altmarius

cultură şi spiritualitate

11:00 Prinţesa şi fotograful | Acum la TV
Povestea volatilului mariaj dintre prinţesa Margareta, sora reginei Elisabeta a II-a, şi carismaticul fotograf Tony Snowdon, încheiat în 1978 cu primul divorţ din familia regală după 400 de ani.
Tony Snowdon a fost unul dintre cele mai carismatice şi flamboaiante personaje ale anilor 1960, un fotograf talentat care fermeca pe toată lumea din jurul său. Prinţesa Margareta, sora reginei Elisabeta a II-a, era una dintre cele mai dorite partide din lume. Împreună, au devenit un simbol al „Nebunaticilor ani '60” – de departe, cei mai interesanţi şi moderni membri ai familiei regale britanice. Volatilul lor mariaj s-a încheiat cu un scandal şi un divorţ – primul din familia regală după mai mult de 400 de ani. La acea vreme, prinţesa Margareta a fost considerată vinovată, iar Tony, victimă...
 
12:00 Comerţul cu sclavi
Serialul aruncă o privire asupra comerţului cu sclavi, de la costul uman la moştenirea modernă. Care au fost consecinţele înrobirii oamenilor şi cum amintesc numele de familie de ecourile sclaviei?
Ruperea lanţurilor. Abolire... cu şpil. Legea abolirii sclaviei nu a însemnat libertatea pentru cei care erau deja „proprietatea” cuiva. William Wilberforce, omul care a pus capăt comerţului cu sclavi, este considerat astăzi un erou, dar mai există o poveste a sa, ascunsă timp de 200 de ani. Deşi se opunea comerţului cu sclavi, Wilberforce credea că cei 800.000 de sclavi deţinuţi de britanici trebuie să rămână înrobiţi. Îi considera nedemni de a fi liberi. Urmăriţi povestea nespusă despre felul cum şi-au câştigat până la urmă libertatea sclavii din Caraibe.
Sclavia a jucat un rol foarte important în ridicarea Marii Britanii la rang de putere industrială în era victoriană. Dar povestea din spatele „imperiului sclavagist” al Marii Britanii a fost ascunsă timp de aproape două secole. Acest documentar dezvăluie o nouă perspectivă asupra comerţului cu sclavi, de la costul uman la moştenirea sa modernă. Care au fost consecinţele înrobirii oamenilor şi cum amintesc numele de familie de ecourile sclaviei?
 
13:00 Legendele lui Moş Crăciun
Această explorare festivă a vechilor şi extinselor rădăcini ale poveştii lui Moş Crăciun arată că imaginea de astăzi a „Moşului” este rezultatul fuziunii culturilor şi tradiţiilor din toată lumea.
Povestea lui Moş Crăciun este recunoscută aproape în întreaga lume ca una dintre cele mai durabile şi populare legende. Totuşi, imaginea veselului Moş cu tolba sa de jucării, care îşi mână renii prin văzduh şi coboară pe coşuri este una relativ modernă. Acest documentar sărbătoresc arată că imaginea de astăzi a „Moşului” este rezultatul fuziunii culturilor şi tradiţiilor din toată lumea asociate cu sezonul Sărbătorilor de iarnă. Pe măsură de creştinismul s-a răspândit, povestea primului Crăciun a fost spusă fiecărei noi generaţii. Generozitatea celor trei Crai a fost comemorată prin tradiţia cadourilor. Trei sute de ani mai târziu, s-a răspândit povestea darurilor făcute de episcopul Nicolae. Astăzi, Crăciunul este sărbătorit diferit în diferite ţări. În Spania, copiii scriu scrisori către Crai, deoarece se crede că cei trei Crai au trecut prin Spania în drumul lor către Betleem. În Italia, vrăjitoarea Befana este cinstită prin daruri şi târguri pe 6 ianuarie. Rădăcinile poveştii Moşului sunt vechi şi foarte extinse – există nu una, ci multe poveşti.
 
14:00 Spionii care au venit de pe mare
Acest documentar spune poveştile necunoscute ale germanilor debarcaţi în Canada în timpul celui de-al Doilea Război Mondial.
n toamna anului 1942, submarinele germane intraseră pe cursul fluviului Sf Laurenţiu din Canada, scufundând 21 de nave şi omorând peste 250 de oameni. Germania îşi atinsese scopul. Închisese cursul fluviului Sf Laurenţiu pentru toate convoaiele canadiene destinate Marii Britanii. Canadienii care locuiau de-a lungul fluviului au început să se teamă de ce era mai rău – o debarcare germană. Aceasta este povestea necunoscută a spionilor care au pătruns în Canada şi a acostării unui misterios submarin, rămasă secretă timp de peste 35 de ani. Acest documentar vă aduce interviuri exclusive cu singurii germani care au debarcat pe pământ canadian în timpul războiului şi care mai sunt în viaţă şi cu camerista care a demascat un spion german într-un mic oraş din Gaspé.
 
15:00 Giulgiul din Torino: Noile dovezi
Acest documentar analizează noile dovezi ştiinţifice privitoare la celebrul Giulgiu din Torino, considerat de mulţi ca giulgiu de îngropăciune al lui Iisus Hristos.
Giulgiul din Torino, o faimoasă pânză purtând urmele unui bărbat rănit, este şi astăzi subiectul unor dezbateri intense între oamenii de ştiinţă, credincioşi şi istorici. Păstrat în catedrala Sf Ioan Botezătorul din Torino, Italia, el este considerat de mulţi giulgiul de îngropăciune al lui Iisus Hristos. Acum 20 de ani, testele de datare C-14 realizate pe Giulgiul din Torino păreau să demonstreze că pânza sacră a fost, de fapt, ţesută la peste 1.200 de ani după moartea lui Iisus, distrugând orice pretenţie ştiinţifică de autenticitate a Giulgiului. Dar acum avem acces exclusiv la noi cercetări care dovedesc că acele concluzii au fost viciate. Aceste noi cercetări prezintă dovezi convingătoare că Giulgiul din Torino ar putea, totuşi, să poarte imaginea lui Hristos.
 
16:00 Wyatt Earp
Povestea adevărată a eroului Vestului Sălbatic, Wyatt Earp – un personaj simbol în istoria populară americană.
Wyatt Earp a fost portretizat în nenumărate filme şi seriale TV de către unii dintre cei mai mari actori de la Hollywood, printre care Henry Fonda, Jimmy Stewart şi Kevin Costner, dar aceste filme nu au reuşit să surprindă întru totul complexitatea şi defectele unui om a cărui viaţă este o reflecţie a politicii, justiţiei şi oportunităţilor economice din Vestul Sălbatic. În tinereţe, Earp era o caricatură a omului legii din Vest, petrecându-şi zilele bând prin baruri, jucând jocuri de noroc sau vizitând bordeluri. El a devenit un pistolar legendar odată cu confruntarea de la O.K. Corral din Tombstone, Arizona. Dar curând după moartea sa din 1929, americanii disperaţi din cauza Marii Crize l-au transformat de-a dreptul într-un erou popular, un personaj central al poveştii americane despre cucerirea Vestului Sălbatic, un om care şi-a luat destinul în propriile mâini.
 
17:00 n căutarea lui Beethoven
Acest documentar dă la o parte multiplele nivele de mit şi legendă care îl înconjoară pe unul dintre cei mai respectaţi şi influenţi compozitori din toate timpurile, Ludwig van Beethoven.
Niciun alt compozitor nu a fost atât de citat sau pictat, despre niciunul nu s-a scris atât de mult şi niciunul nu a fost folosit atât de mult pe post de emblemă a diverselor cauze politice şi revoluţionare. Dar cine a fost adevăratul Beethoven ? Cine a fost omul din spatele imaginii romantice a artistului chinuit cu părul vâlvoi, dezaxat şi încruntat ? Acest documentar explorează adevărul din spatele multiplelor nivele de mit şi legendă care îl înconjoară pe omul considerat nu doar primul compozitor independent din lume, ci şi cel mai important.
 
18:00 Cele mai urâte joburi din istorie
Actorul Tony Robinson ne prezintă cele mai urâte joburi pe care oamenii le-au avut de-a lungul istoriei şi care au fost cruciale pentru societate, de la invazia romană a Britaniei la epoca victoriană.
Epoca georgiană.
Unele dintre joburile oribile pe care oamenii le-au avut de-a lungul istoriei au jucat un rol esenţial în societate. Acest serial dezvăluie cum existenţa unor evenimente, instituţii, embleme şi mecanisme economice a fost făcută posibilă de miile de bărbaţi şi femei care trudeau la munca de jos. De la invazia romană a Britaniei la epoca victoriană, actorul englez Tony Robinson caută cele mai urâte joburi din fiecare perioadă.
 
19:00 Nelson Mandela, un om al păcii
Documentarul explorează un fenomen modern de PR – promovarea lui Nelson Mandela, fostul preşedinte al Africii de Sud care a făcut 27 de ani de închisoare şi a primit Premiul Nobel pentru Pace în 1993.
Născut în familia regală a tribului Xhosa din Africa de Sud, dar fără şanse de a ajunge conducătorul tribului, tânărul Nelson Mandela a hotărât să-şi caute norocul la Johannesburg. Într-o vreme în care segregarea rasială devenea din ce în ce mai inflexibilă, Mandela s-a alăturat rezistenţei şi în 1964 a fost judecat şi condamnat la închisoare pe viaţă. Jefuit de identitatea sa şi redus la un simplu număr, Mandela şi-a petrecut următorii 27 de ani în închisoare şi a fost, în final, eliberat în februarie 1990. De aici, el şi-a început întoarcerea triumfală, întoarcere care a culminat cu acordarea Premiului Nobel pentru Pace în 1993 şi, un an mai târziu, cu ridicarea la preşedinţia Africii de Sud. Acest documentar ne oferă portretul unui om care, mai mult decât oricare altul, a devenit o lumină călăuzitoare pe Continentul Negru şi un fenomen modern de relaţii publice. Naraţiunea documentarului baleiază între noua Africă de Sud şi episoade istorice din lungul drum al ţării către abolirea apartheidului, prezentând, pe parcurs, momentele definitorii şi pe cele controversate ale vieţii lui Nelson Mandela.
 
20:00 Ferma victoriană
Istoricul Ruth Goodman şi arheologii Alex Langlands şi Peter Ginn se întorc la moşia Acton Scott pentru a afla cum au creat oamenii epocii victoriene tradiţiile de Crăciun, aşa cum le cunoaştem azi.
Fermierii victorieni” – Ruth Goodman, Alex Langlands şi Peter Ginn – se întorc la moşia Acton Scott din Shropshire pentru a sărbători un Crăciun tradiţional victorian. Sunt extrem de multe de făcut la fermă înainte de Sărbători, printre care recoltarea fânului, pentru a asigura hrana animalelor peste iarnă.
După succesul serialului „Ferma victoriană”, au mai apărut trei episoade despre viaţa fermierilor din secolul al XIX-lea. La moşia Acton Scott din Shropshire Ruth, Peter şi Alex se întorc pentru a învăţa o serie de noi sarcini agricole, pentru a explora viaţa la ţară şi a descoperi cum au creat oamenii epocii victoriene tradiţiile de Crăciun, aşa cum le cunoaştem azi: de la felicitările de Crăciun şi colinde la paleta largă de mâncăruri de Sărbători pe care le puneau pe mese.
 
21:00 Misterul celor trei Magi
Identitatea celor trei Magi a înflăcărat mereu imaginaţia populară. Acest documentar investighează fascinantul mister al unuia dintre cele mai faimoase evenimente din istoria creştinătăţii.
Identitatea celor trei Magi a înflăcărat mereu imaginaţia populară. Dezvăluim locurile, oamenii, sărbătorile şi faptele din spatele legendei. Folosind uimitoare filmări din locurile sfinte, reconstituiri atente şi interviuri cu renumiţi experţi biblici, aflăm mai multe despre fascinantul mister al unuia dintre cele mai faimoase evenimente din istoria creştinătăţii.
 
22:00 Temerarii medicinei
Poveştile unor oameni de ştiinţă care au transformat medicina folosindu-se pe sine drept cobai şi experimentând cu anestezice, boli infecţioase şi vaccinuri.
Dr Michael Mosley se întâlneşte cu cercetători care se auto-infectează cu viermi intestinali pentru a ajuta la cercetările pentru combaterea alergiilor. De asemenea, el ne spune povestea dramatică şi uneori tragică a oamenilor de ştiinţă care au descoperit leacuri pentru unele dintre cele mai periculoase boli din istorie – turbarea, febra tifoidă şi poliomielita.
n ultimii 100 de ani, medicina a avansat mai repede decât oricând în istorie. Şi pentru acest progres sunt responsabili, în mare parte, câţiva curajoşi cercetători care s-au folosit pe sine drept cobai; eroii improbabili care au decis că singura cale etică era să experimenteze întâi pe ei înşişi. Incitant şi înfiorător, cu dezvăluiri surprinzătoare, acest serial povesteşte cum auto-experimentarea a contribuit la cele mai mari descoperiri ale medicinei. Poveştile includ istoria anestezicelor, experimente cu boli infecţioase, măsurile uneori disperate luate în căutarea unor vaccinuri şi descoperirea legăturilor intrinseci dintre hrană şi sănătate.
 
23:00 Vara iubirii
Acest documentar explorează „vara iubirii”, fenomenul social petrecut în 1967, şi realizările culturale ale mişcării hippie.
Cu imagini de la concertele unor artişti şi trupe precum Jefferson Airplane, Jimi Hendrix, Janis Joplin, Jim Morrison, The Rolling Stones, Cat Stevens, Led Zeppelin şi mulţi alţi artişti legendari ai vremii, acest documentar explorează subiectele centrale ale unui fenomen unic în istoria muzicii de mase: „vara iubirii”. Eliberarea sexuală şi căutarea unor moduri de exprimare noi, spirituale, au fost esenţiale pentru un stil de viaţă care, pentru prima dată în istorie, şi-a stabilit propria cultură muzicală. Serialul construit în jurul unor interviuri cu artişti precum Donovan, Art Garfunkel, Adam Green, Bob Marley, Yoko Ono şi Michelle Philipps de la The Mamas & The Papas.
 
00:00 Arhivele lui Stanley Kubrick
Povestea legendarului regizor Stanley Kubrick şi a arhivei pe care acesta a lăsat-o în urmă şi care este găzduită în prezent la Universitatea de Arte din Londra.
Filmele lui Stanley Kubrick au fost evenimente de referinţă ale cinematografiei – maiestuoase, memorabile şi extrem de bine documentate. Dar cu trecerea anilor, regizorul a făcut filme din ce în ce mai rar şi era văzut din ce în ce mai puţin. Ce făcea Kubrick în acest timp ? La doi ani după moartea sa, jurnalistul Jon Ronson a fost invitat acasă la Kubrick pentru a explora sutele de cutii pe care legendarul regizor le adunase în timpul vieţii la conacul Childwick din Hertfordshire. De atunci, Ronson se întoarce mereu la Childwick. Povestea lui Kubrick şi a arhivei sale, găzduită în prezent la Universitatea de Arte din Londra, este revelată în acest fascinant documentar.
 
01:00 n căutarea lui Beethoven
Acest documentar dă la o parte multiplele nivele de mit şi legendă care îl înconjoară pe unul dintre cei mai respectaţi şi influenţi compozitori din toate timpurile, Ludwig van Beethoven.
Niciun alt compozitor nu a fost atât de citat sau pictat, despre niciunul nu s-a scris atât de mult şi niciunul nu a fost folosit atât de mult pe post de emblemă a diverselor cauze politice şi revoluţionare. Dar cine a fost adevăratul Beethoven ? Cine a fost omul din spatele imaginii romantice a artistului chinuit cu părul vâlvoi, dezaxat şi încruntat ? Acest documentar explorează adevărul din spatele multiplelor nivele de mit şi legendă care îl înconjoară pe omul considerat nu doar primul compozitor independent din lume, ci şi cel mai important.
 
02:00 Cele mai urâte joburi din istorie
Actorul Tony Robinson ne prezintă cele mai urâte joburi pe care oamenii le-au avut de-a lungul istoriei şi care au fost cruciale pentru societate, de la invazia romană a Britaniei la epoca victoriană.
Epoca georgiană.
Unele dintre joburile oribile pe care oamenii le-au avut de-a lungul istoriei au jucat un rol esenţial în societate. Acest serial dezvăluie cum existenţa unor evenimente, instituţii, embleme şi mecanisme economice a fost făcută posibilă de miile de bărbaţi şi femei care trudeau la munca de jos. De la invazia romană a Britaniei la epoca victoriană, actorul englez Tony Robinson caută cele mai urâte joburi din fiecare perioadă.
 
03:00 Nelson Mandela, un om al păcii
Documentarul explorează un fenomen modern de PR – promovarea lui Nelson Mandela, fostul preşedinte al Africii de Sud care a făcut 27 de ani de închisoare şi a primit Premiul Nobel pentru Pace în 1993.
Născut în familia regală a tribului Xhosa din Africa de Sud, dar fără şanse de a ajunge conducătorul tribului, tânărul Nelson Mandela a hotărât să-şi caute norocul la Johannesburg. Într-o vreme în care segregarea rasială devenea din ce în ce mai inflexibilă, Mandela s-a alăturat rezistenţei şi în 1964 a fost judecat şi condamnat la închisoare pe viaţă. Jefuit de identitatea sa şi redus la un simplu număr, Mandela şi-a petrecut următorii 27 de ani în închisoare şi a fost, în final, eliberat în februarie 1990. De aici, el şi-a început întoarcerea triumfală, întoarcere care a culminat cu acordarea Premiului Nobel pentru Pace în 1993 şi, un an mai târziu, cu ridicarea la preşedinţia Africii de Sud. Acest documentar ne oferă portretul unui om care, mai mult decât oricare altul, a devenit o lumină călăuzitoare pe Continentul Negru şi un fenomen modern de relaţii publice. Naraţiunea documentarului baleiază între noua Africă de Sud şi episoade istorice din lungul drum al ţării către abolirea apartheidului, prezentând, pe parcurs, momentele definitorii şi pe cele controversate ale vieţii lui Nelson Mandela.
 
04:00 Ferma victoriană
Istoricul Ruth Goodman şi arheologii Alex Langlands şi Peter Ginn se întorc la moşia Acton Scott pentru a afla cum au creat oamenii epocii victoriene tradiţiile de Crăciun, aşa cum le cunoaştem azi.
Fermierii victorieni” – Ruth Goodman, Alex Langlands şi Peter Ginn – se întorc la moşia Acton Scott din Shropshire pentru a sărbători un Crăciun tradiţional victorian. Sunt extrem de multe de făcut la fermă înainte de Sărbători, printre care recoltarea fânului, pentru a asigura hrana animalelor peste iarnă.
După succesul serialului „Ferma victoriană”, au mai apărut trei episoade despre viaţa fermierilor din secolul al XIX-lea. La moşia Acton Scott din Shropshire Ruth, Peter şi Alex se întorc pentru a învăţa o serie de noi sarcini agricole, pentru a explora viaţa la ţară şi a descoperi cum au creat oamenii epocii victoriene tradiţiile de Crăciun, aşa cum le cunoaştem azi: de la felicitările de Crăciun şi colinde la paleta largă de mâncăruri de Sărbători pe care le puneau pe mese.
 
05:00 Misterul celor trei Magi
Identitatea celor trei Magi a înflăcărat mereu imaginaţia populară. Acest documentar investighează fascinantul mister al unuia dintre cele mai faimoase evenimente din istoria creştinătăţii.
Identitatea celor trei Magi a înflăcărat mereu imaginaţia populară. Dezvăluim locurile, oamenii, sărbătorile şi faptele din spatele legendei. Folosind uimitoare filmări din locurile sfinte, reconstituiri atente şi interviuri cu renumiţi experţi biblici, aflăm mai multe despre fascinantul mister al unuia dintre cele mai faimoase evenimente din istoria creştinătăţii.
 
06:00 Temerarii medicinei
Poveştile unor oameni de ştiinţă care au transformat medicina folosindu-se pe sine drept cobai şi experimentând cu anestezice, boli infecţioase şi vaccinuri.
Dr Michael Mosley se întâlneşte cu cercetători care se auto-infectează cu viermi intestinali pentru a ajuta la cercetările pentru combaterea alergiilor. De asemenea, el ne spune povestea dramatică şi uneori tragică a oamenilor de ştiinţă care au descoperit leacuri pentru unele dintre cele mai periculoase boli din istorie – turbarea, febra tifoidă şi poliomielita.
n ultimii 100 de ani, medicina a avansat mai repede decât oricând în istorie. Şi pentru acest progres sunt responsabili, în mare parte, câţiva curajoşi cercetători care s-au folosit pe sine drept cobai; eroii improbabili care au decis că singura cale etică era să experimenteze întâi pe ei înşişi. Incitant şi înfiorător, cu dezvăluiri surprinzătoare, acest serial povesteşte cum auto-experimentarea a contribuit la cele mai mari descoperiri ale medicinei. Poveştile includ istoria anestezicelor, experimente cu boli infecţioase, măsurile uneori disperate luate în căutarea unor vaccinuri şi descoperirea legăturilor intrinseci dintre hrană şi sănătate.

Vizualizări: 20

Adaugă un comentariu

Pentru a putea adăuga comentarii trebuie să fii membru al altmarius !

Alătură-te reţelei altmarius

STATISTICI

Free counters!
Din 15 iunie 2009

209 state 

(ultimul: Eswatini)

Numar de steaguri: 273

Record vizitatori:    8,782 (3.04.2011)

Record clickuri:

 16,676 (3.04.2011)

Steaguri lipsa: 33

1 stat are peste 700,000 clickuri (Romania)

1 stat are peste 100.000 clickuri (USA)

1 stat are peste 50,000 clickuri (Moldova)

2 state au peste 20,000  clickuri (Italia,  Germania)

4 state are peste 10.000 clickuri (Franta, UngariaSpania,, Marea Britanie,)

6 state au peste 5.000 clickuri (Olanda, Belgia,  Canada,  )

10 state au peste 1,000 clickuri (Polonia, Rusia,  Australia, IrlandaIsraelGreciaElvetia ,  Brazilia, Suedia, Austria)

50 state au peste 100 clickuri

20 state au un click

Website seo score
Powered by WebStatsDomain

DE URMĂRIT

1.EDITURA HOFFMAN

https://www.editurahoffman.ro/

2. EDITURA ISTROS

https://www.muzeulbrailei.ro/editura-istros/

3.EDITURA UNIVERSITATII CUZA - IASI

https://www.editura.uaic.ro/produse/editura/ultimele-aparitii/1

4.ANTICARIAT UNU

https://www.anticariat-unu.ro/wishlist

5. PRINTRE CARTI

http://www.printrecarti.ro/

6. ANTICARIAT ALBERT

http://anticariatalbert.com/

7. ANTICARIAT ODIN 

http://anticariat-odin.ro/

8. TARGUL CARTII

http://www.targulcartii.ro/

9. ANTICARIAT PLUS

http://www.anticariatplus.ro/

10. LIBRĂRIILE:NET

https://www.librariileonline.ro/carti/literatura--i1678?filtru=2-452

11. LIBRĂRIE: NET

https://www.librarie.net/cautare-rezultate.php?&page=2&t=opere+fundamentale&sort=top

12.CONTRAMUNDUM

https://contramundum.ro/cart/

13. ANTICARIATUL NOU

http://www.anticariatulnou.ro

14. ANTICARIAT NOU

https://anticariatnou.wordpress.com/

15.OKAZII

https://www.okazii.ro/cart?step=0&tr_buyerid=6092150

16. ANTIKVARIUM.RO

http://antikvarium.ro

17.ANTIKVARIUS.RO

https://www.antikvarius.ro/

18. ANTICARIAT URSU

https://anticariat-ursu.ro/index.php?route=common/home

19.EDITURA TEORA - UNIVERSITAS

http://www.teora.ro/cgi-bin/teora/romania/mbshop.cgi?database=09&action=view_product&productID=%20889&category=01

20. EDITURA SPANDUGINO

https://edituraspandugino.ro/

21. FILATELIE

 http://www.romaniastamps.com/

22 MAX

http://romanianstampnews.blogspot.com

23.LIBREX

https://www.librex.ro/search/editura+polirom/?q=editura+polirom

24. LIBMAG

https://www.libmag.ro/carti-la-preturi-sub-10-lei/filtre/edituri/polirom/

25. LIBRIS

https://www.libris.ro/account/myWishlist

26. MAGIA MUNTELUI

http://magiamuntelui.blogspot.com

27. RAZVAN CODRESCU
http://razvan-codrescu.blogspot.ro/

28.RADIO ARHIVE

https://www.facebook.com/RadioArhive/

29.IDEEA EUROPEANĂ

https://www.ideeaeuropeana.ro/colectie/opere-fundamentale/

30. SA NU UITAM

http://sanuuitam.blogspot.ro/

31. CERTITUDINEA

www.certitudinea.com

32. F.N.S.A

https://www.fnsa.ro/products/4546-dimitrie_cantemir_despre_numele_moldaviei.html

Anunturi

Licenţa Creative Commons Această retea este pusă la dispoziţie sub Licenţa Atribuire-Necomercial-FărăModificări 3.0 România Creativ

Note

Hoffman - Jurnalul cărților esențiale

1. Radu Sorescu -  Petre Tutea. Viata si opera

2. Zaharia Stancu  - Jocul cu moartea

3. Mihail Sebastian - Orasul cu salcimi

4. Ioan Slavici - Inchisorile mele

5. Gib Mihaescu -  Donna Alba

6. Liviu Rebreanu - Ion

7. Cella Serghi - Pinza de paianjen

8. Zaharia Stancu -  Descult

9. Henriette Yvonne Stahl - Intre zi si noapte

10.Mihail Sebastian - De doua mii de ani

11. George Calinescu Cartea nuntii

12. Cella Serghi Pe firul de paianjen…

Continuare

Creat de altmariusclassic Dec 23, 2020 at 11:45am. Actualizat ultima dată de altmariusclassic Ian 24, 2021.

© 2024   Created by altmarius.   Oferit de

Embleme  |  Raportare eroare  |  Termeni de utilizare a serviciilor