altmarius

cultură şi spiritualitate

08:00 Vera Brittain, o femeie îndrăgostită | Acum la TV
O reconstituire a vieţii Verei Brittain, o tânără care a trăit în timpul Primului Război Mondial, prezentată de actriţa britanică Jo Brand.
n 1914, Vera Brittain era tânără, îndrăgostită şi se pregătea să studieze la Oxford. Patru ani mai târziu, viaţa ei şi a întregii ei generaţii suferise schimbări de neînchipuit. Prietenii săi au murit în război. Ca soră medicală voluntară, la Londra şi pe front, Vera a fost martora unor orori care i-au sfărâmat ideile naive despre un „război drept”. Folosind scrisorile Verei, memoriile sale şi faimoasa autobiografie „Testamentul tinereţii”, actriţa britanică Jo Brand spune povestea Primului Război Mondial privit prin ochii unei femei.
 
09:00 Pe urmele lui Vivaldi
Pornim pe urmele lui Antonio Lucio Vivaldi, preot veneţian şi compozitor baroc, care a fost, de asemenea, şi un virtuoz al viorii.
Toată lumea a auzit de „Cele patru anotimpuri” ale lui Vivaldi – o piesă interpretată atât de des, încât am încetat să ne mai gândim la originile sale. Dar muzica şi compozitorul ei au o istorie plină de pasiune. Antonio Vivaldi a fost un compozitor şi dirijor plurivalent, impresar şi director de teatru, dar şi un preot care a dus o viaţă scandaloasă şi controversată, având relaţii cu cel puţin una dintre elevele sale, pe nume Ana Giro. Acest documentar face cronica vieţii şi muzicii lui Vivaldi, supranumit „Preotul roşu” datorită culorii părului său, cu ajutorul documentelor istorice şi al manuscriselor sale, pe fondul strălucitoarei vieţi artistice a Veneţiei secolului XVIII. Vivaldi simbolizează această fascinantă lume muzicală a barocului italian, dominată de castraţi şi dive şi condusă de o oligarhie veneţiană în care Biserica avea un rol central. Vivaldi a părăsit Italia în 1740, plecând la Viena din motive care nu au fost niciodată clarificate şi a murit la Viena un an mai târziu, sărac. Astăzi, doar o placă simplă îi marchează mormântul. Dar de atunci au existat muzicieni care şi-au dedicat întreaga carieră înţelegerii şi interpretării muzicii sale.
 
10:00 Exploratorii lui Hitler
Acest documentar investighează de ce aventurieri de renume mondial precum Heinrich Harrer şi László Almásy s-au asociat cu naziştii în anii celui de-al Doilea Război Mondial.
Alpinişti, exploratori ai junglei şi „vulpi ale deşertului” – mulţi au fost atraşi în ghearele partidului Naţional-socialist, SS-ului sau Wehrmacht-ului, din cauza meseriei lor, curiozităţii ştiinţifice sau dragostei de călătorii. Au fost oare aceşti aventurieri conştienţi de consecinţele acestei asocieri sau îşi urmăreau pur şi simplu interesele, indiferent de costuri ? Aceasta este întrebarea la care documentarul nostru caută răspuns, spunând poveştile unor exploratori precum Heinrich Harrer („Şapte ani în Tibet”) sau László Almásy („Pacientul englez”), cu ajutorul unor imagini şi filmări spectaculoase din India, Egipt sau Peru.
 
11:00 Vincent: Întreaga poveste
Un documentar în trei părţi despre unul dintre cei mai deosebiţi artişti ai lumii, Vincent van Gogh, care îi prezintă capodoperele, infamele luni de nebunie şi noi poveşti despre anii tinereţii sale.
Ultimul episod dezvăluie colaborarea dificilă a lui van Gogh cu Paul Gauguin la Arles, Franţa, celebrul incident când şi-a tăiat urechea şi ultimele sale zile în suburbia pariziană Auvers-sur-Oise.
Un documentar ambiţios în trei părţi, care comemorează viaţa şi moartea unui artist deosebit şi extrem de popular, Vincent van Gogh. Documentarul se concentrează nu doar pe infamele luni de nebunie ale lui van Gogh, perioadă în care a pictat cele mai cunoscute tablouri ale sale, ci şi pe poveştile necunoscute până acum despre anii săi ca profesor, lingvist, fanatic religios şi obsedat sexual.
 
12:00 Indestructibilul Titanic
n 1912, scufundarea Titanicului a făcut 1.517 victime. Acest fascinant documentar demontează multe mituri care înconjoară soarta faimosului vapor.
Toată lumea ştie că un aisberg a scufundat indestructibilul Titanic, ducând la moartea a peste 1.500 de oameni, într-unul dintre cele mai mari dezastre maritime din istorie. Dar acest fascinant nou documentar arată că a fost vorba, de fapt, de un lung şir de erori de judecată, erori de acţiune şi ghinioane, care au pecetluit soarta celui mai mare vas de linie al vremii sale, a pasagerilor şi echipajului său. Dacă din acest lanţ al nenorocirilor ar fi lipsit măcar o za, dezastrul ar fi putut fi evitat. Documentarul se bazează pe ultimele cercetări şi pe mărturiile martorilor oculari pentru a reconstitui povestea din punctul de vedere al celor implicaţi şi a demonta multe dintre miturile care înconjoară soarta Titanicului.
 
13:00 Beau Brummell – acest bărbat fermecător
Petrecută în Londra secolului XIX, drama urmăreşte ascensiunea şi căderea primei celebrităţi a Angliei, Beau Brummell, care a creat dandismul, moda de a purta costume şi de a duce o viaţă frivolă.
Petrecută în Londra secolului XIX, drama urmăreşte ascensiunea şi căderea primei celebrităţi a Angliei, Beau Brummell, care a creat dandismul, moda de a purta costume şi de a duce o viaţă frivolă, şi a cărui celebritate era celebră. Beau s-a instalat rapid ca cea mai adorată celebritate londoneză. Norocul său la jocuri era legendar, la fel ca dorinţa lui nestăvilită de amor. Dar Londra din perioada Regenţei era un loc întunecat şi periculos, iar faima lui Brummell a atras curând duşmani. Convins că poziţia sa în societate era invulnerabilă şi că legăturile sale cu familia regală îl vor ajuta să-şi plătească datoriile tot mai mari, a făcut cea mai mare greşeală a vieţii lui umilindu-l în public pe binefăcătorul său, prinţul regent. Brummell avea să-şi petreacă restul vieţii în exil, fugind de creditori şi visând la zilele când era Prinţul din Piccadilly şi Savile Row.
 
14:30 Banii: Profiturile recesiunii
Acest documentar explorează multiplele feluri în care se pot face bani în timpul unei recesiuni.
Acest documentar ne arată cum pot face oamenii bani de pe urma crizelor economice. Adesea, să faci bani în perioadele de recesiune înseamnă să profiţi de nenorocirea altuia – cum fac, de exemplu, casele de amanet sau lichidatorii. Cei care pot furniza variante mai ieftine ale bunurilor şi serviciilor de bază se pot descurca bine şi ei.
 
15:00 Filmele războiului
Al Doilea Război Mondial în Marea Britanie şi Germania, privit prin lentila camerelor de amator. Filmări remarcabile ne poartă în inima experienţelor trăite în război de oamenii obişnuiţi.
Pentru prima oară în istorie, femeile din Marea Britanie şi Germania au participat masiv la război ca parte a forţei de muncă, ca mame şi combatante. Aceste experienţe au fost filmate, uneori, de către femei însele. În Germania, Elizabeth Wilms a filmat viaţa de zi cu zi a femeilor din oraşul ei şi cum această viaţă s-a schimbat pe parcursul războiului, inclusiv uluitoarea sărăcie cu care s-au confruntat femeile după atacul fulger asupra oraşului. În Marea Britanie, Rosie Newman făcea acelaşi lucru. Împreună cu alţi cineaşti amatori, ea ne-a oferit o privire rară în culisele unui război care a schimbat viaţa femeilor sub toate aspectele şi pentru totdeauna.
Al Doilea Război Mondial în Marea Britanie şi Germania, privit prin lentila camerelor de amator. Unii dintre aceşti cineaşti amatori au fost soldaţii care şi-au luat camerele pe front şi au filmat ostilităţile; alţii au fost oamenii rămaşi acasă, care au înregistrat aspecte din viaţa lor de zi cu zi. Aceste remarcabile filme de amator şi poveştile soldaţilor, femeilor şi copiilor din ele ne poartă în inima experienţelor trăite în război de oamenii obişnuiţi şi ne arată cum au supravieţuit aceştia unor împrejurări extreme.
 
16:00 Vera Brittain, o femeie îndrăgostită
O reconstituire a vieţii Verei Brittain, o tânără care a trăit în timpul Primului Război Mondial, prezentată de actriţa britanică Jo Brand.
n 1914, Vera Brittain era tânără, îndrăgostită şi se pregătea să studieze la Oxford. Patru ani mai târziu, viaţa ei şi a întregii ei generaţii suferise schimbări de neînchipuit. Prietenii săi au murit în război. Ca soră medicală voluntară, la Londra şi pe front, Vera a fost martora unor orori care i-au sfărâmat ideile naive despre un „război drept”. Folosind scrisorile Verei, memoriile sale şi faimoasa autobiografie „Testamentul tinereţii”, actriţa britanică Jo Brand spune povestea Primului Război Mondial privit prin ochii unei femei.
 
17:00 Cele mai urâte joburi din istorie
Actorul Tony Robinson ne prezintă cele mai urâte joburi pe care oamenii le-au avut de-a lungul istoriei şi care au fost cruciale pentru societate, de la invazia romană a Britaniei la epoca victoriană.
Evul Mediu târziu.
Unele dintre joburile oribile pe care oamenii le-au avut de-a lungul istoriei au jucat un rol esenţial în societate. Acest serial dezvăluie cum existenţa unor evenimente, instituţii, embleme şi mecanisme economice a fost făcută posibilă de miile de bărbaţi şi femei care trudeau la munca de jos. De la invazia romană a Britaniei la epoca victoriană, actorul englez Tony Robinson caută cele mai urâte joburi din fiecare perioadă.
 
18:00 Giulgiul din Torino: Noile dovezi
Acest documentar analizează noile dovezi ştiinţifice privitoare la celebrul Giulgiu din Torino, considerat de mulţi ca giulgiu de îngropăciune al lui Iisus Hristos.
Giulgiul din Torino, o faimoasă pânză purtând urmele unui bărbat rănit, este şi astăzi subiectul unor dezbateri intense între oamenii de ştiinţă, credincioşi şi istorici. Păstrat în catedrala Sf Ioan Botezătorul din Torino, Italia, el este considerat de mulţi giulgiul de îngropăciune al lui Iisus Hristos. Acum 20 de ani, testele de datare C-14 realizate pe Giulgiul din Torino păreau să demonstreze că pânza sacră a fost, de fapt, ţesută la peste 1.200 de ani după moartea lui Iisus, distrugând orice pretenţie ştiinţifică de autenticitate a Giulgiului. Dar acum avem acces exclusiv la noi cercetări care dovedesc că acele concluzii au fost viciate. Aceste noi cercetări prezintă dovezi convingătoare că Giulgiul din Torino ar putea, totuşi, să poarte imaginea lui Hristos.
 
19:00 Războinici
Povestea războiului psihologic dintre cei mai importanţi patru lideri militari ai secolului XX: Adolf Hitler, Iosif Stalin, Winston Churchill şi Franklin Roosevelt.
Acest episod examinează duelul psihologic dintre Churchill şi Stalin în legătură cu faţa Europei de după război; un duel în care Roosevelt a intervenit în secret, pe la spatele lui Churchill, pentru a influenţa rezultatul.
O poveste epică, nespusă până acum, a celui de-al Doilea Război Mondial, povestea din culise a războiului psihologic purtat între cei patru mari lideri militari ai secolului XX: Churchill, Hitler, Roosevelt şi Stalin – spusă cu propriile lor cuvinte şi cu cuvintele celor care i-au observat la vremea respectivă. În timp ce naţiunile lor purtau un război al armelor, liderii purtau un război al minţilor, în care complotau, minţeau, fermecau, flatau şi trişau pentru a câştiga. Aceste dueluri psihologice au decis strategia celor mai importante bătălii din istorie. Ele s-au aflat, de asemenea, la epicentrul unei transformări a balanţei puterii pe glob, trecerea de la era imperiilor europene la o eră definită de două superputeri cu ideologie opusă, cu consecinţe devastatoare pentru sute de milioane de oameni.
 
20:00 Noi, europenii
Pe baza ultimelor cercetări şi unor expediţii în numeroase locaţii geografice, acest serial explorează bazele culturale, politice, economice şi sociale ale lungii istorii a Europei.
Europa obţine pacea (secolul XVII)
Cine suntem ? Ce ne defineşte ca europeni ? În acest serial explorăm bazele culturale, politice, economice şi sociale ale lungii istorii a Europei. În centrul fiecărui episod stă câte o idee definitorie pentru era căreia i-a aparţinut – de la individualismul secolului XV până la conceptul naţiunilor din secolul XIX. Bazat pe ultimele cercetări şi pe expediţii în diverse locaţii originale, acest incitant şi cuprinzător serial va fi interesant pentru telespectatorii aparţinând tuturor generaţiilor.
 
21:00 Maica Tereza – Sfânta Întunericului
Bazat pe scrisorile şi notele Maicii Tereza recent publicate, acest program explorează profunda sa criză spirituală scoţând la iveală partea necunoscută a acestui simbol al pietăţii.
Pentru ce trudesc? Dacă nu există Dumnezeu, atunci nu există nici suflet. Dacă nu există suflet, atunci tu nu eşti real, Iisuse!”, scria Maica Tereza în jurnalul său. Scrisorile şi notele publicate recent scot la iveală profunda criză spirituală a Maicii Tereza şi zdruncină din temelii imaginea de „călugăriţă pioasă”. Cum se potrivesc asemenea fraze cu imaginea misionarei devotate, care credea că munca sa este o poruncă de la Dumnezeu? Sunt acestea strigătele de ajutor ale unei femei istovite fizic şi spiritual, care spera să-şi ascundă starea de ochii lumii în acest fel, sau sunt genul de experienţe pe care doar „creştinii mistici” le trăiesc?
 
22:00 Al Doilea Război Mondial în culori
Folosind cele mai recente tehnici de colorare, acest documentar în serial ne înfăţişează lumea celui de-al Doilea Război Mondial aşa cum nu am mai văzut-o până acum.
Operaţiunea Overlord. Astăzi ne este uşor să privim Ziua Z ca pe un eveniment inevitabil – o victorie clară asupra unei armate germane practic îngenuncheate. Episodul de faţă explorează acest mit. El relevă planificarea meticuloasă a campaniei, dezvoltarea echipamentelor specializate necesare unei debarcări amfibii, planul de dezinformare care l-a indus în eroare pe Hitler şi cum era să fie împiedicată debarcarea americanilor pe plaja Omaha. Dacă acest lucru s-ar fi întâmplat, întreaga operaţiune ar fi fost pusă în pericol. Episodul se încheie cu eliberarea Parisului, când forţele franceze în frunte cu Charles de Gaulle au mărşăluit triumfal pe străzile capitalei.
Acest serial prezintă cea mai bună colecţie de imagini rare din timpul celui de-al Doilea Război Mondial existentă în lume. Folosind cele mai recente tehnici de colorare, putem înfăţişa întreaga poveste a celui de-al Doilea Război Mondial aşa cum nu a mai fost văzută până acum. Cu ajutorul hărţilor de teren obţinute din satelit şi a graficii pe computer de ultimă generaţie, această poveste poate fi spusă cu ajutorul unor date de care niciunul dintre serialele mai vechi nu a dispus. Din ce în ce mai multe secrete au fost dezvăluite în ultimii 5-10 ani, datorită eliberării din arhive a unor documente, dosare şi fotografii. Revelaţii din domeniul spargerii codurilor şi documente oficiale recent desecretizate de pe ambele maluri ale Atlanticului adaugă o nouă dimensiune la înţelegerea celui mai amplu conflict care a avut loc pe glob.
 
23:00 Ultimul an al Germaniei de Est
Un serial care descrie ultimul an de existenţă al RDG sub regimul socialist şi aruncă lumină asupra procesului de reunificare a Germaniei după o divizare de 40 de ani.
Uniţi pe vecie
Căderea Zidului Berlinului pe 9 noiembrie 1989 a marcat începutul celei mai captivante perioade din istoria postbelică a Germaniei. A fost ca o nuntă dintre vestul democrat şi Estul socialist, cu un mire elegant, o mireasă voalată şi o dotă necunoscută. A avut loc „petrecerea de nuntă”, a apărut şi „mahmureala de după” şi, după ce a trecut „euforia lunii de miere”, s-a produs revelaţia că nu mai există cale de întoarcere. Acest documentar în serial descrie ultimul an de existenţă al RDG sub regimul socialist. Reconstituiri elaborate ale poveştilor personale ale unor oameni obişnuiţi din ambele Germanii, întrepătrunse cu uimitoare materiale de arhivă şi interviuri cu experţi, aruncă lumină asupra procesului de reunificare a Germaniei după o divizare de 40 de ani.
 
00:00 Legea lui Garrow
Curajosul şi inovatorul avocat englez William Garrow se întoarce la tribunalul Old Bailey, unde apără drepturile deţinuţilor în faţa puterii statului şi îşi face câţiva duşmani puternici.
Această dramă, a cărei acţiune este plasată în epoca georgiană la tribunalul londonez Old Bailey, într-un mediu dominat de corupţie şi injustiţie socială, este bazată pe un şir de procese reale de la sfârşitul secolului XVIII. Fiecare episod începe cu investigarea unui caz extras din arhivele tribunalului vremii, de la viol şi crimă la înaltă trădare şi corupţie, şi îi urmăreşte pe William Garrow şi asociatul său John Southouse în timp ce încearcă să descopere adevărul sau să lupte pentru dreptate. Într-o epocă în care puţini oameni beneficiau de apărători, tânărul Garrow i-a apărat pe cei defavorizaţi şi a promovat interogatoriul încrucişat al martorilor acuzării, care face parte astăzi din sistemul nostru legislativ.
 
01:00 Cele mai urâte joburi din istorie
Actorul Tony Robinson ne prezintă cele mai urâte joburi pe care oamenii le-au avut de-a lungul istoriei şi care au fost cruciale pentru societate, de la invazia romană a Britaniei la epoca victoriană.
Evul Mediu târziu.
Unele dintre joburile oribile pe care oamenii le-au avut de-a lungul istoriei au jucat un rol esenţial în societate. Acest serial dezvăluie cum existenţa unor evenimente, instituţii, embleme şi mecanisme economice a fost făcută posibilă de miile de bărbaţi şi femei care trudeau la munca de jos. De la invazia romană a Britaniei la epoca victoriană, actorul englez Tony Robinson caută cele mai urâte joburi din fiecare perioadă.
 
02:00 Giulgiul din Torino: Noile dovezi
Acest documentar analizează noile dovezi ştiinţifice privitoare la celebrul Giulgiu din Torino, considerat de mulţi ca giulgiu de îngropăciune al lui Iisus Hristos.
Giulgiul din Torino, o faimoasă pânză purtând urmele unui bărbat rănit, este şi astăzi subiectul unor dezbateri intense între oamenii de ştiinţă, credincioşi şi istorici. Păstrat în catedrala Sf Ioan Botezătorul din Torino, Italia, el este considerat de mulţi giulgiul de îngropăciune al lui Iisus Hristos. Acum 20 de ani, testele de datare C-14 realizate pe Giulgiul din Torino păreau să demonstreze că pânza sacră a fost, de fapt, ţesută la peste 1.200 de ani după moartea lui Iisus, distrugând orice pretenţie ştiinţifică de autenticitate a Giulgiului. Dar acum avem acces exclusiv la noi cercetări care dovedesc că acele concluzii au fost viciate. Aceste noi cercetări prezintă dovezi convingătoare că Giulgiul din Torino ar putea, totuşi, să poarte imaginea lui Hristos.
 
03:00 Războinici
Povestea războiului psihologic dintre cei mai importanţi patru lideri militari ai secolului XX: Adolf Hitler, Iosif Stalin, Winston Churchill şi Franklin Roosevelt.
Acest episod examinează duelul psihologic dintre Churchill şi Stalin în legătură cu faţa Europei de după război; un duel în care Roosevelt a intervenit în secret, pe la spatele lui Churchill, pentru a influenţa rezultatul.
O poveste epică, nespusă până acum, a celui de-al Doilea Război Mondial, povestea din culise a războiului psihologic purtat între cei patru mari lideri militari ai secolului XX: Churchill, Hitler, Roosevelt şi Stalin – spusă cu propriile lor cuvinte şi cu cuvintele celor care i-au observat la vremea respectivă. În timp ce naţiunile lor purtau un război al armelor, liderii purtau un război al minţilor, în care complotau, minţeau, fermecau, flatau şi trişau pentru a câştiga. Aceste dueluri psihologice au decis strategia celor mai importante bătălii din istorie. Ele s-au aflat, de asemenea, la epicentrul unei transformări a balanţei puterii pe glob, trecerea de la era imperiilor europene la o eră definită de două superputeri cu ideologie opusă, cu consecinţe devastatoare pentru sute de milioane de oameni.
 
04:00 Noi, europenii
Pe baza ultimelor cercetări şi unor expediţii în numeroase locaţii geografice, acest serial explorează bazele culturale, politice, economice şi sociale ale lungii istorii a Europei.
Europa obţine pacea (secolul XVII)
Cine suntem ? Ce ne defineşte ca europeni ? În acest serial explorăm bazele culturale, politice, economice şi sociale ale lungii istorii a Europei. În centrul fiecărui episod stă câte o idee definitorie pentru era căreia i-a aparţinut – de la individualismul secolului XV până la conceptul naţiunilor din secolul XIX. Bazat pe ultimele cercetări şi pe expediţii în diverse locaţii originale, acest incitant şi cuprinzător serial va fi interesant pentru telespectatorii aparţinând tuturor generaţiilor.
 
05:00 Maica Tereza – Sfânta Întunericului
Bazat pe scrisorile şi notele Maicii Tereza recent publicate, acest program explorează profunda sa criză spirituală scoţând la iveală partea necunoscută a acestui simbol al pietăţii.
Pentru ce trudesc? Dacă nu există Dumnezeu, atunci nu există nici suflet. Dacă nu există suflet, atunci tu nu eşti real, Iisuse!”, scria Maica Tereza în jurnalul său. Scrisorile şi notele publicate recent scot la iveală profunda criză spirituală a Maicii Tereza şi zdruncină din temelii imaginea de „călugăriţă pioasă”. Cum se potrivesc asemenea fraze cu imaginea misionarei devotate, care credea că munca sa este o poruncă de la Dumnezeu? Sunt acestea strigătele de ajutor ale unei femei istovite fizic şi spiritual, care spera să-şi ascundă starea de ochii lumii în acest fel, sau sunt genul de experienţe pe care doar „creştinii mistici” le trăiesc?
 
06:00 Al Doilea Război Mondial în culori
Folosind cele mai recente tehnici de colorare, acest documentar în serial ne înfăţişează lumea celui de-al Doilea Război Mondial aşa cum nu am mai văzut-o până acum.
Operaţiunea Overlord. Astăzi ne este uşor să privim Ziua Z ca pe un eveniment inevitabil – o victorie clară asupra unei armate germane practic îngenuncheate. Episodul de faţă explorează acest mit. El relevă planificarea meticuloasă a campaniei, dezvoltarea echipamentelor specializate necesare unei debarcări amfibii, planul de dezinformare care l-a indus în eroare pe Hitler şi cum era să fie împiedicată debarcarea americanilor pe plaja Omaha. Dacă acest lucru s-ar fi întâmplat, întreaga operaţiune ar fi fost pusă în pericol. Episodul se încheie cu eliberarea Parisului, când forţele franceze în frunte cu Charles de Gaulle au mărşăluit triumfal pe străzile capitalei.
Acest serial prezintă cea mai bună colecţie de imagini rare din timpul celui de-al Doilea Război Mondial existentă în lume. Folosind cele mai recente tehnici de colorare, putem înfăţişa întreaga poveste a celui de-al Doilea Război Mondial aşa cum nu a mai fost văzută până acum. Cu ajutorul hărţilor de teren obţinute din satelit şi a graficii pe computer de ultimă generaţie, această poveste poate fi spusă cu ajutorul unor date de care niciunul dintre serialele mai vechi nu a dispus. Din ce în ce mai multe secrete au fost dezvăluite în ultimii 5-10 ani, datorită eliberării din arhive a unor documente, dosare şi fotografii. Revelaţii din domeniul spargerii codurilor şi documente oficiale recent desecretizate de pe ambele maluri ale Atlanticului adaugă o nouă dimensiune la înţelegerea celui mai amplu conflict care a avut loc pe glob.
 

Vizualizări: 23

Adaugă un comentariu

Pentru a putea adăuga comentarii trebuie să fii membru al altmarius !

Alătură-te reţelei altmarius

STATISTICI

Free counters!
Din 15 iunie 2009

209 state 

(ultimul: Eswatini)

Numar de steaguri: 273

Record vizitatori:    8,782 (3.04.2011)

Record clickuri:

 16,676 (3.04.2011)

Steaguri lipsa: 33

1 stat are peste 700,000 clickuri (Romania)

1 stat are peste 100.000 clickuri (USA)

1 stat are peste 50,000 clickuri (Moldova)

2 state au peste 20,000  clickuri (Italia,  Germania)

4 state are peste 10.000 clickuri (Franta, UngariaSpania,, Marea Britanie,)

6 state au peste 5.000 clickuri (Olanda, Belgia,  Canada,  )

10 state au peste 1,000 clickuri (Polonia, Rusia,  Australia, IrlandaIsraelGreciaElvetia ,  Brazilia, Suedia, Austria)

50 state au peste 100 clickuri

20 state au un click

Website seo score
Powered by WebStatsDomain

DE URMĂRIT

1.EDITURA HOFFMAN

https://www.editurahoffman.ro/

2. EDITURA ISTROS

https://www.muzeulbrailei.ro/editura-istros/

3.EDITURA UNIVERSITATII CUZA - IASI

https://www.editura.uaic.ro/produse/editura/ultimele-aparitii/1

4.ANTICARIAT UNU

https://www.anticariat-unu.ro/wishlist

5. PRINTRE CARTI

http://www.printrecarti.ro/

6. ANTICARIAT ALBERT

http://anticariatalbert.com/

7. ANTICARIAT ODIN 

http://anticariat-odin.ro/

8. TARGUL CARTII

http://www.targulcartii.ro/

9. ANTICARIAT PLUS

http://www.anticariatplus.ro/

10. LIBRĂRIILE:NET

https://www.librariileonline.ro/carti/literatura--i1678?filtru=2-452

11. LIBRĂRIE: NET

https://www.librarie.net/cautare-rezultate.php?&page=2&t=opere+fundamentale&sort=top

12.CONTRAMUNDUM

https://contramundum.ro/cart/

13. ANTICARIATUL NOU

http://www.anticariatulnou.ro

14. ANTICARIAT NOU

https://anticariatnou.wordpress.com/

15.OKAZII

https://www.okazii.ro/cart?step=0&tr_buyerid=6092150

16. ANTIKVARIUM.RO

http://antikvarium.ro

17.ANTIKVARIUS.RO

https://www.antikvarius.ro/

18. ANTICARIAT URSU

https://anticariat-ursu.ro/index.php?route=common/home

19.EDITURA TEORA - UNIVERSITAS

http://www.teora.ro/cgi-bin/teora/romania/mbshop.cgi?database=09&action=view_product&productID=%20889&category=01

20. EDITURA SPANDUGINO

https://edituraspandugino.ro/

21. FILATELIE

 http://www.romaniastamps.com/

22 MAX

http://romanianstampnews.blogspot.com

23.LIBREX

https://www.librex.ro/search/editura+polirom/?q=editura+polirom

24. LIBMAG

https://www.libmag.ro/carti-la-preturi-sub-10-lei/filtre/edituri/polirom/

25. LIBRIS

https://www.libris.ro/account/myWishlist

26. MAGIA MUNTELUI

http://magiamuntelui.blogspot.com

27. RAZVAN CODRESCU
http://razvan-codrescu.blogspot.ro/

28.RADIO ARHIVE

https://www.facebook.com/RadioArhive/

29.IDEEA EUROPEANĂ

https://www.ideeaeuropeana.ro/colectie/opere-fundamentale/

30. SA NU UITAM

http://sanuuitam.blogspot.ro/

31. CERTITUDINEA

www.certitudinea.com

32. F.N.S.A

https://www.fnsa.ro/products/4546-dimitrie_cantemir_despre_numele_moldaviei.html

Anunturi

Licenţa Creative Commons Această retea este pusă la dispoziţie sub Licenţa Atribuire-Necomercial-FărăModificări 3.0 România Creativ

Note

Hoffman - Jurnalul cărților esențiale

1. Radu Sorescu -  Petre Tutea. Viata si opera

2. Zaharia Stancu  - Jocul cu moartea

3. Mihail Sebastian - Orasul cu salcimi

4. Ioan Slavici - Inchisorile mele

5. Gib Mihaescu -  Donna Alba

6. Liviu Rebreanu - Ion

7. Cella Serghi - Pinza de paianjen

8. Zaharia Stancu -  Descult

9. Henriette Yvonne Stahl - Intre zi si noapte

10.Mihail Sebastian - De doua mii de ani

11. George Calinescu Cartea nuntii

12. Cella Serghi Pe firul de paianjen…

Continuare

Creat de altmariusclassic Dec 23, 2020 at 11:45am. Actualizat ultima dată de altmariusclassic Ian 24, 2021.

© 2024   Created by altmarius.   Oferit de

Embleme  |  Raportare eroare  |  Termeni de utilizare a serviciilor