altmarius

cultură şi spiritualitate

08:00 Legea lui Garrow | Acum la TV
 
http://programetv.program24.ro/post/viasat-history/
Curajosul şi inovatorul avocat englez William Garrow se întoarce la tribunalul Old Bailey, unde apără drepturile deţinuţilor în faţa puterii statului şi îşi face câţiva duşmani puternici.
Această dramă, a cărei acţiune este plasată în epoca georgiană la tribunalul londonez Old Bailey, într-un mediu dominat de corupţie şi injustiţie socială, este bazată pe un şir de procese reale de la sfârşitul secolului XVIII. Fiecare episod începe cu investigarea unui caz extras din arhivele tribunalului vremii, de la viol şi crimă la înaltă trădare şi corupţie, şi îi urmăreşte pe William Garrow şi asociatul său John Southouse în timp ce încearcă să descopere adevărul sau să lupte pentru dreptate. Într-o epocă în care puţini oameni beneficiau de apărători, tânărul Garrow i-a apărat pe cei defavorizaţi şi a promovat interogatoriul încrucişat al martorilor acuzării, care face parte astăzi din sistemul nostru legislativ.
 
09:00 Ferma victoriană
Istoricul Ruth Goodman şi arheologii Alex Langlands şi Peter Ginn se întorc la moşia Acton Scott pentru a afla cum au creat oamenii epocii victoriene tradiţiile de Crăciun, aşa cum le cunoaştem azi.
Echipa demarează cel mai ambiţios proiect de până acum: restaurarea forjeriei de la fierăria locală. Mai întâi, ei trebuie să facă cărămizi pentru a repara vatra – cinci zile şi nopţi de muncă în care fermierul nu apucă să se odihnească. Odată cu venirea iernii şi apropierea Crăciunului, ei trebuie să găsească un Buştean de Crăciun pe care să-l ardă în cele Douăsprezece Zile ale Crăciunului. Este şi o ocazie de a începe pregătirile pentru masa de Crăciun – şi în special pentru o invenţie foarte victoriană, pocnitorile de Crăciun.
După succesul serialului „Ferma victoriană”, au mai apărut trei episoade despre viaţa fermierilor din secolul al XIX-lea. La moşia Acton Scott din Shropshire Ruth, Peter şi Alex se întorc pentru a învăţa o serie de noi sarcini agricole, pentru a explora viaţa la ţară şi a descoperi cum au creat oamenii epocii victoriene tradiţiile de Crăciun, aşa cum le cunoaştem azi: de la felicitările de Crăciun şi colinde la paleta largă de mâncăruri de Sărbători pe care le puneau pe mese.
 
10:00 Minuni create de om: Buddha uriaş
Povestea lui Buddha uriaş din Leshan – cel mai mare Buddha sculptat în piatră din lume.
n inima Chinei, Leshan-ul găzduieşte cea mai mare reprezentare în piatră a lui Buddha din lume. Piesa centrală este statuia veche de 1.200 de ani a lui Buddha, sub forma lui Maitreya, Buddha reîncarnat. Cu picioarele la confluenţa a trei râuri, legenda spune că Buddha cel uriaş a fost construit pentru a proteja bărcile care dădeau adesea de necaz în apele învolburate. Construcţia statuii, sculptată din versantul dealului Lingyun în secolul VIII, în timpul dinastiei Tang, a necesitat 90 de ani. Astăzi, Buddha uriaş de la Leshan este restaurat pe o scară mai largă decât orice restaurare încercată vreodată. Dar acest colos de 71 de metri creat de om se confruntă cu o dublă ameninţare: din partea eroziunii cauzate de atacul lent al timpului şi de roiurile de turişti şi din partea Indiei, care promovează un proiect ambiţios de construcţie a unui Buddha şi mai mare, cu ajutorul tehnologiei de ultimă generaţie care, se spune, îl va face să reziste peste 1.000 de ani. Studiem istoria şi semnificaţia acestui monument, precum şi eforturile şi provocările pe care le presupune conservarea sa.
 
11:00 Sinatra, o stea întunecată
Acest documentar dezvăluie legăturile lui Frank Sinatra cu Mafia şi încearcă să determine impactul acestor legături asupra carierei sale.
Curtat de preşedinţi şi adorat de milioane de femei, Frank Sinatra genera isterie pe oriunde mergea. Dar prietenii descriu că, aşa cum Frank putea dona milioane către organizaţiile de caritate sau putea să farmece femeile frumoase, tot atât de bine putea să devină violent într-o clipă sau să bea o sticlă întreagă de Jack Daniels pe noapte. Se spune că scena din Naşul în care Johnny Fontaine câştigă un rol important într-un film hollywoodian după ce producătorul se trezeşte cu capul calului său pur-sânge în pat este inspirată din viaţa lui Sinatra.
Frank Sinatra a fost un superstar care se învârtea în cercurile superioare ale politicii, dar şi ale crimei organizate. Interviuri cu membri ai familiei sale şi prieteni, inclusiv contemporani celebri de-ai săi, ni-l dezvăluie pe adevăratul Sinatra, un om plin de contradicţii. Aflaţi cum un democrat convins, acuzat în anii 1940 de cripto-comunism, va deveni ulterior un republican de frunte. Şi cum un om a cărui voce putea topi milioane de inimi avea legături dovedite cu Mafia, care au persistat pe durata întregii sale vieţi şi au devenit, în final, distructive. Primul showman care şi-a transformat cariera într-o afacere condusă de el şi pentru el, Sinatra a fost idolul şi mentorul unei generaţii.
 
12:00 Imperiul mărilor
Dezvăluim cum a transformat Marina Regală politica, cultura şi economia Marii Britanii, lăsându-şi amprenta asupra peisajului, democraţiei şi chiar identităţii ţării.
n acest episod, folosim cariera plurivalentă a lui Horatio Nelson pentru a explora felul cum Marina a construit imperiul mondial al Marii Britanii, ridicând-o la rangul de putere mondială supremă în epoca descoperirilor şi a revoluţiei.
Timp de patru secole, Marina a făcut din Marea Britanie cea mai puternică naţiune de pe Pământ. Dar impactul ei trece dincolo de bătăliile de pe mări. Aceasta este povestea felului cum a transformat Marina Regală politica, cultura şi economia Marii Britanii, lăsându-şi amprenta asupra peisajului, democraţiei şi chiar identităţii ţării. La apogeul său, ea devenise forţa motrice din spatele răspândirii unui sistem de comerţ şi de valori care va schimba lumea pentru totdeauna. Şi apoi, toate acestea s-au pierdut…Istoricul pasionat şi navigatorul Dan Snow ne spune povestea epică a istoriei Marii Britanii prin prisma celei mai măreţe instituţii a acesteia. Călătorind peste oceane şi în jurul lumii, el reinsuflă romantismul în trecutul marinăresc al Marii Britanii, descoperind fascinante viniete de curaj şi îndrăzneală şi poveşti umane ascunse în spatele dioramelor bătăliilor.
 
13:00 Vânaţi crucişătoarele Kaiserului !
Povestea răzbunării Marii Britanii asupra crucişătoarelor Kaiserului german, răspunzătoare de înfrângerea-şoc a Marii Britanii în bătălia navală de la Coronel, din Primul Război Mondial.
Ultima navă care mai pluteşte.
n primii ani ai secolului XX, Kaiserul german a sfidat puterea navală a Marii Britanii cu o nouă şi puternică flotă militară. După înfrângerea-şoc suferită de britanici în bătălia de la Coronel, o bătălie în care 1.700 de marinari şi-au pierdut viaţa, Winston Churchill a cerut o răzbunare nemiloasă. Întreaga flotă germană de peste hotare, cu un echipaj de 2.200 de marinari, a fost scufundată. Numai două crucişătoare au scăpat de la distrugere, „Dresden” şi „Emden”. Churchill a pus un preţ „pe capul” acestora, transformându-le în cele mai vânate nave de pe oceanele lumii. În fiordurile îngheţate ale Patagoniei şi pe mările calde de la Tropice, „Dresden” şi „Emden” s-au luptat, literalmente, pentru supravieţuire. Nou-descoperite materiale de arhivă despre bătălii navale decisive, rapoarte navale şi jurnale particulare permit o reconstituire precisă a evenimentelor. Pentru prima dată, interviuri cu descendenţi ai participanţilor la evenimente şi cu istorici militari, imagini originale din timpul bătăliilor şi reconstituiri ne permit să povestim cum se cuvine aceste incitante evenimente.
 
14:00 Al Doilea Război Mondial în culori
Folosind cele mai recente tehnici de colorare, acest documentar în serial ne înfăţişează lumea celui de-al Doilea Război Mondial aşa cum nu am mai văzut-o până acum.
Se închide cercul. În 1944, America şi Anglia în Vest, respectiv Rusia în Est începuseră să strângă rândurile în jurul Germaniei. Acest episod explorează dezastrul Aliat de la Arnhem şi tragedia răscoalei de la Varşovia, când luptătorii polonezi pentru libertate au fost abandonaţi de Stalin. Spunem şocanta poveste a eliberării lagărelor de concentrare, când amploarea Holocaustului a devenit clară pentru prima dată.
Acest serial prezintă cea mai bună colecţie de imagini rare din timpul celui de-al Doilea Război Mondial existentă în lume. Folosind cele mai recente tehnici de colorare, putem înfăţişa întreaga poveste a celui de-al Doilea Război Mondial aşa cum nu a mai fost văzută până acum. Cu ajutorul hărţilor de teren obţinute din satelit şi a graficii pe computer de ultimă generaţie, această poveste poate fi spusă cu ajutorul unor date de care niciunul dintre serialele mai vechi nu a dispus. Din ce în ce mai multe secrete au fost dezvăluite în ultimii 5-10 ani, datorită eliberării din arhive a unor documente, dosare şi fotografii. Revelaţii din domeniul spargerii codurilor şi documente oficiale recent desecretizate de pe ambele maluri ale Atlanticului adaugă o nouă dimensiune la înţelegerea celui mai amplu conflict care a avut loc pe glob.
 
15:00 Misteriosul manuscris Voynich
Acest documentar urmăreşte o pistă nouă în vânătoarea pentru aflarea identităţii autorului Codului Voynich, cel mai misterios manuscris din lume, pe care nimeni nu a reuşit încă să îl decodifice.
Codul Voynich este cel mai misterios manuscris din lume. O carte scrisă de un autor necunoscut şi ilustrată cu imagini bizare şi misterioase, Codul este scris într-o limbă pe care nici cei mai buni paleografi din lume nu au reuşit să o decodifice. Nu e de mirare că aceasta este menţionată chiar şi în ultimul bestseller al lui Dan Brown, „Simbolul pierdut”. Manuscrisul Voynich i-a captivat pe savanţi şi pe ocultişti în egală măsură încă de la descoperirea sa, acum 100 de ani. Decodificatorii Codului Purpuriu japonez, fizicieni cu computere moderne de mare putere şi importanţi matematicieni, cu toţii şi-au încercat norocul. Dar până acum, nimeni nu a reuşit să descifreze conţinutul misterioasei cărţi. Acest documentar urmăreşte o pistă complet nouă în vânătoarea pentru aflarea identităţii autorului Codului Voynich.
 
16:00 Legea lui Garrow
Curajosul şi inovatorul avocat englez William Garrow se întoarce la tribunalul Old Bailey, unde apără drepturile deţinuţilor în faţa puterii statului şi îşi face câţiva duşmani puternici.
Această dramă, a cărei acţiune este plasată în epoca georgiană la tribunalul londonez Old Bailey, într-un mediu dominat de corupţie şi injustiţie socială, este bazată pe un şir de procese reale de la sfârşitul secolului XVIII. Fiecare episod începe cu investigarea unui caz extras din arhivele tribunalului vremii, de la viol şi crimă la înaltă trădare şi corupţie, şi îi urmăreşte pe William Garrow şi asociatul său John Southouse în timp ce încearcă să descopere adevărul sau să lupte pentru dreptate. Într-o epocă în care puţini oameni beneficiau de apărători, tânărul Garrow i-a apărat pe cei defavorizaţi şi a promovat interogatoriul încrucişat al martorilor acuzării, care face parte astăzi din sistemul nostru legislativ.
 
17:00 Geniul designului
Acest program examinează istoria designului, concentrându-se asupra unor invenţii – precum inelul de desfacere sau bucătăria utilată – care au transformat viaţa modernă.
Lumea de astăzi este o lume a designului, o lume în care proiectarea reprezintă interfaţa dintre oameni şi obiecte. În ultimul episod al seriei, ne întrebăm: cum am ajuns aici ? După epoca plictisitoare a finalului anilor 1970, urmărim explozia de creativitate care a definit "deceniile designului", anii 1980 şi 1990. Într-o perioadă când politicienii din Marea Britanie şi America reorganizau instituţii odată intangibile, proiectanţii şi-au aprins propriul foc sub ideile moderniste care le dominaseră gândirea timp de peste 50 de ani. Satisfăcând dorinţe mai degrabă decât necesităţi şi aliindu-se cu consumerismul flagrant al "culturii cumpărăturilor", designerii au renunţat la rolul lor secundar şi sunt acum vedetele care dau formă lumii moderne. Ei au jucat un rol decisiv şi în lumea esenţială a computerelor şi tehnologiei digitale de mase, prin designul tastaturilor, mouse-ului şi computerului în general. Şi acum, când apetitul nostru insaţiabil pentru noi "gadgeturi" creează îngrijorare, proiectanţii se străduiesc să ne ofere noi idei pentru un consum sustenabil al viitorului.
Un documentar care urmează după seria „Geniul fotografiei”, acest serial examinează istoria designului, concentrându-se asupra unor invenţii – precum inelul de desfacere sau bucătăria utilată – care au transformat viaţa modernă.
 
18:00 Voiaje ale descoperirilor
Acest documentar ne prezintă numele pionierilor mărilor şi evenimentele majore din istoria descoperirilor geografice.
Când submarinul USS Squalus s-a scufundat în Oceanul Atlantic în 1939, invenţia inginerului Charles Momsen, fost comandant de submarin, a salvat echipajul.
Bogata tradiţie a navigaţiei a avut un impact dramatic asupra vieţii noastre de astăzi. Acest serial cartografiază influenţa puternică a cinci voiaje uimitoare. Exploratorul şi inginerul Paul Rose recreează aventuri maritime legendare pentru a investiga cum au influenţat direct descoperirile făcute în timpul acestora toate aspectele lumii moderne în care trăim. De la remarcabilul voiaj de opt ani încărcat de dispute care a adus cauciucul, scorţişoara şi sistemul metric în Europa, la „micşorarea globală” generată de umila busolă magnetică, dragostea autentică a lui Paul Rose pentru ştiinţă şi aventură şi darul povestirii aduc aceste poveşti pasionante la viaţă.
 
19:00 Omul care a inventat arta modernă
Criticul de artă britanic Waldemar Januszczak spune dramatica poveste a marelui artist francez din secolul XIX Édouard Manet.
Criticul de artă britanic Waldemar Januszczak spune dramatica poveste a marelui artist francez din secolul XIX Édouard Manet. Considerat părintele impresionismului, Manet a refuzat cu încăpăţânare să expună alături de ceilalţi impresionişti şi a păstrat mereu distanţa din punct de vedere artistic faţă de Monet, Renoir şi confraţii lor. Deşi aceştia îl venerau, el îi dispreţuia, preferând să-şi continue propria linie a desprinderii faţă de arta tradiţională. Scandaloasele tablouri prin care şi-a creat reputaţia – „Olympia”, imoral de sexy, sau neîncetat parafrazatul „Dejunul pe iarbă” – sunt cele mai semnificative imagini ale artei franceze a secolului XIX. Iar respingerea lui Manet de la Salonul oficial de pictură, care l-a determinat să înfiinţeze Salonul Refuzaţilor, este considerată evenimentul cultural cheie al epocii.
 
20:30 Banii: Lumea Google
Acest documentar explică fenomenul Google – una dintre cele mai de succes companii din lume.
Google s-a consacrat de mult ca regină a internetului. Dar nu este doar una dintre cele mai de succes companii de pe glob. Google este una dintre puţinele companii care se pot lăuda că au schimbat cu adevărat lumea. Discutăm cu câţiva dintre nenumăraţii oameni care spun că Google le-a schimbat viaţa, uneori în feluri neaşteptate.
 
21:00 Aliaţii în Germania postbelică
Combinând părerile istoricilor şi relatări ale martorilor oculari din ambele tabere, a „ocupaţilor” şi a „ocupanţilor”, acest serial ne oferă o privire inedită asupra vieţii din Germania postbelică.
Un nou început
Combinând părerile istoricilor şi relatări ale martorilor oculari din ambele tabere, a „ocupaţilor” şi a „ocupanţilor”, acest serial ne oferă o privire inedită asupra vieţii din Germania postbelică de la ocupaţia Aliată din 1945 şi până la apariţia celor două Germanii în 1949, perioadă care a avut un efect profund nu doar asupra Germaniei de azi, ci şi asupra restului lumii. Datorită unei noi generaţii de istorici, care au avut acces la informaţii recent desecretizate, şi disponibilităţii celor implicaţi de a purta un dialog deschis, a fost posibilă o analiză în profunzime a evenimentelor istorice din perioada respectivă.
 
22:00 1066
Acest serial face cronica anului 1066 şi spune povestea conflictului dintre Anglia şi vikingi din perspectiva soldatului de rând.
Armatele s-au adunat lângă Hastings. Armata regelui Harold se apropie. Reuniţi cu Ordgar şi Snorri, Tofi şi Leofric sunt chemaţi din nou la arme pentru a face faţă supremului test de putere şi hotărâre – ultima bătălie, cea de la Hastings. Cine va triumfa – şi va supravieţui ?
n anul 1066, Anglia s-a schimbat pentru totdeauna. Această poveste epică despre invazie, rezistenţă şi război descrie evenimentele acelui an din punctul de vedere al soldaţilor de rând şi al familiilor acestora, surprinse de tumultul războiului. Doi tineri, Tofi şi Leofric, sunt recrutaţi în armata regelui Harold şi ajută la înfrângerea vikingilor în bătălia de la podul Stamford. Dar până să apuce să se refacă, sosesc veşti că normanzii au debarcat în Sussex. Satul lor este atacat şi trebuie să fugă spre sud... pentru a lupta în epica bătălie de la Hastings.
 
23:00 Adevărul din culise
De la cercurile din lanuri la Triunghiul Bermudelor – acest captivant serial testează veridicitatea diverselor credinţe populare sau teorii ale conspiraţiei şi încearcă să separe adevărul de ficţiune.
O jumătate de milion de mile marine pătrate încărcate de mister, mituri şi presupuneri. A fost numit în bătaie de joc „tărâmul dispăruţilor”, dar dacă îl menţionaţi, aproape oricine va şti la ce vă referiţi. Milioane de oameni cred în această legendă, dar alţii se îndoiesc de veridicitatea ei. Un fapt, însă, este indiscutabil: sute de aeronave şi vapoare au dispărut aici, adesea fără urmă şi frecvent fără nicio explicaţie. Care este, până la urmă, adevărul din spatele Triunghiului Bermudelor ? Unii pun dispariţiile pe seama unor forţe extraterestre sau puteri supranaturale, alţii oferă explicaţii mai practice, dar aproape la fel de şocante. Ar putea fi de vină câmpuri electromagnetice, vortexuri temporale, sinistre ceţe electronice sau bule letale de metan ? Mulţi spun că aceşti factori acţionează în zonă şi noi vom testa fiecare dintre aceste teorii, în încercarea de a descoperi secretele Triunghiului.
Pot cele mai cunoscute mituri şi fenomene să ţină piept analizei ştiinţifice ? Acest incitant documentar serial testează credinţe populare şi teorii ale conspiraţiei. De la cercurile din lanuri la Arca lui Noe şi la misterele care înconjoară Triunghiul Bermudelor – alăturaţi-vă experţilor care încearcă să separe adevărul de ficţiune.
 
00:00 Legea lui Garrow
Curajosul şi inovatorul avocat englez William Garrow se întoarce la tribunalul Old Bailey, unde apără drepturile deţinuţilor în faţa puterii statului şi îşi face câţiva duşmani puternici.
Această dramă, a cărei acţiune este plasată în epoca georgiană la tribunalul londonez Old Bailey, într-un mediu dominat de corupţie şi injustiţie socială, este bazată pe un şir de procese reale de la sfârşitul secolului XVIII. Fiecare episod începe cu investigarea unui caz extras din arhivele tribunalului vremii, de la viol şi crimă la înaltă trădare şi corupţie, şi îi urmăreşte pe William Garrow şi asociatul său John Southouse în timp ce încearcă să descopere adevărul sau să lupte pentru dreptate. Într-o epocă în care puţini oameni beneficiau de apărători, tânărul Garrow i-a apărat pe cei defavorizaţi şi a promovat interogatoriul încrucişat al martorilor acuzării, care face parte astăzi din sistemul nostru legislativ.
 
01:00 Geniul designului
Acest program examinează istoria designului, concentrându-se asupra unor invenţii – precum inelul de desfacere sau bucătăria utilată – care au transformat viaţa modernă.
Lumea de astăzi este o lume a designului, o lume în care proiectarea reprezintă interfaţa dintre oameni şi obiecte. În ultimul episod al seriei, ne întrebăm: cum am ajuns aici ? După epoca plictisitoare a finalului anilor 1970, urmărim explozia de creativitate care a definit "deceniile designului", anii 1980 şi 1990. Într-o perioadă când politicienii din Marea Britanie şi America reorganizau instituţii odată intangibile, proiectanţii şi-au aprins propriul foc sub ideile moderniste care le dominaseră gândirea timp de peste 50 de ani. Satisfăcând dorinţe mai degrabă decât necesităţi şi aliindu-se cu consumerismul flagrant al "culturii cumpărăturilor", designerii au renunţat la rolul lor secundar şi sunt acum vedetele care dau formă lumii moderne. Ei au jucat un rol decisiv şi în lumea esenţială a computerelor şi tehnologiei digitale de mase, prin designul tastaturilor, mouse-ului şi computerului în general. Şi acum, când apetitul nostru insaţiabil pentru noi "gadgeturi" creează îngrijorare, proiectanţii se străduiesc să ne ofere noi idei pentru un consum sustenabil al viitorului.
Un documentar care urmează după seria „Geniul fotografiei”, acest serial examinează istoria designului, concentrându-se asupra unor invenţii – precum inelul de desfacere sau bucătăria utilată – care au transformat viaţa modernă.
 
02:00 Voiaje ale descoperirilor
Acest documentar ne prezintă numele pionierilor mărilor şi evenimentele majore din istoria descoperirilor geografice.
Când submarinul USS Squalus s-a scufundat în Oceanul Atlantic în 1939, invenţia inginerului Charles Momsen, fost comandant de submarin, a salvat echipajul.
Bogata tradiţie a navigaţiei a avut un impact dramatic asupra vieţii noastre de astăzi. Acest serial cartografiază influenţa puternică a cinci voiaje uimitoare. Exploratorul şi inginerul Paul Rose recreează aventuri maritime legendare pentru a investiga cum au influenţat direct descoperirile făcute în timpul acestora toate aspectele lumii moderne în care trăim. De la remarcabilul voiaj de opt ani încărcat de dispute care a adus cauciucul, scorţişoara şi sistemul metric în Europa, la „micşorarea globală” generată de umila busolă magnetică, dragostea autentică a lui Paul Rose pentru ştiinţă şi aventură şi darul povestirii aduc aceste poveşti pasionante la viaţă.
 
03:00 Omul care a inventat arta modernă
Criticul de artă britanic Waldemar Januszczak spune dramatica poveste a marelui artist francez din secolul XIX Édouard Manet.
Criticul de artă britanic Waldemar Januszczak spune dramatica poveste a marelui artist francez din secolul XIX Édouard Manet. Considerat părintele impresionismului, Manet a refuzat cu încăpăţânare să expună alături de ceilalţi impresionişti şi a păstrat mereu distanţa din punct de vedere artistic faţă de Monet, Renoir şi confraţii lor. Deşi aceştia îl venerau, el îi dispreţuia, preferând să-şi continue propria linie a desprinderii faţă de arta tradiţională. Scandaloasele tablouri prin care şi-a creat reputaţia – „Olympia”, imoral de sexy, sau neîncetat parafrazatul „Dejunul pe iarbă” – sunt cele mai semnificative imagini ale artei franceze a secolului XIX. Iar respingerea lui Manet de la Salonul oficial de pictură, care l-a determinat să înfiinţeze Salonul Refuzaţilor, este considerată evenimentul cultural cheie al epocii.
 
04:30 Banii: Lumea Google
Acest documentar explică fenomenul Google – una dintre cele mai de succes companii din lume.
Google s-a consacrat de mult ca regină a internetului. Dar nu este doar una dintre cele mai de succes companii de pe glob. Google este una dintre puţinele companii care se pot lăuda că au schimbat cu adevărat lumea. Discutăm cu câţiva dintre nenumăraţii oameni care spun că Google le-a schimbat viaţa, uneori în feluri neaşteptate.
 
05:00 Aliaţii în Germania postbelică
Combinând părerile istoricilor şi relatări ale martorilor oculari din ambele tabere, a „ocupaţilor” şi a „ocupanţilor”, acest serial ne oferă o privire inedită asupra vieţii din Germania postbelică.
Un nou început
Combinând părerile istoricilor şi relatări ale martorilor oculari din ambele tabere, a „ocupaţilor” şi a „ocupanţilor”, acest serial ne oferă o privire inedită asupra vieţii din Germania postbelică de la ocupaţia Aliată din 1945 şi până la apariţia celor două Germanii în 1949, perioadă care a avut un efect profund nu doar asupra Germaniei de azi, ci şi asupra restului lumii. Datorită unei noi generaţii de istorici, care au avut acces la informaţii recent desecretizate, şi disponibilităţii celor implicaţi de a purta un dialog deschis, a fost posibilă o analiză în profunzime a evenimentelor istorice din perioada respectivă.
 
06:00 1066
Acest serial face cronica anului 1066 şi spune povestea conflictului dintre Anglia şi vikingi din perspectiva soldatului de rând.
Armatele s-au adunat lângă Hastings. Armata regelui Harold se apropie. Reuniţi cu Ordgar şi Snorri, Tofi şi Leofric sunt chemaţi din nou la arme pentru a face faţă supremului test de putere şi hotărâre – ultima bătălie, cea de la Hastings. Cine va triumfa – şi va supravieţui ?
n anul 1066, Anglia s-a schimbat pentru totdeauna. Această poveste epică despre invazie, rezistenţă şi război descrie evenimentele acelui an din punctul de vedere al soldaţilor de rând şi al familiilor acestora, surprinse de tumultul războiului. Doi tineri, Tofi şi Leofric, sunt recrutaţi în armata regelui Harold şi ajută la înfrângerea vikingilor în bătălia de la podul Stamford. Dar până să apuce să se refacă, sosesc veşti că normanzii au debarcat în Sussex. Satul lor este atacat şi trebuie să fugă spre sud... pentru a lupta în epica bătălie de la Hastings.

Vizualizări: 22

Adaugă un comentariu

Pentru a putea adăuga comentarii trebuie să fii membru al altmarius !

Alătură-te reţelei altmarius

STATISTICI

Free counters!
Din 15 iunie 2009

209 state 

(ultimul: Eswatini)

Numar de steaguri: 273

Record vizitatori:    8,782 (3.04.2011)

Record clickuri:

 16,676 (3.04.2011)

Steaguri lipsa: 33

1 stat are peste 700,000 clickuri (Romania)

1 stat are peste 100.000 clickuri (USA)

1 stat are peste 50,000 clickuri (Moldova)

2 state au peste 20,000  clickuri (Italia,  Germania)

4 state are peste 10.000 clickuri (Franta, UngariaSpania,, Marea Britanie,)

6 state au peste 5.000 clickuri (Olanda, Belgia,  Canada,  )

10 state au peste 1,000 clickuri (Polonia, Rusia,  Australia, IrlandaIsraelGreciaElvetia ,  Brazilia, Suedia, Austria)

50 state au peste 100 clickuri

20 state au un click

Website seo score
Powered by WebStatsDomain

DE URMĂRIT

1.EDITURA HOFFMAN

https://www.editurahoffman.ro/

2. EDITURA ISTROS

https://www.muzeulbrailei.ro/editura-istros/

3.EDITURA UNIVERSITATII CUZA - IASI

https://www.editura.uaic.ro/produse/editura/ultimele-aparitii/1

4.ANTICARIAT UNU

https://www.anticariat-unu.ro/wishlist

5. PRINTRE CARTI

http://www.printrecarti.ro/

6. ANTICARIAT ALBERT

http://anticariatalbert.com/

7. ANTICARIAT ODIN 

http://anticariat-odin.ro/

8. TARGUL CARTII

http://www.targulcartii.ro/

9. ANTICARIAT PLUS

http://www.anticariatplus.ro/

10. LIBRĂRIILE:NET

https://www.librariileonline.ro/carti/literatura--i1678?filtru=2-452

11. LIBRĂRIE: NET

https://www.librarie.net/cautare-rezultate.php?&page=2&t=opere+fundamentale&sort=top

12.CONTRAMUNDUM

https://contramundum.ro/cart/

13. ANTICARIATUL NOU

http://www.anticariatulnou.ro

14. ANTICARIAT NOU

https://anticariatnou.wordpress.com/

15.OKAZII

https://www.okazii.ro/cart?step=0&tr_buyerid=6092150

16. ANTIKVARIUM.RO

http://antikvarium.ro

17.ANTIKVARIUS.RO

https://www.antikvarius.ro/

18. ANTICARIAT URSU

https://anticariat-ursu.ro/index.php?route=common/home

19.EDITURA TEORA - UNIVERSITAS

http://www.teora.ro/cgi-bin/teora/romania/mbshop.cgi?database=09&action=view_product&productID=%20889&category=01

20. EDITURA SPANDUGINO

https://edituraspandugino.ro/

21. FILATELIE

 http://www.romaniastamps.com/

22 MAX

http://romanianstampnews.blogspot.com

23.LIBREX

https://www.librex.ro/search/editura+polirom/?q=editura+polirom

24. LIBMAG

https://www.libmag.ro/carti-la-preturi-sub-10-lei/filtre/edituri/polirom/

25. LIBRIS

https://www.libris.ro/account/myWishlist

26. MAGIA MUNTELUI

http://magiamuntelui.blogspot.com

27. RAZVAN CODRESCU
http://razvan-codrescu.blogspot.ro/

28.RADIO ARHIVE

https://www.facebook.com/RadioArhive/

29.IDEEA EUROPEANĂ

https://www.ideeaeuropeana.ro/colectie/opere-fundamentale/

30. SA NU UITAM

http://sanuuitam.blogspot.ro/

31. CERTITUDINEA

www.certitudinea.com

32. F.N.S.A

https://www.fnsa.ro/products/4546-dimitrie_cantemir_despre_numele_moldaviei.html

Anunturi

Licenţa Creative Commons Această retea este pusă la dispoziţie sub Licenţa Atribuire-Necomercial-FărăModificări 3.0 România Creativ

Note

Hoffman - Jurnalul cărților esențiale

1. Radu Sorescu -  Petre Tutea. Viata si opera

2. Zaharia Stancu  - Jocul cu moartea

3. Mihail Sebastian - Orasul cu salcimi

4. Ioan Slavici - Inchisorile mele

5. Gib Mihaescu -  Donna Alba

6. Liviu Rebreanu - Ion

7. Cella Serghi - Pinza de paianjen

8. Zaharia Stancu -  Descult

9. Henriette Yvonne Stahl - Intre zi si noapte

10.Mihail Sebastian - De doua mii de ani

11. George Calinescu Cartea nuntii

12. Cella Serghi Pe firul de paianjen…

Continuare

Creat de altmariusclassic Dec 23, 2020 at 11:45am. Actualizat ultima dată de altmariusclassic Ian 24, 2021.

© 2024   Created by altmarius.   Oferit de

Embleme  |  Raportare eroare  |  Termeni de utilizare a serviciilor