altmarius

cultură şi spiritualitate

08:00 Vânătorii de nazişti | Acum la TV
Poveştile organizaţiilor, grupărilor şi indivizilor care i-au vânat pe criminalii de război nazişti, a hăituirii acestora şi a luptei pentru echilibrarea balanţei justiţiei.
Franz Stangl a fost comandantul nazist al lagărelor morţii de la Treblinka şi Sobibor din Polonia. A fost răspunzător de exterminarea a aproximativ 900.000 de bărbaţi, femei şi copii. La sfârşitul războiului, a fugit în Italia, unde s-a alăturat unui grup de informatori organizat de oficiali ai Vaticanului. De acolo, a dispărut. Supravieţuitorul holocaustului Simon Wiesenthal a finanţat din propriii bani urmărirea lui Stangl. Wiesenthal i-a dat de urmă în Brazilia. Stangl a fost extrădat în Germania de Vest, unde a fost judecat pentru moartea a 900.000 de oameni. Fostul comandant nazist a recunoscut crimele, dar a susţinut că-şi făcea doar datoria.
Vânătorii de nazişti i-au hăituit pe unii dintre cei mai detestaţi oameni de pe pământ, criminalii de război nazişti. Uneori au făcut-o cu cele mai nobile scopuri, alteori în feluri care, dezvăluite, i-ar oripila chiar şi pe propriii lor susţinători. Crimele celor urmăriţi fuseseră oribile şi, pentru ele, aceştia trebuiau să plătească. Mulţi erau pregătiţi să-i urmărească pe făptaşi până când se va fi făcut dreptate – de la Churchill la SAS, de la strategii care au plănuit debarcarea din Normandia până la Mossad. Aceste poveşti despre hăituire şi despre lupta pentru echilibrarea balanţei justiţiei sunt pline de dramă şi tragedie.
09:00 Jurnal de sculptură
Criticul de artă Waldemar Januszczak ne prezintă forma sa de artă preferată, sculptura, explorând motivele pentru care aceasta a fost, este şi va rămâne în inima vieţii noastre culturale.
Waldemar Januszczak îşi continuă explorarea sculpturii examinând modurile în care conducătorii au încercat să lase în urma lor o moştenire durabilă prin reprezentări cât mai impresionante ale propriei imagini.
Criticul britanic de artă Waldemar Januszczak călătoreşte spre câteva dintre cele mai spectaculoase locuri din lume, cum ar fi Nigeria, Insula Paştelui sau Lituania, unde explorează o „grădină” a statuilor din era sovietică, şi îi vizitează pe câţiva dintre cei mai respectaţi sculptori contemporani, printre care Antony Gormley, Marc Quinn, James Turrell şi fraţii Chapman. În cursul a trei călătorii epice, Januszczak foloseşte sculptura pentru a explora atitudinile omului faţă de sex, putere sau Univers şi pentru a demonstra de ce sculptura a fost, este şi va rămâne în inima vieţii noastre culturale.
10:00 Gândirea Evului Mediu
Unul dintre cei mai importanţi experţi în Studii Medievale, profesorul Robert Bartlett de la Universitatea St Andrew's, investighează peisajul intelectual al lumii medievale.
Sexul. În acest episod, profesorul Robert Bartlett face dezvăluiri remarcabile despre pasiunile complexe care legau bărbaţii şi femeile în Evul Mediu. Biserica predica ura faţă de carnal, promova cultul virginităţii şi condamna femeile, considerându-le păcătoasele urmaşe ale Evei. Şi totuşi, aceasta a fost epoca în care s-a născut ideea dragostei romantice.
n acest serial, unul dintre cei mai importanţi experţi în Studii Medievale, profesorul Robert Bartlett de la Universitatea St Andrew's, investighează peisajul intelectual al lumii medievale. Încă din vremea Renaşterii ne-am dorit să înţelegem lumea pentru a o putea controla şi a o modela după placul nostru. Profesorul Bartlett consideră că lumea medievală nu putea fi atât stăpânită, cât contemplată.
11:00 Iisus: anii pierduţi
Acest documentar se concentrează asupra vieţii lui Iisus Hristos de la vârsta de 12 la 30 de ani, pentru a descoperi faptele care lipsesc din biografia sa.
Iisus Hristos este unul dintre cei mai importanţi oameni care au călcat vreodată pe Pământ – dar locurile unde a fost între 12 şi 30 de ani nu sunt cunoscute. Timp de 2.000 de ani, învăţaţii şi credincioşii au dezbătut de ce două decenii din viaţa lui Hristos sunt, pentru noi, pagini albe. Dar răspunsurile ar putea fi găsite într-o sursă evidentă: Biblia. În paginile Noului Testament există indicii care aruncă lumină asupra vieţii lui Iisus în „anii lipsă” – ce convingeri a avut, pe cine a cunoscut şi cum a trăit.
12:00 Ultimul an al Germaniei de Est
Un serial care descrie ultimul an de existenţă al RDG sub regimul socialist şi aruncă lumină asupra procesului de reunificare a Germaniei după o divizare de 40 de ani.
Uniţi pe vecie
Căderea Zidului Berlinului pe 9 noiembrie 1989 a marcat începutul celei mai captivante perioade din istoria postbelică a Germaniei. A fost ca o nuntă dintre vestul democrat şi Estul socialist, cu un mire elegant, o mireasă voalată şi o dotă necunoscută. A avut loc „petrecerea de nuntă”, a apărut şi „mahmureala de după” şi, după ce a trecut „euforia lunii de miere”, s-a produs revelaţia că nu mai există cale de întoarcere. Acest documentar în serial descrie ultimul an de existenţă al RDG sub regimul socialist. Reconstituiri elaborate ale poveştilor personale ale unor oameni obişnuiţi din ambele Germanii, întrepătrunse cu uimitoare materiale de arhivă şi interviuri cu experţi, aruncă lumină asupra procesului de reunificare a Germaniei după o divizare de 40 de ani.
13:00 Călători în timp
Excavând situri din orice perioadă, din vremurile Paleoliticului şi până în trecutul recent, acest popular serial cu temă arheologică dezvăluie secretele lungii şi bogatei istorii britanice.
Călătorii în timp ajung în Peak District pentru a dezvălui povestea din spatele unei descoperiri macabre. O misterioasă colecţie de oase umane – multe dintre ele aparţinând unor copii – îi conduce pe Tony Robinson şi echipa sa în adâncurile unei peşteri din Derbyshire. Accesul în peşteră este extrem de dificil şi periculos, dar arheologii nu se lasă descurajaţi. Şi ca şi cum toate acestea n-ar fi fost suficiente, o movilă din apropiere seamănă foarte mult cu un tumul preistoric. Să ascundă acesta indicii despre conţinutul peşterii ? Şi va reuşi echipa să elucideze descoperirile ?
Dintr-un subiect aparent banal, echipa de la „Călători în timp” face din arheologie un subiect popular datorită entuziasmului dovedit în dezgroparea secretelor lungii şi bogatei istorii britanice. Excavând situri din orice perioadă, din vremurile Paleoliticului şi până în trecutul recent, realizatorii acestui documentar vă vor distra şi, în acelaşi timp, vă vor îmbunătăţi cunoştinţele de istorie.
14:00 Conac la ţară
Voluntari din epoca modernă vin să experimenteze viaţa dusă de cei bogaţi şi servitorii lor într-un conac de ţară autentic din Anglia, în zilele fericite de dinaintea Primului Război Mondial.
Căminul şi Imperiul. Imperiul este la apogeu şi în cinstea realizărilor de peste graniţe, familia va găzdui un bal somptuos. Acesta implică lecţii de dans, crearea de costume deosebite şi mai multă muncă decât de obicei la bucătărie...
n primii ani ai erei eduardiene, Marea Britanie îi găzduia pe unii dintre cei mai bogaţi oameni din lume. Apetitul lui Edward al VII-lea pentru distracţii şi lux le-a permis şi comercianţilor şi industriaşilor să se împăuneze cu bogăţiile lor. Luând conacul „Manderston”, un palat al plăcerilor scoţian autentic din perioada eduardiană, o familie de cinci persoane şi un personal de 14 servitori, acest serial în şase episoade dă timpul înapoi pentru a recrea viaţa celor bogaţi şi a servitorilor lor în zilele fericite ale Angliei de dinaintea Primului Război Mondial. Totul este britanic prin excelenţă: un conac magnific cu un lac pe care te poţi plimba cu barca, fermă de lapte şi salon de ceai, teren de croquet şi tenis în grădină, un grajd plin de cai şi trăsuri – şi un grup de oameni separaţi total şi guvernaţi de sistemul claselor sociale.
15:00 Povestea lui John Woo
Povestea unică a lui John Woo, considerat cel mai de succes regizor asiatic de la Hollywood.
John Woo este considerat cel mai de succes regizor asiatic de la Hollywood. Renumite pentru coregrafia incredibilă a scenelor de luptă, cu mişcări demne de un balet şi sângele ţâşnind cu încetinitorul din răni, filmele lui Woo sunt adesea tragice şi sentimentale, tratând teme precum loialitatea, onoarea şi locul eroului singuratic într-o lume plină de corupţie şi violenţă. Aceasta este povestea unică a lui John Woo, a vieţii şi vremurilor sale, spusă cu participarea fără precedent a regizorului însuşi (în SUA şi la Hong Kong), precum şi a mentorilor şi prietenilor săi, care ne vor ajuta să desluşim secretele ascensiunii unuia dintre cei mai merituoşi regizori de filme de acţiune de la Hollywood.
16:00 Vânătorii de nazişti
Poveştile organizaţiilor, grupărilor şi indivizilor care i-au vânat pe criminalii de război nazişti, a hăituirii acestora şi a luptei pentru echilibrarea balanţei justiţiei.
Franz Stangl a fost comandantul nazist al lagărelor morţii de la Treblinka şi Sobibor din Polonia. A fost răspunzător de exterminarea a aproximativ 900.000 de bărbaţi, femei şi copii. La sfârşitul războiului, a fugit în Italia, unde s-a alăturat unui grup de informatori organizat de oficiali ai Vaticanului. De acolo, a dispărut. Supravieţuitorul holocaustului Simon Wiesenthal a finanţat din propriii bani urmărirea lui Stangl. Wiesenthal i-a dat de urmă în Brazilia. Stangl a fost extrădat în Germania de Vest, unde a fost judecat pentru moartea a 900.000 de oameni. Fostul comandant nazist a recunoscut crimele, dar a susţinut că-şi făcea doar datoria.
Vânătorii de nazişti i-au hăituit pe unii dintre cei mai detestaţi oameni de pe pământ, criminalii de război nazişti. Uneori au făcut-o cu cele mai nobile scopuri, alteori în feluri care, dezvăluite, i-ar oripila chiar şi pe propriii lor susţinători. Crimele celor urmăriţi fuseseră oribile şi, pentru ele, aceştia trebuiau să plătească. Mulţi erau pregătiţi să-i urmărească pe făptaşi până când se va fi făcut dreptate – de la Churchill la SAS, de la strategii care au plănuit debarcarea din Normandia până la Mossad. Aceste poveşti despre hăituire şi despre lupta pentru echilibrarea balanţei justiţiei sunt pline de dramă şi tragedie.
17:00 Muzica sacră
Faimosul actor şi corist Simon Russell Beale explorează frumuseţea muzicii sacre a Occidentului.
Palestrina şi Papii. Următoarea oprire este Italia. Aici, Simon Russell Beale dezvăluie legăturile dintre intrigile papale din Roma Renaşterii şi muzica enigmaticului Palestrina, „Prinţul muzicii”. Mulţi consideră opera lui Palestrina drept inegalabilă în perfecţiunea sa spirituală, dar ea s-a născut pe fondul turbulent al Contrareformei, care avea să aibă un impact dramatic asupra vieţii şi muzicii compozitorului.
Purtând telespectatorul într-un pelerinaj pe parcursul a şase secole, renumitul actor şi fost corist Simon Russell Beale ne prezintă un amestec bogat de poveşti personale, politice şi muzicale. Fiecare episod prezintă câteva dintre cele mai frumoase piese scrise vreodată, interpretate de corul „The Sixteen” condus de Harry Christophers, pe un fundal arhitectural adecvat episodului.
18:00 Ce ne-a adus Revoluţia Industrială
Acest documentar în şase episoade dezvăluie realizările ştiinţifice, tehnologice şi politice ale secolului XIX care ne-au transformat vieţile – de la ceainicul de pe foc la munca de la birou.
O lume materialistă. Printre incredibilele realizări ale Revoluţiei Industriale nu s-au numărat doar războiul mecanic de ţesut sau motorul cu aburi, ci şi prima drujbă, primul stetoscop, prima mâncare la conservă şi chiar primele fotocopii de birou. Urmărim originea acestei revoluţii până în cel mai improbabil loc, măsuţele de ceai ale Marii Britanii georgiene, unde apetitul pentru viaţa bună a ajutat la crearea lumii noastre moderne, materialiste.
De la ceainicul de pe foc la munca de la birou, o mare parte din lumea modernă este modelată de cuceririle Revoluţiei Industriale. Acest documentar în şase episoade prezentat de Dan Cruickshank, istoric al arhitecturii, dezvăluie schimbările ştiinţifice, tehnologice şi politice din secolul XIX care au transformat viaţa fiecărui bărbat şi fiecărei femei.
18:30 Misterele mumiilor
Acest incitant serial examinează un număr de mistere ale istoriei antice, inclusiv mumiile găsite în mlaştinile irlandeze şi rămăşiţele a 1.000 de războinici celtici găsiţi decapitaţi în Franţa.
Capete tăiate. Douăzeci de schelete decapitate au fost găsite în timpul unor săpături recente la situl unor morminte antice romane din comitatul York, în Anglia. Unele dintre acestea poartă semnele unei morţi violente. Au fost aceşti oameni executaţi sau ucişi în masă? Apoi, un craniu solitar este descoperit la Vindolanda, o garnizoană romană de graniţă de lângă Zidul lui Hadrian. Există vreo legătură între cele două descoperiri? O echipă de arheologi încearcă să elucideze misterul.
Acest incitant serial examinează circumstanţele în care s-au produs morţi suspecte din antichitate, inclusiv cazul mumiilor găsite în mlaştinile irlandeze şi rămăşiţele a 1.000 de războinici celtici găsiţi decapitaţi în Franţa. Folosind tehnici ştiinţifice de ultimă oră, fiecare episod urmăreşte un arheolog în misiunea sa de a afla exact cum şi de ce şi-au aflat victimele înfiorătorul sfârşit.
19:00 Normanzii
Istoria normanzilor – o cronică a rădăcinilor societăţii, religiei şi politicii moderne şi legenda originilor noastre ancestrale ca europeni.
Istoria normanzilor este o istorie globală, o cronică a rădăcinilor societăţii, religiei şi politicii moderne şi o legendă a originilor noastre ancestrale ca europeni. Au fost un grup de asasini care a civilizat o naţiune, a cucerit un regat şi a descoperit un continent. Odinioară, au fost cei mai civilizaţi oameni de stat, cei mai neînfricaţi şi abili războinici şi cei mai galanţi şi pricepuţi exploratori. Au fost pionierii Lumii noi şi deschizătorii de drumuri ai societăţii moderne. Au urcat pe scara ierarhică la domnia Franţei, au cucerit Anglia prin frică şi teroare, apoi Scoţia prin invitaţie, după care au trecut în Irlanda cu permisiunea Papei. Oriunde au mers, au pătruns în elita puterii – axa dublă a Bisericii şi Monarhiei – şi şi-au lăsat amprenta.
20:00 Krakatoa, ultimele zile
Povestea dramatică a uneia dintre cele mai distrugătoare erupţii vulcanice din epoca modernă – erupţia vulcanului Krakatoa din 1883.
Erupţia vulcanului Krakatoa din 1883 a fost una dintre cele mai catastrofale din istorie. A fost şi una dintre cele mai bine documentate. Pe baza unei largi palete de mărturii oculare, fotografii şi articole de ziar şi a ultimelor cercetări ştiinţifice, această dramă ne oferă un portret devastator de autentic al evenimentelor care au precedat catastrofa, a erupţiei şi urmărilor acesteia. Povestea este spusă prin intermediul unor personaje-cheie: telegrafistul din Java care se străduia să păstreze deschisă comunicarea cu restul lumii, guvernatorul Sumatrei şi soţia lui, care şi-au pierdut copilul, şi căpitanul olandez care a fost cel mai apropiat supravieţuitor al dezastrului.
21:00 Călători în timp
Excavând situri din orice perioadă, din vremurile Paleoliticului şi până în trecutul recent, acest popular serial cu temă arheologică dezvăluie secretele lungii şi bogatei istorii britanice.
Călătorii în timp ajung în insulele Shetland pentru a dezvălui adevărul din spatele unui mit local, o movilă de pe vârful unei stânci numită „Mormântul Uriaşului”. Dar ce ascunde aceasta de fapt ? Şi ar putea fi ea legată de ceramica vikingă găsită într-o grădină din apropiere ? Luptând cu timpul şi cu vremea rea, echipa face câteva descoperiri rare şi extraordinare. Vor găsi ei oare indiciile de care au nevoie ?
Dintr-un subiect aparent banal, echipa de la „Călători în timp” face din arheologie un subiect popular datorită entuziasmului dovedit în dezgroparea secretelor lungii şi bogatei istorii britanice. Excavând situri din orice perioadă, din vremurile Paleoliticului şi până în trecutul recent, realizatorii acestui documentar vă vor distra şi, în acelaşi timp, vă vor îmbunătăţi cunoştinţele de istorie.
22:00 Conac la ţară
Voluntari din epoca modernă vin să experimenteze viaţa dusă de cei bogaţi şi servitorii lor într-un conac de ţară autentic din Anglia, în zilele fericite de dinaintea Primului Război Mondial.
nvingători şi învinşi. La Manderston, emoţiile sunt puternice, pentru că serialul se apropie de sfârşit şi toată lumea trebuie să se întoarcă la viaţa normală din secolul XXI. După trei luni saturate de cultură eduardiană, stăpânii şi servitorii cugetă asupra viitorului pe care l-ar fi putut avea în perioada aceea… Un bal al servitorilor aduce familia şi personalul în contact direct pe „terenul” servitorilor.
n primii ani ai erei eduardiene, Marea Britanie îi găzduia pe unii dintre cei mai bogaţi oameni din lume. Apetitul lui Edward al VII-lea pentru distracţii şi lux le-a permis şi comercianţilor şi industriaşilor să se împăuneze cu bogăţiile lor. Luând conacul „Manderston”, un palat al plăcerilor scoţian autentic din perioada eduardiană, o familie de cinci persoane şi un personal de 14 servitori, acest serial în şase episoade dă timpul înapoi pentru a recrea viaţa celor bogaţi şi a servitorilor lor în zilele fericite ale Angliei de dinaintea Primului Război Mondial. Totul este britanic prin excelenţă: un conac magnific cu un lac pe care te poţi plimba cu barca, fermă de lapte şi salon de ceai, teren de croquet şi tenis în grădină, un grajd plin de cai şi trăsuri – şi un grup de oameni separaţi total şi guvernaţi de sistemul claselor sociale.
23:00 Cineaştii independenţi
O fascinantă explorare a istoriei cineaştilor independenţi, de la pionierii vremurilor de început ale Hollywoodului şi până la cei care lucrează în industria cinematografică din prezent.
O fascinantă explorare a istoriei cineaştilor independenţi, de la pionierii vremurilor de început ale Hollywoodului şi până la cei care lucrează în industria cinematografică din prezent. Pasiunile şi tehnicile acestor cineaşti sunt dezvăluite prin examinarea carierei unor regizori precum Stanley Kubrick, Orson Welles, Sam Peckinpah şi Samuel Fuller. Documentarul mai prezintă şi interviuri captivante cu Seymour Cassell, Martin Scorsese, Peter Falk, Spike Lee şi alţi cineaşti de renume. Printre multe secrete, ei dezvăluie de ce este atât de importantă păstrarea libertăţii de creaţie în producţia unui film.
00:00 Vânătorii de nazişti
Poveştile organizaţiilor, grupărilor şi indivizilor care i-au vânat pe criminalii de război nazişti, a hăituirii acestora şi a luptei pentru echilibrarea balanţei justiţiei.
Albert Speer a fost arhitectul principal al lui Hitler, iar crimele lui includeau folosirea şi organizarea muncii silnice în lagărele morţii şi prelungirea războiului prin eforturile sale fanatice de a dezvolta maşinăria de război nazistă. A fost vânat de Strategic Bombing Survey SUA, care avea autorizaţie de la cel mai înalt nivel să nu-l lase pe Speer pe mâna anchetatorilor ONU. Speer a fost interogat intens şi le-a dat americanilor informaţii detaliate despre eficienţa bombardamentelor SUA. Apoi a fost dat pe mâna ONU, unde, printr-o mişcare care i-a şocat pe ceilalţi inculpaţi, Speer şi-a recunoscut multe dintre crime. Acest aparent act de remuşcare i-a determinat pe judecători să-l condamne la închisoare, nu la moarte. După ce a fost eliberat din închisoare în 1966, Speer s-a promovat drept „nazistul bun”, singurul care şi-a recunoscut greşelile. Totuşi, mai târziu, a început să se laude cu viaţa lui de nazist de frunte.
Vânătorii de nazişti i-au hăituit pe unii dintre cei mai detestaţi oameni de pe pământ, criminalii de război nazişti. Uneori au făcut-o cu cele mai nobile scopuri, alteori în feluri care, dezvăluite, i-ar oripila chiar şi pe propriii lor susţinători. Crimele celor urmăriţi fuseseră oribile şi, pentru ele, aceştia trebuiau să plătească. Mulţi erau pregătiţi să-i urmărească pe făptaşi până când se va fi făcut dreptate – de la Churchill la SAS, de la strategii care au plănuit debarcarea din Normandia până la Mossad. Aceste poveşti despre hăituire şi despre lupta pentru echilibrarea balanţei justiţiei sunt pline de dramă şi tragedie.
01:00 Muzica sacră
Faimosul actor şi corist Simon Russell Beale explorează frumuseţea muzicii sacre a Occidentului.
Palestrina şi Papii. Următoarea oprire este Italia. Aici, Simon Russell Beale dezvăluie legăturile dintre intrigile papale din Roma Renaşterii şi muzica enigmaticului Palestrina, „Prinţul muzicii”. Mulţi consideră opera lui Palestrina drept inegalabilă în perfecţiunea sa spirituală, dar ea s-a născut pe fondul turbulent al Contrareformei, care avea să aibă un impact dramatic asupra vieţii şi muzicii compozitorului.
Purtând telespectatorul într-un pelerinaj pe parcursul a şase secole, renumitul actor şi fost corist Simon Russell Beale ne prezintă un amestec bogat de poveşti personale, politice şi muzicale. Fiecare episod prezintă câteva dintre cele mai frumoase piese scrise vreodată, interpretate de corul „The Sixteen” condus de Harry Christophers, pe un fundal arhitectural adecvat episodului.
02:00 Ce ne-a adus Revoluţia Industrială
Acest documentar în şase episoade dezvăluie realizările ştiinţifice, tehnologice şi politice ale secolului XIX care ne-au transformat vieţile – de la ceainicul de pe foc la munca de la birou.
O lume materialistă. Printre incredibilele realizări ale Revoluţiei Industriale nu s-au numărat doar războiul mecanic de ţesut sau motorul cu aburi, ci şi prima drujbă, primul stetoscop, prima mâncare la conservă şi chiar primele fotocopii de birou. Urmărim originea acestei revoluţii până în cel mai improbabil loc, măsuţele de ceai ale Marii Britanii georgiene, unde apetitul pentru viaţa bună a ajutat la crearea lumii noastre moderne, materialiste.
De la ceainicul de pe foc la munca de la birou, o mare parte din lumea modernă este modelată de cuceririle Revoluţiei Industriale. Acest documentar în şase episoade prezentat de Dan Cruickshank, istoric al arhitecturii, dezvăluie schimbările ştiinţifice, tehnologice şi politice din secolul XIX care au transformat viaţa fiecărui bărbat şi fiecărei femei.
02:30 Misterele mumiilor
Acest incitant serial examinează un număr de mistere ale istoriei antice, inclusiv mumiile găsite în mlaştinile irlandeze şi rămăşiţele a 1.000 de războinici celtici găsiţi decapitaţi în Franţa.
Capete tăiate. Douăzeci de schelete decapitate au fost găsite în timpul unor săpături recente la situl unor morminte antice romane din comitatul York, în Anglia. Unele dintre acestea poartă semnele unei morţi violente. Au fost aceşti oameni executaţi sau ucişi în masă? Apoi, un craniu solitar este descoperit la Vindolanda, o garnizoană romană de graniţă de lângă Zidul lui Hadrian. Există vreo legătură între cele două descoperiri? O echipă de arheologi încearcă să elucideze misterul.
Acest incitant serial examinează circumstanţele în care s-au produs morţi suspecte din antichitate, inclusiv cazul mumiilor găsite în mlaştinile irlandeze şi rămăşiţele a 1.000 de războinici celtici găsiţi decapitaţi în Franţa. Folosind tehnici ştiinţifice de ultimă oră, fiecare episod urmăreşte un arheolog în misiunea sa de a afla exact cum şi de ce şi-au aflat victimele înfiorătorul sfârşit.
03:00 Normanzii
Istoria normanzilor – o cronică a rădăcinilor societăţii, religiei şi politicii moderne şi legenda originilor noastre ancestrale ca europeni.
Istoria normanzilor este o istorie globală, o cronică a rădăcinilor societăţii, religiei şi politicii moderne şi o legendă a originilor noastre ancestrale ca europeni. Au fost un grup de asasini care a civilizat o naţiune, a cucerit un regat şi a descoperit un continent. Odinioară, au fost cei mai civilizaţi oameni de stat, cei mai neînfricaţi şi abili războinici şi cei mai galanţi şi pricepuţi exploratori. Au fost pionierii Lumii noi şi deschizătorii de drumuri ai societăţii moderne. Au urcat pe scara ierarhică la domnia Franţei, au cucerit Anglia prin frică şi teroare, apoi Scoţia prin invitaţie, după care au trecut în Irlanda cu permisiunea Papei. Oriunde au mers, au pătruns în elita puterii – axa dublă a Bisericii şi Monarhiei – şi şi-au lăsat amprenta.
04:00 Krakatoa, ultimele zile
Povestea dramatică a uneia dintre cele mai distrugătoare erupţii vulcanice din epoca modernă – erupţia vulcanului Krakatoa din 1883.
Erupţia vulcanului Krakatoa din 1883 a fost una dintre cele mai catastrofale din istorie. A fost şi una dintre cele mai bine documentate. Pe baza unei largi palete de mărturii oculare, fotografii şi articole de ziar şi a ultimelor cercetări ştiinţifice, această dramă ne oferă un portret devastator de autentic al evenimentelor care au precedat catastrofa, a erupţiei şi urmărilor acesteia. Povestea este spusă prin intermediul unor personaje-cheie: telegrafistul din Java care se străduia să păstreze deschisă comunicarea cu restul lumii, guvernatorul Sumatrei şi soţia lui, care şi-au pierdut copilul, şi căpitanul olandez care a fost cel mai apropiat supravieţuitor al dezastrului.
05:00 Călători în timp
Excavând situri din orice perioadă, din vremurile Paleoliticului şi până în trecutul recent, acest popular serial cu temă arheologică dezvăluie secretele lungii şi bogatei istorii britanice.
Călătorii în timp ajung în insulele Shetland pentru a dezvălui adevărul din spatele unui mit local, o movilă de pe vârful unei stânci numită „Mormântul Uriaşului”. Dar ce ascunde aceasta de fapt ? Şi ar putea fi ea legată de ceramica vikingă găsită într-o grădină din apropiere ? Luptând cu timpul şi cu vremea rea, echipa face câteva descoperiri rare şi extraordinare. Vor găsi ei oare indiciile de care au nevoie ?
Dintr-un subiect aparent banal, echipa de la „Călători în timp” face din arheologie un subiect popular datorită entuziasmului dovedit în dezgroparea secretelor lungii şi bogatei istorii britanice. Excavând situri din orice perioadă, din vremurile Paleoliticului şi până în trecutul recent, realizatorii acestui documentar vă vor distra şi, în acelaşi timp, vă vor îmbunătăţi cunoştinţele de istorie.
06:00 Conac la ţară
Voluntari din epoca modernă vin să experimenteze viaţa dusă de cei bogaţi şi servitorii lor într-un conac de ţară autentic din Anglia, în zilele fericite de dinaintea Primului Război Mondial.
nvingători şi învinşi. La Manderston, emoţiile sunt puternice, pentru că serialul se apropie de sfârşit şi toată lumea trebuie să se întoarcă la viaţa normală din secolul XXI. După trei luni saturate de cultură eduardiană, stăpânii şi servitorii cugetă asupra viitorului pe care l-ar fi putut avea în perioada aceea… Un bal al servitorilor aduce familia şi personalul în contact direct pe „terenul” servitorilor.
n primii ani ai erei eduardiene, Marea Britanie îi găzduia pe unii dintre cei mai bogaţi oameni din lume. Apetitul lui Edward al VII-lea pentru distracţii şi lux le-a permis şi comercianţilor şi industriaşilor să se împăuneze cu bogăţiile lor. Luând conacul „Manderston”, un palat al plăcerilor scoţian autentic din perioada eduardiană, o familie de cinci persoane şi un personal de 14 servitori, acest serial în şase episoade dă timpul înapoi pentru a recrea viaţa celor bogaţi şi a servitorilor lor în zilele fericite ale Angliei de dinaintea Primului Război Mondial. Totul este britanic prin excelenţă: un conac magnific cu un lac pe care te poţi plimba cu barca, fermă de lapte şi salon de ceai, teren de croquet şi tenis în grădină, un grajd plin de cai şi trăsuri – şi un grup de oameni separaţi total şi guvernaţi de sistemul claselor socia

Vizualizări: 21

Adaugă un comentariu

Pentru a putea adăuga comentarii trebuie să fii membru al altmarius !

Alătură-te reţelei altmarius

STATISTICI

Free counters!
Din 15 iunie 2009

209 state 

(ultimul: Eswatini)

Numar de steaguri: 273

Record vizitatori:    8,782 (3.04.2011)

Record clickuri:

 16,676 (3.04.2011)

Steaguri lipsa: 33

1 stat are peste 700,000 clickuri (Romania)

1 stat are peste 100.000 clickuri (USA)

1 stat are peste 50,000 clickuri (Moldova)

2 state au peste 20,000  clickuri (Italia,  Germania)

4 state are peste 10.000 clickuri (Franta, UngariaSpania,, Marea Britanie,)

6 state au peste 5.000 clickuri (Olanda, Belgia,  Canada,  )

10 state au peste 1,000 clickuri (Polonia, Rusia,  Australia, IrlandaIsraelGreciaElvetia ,  Brazilia, Suedia, Austria)

50 state au peste 100 clickuri

20 state au un click

Website seo score
Powered by WebStatsDomain

DE URMĂRIT

1.EDITURA HOFFMAN

https://www.editurahoffman.ro/

2. EDITURA ISTROS

https://www.muzeulbrailei.ro/editura-istros/

3.EDITURA UNIVERSITATII CUZA - IASI

https://www.editura.uaic.ro/produse/editura/ultimele-aparitii/1

4.ANTICARIAT UNU

https://www.anticariat-unu.ro/wishlist

5. PRINTRE CARTI

http://www.printrecarti.ro/

6. ANTICARIAT ALBERT

http://anticariatalbert.com/

7. ANTICARIAT ODIN 

http://anticariat-odin.ro/

8. TARGUL CARTII

http://www.targulcartii.ro/

9. ANTICARIAT PLUS

http://www.anticariatplus.ro/

10. LIBRĂRIILE:NET

https://www.librariileonline.ro/carti/literatura--i1678?filtru=2-452

11. LIBRĂRIE: NET

https://www.librarie.net/cautare-rezultate.php?&page=2&t=opere+fundamentale&sort=top

12.CONTRAMUNDUM

https://contramundum.ro/cart/

13. ANTICARIATUL NOU

http://www.anticariatulnou.ro

14. ANTICARIAT NOU

https://anticariatnou.wordpress.com/

15.OKAZII

https://www.okazii.ro/cart?step=0&tr_buyerid=6092150

16. ANTIKVARIUM.RO

http://antikvarium.ro

17.ANTIKVARIUS.RO

https://www.antikvarius.ro/

18. ANTICARIAT URSU

https://anticariat-ursu.ro/index.php?route=common/home

19.EDITURA TEORA - UNIVERSITAS

http://www.teora.ro/cgi-bin/teora/romania/mbshop.cgi?database=09&action=view_product&productID=%20889&category=01

20. EDITURA SPANDUGINO

https://edituraspandugino.ro/

21. FILATELIE

 http://www.romaniastamps.com/

22 MAX

http://romanianstampnews.blogspot.com

23.LIBREX

https://www.librex.ro/search/editura+polirom/?q=editura+polirom

24. LIBMAG

https://www.libmag.ro/carti-la-preturi-sub-10-lei/filtre/edituri/polirom/

25. LIBRIS

https://www.libris.ro/account/myWishlist

26. MAGIA MUNTELUI

http://magiamuntelui.blogspot.com

27. RAZVAN CODRESCU
http://razvan-codrescu.blogspot.ro/

28.RADIO ARHIVE

https://www.facebook.com/RadioArhive/

29.IDEEA EUROPEANĂ

https://www.ideeaeuropeana.ro/colectie/opere-fundamentale/

30. SA NU UITAM

http://sanuuitam.blogspot.ro/

31. CERTITUDINEA

www.certitudinea.com

32. F.N.S.A

https://www.fnsa.ro/products/4546-dimitrie_cantemir_despre_numele_moldaviei.html

Anunturi

Licenţa Creative Commons Această retea este pusă la dispoziţie sub Licenţa Atribuire-Necomercial-FărăModificări 3.0 România Creativ

Note

Hoffman - Jurnalul cărților esențiale

1. Radu Sorescu -  Petre Tutea. Viata si opera

2. Zaharia Stancu  - Jocul cu moartea

3. Mihail Sebastian - Orasul cu salcimi

4. Ioan Slavici - Inchisorile mele

5. Gib Mihaescu -  Donna Alba

6. Liviu Rebreanu - Ion

7. Cella Serghi - Pinza de paianjen

8. Zaharia Stancu -  Descult

9. Henriette Yvonne Stahl - Intre zi si noapte

10.Mihail Sebastian - De doua mii de ani

11. George Calinescu Cartea nuntii

12. Cella Serghi Pe firul de paianjen…

Continuare

Creat de altmariusclassic Dec 23, 2020 at 11:45am. Actualizat ultima dată de altmariusclassic Ian 24, 2021.

© 2024   Created by altmarius.   Oferit de

Embleme  |  Raportare eroare  |  Termeni de utilizare a serviciilor