altmarius

cultură şi spiritualitate

09:00 Pe urmele lui Bizet | Acum la TV
Biografia lui Georges Bizet, unul dintre cei mai cunoscuţi compozitori de muzică de operă, care a murit la frageda vârstă de doar 36 de ani.
Georges Bizet, unul dintre cei mai cunoscuţi compozitori de muzică de operă din lume, a murit la doar 36 de ani, convins că faimoasa sa operă „Carmen” este un eşec. Acest documentar îi face portretul şi recreează momente-cheie ale vieţii sale în timp ce urmărim repetiţiile pentru „Carmen” în regia lui Michel Plasson, cu Beatrice Iria Monzon în rolul titular, ale cărei reprezentaţii s-au susţinut în amfiteatrul francez Orange în iulie 2008. Ghidaţi de Herve Lacombe, principalul său biograf, călătorim prin Parisul lui Bizet, o Mecca artistică a secolului XIX, de la Opera Garnier, teatrul Offenbach şi Conservator până la Opera Comică. Apoi descoperim cei trei ani extrem de creativi petrecuţi de compozitor la Roma, la Villa Medici, administrată în prezent de un mare iubitor al operei, Frederic Mitterand. Întors la Paris, Bizet şi-a petrecut timpul de-a lungul Senei, la Vésinet, apoi la Bougival. Prin scrisorile sale şi jurnalele personale, Bizet transpare ca un om sfâşiat între dorinţa de succes social şi visurile de realizare artistică. În spatele îndoielilor, geniul său era deja vizibil în opere mai puţin cunoscute precum „Simfonia în do major”, „Pescuitorii de perle” şi „L’Arlesienne”, din care vă prezentăm extrase sub bagheta dirijorului Marc Minkowski.
 
10:00 Tunurile pierdute ale reginei Elisabeta
Scafandri şi experţi încearcă să aducă la suprafaţă tunurile de pe o epavă veche de 400 de ani pentru a le repara şi a trage cu ele, demonstrând cum a facilitat Elisabeta I dominaţia navală britanică.
La doi kilometri de coasta insulei britanice Alderney zace o epavă care ar putea rescrie istoria navală a Marii Britanii. O echipă de scafandri şi experţi încearcă să aducă la suprafaţă tunurile navei, vechi de 400 de ani. Reparându-le şi trăgând cu ele, ei speră să demonstreze cum a făcut regina Elisabeta I din Anglia stăpâna mărilor.
 
11:00 Pionieri milionari
De la Levi Strauss la Henry J Heinz, acest serial spune poveştile a cinci giganţi ai afacerilor care şi-au lăsat amprenta asupra economiei şi culturii americane.
Incitanta poveste a lui John Jacob Astor, care a devenit primul multimilionar din Statele Unite.
Cinci întreprinzători vizionari din „lumea veche” au redefinit economia „lumii noi” şi au lăsat o amprentă majoră asupra culturii americane. Levi Strauss, Henry E Steinway, William E Boeing, John Jacob Astor şi Henry J Heinz – numele sau produsele lor sunt cunoscute peste tot în lume. Inovaţia, curajul, perseverenţa şi hărnicia au fost atributele care le-au asigurat succesul într-o ţară nouă şi deosebită. Cu ajutorul reconstituirilor de înaltă calitate şi a materialelor de arhivă, acest serial ne prezintă una dintre cele mai fascinante şi incitante epoci din istoria economică a Statelor Unite. Cum au reuşit aceşti cinci bărbaţi, care au început ca imigranţi, să devină prin propriile forţe milionarii prin excelenţă care simbolizează şi astăzi succesul american ?
 
12:00 De la Est la Vest
Din lumea antică şi până la cea modernă, acest serial explorează naşterea şi înflorirea civilizaţiei Orientului Mijlociu şi uriaşa influenţă a acesteia asupra Occidentului.
Aceasta este povestea adevărată a naşterii şi înfloririi civilizaţiei în Orientul Apropiat şi Mijlociu şi a uriaşei sale influenţe asupra Occidentului. Multe dintre evenimentele din Occident au avut loc doar la periferia adevăratului creuzet al evoluţiei artistice, religioase şi sociale. Pentru etape cruciale din istoria mondială, spaţiul definitoriu a fost Orientul Mijlociu – o regiune extraordinară, care timp de milenii a fost un important centru politic, economic şi cultural al lumii şi un pod de legătură între continentele Asia, Africa şi Europa. Fundamentele ştiinţei, justiţiei, monoteismului, comerţului, drepturilor civile şi exprimării artistice îşi au originea în Orient. Acesta este un adevăr complex, ce implică vaste imperii, relevă biblioteci întregi de manuscrise, examinează perioada Cuceririlor, a stăpânirii otomane şi a Renaşterii, călătorind de-a lungul Drumului Mătăsii şi acoperind trei continente.
 
13:00 Giulgiul din Torino: Noile dovezi
Acest documentar analizează noile dovezi ştiinţifice privitoare la celebrul Giulgiu din Torino, considerat de mulţi ca giulgiu de îngropăciune al lui Iisus Hristos.
Giulgiul din Torino, o faimoasă pânză purtând urmele unui bărbat rănit, este şi astăzi subiectul unor dezbateri intense între oamenii de ştiinţă, credincioşi şi istorici. Păstrat în catedrala Sf Ioan Botezătorul din Torino, Italia, el este considerat de mulţi giulgiul de îngropăciune al lui Iisus Hristos. Acum 20 de ani, testele de datare C-14 realizate pe Giulgiul din Torino păreau să demonstreze că pânza sacră a fost, de fapt, ţesută la peste 1.200 de ani după moartea lui Iisus, distrugând orice pretenţie ştiinţifică de autenticitate a Giulgiului. Dar acum avem acces exclusiv la noi cercetări care dovedesc că acele concluzii au fost viciate. Aceste noi cercetări prezintă dovezi convingătoare că Giulgiul din Torino ar putea, totuşi, să poarte imaginea lui Hristos.
 
14:00 Izbucnirea
Un documentar emoţionant care recreează izbucnirea celui de-al Doilea Război Mondial în Marea Britanie, folosind filmări de arhivă şi mărturiile celor care au trăit acea zi fatidică.
Un documentar emoţionant care recreează izbucnirea celui de-al Doilea Război Mondial în Marea Britanie, folosind filmări de arhivă şi mărturiile celor care au trăit acea zi fatidică. Duminică, pe 3 septembrie 1939, prim-ministrul britanic Neville Chamberlain a dat un comunicat radio plin de emoţie, în care anunţa că Germania nu a răspuns unui ultimatum de a pune capăt invaziei Poloniei. Marea Britanie intrase în război. Descendenţii personajelor politice implicate citesc din memoriile acestora şi adaugă propriile lor amintiri, iar personalităţi şi civili din ţările implicate în război îşi amintesc ce au simţit în ziua când s-a declarat războiul.
 
15:00 Piramidele morţii
Acest documentar urmăreşte revoluţionarele excavaţii care au schimbat complet tot ce ştiam şi tot ce credeam despre civilizaţia de la Teotihuacán.
Oraşul antic Teotihuacán din Mexic a găzduit una dintre cele mai puternice şi mai puţin înţelese civilizaţii. Această civilizaţie a apărut parcă din neant şi a construit unele dintre cele mai mari piramide din lume, dispărând la fel de misterios aproape un mileniu mai târziu. Urmărim revoluţionarele excavaţii care au schimbat complet tot ce ştiam şi tot ce credeam despre civilizaţia de la Teotihuacán.
 
16:00 Colonia
Un grup de englezi, irlandezi şi australieni sunt transportaţi în timp în Australia înaintaşilor. Ei vor experimenta pe propria piele duritatea vieţii din New South Wales, întocmai ca acum 200 de ani.
Supravieţuirea celui mai puternic. Îi întâlnim din nou pe participanţii noştri după prima noapte şi le urmărim evoluţia pe parcursul următoarelor săptămâni. Presiunea şi provocările vieţii într-un mediu dur şi nefamiliar încep să-şi facă simţite efectele. Familia irlandeză se străduieşte să-şi construiască o casă, copiii englezi nu pot suporta muştele şi căldura. Familia australiană este deranjată de hrana monotonă şi mulţi dintre participanţi se luptă cu bolile. Familia aborigenă dispune de cunoştinţe de supravieţuire pe care toate celelalte familii doresc cu disperare să şi le însuşească. Pe măsură ce se formează creuzetul aşezării, urmărim modul în care participanţii se descurcă în luptă cu provocările fiecărei zile şi se creează prietenii sau rivalităţi.
Un grup de englezi, irlandezi şi australieni (atât aborigeni, cât şi de origine europeană) sunt transportaţi înapoi în timp, în Australia strămoşilor lor. Trăind la fel ca şi coloniştii, condamnaţii şi aborigenii de atunci, ei vor experimenta pe propria piele duritatea vieţii din colonia New South Wales, aşa cum se desfăşura ea acum 200 de ani. Primul serial istoric australian de tip reality-show este un amestec de calitate între descoperirea istorică, ameninţările sociale, provocările aventurii şi învăţarea prin experienţă. Răsfăţaţii “pionieri” ai secolului XXI încearcă să demonstreze că sunt suficient de puternici pentru a supravieţui acestei încercări “istorice”. Serialul explorează captivanta poveste a primelor colonii, pline de cruzime, vărsare de sânge şi conflicte inter rasiale (între aborigeni, irlandezi şi englezi), între clase (condamnaţi, coloniştii liberi şi soldaţi), între bărbaţi şi femei.
 
17:00 Cum a modelat arta lumea
Acest documentar relevă că imaginile cu care ne înconjurăm astăzi provin dintr-o lume veche de mii de ani.
Descoperirea în secolul trecut a desenelor rupestre preistorice din peşteri a condus la şocanta revelaţie că oamenii creează artă de peste 30.000 de ani. Dezvăluim cum au fost create primele picturi şi cum este posibil ca imaginile să fi declanşat cea mai mare schimbare din istoria omului.
Porniţi într-o incitantă călătorie prin timp şi de-a latul a cinci continente, către esenţa creativităţii. Îngemănând istoria socială, politica, ştiinţa, natura, arheologia şi religia, acest serial internaţional dezleagă un mister universal – de ce lumea din jurul nostru arată aşa cum arată. Mistere moderne sunt explicate prin întoarcerea în timp la începuturile civilizaţiei, prin intermediul unora dintre cele mai uimitoare creaţii ale omului. Demonstraţii ştiinţifice incitante relevă cum mintea noastră – şi a înaintaşilor noştri – se raportează la artă. Frumoasă, surprinzătoare, captivantă şi relevantă, cu o realizare vizuală demnă de subiectul său, această uimitoare aventură va plăcea nu doar pasionaţilor de artă, ci şi oricui şi-a pus vreodată întrebări despre locul omenirii în lume.
 
18:00 Diete uitate de vreme
n acest experiment unic, nouă voluntari supraponderali din secolul XXI se supun unor diete şi regimuri de slăbit inventate de generaţiile precedente. Dar au muşcat oare mai puţin decât pot mesteca ?
Măruntaiele sunt în meniu la micul dejun, prânz şi cină, însoţite de băi reci şi exerciţii fizice, în această a doua fază a experimentului istoric de slăbit al lui sir Roy Strong. Voluntarii gem de foame, dar sir Roy decide că este timpul să le pună la încercare stăpânirea de sine. Lumea suspină îngrozită când unul dintre voluntari cedează tentaţiei. Dieteticianul vine să demonstreze cum poate fi arsă o tabletă de ciocolată printr-o alergare de 8 km. Dar rezultatele cântăririi demonstrează că sir Roy are dreptate: pentru a slăbi şi a rămâne în formă, nimic nu egalează disciplina.
Ar putea oare dietele trecutului să-i ajute pe cei care vor să slăbească în prezent ? În acest serial, nouă voluntari din secolul XXI petrec 24 de zile încercând diete şi regimuri de slăbit care erau populare în perioada victoriană, în cea eduardiană şi în „sălbaticii ani '20”. Examinăm influenţele care ne-au format de când am devenit conştienţi că suntem graşi şi sfaturile practice reieşite din eforturile, evident mai fructuoase, ale înaintaşilor noştri de a rămâne în formă. Şi vom afla ce dietă funcţionează cel mai bine – dieta Banting, publicată pentru prima oară în 1863, „dieta mestecatului” din anii 1900 sau dieta Lulu, bazată pe numărarea caloriilor, cea mai bine vândută publicaţie neficţională din 1922 ?
 
19:00 Vedete de cinema
This series celebrates the lives of the most glamorous film stars, including Marilyn Monroe, Elizabeth Taylor, Frank Sinatra, Audrey Hepburn, Kirk Douglas, Gene Kelly, Marlon Brando, Sophia Loren.
James Stewart.
Să fii măreţ la Hollywood înseamnă să zbori prea aproape de Soare, să întruchipezi visurile a milioane de oameni în timp ce îţi pui soarta în inimile lor. Acest serial celebrează vieţile celor care s-au ridicat cel mai sus. De la Marlon Brando la Elizabeth Taylor, descoperim ce i-a motivat pe aceşti oameni remarcabili şi de ce i-a iubit lumea. Contribuţii din partea unor comentatori şi celebrităţi contemporane vor aduce în prezent moştenirea fiecăruia dintre simboluri în timp ce noi le retrăim momentele magice din filme şi explorăm personalităţile din spatele numelor.
 
20:00 ntâlniri misterioase în Siberia
O investigare a misterioasei explozii care a ras de pe faţa pământului pădurea dintr-o regiune izolată din Siberia în vara anului 1908.
n iunie 1908, o uriaşă explozie care a avut loc într-o regiune izolată din Siberia a ras de pe faţa pământului pădurea de acolo cu forţa a 1.000 de bombe atomice. Dar zona era atât de izolată şi vremurile atât de agitate, încât timp de 20 de ani nimeni nu a încercat să afle ce s-a întâmplat. Când primul explorator a ajuns la faţa locului, a crezut că va găsi un crater al unui meteorit, dar nu a găsit decât copaci puşi la pământ – şi un mister. De atunci, au fost concepute peste o sută de teorii care să explice evenimentul, inclusiv aceea – luată în serios de unii savanţi sovietici – că a avut loc o explozie nucleară cauzată de o navă spaţială extraterestră propulsată cu combustibil nuclear. Absenţa dovezilor a păstrat viu misterul. Călătorim către acest loc îndepărtat şi aflăm că evenimentele de aici au atras atât cercetări ştiinţifice serioase, cât şi câteva credinţe populare ciudate.
 
21:30 Copiii de la Stalingrad
Acest documentar intervievează supravieţuitori ai Bătăliei de la Stalingrad care erau adolescenţi în 1942.
n 1942, eroii acestui documentar aveau 10-14 ani. Poveştile martorilor, combinate cu informaţii istorice despre bătălie necunoscute publicului larg, creează o privire de ansamblu asupra acestui moment definitoriu al celui de-al Doilea Război Mondial.
 
22:00 1066
Acest serial face cronica anului 1066 şi spune povestea conflictului dintre Anglia şi vikingi din perspectiva soldatului de rând.
Armata engleză soseşte la podul Stamford, luându-i pe vikingi prin surprindere. Un atac timpuriu ar putea fi singura şansă de victorie a englezilor. Dar vikingii au o armă secretă: pe Gyrd „uriaşul”, care trebuie să păstreze controlul asupra podului până sosesc întăririle vikinge.
n anul 1066, Anglia s-a schimbat pentru totdeauna. Această poveste epică despre invazie, rezistenţă şi război descrie evenimentele acelui an din punctul de vedere al soldaţilor de rând şi al familiilor acestora, surprinse de tumultul războiului. Doi tineri, Tofi şi Leofric, sunt recrutaţi în armata regelui Harold şi ajută la înfrângerea vikingilor în bătălia de la podul Stamford. Dar până să apuce să se refacă, sosesc veşti că normanzii au debarcat în Sussex. Satul lor este atacat şi trebuie să fugă spre sud... pentru a lupta în epica bătălie de la Hastings.
 
23:00 Misteriosul manuscris Voynich
Acest documentar urmăreşte o pistă nouă în vânătoarea pentru aflarea identităţii autorului Codului Voynich, cel mai misterios manuscris din lume, pe care nimeni nu a reuşit încă să îl decodifice.
Codul Voynich este cel mai misterios manuscris din lume. O carte scrisă de un autor necunoscut şi ilustrată cu imagini bizare şi misterioase, Codul este scris într-o limbă pe care nici cei mai buni paleografi din lume nu au reuşit să o decodifice. Nu e de mirare că aceasta este menţionată chiar şi în ultimul bestseller al lui Dan Brown, „Simbolul pierdut”. Manuscrisul Voynich i-a captivat pe savanţi şi pe ocultişti în egală măsură încă de la descoperirea sa, acum 100 de ani. Decodificatorii Codului Purpuriu japonez, fizicieni cu computere moderne de mare putere şi importanţi matematicieni, cu toţii şi-au încercat norocul. Dar până acum, nimeni nu a reuşit să descifreze conţinutul misterioasei cărţi. Acest documentar urmăreşte o pistă complet nouă în vânătoarea pentru aflarea identităţii autorului Codului Voynich.
 
00:00 Colonia
Un grup de englezi, irlandezi şi australieni sunt transportaţi în timp în Australia înaintaşilor. Ei vor experimenta pe propria piele duritatea vieţii din New South Wales, întocmai ca acum 200 de ani.
Supravieţuirea celui mai puternic. Îi întâlnim din nou pe participanţii noştri după prima noapte şi le urmărim evoluţia pe parcursul următoarelor săptămâni. Presiunea şi provocările vieţii într-un mediu dur şi nefamiliar încep să-şi facă simţite efectele. Familia irlandeză se străduieşte să-şi construiască o casă, copiii englezi nu pot suporta muştele şi căldura. Familia australiană este deranjată de hrana monotonă şi mulţi dintre participanţi se luptă cu bolile. Familia aborigenă dispune de cunoştinţe de supravieţuire pe care toate celelalte familii doresc cu disperare să şi le însuşească. Pe măsură ce se formează creuzetul aşezării, urmărim modul în care participanţii se descurcă în luptă cu provocările fiecărei zile şi se creează prietenii sau rivalităţi.
Un grup de englezi, irlandezi şi australieni (atât aborigeni, cât şi de origine europeană) sunt transportaţi înapoi în timp, în Australia strămoşilor lor. Trăind la fel ca şi coloniştii, condamnaţii şi aborigenii de atunci, ei vor experimenta pe propria piele duritatea vieţii din colonia New South Wales, aşa cum se desfăşura ea acum 200 de ani. Primul serial istoric australian de tip reality-show este un amestec de calitate între descoperirea istorică, ameninţările sociale, provocările aventurii şi învăţarea prin experienţă. Răsfăţaţii “pionieri” ai secolului XXI încearcă să demonstreze că sunt suficient de puternici pentru a supravieţui acestei încercări “istorice”. Serialul explorează captivanta poveste a primelor colonii, pline de cruzime, vărsare de sânge şi conflicte inter rasiale (între aborigeni, irlandezi şi englezi), între clase (condamnaţi, coloniştii liberi şi soldaţi), între bărbaţi şi femei.
 
01:00 Cum a modelat arta lumea
Acest documentar relevă că imaginile cu care ne înconjurăm astăzi provin dintr-o lume veche de mii de ani.
Descoperirea în secolul trecut a desenelor rupestre preistorice din peşteri a condus la şocanta revelaţie că oamenii creează artă de peste 30.000 de ani. Dezvăluim cum au fost create primele picturi şi cum este posibil ca imaginile să fi declanşat cea mai mare schimbare din istoria omului.
Porniţi într-o incitantă călătorie prin timp şi de-a latul a cinci continente, către esenţa creativităţii. Îngemănând istoria socială, politica, ştiinţa, natura, arheologia şi religia, acest serial internaţional dezleagă un mister universal – de ce lumea din jurul nostru arată aşa cum arată. Mistere moderne sunt explicate prin întoarcerea în timp la începuturile civilizaţiei, prin intermediul unora dintre cele mai uimitoare creaţii ale omului. Demonstraţii ştiinţifice incitante relevă cum mintea noastră – şi a înaintaşilor noştri – se raportează la artă. Frumoasă, surprinzătoare, captivantă şi relevantă, cu o realizare vizuală demnă de subiectul său, această uimitoare aventură va plăcea nu doar pasionaţilor de artă, ci şi oricui şi-a pus vreodată întrebări despre locul omenirii în lume.
 
02:00 Diete uitate de vreme
n acest experiment unic, nouă voluntari supraponderali din secolul XXI se supun unor diete şi regimuri de slăbit inventate de generaţiile precedente. Dar au muşcat oare mai puţin decât pot mesteca ?
Măruntaiele sunt în meniu la micul dejun, prânz şi cină, însoţite de băi reci şi exerciţii fizice, în această a doua fază a experimentului istoric de slăbit al lui sir Roy Strong. Voluntarii gem de foame, dar sir Roy decide că este timpul să le pună la încercare stăpânirea de sine. Lumea suspină îngrozită când unul dintre voluntari cedează tentaţiei. Dieteticianul vine să demonstreze cum poate fi arsă o tabletă de ciocolată printr-o alergare de 8 km. Dar rezultatele cântăririi demonstrează că sir Roy are dreptate: pentru a slăbi şi a rămâne în formă, nimic nu egalează disciplina.
Ar putea oare dietele trecutului să-i ajute pe cei care vor să slăbească în prezent ? În acest serial, nouă voluntari din secolul XXI petrec 24 de zile încercând diete şi regimuri de slăbit care erau populare în perioada victoriană, în cea eduardiană şi în „sălbaticii ani '20”. Examinăm influenţele care ne-au format de când am devenit conştienţi că suntem graşi şi sfaturile practice reieşite din eforturile, evident mai fructuoase, ale înaintaşilor noştri de a rămâne în formă. Şi vom afla ce dietă funcţionează cel mai bine – dieta Banting, publicată pentru prima oară în 1863, „dieta mestecatului” din anii 1900 sau dieta Lulu, bazată pe numărarea caloriilor, cea mai bine vândută publicaţie neficţională din 1922 ?
 
03:00 Vedete de cinema
This series celebrates the lives of the most glamorous film stars, including Marilyn Monroe, Elizabeth Taylor, Frank Sinatra, Audrey Hepburn, Kirk Douglas, Gene Kelly, Marlon Brando, Sophia Loren.
James Stewart.
Să fii măreţ la Hollywood înseamnă să zbori prea aproape de Soare, să întruchipezi visurile a milioane de oameni în timp ce îţi pui soarta în inimile lor. Acest serial celebrează vieţile celor care s-au ridicat cel mai sus. De la Marlon Brando la Elizabeth Taylor, descoperim ce i-a motivat pe aceşti oameni remarcabili şi de ce i-a iubit lumea. Contribuţii din partea unor comentatori şi celebrităţi contemporane vor aduce în prezent moştenirea fiecăruia dintre simboluri în timp ce noi le retrăim momentele magice din filme şi explorăm personalităţile din spatele numelor.
 
04:00 ntâlniri misterioase în Siberia
O investigare a misterioasei explozii care a ras de pe faţa pământului pădurea dintr-o regiune izolată din Siberia în vara anului 1908.
n iunie 1908, o uriaşă explozie care a avut loc într-o regiune izolată din Siberia a ras de pe faţa pământului pădurea de acolo cu forţa a 1.000 de bombe atomice. Dar zona era atât de izolată şi vremurile atât de agitate, încât timp de 20 de ani nimeni nu a încercat să afle ce s-a întâmplat. Când primul explorator a ajuns la faţa locului, a crezut că va găsi un crater al unui meteorit, dar nu a găsit decât copaci puşi la pământ – şi un mister. De atunci, au fost concepute peste o sută de teorii care să explice evenimentul, inclusiv aceea – luată în serios de unii savanţi sovietici – că a avut loc o explozie nucleară cauzată de o navă spaţială extraterestră propulsată cu combustibil nuclear. Absenţa dovezilor a păstrat viu misterul. Călătorim către acest loc îndepărtat şi aflăm că evenimentele de aici au atras atât cercetări ştiinţifice serioase, cât şi câteva credinţe populare ciudate.
 
05:30 Copiii de la Stalingrad
Acest documentar intervievează supravieţuitori ai Bătăliei de la Stalingrad care erau adolescenţi în 1942.
n 1942, eroii acestui documentar aveau 10-14 ani. Poveştile martorilor, combinate cu informaţii istorice despre bătălie necunoscute publicului larg, creează o privire de ansamblu asupra acestui moment definitoriu al celui de-al Doilea Război Mondial.
 
06:00 1066
Acest serial face cronica anului 1066 şi spune povestea conflictului dintre Anglia şi vikingi din perspectiva soldatului de rând.
Armata engleză soseşte la podul Stamford, luându-i pe vikingi prin surprindere. Un atac timpuriu ar putea fi singura şansă de victorie a englezilor. Dar vikingii au o armă secretă: pe Gyrd „uriaşul”, care trebuie să păstreze controlul asupra podului până sosesc întăririle vikinge.
n anul 1066, Anglia s-a schimbat pentru totdeauna. Această poveste epică despre invazie, rezistenţă şi război descrie evenimentele acelui an din punctul de vedere al soldaţilor de rând şi al familiilor acestora, surprinse de tumultul războiului. Doi tineri, Tofi şi Leofric, sunt recrutaţi în armata regelui Harold şi ajută la înfrângerea vikingilor în bătălia de la podul Stamford. Dar până să apuce să se refacă, sosesc veşti că normanzii au debarcat în Sussex. Satul lor este atacat şi trebuie să fugă spre sud... pentru a lupta în epica bătălie de la Hastings.
 

Vizualizări: 25

Adaugă un comentariu

Pentru a putea adăuga comentarii trebuie să fii membru al altmarius !

Alătură-te reţelei altmarius

STATISTICI

Free counters!
Din 15 iunie 2009

209 state 

(ultimul: Eswatini)

Numar de steaguri: 273

Record vizitatori:    8,782 (3.04.2011)

Record clickuri:

 16,676 (3.04.2011)

Steaguri lipsa: 33

1 stat are peste 700,000 clickuri (Romania)

1 stat are peste 100.000 clickuri (USA)

1 stat are peste 50,000 clickuri (Moldova)

2 state au peste 20,000  clickuri (Italia,  Germania)

4 state are peste 10.000 clickuri (Franta, UngariaSpania,, Marea Britanie,)

6 state au peste 5.000 clickuri (Olanda, Belgia,  Canada,  )

10 state au peste 1,000 clickuri (Polonia, Rusia,  Australia, IrlandaIsraelGreciaElvetia ,  Brazilia, Suedia, Austria)

50 state au peste 100 clickuri

20 state au un click

Website seo score
Powered by WebStatsDomain

DE URMĂRIT

1.EDITURA HOFFMAN

https://www.editurahoffman.ro/

2. EDITURA ISTROS

https://www.muzeulbrailei.ro/editura-istros/

3.EDITURA UNIVERSITATII CUZA - IASI

https://www.editura.uaic.ro/produse/editura/ultimele-aparitii/1

4.ANTICARIAT UNU

https://www.anticariat-unu.ro/wishlist

5. PRINTRE CARTI

http://www.printrecarti.ro/

6. ANTICARIAT ALBERT

http://anticariatalbert.com/

7. ANTICARIAT ODIN 

http://anticariat-odin.ro/

8. TARGUL CARTII

http://www.targulcartii.ro/

9. ANTICARIAT PLUS

http://www.anticariatplus.ro/

10. LIBRĂRIILE:NET

https://www.librariileonline.ro/carti/literatura--i1678?filtru=2-452

11. LIBRĂRIE: NET

https://www.librarie.net/cautare-rezultate.php?&page=2&t=opere+fundamentale&sort=top

12.CONTRAMUNDUM

https://contramundum.ro/cart/

13. ANTICARIATUL NOU

http://www.anticariatulnou.ro

14. ANTICARIAT NOU

https://anticariatnou.wordpress.com/

15.OKAZII

https://www.okazii.ro/cart?step=0&tr_buyerid=6092150

16. ANTIKVARIUM.RO

http://antikvarium.ro

17.ANTIKVARIUS.RO

https://www.antikvarius.ro/

18. ANTICARIAT URSU

https://anticariat-ursu.ro/index.php?route=common/home

19.EDITURA TEORA - UNIVERSITAS

http://www.teora.ro/cgi-bin/teora/romania/mbshop.cgi?database=09&action=view_product&productID=%20889&category=01

20. EDITURA SPANDUGINO

https://edituraspandugino.ro/

21. FILATELIE

 http://www.romaniastamps.com/

22 MAX

http://romanianstampnews.blogspot.com

23.LIBREX

https://www.librex.ro/search/editura+polirom/?q=editura+polirom

24. LIBMAG

https://www.libmag.ro/carti-la-preturi-sub-10-lei/filtre/edituri/polirom/

25. LIBRIS

https://www.libris.ro/account/myWishlist

26. MAGIA MUNTELUI

http://magiamuntelui.blogspot.com

27. RAZVAN CODRESCU
http://razvan-codrescu.blogspot.ro/

28.RADIO ARHIVE

https://www.facebook.com/RadioArhive/

29.IDEEA EUROPEANĂ

https://www.ideeaeuropeana.ro/colectie/opere-fundamentale/

30. SA NU UITAM

http://sanuuitam.blogspot.ro/

31. CERTITUDINEA

www.certitudinea.com

32. F.N.S.A

https://www.fnsa.ro/products/4546-dimitrie_cantemir_despre_numele_moldaviei.html

Anunturi

Licenţa Creative Commons Această retea este pusă la dispoziţie sub Licenţa Atribuire-Necomercial-FărăModificări 3.0 România Creativ

Note

Hoffman - Jurnalul cărților esențiale

1. Radu Sorescu -  Petre Tutea. Viata si opera

2. Zaharia Stancu  - Jocul cu moartea

3. Mihail Sebastian - Orasul cu salcimi

4. Ioan Slavici - Inchisorile mele

5. Gib Mihaescu -  Donna Alba

6. Liviu Rebreanu - Ion

7. Cella Serghi - Pinza de paianjen

8. Zaharia Stancu -  Descult

9. Henriette Yvonne Stahl - Intre zi si noapte

10.Mihail Sebastian - De doua mii de ani

11. George Calinescu Cartea nuntii

12. Cella Serghi Pe firul de paianjen…

Continuare

Creat de altmariusclassic Dec 23, 2020 at 11:45am. Actualizat ultima dată de altmariusclassic Ian 24, 2021.

© 2024   Created by altmarius.   Oferit de

Embleme  |  Raportare eroare  |  Termeni de utilizare a serviciilor