altmarius

cultură şi spiritualitate

12:30 Mari comandanţi britanici | Acum la TV
Un fascinant serial biografic istoric despre şase mari comandanţi militari britanici, prezentat de un entuziast şi fermecător expert militar, maiorul Gordon Corrigan.
John Churchill, duce de Marlborough a fost fiul lui Sir Winston Churchill, un nobil obscur şi scăpătat (şi strămoşul unui alt Sir Winston), dar prin victoriile sale, a câştigat faimă şi bogăţie. Locaţii-cheie pentru acest episod sunt magnificul Blenheim Palace, pe care un monarh recunoscător l-a ridicat pentru duce, şi locurile de desfăşurare a două dintre bătăliile sale, Malplaquet şi Blenheim.
Un fascinant serial biografic istoric despre şase dintre cei mai mari comandanţi militari britanici. Personaje istorice cunoscute în toată lumea, ei au trăit în epoci diferite şi fiecare a avut o influenţă covârşitoare asupra istoriei Marii Britanii. Documentarul este prezentat de un entuziast şi fermecător expert militar, maiorul Gordon Corrigan, care se referă şi în termeni generali la calităţile unui mare comandant, permiţând trasarea de paralele moderne.
 
13:00 Sacrificiile druizilor
Cu ajutorul accesului exclusiv la noi descoperiri arheologice, experţilor intervievaţi în acţiune, mărturiilor oculare şi reconstituirilor, investigăm adevărul despre cultura druizilor celţi.
ntr-o carieră de pietriş din Essex sunt dezgropate rămăşiţele unui personaj misterios, înmormântat cu mantie şi bijuterii şi înconjurat de instrumente chirurgicale sofisticate din fier şi cupru, care au condus iniţial arheologii la concluzia că personajul a fost un doctor roman. Dar apoi este descoperită în mormânt o extraordinară colecţie de obiecte rituale, printre care o serie de baghete neobişnuite şi un joc unic cu piese de sticlă. Se desprinde o concluzie incitantă: a fost descoperit, se pare, primul mormânt al unui druid celt ! Până acum au fost descoperite foarte puţine dovezi fizice ale existenţei druizilor şi ale ritualurilor lor. Este vreun sâmbure de adevăr în sângeroasele poveşti romanilor despre sacrificii umane ? Sau au fost druizii doar învăţaţi şi consilieri ai regilor, calomniaţi de duşmani pentru a justifica exterminarea în masă căreia i-au căzut victime ? Prin această senzaţională nouă descoperire şi datorită altor descoperiri de pe câmpurile de luptă ale antichităţii, din gropile de var sau din mlaştinile de turbă din Marea Britanie, investigăm adevărul din spatele sacrificiilor druide, revelând o nouă imagine, vie şi înfiorătoare, a ultimelor zile ale acestui cult antic al celţilor.
 
14:00 Farmacia victoriană
ntr-un experiment unic, istoricul Ruth Goodman, profesorul Nick Barber şi doctorandul Tom Quick recreează o farmacie englezească din secolul XIX.
Echipa se confruntă cu provocările anilor 1850 şi 1860, o perioadă în care supraaglomerarea şi condiţiile insalubre de trai atinseseră apogeul, conducând la izbucnirea unor epidemii fără precedent. Medicamentele de tip „panaceu”, care promiteau să vindece practic orice erau în mare vogă şi echipa îşi prepară propriul panaceu din rubarbă, lemn-dulce, săpun şi sirop. De asemenea, ei se aventurează în lumea nesigură a electroterapiei şi relevă cum descoperirea microbilor a făcut să explodeze vânzările de dezinfectante; dar pentru a-şi prepara propriul dezinfectant, trebuie să extragă acid carbolic din gudron de cărbune.
Acest documentar relevă cum s-a născut sistemul farmaceutic din Anglia victoriană şi cum, în doar 50 de ani de la umilele sale începuturi, acesta s-a transformat într-o adevărată industrie. Farmaciile englezeşti din perioada victoriană vindeau o gamă extrem de largă de produse de folosinţă casnică, medicamente, poţiuni şi creme, echipamente optice şi electrice şi remedii fără reţetă, exact ca într-o farmacie de astăzi.
 
15:00 Cum s-au născut The Monkees
Povestea ridicării şi decăderii primei trupe pop „fabricate” din lume.
n 1967, patru actori necunoscuţi dintr-o emisiune pentru copii au devenit cea mai faimoasă trupă pop din lume. În America, ei au vândut mai multe discuri decât Elvis şi Beatles la un loc. Aceştia au fost „The Monkees”. Prin emisiunea lor plină de energie şi melodiile contagioase, The Monkees au atras un curent de fani care dăinuie până astăzi. Nu erau o trupă obişnuită: The Monkees au fost prima „trupă pop fabricată” din lume. Dar în spatele zâmbetelor simpatice şi melodiilor vesele se ascundea o afacere nemiloasă, alimentată de bani, orgolii şi de ambiţia unora dintre cele mai mari nume de la Hollywood. Şi care avea să se încheie tragic.
 
16:00 Jurnal de sculptură
Criticul de artă Waldemar Januszczak ne prezintă forma sa de artă preferată, sculptura, explorând motivele pentru care aceasta a fost, este şi va rămâne în inima vieţii noastre culturale.
Waldemar Januszczak îşi încheie explorarea sculpturii printr-un voiaj prin America de Nord şi de Sud, pentru a urmări plasarea acestei forme de artă în peisajul local.
Criticul britanic de artă Waldemar Januszczak călătoreşte spre câteva dintre cele mai spectaculoase locuri din lume, cum ar fi Nigeria, Insula Paştelui sau Lituania, unde explorează o „grădină” a statuilor din era sovietică, şi îi vizitează pe câţiva dintre cei mai respectaţi sculptori contemporani, printre care Antony Gormley, Marc Quinn, James Turrell şi fraţii Chapman. În cursul a trei călătorii epice, Januszczak foloseşte sculptura pentru a explora atitudinile omului faţă de sex, putere sau Univers şi pentru a demonstra de ce sculptura a fost, este şi va rămâne în inima vieţii noastre culturale.
 
17:00 Impresioniştii
La 80 de ani, Claude Monet îşi rememorează viaţa, spunându-i unui ziarist povestea Impresioniştilor şi a revoluţiei iscate de aceştia în lumea artei.
Tânărul Monet soseşte la Paris pentru a studia, dar curând se ceartă cu profesorul său. Inspiraţi de controversatul stil al lui Édouard Manet, Monet şi prietenii săi Renoir şi Bazille hotărăsc să sfideze convenţiile şi să picteze în aer liber. Deşi Manet este atacat de mulţime din cauza lucrărilor sale, Monet vinde tot şi expune un portret la Salon, expoziţia anuală de stat. Dar succesul său nu durează mult – risipeşte banii, îşi părăseşte iubita însărcinată şi încearcă să se sinucidă. Punctul de cotitură din viaţa sa vine atunci când îi cunoaşte pe Manet şi pe alţi tineri artişti care voiau să se rupă de curentele convenţionale. Se naşte o nouă mişcare artistică şi Bazille hotărăşte să organizeze o nouă expoziţie, ca alternativă la Salon. Dar înainte de a-şi putea pune planul în aplicare, izbucneşte războiul franco-prusac şi Bazille este ucis pe câmpul de luptă.
O uimitoare dramă care aduce la viaţă lupta Impresioniştilor francezi pentru recunoaştere în faţa ostilităţii puternice a lumii artistice a secolului XIX. Nuanţele delicate ale nuferilor lui Monet şi splendidele balerine ale lui Degas contrastează puternic cu povestea uriaşelor controverse, scandaluri şi rivalităţi care transpar din această somptuoasă dramă bazată pe scrisori de arhivă şi alte probe documentare.
 
18:00 Cel mai mare explorator al Africii
Incredibila poveste a voiajului făcut în 1883 de exploratorul Joseph Thomson, care, în căutarea unei rute comerciale care să lege estul Africii de Lacul Victoria, a străbătut temutele ţinuturi Massai.
n 1883, exploratorul scoţian Joseph Thomson, de numai 23 de ani, a pornit într-o expediţie în căutarea unei rute comerciale care să lege coasta estică a Africii de Lacul Victoria, deschizând drum negustorilor din Imperiul Britanic. Ilustrată cu reconstituiri artistice şi naraţiuni din jurnalul lui Thomson, această incredibilă poveste este spusă cu pasiune prin ochii fotografului Mike Hacker, combinând faptele istorice cu relatarea propriei călătorii făcute de Hacker pe urmele lui Thomson.
 
19:00 Omul care a inventat arta modernă
Criticul de artă britanic Waldemar Januszczak spune dramatica poveste a marelui artist francez din secolul XIX Édouard Manet.
Criticul de artă britanic Waldemar Januszczak spune dramatica poveste a marelui artist francez din secolul XIX Édouard Manet. Considerat părintele impresionismului, Manet a refuzat cu încăpăţânare să expună alături de ceilalţi impresionişti şi a păstrat mereu distanţa din punct de vedere artistic faţă de Monet, Renoir şi confraţii lor. Deşi aceştia îl venerau, el îi dispreţuia, preferând să-şi continue propria linie a desprinderii faţă de arta tradiţională. Scandaloasele tablouri prin care şi-a creat reputaţia – „Olympia”, imoral de sexy, sau neîncetat parafrazatul „Dejunul pe iarbă” – sunt cele mai semnificative imagini ale artei franceze a secolului XIX. Iar respingerea lui Manet de la Salonul oficial de pictură, care l-a determinat să înfiinţeze Salonul Refuzaţilor, este considerată evenimentul cultural cheie al epocii.
 
20:30 n căutarea lui Truffaut
Un studiu asupra vieţii şi carierei lui Francois Truffaut (1932-1984), regizor legendar şi unul dintre fondatorii Noului Val francez.
Francois Truffaut a fost unul dintre cei mai respectaţi regizori din istoria cinematografului. Interzis la festivalul de la Cannes în 1958 din cauza criticii dure pe care a adus-o industriei franceze de film, a câştigat premiul pentru cel mai bun regizor în anul următor cu pelicula sa de debut, „Cele patru sute de lovituri”. Viaţa şi cariera lui Truffaut s-au dovedit a fi de neobişnuite ca şi filmele pe care le-a făcut.
 
21:00 Casnică, 49 de ani
Dramă bazată pe jurnalul Nellei Last, scris în timpul celui de-al Doilea Război Mondial. Nefericită în căsnicie şi îngrijorată pentru fiul plecat la război, ea se angajează într-o luptă personală.
ntr-o poveste bazată pe jurnale reale, casnica britanică Nella Last este nemulţumită de viaţa ei şi de un mariaj nesatisfăcător, şi îngrijorată pentru soarta fiului ei care pleacă să lupte în al Doilea Război Mondial. Nella se îmbărbătează scriindu-şi jurnalul, care cuprinde toate sentimentele pe care nu le poate exprima faţă de soţul ei. Înscriindu-se într-un serviciu de voluntariat, Nella începe o luptă pentru libertatea personală.
 
22:30 Mari comandanţi britanici
Un fascinant serial biografic istoric despre şase mari comandanţi militari britanici, prezentat de un entuziast şi fermecător expert militar, maiorul Gordon Corrigan.
Horatio, Amiral Lord Nelson a fost un maestru al relaţiilor publice. Victoriile sale au fost importante, dar el le-a făcut să pară şi mai importante. A fost erou naţional când Marea Britanie avea mare nevoie de un erou. Totuşi, unii istorici italieni îl consideră criminal de război...
Un fascinant serial biografic istoric despre şase dintre cei mai mari comandanţi militari britanici. Personaje istorice cunoscute în toată lumea, ei au trăit în epoci diferite şi fiecare a avut o influenţă covârşitoare asupra istoriei Marii Britanii. Documentarul este prezentat de un entuziast şi fermecător expert militar, maiorul Gordon Corrigan, care se referă şi în termeni generali la calităţile unui mare comandant, permiţând trasarea de paralele moderne.
 
23:00 Filmele războiului
Al Doilea Război Mondial în Marea Britanie şi Germania, privit prin lentila camerelor de amator. Filmări remarcabile ne poartă în inima experienţelor trăite în război de oamenii obişnuiţi.
Acest episod se concentrează asupra vieţii copiilor din Marea Britanie şi Germania în timpul războiului, surprinsă în imaginile filmate de părinţii, prietenii şi profesorii lor. Filmele şi amintirile copiilor surprinse pe peliculă surprind, iniţial, emoţia noutăţii războiului şi apoi, gradat, felul cum aceasta s-a transformat în dezamăgirea crudei realităţi.
Al Doilea Război Mondial în Marea Britanie şi Germania, privit prin lentila camerelor de amator. Unii dintre aceşti cineaşti amatori au fost soldaţii care şi-au luat camerele pe front şi au filmat ostilităţile; alţii au fost oamenii rămaşi acasă, care au înregistrat aspecte din viaţa lor de zi cu zi. Aceste remarcabile filme de amator şi poveştile soldaţilor, femeilor şi copiilor din ele ne poartă în inima experienţelor trăite în război de oamenii obişnuiţi şi ne arată cum au supravieţuit aceştia unor împrejurări extreme.
 
00:00 Pe urmele lui Chopin
Biografia legendarului compozitor şi pianist polonez Fréderic Chopin – de la copilăria sa petrecută la Varşovia până la ultimii ani, petrecuţi la Paris, unde Chopin a trăit în exil.
Cu toţii credem că îl cunoaştem pe Fréderic Chopin – un compozitor esenţial al curentului romantic – dar câte dintre cele 225 de piese ale sale am ascultat de fapt ? Să fie 60 ? Poate 80 ? Deşi este considerat un simbol al etosului polonez, Chopin era pe jumătate francez, şi-a trăit cei mai mulţi ani în Franţa şi cea mai importantă femeie din viaţa sa a fost inimitabila franţuzoaică George Sand. Originea sa dublă îl urmăreşte şi după moarte. Chopin este înmormântat în cimitirul P?re-Lachaise din Paris, dar inima sa se află la Varşovia. În acest documentar pornim pe urmele lui Chopin, din anii copilăriei petrecute la Varşovia, până la verile creative petrecute la Nohant; extraordinarii ani din Majorca, unde şi-a compus incomparabilele Preludii şi, în final, anii petrecuţi la Paris, unde şi-a încheiat „exilul”. Renumitul pianist polonez Janusz Olejniszak, care a interpretat muzica lui Chopin în filmul lui Roman Polanski, ne prezintă copilăria acestuia la Varşovia, iar pianistul Yves Henry, director artistic al „Rencontres internationales”, relevă Parisul lui Chopin şi cântă muzica sa la Nohant.
 
01:00 Impresioniştii
La 80 de ani, Claude Monet îşi rememorează viaţa, spunându-i unui ziarist povestea Impresioniştilor şi a revoluţiei iscate de aceştia în lumea artei.
Tânărul Monet soseşte la Paris pentru a studia, dar curând se ceartă cu profesorul său. Inspiraţi de controversatul stil al lui Édouard Manet, Monet şi prietenii săi Renoir şi Bazille hotărăsc să sfideze convenţiile şi să picteze în aer liber. Deşi Manet este atacat de mulţime din cauza lucrărilor sale, Monet vinde tot şi expune un portret la Salon, expoziţia anuală de stat. Dar succesul său nu durează mult – risipeşte banii, îşi părăseşte iubita însărcinată şi încearcă să se sinucidă. Punctul de cotitură din viaţa sa vine atunci când îi cunoaşte pe Manet şi pe alţi tineri artişti care voiau să se rupă de curentele convenţionale. Se naşte o nouă mişcare artistică şi Bazille hotărăşte să organizeze o nouă expoziţie, ca alternativă la Salon. Dar înainte de a-şi putea pune planul în aplicare, izbucneşte războiul franco-prusac şi Bazille este ucis pe câmpul de luptă.
O uimitoare dramă care aduce la viaţă lupta Impresioniştilor francezi pentru recunoaştere în faţa ostilităţii puternice a lumii artistice a secolului XIX. Nuanţele delicate ale nuferilor lui Monet şi splendidele balerine ale lui Degas contrastează puternic cu povestea uriaşelor controverse, scandaluri şi rivalităţi care transpar din această somptuoasă dramă bazată pe scrisori de arhivă şi alte probe documentare.
 
02:00 Cel mai mare explorator al Africii
Incredibila poveste a voiajului făcut în 1883 de exploratorul Joseph Thomson, care, în căutarea unei rute comerciale care să lege estul Africii de Lacul Victoria, a străbătut temutele ţinuturi Massai.
n 1883, exploratorul scoţian Joseph Thomson, de numai 23 de ani, a pornit într-o expediţie în căutarea unei rute comerciale care să lege coasta estică a Africii de Lacul Victoria, deschizând drum negustorilor din Imperiul Britanic. Ilustrată cu reconstituiri artistice şi naraţiuni din jurnalul lui Thomson, această incredibilă poveste este spusă cu pasiune prin ochii fotografului Mike Hacker, combinând faptele istorice cu relatarea propriei călătorii făcute de Hacker pe urmele lui Thomson.
 
03:00 Omul care a inventat arta modernă
Criticul de artă britanic Waldemar Januszczak spune dramatica poveste a marelui artist francez din secolul XIX Édouard Manet.
Criticul de artă britanic Waldemar Januszczak spune dramatica poveste a marelui artist francez din secolul XIX Édouard Manet. Considerat părintele impresionismului, Manet a refuzat cu încăpăţânare să expună alături de ceilalţi impresionişti şi a păstrat mereu distanţa din punct de vedere artistic faţă de Monet, Renoir şi confraţii lor. Deşi aceştia îl venerau, el îi dispreţuia, preferând să-şi continue propria linie a desprinderii faţă de arta tradiţională. Scandaloasele tablouri prin care şi-a creat reputaţia – „Olympia”, imoral de sexy, sau neîncetat parafrazatul „Dejunul pe iarbă” – sunt cele mai semnificative imagini ale artei franceze a secolului XIX. Iar respingerea lui Manet de la Salonul oficial de pictură, care l-a determinat să înfiinţeze Salonul Refuzaţilor, este considerată evenimentul cultural cheie al epocii.
 
04:30 n căutarea lui Truffaut
Un studiu asupra vieţii şi carierei lui Francois Truffaut (1932-1984), regizor legendar şi unul dintre fondatorii Noului Val francez.
Francois Truffaut a fost unul dintre cei mai respectaţi regizori din istoria cinematografului. Interzis la festivalul de la Cannes în 1958 din cauza criticii dure pe care a adus-o industriei franceze de film, a câştigat premiul pentru cel mai bun regizor în anul următor cu pelicula sa de debut, „Cele patru sute de lovituri”. Viaţa şi cariera lui Truffaut s-au dovedit a fi de neobişnuite ca şi filmele pe care le-a făcut.
 
05:00 Casnică, 49 de ani
Dramă bazată pe jurnalul Nellei Last, scris în timpul celui de-al Doilea Război Mondial. Nefericită în căsnicie şi îngrijorată pentru fiul plecat la război, ea se angajează într-o luptă personală.
ntr-o poveste bazată pe jurnale reale, casnica britanică Nella Last este nemulţumită de viaţa ei şi de un mariaj nesatisfăcător, şi îngrijorată pentru soarta fiului ei care pleacă să lupte în al Doilea Război Mondial. Nella se îmbărbătează scriindu-şi jurnalul, care cuprinde toate sentimentele pe care nu le poate exprima faţă de soţul ei. Înscriindu-se într-un serviciu de voluntariat, Nella începe o luptă pentru libertatea personală.
 
06:30 Mari comandanţi britanici
Un fascinant serial biografic istoric despre şase mari comandanţi militari britanici, prezentat de un entuziast şi fermecător expert militar, maiorul Gordon Corrigan.
Horatio, Amiral Lord Nelson a fost un maestru al relaţiilor publice. Victoriile sale au fost importante, dar el le-a făcut să pară şi mai importante. A fost erou naţional când Marea Britanie avea mare nevoie de un erou. Totuşi, unii istorici italieni îl consideră criminal de război...
Un fascinant serial biografic istoric despre şase dintre cei mai mari comandanţi militari britanici. Personaje istorice cunoscute în toată lumea, ei au trăit în epoci diferite şi fiecare a avut o influenţă covârşitoare asupra istoriei Marii Britanii. Documentarul este prezentat de un entuziast şi fermecător expert militar, maiorul Gordon Corrigan, care se referă şi în termeni generali la calităţile unui mare comandant, permiţând trasarea de paralele moderne.

Vizualizări: 14

Adaugă un comentariu

Pentru a putea adăuga comentarii trebuie să fii membru al altmarius !

Alătură-te reţelei altmarius

STATISTICI

Free counters!
Din 15 iunie 2009

209 state 

(ultimul: Eswatini)

Numar de steaguri: 273

Record vizitatori:    8,782 (3.04.2011)

Record clickuri:

 16,676 (3.04.2011)

Steaguri lipsa: 33

1 stat are peste 700,000 clickuri (Romania)

1 stat are peste 100.000 clickuri (USA)

1 stat are peste 50,000 clickuri (Moldova)

2 state au peste 20,000  clickuri (Italia,  Germania)

4 state are peste 10.000 clickuri (Franta, UngariaSpania,, Marea Britanie,)

6 state au peste 5.000 clickuri (Olanda, Belgia,  Canada,  )

10 state au peste 1,000 clickuri (Polonia, Rusia,  Australia, IrlandaIsraelGreciaElvetia ,  Brazilia, Suedia, Austria)

50 state au peste 100 clickuri

20 state au un click

Website seo score
Powered by WebStatsDomain

DE URMĂRIT

1.EDITURA HOFFMAN

https://www.editurahoffman.ro/

2. EDITURA ISTROS

https://www.muzeulbrailei.ro/editura-istros/

3.EDITURA UNIVERSITATII CUZA - IASI

https://www.editura.uaic.ro/produse/editura/ultimele-aparitii/1

4.ANTICARIAT UNU

https://www.anticariat-unu.ro/wishlist

5. PRINTRE CARTI

http://www.printrecarti.ro/

6. ANTICARIAT ALBERT

http://anticariatalbert.com/

7. ANTICARIAT ODIN 

http://anticariat-odin.ro/

8. TARGUL CARTII

http://www.targulcartii.ro/

9. ANTICARIAT PLUS

http://www.anticariatplus.ro/

10. LIBRĂRIILE:NET

https://www.librariileonline.ro/carti/literatura--i1678?filtru=2-452

11. LIBRĂRIE: NET

https://www.librarie.net/cautare-rezultate.php?&page=2&t=opere+fundamentale&sort=top

12.CONTRAMUNDUM

https://contramundum.ro/cart/

13. ANTICARIATUL NOU

http://www.anticariatulnou.ro

14. ANTICARIAT NOU

https://anticariatnou.wordpress.com/

15.OKAZII

https://www.okazii.ro/cart?step=0&tr_buyerid=6092150

16. ANTIKVARIUM.RO

http://antikvarium.ro

17.ANTIKVARIUS.RO

https://www.antikvarius.ro/

18. ANTICARIAT URSU

https://anticariat-ursu.ro/index.php?route=common/home

19.EDITURA TEORA - UNIVERSITAS

http://www.teora.ro/cgi-bin/teora/romania/mbshop.cgi?database=09&action=view_product&productID=%20889&category=01

20. EDITURA SPANDUGINO

https://edituraspandugino.ro/

21. FILATELIE

 http://www.romaniastamps.com/

22 MAX

http://romanianstampnews.blogspot.com

23.LIBREX

https://www.librex.ro/search/editura+polirom/?q=editura+polirom

24. LIBMAG

https://www.libmag.ro/carti-la-preturi-sub-10-lei/filtre/edituri/polirom/

25. LIBRIS

https://www.libris.ro/account/myWishlist

26. MAGIA MUNTELUI

http://magiamuntelui.blogspot.com

27. RAZVAN CODRESCU
http://razvan-codrescu.blogspot.ro/

28.RADIO ARHIVE

https://www.facebook.com/RadioArhive/

29.IDEEA EUROPEANĂ

https://www.ideeaeuropeana.ro/colectie/opere-fundamentale/

30. SA NU UITAM

http://sanuuitam.blogspot.ro/

31. CERTITUDINEA

www.certitudinea.com

32. F.N.S.A

https://www.fnsa.ro/products/4546-dimitrie_cantemir_despre_numele_moldaviei.html

Anunturi

Licenţa Creative Commons Această retea este pusă la dispoziţie sub Licenţa Atribuire-Necomercial-FărăModificări 3.0 România Creativ

Note

Hoffman - Jurnalul cărților esențiale

1. Radu Sorescu -  Petre Tutea. Viata si opera

2. Zaharia Stancu  - Jocul cu moartea

3. Mihail Sebastian - Orasul cu salcimi

4. Ioan Slavici - Inchisorile mele

5. Gib Mihaescu -  Donna Alba

6. Liviu Rebreanu - Ion

7. Cella Serghi - Pinza de paianjen

8. Zaharia Stancu -  Descult

9. Henriette Yvonne Stahl - Intre zi si noapte

10.Mihail Sebastian - De doua mii de ani

11. George Calinescu Cartea nuntii

12. Cella Serghi Pe firul de paianjen…

Continuare

Creat de altmariusclassic Dec 23, 2020 at 11:45am. Actualizat ultima dată de altmariusclassic Ian 24, 2021.

© 2024   Created by altmarius.   Oferit de

Embleme  |  Raportare eroare  |  Termeni de utilizare a serviciilor