altmarius

cultură şi spiritualitate

13:00 Anglia lui Dickens | Acum la TV
Moştenirea lui Charles Dickens, explorată prin vizite în oraşele şi orăşelele englezeşti care au inspirat câteva dintre cele mai faimoase cărţi ale sale.
Acest documentar urmăreşte viaţa şi munca lui Charles Dickens printr-o incitantă călătorie care dezvăluie cele mai importante şi deosebite locuri, oraşe şi orăşele care au inspirat câteva dintre faimoasele sale romane. Vizităm peste 100 de locaţii din toată Anglia, dintre care multe nu sunt deschise pentru public şi au fost rareori filmate, inclusiv interiorul casei din Lincoln’s Inn Fields nr 58 şi birourile din Covent Garden unde Dickens a trăit şi a muncit. Printre alte locaţii esenţiale prezentate sunt biserica Cooling din Kent, folosită de autor în capitolul întâi din „Marile speranţe”, casa domnişoarei Havisham din Rochester şi aproape uitatele băi romane londoneze descrise în David Copperfield.
 
14:00 Ginghis Han
Acest documentar explorează imaginea negativă a lui Ginghis Han, fondatorul Imperiului Mongol.
ntotdeauna să loveşti primul şi întotdeauna să te răzbuni”. Ginghis Han a învăţat aceste reguli dure în timpul unei copilării marcate de violenţă. Tatăl său a fost ucis şi Ginghis a crescut în stepa mongolă neiertătoare. Dar cum a reuşit un paria, crescut în sărăcie, să devină un mare Han ? Şi de ce este înfăţişat adesea ca un psihopat care şi-a ucis fratele şi a pus să fie omorât cel mai bun prieten al său ? Este corect să ni-l amintim pe Ginghis ca pe un măcelar nemilos ? Veţi hotărî singuri după ce veţi urmări faptele istorice prezentate în acest documentar.
 
15:00 Vânătorii de nazişti
Poveştile organizaţiilor, grupărilor şi indivizilor care i-au vânat pe criminalii de război nazişti, a hăituirii acestora şi a luptei pentru echilibrarea balanţei justiţiei.
După război, ofiţerul SS şi medicul Joseph Mengele, care a experimentat pe adulţi şi copii în lagărele de concentrare de la Auschwitz, a devenit unul dintre cei mai vânaţi criminali de război nazişti. Simon Wiesenthal, Comisia Crimelor de Război a ONU, până şi Mossadul au fost pe urmele lui. Dar nimeni n-a reuşit să-l prindă. Wiesenthal n-a avut resurse suficiente. Anchetatorii oficiali au făcut greşeli, lăsându-l de două ori să le scape printre degete. Şi în acea vreme, Mossadul a preferat să se concentreze pe prinderea lui Adolf Eichmann.
Vânătorii de nazişti i-au hăituit pe unii dintre cei mai detestaţi oameni de pe pământ, criminalii de război nazişti. Uneori au făcut-o cu cele mai nobile scopuri, alteori în feluri care, dezvăluite, i-ar oripila chiar şi pe propriii lor susţinători. Crimele celor urmăriţi fuseseră oribile şi, pentru ele, aceştia trebuiau să plătească. Mulţi erau pregătiţi să-i urmărească pe făptaşi până când se va fi făcut dreptate – de la Churchill la SAS, de la strategii care au plănuit debarcarea din Normandia până la Mossad. Aceste poveşti despre hăituire şi despre lupta pentru echilibrarea balanţei justiţiei sunt pline de dramă şi tragedie.
 
16:00 7 iulie: Atac asupra Londrei
7 iulie: Atac asupra Londrei” este primul documentar important care explorează evenimentele din 7 iulie 2005, când teroriştii sinucigaşi au atacat pentru prima oară Europa occidentală.
Documentarul „7 iulie: Atac asupra Londrei” descrie cum a fost paralizată Londra de un mic grup de fanatici musulmani veniţi din nordul Angliei. Euforia cauzată de anunţul că Londra va găzdui următoarele Jocuri Olimpice s-a transformat în disperare în dimineaţa de 7 iulie. O celulă de terorişti sinucigaşi a luat serviciile de informaţii şi poliţia prin surprindere, ucigând peste 50 de călători şi rănind sute. Folosind mărturii şi reconstituiri dramatice, îi urmărim pe terorişti în drumul lor către Londra, drum care a culminat cu sute de victime printre călătorii din metroul londonez.
 
17:30 Hannibal
Spectaculoasa poveste a eroului cartaginez Hannibal, într-un film care combină drama cu ultimele cercetări istorice şi cu grafica computerizată de ultimă oră.
Din exilul său în Spania, la doar 26 de ani, Hannibal Barca a conceput una dintre cele mai îndrăzneţe manevre militare din istorie. Cu 50.000 de soldaţi şi 37 de elefanţi, el a mărşăluit 2.500 de kilometri din Spania până la Roma, distrugând mitul invincibilităţii romane după ce a înfrânt armata măreţei naţiuni nu o dată, ci de trei ori. Dar aceasta nu este o poveste despre grandoare şi spectacol. Este o poveste care atinge întreaga gamă de emoţii, de la provocările cărora armata le făcea faţă în fiecare zi în cursul marşului peste râul Rhône şi peste Alpi, până la rivalitatea personală distructivă a lui Hannibal cu Scipio Africanul – singurul om care l-a învins vreodată pe eroul cartaginez.
 
19:00 Viaţa şi opera lui Jack Cardiff
Viaţa şi opera directorului de imagine britanic Jack Cardiff (1914–2009), distins cu multiple premii Oscar, care a lucrat cu câteva dintre cele mai semnificative personalităţi hollywoodiene.
Directorul de imagine britanic Jack Cardiff a fost un „pictor cu lumină” a cărui viaţă este inextricabil întreţesută cu istoria cinematografiei, într-o carieră de neegalat care a cuprins nouă decenii din primul secol al filmului. Calificativul de „legendă” este prea des folosit la Hollywood, dar povestea lui Jack Cardiff dovedeşte fără putinţă de tăgadă că este demn de acest titlu. În acest documentar unic care examinează viaţa şi opera lui Jack, maestrul însuşi explică cum a ajutat la ridicarea cinematografului la rang de artă şi a făcut istorie prin viziunea sa revoluţionară şi magia sa tehnologică. Printre fascinantele revelaţii şi anecdote din acest documentar, Jack ne dezvăluie cum a decurs colaborarea sa cu unele dintre cele mai semnificative personalităţi hollywoodiene, precum Marilyn Monroe, Audrey Hepburn, Humphrey Bogart, Kirk Douglas şi Sophia Loren.
 
20:30 Salutul
Documentarul prezintă aşa-numitul protest al „puterii negre” care a avut loc la ceremonia de premiere a cursei de 200 m bărbaţi, la Jocurile Olimpice din Mexic, în 1968.
Salutul” este o călătorie înapoi în timp, în anii 1960, pentru a examina unul dintre cele mai celebre momente olimpice din istorie – salutul „puterii negre” de la Jocurile Olimpice din Mexic, în 1968. Pe podiumul învingătorilor din cursa de 200 m bărbaţi, medaliatul cu aur, Tommie Smith, şi medaliatul cu bronz, John Carlos, au făcut un gest simplu, menit să-i unească pe afro-americani în dorinţa lor de egalitate. Protestul lor a fost susţinut de alergătorul australian medaliat cu argint, Peter Norman, care a purtat o insignă cu drepturile omului. Ce preţ au plătit aceşti atleţi pentru că şi-au susţinut convingerile?
 
22:00 Kapyong
Povestea bătăliei de la Kapyong, purtată în 1951, în timpul războiului din Coreea, între forţele ONU şi armata voluntarilor comunişti chinezi.
Pe 24 aprilie 1951, armata voluntarilor comunişti chinezi a urmărit armata sud-coreeană până la liniile trupelor australiene şi canadiene care îşi săpau încă tranşeele de rezervă, cu 39 de kilometri în spatele liniei frontului. Aici, adesea la o baionetă distanţă şi în întuneric total, s-a desfăşurat o luptă om la om în bătălia dintre o superputere şi o alianţă de naţiuni din toată lumea. S-a luptat pentru o vale, vechiul şi tradiţionalul drum de invazie a Seulului. Dacă valea ar fi căzut, capitala Coreei de Sud şi războiul ar fi fost pierdute. Trupele ONU aveau de partea lor avantajul militar al terenului mai ridicat şi sprijinul artileriei. Chinezii se bazau cu totul pe efectivele lor mult superioare. Ca rezultat, tinerii din ambele tabere s-au luptat într-o bătălie foarte strânsă şi personală. Bătălia de la Kapyong a fost punctul de cotitură al celei de-a cincea ofensive chineze din acea primăvară din Coreea. Scopul ofensivei era acela de a goni în sfârşit trupele străine din Coreea de Sud către mare. Dar ce s-a întâmplat a schimbat soarta războiului din Coreea. Chinezii nu au reuşit să obţină victoria şi au fost obligaţi să se întoarcă la negocieri. Dacă ar fi învins, o nouă înfrângere zdrobitoare a SUA ar fi putut declanşa un lanţ de evenimente care ar fi condus la un holocaust nuclear în Asia – şi, în final, la al Treilea Război Mondial.
 
23:00 Sinatra, o stea întunecată
Acest documentar dezvăluie legăturile lui Frank Sinatra cu Mafia şi încearcă să determine impactul acestor legături asupra carierei sale.
n satul Lercara Friddi din Sicilia, familia lui Sinatra locuia pe aceeaşi stradă ca familia capului mafiot Lucky Luciano. Primul episod urmăreşte emigrarea ambelor familii pe Coasta de Est a SUA şi descrie cum s-au îmbogăţit acestea pe măsura creşterii puterii Mafiei. Povestim cum Frank a fost curier pentru Lucky Luciano, transportând milioane de dolari în Cuba într-o valiză, şi cum a invitat o fată la şampanie pe o canapea îmbibată de sânge pe care mafioţii tocmai omorâseră un om.
Frank Sinatra a fost un superstar care se învârtea în cercurile superioare ale politicii, dar şi ale crimei organizate. Interviuri cu membri ai familiei sale şi prieteni, inclusiv contemporani celebri de-ai săi, ni-l dezvăluie pe adevăratul Sinatra, un om plin de contradicţii. Aflaţi cum un democrat convins, acuzat în anii 1940 de cripto-comunism, va deveni ulterior un republican de frunte. Şi cum un om a cărui voce putea topi milioane de inimi avea legături dovedite cu Mafia, care au persistat pe durata întregii sale vieţi şi au devenit, în final, distructive. Primul showman care şi-a transformat cariera într-o afacere condusă de el şi pentru el, Sinatra a fost idolul şi mentorul unei generaţii.
 
00:00 7 iulie: Atac asupra Londrei
7 iulie: Atac asupra Londrei” este primul documentar important care explorează evenimentele din 7 iulie 2005, când teroriştii sinucigaşi au atacat pentru prima oară Europa occidentală.
Documentarul „7 iulie: Atac asupra Londrei” descrie cum a fost paralizată Londra de un mic grup de fanatici musulmani veniţi din nordul Angliei. Euforia cauzată de anunţul că Londra va găzdui următoarele Jocuri Olimpice s-a transformat în disperare în dimineaţa de 7 iulie. O celulă de terorişti sinucigaşi a luat serviciile de informaţii şi poliţia prin surprindere, ucigând peste 50 de călători şi rănind sute. Folosind mărturii şi reconstituiri dramatice, îi urmărim pe terorişti în drumul lor către Londra, drum care a culminat cu sute de victime printre călătorii din metroul londonez.
 
01:30 Hannibal
Spectaculoasa poveste a eroului cartaginez Hannibal, într-un film care combină drama cu ultimele cercetări istorice şi cu grafica computerizată de ultimă oră.
Din exilul său în Spania, la doar 26 de ani, Hannibal Barca a conceput una dintre cele mai îndrăzneţe manevre militare din istorie. Cu 50.000 de soldaţi şi 37 de elefanţi, el a mărşăluit 2.500 de kilometri din Spania până la Roma, distrugând mitul invincibilităţii romane după ce a înfrânt armata măreţei naţiuni nu o dată, ci de trei ori. Dar aceasta nu este o poveste despre grandoare şi spectacol. Este o poveste care atinge întreaga gamă de emoţii, de la provocările cărora armata le făcea faţă în fiecare zi în cursul marşului peste râul Rhône şi peste Alpi, până la rivalitatea personală distructivă a lui Hannibal cu Scipio Africanul – singurul om care l-a învins vreodată pe eroul cartaginez.
 
03:00 Viaţa şi opera lui Jack Cardiff
Viaţa şi opera directorului de imagine britanic Jack Cardiff (1914–2009), distins cu multiple premii Oscar, care a lucrat cu câteva dintre cele mai semnificative personalităţi hollywoodiene.
Directorul de imagine britanic Jack Cardiff a fost un „pictor cu lumină” a cărui viaţă este inextricabil întreţesută cu istoria cinematografiei, într-o carieră de neegalat care a cuprins nouă decenii din primul secol al filmului. Calificativul de „legendă” este prea des folosit la Hollywood, dar povestea lui Jack Cardiff dovedeşte fără putinţă de tăgadă că este demn de acest titlu. În acest documentar unic care examinează viaţa şi opera lui Jack, maestrul însuşi explică cum a ajutat la ridicarea cinematografului la rang de artă şi a făcut istorie prin viziunea sa revoluţionară şi magia sa tehnologică. Printre fascinantele revelaţii şi anecdote din acest documentar, Jack ne dezvăluie cum a decurs colaborarea sa cu unele dintre cele mai semnificative personalităţi hollywoodiene, precum Marilyn Monroe, Audrey Hepburn, Humphrey Bogart, Kirk Douglas şi Sophia Loren.
 
04:30 Salutul
Documentarul prezintă aşa-numitul protest al „puterii negre” care a avut loc la ceremonia de premiere a cursei de 200 m bărbaţi, la Jocurile Olimpice din Mexic, în 1968.
Salutul” este o călătorie înapoi în timp, în anii 1960, pentru a examina unul dintre cele mai celebre momente olimpice din istorie – salutul „puterii negre” de la Jocurile Olimpice din Mexic, în 1968. Pe podiumul învingătorilor din cursa de 200 m bărbaţi, medaliatul cu aur, Tommie Smith, şi medaliatul cu bronz, John Carlos, au făcut un gest simplu, menit să-i unească pe afro-americani în dorinţa lor de egalitate. Protestul lor a fost susţinut de alergătorul australian medaliat cu argint, Peter Norman, care a purtat o insignă cu drepturile omului. Ce preţ au plătit aceşti atleţi pentru că şi-au susţinut convingerile?
 
06:00 Kapyong
Povestea bătăliei de la Kapyong, purtată în 1951, în timpul războiului din Coreea, între forţele ONU şi armata voluntarilor comunişti chinezi.
Pe 24 aprilie 1951, armata voluntarilor comunişti chinezi a urmărit armata sud-coreeană până la liniile trupelor australiene şi canadiene care îşi săpau încă tranşeele de rezervă, cu 39 de kilometri în spatele liniei frontului. Aici, adesea la o baionetă distanţă şi în întuneric total, s-a desfăşurat o luptă om la om în bătălia dintre o superputere şi o alianţă de naţiuni din toată lumea. S-a luptat pentru o vale, vechiul şi tradiţionalul drum de invazie a Seulului. Dacă valea ar fi căzut, capitala Coreei de Sud şi războiul ar fi fost pierdute. Trupele ONU aveau de partea lor avantajul militar al terenului mai ridicat şi sprijinul artileriei. Chinezii se bazau cu totul pe efectivele lor mult superioare. Ca rezultat, tinerii din ambele tabere s-au luptat într-o bătălie foarte strânsă şi personală. Bătălia de la Kapyong a fost punctul de cotitură al celei de-a cincea ofensive chineze din acea primăvară din Coreea. Scopul ofensivei era acela de a goni în sfârşit trupele străine din Coreea de Sud către mare. Dar ce s-a întâmplat a schimbat soarta războiului din Coreea. Chinezii nu au reuşit să obţină victoria şi au fost obligaţi să se întoarcă la negocieri. Dacă ar fi învins, o nouă înfrângere zdrobitoare a SUA ar fi putut declanşa un lanţ de evenimente care ar fi condus la un holocaust nuclear în Asia – şi, în final, la al Treilea Război Mondial.

Vizualizări: 42

Adaugă un comentariu

Pentru a putea adăuga comentarii trebuie să fii membru al altmarius !

Alătură-te reţelei altmarius

STATISTICI

Free counters!
Din 15 iunie 2009

209 state 

(ultimul: Eswatini)

Numar de steaguri: 273

Record vizitatori:    8,782 (3.04.2011)

Record clickuri:

 16,676 (3.04.2011)

Steaguri lipsa: 33

1 stat are peste 700,000 clickuri (Romania)

1 stat are peste 100.000 clickuri (USA)

1 stat are peste 50,000 clickuri (Moldova)

2 state au peste 20,000  clickuri (Italia,  Germania)

4 state are peste 10.000 clickuri (Franta, UngariaSpania,, Marea Britanie,)

6 state au peste 5.000 clickuri (Olanda, Belgia,  Canada,  )

10 state au peste 1,000 clickuri (Polonia, Rusia,  Australia, IrlandaIsraelGreciaElvetia ,  Brazilia, Suedia, Austria)

50 state au peste 100 clickuri

20 state au un click

Website seo score
Powered by WebStatsDomain

DE URMĂRIT

1.EDITURA HOFFMAN

https://www.editurahoffman.ro/

2. EDITURA ISTROS

https://www.muzeulbrailei.ro/editura-istros/

3.EDITURA UNIVERSITATII CUZA - IASI

https://www.editura.uaic.ro/produse/editura/ultimele-aparitii/1

4.ANTICARIAT UNU

https://www.anticariat-unu.ro/wishlist

5. PRINTRE CARTI

http://www.printrecarti.ro/

6. ANTICARIAT ALBERT

http://anticariatalbert.com/

7. ANTICARIAT ODIN 

http://anticariat-odin.ro/

8. TARGUL CARTII

http://www.targulcartii.ro/

9. ANTICARIAT PLUS

http://www.anticariatplus.ro/

10. LIBRĂRIILE:NET

https://www.librariileonline.ro/carti/literatura--i1678?filtru=2-452

11. LIBRĂRIE: NET

https://www.librarie.net/cautare-rezultate.php?&page=2&t=opere+fundamentale&sort=top

12.CONTRAMUNDUM

https://contramundum.ro/cart/

13. ANTICARIATUL NOU

http://www.anticariatulnou.ro

14. ANTICARIAT NOU

https://anticariatnou.wordpress.com/

15.OKAZII

https://www.okazii.ro/cart?step=0&tr_buyerid=6092150

16. ANTIKVARIUM.RO

http://antikvarium.ro

17.ANTIKVARIUS.RO

https://www.antikvarius.ro/

18. ANTICARIAT URSU

https://anticariat-ursu.ro/index.php?route=common/home

19.EDITURA TEORA - UNIVERSITAS

http://www.teora.ro/cgi-bin/teora/romania/mbshop.cgi?database=09&action=view_product&productID=%20889&category=01

20. EDITURA SPANDUGINO

https://edituraspandugino.ro/

21. FILATELIE

 http://www.romaniastamps.com/

22 MAX

http://romanianstampnews.blogspot.com

23.LIBREX

https://www.librex.ro/search/editura+polirom/?q=editura+polirom

24. LIBMAG

https://www.libmag.ro/carti-la-preturi-sub-10-lei/filtre/edituri/polirom/

25. LIBRIS

https://www.libris.ro/account/myWishlist

26. MAGIA MUNTELUI

http://magiamuntelui.blogspot.com

27. RAZVAN CODRESCU
http://razvan-codrescu.blogspot.ro/

28.RADIO ARHIVE

https://www.facebook.com/RadioArhive/

29.IDEEA EUROPEANĂ

https://www.ideeaeuropeana.ro/colectie/opere-fundamentale/

30. SA NU UITAM

http://sanuuitam.blogspot.ro/

31. CERTITUDINEA

www.certitudinea.com

32. F.N.S.A

https://www.fnsa.ro/products/4546-dimitrie_cantemir_despre_numele_moldaviei.html

Anunturi

Licenţa Creative Commons Această retea este pusă la dispoziţie sub Licenţa Atribuire-Necomercial-FărăModificări 3.0 România Creativ

Note

Hoffman - Jurnalul cărților esențiale

1. Radu Sorescu -  Petre Tutea. Viata si opera

2. Zaharia Stancu  - Jocul cu moartea

3. Mihail Sebastian - Orasul cu salcimi

4. Ioan Slavici - Inchisorile mele

5. Gib Mihaescu -  Donna Alba

6. Liviu Rebreanu - Ion

7. Cella Serghi - Pinza de paianjen

8. Zaharia Stancu -  Descult

9. Henriette Yvonne Stahl - Intre zi si noapte

10.Mihail Sebastian - De doua mii de ani

11. George Calinescu Cartea nuntii

12. Cella Serghi Pe firul de paianjen…

Continuare

Creat de altmariusclassic Dec 23, 2020 at 11:45am. Actualizat ultima dată de altmariusclassic Ian 24, 2021.

© 2024   Created by altmarius.   Oferit de

Embleme  |  Raportare eroare  |  Termeni de utilizare a serviciilor