altmarius

cultură şi spiritualitate

10:00 Doctori din antichitate | Acum la TV
Acest documentar explorează medicina coreeană antică, practicată încă pe scară largă în Asia modernă.
Conform dovezilor arheologice, primii oameni s-au stabilit pe teritoriul Coreei de astăzi în jurul anului 10.000 î.Hr. Timp de secole, Coreea a trebuit să suporte războaie şi vrăjmăşii sângeroase, un sistem de conducere corupt şi polarizat, condiţii insalubre de trai şi boli incurabile. Totuşi, câţiva doctori imperiali şi gânditori coreeni şi-au lăsat o incontestabilă amprentă în istorie. Inspirându-se din medicina antică chineză, ei au dezvoltat şi cultivat o meserie care putea vindeca oamenii ce sufereau de diverse boli necunoscute. Multe dintre leacurile inventate de ei sunt folosite şi de coreenii din ziua de astăzi. Medicina coreeană are la bază concepte precum yin şi yang, meridiane energetice, acupunctură, teoria Sa-am, tipologia Sasang şi o serie de alte concepte orientale aparent neştiinţifice. Acest documentar explorează medicina coreeană antică, practicată încă pe scară largă în Asia modernă.
 
11:00 Vincent: Întreaga poveste
Un documentar în trei părţi despre unul dintre cei mai deosebiţi artişti ai lumii, Vincent van Gogh, care îi prezintă capodoperele, infamele luni de nebunie şi noi poveşti despre anii tinereţii sale.
Acum unul dintre artiştii preferaţi ai lumii, care ne suscită curiozitatea mai mult ca oricând, povestea lui Vincent van Gogh începe în oraşul său natal, Zundert, din Olanda. Acest episod relatează copilăria lui van Gogh, dragostea lui pentru o verişoară văduvă şi încercările sale zadarnice de a se înscrie la Universitatea din Amsterdam.
Un documentar ambiţios în trei părţi, care comemorează viaţa şi moartea unui artist deosebit şi extrem de popular, Vincent van Gogh. Documentarul se concentrează nu doar pe infamele luni de nebunie ale lui van Gogh, perioadă în care a pictat cele mai cunoscute tablouri ale sale, ci şi pe poveştile necunoscute până acum despre anii săi ca profesor, lingvist, fanatic religios şi obsedat sexual.
 
12:00 1066
Acest serial face cronica anului 1066 şi spune povestea conflictului dintre Anglia şi vikingi din perspectiva soldatului de rând.
Armata engleză soseşte la podul Stamford, luându-i pe vikingi prin surprindere. Un atac timpuriu ar putea fi singura şansă de victorie a englezilor. Dar vikingii au o armă secretă: pe Gyrd „uriaşul”, care trebuie să păstreze controlul asupra podului până sosesc întăririle vikinge.
n anul 1066, Anglia s-a schimbat pentru totdeauna. Această poveste epică despre invazie, rezistenţă şi război descrie evenimentele acelui an din punctul de vedere al soldaţilor de rând şi al familiilor acestora, surprinse de tumultul războiului. Doi tineri, Tofi şi Leofric, sunt recrutaţi în armata regelui Harold şi ajută la înfrângerea vikingilor în bătălia de la podul Stamford. Dar până să apuce să se refacă, sosesc veşti că normanzii au debarcat în Sussex. Satul lor este atacat şi trebuie să fugă spre sud... pentru a lupta în epica bătălie de la Hastings.
 
13:00 Oraşele pierdute ale anticilor
O „poveste poliţistă” arheologică ce redescoperă comorile îngropate ale lumii antice. Cum arătau aceste locuri legendare, cine trăia în ele şi de ce au dispărut ?
Din capitala lor, hitiţii conduceau un imperiu puternic. Dar acum 2.500 de ani, civilizaţia lor a dispărut şi capitala lor, Hattusha, a fost îngropată în negurile istoriei. Numai minunile arheologiei secolului XX au condus la redescoperirea sa.
Unele dintre cele mai mari minuni ale lumii antice sunt încă îngropate, nevăzute şi neexplorate, sub picioarele noastre; locuri aproape legendare, care au dispărut cu mii de ani în urmă şi n-au mai fost văzute de atunci. Acest serial urmăreşte meticulos o serie de indicii arheologice şi istorice pentru a descoperi câteva dintre cele mai importante oraşe pierdute ale lumii antice. Prin reconstituiri dramatice, urmărim voiajele originale ale descoperirii şi cu ajutorul graficii pe calculator, aceste minuni pierdute sunt reconstruite şi readuse la splendoarea lor de altădată. Unele dintre aceste misterioase situri în ruine sunt atât de vaste, atât de magnifice, încât trebuie să fi fost de neconceput pentru locuitorii lor că aveau să dispară vreodată. Ar fi ca şi cum Manhattanul ar fi înghiţit de ape sau Parisul acoperit de ţărână. Dar după cum arată această serie, orice civilizaţie, oricât de magnifică, trebuie în cele din urmă să moară şi să devină o lume dispărută.
 
14:00 Samuraii de la Soma Noma-Oi
O uimitoare călătorie către festivalul milenar Soma Noma Oi, ultimul bastion al autenticei culturi japoneze a samurailor, care se ţine la sfârşitul lui iulie în estul Japoniei.
O uimitoare călătorie către festivalul milenar Soma Noma Oi, ultimul bastion al autenticei culturi japoneze a samurailor. Acest festival este organizat la sfârşitul lunii iulie în estul Japoniei de către descendenţii uneia dintre cele mai vechi dinastii feudale a Japoniei, mândrii bărbaţi şi femei din Soma, şi include o probă unică şi dură creată pentru a testa măiestria ecvestră şi rezistenţa samuraiului călare şi a armăsarului său.
 
15:00 Partizanii
Acest documentar spune povestea filmelor cu partizani – un gen special de filme, creat de poliţia secretă a partidului comunist pentru a glorifica războiul de gherilă al partizanilor.
n timpul celui de-al Doilea Război Mondial, unul dintre cele mai sângeroase conflicte s-a desfăşurat pe teritoriul fostei Yugoslavii. Pe baza lui a fost creat un gen special de filme – filmele cu partizani. Dar după 40 de ani de existenţă, acest gen s-a dezvoltat dincolo de motivele iniţiale ale apariţiei sale şi a devenit unul dintre cele mai importante genuri de film din Europa de Est. Trei filme cu partizani au fost nominalizate la Oscar; pentru realizarea acestora au fost distruse sate şi poduri; actori mari ai vremii (Yul Brynner, Richard Burton, Orson Welles, Franco Nero şi Irene Papas, printre alţii) au jucat în ele; Pablo Picasso a realizat posterul pentru unul dintre ele; iar un altul ("Valter brani Sarajevo", „Valter apără Sarajevo”) este cel mai vizionat film din toate timpurile. Acest documentar spune povestea filmelor cu partizani, un gen special de filme, creat de poliţia secretă a partidului comunist pentru a glorifica războiul de gherilă al partizanilor.
 
16:00 Vara iubirii
Acest documentar explorează „vara iubirii”, fenomenul social petrecut în 1967, şi realizările culturale ale mişcării hippie.
Cu imagini de la concertele unor artişti şi trupe precum Jefferson Airplane, Jimi Hendrix, Janis Joplin, Jim Morrison, The Rolling Stones, Cat Stevens, Led Zeppelin şi mulţi alţi artişti legendari ai vremii, acest documentar explorează subiectele centrale ale unui fenomen unic în istoria muzicii de mase: „vara iubirii”. Eliberarea sexuală şi căutarea unor moduri de exprimare noi, spirituale, au fost esenţiale pentru un stil de viaţă care, pentru prima dată în istorie, şi-a stabilit propria cultură muzicală. Serialul construit în jurul unor interviuri cu artişti precum Donovan, Art Garfunkel, Adam Green, Bob Marley, Yoko Ono şi Michelle Philipps de la The Mamas & The Papas.
 
17:00 Cum a modelat arta lumea
Acest documentar relevă că imaginile cu care ne înconjurăm astăzi provin dintr-o lume veche de mii de ani.
Instrumentele vizuale folosite de Tony Blair sau George Bush pentru a fi aleşi şi a-şi păstra puterea nu sunt invenţii ale timpurilor moderne, ci îşi au originea acum multe mii de ani. Ne întoarcem în vremurile când a fost creat ansamblul Stonehenge şi la anii domniei lui Alexandru cel Mare pentru a releva cum a devenit imagistica o armă indispensabilă în arsenalul politic al oricărui lider.
Porniţi într-o incitantă călătorie prin timp şi de-a latul a cinci continente, către esenţa creativităţii. Îngemănând istoria socială, politica, ştiinţa, natura, arheologia şi religia, acest serial internaţional dezleagă un mister universal – de ce lumea din jurul nostru arată aşa cum arată. Mistere moderne sunt explicate prin întoarcerea în timp la începuturile civilizaţiei, prin intermediul unora dintre cele mai uimitoare creaţii ale omului. Demonstraţii ştiinţifice incitante relevă cum mintea noastră – şi a înaintaşilor noştri – se raportează la artă. Frumoasă, surprinzătoare, captivantă şi relevantă, cu o realizare vizuală demnă de subiectul său, această uimitoare aventură va plăcea nu doar pasionaţilor de artă, ci şi oricui şi-a pus vreodată întrebări despre locul omenirii în lume.
 
18:00 Vânaţi crucişătoarele Kaiserului !
Povestea răzbunării Marii Britanii asupra crucişătoarelor Kaiserului german, răspunzătoare de înfrângerea-şoc a Marii Britanii în bătălia navală de la Coronel, din Primul Război Mondial.
Ultima navă care mai pluteşte.
n primii ani ai secolului XX, Kaiserul german a sfidat puterea navală a Marii Britanii cu o nouă şi puternică flotă militară. După înfrângerea-şoc suferită de britanici în bătălia de la Coronel, o bătălie în care 1.700 de marinari şi-au pierdut viaţa, Winston Churchill a cerut o răzbunare nemiloasă. Întreaga flotă germană de peste hotare, cu un echipaj de 2.200 de marinari, a fost scufundată. Numai două crucişătoare au scăpat de la distrugere, „Dresden” şi „Emden”. Churchill a pus un preţ „pe capul” acestora, transformându-le în cele mai vânate nave de pe oceanele lumii. În fiordurile îngheţate ale Patagoniei şi pe mările calde de la Tropice, „Dresden” şi „Emden” s-au luptat, literalmente, pentru supravieţuire. Nou-descoperite materiale de arhivă despre bătălii navale decisive, rapoarte navale şi jurnale particulare permit o reconstituire precisă a evenimentelor. Pentru prima dată, interviuri cu descendenţi ai participanţilor la evenimente şi cu istorici militari, imagini originale din timpul bătăliilor şi reconstituiri ne permit să povestim cum se cuvine aceste incitante evenimente.
 
19:00 Sinatra, o stea întunecată
Acest documentar dezvăluie legăturile lui Frank Sinatra cu Mafia şi încearcă să determine impactul acestor legături asupra carierei sale.
Curtat de preşedinţi şi adorat de milioane de femei, Frank Sinatra genera isterie pe oriunde mergea. Dar prietenii descriu că, aşa cum Frank putea dona milioane către organizaţiile de caritate sau putea să farmece femeile frumoase, tot atât de bine putea să devină violent într-o clipă sau să bea o sticlă întreagă de Jack Daniels pe noapte. Se spune că scena din Naşul în care Johnny Fontaine câştigă un rol important într-un film hollywoodian după ce producătorul se trezeşte cu capul calului său pur-sânge în pat este inspirată din viaţa lui Sinatra.
Frank Sinatra a fost un superstar care se învârtea în cercurile superioare ale politicii, dar şi ale crimei organizate. Interviuri cu membri ai familiei sale şi prieteni, inclusiv contemporani celebri de-ai săi, ni-l dezvăluie pe adevăratul Sinatra, un om plin de contradicţii. Aflaţi cum un democrat convins, acuzat în anii 1940 de cripto-comunism, va deveni ulterior un republican de frunte. Şi cum un om a cărui voce putea topi milioane de inimi avea legături dovedite cu Mafia, care au persistat pe durata întregii sale vieţi şi au devenit, în final, distructive. Primul showman care şi-a transformat cariera într-o afacere condusă de el şi pentru el, Sinatra a fost idolul şi mentorul unei generaţii.
 
20:00 Eroi, culturi şi gastronomie
O călătorie culinară în zona mediteraneeană, din Antichitate până în prezent, ce explorează legătura dintre faptele eroilor şi mâncărurile naţionale‚ un mozaic al gastronomiei, zvonurilor şi istoriei.
Răsuflarea lui Pan – Senzualitatea bucătăriei simple.
Din vremuri străvechi, mâncarea şi modurile de preparare au fost strâns legate de fapte istorice, mituri şi aventuri. Acest serial documentar poartă telespectatorii într-o călătorie culinară din Antichitate până în prezent şi îmbină cu dibăcie atât isprăvile şi greşelile războinicilor şi eroilor, cât şi miracolele de zi cu zi, într-un mozaic de mâncăruri, zvonuri şi istorie. De la faraonii Egiptului antic la fenicieni şi romani, cruciaţi şi veneţieni. De la spanioli la turci şi de la aventurierii solitari ai Antichităţii la reţelele internaţionale de hoţi de artă de azi. Nenumărate şi variate peisaje, precum şi redarea fidelă a locuitorilor lor, a bucătăriei şi mentalităţii lor, aduc la viaţă misterioasa istorie a regiunii mediteraneene în imagini spectaculoase.
 
21:00 Totul despre Herculaneum
Prin povestea oraşului Herculaneum, frate cu Pompeii, care a fost şi el îngropat de erupţia Vezuviului în 79 d.Hr., documentarul investighează pagubele pe care le-ar putea provoca azi celebrul vulcan.
Pompeii, oraşul roman îngropat de erupţia vulcanului Vezuviu în 79 d.Hr., îi fascinează de mult pe arheologi. Dar oraşul frate Herculaneum, îngropat de aceeaşi erupţie, dar mult mai adânc decât Pompeii, poate dezvălui mult mai multe detalii despre viaţa romanilor în acele vremuri. Ani la rând s-a presupus că locuitorii au reuşit să scape puţin înainte ca Herculaneum să fie înghiţit de vulcan. Apoi, în anii ’80, s-a făcut o descoperire macabră. Săpând în noroiul vulcanic, arheologii au găsit sute de cadavre îngrămădite laolaltă, stârnind mila... Vezuviul este încă activ şi este pe cale să erupă din nou. În prezent, populaţia Golfului Napoli este mult mai numeroasă decât cea din timpurile romane. Dovezi ale erupţiei din 4000 î.Hr. arată că vulcanul poate distruge Napoli, fapt care ar cauza un cataclism mult mai mare decât cel din 79 d.Hr.
 
22:00 Tunurile pierdute ale reginei Elisabeta
Scafandri şi experţi încearcă să aducă la suprafaţă tunurile de pe o epavă veche de 400 de ani pentru a le repara şi a trage cu ele, demonstrând cum a facilitat Elisabeta I dominaţia navală britanică.
La doi kilometri de coasta insulei britanice Alderney zace o epavă care ar putea rescrie istoria navală a Marii Britanii. O echipă de scafandri şi experţi încearcă să aducă la suprafaţă tunurile navei, vechi de 400 de ani. Reparându-le şi trăgând cu ele, ei speră să demonstreze cum a făcut regina Elisabeta I din Anglia stăpâna mărilor.
 
23:00 Creatorii video
This series is dedicated to some of the most iconic and creative video makers and artists of the last 30 years. Featuring exclusive interviews with Sting, Paul McCartney, Bryan Adams and many more.
Human League “Don’t You Want Me”, A-ha “Take on Me”, Michael Jackson “Billie Jean” şi Dire Straits “Money for Nothing”.
Acest serial este dedicat unora dintre cei mai importanţi şi creativi artişti şi creatori de clipuri video din ultimii 30 de ani. David Mallet, Russell Mulcahy, Wayne Isham, Kevin Godley, Steve Barron şi Andy Morahan au făcut unele dintre cele mai apreciate şi urmărite clipuri video din anii 1980. Dacă discul unui artist se vindea, ei creau clipul video difuzat de MTV. De la A-Ha la ZZ Top, aceşti pionieri ai creativităţii au rescris regulile. Întreţesând clipurile originale cu poveştile artiştilor şi punctul de vedere al regizorilor, scoatem la iveală geniul, nebunia, excesele şi ideile dintr-o vreme când clipurile video erau regine. Documentarul cuprinde interviuri în exclusivitate cu Sting, Paul McCartney, Bryan Adams şi mulţi alţii.
 
23:30 Creatorii video
This series is dedicated to some of the most iconic and creative video makers and artists of the last 30 years. Featuring exclusive interviews with Sting, Paul McCartney, Bryan Adams and many more.
George Michael “Faith”, Guns N' Roses “November Rain”, Aerosmith “Hole in My Soul”.
Acest serial este dedicat unora dintre cei mai importanţi şi creativi artişti şi creatori de clipuri video din ultimii 30 de ani. David Mallet, Russell Mulcahy, Wayne Isham, Kevin Godley, Steve Barron şi Andy Morahan au făcut unele dintre cele mai apreciate şi urmărite clipuri video din anii 1980. Dacă discul unui artist se vindea, ei creau clipul video difuzat de MTV. De la A-Ha la ZZ Top, aceşti pionieri ai creativităţii au rescris regulile. Întreţesând clipurile originale cu poveştile artiştilor şi punctul de vedere al regizorilor, scoatem la iveală geniul, nebunia, excesele şi ideile dintr-o vreme când clipurile video erau regine. Documentarul cuprinde interviuri în exclusivitate cu Sting, Paul McCartney, Bryan Adams şi mulţi alţii.
 
00:00 Vara iubirii
Acest documentar explorează „vara iubirii”, fenomenul social petrecut în 1967, şi realizările culturale ale mişcării hippie.
Cu imagini de la concertele unor artişti şi trupe precum Jefferson Airplane, Jimi Hendrix, Janis Joplin, Jim Morrison, The Rolling Stones, Cat Stevens, Led Zeppelin şi mulţi alţi artişti legendari ai vremii, acest documentar explorează subiectele centrale ale unui fenomen unic în istoria muzicii de mase: „vara iubirii”. Eliberarea sexuală şi căutarea unor moduri de exprimare noi, spirituale, au fost esenţiale pentru un stil de viaţă care, pentru prima dată în istorie, şi-a stabilit propria cultură muzicală. Serialul construit în jurul unor interviuri cu artişti precum Donovan, Art Garfunkel, Adam Green, Bob Marley, Yoko Ono şi Michelle Philipps de la The Mamas & The Papas.
 
01:00 Cum a modelat arta lumea
Acest documentar relevă că imaginile cu care ne înconjurăm astăzi provin dintr-o lume veche de mii de ani.
Instrumentele vizuale folosite de Tony Blair sau George Bush pentru a fi aleşi şi a-şi păstra puterea nu sunt invenţii ale timpurilor moderne, ci îşi au originea acum multe mii de ani. Ne întoarcem în vremurile când a fost creat ansamblul Stonehenge şi la anii domniei lui Alexandru cel Mare pentru a releva cum a devenit imagistica o armă indispensabilă în arsenalul politic al oricărui lider.
Porniţi într-o incitantă călătorie prin timp şi de-a latul a cinci continente, către esenţa creativităţii. Îngemănând istoria socială, politica, ştiinţa, natura, arheologia şi religia, acest serial internaţional dezleagă un mister universal – de ce lumea din jurul nostru arată aşa cum arată. Mistere moderne sunt explicate prin întoarcerea în timp la începuturile civilizaţiei, prin intermediul unora dintre cele mai uimitoare creaţii ale omului. Demonstraţii ştiinţifice incitante relevă cum mintea noastră – şi a înaintaşilor noştri – se raportează la artă. Frumoasă, surprinzătoare, captivantă şi relevantă, cu o realizare vizuală demnă de subiectul său, această uimitoare aventură va plăcea nu doar pasionaţilor de artă, ci şi oricui şi-a pus vreodată întrebări despre locul omenirii în lume.
 
02:00 Vânaţi crucişătoarele Kaiserului !
Povestea răzbunării Marii Britanii asupra crucişătoarelor Kaiserului german, răspunzătoare de înfrângerea-şoc a Marii Britanii în bătălia navală de la Coronel, din Primul Război Mondial.
Ultima navă care mai pluteşte.
n primii ani ai secolului XX, Kaiserul german a sfidat puterea navală a Marii Britanii cu o nouă şi puternică flotă militară. După înfrângerea-şoc suferită de britanici în bătălia de la Coronel, o bătălie în care 1.700 de marinari şi-au pierdut viaţa, Winston Churchill a cerut o răzbunare nemiloasă. Întreaga flotă germană de peste hotare, cu un echipaj de 2.200 de marinari, a fost scufundată. Numai două crucişătoare au scăpat de la distrugere, „Dresden” şi „Emden”. Churchill a pus un preţ „pe capul” acestora, transformându-le în cele mai vânate nave de pe oceanele lumii. În fiordurile îngheţate ale Patagoniei şi pe mările calde de la Tropice, „Dresden” şi „Emden” s-au luptat, literalmente, pentru supravieţuire. Nou-descoperite materiale de arhivă despre bătălii navale decisive, rapoarte navale şi jurnale particulare permit o reconstituire precisă a evenimentelor. Pentru prima dată, interviuri cu descendenţi ai participanţilor la evenimente şi cu istorici militari, imagini originale din timpul bătăliilor şi reconstituiri ne permit să povestim cum se cuvine aceste incitante evenimente.
 
03:00 Sinatra, o stea întunecată
Acest documentar dezvăluie legăturile lui Frank Sinatra cu Mafia şi încearcă să determine impactul acestor legături asupra carierei sale.
Curtat de preşedinţi şi adorat de milioane de femei, Frank Sinatra genera isterie pe oriunde mergea. Dar prietenii descriu că, aşa cum Frank putea dona milioane către organizaţiile de caritate sau putea să farmece femeile frumoase, tot atât de bine putea să devină violent într-o clipă sau să bea o sticlă întreagă de Jack Daniels pe noapte. Se spune că scena din Naşul în care Johnny Fontaine câştigă un rol important într-un film hollywoodian după ce producătorul se trezeşte cu capul calului său pur-sânge în pat este inspirată din viaţa lui Sinatra.
Frank Sinatra a fost un superstar care se învârtea în cercurile superioare ale politicii, dar şi ale crimei organizate. Interviuri cu membri ai familiei sale şi prieteni, inclusiv contemporani celebri de-ai săi, ni-l dezvăluie pe adevăratul Sinatra, un om plin de contradicţii. Aflaţi cum un democrat convins, acuzat în anii 1940 de cripto-comunism, va deveni ulterior un republican de frunte. Şi cum un om a cărui voce putea topi milioane de inimi avea legături dovedite cu Mafia, care au persistat pe durata întregii sale vieţi şi au devenit, în final, distructive. Primul showman care şi-a transformat cariera într-o afacere condusă de el şi pentru el, Sinatra a fost idolul şi mentorul unei generaţii.
 
04:00 Eroi, culturi şi gastronomie
O călătorie culinară în zona mediteraneeană, din Antichitate până în prezent, ce explorează legătura dintre faptele eroilor şi mâncărurile naţionale‚ un mozaic al gastronomiei, zvonurilor şi istoriei.
Răsuflarea lui Pan – Senzualitatea bucătăriei simple.
Din vremuri străvechi, mâncarea şi modurile de preparare au fost strâns legate de fapte istorice, mituri şi aventuri. Acest serial documentar poartă telespectatorii într-o călătorie culinară din Antichitate până în prezent şi îmbină cu dibăcie atât isprăvile şi greşelile războinicilor şi eroilor, cât şi miracolele de zi cu zi, într-un mozaic de mâncăruri, zvonuri şi istorie. De la faraonii Egiptului antic la fenicieni şi romani, cruciaţi şi veneţieni. De la spanioli la turci şi de la aventurierii solitari ai Antichităţii la reţelele internaţionale de hoţi de artă de azi. Nenumărate şi variate peisaje, precum şi redarea fidelă a locuitorilor lor, a bucătăriei şi mentalităţii lor, aduc la viaţă misterioasa istorie a regiunii mediteraneene în imagini spectaculoase.
 
05:00 Totul despre Herculaneum
Prin povestea oraşului Herculaneum, frate cu Pompeii, care a fost şi el îngropat de erupţia Vezuviului în 79 d.Hr., documentarul investighează pagubele pe care le-ar putea provoca azi celebrul vulcan.
Pompeii, oraşul roman îngropat de erupţia vulcanului Vezuviu în 79 d.Hr., îi fascinează de mult pe arheologi. Dar oraşul frate Herculaneum, îngropat de aceeaşi erupţie, dar mult mai adânc decât Pompeii, poate dezvălui mult mai multe detalii despre viaţa romanilor în acele vremuri. Ani la rând s-a presupus că locuitorii au reuşit să scape puţin înainte ca Herculaneum să fie înghiţit de vulcan. Apoi, în anii ’80, s-a făcut o descoperire macabră. Săpând în noroiul vulcanic, arheologii au găsit sute de cadavre îngrămădite laolaltă, stârnind mila... Vezuviul este încă activ şi este pe cale să erupă din nou. În prezent, populaţia Golfului Napoli este mult mai numeroasă decât cea din timpurile romane. Dovezi ale erupţiei din 4000 î.Hr. arată că vulcanul poate distruge Napoli, fapt care ar cauza un cataclism mult mai mare decât cel din 79 d.Hr.
 
06:00 Tunurile pierdute ale reginei Elisabeta
Scafandri şi experţi încearcă să aducă la suprafaţă tunurile de pe o epavă veche de 400 de ani pentru a le repara şi a trage cu ele, demonstrând cum a facilitat Elisabeta I dominaţia navală britanică.
La doi kilometri de coasta insulei britanice Alderney zace o epavă care ar putea rescrie istoria navală a Marii Britanii. O echipă de scafandri şi experţi încearcă să aducă la suprafaţă tunurile navei, vechi de 400 de ani. Reparându-le şi trăgând cu ele, ei speră să demonstreze cum a făcut regina Elisabeta I din Anglia stăpâna mărilor.
 

Vizualizări: 41

Adaugă un comentariu

Pentru a putea adăuga comentarii trebuie să fii membru al altmarius !

Alătură-te reţelei altmarius

STATISTICI

Free counters!
Din 15 iunie 2009

209 state 

(ultimul: Eswatini)

Numar de steaguri: 273

Record vizitatori:    8,782 (3.04.2011)

Record clickuri:

 16,676 (3.04.2011)

Steaguri lipsa: 33

1 stat are peste 700,000 clickuri (Romania)

1 stat are peste 100.000 clickuri (USA)

1 stat are peste 50,000 clickuri (Moldova)

2 state au peste 20,000  clickuri (Italia,  Germania)

4 state are peste 10.000 clickuri (Franta, UngariaSpania,, Marea Britanie,)

6 state au peste 5.000 clickuri (Olanda, Belgia,  Canada,  )

10 state au peste 1,000 clickuri (Polonia, Rusia,  Australia, IrlandaIsraelGreciaElvetia ,  Brazilia, Suedia, Austria)

50 state au peste 100 clickuri

20 state au un click

Website seo score
Powered by WebStatsDomain

DE URMĂRIT

1.EDITURA HOFFMAN

https://www.editurahoffman.ro/

2. EDITURA ISTROS

https://www.muzeulbrailei.ro/editura-istros/

3.EDITURA UNIVERSITATII CUZA - IASI

https://www.editura.uaic.ro/produse/editura/ultimele-aparitii/1

4.ANTICARIAT UNU

https://www.anticariat-unu.ro/wishlist

5. PRINTRE CARTI

http://www.printrecarti.ro/

6. ANTICARIAT ALBERT

http://anticariatalbert.com/

7. ANTICARIAT ODIN 

http://anticariat-odin.ro/

8. TARGUL CARTII

http://www.targulcartii.ro/

9. ANTICARIAT PLUS

http://www.anticariatplus.ro/

10. LIBRĂRIILE:NET

https://www.librariileonline.ro/carti/literatura--i1678?filtru=2-452

11. LIBRĂRIE: NET

https://www.librarie.net/cautare-rezultate.php?&page=2&t=opere+fundamentale&sort=top

12.CONTRAMUNDUM

https://contramundum.ro/cart/

13. ANTICARIATUL NOU

http://www.anticariatulnou.ro

14. ANTICARIAT NOU

https://anticariatnou.wordpress.com/

15.OKAZII

https://www.okazii.ro/cart?step=0&tr_buyerid=6092150

16. ANTIKVARIUM.RO

http://antikvarium.ro

17.ANTIKVARIUS.RO

https://www.antikvarius.ro/

18. ANTICARIAT URSU

https://anticariat-ursu.ro/index.php?route=common/home

19.EDITURA TEORA - UNIVERSITAS

http://www.teora.ro/cgi-bin/teora/romania/mbshop.cgi?database=09&action=view_product&productID=%20889&category=01

20. EDITURA SPANDUGINO

https://edituraspandugino.ro/

21. FILATELIE

 http://www.romaniastamps.com/

22 MAX

http://romanianstampnews.blogspot.com

23.LIBREX

https://www.librex.ro/search/editura+polirom/?q=editura+polirom

24. LIBMAG

https://www.libmag.ro/carti-la-preturi-sub-10-lei/filtre/edituri/polirom/

25. LIBRIS

https://www.libris.ro/account/myWishlist

26. MAGIA MUNTELUI

http://magiamuntelui.blogspot.com

27. RAZVAN CODRESCU
http://razvan-codrescu.blogspot.ro/

28.RADIO ARHIVE

https://www.facebook.com/RadioArhive/

29.IDEEA EUROPEANĂ

https://www.ideeaeuropeana.ro/colectie/opere-fundamentale/

30. SA NU UITAM

http://sanuuitam.blogspot.ro/

31. CERTITUDINEA

www.certitudinea.com

32. F.N.S.A

https://www.fnsa.ro/products/4546-dimitrie_cantemir_despre_numele_moldaviei.html

Anunturi

Licenţa Creative Commons Această retea este pusă la dispoziţie sub Licenţa Atribuire-Necomercial-FărăModificări 3.0 România Creativ

Note

Hoffman - Jurnalul cărților esențiale

1. Radu Sorescu -  Petre Tutea. Viata si opera

2. Zaharia Stancu  - Jocul cu moartea

3. Mihail Sebastian - Orasul cu salcimi

4. Ioan Slavici - Inchisorile mele

5. Gib Mihaescu -  Donna Alba

6. Liviu Rebreanu - Ion

7. Cella Serghi - Pinza de paianjen

8. Zaharia Stancu -  Descult

9. Henriette Yvonne Stahl - Intre zi si noapte

10.Mihail Sebastian - De doua mii de ani

11. George Calinescu Cartea nuntii

12. Cella Serghi Pe firul de paianjen…

Continuare

Creat de altmariusclassic Dec 23, 2020 at 11:45am. Actualizat ultima dată de altmariusclassic Ian 24, 2021.

© 2024   Created by altmarius.   Oferit de

Embleme  |  Raportare eroare  |  Termeni de utilizare a serviciilor