altmarius

cultură şi spiritualitate

10:00

Diete uitate de vreme | Acum la TV

http://programetv.program24.ro/post/viasat-history/

n acest experiment unic, nouă voluntari supraponderali din secolul XXI se supun unor diete şi regimuri de slăbit inventate de generaţiile precedente. Dar au muşcat oare mai puţin decât pot mesteca ?
Măruntaiele sunt în meniu la micul dejun, prânz şi cină, însoţite de băi reci şi exerciţii fizice, în această a doua fază a experimentului istoric de slăbit al lui sir Roy Strong. Voluntarii gem de foame, dar sir Roy decide că este timpul să le pună la încercare stăpânirea de sine. Lumea suspină îngrozită când unul dintre voluntari cedează tentaţiei. Dieteticianul vine să demonstreze cum poate fi arsă o tabletă de ciocolată printr-o alergare de 8 km. Dar rezultatele cântăririi demonstrează că sir Roy are dreptate: pentru a slăbi şi a rămâne în formă, nimic nu egalează disciplina.
Ar putea oare dietele trecutului să-i ajute pe cei care vor să slăbească în prezent ? În acest serial, nouă voluntari din secolul XXI petrec 24 de zile încercând diete şi regimuri de slăbit care erau populare în perioada victoriană, în cea eduardiană şi în „sălbaticii ani '20”. Examinăm influenţele care ne-au format de când am devenit conştienţi că suntem graşi şi sfaturile practice reieşite din eforturile, evident mai fructuoase, ale înaintaşilor noştri de a rămâne în formă. Şi vom afla ce dietă funcţionează cel mai bine – dieta Banting, publicată pentru prima oară în 1863, „dieta mestecatului” din anii 1900 sau dieta Lulu, bazată pe numărarea caloriilor, cea mai bine vândută publicaţie neficţională din 1922 ?
 
11:00 Vedete de cinema
This series celebrates the lives of the most glamorous film stars, including Marilyn Monroe, Elizabeth Taylor, Frank Sinatra, Audrey Hepburn, Kirk Douglas, Gene Kelly, Marlon Brando, Sophia Loren.
James Stewart.
Să fii măreţ la Hollywood înseamnă să zbori prea aproape de Soare, să întruchipezi visurile a milioane de oameni în timp ce îţi pui soarta în inimile lor. Acest serial celebrează vieţile celor care s-au ridicat cel mai sus. De la Marlon Brando la Elizabeth Taylor, descoperim ce i-a motivat pe aceşti oameni remarcabili şi de ce i-a iubit lumea. Contribuţii din partea unor comentatori şi celebrităţi contemporane vor aduce în prezent moştenirea fiecăruia dintre simboluri în timp ce noi le retrăim momentele magice din filme şi explorăm personalităţile din spatele numelor.
 
12:00 ntâlniri misterioase în Siberia
O investigare a misterioasei explozii care a ras de pe faţa pământului pădurea dintr-o regiune izolată din Siberia în vara anului 1908.
n iunie 1908, o uriaşă explozie care a avut loc într-o regiune izolată din Siberia a ras de pe faţa pământului pădurea de acolo cu forţa a 1.000 de bombe atomice. Dar zona era atât de izolată şi vremurile atât de agitate, încât timp de 20 de ani nimeni nu a încercat să afle ce s-a întâmplat. Când primul explorator a ajuns la faţa locului, a crezut că va găsi un crater al unui meteorit, dar nu a găsit decât copaci puşi la pământ – şi un mister. De atunci, au fost concepute peste o sută de teorii care să explice evenimentul, inclusiv aceea – luată în serios de unii savanţi sovietici – că a avut loc o explozie nucleară cauzată de o navă spaţială extraterestră propulsată cu combustibil nuclear. Absenţa dovezilor a păstrat viu misterul. Călătorim către acest loc îndepărtat şi aflăm că evenimentele de aici au atras atât cercetări ştiinţifice serioase, cât şi câteva credinţe populare ciudate.
 
13:30 Copiii de la Stalingrad
Acest documentar intervievează supravieţuitori ai Bătăliei de la Stalingrad care erau adolescenţi în 1942.
n 1942, eroii acestui documentar aveau 10-14 ani. Poveştile martorilor, combinate cu informaţii istorice despre bătălie necunoscute publicului larg, creează o privire de ansamblu asupra acestui moment definitoriu al celui de-al Doilea Război Mondial.
 
14:00 1066
Acest serial face cronica anului 1066 şi spune povestea conflictului dintre Anglia şi vikingi din perspectiva soldatului de rând.
Armata engleză soseşte la podul Stamford, luându-i pe vikingi prin surprindere. Un atac timpuriu ar putea fi singura şansă de victorie a englezilor. Dar vikingii au o armă secretă: pe Gyrd „uriaşul”, care trebuie să păstreze controlul asupra podului până sosesc întăririle vikinge.
n anul 1066, Anglia s-a schimbat pentru totdeauna. Această poveste epică despre invazie, rezistenţă şi război descrie evenimentele acelui an din punctul de vedere al soldaţilor de rând şi al familiilor acestora, surprinse de tumultul războiului. Doi tineri, Tofi şi Leofric, sunt recrutaţi în armata regelui Harold şi ajută la înfrângerea vikingilor în bătălia de la podul Stamford. Dar până să apuce să se refacă, sosesc veşti că normanzii au debarcat în Sussex. Satul lor este atacat şi trebuie să fugă spre sud... pentru a lupta în epica bătălie de la Hastings.
 
15:00 Misteriosul manuscris Voynich
Acest documentar urmăreşte o pistă nouă în vânătoarea pentru aflarea identităţii autorului Codului Voynich, cel mai misterios manuscris din lume, pe care nimeni nu a reuşit încă să îl decodifice.
Codul Voynich este cel mai misterios manuscris din lume. O carte scrisă de un autor necunoscut şi ilustrată cu imagini bizare şi misterioase, Codul este scris într-o limbă pe care nici cei mai buni paleografi din lume nu au reuşit să o decodifice. Nu e de mirare că aceasta este menţionată chiar şi în ultimul bestseller al lui Dan Brown, „Simbolul pierdut”. Manuscrisul Voynich i-a captivat pe savanţi şi pe ocultişti în egală măsură încă de la descoperirea sa, acum 100 de ani. Decodificatorii Codului Purpuriu japonez, fizicieni cu computere moderne de mare putere şi importanţi matematicieni, cu toţii şi-au încercat norocul. Dar până acum, nimeni nu a reuşit să descifreze conţinutul misterioasei cărţi. Acest documentar urmăreşte o pistă complet nouă în vânătoarea pentru aflarea identităţii autorului Codului Voynich.
 
16:00 Colonia
Un grup de englezi, irlandezi şi australieni sunt transportaţi în timp în Australia înaintaşilor. Ei vor experimenta pe propria piele duritatea vieţii din New South Wales, întocmai ca acum 200 de ani.
Jocuri de putere. Dinamica aşezării se modifică esenţial atunci când soseşte un grup de condamnaţi de sex feminin. Noile venite îşi negociază poziţia în cadrul unei culturi preponderent masculine. Tensiunile dintre stăpâni şi servitori explodează atunci când un tânăr condamnat australian are un conflict cu stăpânul său şi abandonează colonia în favoarea traiului în sălbăticie. Sensibilităţile rasiale sunt zgândărite când una dintre fetele irlandeze pătrunde într-una dintre zonele exclusiv masculine de pe teritoriu. Apariţia unui preot irlandez aprinde vechile antagonisme dintre englezi şi irlandezi.
Un grup de englezi, irlandezi şi australieni (atât aborigeni, cât şi de origine europeană) sunt transportaţi înapoi în timp, în Australia strămoşilor lor. Trăind la fel ca şi coloniştii, condamnaţii şi aborigenii de atunci, ei vor experimenta pe propria piele duritatea vieţii din colonia New South Wales, aşa cum se desfăşura ea acum 200 de ani. Primul serial istoric australian de tip reality-show este un amestec de calitate între descoperirea istorică, ameninţările sociale, provocările aventurii şi învăţarea prin experienţă. Răsfăţaţii “pionieri” ai secolului XXI încearcă să demonstreze că sunt suficient de puternici pentru a supravieţui acestei încercări “istorice”. Serialul explorează captivanta poveste a primelor colonii, pline de cruzime, vărsare de sânge şi conflicte inter rasiale (între aborigeni, irlandezi şi englezi), între clase (condamnaţi, coloniştii liberi şi soldaţi), între bărbaţi şi femei.
 
17:00 Muzica sacră
Faimosul actor şi corist Simon Russell Beale explorează frumuseţea muzicii sacre a Occidentului.
Bach şi moştenirea luterană. Călătoria lui Simon se încheie în Germania, unde Reforma Protestantă a lui Luther a condus la o revoluţie muzicală şi a culminat cu magistralele creaţii ale lui Johann Sebastian Bach. În ultimul episod, descoperim cum Martin Luther, el însuşi compozitor, a avut un efect profund asupra evoluţiei muzicii sacre, redefinind rolul cântecului bisericesc şi folosirea orgii în timpul slujbelor, precum şi tradiţia extrem de importantă a cântecului sacru în limba maternă.
Purtând telespectatorul într-un pelerinaj pe parcursul a şase secole, renumitul actor şi fost corist Simon Russell Beale ne prezintă un amestec bogat de poveşti personale, politice şi muzicale. Fiecare episod prezintă câteva dintre cele mai frumoase piese scrise vreodată, interpretate de corul „The Sixteen” condus de Harry Christophers, pe un fundal arhitectural adecvat episodului.
 
18:00 Cele mai urâte joburi din istorie
Actorul Tony Robinson ne prezintă cele mai urâte joburi pe care oamenii le-au avut de-a lungul istoriei şi care au fost cruciale pentru societate, de la invazia romană a Britaniei la epoca victoriană.
Epoca Tudorilor.
Unele dintre joburile oribile pe care oamenii le-au avut de-a lungul istoriei au jucat un rol esenţial în societate. Acest serial dezvăluie cum existenţa unor evenimente, instituţii, embleme şi mecanisme economice a fost făcută posibilă de miile de bărbaţi şi femei care trudeau la munca de jos. De la invazia romană a Britaniei la epoca victoriană, actorul englez Tony Robinson caută cele mai urâte joburi din fiecare perioadă.
 
19:00 Sinatra, o stea întunecată
Acest documentar dezvăluie legăturile lui Frank Sinatra cu Mafia şi încearcă să determine impactul acestor legături asupra carierei sale.
n satul Lercara Friddi din Sicilia, familia lui Sinatra locuia pe aceeaşi stradă ca familia capului mafiot Lucky Luciano. Primul episod urmăreşte emigrarea ambelor familii pe Coasta de Est a SUA şi descrie cum s-au îmbogăţit acestea pe măsura creşterii puterii Mafiei. Povestim cum Frank a fost curier pentru Lucky Luciano, transportând milioane de dolari în Cuba într-o valiză, şi cum a invitat o fată la şampanie pe o canapea îmbibată de sânge pe care mafioţii tocmai omorâseră un om.
Frank Sinatra a fost un superstar care se învârtea în cercurile superioare ale politicii, dar şi ale crimei organizate. Interviuri cu membri ai familiei sale şi prieteni, inclusiv contemporani celebri de-ai săi, ni-l dezvăluie pe adevăratul Sinatra, un om plin de contradicţii. Aflaţi cum un democrat convins, acuzat în anii 1940 de cripto-comunism, va deveni ulterior un republican de frunte. Şi cum un om a cărui voce putea topi milioane de inimi avea legături dovedite cu Mafia, care au persistat pe durata întregii sale vieţi şi au devenit, în final, distructive. Primul showman care şi-a transformat cariera într-o afacere condusă de el şi pentru el, Sinatra a fost idolul şi mentorul unei generaţii.
 
20:00 Moartea neagră
O examinare fascinantă a uneia dintre cele mai violente pandemii din istoria omenirii, care a ucis peste o treime din populaţia Europei în secolul al XIV-lea.
Moartea neagră”, pandemie a secolului al XIV-lea, a fost un dezastru uman fără precedent, de proporţii înfricoşătoare. În trei ani îngrozitori, a pierit peste o treime din populaţia Europei. Toţi credeau că e semn al sfârşitului lumii. Pentru cronicarii de la Padova, ciuma a fost mai apocaliptică decât potopul lui Noe. Ciuma a zguduit din temelii societatea înstărită, încrezătoare, relativ bine populată a Europei de Vest de la mijlocul secolului al XIV-lea. Acest documentar urmăreşte răspândirea ciumei şi implicaţiile pe care le-a avut în Europa Evului Mediu. Luând în consideraţie aspecte ca medicina, religia, superstiţiile şi societatea şi folosind analiza specializată a unor istorici eminenţi, este o examinare fascinantă a uneia dintre cele mai înspăimântătoare şi cumplite perioade din existenţa omenirii.
 
21:00 Să învăţăm din Epoca de Piatră
Exploraţi medicina evolutivă, care priveşte bolile în contextul istoriei dezvoltării speciei umane.
Cu toţii suntem „oameni ai cavernelor”. Nu am fost făcuţi pentru viaţa modernă şi încă nu ne-am adaptat la ea. Bolile care ţin de stilul de viaţă, precum hipertensiunea, diabetul, durerile de spate şi alergiile ne afectează pentru că în interior suntem creaturi preistorice, dar nu mai trăim aşa. Dinţii noştri sunt făcuţi să mestece hrană solidă, nu hamburgeri şi hot-dogi. Ca rezultat, maxilarele noastre au degenerat şi trebuie să purtăm aparate dentare. Sistemul nostru musculoscheletal este făcut să mergem cu picioarele goale. Dar noi mergem încălţaţi pe asfalt şi stăm aşezaţi în maşini sau în faţa computerelor. Ca rezultat, suferim de probleme de spate şi de platfus. În plus, cei dintre noi al căror corp utiliza eficient şi stoca hrana se bucurau de un avantaj evolutiv în perioadele când hrana se găsea greu. În ultimii ani, oamenii de ştiinţă din întreaga lume sunt captivaţi de o nouă viziune asupra corpului uman, denumită „medicină evolutivă”. Această viziune a revoluţionat pe alocuri medicina occidentală tradiţională. Ea încearcă să înţeleagă bolile din perspectiva dezvoltării istorice a speciei umane. Pentru a ne ajuta să rămânem sănătoşi în epoca modernă, medicii creează terapii care încearcă să imite Epoca de Piatră. De exemplu, cei care suferă de alergii sunt trataţi cu paraziţi precum Trichuris suis. La urma urmei, corpurile noastre s-au adaptat la coabitarea cu paraziţii pe parcursul a milioane de ani...
 
22:00 Ferma eduardiană
Echipa de la „Ferma victoriană” – istoricul Ruth Goodman şi arheologii Alex Langlands şi Peter Ginn – petrece un an învăţând să facă faţă provocărilor vieţii la o fermă din perioada eduardiană.
It’s January and the harshest winter in living memory forces to further explore the ways in which an Edwardian farmer would look to make a living away from the farm. Alex and Peter go down a copper mine, just a few hundred yards from their cottage, which was once the major source of Morwhellam Quay’s wealth. In the 19th century the largest deposit of copper in Europe was discovered in Devon. And the mining industry made Morwhellham the busiest inland port in Britain. In the latter half of the century rising costs and cheap foreign imports put the copper mining industry into decline. But resourceful Devon farmers found other ways to extract income from copper – such as fossicking (literally scavenging by breaking up rocks overground) and building precipitation tanks which extracted copper deposits from the water which flowed out of the mines. Meanwhile Ruth learns the art of lace-making, visiting the town of Honiton which became world famous for producing Honiton Lace, renowned for its beauty, delicacy and intricacy. Once half the inhabuitants of East Devon were lace-makers. The boys also go tin mining in Cornwall – an industry which survived until the end of the 20th century when the last mine closed in 1998. But it’s a grueling trade full of risks – as they drill blast holes by hand and get to grips with tools such as the grimly nick-named “the widow-maker”.
Creatorii serialului de succes „Ferma victoriană” se întorc pentru a dezvălui lumea dispărută a fermelor din perioada eduardiană, la o scară şi cu o profunzime nemaiîntâlnite până acum. Istoricul Ruth Goodman şi arheologii Alex Langlands şi Peter Ginn vor munci timp de un an pentru a readuce la viaţă ferma Morwellham. Reflectând spiritul întreprinzător al erei eduardiene, ei îşi extind orizonturile pentru a explora o comunitate diversă şi plină de viaţă în care agricultura, grădinăritul, mineritul şi pescuitul se îngemănau. Recreând viaţa tradiţională a fermierilor eduardieni şi explorând o serie întreagă de meşteşuguri ale acestora, acest fascinant serial ne oferă o privire unică asupra unei ere aflate în pragul unor mari transformări.
 
23:00 Descoperirea lui Lennon
Curajoasele şi frumoasele idei ale lui John Lennon sunt explorate din punctul de vedere al contemporanilor săi, al comentatorilor politici şi specialiştilor în cultura pop de astăzi.
Acest documentar aruncă lumină asupra curajoaselor şi frumoaselor idei ale artistului John Lennon. Muzicianul avangardist este plasat în contextul lumii de azi de către contemporanii săi şi de către comentatori politici şi specialişti actuali în cultura pop. Include interviuri cu Mark Ronson sau Paloma Faith.
 
00:00 Colonia
Un grup de englezi, irlandezi şi australieni sunt transportaţi în timp în Australia înaintaşilor. Ei vor experimenta pe propria piele duritatea vieţii din New South Wales, întocmai ca acum 200 de ani.
Jocuri de putere. Dinamica aşezării se modifică esenţial atunci când soseşte un grup de condamnaţi de sex feminin. Noile venite îşi negociază poziţia în cadrul unei culturi preponderent masculine. Tensiunile dintre stăpâni şi servitori explodează atunci când un tânăr condamnat australian are un conflict cu stăpânul său şi abandonează colonia în favoarea traiului în sălbăticie. Sensibilităţile rasiale sunt zgândărite când una dintre fetele irlandeze pătrunde într-una dintre zonele exclusiv masculine de pe teritoriu. Apariţia unui preot irlandez aprinde vechile antagonisme dintre englezi şi irlandezi.
Un grup de englezi, irlandezi şi australieni (atât aborigeni, cât şi de origine europeană) sunt transportaţi înapoi în timp, în Australia strămoşilor lor. Trăind la fel ca şi coloniştii, condamnaţii şi aborigenii de atunci, ei vor experimenta pe propria piele duritatea vieţii din colonia New South Wales, aşa cum se desfăşura ea acum 200 de ani. Primul serial istoric australian de tip reality-show este un amestec de calitate între descoperirea istorică, ameninţările sociale, provocările aventurii şi învăţarea prin experienţă. Răsfăţaţii “pionieri” ai secolului XXI încearcă să demonstreze că sunt suficient de puternici pentru a supravieţui acestei încercări “istorice”. Serialul explorează captivanta poveste a primelor colonii, pline de cruzime, vărsare de sânge şi conflicte inter rasiale (între aborigeni, irlandezi şi englezi), între clase (condamnaţi, coloniştii liberi şi soldaţi), între bărbaţi şi femei.
 
01:00 Muzica sacră
Faimosul actor şi corist Simon Russell Beale explorează frumuseţea muzicii sacre a Occidentului.
Bach şi moştenirea luterană. Călătoria lui Simon se încheie în Germania, unde Reforma Protestantă a lui Luther a condus la o revoluţie muzicală şi a culminat cu magistralele creaţii ale lui Johann Sebastian Bach. În ultimul episod, descoperim cum Martin Luther, el însuşi compozitor, a avut un efect profund asupra evoluţiei muzicii sacre, redefinind rolul cântecului bisericesc şi folosirea orgii în timpul slujbelor, precum şi tradiţia extrem de importantă a cântecului sacru în limba maternă.
Purtând telespectatorul într-un pelerinaj pe parcursul a şase secole, renumitul actor şi fost corist Simon Russell Beale ne prezintă un amestec bogat de poveşti personale, politice şi muzicale. Fiecare episod prezintă câteva dintre cele mai frumoase piese scrise vreodată, interpretate de corul „The Sixteen” condus de Harry Christophers, pe un fundal arhitectural adecvat episodului.
 
02:00 Cele mai urâte joburi din istorie
Actorul Tony Robinson ne prezintă cele mai urâte joburi pe care oamenii le-au avut de-a lungul istoriei şi care au fost cruciale pentru societate, de la invazia romană a Britaniei la epoca victoriană.
Epoca Tudorilor.
Unele dintre joburile oribile pe care oamenii le-au avut de-a lungul istoriei au jucat un rol esenţial în societate. Acest serial dezvăluie cum existenţa unor evenimente, instituţii, embleme şi mecanisme economice a fost făcută posibilă de miile de bărbaţi şi femei care trudeau la munca de jos. De la invazia romană a Britaniei la epoca victoriană, actorul englez Tony Robinson caută cele mai urâte joburi din fiecare perioadă.
 
03:00 Sinatra, o stea întunecată
Acest documentar dezvăluie legăturile lui Frank Sinatra cu Mafia şi încearcă să determine impactul acestor legături asupra carierei sale.
n satul Lercara Friddi din Sicilia, familia lui Sinatra locuia pe aceeaşi stradă ca familia capului mafiot Lucky Luciano. Primul episod urmăreşte emigrarea ambelor familii pe Coasta de Est a SUA şi descrie cum s-au îmbogăţit acestea pe măsura creşterii puterii Mafiei. Povestim cum Frank a fost curier pentru Lucky Luciano, transportând milioane de dolari în Cuba într-o valiză, şi cum a invitat o fată la şampanie pe o canapea îmbibată de sânge pe care mafioţii tocmai omorâseră un om.
Frank Sinatra a fost un superstar care se învârtea în cercurile superioare ale politicii, dar şi ale crimei organizate. Interviuri cu membri ai familiei sale şi prieteni, inclusiv contemporani celebri de-ai săi, ni-l dezvăluie pe adevăratul Sinatra, un om plin de contradicţii. Aflaţi cum un democrat convins, acuzat în anii 1940 de cripto-comunism, va deveni ulterior un republican de frunte. Şi cum un om a cărui voce putea topi milioane de inimi avea legături dovedite cu Mafia, care au persistat pe durata întregii sale vieţi şi au devenit, în final, distructive. Primul showman care şi-a transformat cariera într-o afacere condusă de el şi pentru el, Sinatra a fost idolul şi mentorul unei generaţii.
 
04:00 Moartea neagră
O examinare fascinantă a uneia dintre cele mai violente pandemii din istoria omenirii, care a ucis peste o treime din populaţia Europei în secolul al XIV-lea.
Moartea neagră”, pandemie a secolului al XIV-lea, a fost un dezastru uman fără precedent, de proporţii înfricoşătoare. În trei ani îngrozitori, a pierit peste o treime din populaţia Europei. Toţi credeau că e semn al sfârşitului lumii. Pentru cronicarii de la Padova, ciuma a fost mai apocaliptică decât potopul lui Noe. Ciuma a zguduit din temelii societatea înstărită, încrezătoare, relativ bine populată a Europei de Vest de la mijlocul secolului al XIV-lea. Acest documentar urmăreşte răspândirea ciumei şi implicaţiile pe care le-a avut în Europa Evului Mediu. Luând în consideraţie aspecte ca medicina, religia, superstiţiile şi societatea şi folosind analiza specializată a unor istorici eminenţi, este o examinare fascinantă a uneia dintre cele mai înspăimântătoare şi cumplite perioade din existenţa omenirii.
 
05:00 Să învăţăm din Epoca de Piatră
Exploraţi medicina evolutivă, care priveşte bolile în contextul istoriei dezvoltării speciei umane.
Cu toţii suntem „oameni ai cavernelor”. Nu am fost făcuţi pentru viaţa modernă şi încă nu ne-am adaptat la ea. Bolile care ţin de stilul de viaţă, precum hipertensiunea, diabetul, durerile de spate şi alergiile ne afectează pentru că în interior suntem creaturi preistorice, dar nu mai trăim aşa. Dinţii noştri sunt făcuţi să mestece hrană solidă, nu hamburgeri şi hot-dogi. Ca rezultat, maxilarele noastre au degenerat şi trebuie să purtăm aparate dentare. Sistemul nostru musculoscheletal este făcut să mergem cu picioarele goale. Dar noi mergem încălţaţi pe asfalt şi stăm aşezaţi în maşini sau în faţa computerelor. Ca rezultat, suferim de probleme de spate şi de platfus. În plus, cei dintre noi al căror corp utiliza eficient şi stoca hrana se bucurau de un avantaj evolutiv în perioadele când hrana se găsea greu. În ultimii ani, oamenii de ştiinţă din întreaga lume sunt captivaţi de o nouă viziune asupra corpului uman, denumită „medicină evolutivă”. Această viziune a revoluţionat pe alocuri medicina occidentală tradiţională. Ea încearcă să înţeleagă bolile din perspectiva dezvoltării istorice a speciei umane. Pentru a ne ajuta să rămânem sănătoşi în epoca modernă, medicii creează terapii care încearcă să imite Epoca de Piatră. De exemplu, cei care suferă de alergii sunt trataţi cu paraziţi precum Trichuris suis. La urma urmei, corpurile noastre s-au adaptat la coabitarea cu paraziţii pe parcursul a milioane de ani...
 
06:00 Ferma eduardiană
Echipa de la „Ferma victoriană” – istoricul Ruth Goodman şi arheologii Alex Langlands şi Peter Ginn – petrece un an învăţând să facă faţă provocărilor vieţii la o fermă din perioada eduardiană.
It’s January and the harshest winter in living memory forces to further explore the ways in which an Edwardian farmer would look to make a living away from the farm. Alex and Peter go down a copper mine, just a few hundred yards from their cottage, which was once the major source of Morwhellam Quay’s wealth. In the 19th century the largest deposit of copper in Europe was discovered in Devon. And the mining industry made Morwhellham the busiest inland port in Britain. In the latter half of the century rising costs and cheap foreign imports put the copper mining industry into decline. But resourceful Devon farmers found other ways to extract income from copper – such as fossicking (literally scavenging by breaking up rocks overground) and building precipitation tanks which extracted copper deposits from the water which flowed out of the mines. Meanwhile Ruth learns the art of lace-making, visiting the town of Honiton which became world famous for producing Honiton Lace, renowned for its beauty, delicacy and intricacy. Once half the inhabuitants of East Devon were lace-makers. The boys also go tin mining in Cornwall – an industry which survived until the end of the 20th century when the last mine closed in 1998. But it’s a grueling trade full of risks – as they drill blast holes by hand and get to grips with tools such as the grimly nick-named “the widow-maker”.
Creatorii serialului de succes „Ferma victoriană” se întorc pentru a dezvălui lumea dispărută a fermelor din perioada eduardiană, la o scară şi cu o profunzime nemaiîntâlnite până acum. Istoricul Ruth Goodman şi arheologii Alex Langlands şi Peter Ginn vor munci timp de un an pentru a readuce la viaţă ferma Morwellham. Reflectând spiritul întreprinzător al erei eduardiene, ei îşi extind orizonturile pentru a explora o comunitate diversă şi plină de viaţă în care agricultura, grădinăritul, mineritul şi pescuitul se îngemănau. Recreând viaţa tradiţională a fermierilor eduardieni şi explorând o serie întreagă de meşteşuguri ale acestora, acest fascinant serial ne oferă o privire unică asupra unei ere aflate în pragul unor mari transformări.

Vizualizări: 41

Adaugă un comentariu

Pentru a putea adăuga comentarii trebuie să fii membru al altmarius !

Alătură-te reţelei altmarius

STATISTICI

Free counters!
Din 15 iunie 2009

209 state 

(ultimul: Eswatini)

Numar de steaguri: 273

Record vizitatori:    8,782 (3.04.2011)

Record clickuri:

 16,676 (3.04.2011)

Steaguri lipsa: 33

1 stat are peste 700,000 clickuri (Romania)

1 stat are peste 100.000 clickuri (USA)

1 stat are peste 50,000 clickuri (Moldova)

2 state au peste 20,000  clickuri (Italia,  Germania)

4 state are peste 10.000 clickuri (Franta, UngariaSpania,, Marea Britanie,)

6 state au peste 5.000 clickuri (Olanda, Belgia,  Canada,  )

10 state au peste 1,000 clickuri (Polonia, Rusia,  Australia, IrlandaIsraelGreciaElvetia ,  Brazilia, Suedia, Austria)

50 state au peste 100 clickuri

20 state au un click

Website seo score
Powered by WebStatsDomain

DE URMĂRIT

1.EDITURA HOFFMAN

https://www.editurahoffman.ro/

2. EDITURA ISTROS

https://www.muzeulbrailei.ro/editura-istros/

3.EDITURA UNIVERSITATII CUZA - IASI

https://www.editura.uaic.ro/produse/editura/ultimele-aparitii/1

4.ANTICARIAT UNU

https://www.anticariat-unu.ro/wishlist

5. PRINTRE CARTI

http://www.printrecarti.ro/

6. ANTICARIAT ALBERT

http://anticariatalbert.com/

7. ANTICARIAT ODIN 

http://anticariat-odin.ro/

8. TARGUL CARTII

http://www.targulcartii.ro/

9. ANTICARIAT PLUS

http://www.anticariatplus.ro/

10. LIBRĂRIILE:NET

https://www.librariileonline.ro/carti/literatura--i1678?filtru=2-452

11. LIBRĂRIE: NET

https://www.librarie.net/cautare-rezultate.php?&page=2&t=opere+fundamentale&sort=top

12.CONTRAMUNDUM

https://contramundum.ro/cart/

13. ANTICARIATUL NOU

http://www.anticariatulnou.ro

14. ANTICARIAT NOU

https://anticariatnou.wordpress.com/

15.OKAZII

https://www.okazii.ro/cart?step=0&tr_buyerid=6092150

16. ANTIKVARIUM.RO

http://antikvarium.ro

17.ANTIKVARIUS.RO

https://www.antikvarius.ro/

18. ANTICARIAT URSU

https://anticariat-ursu.ro/index.php?route=common/home

19.EDITURA TEORA - UNIVERSITAS

http://www.teora.ro/cgi-bin/teora/romania/mbshop.cgi?database=09&action=view_product&productID=%20889&category=01

20. EDITURA SPANDUGINO

https://edituraspandugino.ro/

21. FILATELIE

 http://www.romaniastamps.com/

22 MAX

http://romanianstampnews.blogspot.com

23.LIBREX

https://www.librex.ro/search/editura+polirom/?q=editura+polirom

24. LIBMAG

https://www.libmag.ro/carti-la-preturi-sub-10-lei/filtre/edituri/polirom/

25. LIBRIS

https://www.libris.ro/account/myWishlist

26. MAGIA MUNTELUI

http://magiamuntelui.blogspot.com

27. RAZVAN CODRESCU
http://razvan-codrescu.blogspot.ro/

28.RADIO ARHIVE

https://www.facebook.com/RadioArhive/

29.IDEEA EUROPEANĂ

https://www.ideeaeuropeana.ro/colectie/opere-fundamentale/

30. SA NU UITAM

http://sanuuitam.blogspot.ro/

31. CERTITUDINEA

www.certitudinea.com

32. F.N.S.A

https://www.fnsa.ro/products/4546-dimitrie_cantemir_despre_numele_moldaviei.html

Anunturi

Licenţa Creative Commons Această retea este pusă la dispoziţie sub Licenţa Atribuire-Necomercial-FărăModificări 3.0 România Creativ

Note

Hoffman - Jurnalul cărților esențiale

1. Radu Sorescu -  Petre Tutea. Viata si opera

2. Zaharia Stancu  - Jocul cu moartea

3. Mihail Sebastian - Orasul cu salcimi

4. Ioan Slavici - Inchisorile mele

5. Gib Mihaescu -  Donna Alba

6. Liviu Rebreanu - Ion

7. Cella Serghi - Pinza de paianjen

8. Zaharia Stancu -  Descult

9. Henriette Yvonne Stahl - Intre zi si noapte

10.Mihail Sebastian - De doua mii de ani

11. George Calinescu Cartea nuntii

12. Cella Serghi Pe firul de paianjen…

Continuare

Creat de altmariusclassic Dec 23, 2020 at 11:45am. Actualizat ultima dată de altmariusclassic Ian 24, 2021.

© 2024   Created by altmarius.   Oferit de

Embleme  |  Raportare eroare  |  Termeni de utilizare a serviciilor