altmarius

cultură şi spiritualitate

10:00 Zero absolut | Acum la TV
Examinăm munca de patru secole a filosofilor, oamenilor de ştiinţă şi inginerilor ce au încercat să înţeleagă natura frigului, explorând limitele sale extreme şi dând naştere „tehnologiilor frigului”.
Zero absolut” examinează munca de patru secole a filosofilor, oamenilor de ştiinţă şi inginerilor ce au încercat să înţeleagă natura frigului, explorând limitele sale extreme, dând naştere „tehnologiilor frigului” care ne-au transformat societatea şi căutând să înţeleagă mai bine conceptul însuşi. Zero absolut a devenit Sfântul Potir al fizicienilor frigului, care căutau să vadă ce se întâmplă pe măsură ce temperaturile scad sub limitele restului lumii fizice. Aproape de zero absolut, ei au pătruns într-o lume cuantică ciudată în care electricitatea circulă liber, fără a întâmpina rezistenţă, iar fluidele sfidează gravitaţia.
 
11:00 Oraşele secrete ale Amazonului
Acest documentar explorează noi teorii despre civilizaţiile dispărute care ar fi putut trăi în Amazon înainte de Columb.
De-a lungul vremii, zeci de exploratori au încercat să descopere civilizaţiile pierdute despre care se zvonea că se ascund în Amazon – şi au eşuat. Acum, o nouă generaţie de exploratori ştiinţifici revitalizează teoria ţinutului El Dorado. Ei au descoperit în desişurile Amazonului dovezile unor civilizaţii cu populaţii masive, în contrast radical cu ideile convenţionale despre aspectul Emisferei Vestice înainte de Columb. Savanţii din secolul XX credeau că nu este posibil ca oamenii să fi trăit aici în număr mare. Unul dinte argumentele-cheie era acela că solul amazonian acid nu conţine suficiente elemente nutritive pentru a permite cultivarea unor cantităţi mari de plante agricole. Este un argument convingător şi întăreşte credinţa generală că Amazonul este o pădure virgină, neatinsă de om. Dar astăzi, arheologii şi geografii au descoperit dovezi remarcabile care ar putea schimba complet felul cum privim Amazonul şi populaţiile indigene care au trăit aici timp de milenii.
 
12:00 Ultimul an al Germaniei de Est
Un serial care descrie ultimul an de existenţă al RDG sub regimul socialist şi aruncă lumină asupra procesului de reunificare a Germaniei după o divizare de 40 de ani.
Uniţi pe vecie
Căderea Zidului Berlinului pe 9 noiembrie 1989 a marcat începutul celei mai captivante perioade din istoria postbelică a Germaniei. A fost ca o nuntă dintre vestul democrat şi Estul socialist, cu un mire elegant, o mireasă voalată şi o dotă necunoscută. A avut loc „petrecerea de nuntă”, a apărut şi „mahmureala de după” şi, după ce a trecut „euforia lunii de miere”, s-a produs revelaţia că nu mai există cale de întoarcere. Acest documentar în serial descrie ultimul an de existenţă al RDG sub regimul socialist. Reconstituiri elaborate ale poveştilor personale ale unor oameni obişnuiţi din ambele Germanii, întrepătrunse cu uimitoare materiale de arhivă şi interviuri cu experţi, aruncă lumină asupra procesului de reunificare a Germaniei după o divizare de 40 de ani.
 
13:00 Insula Minotaurului
Explorând peisajul încântător al insulei Creta alături de importantele situri arheologice de aici, acest documentar spune povestea civilizaţiei minoice.
Insula frământărilor.
Misterioasa insulă Creta ne-a înflăcărat întotdeauna imaginaţia. Este legendarul loc de naştere al lui Zeus şi tărâmul crudului tiran Minos, a cărui frumoasă fiică l-a condus pe Tezeu prin labirintul subteran al înfricoşătorului om-bestie, „Minotaurul”. Istoricul Bettany Hughes explorează peisajul încântător al Cretei şi siturile sale arheologice majore pentru a pune cap la cap povestea civilizaţiei minoice. Cântărind teorii arheologice rivale din trecut şi prezent, ea îşi prezintă propriile concluzii asupra unei civilizaţii antice coborâte în mitologie.
 
14:00 Ferma victoriană
Istoricul Ruth Goodman şi arheologii Alex Langlands şi Peter Ginn se întorc la moşia Acton Scott pentru a afla cum au creat oamenii epocii victoriene tradiţiile de Crăciun, aşa cum le cunoaştem azi.
Echipa demarează cel mai ambiţios proiect de până acum: restaurarea forjeriei de la fierăria locală. Mai întâi, ei trebuie să facă cărămizi pentru a repara vatra – cinci zile şi nopţi de muncă în care fermierul nu apucă să se odihnească. Odată cu venirea iernii şi apropierea Crăciunului, ei trebuie să găsească un Buştean de Crăciun pe care să-l ardă în cele Douăsprezece Zile ale Crăciunului. Este şi o ocazie de a începe pregătirile pentru masa de Crăciun – şi în special pentru o invenţie foarte victoriană, pocnitorile de Crăciun.
După succesul serialului „Ferma victoriană”, au mai apărut trei episoade despre viaţa fermierilor din secolul al XIX-lea. La moşia Acton Scott din Shropshire Ruth, Peter şi Alex se întorc pentru a învăţa o serie de noi sarcini agricole, pentru a explora viaţa la ţară şi a descoperi cum au creat oamenii epocii victoriene tradiţiile de Crăciun, aşa cum le cunoaştem azi: de la felicitările de Crăciun şi colinde la paleta largă de mâncăruri de Sărbători pe care le puneau pe mese.
 
15:00 Ziua în care a murit James Dean
Adevărul din spatele infamului accident de maşină care l-a ucis pe legendarul actor hollywoodian James Dean.
James Dean e o legendă. La peste 50 de ani de la accidentul mortal care i-a răpit viaţa lângă un orăşel californian, imaginea sa este încă cea mai apreciată din lume. Aducem la viaţă incredibila poveste a maşinii lui James Dean şi examinăm impactul care l-a omorât pe unul dintre cei mai faimoşi tineri actori hollywoodieni pe 30 septembrie 1955. Familia şi prietenii săi aduc lumină asupra controversatei cariere de pilot de curse a lui Dean şi asupra dragostei sale pentru viteză, iar cu ajutorul ştiinţei de ultimă oră investigăm tragicul accident care a ucis un star, dar a dat naştere unei legende.
 
16:00 Jurnal de sculptură
Criticul de artă Waldemar Januszczak ne prezintă forma sa de artă preferată, sculptura, explorând motivele pentru care aceasta a fost, este şi va rămâne în inima vieţii noastre culturale.
Waldemar Januszczak îşi continuă explorarea sculpturii examinând modurile în care conducătorii au încercat să lase în urma lor o moştenire durabilă prin reprezentări cât mai impresionante ale propriei imagini.
Criticul britanic de artă Waldemar Januszczak călătoreşte spre câteva dintre cele mai spectaculoase locuri din lume, cum ar fi Nigeria, Insula Paştelui sau Lituania, unde explorează o „grădină” a statuilor din era sovietică, şi îi vizitează pe câţiva dintre cei mai respectaţi sculptori contemporani, printre care Antony Gormley, Marc Quinn, James Turrell şi fraţii Chapman. În cursul a trei călătorii epice, Januszczak foloseşte sculptura pentru a explora atitudinile omului faţă de sex, putere sau Univers şi pentru a demonstra de ce sculptura a fost, este şi va rămâne în inima vieţii noastre culturale.
 
17:00 Enigmele Bibliei
Alături de geologi, biologi, fizicieni şi alţi oameni de ştiinţă, experţii în religie încearcă să afle dacă poveştile din Biblie sunt bazate pe evenimente reale.
Este, poate, cea mai cunoscută poveste din Biblie: despre un om virtuos pe nume Noe, care a construit o arcă şi a supravieţuit unui potop. Dar ce i s-a întâmplat – sau nu i s-a întâmplat – lui Noe ridică întrebări în materie de geologie sau astronomie. Şi totul începe de la cea mai simplă întrebare dintre toate: oare s-a întâmplat cu adevărat ?
Alături de geologi, astronomi, paleo-entomologi, meteorologi, biologi, fizicieni, seismologi şi vulcanologi, arheologii biblici şi experţii în religie străbat Pământul pentru a atinge cel mai evaziv şi controversat scop al cercetărilor biblice: acela de a afla dacă poveştile din Biblie sunt sau nu bazate pe evenimente reale.
 
18:00 Adevărul despre Iuri Gagarin
Extraordinara poveste a lui Iuri Gagarin, primul om din istorie care a părăsit atmosfera terestră şi s-a aventurat în spaţiul cosmic.
Acest documentar spune extraordinara poveste din spatele legendei lui Iuri Gagarin – o emoţionantă istorie a un tânăr fiu de ţăran ce avea să devină primul om din istorie care a părăsit atmosfera terestră şi s-a aventurat în spaţiul cosmic. Este bazat pe materiale din arhivele KGB şi documente ale autorităţilor spaţiale ruse şi include o serie de interviuri cu oamenii implicaţi în această realizare. Narat de actorul britanic Joss Ackland.
 
19:00 Emoţii la Manila
Un documentar despre legendarul boxer Joe Frazier şi unul dintre cele mai faimoase meciuri din istoria boxului – titanica luptă dintre Frazier şi Muhammad Ali care a avut loc în Filipine în 1975.
Un documentar despre legendarul boxer Joe Frazier şi unul dintre cele mai faimoase meciuri din istoria boxului – titanica luptă dintre Frazier şi Muhammad Ali care a avut loc în Filipine în 1975. Folosind captivante filmări de arhivă şi interviuri exclusive cu Frazier, fiul său Marvis, experţi în box şi membri ai echipelor, documentarul nostru spune povestea acelui memorabil meci – ultimul dintr-o trilogie de lupte disputate între cei doi boxeri.
 
20:30 Mari comandanţi britanici
Un fascinant serial biografic istoric despre şase mari comandanţi militari britanici, prezentat de un entuziast şi fermecător expert militar, maiorul Gordon Corrigan.
John Churchill, duce de Marlborough a fost fiul lui Sir Winston Churchill, un nobil obscur şi scăpătat (şi strămoşul unui alt Sir Winston), dar prin victoriile sale, a câştigat faimă şi bogăţie. Locaţii-cheie pentru acest episod sunt magnificul Blenheim Palace, pe care un monarh recunoscător l-a ridicat pentru duce, şi locurile de desfăşurare a două dintre bătăliile sale, Malplaquet şi Blenheim.
Un fascinant serial biografic istoric despre şase dintre cei mai mari comandanţi militari britanici. Personaje istorice cunoscute în toată lumea, ei au trăit în epoci diferite şi fiecare a avut o influenţă covârşitoare asupra istoriei Marii Britanii. Documentarul este prezentat de un entuziast şi fermecător expert militar, maiorul Gordon Corrigan, care se referă şi în termeni generali la calităţile unui mare comandant, permiţând trasarea de paralele moderne.
 
21:00 Sacrificiile druizilor
Cu ajutorul accesului exclusiv la noi descoperiri arheologice, experţilor intervievaţi în acţiune, mărturiilor oculare şi reconstituirilor, investigăm adevărul despre cultura druizilor celţi.
ntr-o carieră de pietriş din Essex sunt dezgropate rămăşiţele unui personaj misterios, înmormântat cu mantie şi bijuterii şi înconjurat de instrumente chirurgicale sofisticate din fier şi cupru, care au condus iniţial arheologii la concluzia că personajul a fost un doctor roman. Dar apoi este descoperită în mormânt o extraordinară colecţie de obiecte rituale, printre care o serie de baghete neobişnuite şi un joc unic cu piese de sticlă. Se desprinde o concluzie incitantă: a fost descoperit, se pare, primul mormânt al unui druid celt ! Până acum au fost descoperite foarte puţine dovezi fizice ale existenţei druizilor şi ale ritualurilor lor. Este vreun sâmbure de adevăr în sângeroasele poveşti romanilor despre sacrificii umane ? Sau au fost druizii doar învăţaţi şi consilieri ai regilor, calomniaţi de duşmani pentru a justifica exterminarea în masă căreia i-au căzut victime ? Prin această senzaţională nouă descoperire şi datorită altor descoperiri de pe câmpurile de luptă ale antichităţii, din gropile de var sau din mlaştinile de turbă din Marea Britanie, investigăm adevărul din spatele sacrificiilor druide, revelând o nouă imagine, vie şi înfiorătoare, a ultimelor zile ale acestui cult antic al celţilor.
 
22:00 Farmacia victoriană
ntr-un experiment unic, istoricul Ruth Goodman, profesorul Nick Barber şi doctorandul Tom Quick recreează o farmacie englezească din secolul XIX.
Echipa se confruntă cu provocările anilor 1850 şi 1860, o perioadă în care supraaglomerarea şi condiţiile insalubre de trai atinseseră apogeul, conducând la izbucnirea unor epidemii fără precedent. Medicamentele de tip „panaceu”, care promiteau să vindece practic orice erau în mare vogă şi echipa îşi prepară propriul panaceu din rubarbă, lemn-dulce, săpun şi sirop. De asemenea, ei se aventurează în lumea nesigură a electroterapiei şi relevă cum descoperirea microbilor a făcut să explodeze vânzările de dezinfectante; dar pentru a-şi prepara propriul dezinfectant, trebuie să extragă acid carbolic din gudron de cărbune.
Acest documentar relevă cum s-a născut sistemul farmaceutic din Anglia victoriană şi cum, în doar 50 de ani de la umilele sale începuturi, acesta s-a transformat într-o adevărată industrie. Farmaciile englezeşti din perioada victoriană vindeau o gamă extrem de largă de produse de folosinţă casnică, medicamente, poţiuni şi creme, echipamente optice şi electrice şi remedii fără reţetă, exact ca într-o farmacie de astăzi.
 
23:00 Cum s-au născut The Monkees
Povestea ridicării şi decăderii primei trupe pop „fabricate” din lume.
n 1967, patru actori necunoscuţi dintr-o emisiune pentru copii au devenit cea mai faimoasă trupă pop din lume. În America, ei au vândut mai multe discuri decât Elvis şi Beatles la un loc. Aceştia au fost „The Monkees”. Prin emisiunea lor plină de energie şi melodiile contagioase, The Monkees au atras un curent de fani care dăinuie până astăzi. Nu erau o trupă obişnuită: The Monkees au fost prima „trupă pop fabricată” din lume. Dar în spatele zâmbetelor simpatice şi melodiilor vesele se ascundea o afacere nemiloasă, alimentată de bani, orgolii şi de ambiţia unora dintre cele mai mari nume de la Hollywood. Şi care avea să se încheie tragic.
 
00:00 Jurnal de sculptură
Criticul de artă Waldemar Januszczak ne prezintă forma sa de artă preferată, sculptura, explorând motivele pentru care aceasta a fost, este şi va rămâne în inima vieţii noastre culturale.
Waldemar Januszczak îşi încheie explorarea sculpturii printr-un voiaj prin America de Nord şi de Sud, pentru a urmări plasarea acestei forme de artă în peisajul local.
Criticul britanic de artă Waldemar Januszczak călătoreşte spre câteva dintre cele mai spectaculoase locuri din lume, cum ar fi Nigeria, Insula Paştelui sau Lituania, unde explorează o „grădină” a statuilor din era sovietică, şi îi vizitează pe câţiva dintre cei mai respectaţi sculptori contemporani, printre care Antony Gormley, Marc Quinn, James Turrell şi fraţii Chapman. În cursul a trei călătorii epice, Januszczak foloseşte sculptura pentru a explora atitudinile omului faţă de sex, putere sau Univers şi pentru a demonstra de ce sculptura a fost, este şi va rămâne în inima vieţii noastre culturale.
 
01:00 Enigmele Bibliei
Alături de geologi, biologi, fizicieni şi alţi oameni de ştiinţă, experţii în religie încearcă să afle dacă poveştile din Biblie sunt bazate pe evenimente reale.
Este, poate, cea mai cunoscută poveste din Biblie: despre un om virtuos pe nume Noe, care a construit o arcă şi a supravieţuit unui potop. Dar ce i s-a întâmplat – sau nu i s-a întâmplat – lui Noe ridică întrebări în materie de geologie sau astronomie. Şi totul începe de la cea mai simplă întrebare dintre toate: oare s-a întâmplat cu adevărat ?
Alături de geologi, astronomi, paleo-entomologi, meteorologi, biologi, fizicieni, seismologi şi vulcanologi, arheologii biblici şi experţii în religie străbat Pământul pentru a atinge cel mai evaziv şi controversat scop al cercetărilor biblice: acela de a afla dacă poveştile din Biblie sunt sau nu bazate pe evenimente reale.
 
02:00 Adevărul despre Iuri Gagarin
Extraordinara poveste a lui Iuri Gagarin, primul om din istorie care a părăsit atmosfera terestră şi s-a aventurat în spaţiul cosmic.
Acest documentar spune extraordinara poveste din spatele legendei lui Iuri Gagarin – o emoţionantă istorie a un tânăr fiu de ţăran ce avea să devină primul om din istorie care a părăsit atmosfera terestră şi s-a aventurat în spaţiul cosmic. Este bazat pe materiale din arhivele KGB şi documente ale autorităţilor spaţiale ruse şi include o serie de interviuri cu oamenii implicaţi în această realizare. Narat de actorul britanic Joss Ackland.
 
03:00 Emoţii la Manila
Un documentar despre legendarul boxer Joe Frazier şi unul dintre cele mai faimoase meciuri din istoria boxului – titanica luptă dintre Frazier şi Muhammad Ali care a avut loc în Filipine în 1975.
Un documentar despre legendarul boxer Joe Frazier şi unul dintre cele mai faimoase meciuri din istoria boxului – titanica luptă dintre Frazier şi Muhammad Ali care a avut loc în Filipine în 1975. Folosind captivante filmări de arhivă şi interviuri exclusive cu Frazier, fiul său Marvis, experţi în box şi membri ai echipelor, documentarul nostru spune povestea acelui memorabil meci – ultimul dintr-o trilogie de lupte disputate între cei doi boxeri.
 
04:30 Mari comandanţi britanici
Un fascinant serial biografic istoric despre şase mari comandanţi militari britanici, prezentat de un entuziast şi fermecător expert militar, maiorul Gordon Corrigan.
John Churchill, duce de Marlborough a fost fiul lui Sir Winston Churchill, un nobil obscur şi scăpătat (şi strămoşul unui alt Sir Winston), dar prin victoriile sale, a câştigat faimă şi bogăţie. Locaţii-cheie pentru acest episod sunt magnificul Blenheim Palace, pe care un monarh recunoscător l-a ridicat pentru duce, şi locurile de desfăşurare a două dintre bătăliile sale, Malplaquet şi Blenheim.
Un fascinant serial biografic istoric despre şase dintre cei mai mari comandanţi militari britanici. Personaje istorice cunoscute în toată lumea, ei au trăit în epoci diferite şi fiecare a avut o influenţă covârşitoare asupra istoriei Marii Britanii. Documentarul este prezentat de un entuziast şi fermecător expert militar, maiorul Gordon Corrigan, care se referă şi în termeni generali la calităţile unui mare comandant, permiţând trasarea de paralele moderne.
 
05:00 Sacrificiile druizilor
Cu ajutorul accesului exclusiv la noi descoperiri arheologice, experţilor intervievaţi în acţiune, mărturiilor oculare şi reconstituirilor, investigăm adevărul despre cultura druizilor celţi.
ntr-o carieră de pietriş din Essex sunt dezgropate rămăşiţele unui personaj misterios, înmormântat cu mantie şi bijuterii şi înconjurat de instrumente chirurgicale sofisticate din fier şi cupru, care au condus iniţial arheologii la concluzia că personajul a fost un doctor roman. Dar apoi este descoperită în mormânt o extraordinară colecţie de obiecte rituale, printre care o serie de baghete neobişnuite şi un joc unic cu piese de sticlă. Se desprinde o concluzie incitantă: a fost descoperit, se pare, primul mormânt al unui druid celt ! Până acum au fost descoperite foarte puţine dovezi fizice ale existenţei druizilor şi ale ritualurilor lor. Este vreun sâmbure de adevăr în sângeroasele poveşti romanilor despre sacrificii umane ? Sau au fost druizii doar învăţaţi şi consilieri ai regilor, calomniaţi de duşmani pentru a justifica exterminarea în masă căreia i-au căzut victime ? Prin această senzaţională nouă descoperire şi datorită altor descoperiri de pe câmpurile de luptă ale antichităţii, din gropile de var sau din mlaştinile de turbă din Marea Britanie, investigăm adevărul din spatele sacrificiilor druide, revelând o nouă imagine, vie şi înfiorătoare, a ultimelor zile ale acestui cult antic al celţilor.
 
06:00 Farmacia victoriană
ntr-un experiment unic, istoricul Ruth Goodman, profesorul Nick Barber şi doctorandul Tom Quick recreează o farmacie englezească din secolul XIX.
Echipa se confruntă cu provocările anilor 1850 şi 1860, o perioadă în care supraaglomerarea şi condiţiile insalubre de trai atinseseră apogeul, conducând la izbucnirea unor epidemii fără precedent. Medicamentele de tip „panaceu”, care promiteau să vindece practic orice erau în mare vogă şi echipa îşi prepară propriul panaceu din rubarbă, lemn-dulce, săpun şi sirop. De asemenea, ei se aventurează în lumea nesigură a electroterapiei şi relevă cum descoperirea microbilor a făcut să explodeze vânzările de dezinfectante; dar pentru a-şi prepara propriul dezinfectant, trebuie să extragă acid carbolic din gudron de cărbune.
Acest documentar relevă cum s-a născut sistemul farmaceutic din Anglia victoriană şi cum, în doar 50 de ani de la umilele sale începuturi, acesta s-a transformat într-o adevărată industrie. Farmaciile englezeşti din perioada victoriană vindeau o gamă extrem de largă de produse de folosinţă casnică, medicamente, poţiuni şi creme, echipamente optice şi electrice şi remedii fără reţetă, exact ca într-o farmacie de astăzi.

Vizualizări: 19

Adaugă un comentariu

Pentru a putea adăuga comentarii trebuie să fii membru al altmarius !

Alătură-te reţelei altmarius

STATISTICI

Free counters!
Din 15 iunie 2009

209 state 

(ultimul: Eswatini)

Numar de steaguri: 273

Record vizitatori:    8,782 (3.04.2011)

Record clickuri:

 16,676 (3.04.2011)

Steaguri lipsa: 33

1 stat are peste 700,000 clickuri (Romania)

1 stat are peste 100.000 clickuri (USA)

1 stat are peste 50,000 clickuri (Moldova)

2 state au peste 20,000  clickuri (Italia,  Germania)

4 state are peste 10.000 clickuri (Franta, UngariaSpania,, Marea Britanie,)

6 state au peste 5.000 clickuri (Olanda, Belgia,  Canada,  )

10 state au peste 1,000 clickuri (Polonia, Rusia,  Australia, IrlandaIsraelGreciaElvetia ,  Brazilia, Suedia, Austria)

50 state au peste 100 clickuri

20 state au un click

Website seo score
Powered by WebStatsDomain

DE URMĂRIT

1.EDITURA HOFFMAN

https://www.editurahoffman.ro/

2. EDITURA ISTROS

https://www.muzeulbrailei.ro/editura-istros/

3.EDITURA UNIVERSITATII CUZA - IASI

https://www.editura.uaic.ro/produse/editura/ultimele-aparitii/1

4.ANTICARIAT UNU

https://www.anticariat-unu.ro/wishlist

5. PRINTRE CARTI

http://www.printrecarti.ro/

6. ANTICARIAT ALBERT

http://anticariatalbert.com/

7. ANTICARIAT ODIN 

http://anticariat-odin.ro/

8. TARGUL CARTII

http://www.targulcartii.ro/

9. ANTICARIAT PLUS

http://www.anticariatplus.ro/

10. LIBRĂRIILE:NET

https://www.librariileonline.ro/carti/literatura--i1678?filtru=2-452

11. LIBRĂRIE: NET

https://www.librarie.net/cautare-rezultate.php?&page=2&t=opere+fundamentale&sort=top

12.CONTRAMUNDUM

https://contramundum.ro/cart/

13. ANTICARIATUL NOU

http://www.anticariatulnou.ro

14. ANTICARIAT NOU

https://anticariatnou.wordpress.com/

15.OKAZII

https://www.okazii.ro/cart?step=0&tr_buyerid=6092150

16. ANTIKVARIUM.RO

http://antikvarium.ro

17.ANTIKVARIUS.RO

https://www.antikvarius.ro/

18. ANTICARIAT URSU

https://anticariat-ursu.ro/index.php?route=common/home

19.EDITURA TEORA - UNIVERSITAS

http://www.teora.ro/cgi-bin/teora/romania/mbshop.cgi?database=09&action=view_product&productID=%20889&category=01

20. EDITURA SPANDUGINO

https://edituraspandugino.ro/

21. FILATELIE

 http://www.romaniastamps.com/

22 MAX

http://romanianstampnews.blogspot.com

23.LIBREX

https://www.librex.ro/search/editura+polirom/?q=editura+polirom

24. LIBMAG

https://www.libmag.ro/carti-la-preturi-sub-10-lei/filtre/edituri/polirom/

25. LIBRIS

https://www.libris.ro/account/myWishlist

26. MAGIA MUNTELUI

http://magiamuntelui.blogspot.com

27. RAZVAN CODRESCU
http://razvan-codrescu.blogspot.ro/

28.RADIO ARHIVE

https://www.facebook.com/RadioArhive/

29.IDEEA EUROPEANĂ

https://www.ideeaeuropeana.ro/colectie/opere-fundamentale/

30. SA NU UITAM

http://sanuuitam.blogspot.ro/

31. CERTITUDINEA

www.certitudinea.com

32. F.N.S.A

https://www.fnsa.ro/products/4546-dimitrie_cantemir_despre_numele_moldaviei.html

Anunturi

Licenţa Creative Commons Această retea este pusă la dispoziţie sub Licenţa Atribuire-Necomercial-FărăModificări 3.0 România Creativ

Note

Hoffman - Jurnalul cărților esențiale

1. Radu Sorescu -  Petre Tutea. Viata si opera

2. Zaharia Stancu  - Jocul cu moartea

3. Mihail Sebastian - Orasul cu salcimi

4. Ioan Slavici - Inchisorile mele

5. Gib Mihaescu -  Donna Alba

6. Liviu Rebreanu - Ion

7. Cella Serghi - Pinza de paianjen

8. Zaharia Stancu -  Descult

9. Henriette Yvonne Stahl - Intre zi si noapte

10.Mihail Sebastian - De doua mii de ani

11. George Calinescu Cartea nuntii

12. Cella Serghi Pe firul de paianjen…

Continuare

Creat de altmariusclassic Dec 23, 2020 at 11:45am. Actualizat ultima dată de altmariusclassic Ian 24, 2021.

© 2024   Created by altmarius.   Oferit de

Embleme  |  Raportare eroare  |  Termeni de utilizare a serviciilor