altmarius

cultură şi spiritualitate

10:00 Sporturile Chinei antice | Acum la TV
Prin reconstituiri şi interviuri cu experţi, explorăm lumea sportivă a Chinei antice – de la primele meciuri de fotbal din lume la rolul ceremonial al tirului cu arcul şi până la artele marţiale.
Sporturile Chinei antice” ne poartă în centrul unei lumi sportive care prospera cu secole înainte de Jocurile Olimpice. De la primele meciuri de fotbal din lume la rolul ceremonial al tirului cu arcul şi până la artele marţiale, povestea noastră aduce la viaţă lumea unică a sportului din China antică. Prin reconstituiri dramatice şi interviuri cu experţi, explorăm această lume puţin cunoscută pentru a dezvălui o altă faţă a Chinei.
 
11:00 Impresioniştii
La 80 de ani, Claude Monet îşi rememorează viaţa, spunându-i unui ziarist povestea Impresioniştilor şi a revoluţiei iscate de aceştia în lumea artei.
Monet şi prietenii săi descoperă că Franţa postbelică este extrem de opresivă faţă de tinerii artişti vizionari. Acum, Salonul este şi mai conservator decât înainte, iar tradiţionaliştii sunt hotărâţi să-i distrugă pe rebeli, care îşi dezvoltă fiecare stilul său individual. Prima expoziţie impresionistă se deschide la Paris în 1874, dar este un dezastru – respinsă de public şi denigrată de critici. Monet se împrieteneşte cu soţia protectorului său, o prietenie care-i va marca întreaga viaţă. Când Ernest Hochede este ameninţat de ruină, Monet îi invită pe soţia acestuia, Alice, şi pe cei şase copii ai ei să se mute cu el şi cu soţia lui bolnavă, Camille. Alice o îngrijeşte pe Camille, care moare după o lungă suferinţă. Manet, grav bolnav de sifilis, îşi pictează ultima capodoperă, „Barul de la Folies Bergere”. Monet şi Renoir se separă de ceilalţi Impresionişti, hotărând să expună la Salonul din 1880 în loc de expoziţia de grup.
O uimitoare dramă care aduce la viaţă lupta Impresioniştilor francezi pentru recunoaştere în faţa ostilităţii puternice a lumii artistice a secolului XIX. Nuanţele delicate ale nuferilor lui Monet şi splendidele balerine ale lui Degas contrastează puternic cu povestea uriaşelor controverse, scandaluri şi rivalităţi care transpar din această somptuoasă dramă bazată pe scrisori de arhivă şi alte probe documentare.
 
12:00 Drumul spre Orient
Acest serial aruncă lumină asupra misterioasei dispariţii a expediţiei lui John Franklin din 1845 în căutarea Pasajului de Nord-Vest şi arată de ce norvegianul Roald Amundsen a reuşit să-l găsească.
Căutarea unei rute polare care să lege Europa de Asia – legendarul Pasaj de Nord-Vest – a fost una dintre cele mai dificile şi periculoase din istoria explorărilor. Expediţia originală din 1845, condusă de Sir John Franklin, a avut ca rezultat dispariţia a 128 de oameni. Soarta acestora este unul dintre cele mai perene mistere ale Oceanului Arctic… Abia în 1903, o expediţie condusă de norvegianul Roald Amundsen a găsit, în sfârşit, o cale de trecere. Acest serial din două părţi se concentrează asupra celor două faimoase expediţii şi spune povestea lor folosind reconstituiri şi imagini CGI. Noi informaţii ne arată ce s-a întâmplat cu expediţia lui Franklin şi arată cum Amundsen a reuşit acolo unde mulţi alţii dăduseră greş.
 
13:00 Luise a Prusiei: Regina inimilor
Povestea Luisei de Mecklenburg-Strelitz, regina Prusiei, celebră pentru că a încercat să-şi salveze ţara implorând mila lui Napoleon.
A fost regina Prusiei, o aprigă duşmană a lui Napoleon Bonaparte şi o femeie în centrul politicii Europene. A fost iubită de supuşii săi şi moartea sa timpurie a făcut din ea simbolul sfidării ţării sale contra împăratului francez. Un poet german a numit-o pe Luise „Regina inimilor” cu mult înainte ca acest titlu să-i fie conferit prinţesei Diana. Dar cine a fost cu adevărat această femeie ? Ce influenţă a avut asupra politicii vremii sale ? Cum a devenit simbolul luptei împotriva lui Napoleon ? Şi cum a imortalizat-o dispariţia prematură prin cultul care i-a urmat ?
 
14:00 Războinici
Povestea războiului psihologic dintre cei mai importanţi patru lideri militari ai secolului XX: Adolf Hitler, Iosif Stalin, Winston Churchill şi Franklin Roosevelt.
Ultimul episod relevă extraordinarul risc pe care şi l-a asumat Roosevelt când i-a oferit lui Stalin tot ce şi-a dorit acesta, în speranţa că liderul sovietic va colabora cu el pentru a crea o lume de naţiuni paşnice şi libere; o decizie cu consecinţe dezastruoase.
O poveste epică, nespusă până acum, a celui de-al Doilea Război Mondial, povestea din culise a războiului psihologic purtat între cei patru mari lideri militari ai secolului XX: Churchill, Hitler, Roosevelt şi Stalin – spusă cu propriile lor cuvinte şi cu cuvintele celor care i-au observat la vremea respectivă. În timp ce naţiunile lor purtau un război al armelor, liderii purtau un război al minţilor, în care complotau, minţeau, fermecau, flatau şi trişau pentru a câştiga. Aceste dueluri psihologice au decis strategia celor mai importante bătălii din istorie. Ele s-au aflat, de asemenea, la epicentrul unei transformări a balanţei puterii pe glob, trecerea de la era imperiilor europene la o eră definită de două superputeri cu ideologie opusă, cu consecinţe devastatoare pentru sute de milioane de oameni.
 
15:00 Adevărul din culise
De la cercurile din lanuri la Triunghiul Bermudelor – acest captivant serial testează veridicitatea diverselor credinţe populare sau teorii ale conspiraţiei şi încearcă să separe adevărul de ficţiune.
O jumătate de milion de mile marine pătrate încărcate de mister, mituri şi presupuneri. A fost numit în bătaie de joc „tărâmul dispăruţilor”, dar dacă îl menţionaţi, aproape oricine va şti la ce vă referiţi. Milioane de oameni cred în această legendă, dar alţii se îndoiesc de veridicitatea ei. Un fapt, însă, este indiscutabil: sute de aeronave şi vapoare au dispărut aici, adesea fără urmă şi frecvent fără nicio explicaţie. Care este, până la urmă, adevărul din spatele Triunghiului Bermudelor ? Unii pun dispariţiile pe seama unor forţe extraterestre sau puteri supranaturale, alţii oferă explicaţii mai practice, dar aproape la fel de şocante. Ar putea fi de vină câmpuri electromagnetice, vortexuri temporale, sinistre ceţe electronice sau bule letale de metan ? Mulţi spun că aceşti factori acţionează în zonă şi noi vom testa fiecare dintre aceste teorii, în încercarea de a descoperi secretele Triunghiului.
Pot cele mai cunoscute mituri şi fenomene să ţină piept analizei ştiinţifice ? Acest incitant documentar serial testează credinţe populare şi teorii ale conspiraţiei. De la cercurile din lanuri la Arca lui Noe şi la misterele care înconjoară Triunghiul Bermudelor – alăturaţi-vă experţilor care încearcă să separe adevărul de ficţiune.
 
16:00 Istoria rasismului
Acest documentar face cronica concepţiilor schimbătoare despre „rasă” şi a istoriei rasismului în Europa, cele două Americi, Australasia şi Asia.
Principala temă a acestui episod este folosirea categoriilor rasiale ca şi concepte ştiinţifice credibile în secolul XIX. Arătăm cum cultura europeană a vremii le-a furnizat colonialiştilor şi imperialiştilor un imperativ moral, „ştiinţific” de a ocupa noi teritorii, a zdrobi rezistenţa localnicilor şi a-şi impune stăpânirea. Ştiinţa le-a oferit rasiştilor europeni justificarea teoretică pentru a-şi îndeplini „menirea”, impunându-şi dominaţia asupra tuturor „raselor inferioare”. Această pseudoştiinţă a pavat drumul pentru principiul „igienei rasiale”, una dintre ideile care au slujit ca justificări ale genocidurilor din secolul XX, inclusiv ale Holocaustului.
Acest documentar în serial face cronica ideilor despre rasă şi a istoriei rasismului în Europa, cele două Americi, Australasia şi Asia. Ne va arăta cum au evoluat ideile despre diferenţele rasiale ca răspuns la diverse evenimente istorice şi va identifica impactul profund pe care ideea de „rasă” şi realităţile rasismului le-au avut asupra ştiinţei, culturii, societăţii şi istoriei universale. Explorând istoria rasei de la începuturile apariţiei conştiinţei rasiale şi până la manifestările rasismului în societatea şi cultura contemporană, vom examina natura „peisajului rasial” care, de cinci secole încoace, ocupă un loc atât de important în imaginaţia colectivă a Occidentului.
 
17:00 Rechizitoriul lui Rembrandt
Rechizitoriul lui Rembrandt” e un documentar eseistic în care critica lui Peter Greenaway la adresa analfabetismului vizual de azi e susţinută printr-o analiză a „Rondului de noapte” de Rembrandt.
n tabloul „Rondul de noapte” este prezentată o conspiraţie. Noul documentar al lui Peter Greenaway explică totul – întâmplările, motivul, conspiratorii, criminalii, numeroasele indicii şi deznodământul. Şi toate dovezile sunt conţinute în acest rechizitoriu pe pânză, pictat de Rembrandt. Cele mai multe „acuzaţii artistice” sunt cuprinse în texte scrise, precum celebrul „J’accuse”, publicat de Zola în 1898. Aici, însă, avem pe pânză un adevărat episod CSI, cu Rembrandt în rol de detectiv, procuror şi judecător. Regizorul Peter Greenaway examinează cele 50 de indicii din tablou şi dezvăluie crima care i-a încurcat pe istoricii artei din 1642, când a pictat-o Rembrandt. Greenaway mai dezvăluie şi de ce bogatul şi elegantul Rembrandt şi-a pierdut averea şi faima în numai 15 ani şi a ajuns sărac, singur şi discreditat. Dar Rembrandt ar fi fericit să constate că marele său portret de grup a fost recunoscut în acest documentar al lui Greenaway drept rechizitoriul intenţionat de artist.
 
19:00 Impresioniştii
La 80 de ani, Claude Monet îşi rememorează viaţa, spunându-i unui ziarist povestea Impresioniştilor şi a revoluţiei iscate de aceştia în lumea artei.
Spre marea sa surpriză, la 40 de ani Monet îşi vede propriul ferpar într-un ziar parizian ! El se înfurie pe Degas, care a organizat farsa ca răzbunare faţă de decizia lui Monet şi Renoir de a expune la Salon. În afara Parisului, Paul Cézanne se luptă la rândul său pentru recunoaştere. Prietenia sa din copilărie cu scriitorul de succes Émile Zola se încheie într-o notă amară când Zola îl trădează pe Cézanne – şi mişcarea impresionistă – în romanul său „Capodopera”. Monet şi Renoir îl vizitează pe Cézanne în Provenţa, unde află că Manet a murit. Impresioniştii se adună la înmormântarea genialului artist care i-a inspirat. Monet şi Alice se mută la Giverny, ferma care i-a fost lui Monet un punct major de inspiraţie, şi se căsătoresc după moartea soţului ei. Ajuns la bătrâneţe, Monet îşi încheie povestea, iar ziaristul îl urmăreşte în tăcere în timp ce artistul pictează un pod japonez deasupra unui iaz cu nuferi.
O uimitoare dramă care aduce la viaţă lupta Impresioniştilor francezi pentru recunoaştere în faţa ostilităţii puternice a lumii artistice a secolului XIX. Nuanţele delicate ale nuferilor lui Monet şi splendidele balerine ale lui Degas contrastează puternic cu povestea uriaşelor controverse, scandaluri şi rivalităţi care transpar din această somptuoasă dramă bazată pe scrisori de arhivă şi alte probe documentare.
 
20:00 1929: Marele Crah
Cea mai mare catastrofă financiară din istorie – Marele Crah de pe Wall Street din 1929 – povestită de oameni care au trăit-o pe viu.
n 1919, Statele Unite ieşiseră victorioase din Primul Război Mondial. Marea Britanie şi aliatele sale europene erau epuizate financiar după război. Prin contrast, economia SUA era înfloritoare şi întreaga lume dansa după cum cânta America. Creditele uşor de obţinut şi producţia de masă au transformat sălbaticii ani '20 într-o eră a consumului de o amploare nemaivăzută până atunci. Bursa a crescut şi investitorii s-au înmulţit, împrumutând bani pentru a profita de expansiune. În 1928, piaţa a crescut cu 50% în doar 12 luni. Dar după aceea s-a produs dezastrul. În octombrie 1929, acţiunile de la Bursa newyorkeză au scăzut cu o treime. Investitorii au pierdut peste 25 de milioane de dolari. Mai apoi, trei mii de bănci au dat faliment, scufundând economiile oamenilor odată cu ele. Crahul a fost urmat de o criză mondială devastatoare care a durat până la al Doilea Război Mondial. Acţiunile nu au revenit la valoarea de dinainte de crah până în 1954. Aceasta este povestea unui dezastru financiar care speram să nu se repete niciodată...
 
21:00 n căutarea lui Beethoven
Acest documentar dă la o parte multiplele nivele de mit şi legendă care îl înconjoară pe unul dintre cei mai respectaţi şi influenţi compozitori din toate timpurile, Ludwig van Beethoven.
Niciun alt compozitor nu a fost atât de citat sau pictat, despre niciunul nu s-a scris atât de mult şi niciunul nu a fost folosit atât de mult pe post de emblemă a diverselor cauze politice şi revoluţionare. Dar cine a fost adevăratul Beethoven ? Cine a fost omul din spatele imaginii romantice a artistului chinuit cu părul vâlvoi, dezaxat şi încruntat ? Acest documentar explorează adevărul din spatele multiplelor nivele de mit şi legendă care îl înconjoară pe omul considerat nu doar primul compozitor independent din lume, ci şi cel mai important.
 
22:00 Războiul subteran
Urmărim căutarea unuia dintre ultimele adăposturi Aliate, aflat la peste 10 m sub pământ, în Belgia. Aici, într-un labirint de tuneluri, bătălii feroce au avut loc în timpul Primului Război Mondial.
n timpul Primului Război Mondial, un război feroce s-a purtat dedesubtul tranşeelor, într-un labirint de tuneluri şi adăposturi aflate la peste 10 metri sub pământ. Acest front secret a găzduit mii de soldaţi care au luptat cu duşmanul folosind cuţite, explozibili... sau chiar cu mâinile goale. „Războiul subteran” urmăreşte eforturile tehnologizate, fără precedent, de căutare a unuia dintre ultimele adăposturi Aliate, îngropat sub lanurile de porumb din Flandra, în Belgia. O echipă internaţională de arheologi şi istorici trebuie să găsească intrarea, să pompeze afară mii de litri de apă şi apoi să încerce să excaveze această relicvă a Marelui Război. Ei trebuie să descopere cât de mare este de fapt adăpostul şi ce rol a jucat acesta după bătălia de la Passchendaele.
 
23:00 Giulgiul din Torino: Noile dovezi
Acest documentar analizează noile dovezi ştiinţifice privitoare la celebrul Giulgiu din Torino, considerat de mulţi ca giulgiu de îngropăciune al lui Iisus Hristos.
Giulgiul din Torino, o faimoasă pânză purtând urmele unui bărbat rănit, este şi astăzi subiectul unor dezbateri intense între oamenii de ştiinţă, credincioşi şi istorici. Păstrat în catedrala Sf Ioan Botezătorul din Torino, Italia, el este considerat de mulţi giulgiul de îngropăciune al lui Iisus Hristos. Acum 20 de ani, testele de datare C-14 realizate pe Giulgiul din Torino păreau să demonstreze că pânza sacră a fost, de fapt, ţesută la peste 1.200 de ani după moartea lui Iisus, distrugând orice pretenţie ştiinţifică de autenticitate a Giulgiului. Dar acum avem acces exclusiv la noi cercetări care dovedesc că acele concluzii au fost viciate. Aceste noi cercetări prezintă dovezi convingătoare că Giulgiul din Torino ar putea, totuşi, să poarte imaginea lui Hristos.
 
00:00 Istoria rasismului
Acest documentar face cronica concepţiilor schimbătoare despre „rasă” şi a istoriei rasismului în Europa, cele două Americi, Australasia şi Asia.
Aducând povestea rasei şi rasismului în prezent, acest episod ne arată cum au reprezentat unele dintre genocidurile secolului XX o fază nouă, „mecanizată”, a masacrelor rasiale. Examinăm formele instituţionalizate ale rasismului, exprimate de era apartheidului din Africa de Sud şi de segregarea rasială a şcolilor şi serviciilor sociale impusă în America de legile Jim Crow.
Acest documentar în serial face cronica ideilor despre rasă şi a istoriei rasismului în Europa, cele două Americi, Australasia şi Asia. Ne va arăta cum au evoluat ideile despre diferenţele rasiale ca răspuns la diverse evenimente istorice şi va identifica impactul profund pe care ideea de „rasă” şi realităţile rasismului le-au avut asupra ştiinţei, culturii, societăţii şi istoriei universale. Explorând istoria rasei de la începuturile apariţiei conştiinţei rasiale şi până la manifestările rasismului în societatea şi cultura contemporană, vom examina natura „peisajului rasial” care, de cinci secole încoace, ocupă un loc atât de important în imaginaţia colectivă a Occidentului.
 
01:00 Rechizitoriul lui Rembrandt
Rechizitoriul lui Rembrandt” e un documentar eseistic în care critica lui Peter Greenaway la adresa analfabetismului vizual de azi e susţinută printr-o analiză a „Rondului de noapte” de Rembrandt.
n tabloul „Rondul de noapte” este prezentată o conspiraţie. Noul documentar al lui Peter Greenaway explică totul – întâmplările, motivul, conspiratorii, criminalii, numeroasele indicii şi deznodământul. Şi toate dovezile sunt conţinute în acest rechizitoriu pe pânză, pictat de Rembrandt. Cele mai multe „acuzaţii artistice” sunt cuprinse în texte scrise, precum celebrul „J’accuse”, publicat de Zola în 1898. Aici, însă, avem pe pânză un adevărat episod CSI, cu Rembrandt în rol de detectiv, procuror şi judecător. Regizorul Peter Greenaway examinează cele 50 de indicii din tablou şi dezvăluie crima care i-a încurcat pe istoricii artei din 1642, când a pictat-o Rembrandt. Greenaway mai dezvăluie şi de ce bogatul şi elegantul Rembrandt şi-a pierdut averea şi faima în numai 15 ani şi a ajuns sărac, singur şi discreditat. Dar Rembrandt ar fi fericit să constate că marele său portret de grup a fost recunoscut în acest documentar al lui Greenaway drept rechizitoriul intenţionat de artist.
 
03:00 Impresioniştii
La 80 de ani, Claude Monet îşi rememorează viaţa, spunându-i unui ziarist povestea Impresioniştilor şi a revoluţiei iscate de aceştia în lumea artei.
Spre marea sa surpriză, la 40 de ani Monet îşi vede propriul ferpar într-un ziar parizian ! El se înfurie pe Degas, care a organizat farsa ca răzbunare faţă de decizia lui Monet şi Renoir de a expune la Salon. În afara Parisului, Paul Cézanne se luptă la rândul său pentru recunoaştere. Prietenia sa din copilărie cu scriitorul de succes Émile Zola se încheie într-o notă amară când Zola îl trădează pe Cézanne – şi mişcarea impresionistă – în romanul său „Capodopera”. Monet şi Renoir îl vizitează pe Cézanne în Provenţa, unde află că Manet a murit. Impresioniştii se adună la înmormântarea genialului artist care i-a inspirat. Monet şi Alice se mută la Giverny, ferma care i-a fost lui Monet un punct major de inspiraţie, şi se căsătoresc după moartea soţului ei. Ajuns la bătrâneţe, Monet îşi încheie povestea, iar ziaristul îl urmăreşte în tăcere în timp ce artistul pictează un pod japonez deasupra unui iaz cu nuferi.
O uimitoare dramă care aduce la viaţă lupta Impresioniştilor francezi pentru recunoaştere în faţa ostilităţii puternice a lumii artistice a secolului XIX. Nuanţele delicate ale nuferilor lui Monet şi splendidele balerine ale lui Degas contrastează puternic cu povestea uriaşelor controverse, scandaluri şi rivalităţi care transpar din această somptuoasă dramă bazată pe scrisori de arhivă şi alte probe documentare.
 
04:00 1929: Marele Crah
Cea mai mare catastrofă financiară din istorie – Marele Crah de pe Wall Street din 1929 – povestită de oameni care au trăit-o pe viu.
n 1919, Statele Unite ieşiseră victorioase din Primul Război Mondial. Marea Britanie şi aliatele sale europene erau epuizate financiar după război. Prin contrast, economia SUA era înfloritoare şi întreaga lume dansa după cum cânta America. Creditele uşor de obţinut şi producţia de masă au transformat sălbaticii ani '20 într-o eră a consumului de o amploare nemaivăzută până atunci. Bursa a crescut şi investitorii s-au înmulţit, împrumutând bani pentru a profita de expansiune. În 1928, piaţa a crescut cu 50% în doar 12 luni. Dar după aceea s-a produs dezastrul. În octombrie 1929, acţiunile de la Bursa newyorkeză au scăzut cu o treime. Investitorii au pierdut peste 25 de milioane de dolari. Mai apoi, trei mii de bănci au dat faliment, scufundând economiile oamenilor odată cu ele. Crahul a fost urmat de o criză mondială devastatoare care a durat până la al Doilea Război Mondial. Acţiunile nu au revenit la valoarea de dinainte de crah până în 1954. Aceasta este povestea unui dezastru financiar care speram să nu se repete niciodată...
 
05:00 n căutarea lui Beethoven
Acest documentar dă la o parte multiplele nivele de mit şi legendă care îl înconjoară pe unul dintre cei mai respectaţi şi influenţi compozitori din toate timpurile, Ludwig van Beethoven.
Niciun alt compozitor nu a fost atât de citat sau pictat, despre niciunul nu s-a scris atât de mult şi niciunul nu a fost folosit atât de mult pe post de emblemă a diverselor cauze politice şi revoluţionare. Dar cine a fost adevăratul Beethoven ? Cine a fost omul din spatele imaginii romantice a artistului chinuit cu părul vâlvoi, dezaxat şi încruntat ? Acest documentar explorează adevărul din spatele multiplelor nivele de mit şi legendă care îl înconjoară pe omul considerat nu doar primul compozitor independent din lume, ci şi cel mai important.
 
06:00 Războiul subteran
Urmărim căutarea unuia dintre ultimele adăposturi Aliate, aflat la peste 10 m sub pământ, în Belgia. Aici, într-un labirint de tuneluri, bătălii feroce au avut loc în timpul Primului Război Mondial.
n timpul Primului Război Mondial, un război feroce s-a purtat dedesubtul tranşeelor, într-un labirint de tuneluri şi adăposturi aflate la peste 10 metri sub pământ. Acest front secret a găzduit mii de soldaţi care au luptat cu duşmanul folosind cuţite, explozibili... sau chiar cu mâinile goale. „Războiul subteran” urmăreşte eforturile tehnologizate, fără precedent, de căutare a unuia dintre ultimele adăposturi Aliate, îngropat sub lanurile de porumb din Flandra, în Belgia. O echipă internaţională de arheologi şi istorici trebuie să găsească intrarea, să pompeze afară mii de litri de apă şi apoi să încerce să excaveze această relicvă a Marelui Război. Ei trebuie să descopere cât de mare este de fapt adăpostul şi ce rol a jucat acesta după bătălia de la Passchendaele

Vizualizări: 39

Adaugă un comentariu

Pentru a putea adăuga comentarii trebuie să fii membru al altmarius !

Alătură-te reţelei altmarius

STATISTICI

Free counters!
Din 15 iunie 2009

209 state 

(ultimul: Eswatini)

Numar de steaguri: 273

Record vizitatori:    8,782 (3.04.2011)

Record clickuri:

 16,676 (3.04.2011)

Steaguri lipsa: 33

1 stat are peste 700,000 clickuri (Romania)

1 stat are peste 100.000 clickuri (USA)

1 stat are peste 50,000 clickuri (Moldova)

2 state au peste 20,000  clickuri (Italia,  Germania)

4 state are peste 10.000 clickuri (Franta, UngariaSpania,, Marea Britanie,)

6 state au peste 5.000 clickuri (Olanda, Belgia,  Canada,  )

10 state au peste 1,000 clickuri (Polonia, Rusia,  Australia, IrlandaIsraelGreciaElvetia ,  Brazilia, Suedia, Austria)

50 state au peste 100 clickuri

20 state au un click

Website seo score
Powered by WebStatsDomain

DE URMĂRIT

1.EDITURA HOFFMAN

https://www.editurahoffman.ro/

2. EDITURA ISTROS

https://www.muzeulbrailei.ro/editura-istros/

3.EDITURA UNIVERSITATII CUZA - IASI

https://www.editura.uaic.ro/produse/editura/ultimele-aparitii/1

4.ANTICARIAT UNU

https://www.anticariat-unu.ro/wishlist

5. PRINTRE CARTI

http://www.printrecarti.ro/

6. ANTICARIAT ALBERT

http://anticariatalbert.com/

7. ANTICARIAT ODIN 

http://anticariat-odin.ro/

8. TARGUL CARTII

http://www.targulcartii.ro/

9. ANTICARIAT PLUS

http://www.anticariatplus.ro/

10. LIBRĂRIILE:NET

https://www.librariileonline.ro/carti/literatura--i1678?filtru=2-452

11. LIBRĂRIE: NET

https://www.librarie.net/cautare-rezultate.php?&page=2&t=opere+fundamentale&sort=top

12.CONTRAMUNDUM

https://contramundum.ro/cart/

13. ANTICARIATUL NOU

http://www.anticariatulnou.ro

14. ANTICARIAT NOU

https://anticariatnou.wordpress.com/

15.OKAZII

https://www.okazii.ro/cart?step=0&tr_buyerid=6092150

16. ANTIKVARIUM.RO

http://antikvarium.ro

17.ANTIKVARIUS.RO

https://www.antikvarius.ro/

18. ANTICARIAT URSU

https://anticariat-ursu.ro/index.php?route=common/home

19.EDITURA TEORA - UNIVERSITAS

http://www.teora.ro/cgi-bin/teora/romania/mbshop.cgi?database=09&action=view_product&productID=%20889&category=01

20. EDITURA SPANDUGINO

https://edituraspandugino.ro/

21. FILATELIE

 http://www.romaniastamps.com/

22 MAX

http://romanianstampnews.blogspot.com

23.LIBREX

https://www.librex.ro/search/editura+polirom/?q=editura+polirom

24. LIBMAG

https://www.libmag.ro/carti-la-preturi-sub-10-lei/filtre/edituri/polirom/

25. LIBRIS

https://www.libris.ro/account/myWishlist

26. MAGIA MUNTELUI

http://magiamuntelui.blogspot.com

27. RAZVAN CODRESCU
http://razvan-codrescu.blogspot.ro/

28.RADIO ARHIVE

https://www.facebook.com/RadioArhive/

29.IDEEA EUROPEANĂ

https://www.ideeaeuropeana.ro/colectie/opere-fundamentale/

30. SA NU UITAM

http://sanuuitam.blogspot.ro/

31. CERTITUDINEA

www.certitudinea.com

32. F.N.S.A

https://www.fnsa.ro/products/4546-dimitrie_cantemir_despre_numele_moldaviei.html

Anunturi

Licenţa Creative Commons Această retea este pusă la dispoziţie sub Licenţa Atribuire-Necomercial-FărăModificări 3.0 România Creativ

Note

Hoffman - Jurnalul cărților esențiale

1. Radu Sorescu -  Petre Tutea. Viata si opera

2. Zaharia Stancu  - Jocul cu moartea

3. Mihail Sebastian - Orasul cu salcimi

4. Ioan Slavici - Inchisorile mele

5. Gib Mihaescu -  Donna Alba

6. Liviu Rebreanu - Ion

7. Cella Serghi - Pinza de paianjen

8. Zaharia Stancu -  Descult

9. Henriette Yvonne Stahl - Intre zi si noapte

10.Mihail Sebastian - De doua mii de ani

11. George Calinescu Cartea nuntii

12. Cella Serghi Pe firul de paianjen…

Continuare

Creat de altmariusclassic Dec 23, 2020 at 11:45am. Actualizat ultima dată de altmariusclassic Ian 24, 2021.

© 2024   Created by altmarius.   Oferit de

Embleme  |  Raportare eroare  |  Termeni de utilizare a serviciilor