altmarius

cultură şi spiritualitate

15:00 Adevărul din culise | Acum la TV
De la cercurile din lanuri la Triunghiul Bermudelor – acest captivant serial testează veridicitatea diverselor credinţe populare sau teorii ale conspiraţiei şi încearcă să separe adevărul de ficţiune.
Povestea Arcei lui Noe şi a Potopului este una dintre cele mai controversate poveşti biblice despre dezastre. Măsurând 137 de metri în lungime şi având trei punţi, Arca lui Noe rămâne cea mai mare corabie de lemn construită vreodată... dar a existat sau este doar o poveste biblică ? Milioane de oameni cred această poveste, alţii o consideră o viziune greşit înţeleasă. Dar în munţii izolaţi din estul Turciei stă o dovadă care ne-ar putea schimba percepţia despre Arcă pentru totdeauna. Biblia spune că Arca s-a oprit pe munţii din Ararat şi mulţi dintre cei care cred această poveste au interpretat această locaţie ca fiind Muntele Ararat din estul Turciei. Folosind cea mai modernă tehnologie, călătorim alături de Ron Wyatt pentru a dezlega misterul care înconjoară formaţiunea cu aspect de corabie.
Pot cele mai cunoscute mituri şi fenomene să ţină piept analizei ştiinţifice ? Acest incitant documentar serial testează credinţe populare şi teorii ale conspiraţiei. De la cercurile din lanuri la Arca lui Noe şi la misterele care înconjoară Triunghiul Bermudelor – alăturaţi-vă experţilor care încearcă să separe adevărul de ficţiune.
 
16:00 Drumul ceaiului
Acest documentar în trei părţi porneşte pe urmele caravanelor care, timp de secole, au transportat ceaiul prin Asia, de unde a fost, apoi, trimis în toate colţurile lumii.
n regatul Aurului Verde. Călătoria în lumea ceaiului începe la cei şase legendari „munţi ai ceaiului”, în pădurile subtropicale din sud-estul Chinei. Aici, fiecare producător de ceai are propriile secrete profesionale, transmise din generaţie în generaţie.
Străbate acoperişul lumii, şerpuind pe mai mult de 4.000 de kilometri, peste 20 de lanţuri muntoase şi două platouri deşertice. Traversează patru mari fluvii şi teritoriile a 25 de grupuri etnice diferite. Acesta este anticul „Drum al ceaiului”, care porneşte din sud-estul Chinei către Tibet şi trece prin Nepal, India, Persia, Mongolia şi Rusia, ajungînd pînă în Europa. Legendarul „Drum al ceaiului”, străbătut de Marco Polo, dar folosit de nenumărate caravane cu mult înainte de el. Urmele acestora sunt întipărite adînc în stîncă şi, totuşi, această moştenire este pe cale să se piardă. Acest documentar în trei părţi porneşte pe urmele caravanelor care, timp de secole, au transportat ceaiul prin Asia, de unde a fost, apoi, trimis în toate colţurile lumii.
 
17:00 Balenciaga, peren într-o lume efemeră
Acest documentar celebrează viaţa şi opera creatorului de modă basc Cristóbal Balenciaga (1895-1972).
Opera lui Cristóbal Balenciaga (1895-1972) demonstrează o coerenţă remarcabilă. Moda haute couture a fost acceptată ca formă de artă în secolul XX în mare parte datorită lui. Acest documentar aruncă o privire asupra vieţii şi muncii lui Cristóbal Balenciaga în lumea modei, cu ajutorul mărturiilor unor oameni care l-au cunoscut personal şi au învăţat de la el – Hubert de Givenchy, Sonsoles Díaz de Rivera, Emanuel Ungaro şi Juan Mari Emilas. De asemenea, la realizarea lui au luat parte experţi recunoscuţi în modă precum Pamela Golbin, Lesley Ellis Miller, Myra Walker şi Catherine Join-Dieterle şi câţiva dintre angajaţii şi modelele lui Balenciaga. Discipolul său, Juan Mari Emilas, aplică stilul lui Balenciaga pentru a realiza una dintre ţinutele sale caracteristice, la fel de modernă acum ca atunci când a fost creată, în 1954.
 
18:00 Roma n-a fost construită într-o zi
ase constructori moderni încearcă să construiască o vilă romană autentică lucrând doar cu instrumentele şi materialele pe care le-ar fi folosit romanii înşişi.
Constructorii au ajuns la jumătatea încercării lor de a construi o vilă romană. Uriaşul schelet de lemn este ridicat şi începe cursa pentru instalarea acoperişului înainte ca vremea să se strice. În timp ce maistrul Jim supraveghează această etapă, ceilalţi constructori îşi explorează talentul artistic.
Ce se întâmplă când chemi şase constructori moderni, le iei instrumentele moderne şi le ceri să construiască o vilă romană doar cu ajutorul manualului roman de construcţii Vitruvius, scris în anul 25 î.Hr. ? Noi vom recruta o echipă contemporană de construcţii – de la director de şantier la zidar, instalator sau tencuitor – şi le vom impune provocarea de a construi o vilă romană autentică. Acest serial inedit, interesant şi plăcut ne oferă o nouă perspectivă asupra tehnologiei şi proiectării înaintaşilor noştri.
 
19:00 Drumul lui Muhammad Ali
Acest documentar explorează rolul esenţial jucat de oraşul Miami în evoluţia lui Muhammad Ali, considerat unul dintre cei mai buni boxeri de categorie grea din toate timpurile.
n 1960, un tânăr boxer pe nume Cassius Clay venea la Miami hotărât să devină campionul mondial al „greilor”. Dar în final, el a reuşit mai mult de atât: a devenit o legendă. Combinând imagini de arhivă cu interviuri ale apropiaţilor săi – printre care antrenorul său, Angelo Dundee, doctorul Ferdie Pacheco şi vecinii şi prietenii din Miami ai lui Ali – acest documentar spune povestea evoluţiei marelui campion şi face o cronică a istoriei comunităţii de culoare din Miami şi a faimoasei săli de antrenament Fifth Street Gym. Aflaţi de ce fără Miami nu ar fi existat Muhammad Ali.
 
20:00 Mao: O poveste chinezească
Captivanta poveste a preşedintelui Mao, de la rădăcinile sale rurale la rolul său de părinte al comunismului chinez.
1970-2006: Moştenirea lui Mao în China de astăzi
Preşedintele Mao, părintele comunismului chinez, este unul dintre giganţii istoriei mondiale – strateg militar, om de stat, vizionar, filosof, poet, revoluţionar şi politician. Pentru realizarea acestui serial în patru părţi, autorităţile chineze şi-au deschis pentru prima oară arhivele pentru a spune pentru prima oară întreaga poveste a vieţii liderului comunist. Acest documentar prezintă istoria Chinei de la vremurile ultimului ei împărat, când era degradată şi controlată de puterile occidentale în urma Războaielor Opiului şi până la China semi-capitalistă de astăzi. El spune povestea lui Mao Zedong, născut într-o familie de ţărani şi crescut printre ţărani, care a devenit un cărturar eminent, membru al Congresului Partidului Comunist Chinez şi, în cele din urmă, preşedintele partidului.
 
21:00 Nefertiti şi dinastia pierdută
Acest documentar prezintă investigaţia realizată de o echipă internaţională, hotărâtă să elucideze soarta celebrei regine.
Cu peste 3.000 de ani în urmă, acest cuplu revoluţionar a zguduit din temelii Egiptul antic, încercând să reinventeze o civilizaţie. Nefertiti, frumuseţea legendară, femeia perfectă, şi Akhenaton, faraonul radical. Ei au renunţat la vechile forme de guvernământ, la vechea capitală şi au înlocuit chiar şi vechii zei. În mai puţin de 20 de ani, au întors Egiptul cu susul în jos şi apoi au dispărut din istorie. Ce s-a întâmplat cu ei ? Dezbaterea durează de decenii întregi. Acum, o nouă investigaţie este pe cale să înceapă. Pentru a doua oară, o echipă internaţională aduce tomografe performante în Valea Regilor, în căutarea acestei misterioase familii de faraoni… Familia care a devenit celebră în lumea de azi datorită băiatului considerat fiul lui Akhenaton – viitorul faraon Tutankhamon.
 
22:00 Diete uitate de vreme
n acest experiment unic, nouă voluntari supraponderali din secolul XXI se supun unor diete şi regimuri de slăbit inventate de generaţiile precedente. Dar au muşcat oare mai puţin decât pot mesteca ?
Rezultatele cântăririi produc zâmbete printre voluntari. Dar marea întrebare care se pune este care dietă funcţionează mai bine ? „Victorienii” sunt puşi să ţină o precursoare a dietei Atkins, care constă aproape 100% din carne. „Eduardienii” pot mânca ce vor, dar trebuie să mestece fiecare înghiţitură de 32 de ori. Iar voluntarii „1920” sunt puşi la prima dietă bazată pe numărarea strictă a caloriilor.
Ar putea oare dietele trecutului să-i ajute pe cei care vor să slăbească în prezent ? În acest serial, nouă voluntari din secolul XXI petrec 24 de zile încercând diete şi regimuri de slăbit care erau populare în perioada victoriană, în cea eduardiană şi în „sălbaticii ani '20”. Examinăm influenţele care ne-au format de când am devenit conştienţi că suntem graşi şi sfaturile practice reieşite din eforturile, evident mai fructuoase, ale înaintaşilor noştri de a rămâne în formă. Şi vom afla ce dietă funcţionează cel mai bine – dieta Banting, publicată pentru prima oară în 1863, „dieta mestecatului” din anii 1900 sau dieta Lulu, bazată pe numărarea caloriilor, cea mai bine vândută publicaţie neficţională din 1922 ?
 
23:00 Bun venit în anii '80
O fascinantă călătorie muzicală prin anii 1980, prezentând toate faţetele acestei incitante perioade.
Topuri, clipuri şi comerţ.
n anii 1980, percepţia oamenilor era formată de liste cu ce este la modă şi ce nu, iar formatorii de opinie erau hotărâţi să bage la naftalină hainele largi şi tunsorile neîngrijite ale anilor 1970 şi să se lanseze într-o bătălie cu autenticitatea însăşi, pe muzica unor formaţii ca Talking Heads, ABC sau Yazoo. Filozofii pop post-modernişti vorbeau despre curente şi hipsteri, raliindu-se împotriva oricărui lucru care le amintea de era hippie, iar oamenii obişnuiţi dansau pe muzica Madonnei, a trupei Modern Talking sau a lui Michael Jackson în discoteci uriaşe. Acasă, lumea începea să recicleze selectiv deşeurile şi să folosească detergenţi ecologici pentru a face rufele mai albe. De la influenţa curentului punk, a cărui opoziţie faţă de „hipioţi” a marcat un întreg deceniu, s-a ajuns la comercialismul total al muzicii pop. De la primii paşi nesiguri ai contraculturii negrilor, sub forma muzicii rap şi house, iniţial încă influenţate de „disco”, s-a ajuns la uriaşele evenimente rave care au anunţat anii 1990. De la primele experimente cu echipamente Casio sau C64, s-a ajuns la synthpopul care avea să definească soundul unui deceniu, în care tehnologia digitală şi samplingul au multiplicat exponenţial posibilităţile de producţie.
 
00:00 Drumul ceaiului
Acest documentar în trei părţi porneşte pe urmele caravanelor care, timp de secole, au transportat ceaiul prin Asia, de unde a fost, apoi, trimis în toate colţurile lumii.
n regatul Aurului Verde. Călătoria în lumea ceaiului începe la cei şase legendari „munţi ai ceaiului”, în pădurile subtropicale din sud-estul Chinei. Aici, fiecare producător de ceai are propriile secrete profesionale, transmise din generaţie în generaţie.
Străbate acoperişul lumii, şerpuind pe mai mult de 4.000 de kilometri, peste 20 de lanţuri muntoase şi două platouri deşertice. Traversează patru mari fluvii şi teritoriile a 25 de grupuri etnice diferite. Acesta este anticul „Drum al ceaiului”, care porneşte din sud-estul Chinei către Tibet şi trece prin Nepal, India, Persia, Mongolia şi Rusia, ajungînd pînă în Europa. Legendarul „Drum al ceaiului”, străbătut de Marco Polo, dar folosit de nenumărate caravane cu mult înainte de el. Urmele acestora sunt întipărite adînc în stîncă şi, totuşi, această moştenire este pe cale să se piardă. Acest documentar în trei părţi porneşte pe urmele caravanelor care, timp de secole, au transportat ceaiul prin Asia, de unde a fost, apoi, trimis în toate colţurile lumii.
 
01:00 Balenciaga, peren într-o lume efemeră
Acest documentar celebrează viaţa şi opera creatorului de modă basc Cristóbal Balenciaga (1895-1972).
Opera lui Cristóbal Balenciaga (1895-1972) demonstrează o coerenţă remarcabilă. Moda haute couture a fost acceptată ca formă de artă în secolul XX în mare parte datorită lui. Acest documentar aruncă o privire asupra vieţii şi muncii lui Cristóbal Balenciaga în lumea modei, cu ajutorul mărturiilor unor oameni care l-au cunoscut personal şi au învăţat de la el – Hubert de Givenchy, Sonsoles Díaz de Rivera, Emanuel Ungaro şi Juan Mari Emilas. De asemenea, la realizarea lui au luat parte experţi recunoscuţi în modă precum Pamela Golbin, Lesley Ellis Miller, Myra Walker şi Catherine Join-Dieterle şi câţiva dintre angajaţii şi modelele lui Balenciaga. Discipolul său, Juan Mari Emilas, aplică stilul lui Balenciaga pentru a realiza una dintre ţinutele sale caracteristice, la fel de modernă acum ca atunci când a fost creată, în 1954.
 
02:00 Roma n-a fost construită într-o zi
ase constructori moderni încearcă să construiască o vilă romană autentică lucrând doar cu instrumentele şi materialele pe care le-ar fi folosit romanii înşişi.
Constructorii au ajuns la jumătatea încercării lor de a construi o vilă romană. Uriaşul schelet de lemn este ridicat şi începe cursa pentru instalarea acoperişului înainte ca vremea să se strice. În timp ce maistrul Jim supraveghează această etapă, ceilalţi constructori îşi explorează talentul artistic.
Ce se întâmplă când chemi şase constructori moderni, le iei instrumentele moderne şi le ceri să construiască o vilă romană doar cu ajutorul manualului roman de construcţii Vitruvius, scris în anul 25 î.Hr. ? Noi vom recruta o echipă contemporană de construcţii – de la director de şantier la zidar, instalator sau tencuitor – şi le vom impune provocarea de a construi o vilă romană autentică. Acest serial inedit, interesant şi plăcut ne oferă o nouă perspectivă asupra tehnologiei şi proiectării înaintaşilor noştri.
 
03:00 Drumul lui Muhammad Ali
Acest documentar explorează rolul esenţial jucat de oraşul Miami în evoluţia lui Muhammad Ali, considerat unul dintre cei mai buni boxeri de categorie grea din toate timpurile.
n 1960, un tânăr boxer pe nume Cassius Clay venea la Miami hotărât să devină campionul mondial al „greilor”. Dar în final, el a reuşit mai mult de atât: a devenit o legendă. Combinând imagini de arhivă cu interviuri ale apropiaţilor săi – printre care antrenorul său, Angelo Dundee, doctorul Ferdie Pacheco şi vecinii şi prietenii din Miami ai lui Ali – acest documentar spune povestea evoluţiei marelui campion şi face o cronică a istoriei comunităţii de culoare din Miami şi a faimoasei săli de antrenament Fifth Street Gym. Aflaţi de ce fără Miami nu ar fi existat Muhammad Ali.
 
04:00 Mao: O poveste chinezească
Captivanta poveste a preşedintelui Mao, de la rădăcinile sale rurale la rolul său de părinte al comunismului chinez.
1970-2006: Moştenirea lui Mao în China de astăzi
Preşedintele Mao, părintele comunismului chinez, este unul dintre giganţii istoriei mondiale – strateg militar, om de stat, vizionar, filosof, poet, revoluţionar şi politician. Pentru realizarea acestui serial în patru părţi, autorităţile chineze şi-au deschis pentru prima oară arhivele pentru a spune pentru prima oară întreaga poveste a vieţii liderului comunist. Acest documentar prezintă istoria Chinei de la vremurile ultimului ei împărat, când era degradată şi controlată de puterile occidentale în urma Războaielor Opiului şi până la China semi-capitalistă de astăzi. El spune povestea lui Mao Zedong, născut într-o familie de ţărani şi crescut printre ţărani, care a devenit un cărturar eminent, membru al Congresului Partidului Comunist Chinez şi, în cele din urmă, preşedintele partidului.
 
05:00 Nefertiti şi dinastia pierdută
Acest documentar prezintă investigaţia realizată de o echipă internaţională, hotărâtă să elucideze soarta celebrei regine.
Cu peste 3.000 de ani în urmă, acest cuplu revoluţionar a zguduit din temelii Egiptul antic, încercând să reinventeze o civilizaţie. Nefertiti, frumuseţea legendară, femeia perfectă, şi Akhenaton, faraonul radical. Ei au renunţat la vechile forme de guvernământ, la vechea capitală şi au înlocuit chiar şi vechii zei. În mai puţin de 20 de ani, au întors Egiptul cu susul în jos şi apoi au dispărut din istorie. Ce s-a întâmplat cu ei ? Dezbaterea durează de decenii întregi. Acum, o nouă investigaţie este pe cale să înceapă. Pentru a doua oară, o echipă internaţională aduce tomografe performante în Valea Regilor, în căutarea acestei misterioase familii de faraoni… Familia care a devenit celebră în lumea de azi datorită băiatului considerat fiul lui Akhenaton – viitorul faraon Tutankhamon.
 
06:00 Diete uitate de vreme
n acest experiment unic, nouă voluntari supraponderali din secolul XXI se supun unor diete şi regimuri de slăbit inventate de generaţiile precedente. Dar au muşcat oare mai puţin decât pot mesteca ?
Rezultatele cântăririi produc zâmbete printre voluntari. Dar marea întrebare care se pune este care dietă funcţionează mai bine ? „Victorienii” sunt puşi să ţină o precursoare a dietei Atkins, care constă aproape 100% din carne. „Eduardienii” pot mânca ce vor, dar trebuie să mestece fiecare înghiţitură de 32 de ori. Iar voluntarii „1920” sunt puşi la prima dietă bazată pe numărarea strictă a caloriilor.
Ar putea oare dietele trecutului să-i ajute pe cei care vor să slăbească în prezent ? În acest serial, nouă voluntari din secolul XXI petrec 24 de zile încercând diete şi regimuri de slăbit care erau populare în perioada victoriană, în cea eduardiană şi în „sălbaticii ani '20”. Examinăm influenţele care ne-au format de când am devenit conştienţi că suntem graşi şi sfaturile practice reieşite din eforturile, evident mai fructuoase, ale înaintaşilor noştri de a rămâne în formă. Şi vom afla ce dietă funcţionează cel mai bine – dieta Banting, publicată pentru prima oară în 1863, „dieta mestecatului” din anii 1900 sau dieta Lulu, bazată pe numărarea caloriilor, cea mai bine vândută publicaţie neficţională din 1922 

Vizualizări: 42

Adaugă un comentariu

Pentru a putea adăuga comentarii trebuie să fii membru al altmarius !

Alătură-te reţelei altmarius

STATISTICI

Free counters!
Din 15 iunie 2009

209 state 

(ultimul: Eswatini)

Numar de steaguri: 273

Record vizitatori:    8,782 (3.04.2011)

Record clickuri:

 16,676 (3.04.2011)

Steaguri lipsa: 33

1 stat are peste 700,000 clickuri (Romania)

1 stat are peste 100.000 clickuri (USA)

1 stat are peste 50,000 clickuri (Moldova)

2 state au peste 20,000  clickuri (Italia,  Germania)

4 state are peste 10.000 clickuri (Franta, UngariaSpania,, Marea Britanie,)

6 state au peste 5.000 clickuri (Olanda, Belgia,  Canada,  )

10 state au peste 1,000 clickuri (Polonia, Rusia,  Australia, IrlandaIsraelGreciaElvetia ,  Brazilia, Suedia, Austria)

50 state au peste 100 clickuri

20 state au un click

Website seo score
Powered by WebStatsDomain

DE URMĂRIT

1.EDITURA HOFFMAN

https://www.editurahoffman.ro/

2. EDITURA ISTROS

https://www.muzeulbrailei.ro/editura-istros/

3.EDITURA UNIVERSITATII CUZA - IASI

https://www.editura.uaic.ro/produse/editura/ultimele-aparitii/1

4.ANTICARIAT UNU

https://www.anticariat-unu.ro/wishlist

5. PRINTRE CARTI

http://www.printrecarti.ro/

6. ANTICARIAT ALBERT

http://anticariatalbert.com/

7. ANTICARIAT ODIN 

http://anticariat-odin.ro/

8. TARGUL CARTII

http://www.targulcartii.ro/

9. ANTICARIAT PLUS

http://www.anticariatplus.ro/

10. LIBRĂRIILE:NET

https://www.librariileonline.ro/carti/literatura--i1678?filtru=2-452

11. LIBRĂRIE: NET

https://www.librarie.net/cautare-rezultate.php?&page=2&t=opere+fundamentale&sort=top

12.CONTRAMUNDUM

https://contramundum.ro/cart/

13. ANTICARIATUL NOU

http://www.anticariatulnou.ro

14. ANTICARIAT NOU

https://anticariatnou.wordpress.com/

15.OKAZII

https://www.okazii.ro/cart?step=0&tr_buyerid=6092150

16. ANTIKVARIUM.RO

http://antikvarium.ro

17.ANTIKVARIUS.RO

https://www.antikvarius.ro/

18. ANTICARIAT URSU

https://anticariat-ursu.ro/index.php?route=common/home

19.EDITURA TEORA - UNIVERSITAS

http://www.teora.ro/cgi-bin/teora/romania/mbshop.cgi?database=09&action=view_product&productID=%20889&category=01

20. EDITURA SPANDUGINO

https://edituraspandugino.ro/

21. FILATELIE

 http://www.romaniastamps.com/

22 MAX

http://romanianstampnews.blogspot.com

23.LIBREX

https://www.librex.ro/search/editura+polirom/?q=editura+polirom

24. LIBMAG

https://www.libmag.ro/carti-la-preturi-sub-10-lei/filtre/edituri/polirom/

25. LIBRIS

https://www.libris.ro/account/myWishlist

26. MAGIA MUNTELUI

http://magiamuntelui.blogspot.com

27. RAZVAN CODRESCU
http://razvan-codrescu.blogspot.ro/

28.RADIO ARHIVE

https://www.facebook.com/RadioArhive/

29.IDEEA EUROPEANĂ

https://www.ideeaeuropeana.ro/colectie/opere-fundamentale/

30. SA NU UITAM

http://sanuuitam.blogspot.ro/

31. CERTITUDINEA

www.certitudinea.com

32. F.N.S.A

https://www.fnsa.ro/products/4546-dimitrie_cantemir_despre_numele_moldaviei.html

Anunturi

Licenţa Creative Commons Această retea este pusă la dispoziţie sub Licenţa Atribuire-Necomercial-FărăModificări 3.0 România Creativ

Note

Hoffman - Jurnalul cărților esențiale

1. Radu Sorescu -  Petre Tutea. Viata si opera

2. Zaharia Stancu  - Jocul cu moartea

3. Mihail Sebastian - Orasul cu salcimi

4. Ioan Slavici - Inchisorile mele

5. Gib Mihaescu -  Donna Alba

6. Liviu Rebreanu - Ion

7. Cella Serghi - Pinza de paianjen

8. Zaharia Stancu -  Descult

9. Henriette Yvonne Stahl - Intre zi si noapte

10.Mihail Sebastian - De doua mii de ani

11. George Calinescu Cartea nuntii

12. Cella Serghi Pe firul de paianjen…

Continuare

Creat de altmariusclassic Dec 23, 2020 at 11:45am. Actualizat ultima dată de altmariusclassic Ian 24, 2021.

© 2024   Created by altmarius.   Oferit de

Embleme  |  Raportare eroare  |  Termeni de utilizare a serviciilor