altmarius

cultură şi spiritualitate

08:00 Adevărul din culise | Acum la TV
De la cercurile din lanuri la Triunghiul Bermudelor – acest captivant serial testează veridicitatea diverselor credinţe populare sau teorii ale conspiraţiei şi încearcă să separe adevărul de ficţiune.
Cercurile din lanuri sunt unul dintre cele mai discutate fenomene din toate timpurile. De la forme simpliste la desene geometrice complexe, cercurile au captivat imaginaţia publicului. Apar sub vălul întunericului nopţii şi sunt descoperite abia de dimineaţă. Întrebarea este: sunt aceste desene rezultatul efortului uman sau dovezi ale intervenţiei extraterestre pe Pământ ? Singurul lucru sigur este că opiniile asupra originii lor sunt ferm divizate. Călătorim în comitatul Wiltshire din Anglia în căutarea dovezilor directe şi folosim cea mai modernă tehnologie pentru a examina descoperirile noastre. Pasionaţii cercurilor din lanuri ne explică de ce cred că formaţiunile din lanuri nu sunt făcute de mâna omului, iar oamenii de ştiinţă explică de ce cred ei că acestea sunt nişte înşelătorii.
Pot cele mai cunoscute mituri şi fenomene să ţină piept analizei ştiinţifice ? Acest incitant documentar serial testează credinţe populare şi teorii ale conspiraţiei. De la cercurile din lanuri la Arca lui Noe şi la misterele care înconjoară Triunghiul Bermudelor – alăturaţi-vă experţilor care încearcă să separe adevărul de ficţiune.
09:00 Banii: Lumea Google
Acest documentar explică fenomenul Google – una dintre cele mai de succes companii din lume.
Google s-a consacrat de mult ca regină a internetului. Dar nu este doar una dintre cele mai de succes companii de pe glob. Google este una dintre puţinele companii care se pot lăuda că au schimbat cu adevărat lumea. Discutăm cu câţiva dintre nenumăraţii oameni care spun că Google le-a schimbat viaţa, uneori în feluri neaşteptate.
09:30 Istoria dragostei
Acest serial dezvăluie modul cum oamenii şi-au trăit vieţile amoroase în ultimii 800 de ani şi cum s-a născut aspiraţia către „o iubire ca-n filme” care ne domină încă idealurile.
Cutia Pandorei. În ultimul episod, examinăm o arhivă în care 600 de oameni şi-au înregistrat confidenţele despre aventurile amoroase şi destrămarea căsniciilor, iar concluzia este că dragostea este singurul lucru în care credem cu toţii. Totul în cultura noastră este orientat către realizarea uniunii dintre oameni, când, în realitate, cel mai greu ne este să rămânem împreună. Dar aceasta e problema cu dragostea…
O relaţie bazată pe căsătorie şi devotament sau o viaţă petrecută în căutarea iubirii sălbatice şi senzuale? Acest serial în şase episoade, prezentat de istoricul Amanda Vickery, dezvăluie faptul că istoria este străbătută de un conflict niciodată rezolvat dintre inima dornică de pasiune, dramatism şi erotism şi raţiunea care cerea o uniune prudentă, rezonabilă şi echilibrată. De la dragostea la castel la dragostea în apartament şi la naşterea personajului Bridget Jones, acest serial dezvăluie modul cum oamenii şi-au trăit vieţile amoroase în ultimii 800 de ani, cum s-a născut aspiraţia către „o iubire ca-n filme” care ne domină încă idealurile şi care ar putea fi alternativa la dragostea romantică.
10:00 Tunurile pierdute ale reginei Elisabeta
Scafandri şi experţi încearcă să aducă la suprafaţă tunurile de pe o epavă veche de 400 de ani pentru a le repara şi a trage cu ele, demonstrând cum a facilitat Elisabeta I dominaţia navală britanică.
La doi kilometri de coasta insulei britanice Alderney zace o epavă care ar putea rescrie istoria navală a Marii Britanii. O echipă de scafandri şi experţi încearcă să aducă la suprafaţă tunurile navei, vechi de 400 de ani. Reparându-le şi trăgând cu ele, ei speră să demonstreze cum a făcut regina Elisabeta I din Anglia stăpâna mărilor.
11:00 Fuga lui Ludovic al XVI-lea
Dramatizarea evenimentelor din 21 iunie 1791, când, în timpul Revoluţiei Franceze, regele Ludovic al XVI-lea, regina Maria Antoaneta şi copiii lor au încercat să fugă din Paris, dar au fost arestaţi.
Paris, 21 iunie 1791. La 30 de minute după miezul nopţii, regele Ludovic al XVI-lea al Franţei, soţia sa Maria Antoaneta şi copiii lor au încercat să fugă din Parisul asaltat de revoluţionari. Deghizaţi, ei au ieşit din palatul Tuileries, dar au fost arestaţi la Varennes şi duşi înapoi la Paris. Un an mai târziu, regele şi regina Franţei au fost decapitaţi.
12:30 Ziua Judecăţii: Raiul şi iadul
Explorăm modul cum au fost ilustrate ideile despre viaţa de apoi în arta din toată lumea – de la Cartea Morţilor din Egiptul antic, la viziunea lui Stanley Spencer despre Rai ca orăşel englezesc.
Raiul. Episodul arată că ideea unui tărâm al fericirii dincolo de moarte este prezentă în multe religii din toată lumea şi a fost folosită ca subiect de artişti din vremea egiptenilor şi până la opera lui Tracey Emin.
Acest serial explorează relaţia dintre artă şi viaţa de apoi, de la Cartea Morţilor din Egiptul antic, la viziunea lui Stanley Spencer, care înfăţişează Raiul sub forma unui orăşel englezesc. Promisiunea Raiului şi ameninţarea cu iadul au fost, pentru unele societăţi, un sistem de motivare pozitivă / negativă care a ajutat păstrarea status quo-ului. În acest serial, ne întrebăm dacă reprezentările artistice ale vieţii de apoi sunt expresia unei adânci spiritualităţi sau produsul nevoii societăţii de a reglementa comportamentul indivizilor.
13:00 Nebunie în Oraşul Alb
Printr-o serie de conexiuni, documentarul întreţese povestea sediului Târgului Internaţional din 1893 de la Chicago, numit Oraşul Alb, cu aceea a primului criminal în serie american, H H Holmes.
n 1893, Chicago era centrul comercial al SUA, răscrucea de drumuri a Americii, unde criminalitatea scăpase de sub control şi sărăcia era pretutindeni. Dar oraşul găzduia şi evenimentul secolului – Expoziţia Columbiană din cadrul Târgului Internaţional. Sediul Târgului a fost denumit Oraşul Alb, din cauza celor şase maiestuoase clădiri albe ale sale. 27 de milioane de oameni au vizitat expoziţia. Unii chiar şi-au ipotecat fermele pentru a ajunge la Chicago şi, pentru prima oară, femeile şi-au părăsit căminele pentru a gusta puţină independenţă … Dar niciunul dintre participanţi nu ştia că un nou fel de criminal urban locuia chiar în apropiere şi avea propriile sale planuri. H H Holmes a fost primul criminal în serie din America şi, sub acoperirea Târgului, a omorât peste 100 de oameni... Printr-o serie de ciudate conexiuni, acest documentar întreţese povestea marelui târg şi pe cea a lui H H Holmes.
14:00 Al Doilea Război Mondial în culori
Folosind cele mai recente tehnici de colorare, acest documentar în serial ne înfăţişează lumea celui de-al Doilea Război Mondial aşa cum nu am mai văzut-o până acum.
Se închide cercul. În 1944, America şi Anglia în Vest, respectiv Rusia în Est începuseră să strângă rândurile în jurul Germaniei. Acest episod explorează dezastrul Aliat de la Arnhem şi tragedia răscoalei de la Varşovia, când luptătorii polonezi pentru libertate au fost abandonaţi de Stalin. Spunem şocanta poveste a eliberării lagărelor de concentrare, când amploarea Holocaustului a devenit clară pentru prima dată.
Acest serial prezintă cea mai bună colecţie de imagini rare din timpul celui de-al Doilea Război Mondial existentă în lume. Folosind cele mai recente tehnici de colorare, putem înfăţişa întreaga poveste a celui de-al Doilea Război Mondial aşa cum nu a mai fost văzută până acum. Cu ajutorul hărţilor de teren obţinute din satelit şi a graficii pe computer de ultimă generaţie, această poveste poate fi spusă cu ajutorul unor date de care niciunul dintre serialele mai vechi nu a dispus. Din ce în ce mai multe secrete au fost dezvăluite în ultimii 5-10 ani, datorită eliberării din arhive a unor documente, dosare şi fotografii. Revelaţii din domeniul spargerii codurilor şi documente oficiale recent desecretizate de pe ambele maluri ale Atlanticului adaugă o nouă dimensiune la înţelegerea celui mai amplu conflict care a avut loc pe glob.
15:00 Micile mumii
Examinarea a trei mumii perfect conservate aparţinând unor copii incaşi, găsite acum zece ani în Peru. Documentarul dezvăluie motivele din spatele sacrificării copiilor în această societate antică.
Acum 10 ani, arheologul american Johan Reinhard, însoţit de colegii săi argentinieni şi peruvieni, a descoperit un sit sacru aflat la 6.700 m altitudine pe muntele Llullaillaco din Peru. Sub un strat de rocă şi gheaţă, arheologii au descoperit trei mumii ale unor copii incaşi, perfect conservate. Acum, după mai bine de cinci secole de la moartea lor, cu ajutorul revelaţiilor ştiinţei şi tehnologiei, le putem spune, în sfârşit, povestea. Antropologul criminalist newyorkez Angelique Corthals investighează corpurile mumificate pentru a elucida moartea lor neobişnuită. De ce au călătorit aproape 1.600 km, supravieţuind condiţiilor extreme din deşert, vânturilor de pe Altiplano şi ameninţării animalelor sălbatice, doar pentru a fi ucişi când au ajuns la destinaţie ? Cine erau ei şi de ce au fost aleşi ?
16:00 Adevărul din culise
De la cercurile din lanuri la Triunghiul Bermudelor – acest captivant serial testează veridicitatea diverselor credinţe populare sau teorii ale conspiraţiei şi încearcă să separe adevărul de ficţiune.
Cercurile din lanuri sunt unul dintre cele mai discutate fenomene din toate timpurile. De la forme simpliste la desene geometrice complexe, cercurile au captivat imaginaţia publicului. Apar sub vălul întunericului nopţii şi sunt descoperite abia de dimineaţă. Întrebarea este: sunt aceste desene rezultatul efortului uman sau dovezi ale intervenţiei extraterestre pe Pământ ? Singurul lucru sigur este că opiniile asupra originii lor sunt ferm divizate. Călătorim în comitatul Wiltshire din Anglia în căutarea dovezilor directe şi folosim cea mai modernă tehnologie pentru a examina descoperirile noastre. Pasionaţii cercurilor din lanuri ne explică de ce cred că formaţiunile din lanuri nu sunt făcute de mâna omului, iar oamenii de ştiinţă explică de ce cred ei că acestea sunt nişte înşelătorii.
Pot cele mai cunoscute mituri şi fenomene să ţină piept analizei ştiinţifice ? Acest incitant documentar serial testează credinţe populare şi teorii ale conspiraţiei. De la cercurile din lanuri la Arca lui Noe şi la misterele care înconjoară Triunghiul Bermudelor – alăturaţi-vă experţilor care încearcă să separe adevărul de ficţiune.
17:00 Anglia lui Dickens
Moştenirea lui Charles Dickens, explorată prin vizite în oraşele şi orăşelele englezeşti care au inspirat câteva dintre cele mai faimoase cărţi ale sale.
Acest documentar urmăreşte viaţa şi munca lui Charles Dickens printr-o incitantă călătorie care dezvăluie cele mai importante şi deosebite locuri, oraşe şi orăşele care au inspirat câteva dintre faimoasele sale romane. Vizităm peste 100 de locaţii din toată Anglia, dintre care multe nu sunt deschise pentru public şi au fost rareori filmate, inclusiv interiorul casei din Lincoln’s Inn Fields nr 58 şi birourile din Covent Garden unde Dickens a trăit şi a muncit. Printre alte locaţii esenţiale prezentate sunt biserica Cooling din Kent, folosită de autor în capitolul întâi din „Marile speranţe”, casa domnişoarei Havisham din Rochester şi aproape uitatele băi romane londoneze descrise în David Copperfield.
18:00 China, stăpâna mărilor
Privită prin ochii unui aventurier modern, aceasta este povestea unui capitol unic din istoria uneia dintre superputerile lumii – povestea realizărilor maritime ale Chinei la începutul secolului XV.
n zorii secolului al XV-lea, China surprindea lumea printr-o realizare curajoasă şi fără precedent. Cu peste optzeci de ani înainte de descoperirea Americii de către Columb, una dintre cele mai mari flote alcătuite vreodată începuse să poarte politica şi negoţul Chinei către noi orizonturi, într-o demonstraţie de forţă neegalată până atunci. Privită prin ochii unui aventurier modern, aceasta este povestea unui capitol unic din istoria uneia dintre superputerile lumii.
19:00 Sf Patrick
O remarcabilă poveste adevărată despre sfântul protector al Irlandei, Sf Patrick – o aventură încărcată de pericole, îndrăzneală şi un remarcabil curaj fizic şi spiritual. Narată de Liam Neeson.
Captivantele poveşti ale trifoiului şi alungării şerpilor nu se ridică la înălţimea adevăratei poveşti a Sf Patrick – o aventură încărcată de pericole, îndrăzneală şi un remarcabil curaj fizic şi spiritual. Chiar şi cei care îl sărbătoresc în fiecare an pe 17 martie vor descoperi câte ceva nou despre sfântul protector al Irlandei în această remarcabilă dramă-documentar narată de Liam Neeson, cu Gabriel Byrne dându-i glas lui Patrick. Cuprinde un interviu cu Frank McCourt, autorul cărţii “Angela’s Ashes.”
20:00 Drumul spre Orient
Acest serial aruncă lumină asupra misterioasei dispariţii a expediţiei lui John Franklin din 1845 în căutarea Pasajului de Nord-Vest şi arată de ce norvegianul Roald Amundsen a reuşit să-l găsească.
Căutarea unei rute polare care să lege Europa de Asia – legendarul Pasaj de Nord-Vest – a fost una dintre cele mai dificile şi periculoase din istoria explorărilor. Expediţia originală din 1845, condusă de Sir John Franklin, a avut ca rezultat dispariţia a 128 de oameni. Soarta acestora este unul dintre cele mai perene mistere ale Oceanului Arctic… Abia în 1903, o expediţie condusă de norvegianul Roald Amundsen a găsit, în sfârşit, o cale de trecere. Acest serial din două părţi se concentrează asupra celor două faimoase expediţii şi spune povestea lor folosind reconstituiri şi imagini CGI. Noi informaţii ne arată ce s-a întâmplat cu expediţia lui Franklin şi arată cum Amundsen a reuşit acolo unde mulţi alţii dăduseră greş.
21:00 Giulgiul din Torino: Noile dovezi
Acest documentar analizează noile dovezi ştiinţifice privitoare la celebrul Giulgiu din Torino, considerat de mulţi ca giulgiu de îngropăciune al lui Iisus Hristos.
Giulgiul din Torino, o faimoasă pânză purtând urmele unui bărbat rănit, este şi astăzi subiectul unor dezbateri intense între oamenii de ştiinţă, credincioşi şi istorici. Păstrat în catedrala Sf Ioan Botezătorul din Torino, Italia, el este considerat de mulţi giulgiul de îngropăciune al lui Iisus Hristos. Acum 20 de ani, testele de datare C-14 realizate pe Giulgiul din Torino păreau să demonstreze că pânza sacră a fost, de fapt, ţesută la peste 1.200 de ani după moartea lui Iisus, distrugând orice pretenţie ştiinţifică de autenticitate a Giulgiului. Dar acum avem acces exclusiv la noi cercetări care dovedesc că acele concluzii au fost viciate. Aceste noi cercetări prezintă dovezi convingătoare că Giulgiul din Torino ar putea, totuşi, să poarte imaginea lui Hristos.
22:00 Ultimul doborâtor de baraje
Unul din ultimii supravieţuitori din escadronul 617 al RAF se întoarce pentru prima dată în Germania pentru a vedea barajele pe care le-a atacat în raidul care l-a uimit pe Hitler şi a făcut istorie.
Unul dintre ultimii supravieţuitori din escadronul 617 al RAF se întoarce pentru prima dată în Germania pentru a vedea barajele pe care le-a atacat în celebrul raid care l-a lăsat pe Hitler fără replică. Descoperirile pe care le va face aici îi vor schimba radical opiniile şi convingerile. Şeful de escadron George “Johnny” Johnson DFM, născut în 1921, este un personaj extrem de simpatic şi de elocvent, care timp de peste şase decenii nu s-a îndoit niciodată că el şi camarazii săi „doborâtori de baraje” au realizat o operaţiune esenţială, ale cărei merite au compensat pierderile umane. Dar când vizitează valea Ruhr-ului în cadrul pelerinajului său în trecut, Johnny Johnson descoperă surprinzătoare noi fapte despre Raidul Barajelor. El înţelege pericolele mortale care l-au pândit şi întâlneşte victimele terifiantului tsunami artificial pe care l-a dezlănţuit raidul. Documentarul este narat de Stephen Fry.
23:00 Civilizaţii secrete: incaşi, mayaşi, azteci
Acest documentar ne poartă în mijlocul misterelor care învăluie civilizaţiile incasă, mayaşă şi aztecă şi oraşe mitice ca Tikal, Machu Picchu şi Cuzco.
Maya: o lume pierdută.
Acest documentar ne poartă în mijlocul misterelor care învăluie civilizaţiile incasă, mayaşă şi aztecă, pătrunzând în adâncul pădurilor tropicale mexicane şi guatemaleze şi în oraşe mitice ca Tikal, Machu Picchu şi Cuzco. Aceste oraşe-fantomă, care odinioară aveau zeci de mii de locuitori, sfidează imaginaţia şi raţiunea. Cum au apărut aceste oraşe în medii atât de ostile? Cum au dăinuit, având puţine resurse esenţiale pentru supravieţuire? Cum au apărut niveluri de civilizaţie atât de ridicate şi un mod de organizare asemănător unui imperiu ? Acest documentar ne face să reexaminăm aceste capitole minunate din istoria omenirii, care îl umplu de admiraţie pe spectatorul de azi.
00:00 Adevărul din culise
De la cercurile din lanuri la Triunghiul Bermudelor – acest captivant serial testează veridicitatea diverselor credinţe populare sau teorii ale conspiraţiei şi încearcă să separe adevărul de ficţiune.
Povestea Arcei lui Noe şi a Potopului este una dintre cele mai controversate poveşti biblice despre dezastre. Măsurând 137 de metri în lungime şi având trei punţi, Arca lui Noe rămâne cea mai mare corabie de lemn construită vreodată... dar a existat sau este doar o poveste biblică ? Milioane de oameni cred această poveste, alţii o consideră o viziune greşit înţeleasă. Dar în munţii izolaţi din estul Turciei stă o dovadă care ne-ar putea schimba percepţia despre Arcă pentru totdeauna. Biblia spune că Arca s-a oprit pe munţii din Ararat şi mulţi dintre cei care cred această poveste au interpretat această locaţie ca fiind Muntele Ararat din estul Turciei. Folosind cea mai modernă tehnologie, călătorim alături de Ron Wyatt pentru a dezlega misterul care înconjoară formaţiunea cu aspect de corabie.
Pot cele mai cunoscute mituri şi fenomene să ţină piept analizei ştiinţifice ? Acest incitant documentar serial testează credinţe populare şi teorii ale conspiraţiei. De la cercurile din lanuri la Arca lui Noe şi la misterele care înconjoară Triunghiul Bermudelor – alăturaţi-vă experţilor care încearcă să separe adevărul de ficţiune.
01:00 Anglia lui Dickens
Moştenirea lui Charles Dickens, explorată prin vizite în oraşele şi orăşelele englezeşti care au inspirat câteva dintre cele mai faimoase cărţi ale sale.
Acest documentar urmăreşte viaţa şi munca lui Charles Dickens printr-o incitantă călătorie care dezvăluie cele mai importante şi deosebite locuri, oraşe şi orăşele care au inspirat câteva dintre faimoasele sale romane. Vizităm peste 100 de locaţii din toată Anglia, dintre care multe nu sunt deschise pentru public şi au fost rareori filmate, inclusiv interiorul casei din Lincoln’s Inn Fields nr 58 şi birourile din Covent Garden unde Dickens a trăit şi a muncit. Printre alte locaţii esenţiale prezentate sunt biserica Cooling din Kent, folosită de autor în capitolul întâi din „Marile speranţe”, casa domnişoarei Havisham din Rochester şi aproape uitatele băi romane londoneze descrise în David Copperfield.
02:00 China, stăpâna mărilor
Privită prin ochii unui aventurier modern, aceasta este povestea unui capitol unic din istoria uneia dintre superputerile lumii – povestea realizărilor maritime ale Chinei la începutul secolului XV.
n zorii secolului al XV-lea, China surprindea lumea printr-o realizare curajoasă şi fără precedent. Cu peste optzeci de ani înainte de descoperirea Americii de către Columb, una dintre cele mai mari flote alcătuite vreodată începuse să poarte politica şi negoţul Chinei către noi orizonturi, într-o demonstraţie de forţă neegalată până atunci. Privită prin ochii unui aventurier modern, aceasta este povestea unui capitol unic din istoria uneia dintre superputerile lumii.
03:00 Sf Patrick
O remarcabilă poveste adevărată despre sfântul protector al Irlandei, Sf Patrick – o aventură încărcată de pericole, îndrăzneală şi un remarcabil curaj fizic şi spiritual. Narată de Liam Neeson.
Captivantele poveşti ale trifoiului şi alungării şerpilor nu se ridică la înălţimea adevăratei poveşti a Sf Patrick – o aventură încărcată de pericole, îndrăzneală şi un remarcabil curaj fizic şi spiritual. Chiar şi cei care îl sărbătoresc în fiecare an pe 17 martie vor descoperi câte ceva nou despre sfântul protector al Irlandei în această remarcabilă dramă-documentar narată de Liam Neeson, cu Gabriel Byrne dându-i glas lui Patrick. Cuprinde un interviu cu Frank McCourt, autorul cărţii “Angela’s Ashes.”
04:00 Drumul spre Orient
Acest serial aruncă lumină asupra misterioasei dispariţii a expediţiei lui John Franklin din 1845 în căutarea Pasajului de Nord-Vest şi arată de ce norvegianul Roald Amundsen a reuşit să-l găsească.
Căutarea unei rute polare care să lege Europa de Asia – legendarul Pasaj de Nord-Vest – a fost una dintre cele mai dificile şi periculoase din istoria explorărilor. Expediţia originală din 1845, condusă de Sir John Franklin, a avut ca rezultat dispariţia a 128 de oameni. Soarta acestora este unul dintre cele mai perene mistere ale Oceanului Arctic… Abia în 1903, o expediţie condusă de norvegianul Roald Amundsen a găsit, în sfârşit, o cale de trecere. Acest serial din două părţi se concentrează asupra celor două faimoase expediţii şi spune povestea lor folosind reconstituiri şi imagini CGI. Noi informaţii ne arată ce s-a întâmplat cu expediţia lui Franklin şi arată cum Amundsen a reuşit acolo unde mulţi alţii dăduseră greş.
05:00 Giulgiul din Torino: Noile dovezi
Acest documentar analizează noile dovezi ştiinţifice privitoare la celebrul Giulgiu din Torino, considerat de mulţi ca giulgiu de îngropăciune al lui Iisus Hristos.
Giulgiul din Torino, o faimoasă pânză purtând urmele unui bărbat rănit, este şi astăzi subiectul unor dezbateri intense între oamenii de ştiinţă, credincioşi şi istorici. Păstrat în catedrala Sf Ioan Botezătorul din Torino, Italia, el este considerat de mulţi giulgiul de îngropăciune al lui Iisus Hristos. Acum 20 de ani, testele de datare C-14 realizate pe Giulgiul din Torino păreau să demonstreze că pânza sacră a fost, de fapt, ţesută la peste 1.200 de ani după moartea lui Iisus, distrugând orice pretenţie ştiinţifică de autenticitate a Giulgiului. Dar acum avem acces exclusiv la noi cercetări care dovedesc că acele concluzii au fost viciate. Aceste noi cercetări prezintă dovezi convingătoare că Giulgiul din Torino ar putea, totuşi, să poarte imaginea lui Hristos.
06:00 Ultimul doborâtor de baraje
Unul din ultimii supravieţuitori din escadronul 617 al RAF se întoarce pentru prima dată în Germania pentru a vedea barajele pe care le-a atacat în raidul care l-a uimit pe Hitler şi a făcut istorie.
Unul dintre ultimii supravieţuitori din escadronul 617 al RAF se întoarce pentru prima dată în Germania pentru a vedea barajele pe care le-a atacat în celebrul raid care l-a lăsat pe Hitler fără replică. Descoperirile pe care le va face aici îi vor schimba radical opiniile şi convingerile. Şeful de escadron George “Johnny” Johnson DFM, născut în 1921, este un personaj extrem de simpatic şi de elocvent, care timp de peste şase decenii nu s-a îndoit niciodată că el şi camarazii săi „doborâtori de baraje” au realizat o operaţiune esenţială, ale cărei merite au compensat pierderile umane. Dar când vizitează valea Ruhr-ului în cadrul pelerinajului său în trecut, Johnny Johnson descoperă surprinzătoare noi fapte despre Raidul Barajelor. El înţelege pericolele mortale care l-au pândit şi întâlneşte victimele terifiantului tsunami artificial pe care l-a dezlănţuit raidul. Documentarul este narat de Stephen Fry.

Vizualizări: 105

Adaugă un comentariu

Pentru a putea adăuga comentarii trebuie să fii membru al altmarius !

Alătură-te reţelei altmarius

STATISTICI

Free counters!
Din 15 iunie 2009

209 state 

(ultimul: Eswatini)

Numar de steaguri: 273

Record vizitatori:    8,782 (3.04.2011)

Record clickuri:

 16,676 (3.04.2011)

Steaguri lipsa: 33

1 stat are peste 700,000 clickuri (Romania)

1 stat are peste 100.000 clickuri (USA)

1 stat are peste 50,000 clickuri (Moldova)

2 state au peste 20,000  clickuri (Italia,  Germania)

4 state are peste 10.000 clickuri (Franta, UngariaSpania,, Marea Britanie,)

6 state au peste 5.000 clickuri (Olanda, Belgia,  Canada,  )

10 state au peste 1,000 clickuri (Polonia, Rusia,  Australia, IrlandaIsraelGreciaElvetia ,  Brazilia, Suedia, Austria)

50 state au peste 100 clickuri

20 state au un click

Website seo score
Powered by WebStatsDomain

DE URMĂRIT

1.EDITURA HOFFMAN

https://www.editurahoffman.ro/

2. EDITURA ISTROS

https://www.muzeulbrailei.ro/editura-istros/

3.EDITURA UNIVERSITATII CUZA - IASI

https://www.editura.uaic.ro/produse/editura/ultimele-aparitii/1

4.ANTICARIAT UNU

https://www.anticariat-unu.ro/wishlist

5. PRINTRE CARTI

http://www.printrecarti.ro/

6. ANTICARIAT ALBERT

http://anticariatalbert.com/

7. ANTICARIAT ODIN 

http://anticariat-odin.ro/

8. TARGUL CARTII

http://www.targulcartii.ro/

9. ANTICARIAT PLUS

http://www.anticariatplus.ro/

10. LIBRĂRIILE:NET

https://www.librariileonline.ro/carti/literatura--i1678?filtru=2-452

11. LIBRĂRIE: NET

https://www.librarie.net/cautare-rezultate.php?&page=2&t=opere+fundamentale&sort=top

12.CONTRAMUNDUM

https://contramundum.ro/cart/

13. ANTICARIATUL NOU

http://www.anticariatulnou.ro

14. ANTICARIAT NOU

https://anticariatnou.wordpress.com/

15.OKAZII

https://www.okazii.ro/cart?step=0&tr_buyerid=6092150

16. ANTIKVARIUM.RO

http://antikvarium.ro

17.ANTIKVARIUS.RO

https://www.antikvarius.ro/

18. ANTICARIAT URSU

https://anticariat-ursu.ro/index.php?route=common/home

19.EDITURA TEORA - UNIVERSITAS

http://www.teora.ro/cgi-bin/teora/romania/mbshop.cgi?database=09&action=view_product&productID=%20889&category=01

20. EDITURA SPANDUGINO

https://edituraspandugino.ro/

21. FILATELIE

 http://www.romaniastamps.com/

22 MAX

http://romanianstampnews.blogspot.com

23.LIBREX

https://www.librex.ro/search/editura+polirom/?q=editura+polirom

24. LIBMAG

https://www.libmag.ro/carti-la-preturi-sub-10-lei/filtre/edituri/polirom/

25. LIBRIS

https://www.libris.ro/account/myWishlist

26. MAGIA MUNTELUI

http://magiamuntelui.blogspot.com

27. RAZVAN CODRESCU
http://razvan-codrescu.blogspot.ro/

28.RADIO ARHIVE

https://www.facebook.com/RadioArhive/

29.IDEEA EUROPEANĂ

https://www.ideeaeuropeana.ro/colectie/opere-fundamentale/

30. SA NU UITAM

http://sanuuitam.blogspot.ro/

31. CERTITUDINEA

www.certitudinea.com

32. F.N.S.A

https://www.fnsa.ro/products/4546-dimitrie_cantemir_despre_numele_moldaviei.html

Anunturi

Licenţa Creative Commons Această retea este pusă la dispoziţie sub Licenţa Atribuire-Necomercial-FărăModificări 3.0 România Creativ

Note

Hoffman - Jurnalul cărților esențiale

1. Radu Sorescu -  Petre Tutea. Viata si opera

2. Zaharia Stancu  - Jocul cu moartea

3. Mihail Sebastian - Orasul cu salcimi

4. Ioan Slavici - Inchisorile mele

5. Gib Mihaescu -  Donna Alba

6. Liviu Rebreanu - Ion

7. Cella Serghi - Pinza de paianjen

8. Zaharia Stancu -  Descult

9. Henriette Yvonne Stahl - Intre zi si noapte

10.Mihail Sebastian - De doua mii de ani

11. George Calinescu Cartea nuntii

12. Cella Serghi Pe firul de paianjen…

Continuare

Creat de altmariusclassic Dec 23, 2020 at 11:45am. Actualizat ultima dată de altmariusclassic Ian 24, 2021.

© 2024   Created by altmarius.   Oferit de

Embleme  |  Raportare eroare  |  Termeni de utilizare a serviciilor