi indivizilor care i-au vânat pe criminalii de război nazişti, a hăituirii acestora şi a luptei pentru echilibrarea balanţei justiţiei.
După război, ofiţerul SS şi medicul Joseph Mengele, care a experimentat pe adulţi şi copii în lagărele de concentrare de la Auschwitz, a devenit unul dintre cei mai vânaţi criminali de război nazişti. Simon Wiesenthal, Comisia Crimelor de Război a ONU, până şi Mossadul au fost pe urmele lui. Dar nimeni n-a reuşit să-l prindă. Wiesenthal n-a avut resurse suficiente. Anchetatorii oficiali au făcut greşeli, lăsându-l de două ori să le scape printre degete. Şi în acea vreme, Mossadul a preferat să se concentreze pe prinderea lui Adolf Eichmann.
Vânătorii de nazişti i-au hăituit pe unii dintre cei mai detestaţi oameni de pe pământ, criminalii de război nazişti. Uneori au făcut-o cu cele mai nobile scopuri, alteori în feluri care, dezvăluite, i-ar oripila chiar şi pe propriii lor susţinători. Crimele celor urmăriţi fuseseră oribile şi, pentru ele, aceştia trebuiau să plătească. Mulţi erau pregătiţi să-i urmărească pe făptaşi până când se va fi făcut dreptate – de la Churchill la SAS, de la strategii care au plănuit debarcarea din Normandia până la Mossad. Aceste poveşti despre hăituire şi despre lupta pentru echilibrarea balanţei justiţiei sunt pline de dramă şi tragedie.
17:00 Misterele istoriei
O echipă de experţi călătoreşte prin Marea Britanie pentru a elucida misterele legendelor locale: tunele ale contrabandiştilor, un oraş scufundat sau o întâlnire între o regină şi amantul său.
Spionul de la poştă. Conform nepotului ei Brennan, diriginta poştei din satul Highworth, Mabel Stranks, a făcut spionaj pentru britanici în timpul celui de-al Doilea Război Mondial. Se zvoneşte chiar că numele ei era pe „lista neagră” a lui Hitler.
Echipa de la „Misterele istoriei” caută adevărul din spatele legendelor locale din Marea Britanie, folosind resurse accesibile oricui. Experţii îi vor instrui cum să separe faptele de ficţiune, ajutându-i să navigheze prin arhive şi să descifreze arhitectura clădirilor şi peisajelor. Fiecare episod examinează un zvon local: despre tunele ale contrabandiştilor, despre un spion din vreme de război, despre un oraş scufundat şi uitat, despre o întâlnire dintre o regină şi amantul ei rănit şi despre o misterioasă crimă petrecută acum peste 300 de ani.
17:30 Misterele istoriei
O echipă de experţi călătoreşte prin Marea Britanie pentru a elucida misterele legendelor locale: tunele ale contrabandiştilor, un oraş scufundat sau o întâlnire între o regină şi amantul său.
Crimă la castelul Berkeley. Echipa trebuie să elucideze un mister vechi de peste 300 de ani şi să dezvăluie adevărul din spatele morţii ultimului măscărici de la castelul Berkeley, în 1725.
Echipa de la „Misterele istoriei” caută adevărul din spatele legendelor locale din Marea Britanie, folosind resurse accesibile oricui. Experţii îi vor instrui cum să separe faptele de ficţiune, ajutându-i să navigheze prin arhive şi să descifreze arhitectura clădirilor şi peisajelor. Fiecare episod examinează un zvon local: despre tunele ale contrabandiştilor, despre un spion din vreme de război, despre un oraş scufundat şi uitat, despre o întâlnire dintre o regină şi amantul ei rănit şi despre o misterioasă crimă petrecută acum peste 300 de ani.
18:00 Chirurgia plastică în Antichitate
Un studiu aprofundat despre cunoştinţele civilizaţiilor antice ale Egiptului, Indiei şi Romei despre chirurgia estetică şi plastică.
Chirurgia plastică este considerată una dintre minunile ştiinţei moderne. Se admite în general că nevoia urgentă de chirurgie reparatorie după rănile suferite în al Doilea Război Mondial, precum şi progresele înregistrate în domeniul anesteziei şi al antibioticelor au dus la dezvoltări spectaculoase, chirurgia plastică devenind în prezent aproape o banalitate. Dar chirurgul plastic britanic Natasha Hidvegi a descoperit cu uluire că operaţia la care lucra, de refacere a nasului unui pacient bolnav de cancer, a fost elaborată acum 3.000 de ani, în India. Aşa începe călătoria ei în jurul lumii şi înapoi în timp, pentru a cerceta ce ştiau civilizaţiile antice ale Egiptului, Indiei şi Romei despre chirurgia estetică şi plastică.
19:00 Elizabeth David şi reţetele vieţii
O reconstituire a agitatei vieţi a autoarei de cărţi de bucate Elizabeth David, care şi-a publicat prima carte despre bucătăria mediteraneană în 1950 şi a mai scris opt faimoase cărţi de bucate.
O reconstituire a agitatei vieţi a celebrei autoare de cărţi de bucate Elizabeth David, considerată „zeiţa bucătăriei”. Elizabeth şi-a publicat prima carte despre bucătăria mediteraneană în 1950 şi de atunci a mai scris opt faimoase cărţi de bucate care s-au vândut în peste 2 milioane de exemplare în întreaga lume. Imaginea ei publică era elegantă, respectabilă şi oarecum austeră. În realitate, însă, Elizabeth a fost o persoană neconvenţională, cu o profundă pasiune pentru mâncare, viaţă şi bărbaţi.
20:30 Ziua Judecăţii: Raiul şi iadul
Explorăm modul cum au fost ilustrate ideile despre viaţa de apoi în arta din toată lumea – de la Cartea Morţilor din Egiptul antic, la viziunea lui Stanley Spencer despre Rai ca orăşel englezesc.
Raiul. Episodul arată că ideea unui tărâm al fericirii dincolo de moarte este prezentă în multe religii din toată lumea şi a fost folosită ca subiect de artişti din vremea egiptenilor şi până la opera lui Tracey Emin.
Acest serial explorează relaţia dintre artă şi viaţa de apoi, de la Cartea Morţilor din Egiptul antic, la viziunea lui Stanley Spencer, care înfăţişează Raiul sub forma unui orăşel englezesc. Promisiunea Raiului şi ameninţarea cu iadul au fost, pentru unele societăţi, un sistem de motivare pozitivă / negativă care a ajutat păstrarea status quo-ului. În acest serial, ne întrebăm dacă reprezentările artistice ale vieţii de apoi sunt expresia unei adânci spiritualităţi sau produsul nevoii societăţii de a reglementa comportamentul indivizilor.
21:00 Moartea Omului Gheţurilor
Povestea Omului Gheţurilor, cea mai veche mumie găsită vreodată, care a zăcut îngropată într-un gheţar din Alpi timp de 5.000 de ani şi care datează din Epoca Bronzului.
ngropat într-un gheţar din Alpi timp de 5.000 de ani, Omul Gheţurilor este cea mai veche mumie găsită vreodată. Iar îngropată în detaliile morţii sale violente stă întrebarea mai importantă a motivelor pentru care a fost ucis. Pe măsură ce ies la iveală trei posibile motive – asasinat politic, război între clanuri sau sacrificiu ritual – povestea morţii violente a Omului Gheţurilor aruncă lumină asupra originilor conflictului din Epoca Bronzului. Noi indicii criminalistice aduc oamenii de ştiinţă mai aproape decât oricând de adevăr. Epoca Bronzului, o epocă a frământărilor, fusese considerată în trecut o perioadă idilică a păcii şi progresului. Dar cazul Omului Gheţurilor indică o istorie mai brutală, care avea să modeleze destinul Europei pentru mii de ani.
22:00 Al Doilea Război Mondial în culori
Folosind cele mai recente tehnici de colorare, acest documentar în serial ne înfăţişează lumea celui de-al Doilea Război Mondial aşa cum nu am mai văzut-o până acum.
Nori de furtună. Serialul începe cu un uriaş paradox. Cum a fost posibil ca tratatul semnat la sfârşitul Primului Război Mondial – supranumit „războiul care pune capăt tuturor războaielor” – să conducă la un conflict şi mai amplu cu doar câţiva ani mai târziu ? Răspunsul este o poveste care astăzi are o rezonanţă înfiorătoare. Acest episod arată cum Marea Criză a văduvit democraţiile occidentale de dorinţa de a ţine piept unui nou şi îngrijorător fenomen politic: ascensiunea dictatorilor militari în Germania, Italia, Japonia şi Spania. Rezultatul a fost că marile puteri au ignorat toate semnele prevestitoare şi le-au permis celor precum Mussolini sau, mai ales, Hitler să pună în mişcare evenimentele care au aruncat lumea în catastrofa celui de-al Doilea Război Mondial.
Acest serial prezintă cea mai bună colecţie de imagini rare din timpul celui de-al Doilea Război Mondial existentă în lume. Folosind cele mai recente tehnici de colorare, putem înfăţişa întreaga poveste a celui de-al Doilea Război Mondial aşa cum nu a mai fost văzută până acum. Cu ajutorul hărţilor de teren obţinute din satelit şi a graficii pe computer de ultimă generaţie, această poveste poate fi spusă cu ajutorul unor date de care niciunul dintre serialele mai vechi nu a dispus. Din ce în ce mai multe secrete au fost dezvăluite în ultimii 5-10 ani, datorită eliberării din arhive a unor documente, dosare şi fotografii. Revelaţii din domeniul spargerii codurilor şi documente oficiale recent desecretizate de pe ambele maluri ale Atlanticului adaugă o nouă dimensiune la înţelegerea celui mai amplu conflict care a avut loc pe glob.
23:00 Cine crezi că eşti cu adevărat?
Acest serial reconstituie arborele genealogic al celor mai iubite celebrităţi din Marea Britanie, revelând surprinzătoarele, extraordinarele şi adesea emoţionantele poveşti ale strămoşilor acestora.
Boris Johnson. Înaintaşii primarului Londrei sunt la fel de diverşi ca şi istoria oraşului însuşi. În copilărie, Boris era intrigat de istoria familiei sale pe linie paternă. Bunica sa paternă, pe jumătate franţuzoaică, îi spunea poveşti despre strămoşii săi aristocraţi, familia Pfeffels. Dar bunicul său „Johnny” păstra cu îndărătnicie secretul asupra misterioasei morţi a tatălui său, jurnalistul şi politicianul turc Ali Kemal. Hotărât să afle mai multe, Boris porneşte către capitala Turciei, Istanbul, unde găseşte paralele între cariera înaintaşului său şi propria sa carieră.
Acest serial reconstituie arborele genealogic al celor mai iubite celebrităţi din Marea Britanie, revelând surprinzătoarele, extraordinarele şi adesea emoţionantele poveşti ale strămoşilor acestora. În acelaşi timp, el ne oferă o privire alternativă asupra istoriei moderne a Marii Britanii – o istorie a oamenilor.
00:00 Vânătorii de nazişti
Poveştile organizaţiilor, grupărilor şi indivizilor care i-au vânat pe criminalii de război nazişti, a hăituirii acestora şi a luptei pentru echilibrarea balanţei justiţiei.
După război, un grup de evrei numiţi „Răzbunătorii” au fost îngroziţi de numărul mare de nazişti cu mâinile pătate de sânge cărora li s-a permis să-şi reia viaţa normală. Aceştia au decis să-i vâneze pe nazişti. Printre cei ţintiţi de ei se afla avocatul Wilhelm Stuckart, autorul Legilor de la Nürnberg, a cărui sarcină fusese de a găsi o justificare legală a “Soluţiei finale”. Alţii au fost Aleksander Laak, răspunzător de moartea a 100.000 de evrei în Estonia, şi Otto Abetz, fost ambasador al Germaniei în Franţa, din ordinul căruia fuseseră deportaţi în lagăre de concentrare mulţi evrei francezi. La un moment dat, Răzbunătorii au avut drept ţintă şase milioane de nemţi, doar pentru că erau nemţi.
Vânătorii de nazişti i-au hăituit pe unii dintre cei mai detestaţi oameni de pe pământ, criminalii de război nazişti. Uneori au făcut-o cu cele mai nobile scopuri, alteori în feluri care, dezvăluite, i-ar oripila chiar şi pe propriii lor susţinători. Crimele celor urmăriţi fuseseră oribile şi, pentru ele, aceştia trebuiau să plătească. Mulţi erau pregătiţi să-i urmărească pe făptaşi până când se va fi făcut dreptate – de la Churchill la SAS, de la strategii care au plănuit debarcarea din Normandia până la Mossad. Aceste poveşti despre hăituire şi despre lupta pentru echilibrarea balanţei justiţiei sunt pline de dramă şi tragedie.
01:00 Misterele istoriei
O echipă de experţi călătoreşte prin Marea Britanie pentru a elucida misterele legendelor locale: tunele ale contrabandiştilor, un oraş scufundat sau o întâlnire între o regină şi amantul său.
Spionul de la poştă. Conform nepotului ei Brennan, diriginta poştei din satul Highworth, Mabel Stranks, a făcut spionaj pentru britanici în timpul celui de-al Doilea Război Mondial. Se zvoneşte chiar că numele ei era pe „lista neagră” a lui Hitler.
Echipa de la „Misterele istoriei” caută adevărul din spatele legendelor locale din Marea Britanie, folosind resurse accesibile oricui. Experţii îi vor instrui cum să separe faptele de ficţiune, ajutându-i să navigheze prin arhive şi să descifreze arhitectura clădirilor şi peisajelor. Fiecare episod examinează un zvon local: despre tunele ale contrabandiştilor, despre un spion din vreme de război, despre un oraş scufundat şi uitat, despre o întâlnire dintre o regină şi amantul ei rănit şi despre o misterioasă crimă petrecută acum peste 300 de ani.
01:30 Misterele istoriei
O echipă de experţi călătoreşte prin Marea Britanie pentru a elucida misterele legendelor locale: tunele ale contrabandiştilor, un oraş scufundat sau o întâlnire între o regină şi amantul său.
Crimă la castelul Berkeley. Echipa trebuie să elucideze un mister vechi de peste 300 de ani şi să dezvăluie adevărul din spatele morţii ultimului măscărici de la castelul Berkeley, în 1725.
Echipa de la „Misterele istoriei” caută adevărul din spatele legendelor locale din Marea Britanie, folosind resurse accesibile oricui. Experţii îi vor instrui cum să separe faptele de ficţiune, ajutându-i să navigheze prin arhive şi să descifreze arhitectura clădirilor şi peisajelor. Fiecare episod examinează un zvon local: despre tunele ale contrabandiştilor, despre un spion din vreme de război, despre un oraş scufundat şi uitat, despre o întâlnire dintre o regină şi amantul ei rănit şi despre o misterioasă crimă petrecută acum peste 300 de ani.
02:00 Chirurgia plastică în Antichitate
Un studiu aprofundat despre cunoştinţele civilizaţiilor antice ale Egiptului, Indiei şi Romei despre chirurgia estetică şi plastică.
Chirurgia plastică este considerată una dintre minunile ştiinţei moderne. Se admite în general că nevoia urgentă de chirurgie reparatorie după rănile suferite în al Doilea Război Mondial, precum şi progresele înregistrate în domeniul anesteziei şi al antibioticelor au dus la dezvoltări spectaculoase, chirurgia plastică devenind în prezent aproape o banalitate. Dar chirurgul plastic britanic Natasha Hidvegi a descoperit cu uluire că operaţia la care lucra, de refacere a nasului unui pacient bolnav de cancer, a fost elaborată acum 3.000 de ani, în India. Aşa începe călătoria ei în jurul lumii şi înapoi în timp, pentru a cerceta ce ştiau civilizaţiile antice ale Egiptului, Indiei şi Romei despre chirurgia estetică şi plastică.
03:00 Elizabeth David şi reţetele vieţii
O reconstituire a agitatei vieţi a autoarei de cărţi de bucate Elizabeth David, care şi-a publicat prima carte despre bucătăria mediteraneană în 1950 şi a mai scris opt faimoase cărţi de bucate.
O reconstituire a agitatei vieţi a celebrei autoare de cărţi de bucate Elizabeth David, considerată „zeiţa bucătăriei”. Elizabeth şi-a publicat prima carte despre bucătăria mediteraneană în 1950 şi de atunci a mai scris opt faimoase cărţi de bucate care s-au vândut în peste 2 milioane de exemplare în întreaga lume. Imaginea ei publică era elegantă, respectabilă şi oarecum austeră. În realitate, însă, Elizabeth a fost o persoană neconvenţională, cu o profundă pasiune pentru mâncare, viaţă şi bărbaţi.
04:30 Ziua Judecăţii: Raiul şi iadul
Explorăm modul cum au fost ilustrate ideile despre viaţa de apoi în arta din toată lumea – de la Cartea Morţilor din Egiptul antic, la viziunea lui Stanley Spencer despre Rai ca orăşel englezesc.
Raiul. Episodul arată că ideea unui tărâm al fericirii dincolo de moarte este prezentă în multe religii din toată lumea şi a fost folosită ca subiect de artişti din vremea egiptenilor şi până la opera lui Tracey Emin.
Acest serial explorează relaţia dintre artă şi viaţa de apoi, de la Cartea Morţilor din Egiptul antic, la viziunea lui Stanley Spencer, care înfăţişează Raiul sub forma unui orăşel englezesc. Promisiunea Raiului şi ameninţarea cu iadul au fost, pentru unele societăţi, un sistem de motivare pozitivă / negativă care a ajutat păstrarea status quo-ului. În acest serial, ne întrebăm dacă reprezentările artistice ale vieţii de apoi sunt expresia unei adânci spiritualităţi sau produsul nevoii societăţii de a reglementa comportamentul indivizilor.
05:00 Moartea Omului Gheţurilor
Povestea Omului Gheţurilor, cea mai veche mumie găsită vreodată, care a zăcut îngropată într-un gheţar din Alpi timp de 5.000 de ani şi care datează din Epoca Bronzului.
ngropat într-un gheţar din Alpi timp de 5.000 de ani, Omul Gheţurilor este cea mai veche mumie găsită vreodată. Iar îngropată în detaliile morţii sale violente stă întrebarea mai importantă a motivelor pentru care a fost ucis. Pe măsură ce ies la iveală trei posibile motive – asasinat politic, război între clanuri sau sacrificiu ritual – povestea morţii violente a Omului Gheţurilor aruncă lumină asupra originilor conflictului din Epoca Bronzului. Noi indicii criminalistice aduc oamenii de ştiinţă mai aproape decât oricând de adevăr. Epoca Bronzului, o epocă a frământărilor, fusese considerată în trecut o perioadă idilică a păcii şi progresului. Dar cazul Omului Gheţurilor indică o istorie mai brutală, care avea să modeleze destinul Europei pentru mii de ani.
06:00 Al Doilea Război Mondial în culori
Folosind cele mai recente tehnici de colorare, acest documentar în serial ne înfăţişează lumea celui de-al Doilea Război Mondial aşa cum nu am mai văzut-o până acum.
Nori de furtună. Serialul începe cu un uriaş paradox. Cum a fost posibil ca tratatul semnat la sfârşitul Primului Război Mondial – supranumit „războiul care pune capăt tuturor războaielor” – să conducă la un conflict şi mai amplu cu doar câţiva ani mai târziu ? Răspunsul este o poveste care astăzi are o rezonanţă înfiorătoare. Acest episod arată cum Marea Criză a văduvit democraţiile occidentale de dorinţa de a ţine piept unui nou şi îngrijorător fenomen politic: ascensiunea dictatorilor militari în Germania, Italia, Japonia şi Spania. Rezultatul a fost că marile puteri au ignorat toate semnele prevestitoare şi le-au permis celor precum Mussolini sau, mai ales, Hitler să pună în mişcare evenimentele care au aruncat lumea în catastrofa celui de-al Doilea Război Mondial.
Acest serial prezintă cea mai bună colecţie de imagini rare din timpul celui de-al Doilea Război Mondial existentă în lume. Folosind cele mai recente tehnici de colorare, putem înfăţişa întreaga poveste a celui de-al Doilea Război Mondial aşa cum nu a mai fost văzută până acum. Cu ajutorul hărţilor de teren obţinute din satelit şi a graficii pe computer de ultimă generaţie, această poveste poate fi spusă cu ajutorul unor date de care niciunul dintre serialele mai vechi nu a dispus. Din ce în ce mai multe secrete au fost dezvăluite în ultimii 5-10 ani, datorită eliberării din arhive a unor documente, dosare şi fotografii. Revelaţii din domeniul spargerii codurilor şi documente oficiale recent desecretizate de pe ambele maluri ale Atlanticului adaugă o nouă dimensiune la înţelegerea celui mai amplu conflict care a avut loc pe glob.

Vizualizări: 16

Adaugă un comentariu

Pentru a putea adăuga comentarii trebuie să fii membru al altmarius !

Alătură-te reţelei altmarius

STATISTICI

Free counters!
Din 15 iunie 2009

209 state 

(ultimul: Eswatini)

Numar de steaguri: 273

Record vizitatori:    8,782 (3.04.2011)

Record clickuri:

 16,676 (3.04.2011)

Steaguri lipsa: 33

1 stat are peste 700,000 clickuri (Romania)

1 stat are peste 100.000 clickuri (USA)

1 stat are peste 50,000 clickuri (Moldova)

2 state au peste 20,000  clickuri (Italia,  Germania)

4 state are peste 10.000 clickuri (Franta, UngariaSpania,, Marea Britanie,)

6 state au peste 5.000 clickuri (Olanda, Belgia,  Canada,  )

10 state au peste 1,000 clickuri (Polonia, Rusia,  Australia, IrlandaIsraelGreciaElvetia ,  Brazilia, Suedia, Austria)

50 state au peste 100 clickuri

20 state au un click

Website seo score
Powered by WebStatsDomain

DE URMĂRIT

1.EDITURA HOFFMAN

https://www.editurahoffman.ro/

2. EDITURA ISTROS

https://www.muzeulbrailei.ro/editura-istros/

3.EDITURA UNIVERSITATII CUZA - IASI

https://www.editura.uaic.ro/produse/editura/ultimele-aparitii/1

4.ANTICARIAT UNU

https://www.anticariat-unu.ro/wishlist

5. PRINTRE CARTI

http://www.printrecarti.ro/

6. ANTICARIAT ALBERT

http://anticariatalbert.com/

7. ANTICARIAT ODIN 

http://anticariat-odin.ro/

8. TARGUL CARTII

http://www.targulcartii.ro/

9. ANTICARIAT PLUS

http://www.anticariatplus.ro/

10. LIBRĂRIILE:NET

https://www.librariileonline.ro/carti/literatura--i1678?filtru=2-452

11. LIBRĂRIE: NET

https://www.librarie.net/cautare-rezultate.php?&page=2&t=opere+fundamentale&sort=top

12.CONTRAMUNDUM

https://contramundum.ro/cart/

13. ANTICARIATUL NOU

http://www.anticariatulnou.ro

14. ANTICARIAT NOU

https://anticariatnou.wordpress.com/

15.OKAZII

https://www.okazii.ro/cart?step=0&tr_buyerid=6092150

16. ANTIKVARIUM.RO

http://antikvarium.ro

17.ANTIKVARIUS.RO

https://www.antikvarius.ro/

18. ANTICARIAT URSU

https://anticariat-ursu.ro/index.php?route=common/home

19.EDITURA TEORA - UNIVERSITAS

http://www.teora.ro/cgi-bin/teora/romania/mbshop.cgi?database=09&action=view_product&productID=%20889&category=01

20. EDITURA SPANDUGINO

https://edituraspandugino.ro/

21. FILATELIE

 http://www.romaniastamps.com/

22 MAX

http://romanianstampnews.blogspot.com

23.LIBREX

https://www.librex.ro/search/editura+polirom/?q=editura+polirom

24. LIBMAG

https://www.libmag.ro/carti-la-preturi-sub-10-lei/filtre/edituri/polirom/

25. LIBRIS

https://www.libris.ro/account/myWishlist

26. MAGIA MUNTELUI

http://magiamuntelui.blogspot.com

27. RAZVAN CODRESCU
http://razvan-codrescu.blogspot.ro/

28.RADIO ARHIVE

https://www.facebook.com/RadioArhive/

29.IDEEA EUROPEANĂ

https://www.ideeaeuropeana.ro/colectie/opere-fundamentale/

30. SA NU UITAM

http://sanuuitam.blogspot.ro/

31. CERTITUDINEA

www.certitudinea.com

32. F.N.S.A

https://www.fnsa.ro/products/4546-dimitrie_cantemir_despre_numele_moldaviei.html

Anunturi

Licenţa Creative Commons Această retea este pusă la dispoziţie sub Licenţa Atribuire-Necomercial-FărăModificări 3.0 România Creativ

Note

Hoffman - Jurnalul cărților esențiale

1. Radu Sorescu -  Petre Tutea. Viata si opera

2. Zaharia Stancu  - Jocul cu moartea

3. Mihail Sebastian - Orasul cu salcimi

4. Ioan Slavici - Inchisorile mele

5. Gib Mihaescu -  Donna Alba

6. Liviu Rebreanu - Ion

7. Cella Serghi - Pinza de paianjen

8. Zaharia Stancu -  Descult

9. Henriette Yvonne Stahl - Intre zi si noapte

10.Mihail Sebastian - De doua mii de ani

11. George Calinescu Cartea nuntii

12. Cella Serghi Pe firul de paianjen…

Continuare

Creat de altmariusclassic Dec 23, 2020 at 11:45am. Actualizat ultima dată de altmariusclassic Ian 24, 2021.

© 2024   Created by altmarius.   Oferit de

Embleme  |  Raportare eroare  |  Termeni de utilizare a serviciilor